Dalila Jakupović četrtfinalistka WTA turnirja v Taškentu, uspešna tudi med dvojicami

Dalila Jakupovič se je na WTA turnirju v Taškentu (250.000 $) uvrstila v četrtfinale. V drugem krogu je, v še eni tekmi z velikim preobratom v drugem nizu, s 6-1 7-6(6) premagala 27-letno Nizozemko Arantxo Rus, 109. igralko lestvice WTA in si priborila četrtfinalni obračun z rusko najstnico, 17-letno Anastasio Poitapovo, ki se je v glavni turnir prebila skozi kvalifikacije, v drugem krogu pa se oddolžila Olgi Danilović za poraz v letošnjem moskovskem finalu.

Jakupovićeva je srečanje začela izvrstno in v prvem nizu z natančnimi udarci povsem razorožila Nizozemko. V drugem nizu se je slika spremenila, Jakupovićeva je postajala nervozna, naredila nekaj neizsiljenih napak in nasprotnica ji je ušla v vodstvo s 4-1. K sreči se je Dlila nato ponovno zbrala, v zaključku niza obranila dve set žogi nasprotnice in si priigrala podaljšano igro. V tej je povedla s 4-2, pa nato izgubila štiri točke zapored in zaostajala s 4-6, ponovno ubranila dve set žogi in po zamenjavi strani z novima točkama osvojila podaljšano igro ter niz in srečanje.

Dalila je danes nastopila še enkrat in sicer v tekmi prvega kroga turnirja dvojic. S soigralko Vero Lapko iz Belorusije sta četrti nosilki turnirja dvojic in sta v prvem krogu s 3-6 6-2 10-6 premagali Rusinjo Alexandro Panovo in Kazahstanko Galino Voskoboevo.

V četrtfinalu bomo tako spremljali slovenski obračun dvojic saj bosta na drugi strani mreže Tamara Zidanšek in Olga Danilović.