prijava_e
Novice : Arhiv novic 2018 : Maj 2018

Arhiv novic - maj 2018

Kaja Juvan ekspresno v polfinale turnirja v Andijanu, Pia Čuk četrtfinalistka v Hammametu, konec za Zalo Ule v Tirani

bm, 31.05.2018

Kaja Juvan v uzbekistanskem Andijanu (25.000 $) še naprej brez težav premaguje svoje nasprotnice in se je že uvrstila v polfinale. V četrtfinalu je v eni uri s 6-3 6-0 premagala 22-letno Bolgarko Julio Terzysko, 500. igralko lestvice WTA in dosegla že osmo zaporedno zmago. V polfinalu bo njena nasprotnica 28-letna igralka iz Kirgizistana Ksenia Palkina, ki se je v glavni turnir uvrstila iz kvalifikacij, na lestvici WTA pa trenutno zaseda 638. mesto.

Na ITF turnirju (15.000 $) v Hammametu je bila uspešna 1. nosilka Pia Čuk, ki je v drugem krogu s 6-4 6-1 premagala 19-letno Španko Meritxell Perera Ros, 775. igralko lestvice WTA in se uvrstila v četrtfinale. Tu jo čaka obračun z 21-letno Belgijko Eliesso Vanlangendonck, 656. igralko lestvice WTA.

Na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v Tirani je Zala Ule nastope končala v četrtfinalu. Tu jo je s 6-0 6-1 premagala Italijanka Anita Bertoloni. TUKAJ.

Anja Gal in Matic Dimic državna prvaka v starostni kategoriji do 18 let

bm, 31.05.2018

V Kranju se je v organizaciji tamkajšnjega kluba Triglav Kranj končalo poletno državno prvenstvo za fante in dekleta v starostni kategoriji do18 let.

Letošnje zelo zanimivo prvenstvo na katerem so nastopili trenutno vsi najboljši fantje v tej starostni kategoriji, pri dekletih pa so zaradi nastopov v tujini manjkale prve tri igralke, sta osvojila Matic Dimic (MaxLj) in Anja Gal (ŽtkMb).

Pri dekletih je v finalu 2. nosilka Anja Gal, sicer 5. igralka lestvice TS do 18 let s 6-1 2-6 6-2 premagala domačinko, dve leti mlajšo članico TK Triglav Kranj Tjašo Klevišar, sicer prvo igralko lestvice do 16 let. Anja Gal z osvojitvijo naslova državne prvakinje zaključuje bogato mladinsko kariero v kateri se zdaj ponaša s štirimi posamičnimi naslovi državne prvakinje in sicer enkrat v starostni kategoriji do 16 let, dvakrat v kategoriji do 18 let ter enkrat v članski konkurenci, tri naslove je osvojila med dvojicami, še sedemkrat pa je nastope na državnih prvenstvih v različnih kategorijah med posameznicami končala v polfinalu.

Pri fantih Matic Dimic nadaljuje z odličnimi rezultati na domačih prvenstvih. V finalu je s 7-6(2) 6-1 premaga Roka Komca (LukaKp), ki tako še naprej ostaja brez naslova, bil pa mu je blizu tudi v kategoriji do 16 let, a je prav tako izgubil v finalu. Trenutno vodilni igralec na letvici do 18 let je tako po zimskem osvojil še poletni naslov državnega prvaka, ki je vreden toliko več, saj so nastopili prav vsi igralci, ki v mladinjski konkurenci trenutno v Sloveniji kaj pomenijo. V dosedanji karieri, ki se je začela vidno vzpenjati v zadnjih dveh letih je bil Dimic državni prvak tudi v zadnjem letu nastopanja v kategoriji do 16 let.

V konkurenci dvojic sta pri fantih naslov državnih prvakov osvojila Matic Dimic (MaxLj) in Mark Andrejič Goljar (Tr-Kr). V finalu sta s 3-6 6-2 10-5 premagala Tilna Potočnika (Jaki) in Gašperja Oblaka (Ltc).

Pri dekletih sta državni prvakinji Tjaša Klevišar (Tr-Kr) in Alea Bubek (N. Gorica). V finalu sta s 6-1 6-3 premagali Emo Horvat (Tc-LJ) in Anjo Trbežnik (Šplus). TUKAJ.

Petja Drame in Tristan Flander poletna državna prvaka do 14 let

bm, 31.05.2018

Petja Drame (ŽtkMb) in Tristan Flander (Radom) sta osvojila naslova državnih prvakov v starostni kategoriji do 14 let na prvenstvu, ki se je danes končalo v Kopru.

Pri deklicah je Drametova potrdila dobro formo, ki jo je pokazala že na mednarodnih turnirjih TE v Mariboru. V finalu je 2. nosilka državnega prvenstva s 6-3 6-2 premagala Brino Šulin (Radom). Slednja je v polfinalu izločila 1. igralko lestvice TS do 14 let Pio Marijo Rebec. Za Mariborčanko je to prvi naslov državne prvakinje v karieri, na lestvici do 14 let pa zdaj resno ogroža vodilno igralko.

Pri dečkih je v odsotnosti prvega igralca lestvice TS do 14 let Bora Artnaka zasluženo slavil Tristan Flander (Radom). Kot četrti nosilec turnirja je na poti do zmage v polfinalu premagal 1. nosilca Luna Obrula (Celje), v finalu pa dokaj gladko opravil tudi z drugim nosilcem Majem Premzlom (ŽtkMb) katerega je premagal s 6-3 6-1. Z osvojitvijo prvega naslova državnega prvaka v dosedanji karieri, to mu je uspelo v tretjem poskusu, doslej je dvakrat klonil v finalih, je napovedal tudi resen naskok na vrh teniške lestvice do 14 let.

V konkurenci dvojic sta pri dečkih državna prvaka Jaka Tomažin (AsLit) in Aljaž Kirbiš (Radom). V finalu sta s 1-6 6-0 12-10 premagala dvojco Job Japelj in Vanja Joksovič (TKMed).

Med deklicami sta državni prvakinji Petja Drame in Ana Lanišek. V finalu sta s 6-3 5-7 10-8 premagali Ulo Jamar in Evo Muller Uhan (Tc-Lj)Foto: A. Živin TUKAJ.

Popoln slovenski dan v Parizu. Dalila Jakupović in Katarina Srebotnik v drugi krog ženskih, Andreja Klepač v drugi krog ženskih in mešanih dvojic

bm, 31.05.2018

Na OP Francije v konkurenci nimamo več igralcev in igralk med posamezniki, so pa danes uspešno nastopile vse tri slovenske igralke v konkurenci dvojic.

Katarina Srebotnik je s soigralko Laro Arruabarrena iz Španije igrala proti dvanajstima nosilkama iz Belgije Elise Mertens in Demi Schuurs. S slednjo sta prejšnji teden osvojili turnir dvojic v Nurnbergu. Srečanje je bilo odločeno v podaljšani igri tretjega niza, ki sta ga na pet dobili Katarina in Lara. Končni izid se je izjemno izenačene tekme se je glasil 6-3 3-6 7-6(5). Katarina in Lara sta bili na koncu boljši za eno točko (96-95).

Igrišče št. 14 je bilo danes dom Andreje Klepač, saj je na njem nastopila kar dvakrat. Najprej sta s soigralko, Španko Mario Jose Martinez Sanchez s katero sta 3. nosilki turnirja ženskih dvojic igrali proti Avstralki Monique Adamczak in Kitajki Yafan Wang in zmagali s 6-0 6-4. Ob koncu dnevnega sporeda pa je Klepačeva v konkurenci mešanih dvojic s soigralcem, Jeanom-Julienom Rojerom iz Nizozemske, s katerim sta 5. nosilca, igrala proti Latvijki Jeleni Ostapenko in Belorusu Maxu Mirnyu. Bila sta uspešna in slavila z gladkih 6-1 6-1.

Dalila Jakupović, ki je prvič igrala v glavnem žrebu turnirja dvojic na turnirju za grand slam se je s soigralko, Rusinjo Irino Kromachevo pomerila z Britanko Naomi Broady in Poljakinjo Magdo Linette ter zanesljivo slavila z rezultatom 6-2 6-3.

Od turnirja dvojic pa se je po uvodnem nastopu poslovila Polona Hercog, ki je tako zaključila z nastopi v Parizu. TUKAJ.

