Na ITF turnirju na Velem Lošinju številno slovensko zastopstvo zaenkrat uspešno

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga na Velem Lošinju v glavnem turnirju nastopa osem fantov in deset deklet.

V prvem krogu glavnega turnirja so bili uspešni Tilen Potočnik, Blaž Vidovič, Mark Andrejič Goljar in Tin Krstulovič, prosta sta bila peti nosilec Filip Jeff Planinšek in trinajsti nosilec Jan Kupčič, izgubil pa je kvalifikant Jošt Plestenjak. S 6-1 6-3 ga je izločil najboljši Hrvat in prvi igralec lestvice Tennis Europe do 14 let Mili Poljičak.

Pri dekletih so v prvem krogu zmagale Anja Trbežnik, Alea Bubek, Tara Gorinšek, Ema Horvat in Marija Vičič. Proste so bile prva nosilka Živa Falkner, tretja nosilka Metka Komac, osma nosilka Maja Makorič in deseta nosilka Sheila Glavaš. Izgubila je Alja Belinger.