Dalila Jakupović po dobri predstavi izgubila s Kiki Bertens na WTA turnirju v Seulu, poražena tudi v konkurenci dvojic

Dalila Jakupović je na WTA turnirju v Seulu v drugem krogu izgubila z 12. igralko sveta, 26-letno Nizozemko Kiki Bertens, 2. nosilko turnirja v Seulu. V izenačenem obračunu, ki je trajal uro in petdeset minut je bila Bertensova boljša za 12 točk, po šest več jih je osvojila tako v prvem kot v drugem nizu. Jakupovićevi je servis odvzela petkrat, sama ga je izgubila trikrat.

Jakupovićeva se je morala, tako kot Zidanškova, s porazom v drugem krogu, zadovoljiti s 3400 $ denarne nagrade in 30 WTA točkami s katerimi se bo prihodnji teden še povzpela na lestvici WTA in dosegla novo najvišjo uvrstitev v karieri.Uvrščena bo okrog 85. mesta, s čemer bo prehitela Polono Hercog.

Jakupovićeva je nastopila še v četrtfinalu konkurence dvojic, kjer sta bili z Dario Jurak iz Hrvaške drugi nosilki. Njuni nasprotnici sta bili Korejki Ji-Hee Choi in Na-Lae Han, ki sta nastopili s posebnim povabilom. Tega sta dobro unovčili saj sta zmagali s Ji-Hee Choi/Na-Lae Han, ki je po uri in 35 minutah slavila s 7-5, 4-6 in 10-5.