Na ITF Futuresu v Kiseljaku v četrtfinale Tom Kočevar Dešman in Nik Razboršek, Aljaž Radinski za las prekratek

bm, 31.05.2018

Na ITF Futuresu v Kiseljaku (15.000 $) so vsi trije naši občasni reprezentantje preskočili prvi krog. Tom Kočevar Dešman je s 7-5 6-4 premagal srbskega srečnega poraženca Pavleta Daljeva, kvalifikant Aljaž Radinski je bil s 6-4 6-4 boljši od povabljenca iz Srbije Nebojše Milenkovića, Nik Razboršek pa je s 6-1 7-5 izločil Švicarja Johana Niklesa.

V konkurenci dvojic sta se Kočevar Dešman in Nik Razboršek uvrstila v četrtfinale.

V nadaljevanju turnirja je bil Kočevar Dešman uspešen tudi v drugem krogu. S 6-3 6-1 je premagal srbskega kvalifikanta Bodina Zarkovića. Prav tako je gladko zmago zabeležil Razboršek, ki je s 6-1 6-0 izločil avstrijskega kvalifikanta Marka Vujica.

Napredovanje v četrtfinale pa ni uspelo kvalifikantu Aljažu Radinskemu. Po dveh urah in štiridesetih minutah igre ga je s 6-3 6-7(3) 6-4 premagal 3. nosilec, Avstrijec David Pichler. TUKAJ.

Maj Premzl, Tristan Flander, Brina Šulin in Petja Drame v boju za naslov državnih prvakov do 14 let

bm, 30.05.2018

Tk Koper bo jutri sklenil štirinajst dni gostiteljstva teniških igralcev in igralk na obali. Na DP v starostni kategoriji do 14 let so znani finalisti, ki se bodo v četrtek borili za naslove državnih prvakov v posamični konkurenci in v konkurenci dvojic.

Pri dečkih sta finalista Tristan Flander (Radom), ki je v polfinalu presenetil 1. nosilca Luna Obrula (Celje) in ga premagal s 6-4 7-6(6) ter Maj Premzl (ŽtkMb), ki je zanesljivo opravil z Aljažem Kirbišem (Radom), kateremu je prepustil samo tri igre. Zmagal je s 6-1 6-2.

V konkurenci dvojic se bodo v finalu srečali Job Japelj in Vanja Joksovič (TkMed) ter Aljaž Kirbiš (Radom) in Jaka Tomažin (AsLit).

Tako kot pri dečkih tudi pri deklicah v finalu ne bo prvopostavljene igralke. Brina Šulin (Radom) je v polfinalu s 7-5 6-1 premagala 1. nosilko Pio Marijo Rebec in si priigrala finale z Mariborčanko, 2. nosilko Petjo Drame (ŽtkMb). Ta je v drugem polfinalu gladko odpravila Mašo Viriant (Radom). Petja je bila boljša s 6-0 6-1.V konkurenci dvojic so finalistke Pia Marija Rebec in Eva Muller Uhan (Tc-Lj) ter Petja Drame (ŽtkMb) in Ana Lanišek (Radom). TUKAJ.

Matic Dimic, Rok Komac, Tjaša Klevišar in Anja Gal finalisti DP 18 v Kranju

bm, 30.05.2018

V Kranju se končuje poletno DP do 18 let. Pri fantih se bosta za naslov državnega prvaka borila Matic Dimic (MaxLj), ki je v polfinalu s 6-3 7-6(5) premagal Miho Peruša (ŽtkMb) in Rok Komac (Luka Kp), ki je bil v drugem polfinalu s 5-7 6-3 7-5 boljši od Filipa Jeffa Planinška (Ptuj).

Pri dekletih sta finalistki Tjaša Klevišar (Tr-Kr), v polfinalu je s 6-2 6-4 premagala Taro Katarino Milić (Tr-Kr), ki je v četrtfinalu izločila še tretjo domačinko, sicer 1. nosilko Kristino Novak in 2. nosilka Anja Gal (ŽtkMb). Galova je v polfinalu s 6-7(7) 6-2 6-2 premagala Tino Cvetkovič (Radovljica).

V konkurenci dvojic se bodo pri dekletih za naslov državnih prvakinj borile Alea Bubek in Tjaša Klevišar ter Ema Horvat in Anja Trbežnik. Pri fantih sta prva finalista Gašper Oblak in Tilen Potočnik, za drugo finalno mesto pa se bodo pomerili Matic Dimic in Mark Andrejič Goljar ter Maks Lukman in Tom Ašič Kovač.

Fotografije si lahko ogledate v fotogaleriji TUKAJ.

V Kranju znani prvi polfinalisti na DP do 18 let

bm, 30.05.2018

V Kranju se je s tekmami drugega kroga in nekaterimi četrtfinalnimi obračuni nadaljevalo državno prvenstvo do 18 let. Prvenstvo je eno najbolje zasedenih v zadnjih letih saj pri fantih nastopajo vsi najvišje uvrščeni igralci letvice do 18 let, pri dekletih pa manjkajo prve tri igralke slovenske lestvice Kaja Juvan, Nika Radišič in Živa Falkner.

Fantje so danes odigrali tekme drugega kroga in začeli četrtfinalne obračune. Spremljali smo dober tenis in zanimive tekme. V drugem krogu sta izpadla dva nosilca. Sedmo postavljenega Tima Tekavca je s 6-4 6-3 premagal nepostavljeni, sicer s 332. mestom naš najvišje uvrščen igralec na mladinski svetovni teniški lestvici Filip Jeff Planinšek. Poslovil se je tudi 3. nosilec Gašper Bezjak. S 6-2 7-5 ga je izločil leto dni mlajši, nepostavljeni Jan Kupčič.

Zanimiv boj smo spremljali v prvem četrtfinalnem obračunu, v katerem sta se pomerila 1. nosilec in 1. igralec lestvice do 18 let, 17-letni Matic Dimic, na lestvici ITF zaseda 890. mesto ter nepostavljeni leto dni mlajši, sicer pa vodilni slovenski igralec v starostni kategoriji do 16 let, Ptujčan Blaž Vidovič. Vidovič, ki je na lestvici ITF uvrščen 52 mest pred Dimicem je prvi niz dobil s 6-4, v nadaljevanju pa je Dimic stvari postavil na svoje mesto in naslednja dva niza dobil s 6-1 6-1 ter se kot prvi uvrstil v polfinale. Njegov nasprotnik bo 4. nosilec, leto dni starejši Miha Peruš. Ta je v drugem četrtfinalu s 6-1 6-4 premagal Eneja Berghausa.

V spodnji polovici žreba se merita nepostavljena Planinšek in Kupčič ter 8. nosilec Rok Komac in 2. nosilec Tom Ašič Kovač. Slednja sta srečanje začela, a je bilo prekinjeno pri vodstvu Ašiča Kovača s 5-4 in 40-0.

Pri dekletih je v drugem krogu izpadla 7. nosilka Alea Bubek, katero je z 2-6 6-4 6-2 premagala Tara Katarina Milić. Izpadla je tudi 8. nosilka Zoja Štrukelj. S 7-5 7-5 jo je premagala Anja Trbežnik. Še ena nosilka se je poslovila v drugem krogu. 5. nosilko Noko Jurič je s 7-6(5) 1-6 6-3 premagala Tara Gorinšek. V četrtfinale so se uvrstile še Kristina Novak, Tjaša Klevišar, Tina Cvetkovič, Ema Horvat in Anja Gal. Dekleta so odigrala dve četrtfinalni srečanji. Prvi polfinalistki sta Tjaša Klevišar, ki je premagala Anjo Trbežnik s 3-6 6-2 6-2 in Tiuna Cvetkovič, ki je bila s 6-3 6-1 boljša od Eme Horvat.

Nekaj fotografij si lahko ogledate v fotogaleriji TUKAJ.

Kaja Juvan v četrtfinalu Andijana, Pia Čuk v drugi krog Hammameta, Zala Ule četrtfinalistka v Tirani

bm, 30.05.2018

Kaja Juvan se je na ITF turnirju v Andijanu (25.000 $) uvrstila v četrtfinale. V prvem krogu je 6-4 6-2 premagala 23-letno Rusinjo Anastasio Frolovo, v drugem pa je bila s 6-3 6-1 boljša od še ene Rusinje, 18-letne Ekaterine Vishnevskaye, 600. igralke lestvice WTA.

