V Kopru se začenja turnir TE do 12 let, konec tedna so igrišča zasedli najmlajši

Na koprski Bonifiki se v odlični organizaciji tamkajšnega domačega teniškega kluba po koncu turnirja TE do 14 let s kvalifikacijami začenja naslednji turnir Tennis Europe, Port of Koper Junior Slovenia Open do 12 let.

V kvalifikacje so morali samo dečki med katerimi sta bila od Slovencev Nino Govedič in Leon Šmarčan, a sta oba uvodno srečanje izgubila. Šmarčan se je nato v glavni turnir uvrstil kot srečni poraženec.

Glavna turnirja dečkov in deklic se začneta v ponedeljek, prijavljenih pa je 64 dečkov in 56 deklic.

Da pa igrišča med vikendom niso samevala so v TK Koper poskrbeli s turnirji za najmlajše v mini in midi tenisu ter tenisu do 10 in 11 let. Nastopilo je več kot 70 igralcev in igralk. Po starostnih kategorijah so bili najboljši: mini tenis dečki - Bine Jurečič (Grosuplje), mini tenis deklice - Lili Štusaj (Sl.Gradec), midi tenis dečki - Peter Škundrič (ŽTKMb), midi tenis deklice - Veritsa Yaneva ( Brežice), tenis do 10 let dečki - Mai Winterleitner (Maja), tenis do 10 let deklice - Ema Hrnčič (Bobi), tenis do 11 let dečki - Žiga Vehovec (Proten), tenis do 11 let deklice - Katarina Mrvar (Šentjur).