Na ITF turnirju v Novem Sadu Metka Komac izločila prvo nosilko, na enako močnem turnirju v Pragi zmaga za Pio Lovrič

Na mladinskem turnirju ITF 2. ranga v Novem Sadu je prvovrstno presenečenje pripravila Koprčanka, 16-letna Metka Komac, ki je v drugem krogu s 6-4 6-3 premagala prvo nosilko, 14-letno Rusinjo Mario Timofeevo, letos že zmagovalko in polfinalistko turnirjev 1. ranga in trenutno 60. mladinko sveta.

Slabše sta jo odnesla Filip Jeff Planinšek, ki je v drugem krogu z 0-6 2-6 izgubil s četrtim nosilcem, Švedom Gustafom Stromom, 108. mladincem sveta in Živa Falkner, ki je morala premoč priznati tretji nosilki, 16- letni ruski vrstnici Marii Tkachevi, 92. igralki mladinske svetovne teniške lestvice.

Na enako močnem turnirju v Pragi je naša edina predstavnica Pia Lovrič v prvem krogu s 6-4 6-4 premagala 14-letno Čehinjo Nelly Knezkovo, 768. igralko lestvice ITF. V drugem krogu jo čaka obračun s četrto nosilko, 17-letno Čehinjo Vaneso Nikolovovo, 118. mladinko sveta.