Uspešna je bila tudi Pia Čuk, ki je v prvem krogu ITF turnirja v Hammametu (15.000 $) s 4-6 6-2 6-1 izločila 1. nosilko, 25-letno Američanko Chiaro Scholl, 225. igralko lestvice WTA. Nasprotnico v drugem krogu bo dobila v sredo.

Na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v Tirani se je Zala Ule uvrstila v četrtfinale. V uvodnem nastopu je s 6-2 6-0 premagala italijansko srečno poraženko Valentino Brienza, v drugem krogu pa je s 4-6 6-4 6-3 premagala 5. nosilko, Avstrijko Selino Pichler. TUKAJ.

Na DP do 14 let v Kopru znani polfinalisti in polfinalistke

bm, 29.05.2018

Na državnem prvenstvu do 14 let, ki ga gosti Teniški klub Koper so odigrali četrtfinalna srečanja, tako da so že znani polfinalisti in polfinalistke.

Pri dečkih prvenstvo poteka brez presenečenj, v polfinale pa so se uvrstili prvi štirje nosilci. O finliastu bodo tako v medsebojnih obračunih odločali 1. nosilec Lun Obrul (Celje) in 4. nosilec Tristan Flander (Radom) ter 2. nosilec Maj Premzl (ŽtkMb) in 3. nosilec Aljaž Kirbiš (Radom).

tudi pri deklicah je zgodba enaka. Polfinalistke so najvišje uvrščene igralke lestvice do 14 let. V polfinalu se bodo srečale 1. nosilka Pia Marija Rebec (Tc-Lj) in 3. nosilka Brina Šulin (Radom) ter 2. nosilka Petja Drame (ŽtkMb) in Maša Viriant (Radom). TUKAJ.

V Parizu konec slovenskih nastopov v posamični konkurenci

bm, 28.05.2018

Letos se naši predstavniki v posamični konkurenci na OP Francije v Parizu niso ravno izkazali, saj se nihče ni uvrstil v drugi krog glavnega turnirja. Danes sta nastopila še zadnja dva, Aljaž Bedene in Polona Hercog.

Aljaž je igral z 32-letnim Urugvajcem Pablom Cuevasom in presenetljivo gladko izgubil v treh nizih. Glede na zadnje Aljaževe nastope smo pričakovali, da bo preskočil prvi krog, a je bil na lestvici ATP devet mest nižje uvrščen Argentinec boljši s 6-4 6-3 6-2. Cuevas je bil danes v vseh elementih boljši nasprotnik. Ob boljšem izkoristku servisa je dosegel enkrat več winnerjev od Aljaža, na drugi strani pa naredil tudi manj neprisiljenih napak. Na koncu je bil v točkah boljši s 101-72.

Polono Hercog je čakalo težko delo, saj je igrala z zmagovalko WTA turnirja v Nurnbergu pretekli teden, 26-letno Rusinjo Anastasio Pavlyuchenkovo, 28. igralko lestvice WTA. Pavlyuchenkova je zmagoviti niz nadaljevala tudi v Parizu in našo igralko premagala s 6-4 7-6(1). Igralki sicer nista blesteli pri začetnem udarcu saj sta naredili vsaka po šest dvojnih napak, pa tudi izkoristek drugega servisa sta imeli le 37 %. Obe sta dosegli približno enako število winnerjev (19-21) in neizsiljenih napak (50-42). Kljub dokaj izenačenemu dvoboju, predvsem v drugem nizu, v katerem je Hercogova najprej zaostajala nato pa vodila s 6-5, je bila na koncu Rusinja boljša za 11 točk (96-85). TUKAJ.

V Kopru in Ljubljani potekata poletni državni prvenstvi do 14 in do 18 let

bm, 28.05.2018

V Kopru in Ljubljani se s tekmami prvega kroga glavnega turnirja nadaljujeta državni prvenstvi v starostnih kategorijah do 14 in do 18 let. Mlajše gosti Koper, pri dečkih, z izjemo Bora Artnaka nastopajo vsi najboljši, pa prvi krog ni postregel s presenečenji, saj so se vsi nosilci zanesljivo uvrstili naprej. Še največ težav je imel Jaka Golob, ki je za preboj v drugi krog potreboval tri nize.

Pri deklicah so vse nosilke v drugi krog napredovale brez izgubljenega niza.

V Kranju nosilcem pri fantih ni šlo povsem gladko, saj je izpadel 6. nosilec Mark Andrejič Goljar, katerega je s 6-2 7-6(5) izločil vodilni igralec v kategoriji do 16 let Blaž Vidovič.

Pri dekletih nosilke niso imele težav in so z le nakaj oddanimi igrami napredovale v drugi krog.

Danes bodo igralci in igralke nastopili še v konkuirenci dvojic.

Fotografija iz Kopra: A. Živin TUKAJ.

Dalila Jakupović ni izkoristila ponujene priložnosti v Parizu

bm, 28.05.2018

Dalila Jakupović v Parizu ni izkoristila ponujene priložnosti, ko se je v glavni turnir OP Francije uvrstila kot srečna poraženka. V prvem krogu ji je bil žreb še enkrat naklonjen in ji je namenil kvalifikantko, 26-letno Španko Georgino Garcio Perez, trenutno 219. igralko sveta. Dalila ponujene priložnosti, da se že v prvem nastopu v glavnem žrebu turnirja za grand slam prebije v drugi krog ni izrabila. Španka je bila po uri in enajstih minutah igre boljša s 6-3 6-4. V prvem nizu sta bili igralki zanesljvi pri začetnem udarcu, tako da je bil odločilen break, ki ga je za vodstvo s 5-3 v osmi igri dosegla Španka, ki je v deveti igri Jakupovićevi ponudila dve break žogi, a ju Dalila ni uspela izkoristiti in je niz izgubila s 3-6. V drugem nizu je Perezova dosegla break v uvodni igri, a se je v šesti igri Jakupovićeva vrnila z re-breakom in izenačenjem na 3-3. Po sedmi igri, ki jo je dobila za vodstvo s 4-3 pa je povsem odpovedala in do konca tekme osvojila le še eno točko, nasprotnica dvanajst in zmaga je šla Španki s 6-4.

Jakupovićevi zdaj ostaja še nastop v konkurenci dvojic, kjer bo igrala v paru z Rusinjo Irino Kromachevo.

V konkurenci dvojic bodo nastopile še tri Slovenke, vsaka s svojo soigralko. Andreja Klepač bo igrala s Španko Mario Jose Martinez Sanchez, Katarina Srebotnik s Španko Lauro Arruabarrena, Hercogova pa z Belgijko Alison Van Uytvanck.

TUKAJ.

Aljaž Radinski v glavni žreb Futuresa v Kiseljaku, Kaja Juvan v Andijanu v glavnem turnirju

bm, 28.05.2018

Na ITF Futuresu v Kiseljaku (15.000 $) je nastope v kvalifikacijahodlično opravil Aljaž Radinski in se uvrstil v glavni turnir. V prvem krogu je s 6-2 6-4 premagal Avstralca Fedo Bilica, v drugem je bil s 6-1 6-1 boljši od Hrvata Marka Galića, v tretjem pa s 6-4 6-4 od Srba Bogdana Bajića.

V glavnem turnirju se je pridružil 7. nosilcu Niku Razboršku in nepostavljenemu Tomu Kočevarju Dešmanu.

Kaja Juvan bo nastopila na ITF turnirju v uzbekistanskem Andijanu (25.000 $). Je šesta nosilka in bo v prvem krogu glavnega turnirja igrala s 23-letno Rusinjo Anastasio Frolovo, 409. igralko lestvice WTA. TUKAJ.

Btc Ljubljana v soboto in nedeljo v znamenju mladih teniških igralcev in igralk

bm, 27.05.2018

Ljubljanski BTC je v soboto in nedeljo v športnem centru Millenium gostil več kot 300 mladih teniških igralcev in igralk, ki so v okviru projekta "Igrajmo tenis" nastopali v mini in midi tenisu, tenisu do 10 let, tenisu do 11 let in na teniški olimpijadi. Ob tem so potekale še druge zanimive aktivnosti.

