Dalila Jakupović v drugi krog WTA turnirja v Seulu, zmaga Nastje Kolar v Monastiru in poraz Kristine Novak v Podgorici ter Anžeta Arha v Kairu

Dalila Jakupović se je na WTA turnirju v Seulu (250.000 $) uvrstila v drugi krog glavnega turnirja. V uvodnem nastopu je s 3-6 6-4 6-3 premagala korejsko kvalifikantko Na-Lae Han, 245. igralko lestvice WTA. V drugem krogu se bo pomerila s 26-letno Nizozemko Kiki Bertens, 2. nosilko turnirja in trenutno 12. igralko sveta.

Jakupovićeva je s soigralko Dario Jurak iz Hrvaške napredovala tudi v drugi krog turnirja dvojic, saj sta jima v prvem krogu srečanje po zaostanku z 0-2 v prvem nizu predali Nizozemka Arantxa Rus in Srbkinja Nina Stojanović.

V prvem krogu konkurence dvojic je izpadla Tamara Zidanšek, ki nje nastopila v paru z Anno Karolino Schmiedlovo.

Na ženskem ITF turnirju (15.000 $) v Monastiru v Tuniziji je prva nosilka Nastja kolar v uvodnem nastopu s 6-0 6-1 premagala domačo povabljenko Mouno Bouzgarrou.

Na Futuresu v egiptovskem Kairu je Anže ARH v prvem krogu glavnega turnirja s 3-6 1-6 izgubil s 5. nosilce, Italijanom Simonejem Roncallijem (820).

Že po prvem krogu glavnega turnirja pa so se končali slovenski nastopi na članskem ITF turnirju v Podgorici (25.000 $). Po Nini Potočnik in Veroniki Erjavec je izgubila še Kristina Novak. S 4-6 6-4 6-2 jo je premagala 21-letna Italijanka Martina Colmegna.