Dalila Jakupović v Quebecu poražena v drugem krogu kvalifikacij, v drugem krogu v Banju Luki konec tudi za Tom Kočevarja Dešmana, znani tudi nasprotniki ostalih naših predstavnikov na mednarodnih turnirjih

Na WTA turnirju z nagradnim skladom 250.000 $ v kanadskem Quebecu se je Dalili Jakupović za las izmuznila neposredna uvrstitev v glavni turnir, tako da je pristala na mestu prve nosilke v kvalifikacijah. Nastope je začela z zmago in v prvem krogu s 6-1 6-1 premagala 21-letno Američanko Sophie Chang, 288. igralko lestvice WTA. V drugem krogu je igrala s sedmo nosilko, 22-letno Victorio Duval, 235. igralko sveta in po izenačenem dvoboju izgubila s 6-2 4-6 3-6.

Na ATP Challengerju v Banja Luki (85.000 $+H) je nastope v kvalifikacijah začel z zmago Tom Kočevar Dešman.. V prvem krogu je s 6-0 6-0 odpravil srbskega povabljenca, 19-letnega Igorja Baničevića, v dreugem krogu pa je nato z 0-6 3-6 izgubil z drugim nosilcem, Argentincem Federicom Corio, 353. igralcem lestvice ATP. Neuspešen je bil tudi Mike Urbanija, ki je z 2-6 6-3 4-6 v uvodnem nastopu izgubil s 23-letnim Ukrajincem Vladyslavom Orlovim.

Sicer pa bo prihodnji teden kljub temu bogat z nastopi naših igralcev in igralk na mednarodnih turnirjih.

Naša prva igralka Tamara Zidanšek (76) bo na turnirju (250.000 $) v Hirošimi v prvem krogu igrala s kvalifikantko. Na istem turnirju se bo Polona Hercog (77) pomerila z drugo nosilko Tajko Su-Wei Hsieh (43).

Blaž Kavčič (282) bo nastopil na ATP Challengerju v Šanghaju (75.000 $). V prvem krogu bo igral s 6. nosilcem, 24-letnim Kanadčanom Filipom Peliwom (185).

Na Kitajskem je tudi Nastja Kolar (381), ki bo na turnirju ITF v Anningu (15.000 $) kot prva nosilka v prvem krogu igrala s 24-letno Kitajko Qianqian Zhao (NR).

V kvalifikacijah mladinskega turnirja ITF 5. ranga v Mostarju nastopajo Noka Jurič, Kim Žižek, Nik Jurjevčič, Žiga Kovačič in Maks Lukman. V prvem krogu so bili uspešni vsi nastopajoči, v drugem pa sta izgubila Jurjevčič in Kovačič, Lukman se je uvrstil v finale kvalifikacij. Juričeva in Žižkova bosta nastopili v ponedeljek.