V soboto je na turnirju v mini tenisu nastopilo 64 igralcev in igralk. Turnir deklic je osvojila Nika Matevžič Bašelj (TK Maja), pri dečkih je bil najboljši Bine Jurečič (Grosuplje) .

V midi tenisu je tekmovalo 47 igralk in igralcev. Pri dečkih je prvo mesto osvojil Peter Škundrič (ŽtkMb), pri deklicah je slavila Jerca Fleischman (Medvode).

Turnirja v tenisu do 11 let se je udeležilo 61 igralcev in igralk. Pri deklicah je zmagala Julija Bogatin (LukaKp), pri dečkih je bil najboljši Luka Petrovič (Sl-Lj).

V nedeljo je bil na sporedu še turnir do 10 let, nastopilo je 46 igralcev in igralk. Pri dečkih je bil najboljši Maksim Despotovič (Tk_CC), pri deklicah je slavila Ema Kapus (Celje).

Na teniški olimpijadi je nastopilo 14 ekip, otroci pa so se pomerili v številnih zabavnih igrah, pri katerih ni bil v ospredju tenis, ampak je bil namen predvsem zabava in druženje.

Tudi letošnja prireditev je lepo uspela, ob tem pa si vsi skupaj želimo, da bi otroci tenis prepoznali kot enega izmed najbolj popularnih individualnih športov, ki jim poleg tekmovalnih izzivov lahko nudi tudi veliko zabave, razvoja gibalnih spretnosti in druženja z vrstniki.

Pridružite se nam v teniških klubih po vsej Sloveniji.

Fotografije dogajanja obeh dni si lahko ogledate v fotogaleriji Vida Ponikvarja/Sportida. TUKAJ.

S kvalifikacijami sta se začeli poletni državni teniški prvenstvi do 18 in do 14 let

bm, 26.05.2018

Kranj do 18 let in Koper do 14 let bosta prihodnjih pet dni prizorišči poletnih državni teniških prvenstev.

TK Triglav Kranj gosti starejšo kategorijo. Izjemno dobro je zaseden turnir fantov, saj se bodo za naslov državnega prvaka borili vsi najvišje uvrščeni igralci na lestvici TS do 18 let. Prvi nosilec turnirja bo Matic Dimic.

Pri dekletih manjkajo naše najboljše mladinke, tako da mesto 1. nosilke pripada trenutno 4. igralki lestvice TS do 18 let, domačinki Kristini Novak.

Štirinajstletnike gosti TK Koper. Pri dečkih bodo z izjemo 1. igralca lestvice do 14 let, Bora Artnaka, nastopili vsi najboljši, mesto prvega nosilca pa pripada Lunu Obrulu.

Pri deklicah so prijavljene vse najboljše igralke. Mesto prve nosilke pripada prvi igralki do 14 let Pii Mariji Rebec.

Pri fantih do 18 let so bili v kvalifikacijah uspešni Gašper Topčič, Anej Levpušček, Jan Kupčič, Alen Kurtagič, Sebastian Dominko, Tin Krstulovič, Žiga Kovačič in Samuel Pate.

Pri dekletih so se v glavni turnir uvrstile Nika Strašek, Manca Lampret in Maja Radišič.

Pri dečkih do 14 let so kvalifikacije uspešno premagali Niki Polanec, Nejc Škorjanc, Luka Videnovič, Andraž Rener, Teo Kurtagič, Luka Markovič, Mark Bole in Vid Mohar

Pri deklicah so se v glavni turnir uvrstile Hana Vertovšek Andolšek, Ana Thaler Ella Hojnik, Lara Flerin, Staša Šraj, Pia Petelinšek, Semajla Šarić in Rima Kočevar TUKAJ.

Ela Nala Milić velika zmagovalka turnirja TE do 12 let - Luka Koper Junior Open 2018

bm, 26.05.2018

V Kopru se je končal močan mednarodni turnir Tennis Europe v starostni kategoriji do 12 let- Luka Koper Junior Open 2018. Ob že tradicionalno odlični organizaciji je za popoln domači uspeh poskrbela naša mlada teniška igralka Ela Nala Milić, ki je z naskokom osvojila turnir deklic. 12-letna Ljubljančanka je po odličnih uvodnih nastopih suvereno zmagala tudi v polfinalu in finalu. Najprej je s 6-0 6-2 premagala Britanko Hannah Read, v finalu pa je bila s 6-4 6-4 boljša še od avstrijske vrstnice Tamare Kostic, ki je na turnirju, tako kot Milićeva, nasprotnicam oddala samo en niz.

Ela Nala je s finalno zmago dosegla že sedemnajsto zaporedno zmago letos in osvojila tretji naslov na turnirjih TE, v tem trenutku pa je zagotovo ena najboljših igralk v svoji starostni kategoriji, ne samo v Evropi, temveč tudi na svetu. S tem je tudi ubranila lanskoletni naslov.

Čestitamo !

Pri dečkih se je naslova veselil Britanec Viktor Frydrych, ki je v finalu z 1-6 6-3 6-4 premagal Hrvata Antonia Voljavca.

V konkurenci dvojic sta bila oba finalna obračuna v britanski režiji, saj so bili vsi finalisti britanski igralci in igralke. Pri dečkih sta slavila Jamie Diack in Henry Trump, pri deklicah sta bili najboljši Sophya Devas in Hannah Read. TUKAJ.

Katarina Srebotnik osvojila WTA turnir dvojic v Nurnbergu

bm, 26.05.2018

Katarina Srebotnik, katero prihodnji teden čaka nastop na OP Francije v Parizu je formo pilila na WTA turnirju v Nurnbergu, kjer sta s soigralko, 24-letno Demi Schuurs iz Nizozemske na turnirju z nagradnim skladom 250.000 $ zaigrali odlično in turnir osvojili.

Potem, ko sta v polfinalu s 6-2 2-6 10-8 premagali prvi nosilki Nicole Melichar in Kveto Peschke, sta bili v finalu s 3-6 6-3 10-7 boljši od Belgijke Kirsten Flipkens in Švedinje Johanne Larson, ki je osvojila tudi turnir posameznic.

Zmaga je vsaki prinesla 4800 $ in 280 WTA točk.

"Zelo sem vesela tega naslova, ki je tudi lepa popotnica pred odprtim prvenstvom Francije v Parizu. Z Demi sva združili moči prvič in se odlično ujeli, ta uspeh pa mi je tudi dvignil samozavest pred drugim turnirjem za grand slam. Po slabši lanski sezoni sem presrečna, kako se odvija letošnja, dve turnirski zmagi in še en finale s tremi različnimi partnerkami. Zadovoljna sem s prikazano igro, da lahko igram na najvišji ravni in zmagujem, ter se veselim naslednjih izzivov," je uspeh na 250.000 evrov vrednem tekmovanju pokomentirala Srebotnikova.

Katarina je osvojila že 39. turnir dvojic v karieri, zmaga v Nurnbergu pa je odlična napoved pred Roland Garrosom, ki se v Parizu začne v nedeljo.

Čestitamo! TUKAJ.

Dalila Jakupović kot srečna poraženka prvič v karieri v glavni žreb turnirja za grand slam

bm, 26.05.2018

Dalila Jakupović je na OP Francije v Parizu v posamični konkurenci v finalu kvalifikacij s 6-4 1-6 5-7 izgubila s 7. nosilko, Kolumbijko Mariano Duque Marino, a se ji je nasmehnila sreča in se je v glavni turnir uvrstila kot srečna poraženka. In ne samo to. V prvem krogu glavnega turnirja bo igrala s kvalifikantko, Španko Georgino Garcia Perez, 186. igralko lestvice WTA, s tem pa je dobila lepo priložnost, da se že v prvem nastopu zavihti v drugi krog, kjer bi nato po vsej verjetnosti igrala z 2. nosilko Caroline Wozniacki. TUKAJ.

Luka Koper Junior Open 2018 - Ela Nala Milić ostaja nepremagana

bm, 25.05.2018

V Kopru se začenjajo zaključni boji na turnirju Tennis Europe - Luka Koper Junior Open 2018.

Pri dečkih sta že znana finalista, to sta Britanec Victor Frydrych in Hrvat Antonio Voljavec.

