Blaž Kavčič četrtfinalist ATP Challengerja v Šanghaju

Dve uri in pol je trajal zagrizen bopj za zmagfo v drugem krogu ATP Challengerja v Šanghaju med 31-letnim Blažem Kavčičem in dvanajst let mlajšim Avstrijcem Jurijem Rodionovim, 258. igralcem lestvice ATP. Pet breakov je potreboval Kavčič, da je strl odpor Avstrijca, sam je izgubil servis trikrat. Blaž si je sicer priigral kar 13 priložnosti za break, Rodionov samo štiri. Končno razmerje osvojenih točk je bilo 112 - 99 v korist našega igralca.

V četrtfinalu se bo Kavčič pomeril s 27-letnim Alessandrom Bego iz Italije, ki je na lestvici ATP uvrščen na 339. mesto. Ta je bil najvišje v karieri na 259. mestu, letos je osvojil tri turnirje serije Futures, na zadnjih sedmih turnirjih serije Challenger pa se nikoli ni uspel prebiti čez drugi krog.