Tamari Zidanšek spodrsnilo v Taškentu

Tamara Zidanšek, naša vodilna igralka na lestvici WTA je bila ta teden na turnirju v Taškentu (250.000 $) tretja nosilka, a ji danes ni uspelo preskočiti prvega kroga. Boljša od nje je bila izkušena 34-letna Rusinja Vera Zvonareva, trenutno 134. igralka lestvice WTA (leta 2010 druga igralka sveta), ki je nastopila s posebnim povabilom.

Tamara danes ni bila razpoložena oz. njena dnevna forma ni bila na nivoju preteklih turnirjev, tako da je gladko izgubila prvi niz v katerem ji je nasprotnica trikrat odvzela začetni udarec. Tudi začetek drugega niza ni bil obetaven, saj je po še dveh izgubljenih servisih zaostajala že z 0-4. Pri tem izidu ji je po dveh dvojnih napakah nasprotnice uspel break, nato je zaigrala bolje, dotlej praktično nezgrešljiva Zvonareva pa je naredila nekaj neprisiljenih napak in Zidanškova je z drugim zaporednim breakom izid znižala na 3-4. Z novim izgubljenim servisom Zidanškove je Zvonareva pobegnila na 5-3 in servirala za zmago. V najdaljši igri drugega niza je Zidanškova ubranila prvo meč žogo Rusinje, nato pa izkoristila tretjo break priložnost in ponovno izid znižala, tokrat na 4-5. Zdaj je Zidanškova servirala za obstanek v nizu, a je svoj servis z le eno osvojeno točko ponovno, sedmič v srečanju, izgubila. S porazom je zaključila nastope v Taškentu.