Deklice so pri polfinalnih obračunih, med polfinalistkami pa je favoritinja za zmago na turnirju, Ljubljančanka Ela Nala Milić. Ela Nala je v četrtfinalu s 4-6 6-3 6-0 premagala Britanko Spophyo Devas, v boju za finale pa jo čaka še ena Britanka, Hannah Ried, ki je do polfinala nasprotnicam oddala skupaj tri igre. Letošnji dosežek mlade britanske vrstnice je tako Elin izvrsten, saj je na trinajstih odigranih tekmah je enkrat izgubila, ob tem pa osvojila turnir v francoskem Bressuiru. Na drugi strani je Ela Nala letos v kategoriji do 12 let še neporažena, zapovrstjo pa je nanizala petnajst zmag, pri čemer ni izgubila nobenega niza.

V drugem polfinalu se bosta pomerili Avstrijka Tamara Kostic in Britanka Hepzibah Oluwadare.

Po odmoru bosta zmagovalki odločili o najboljši posameznici na turnirju v Kopru.

TUKAJ.

Tom Kočevar Dešman obstal v četrtfinalu Futuresa v Brčkem

bm, 25.05.2018

Na Futuresu z nagradnim skladom 15.000 $ v Brčkem se je Tom Kočevar Dešman uvrstil v četrtfinale

. V prvem krogu je igral z 18-letnim Hrvatom Franom Ninčevićem, ki je za nastop prejel posebno povabilo in zmagal s 6-2 6-2. V drugem krogu je igral s 6. nosilcem, Ljubomirom Čelebićem iz Črne Gore in slavil s 7-5 6-2. V četrtrfinalu je igral z Britancem Sammom Butlerjem in izgubil s 4-6 2-6. TUKAJ.

Aljaž Bedene in Polona Hercog dobila nasprotnika v Parizu

bm, 24.05.2018

V Parizu so objavili žreb glavnega turnirja.

Aljaž Bedene se bo v uvodnem dvoboju Roland Garrosa pomeril z Urugvajcem Pablom Cuevasom. 32-letni Urugvajec na lestvici ATP zaseda 76. mesto. To bo njuno prvo medsebojno srečanje, je pa Cuevas na ATP touru uspešnejši od Bedeneta. Osvojil je namreč že šest turnirjev ATP, leta 2016 pa je bil 19. igralec sveta. Na turnirjih za grand slam se je najdlje prebil do 3. kroga, enak dosežek ima tudi Aljaž. Je pa Cuevas odličen igralec dvojic in se že ponaša z enim naslovom na turnirjih za grand slam. Leta 2008 je slavil prav v Parizu s soigralcem Luisom Horno iz Peruja.

Nekoliko težja naloga, vsaj na papirju, čaka Polono Hercog. Ta se bo v prvem krogu pomerila s 30. nosilko, 26-letno Rusinjo Anastasio Pavlyuchenkovo, ki na lestvici WTA zaseda 31. mesto. Najvišje je bila leta 2011, ko je bila 13. igralka sveta. Rusinja se je na turnirjih v Rimu in Madridu poslovila že po uvodnem nastopu, bolje pa jih gre v Strassburgu, kjer se je uvrstila v četrtfinale. Igralki sta se doslej pomerili trikrat, vselej na trdi podlagi, z dvema zmagama pa je v prednosti Pavlyuchenkova. Nazadnje sta igrali leta 2012, ko je bila boljša Hercogova.

V boju za nastop v glavnem turnirju pa je še vedno tudi Dalila Jakupović, ki se je uvrstila v finale kvalifikacij. TUKAJ.

Luka Koper Junior Open 2018 - Lija Mumlek in Ela Nala Milić četrtfinalistki

bm, 24.05.2018

Na mladinskem turnirju Tennis Europe - Luka Koper Junior Open 2018 smo pri dečkih dobili polfinaliste, pri deklicah četrtfinalistke.

V četrtfinalu se je pri dečkih kot zadnji izmed slovenkih igralcev poslovil Mak Mikovič. S 7-5 6-3 ga je premagal Britanec Victor Frydrych.

Pri deklicah sta se v četrtfinale uvrstili Lija Mumlek in Ela Nala Milić. Lija je s 6-4 6-4 v slovenskem obračunu premagala Zalo Vnuk, Ela Nala Milić pa s 6-0 6-2 Portugalko Leno Couto. Milićeva bo v četrtfinalu igrala z Britanko Sophyo Devas, Mumlekova pa s še eno Britanko, Hephzibah Oluwadere. TUKAJ.

Dalila Jakupović v finale kvalifikacij, Tamara Zidanšek poražena v drugem krogu kvalifikacij na OP Francije

bm, 24.05.2018

Dalila Jakupović je bila tudi v drugi tekmi kvalifikacij na OP Francije v Parizu uspešna. Igrala je z Lihtenšanjko, 24-letno Kathinko Von Deichmann, 190. igralko lestvice WTA. Ta je v zadnjem času v solidni formi, pred prihodom v Pariz je zapored osvojila dva turnirja z nagradnim skladom 25.000 $, z zmago v prvem krogu pa je dosegla enajsto zaporedno zmago na pesku. Dalilini rezultati so neprimerno boljši, še posebej uvrstitev v polfinale turnirja WTA v Bogoti aprila letos. Temu primeren je bil tudi potek srečanja v katerem sta bili be igralki izjemno izenačeni, o napredovanju ene od njiju v tretji krog pa je odločal tretji niz. Prvega je dobila Von Deichmann s 7-6(5), drugega Jakupovićeva s 7-6(4), v tretjem pa je Dalila hitro prišla do prednosti breaka in to prednost obdržala do konca ter tretji niz dobila s 6-3.

V finalu kvalifikacij se bo za uvrstitevg v glavni turnir in s tem uspeh kariere borila z Mariane Duque Marino, 28-letno Kolumbijko, ki je na lestvici WTA uvrščena na 113. mesto in je sedma nosilka kvalifikacijskega turnirja. Kolumbijka je v dobri formi saj je v aporilu na dveh turnirjih z nagradnim skladom 80.000 $ dosegla devet zmag in en turnir osvojila, v drugem pa izgubila šele v finalu. Na zadnjih trinajstih srečanjih je zabeležila 11 zmag in dva poraza.

Tamara Zidanšek je izgubila tekmo drugega kroga. Igrala je z 21-letno Italijanko Deborah Chiesa, 163. igralko lestvice WTA, ki še nikoli v karieri ni nastopila v glavnem žrebu kakšnega WTA turnirja. Sedemkrat se je poskušala sicer kvalifikacirati, a ji je vedno spodrsnilo. Zadnji vidnejši rezultat je dosegla 26. marca letos, ko je bila finalistka ITF turnija na Sardiniji (25.000 $). Danes je bila za Tamaro premočna nasprotnica in je slavila s 6-4 7-5, pri čemer je Zidanškova v drugem nizu vodila s 5-4, a je nato izgubila svoj servis v enajsti igri in to je pomenilo konec upov na zmago in preboj v tretji krog.

TUKAJ.

Luka Koper Junior Open 2018 - Mak Mikovič v četrtfinale, pri deklicah v igri še Lija Mumlek, Ela Nala Milić, Tinkara Vraničar in Zala Vnuk

bm, 23.05.2018

Na mladinskem turnirju TE do 12 let - Luka Koper Junior Open 2018, ki poteka v organizaciji domačega teniškega kluba v športnem centru Bonifika v Kopru smo pri dečkih dobili četrtfinaliste, med katerimi je tudi naš igralec Mak Mikovič. V tretjem krogu je s 6-4 6-2 premagal Švicarja Sandra Witschija in bo zdaj igral z Britancem Viktorjem Frydrychom.

Deklice so odigrale tekme drugega kroga, uspešne pa so bile štiri Slovenke. Lija Mumlek je s 7-6(3) 6-0 premagala Portugalko Filipo Andre in se bo za uvrstitev v četrtfinale v slovenskem obračunu pomerila z Zalo Vnuk, ki je s 6-3 6-1 izločila Madžarko Violo Hajno Jeck. V tretji krog je z zmago 6-0 6-0 nad Enzo Sabatino napredovala Ela Nala Milić. Zadnja Slovenka v tretjem krogu turnirja posameznic je Tinkara Vraničar, ki je bila s 6-1 6-3 boljša od Rusinje Eveline Trifonove.

V konkurenci dvojic so odigrali tekme prvega kroga. TUKAJ.

Dalila Jakupović in Tamara Zidanšek v drugi krog OP Francije v Parizu

bm, 23.05.2018

Na OP Francije so kvalifikacije končane za naša moška predstavnika, danes sta si začeli pot proti glavnemu turnirju utirati dekleti.

Dalila Jakupović je v prvem krogu igrala s 24-letno kanadsko zvezdnico, ki pozornost priteguje predvsem izven teniških igrišč, Eugenie Bouchard. Kanadčanka je ta teden na 167. mestu lestvice WTA, v srečanju z Jakupovićevo pa ni imela pravih možnosti, tako da je srečanje po izgubljenem prvem nizu z 0-6 in pri zaostanku z 1-2 v drugem, predala.

Tamara Zidanšek je igrala z Mehičanko, 20-letno Renato Zarazua, 191. igralko lestvice WTA nin tekmo zanesljivo dobila s 6-1 7-5.

Tudi nasprotnici naših igralk v drugem krogu sta premagljivi. Tamara bo tako v četrtek okrog 11.20 ure igrala z 21-letno Italijanko Deborah Chiesa, 163. igralko lestvice WTA, ki še nikoli v karieri ni nastopila v glavnem žrebu kakšnega WTA turnirja. Sedemkrat se je poskušala sicer kvalifikacirati, a ji je vedno spodrsnilo. Zadnji vidnejši rezultat je dosegla 26. marca letos, ko je bila finalistka ITF turnija na Sardiniji (25.000 $).

Dalila Jakupović boi istočasno igrala z Lihtenšajnko, 24-letno Kathinko Von Deichmann, 190. igralko lestvice WTA. Ta je v zadnjem času v solidni formi, pred prihodom v Pariz je zapored osvojila dva turnirja z nagradnim skladom 25.000 $, z zmago v prvem krogu pa je dosegla enajsto zaporedno zmago na pesku. Dalilini rezultati so neprimerno boljši, še posebej uvrstitev v polfinale turnirja WTA v Bogoti aprila letos. TUKAJ.

Tom Kočevar Dešman v drugi krog Futuresa v Brčkem, Aljaž Radinski, Nick Cmager in Mike Urbanija končali v prvem krogu

bm, 23.05.2018

Štirje slovenski igralci ta teden nastopajo na turnirjih serije Futures, a so trije z nastopi končali že po prvem krogu.

Preboj v drugi krog je na turnirju v Brčkem uspel Tomu Kočevarju Dešmanu. V prvem krogu je igral z 18-letnim Hrvatom Franom Ninčevićem, ki je za nastop prejel posebno povabilo in zmagal s 6-2 6-2. V drugem krogu bo igral s 6. nosilcem, Ljubomirom Čelebićem iz Črne Gore.

Na Futuresu v Balatonalmadiju na Madžarskem (15.000 $) sta nastopila Aljaž Radinski in Nick Cmager. Radinski je nastopil v kvalifikacijah in izgubil finalno srečanje, a se je v glavni turnir uvrstil kot srečni poraženec. Tudi v prvem krogu glavnega turnirja je nato izgubil. S 7-6(3) 6-1 ga je premagal 18-letni domačin Fabian Maroszan, ki je nastopil s posebnim povabilom.

Skozi kvalifikacije se je na glavni turnir s tremi zmagami prebil tudi Nick Cmager, ki pa nato v prvem krogu glavnega turnirja ni bil kos 21-letnemu ruskemu kvalifikantu Arturju Shakhnubaryanu, 745. igralcu lestvice ATP.

Na Futuresu v švedskem Lundu (15.000 $) se je za napredovanje v drugi krog dve uri in enainštrideset minut boril Mike Urbanija, a mu ni supelo premagati 23-letnega domačina Freda Simonssona (736). Šved je bil boljši s 7-5 3-6 6-3.

TUKAJ.

Luka Koper Junior Open 2018 - odigrane tekme prvega in nekaj tekem drugega kroga glavnega turnirja, slovenske vrste močno razredčene

bm, 22.05.2018

V športnem centru Bonifika v Kopru so bile v ponedeljek na turnirju Luka Koper Junior Open 2018, turnirju Tennis Europe do 12 let, odigrane tekme prvega kroga glavnega turnirja.

Nastopilo je 22 slovenskih igralk in 23 igralcev, v drugi krog pa so se uvrstili samo štirje dečki in sedem deklic, ki so se pridružile v prvem krogu prostim petim slovenskim igralkam.

V torek je spored motil dež, tako da so bile odigrane samo tekme dečkov. Od Slovencev so v drugem krogu nastopili Luka Marinšek, Luka Albreht, Mak Mikovič in Gašper Matijašič. V tretji krog se je uvrstil samo Mak Mikovič, ki je s 6-7(8) 7-5 6-2 premagal Nemca Nikolaja Barsukova.

Pri deklicah, ki bodo tekme drugega kroga odigrale v sredo, so v prvem krogu zmagale Zala Vnuk, Maribel Križaj, Lara Flerin, Ana Julija Ažnoh, Ela Nala Milić, Neža Rogl in Tinkara Vraničar. V drugi krog so že uvrščene Lija Mumlek, Ana Thaler, Zala Bizjak, Julija Bogatin in Eva Šifrer.

Nekaj fotografij obračunov prvega dne si lahko ogledate v fotogaleriji TUKAJ.

Blaž Kavčič predal tekmo prvega kroga v Parizu, Blaž Rola izpadel, Dalila Jakupović in Tamara Zidanšek v sredo

bm, 21.05.2018

S kvalifikacijskimi obračuni moških so se v Parizu začele kvalifikacije na drugem turnirju za Grand Slam sezone 2018, Roland Garrosu. V kvalifikacijah nastopajo štirje slovenski predstavniki, Blaž Kavčič, Blaž Rola, Tamara Zidanšek in Dalila Jakupović. V glavni turnir sta že uvrščena Aljaž Bedene in Polona Hercog .

V ponedeljek so začeli s kvalifikacijami moški. Blaž Kavčič, ki v zadnjem času ni nastopal, nazadnje je igral na turnirju v Houstonu 9. aprila, se je v prvem krogu pomeril s 23-letnim Čehom Adamom Pavlasekom, 177. igralcem lestvice ATP. Slednji je prišel v Pariz kot zmagovalec ATP Challengerja v Rimu prejšnji teden in zmagovalno serijo je nadaljeval tudi v Parizu, saj mu je Blaž srečanje, po izgubljenem prvem nizu s 3-6, predal.

Naš drugi predstavnik v kvalifikacijah Blaž Rola se je v prvem krogu pomeril s 27-letnim Egipčanom Mohamedom Safwatom, 182. igralcem lestvice ATP. Oba igralca sta prejšnji teden nastopila na Challengerju v Heilbronu in izgubila v prvem krogu. V tesnem obračunu je bil Egipčan boljši s 4-6 7-6 6-4.

Pri dekletih bo Dalila Jakupović v prvem krogu, tekma bi morala biti v torek a je bila preložena na sredo, (program moti dež) igrala s 24-letno kanadsko zvezdnico, ki pozornost priteguje predvsem izven teniških igrišč, Eugenie Bouchard. Kanadčanka je ta teden na 167. mestu lestvice WTA in kar primerna nasprotnica naše igralke v prvem krogu.

Tudi Tamara Zidanšek, ki je 14. nosilka kvalifikacijskega turnirja deklet, bo v prvem krogu igrala z relativno neznano Mehičanko, 20-letno Renato Zarazua, 191. igralko lestvice WTA. Foto: Rolandgarros.com TUKAJ.

"Igrajmo tenis" letos 26.in 27.maja v BTC Cityu v Ljubljani

bm, 21.05.2018

Bliža se, poleg festivala tenisa v avgustu, največji množični teniški dogodek za najmlajše, prireditev "Igrajmo tenis", ki bo tudi letos potekala v in ob teniškem centru Millenium v BTC Cityu v Ljubljani.Prireditev bo v času festivala nakupov, v soboto 26. in nedeljo 27.maja.

Poleg tradicionalnih turnirjev v mini, midi ter tenisu do 10 in 11 let bo potekala tudi teniška olimpijada, na katero lahko ekipe otrok starih do 12 let prijavite do 16. maja. Opis iger na teniški olimpijadi si lahko ogledate tukaj .

V dneh prireditve bodo klubi po Sloveniji tudi letos odprli vrata za brezplačno igranje tenisa. Seznam klubov bo objavljen pred začetkom prireditve.

Celoten program prireditve Igrajmo tenis si oglejte TUKAJ.

Pia Lovrič izgubila v četrtfinalu mladinskega ITF turnirja v Podgorici, Nika Radišič izpadal v konkurenci dvojic v Milanu

bm, 20.05.2018

Pia Lovrič je bila edina od slovenskih mladincev in mladink ta teden, ki je še ostala v igri v posamični konkurenci na mednarodnih mladinskih turnirjih. V prvem krogu ITF turnirja 4. ranga v Podgorici je kot 7. nosilka s 7-5 6-4 premagala 16-letno Američanko Isabello Harvison ( 1318). V drugem krogu je igrala s 15-letno Srbkinjo Tamaro Eraković, ki je nastopila s posebnim povabilom in gladko zmagala s 6-2 6-0.

V četrtfinalu je bila njena nasprotnica 2. nosilka, Francozinja Margaux Rouvroy, 182. igralka lestvice ITF. V tesnem obračunu je s 6-4 4-6 7-5 zmagala Francozinja.

V prvem krogu glavnega turnirja fantov v Podgorici je izpadel Tin Krstulović. S 6-3 6-0 ga je premagal 1. nosilec, Bolgar Simon Antony Ivanov, 90. mladinec sveta. Prav tako v prvem krogu je izgubil Tim Tekavec. S 6-2 4-6 7-6(2) ga je premagal Kazahstanec Yerassyl Murat.

V konkurenci dvojic se je Tin Krstulovič s soigralcem Mariom Aleksićem iz Črne gore uvrstil v polfinale.

V drugem krogu kvalifikacij na mladinskem ITF turnirju 2. ranga v Budimpešti se je poslovila še zadnja slovenska predstavnica. Tina Cvetkovič je z 2-6 6-7(4) izgubila s 3. nosilko, Španko Leyre Romero Gormaz.

Na ITF turnirju A ranga v Milanu je v četrtfinalu konkurence dvojic Nika Radišič s soigralko Andreeo Prisicariu izgubila proti Lenki Stara in Manon Leonard. TUKAJ.

TK Triglav Kranj nov član 1. moške teniške lige

bm, 20.05.2018

Konec tedna so ekipe, ki nastopajo v 2. moški članski teniški ligi odigrale tekme tretjega in četrtega kroga.

V tretjem krogu je ekipa TK Branik Maribor s 4-0 premagala ekipo TK Hoče, ekipa TK Triglav Kranj pa je bila v Murski Soboti s 4-0 boljša od ekipe domačega teniškega kluba.

Četrti krog je že prinesel odločitev o novem članu prve teniške lige. Pomerili sta se ekipi TK Triglav Kranj in TK Branik Maribor. V Kranju so slavili domačini z rezultatom 3-1, dosegli še četrto ligaško zmago in si že zagotovili prvo mesto in s tem napredovanje v 1. moško člansko teniško ligo. Za ekipo TK Triglav Kranj so nastopili Mark Andrejič Goljar, Luka Miklavčič, Jakob Aljaž Kaplja in Klemen Nikolaš. V drugi tekmi četrtega kroga je ekipa TK Galtena s 4-0 premagala ekipo TK Hoče. Za zmagovalno ekipo so igrali Jan Lah, Rok Galun, Goran Djurdjevič in Ino Ficko.

O drugouvrščeni ekipi v ligi bo določalo zadnje srečanje, ko se bosta konec tedna v petem krogu pomerili ekipi TK Branik Maribor in TK Galtena.

Na fotografiji: Novi člani 1. moške teniške lige, ekipa TK Triglav Kranj s trenerjem Markom Porom ter starim predsednikom Andrejem Polencem in novim predsednikom Damjanom Klevišarjem ( na fotografiji manjkajo člani ekipe Grega Žemlja, Nejc Zaplotnik in Maks Lukman). TUKAJ.

Manca Pislak brez glavnega turnirja v Caserti, mladinci v Budimpešti delno uspešni

bm, 20.05.2018

Po več kot osemmesečni odsotnosti s teniških igrišč zaradi poškodbe se na turnirje vrača Manca Pislak, ki je za začetek izbrala ITF turnir v italijanski Caserti (25.000 $). V prvem krogu ni imela težav in je s 6-2 6-0 premagala domačo povabljenko Allesio Tripaldelli, težja naloga pa jo je pričakovanju čakala v drugem krogu, ko je igrala s 6. nosilko, Brazilko Gano Thaisa Pedretti, ki je pred 14. dnevi osvojila turnir z nagradnim skladom 15.000 $ v Argentini. Argentinka je bila boljša s 6-2 6-2.

Naši mladinci so poleg Milana ta teden na Madžarskem in v Črni Gori. Na turnirju 2. ranga v Budimpešti je pri fantih v prvem krogu kvalifikacij izpadel Filip Jeff Planinšek . S 7-5 6-1 ga je premagal Nemec Jakob Cadonau. Med dekleti je izgubila Sheila Glavaš, katero je s 6-2 6-0 izločila Čewhinja Klara Novakova. Uspešna je bila Tina Cvetkovič, ki je v prvem krogu s 6-2 6-2 premagala Čehinjo Ivano Sebestovo.

Na mladinskem ITF turnirju v Podgorici bosta v glavnem žrebu nastopila Tin Krstulovič in Pia Lovrič. TUKAJ.

Bergantov memorial 2018 - Petja Drame z uvrstitvijo v finale do uspeha kariere, več tokrat ni šlo

bm, 20.05.2018

Veliki met je uspel na Bergantovem memorialu v Mariboru domačinki Petji Drame, ki se je prvič v karieri uvrstila v finale turnirja Tennis Europe. To ji je uspelo v starostni kategoriji do 14 let in tako je bila v nedeljo edina slovenska predstavnica v boju za najvišjo stopničko. V polfinalu je Petja zanesljivo in brez težav opravila z drugo nosilko turnirja Belgijko Amelio Waligora, prejšnji teden polfinalistko turnirja v Mariboru. Zmagala je s 7-5 6-2. V finalu je igrala z zmagovalko turnirja Grawe Open, Švicarko Chelsea Fontenel, 59. igralko lestvice TE do 14 let, ki je v dosedanji karieri poleg prvega mariborskega osvojila še en turnir posameznic v Baslu ter dva turnirja v konkurenci dvojic. Švicarka je v Mariboru še drugič stopila na zmagovalno stopničko in zmagi na turnirju Grawe Open dodala še zmago na Bergantovem memorialu. V izenačenem dvoboju je bila od Drametove boljša s 6-1 5-7 6-4.

Petja je nastopila tudi v finalu konkurence dvojic, kjer je igrala v paru z Nemko Teo Lukic. Finalno srečanje sta izgubili s 5-7 1-6. Boljši sta bili Švicarki Fontenel in Kozakova.

Še drugi teden zapored je moral Bor Artnak roko stisniti in za zmago čestitati Švicarju Raffaelu Marianiju, ki ga je premagal že v polfinalu turnirja Grawe Open prejšnji teden. Tokrat je bil Švicar boljši s 6-3 5-7 6-4 in bo tako še drugi teden zapored nastopil v finalu in poskušal osvojiti naslov, ki mu je prejšnji teden spolzel iz rok.

Polfinale pa je bilo tudi končni domet za Aljo Belinger. S 6-1 6-4 jo je namreč izločila 3. nosilka, Rusinja Marta Belokrylova, prejšnji teden poraženka finala na turnirju Grawe Open.

V finalu smo danes spremljali tudi Sebastiana Dominka in Gala Emeršiča Potočnika. Tokrat sta ostala brez zmage saj sta ju s 4-6 6-2 10-7 premagala Bolgar Petr Nesterov in Srb Stefan Popović. TUKAJ.

Troffeo Bonfiglio v Milanu - Nika Radišič izgubila v prvem krogu, Živa Falkner obstala v finalu kvalifikacij

bm, 20.05.2018

Začel se je eden šestih najmočnejših mladinskih turnirjev sezone 2018, Troffeo Bonfiglio, turnir A ranga, ki ga gosti Milano in igralcem in igralkam služi kot zadnja pomembna preizkušnja pred odprtim prvenstvom Francije.

Udeležba na turnirju je odlična saj nastopa sedem izmed prvih desetih mladincev in štiri izmed deseterice najboljših mladink sveta. Na turnirju so zmagovala velika imena svetovnega tenisa, svoj pečat pa so pustile tudi slovenske igralke, saj je leta 1997 tam slavila Katarina Srebotnik, ki je v slovenskem finalu ugnala Tino Pisnik, leta 2016 pa je bila finalistka turnirja Kaja Juvan.

Letos sta nas na turnirju zastopali 18-letna Nika Radišič, trenutno 21. mladinka sveta, v glavni turnir je bila kot dvanajsta prijavljena igralka uvrščena neposredno in je imela status 11. nosilke, ter 15-letna Živa Falkner, trenutno na 166. mestu svetovne mladinske teniške lestvice, ki je morala nastop v glavni turnir iskati skozi kvalifikacije.

Žreb glavnega turnirja Niki Radišič ni bil najbolj naklonjen. Kot 11. nosilka se je v prvem krogu pomerila s 15-letno Rusinjo Ellino Avanesyan, 46. igralko na mladinski svetovni lestvici, ki je prišla v Milano z dvema turnirskima zmagama na turnirjih 2. ranga in neporažena v zadnjih desetih srečanjih. V odlični formi je sicer tudi Radišičeva, ki je na zadnjih petnajstih srečanjih na članskih turnirjih ITF zabeležila tri poraze, pri čemer se je dvakrat uvrstila v četrtfinale, enkrat pa je bila polfinalistka, a se je zadnje dni ukvarjala s poškodbo, zato na tekmo ni bila povsem prtipravljena. To se je pokazalo tudi v srečanju v katerem je bila mlada Rusinja boljša s 6-1 6-0.

Falknerjeva je bila v kvalifikacijskem turnirju 12. nosilka in je bila na dobri poti, da ji uspe preboj v glavni turnir, a se ji ni izšlo po željah. V uvodnem nastopu je na hitro opravila z domačo povabljenko, 15-letno Matilde Sanesi, v drugem krogu pa je bila s 6-1 6-1 boljša še od ene domačinke, 17-letne Francesce Bottardi (2230).

Za uvrstitev v glavni turnir se je borila z 8. nosilko, Rusinjo Mario Krupenino in izgubila z 0-6 2-6.

TUKAJ.

Zmagovalca OP do 18 let v Rogaški Slatini sta Noka Jurič in Tom Ašič Kovač

bm, 20.05.2018

V Rogaški Slatini ta konec tedna poteka odprto prvenstvo do 18 let. Pri fantih nastopa 20 igralcev, mesto prvega nosilca pa zaseda Tom Ašič Kovač. Pri dekletih je nastopilo 10 igralk, prva nosilka je bila Noka Jurič, ki je ta status z osvojitvijo naslova tudi potrdila. Juričeva je v polfinalu s 6-2 6-2 premagala Hano Bečirovič-Novak (TK_SB), njena finalna nasprotnica Leeloo Obrul (Celje) pa je bila s 6-4 7-5 boljša od Line Božičnik (Maja). V finalu je gladko slavila Juričeva, ki je zmagala s 6-2 6-0.

Pri fantih so se v četrtfinale uvrstili Tom Ašič Kovač, Maks Lukman, Miha Kastelec, Dan Trošt Slapnik, Jaka Žakelj Protič, Gašper Oblak, Jovan Ilić in Miha Peruš.

V nadaljevanju turnirja je v polfinalu Tom Ašič Kovač (AsLit) s 6-0 6-2 izločil Miho Kasteleca (ŠtkVe), v drugem polfinalu je bil 2. nosilec Miha Peruš (ŽtkMb) s 6-2 6-2 boljši od Gašperja Oblaka (Ltc).V finalnem obračunu je s 6-2 6-2 slavil Ašič Kovač.

V konkurenci dvojic sta pri dekletih slavili Noka Jurič in Leeloo Obrul, pri fantih sta bila najboljša Jaka Protič Žakelj in Patrik Kumer Špegel.

Na fotografiji: finalisti v konkurenci dvojic TUKAJ.

V Kopru se je začel turnir TE do 12 let, nastopili so tudi najmlajši

bm, 19.05.2018

V Kopru se je začel še tretji turnir Tennis Europe v seriji, ki poteka v Sloveniji. Tokrat nastopajo dečki in deklice v starostni kategoriji do 12 let. Danes so odigrali kvalifkacijske tekme dečki, uspešen pa je bil samo Leon Šmarčan. Jutri bo v kvalifikacijah nastopil še Nino Govedič, medtem ko pri deklicah kvalifikacij ni.

Ob mednarodnem turnirju so se odvijali tudi tradicionalni turnirji najmlajših, nastopa jih okrog 100 iz Slovenije in tujine. V soboto so zmagali: mini tenis dečki - Tilen Košak (Maja), mini tenis deklice - Lili Štusaj (Sl. Gradec), midi tenis dečki - Peter Škundrič (ŽtkMb), midi tenis deklice - Veritsa Yaneva (Brežice), tenis do 10 let dečki - Sandor Bercel (Madžarska ), tenis do 10 let deklice - Ema Kapus (Celje), tenis do 11 let dečki - Andraž Rozman (Medvode) in tenis do 11 let deklice - Julija Bogatin (LukaKp).

V ponedejek se začenja glavni turnir dečkov in deklic, 11. Luka Koper Junior Open 2018, turnir TE do 12 let. Nastopilo bo 64 dečkov in 57 deklic. TUKAJ.

Bergantov memorial 2018 - Petja Drame, Bor Artnak in Alja Belinger polfinalisti med posamezniki, uspešne tudi dvojice

bm, 18.05.2018

V Mariboru se v organizaciji TK Branik končuje tradicionalni Bergantov memorial, turnir TE v starostnih kategorijah do 14 in do 16 let.

V zaključnih obračunih se bosta za najvišji mesti med posamezniki borila 1. nosilec turnirja dečkov do 14 let Bor Artnak, trenutno 21. igralec lestvice TE do 14 let in domačinka iz Maribora Petja Drame, ki na turnirju deklic do 14 let ni postavljena za nosilko.

Artnak je v četrtfinalu s 6-3 6-4 premagal Belgijca Idrissa Haddoucha, izgubila pa sta Aljaž Kirbiš in Lun Obrul. V polfinalu se bo Bor spopadel s 3. nosilcem, Švicarjem Raffaelom Marianijem s katerim je prejšnji teden izgubil v polfinalu turnirja Grawe Open.

Drametova je bila v četrtfinalu s 6-1 6-2 boljša od 4. nosilke, Bolgarke Viktorie Veleve in bo v polfinalu igrala z 2. nosilko, Belgijko Amelio Waligora, prejšnji teden polfinalistko na turnirju Grawe Open.

Pri fantih do 16 let smo po četrtfinalu ostali brez domačih predstavnikov saj je kot zadnji izpadel še Gal Emeršič Potočnik. S 4-6 6-3 6-3 ga je izločil srečni poraženec iz kvalifikacij, Šved Teodor Hessle.

Polfinalistko imamo tudi v konkurenci deklet do 16 let. Za nastop v finalu se bo borila kvalifikantka Alja Belinger, ki je v polfinalu s 3-6 6-1 6-1 premagala še tretjo Slovenko zapored, tokrat Niko Strašek. V četrtfinalu je izgubila Tara Katarina Milić.

V konkurenci dvojic bo v finalu turnirja deklic do 14 let nastopila Petja Drame, ki igra s soigralko Teo Lukic iz Nemčije. Pri dečkih do 14 let so v polfinalu izpadli Lun Obrul in njegov soigralec Maj Premzl ter Aljaž Kirbiš, ki je igral s Portugalcem Diogom Moraisom.

Med fanti do 16 let sta se v finale uvrstila Gal Emeršič Potočnik in Sebastian Dominko, ki bosta poskušala osvojiti še drugi turnir zapored. V polfinalu sta izgubila Maj Najvirt Kolarič in Marsel Žnuderl. Pri dekletih med dvojicami v zaključnem obračunu ne bo Slovenk, zadnja se je v polfinalu poslovila Alea Bubek, ki je igrala v paru z Majo Dodik.

Slovenski nastopi se bodo v soboto začeli ob 09. uri. TUKAJ.

Ekipe TK Triglav Kranj1, TK Center Court, TK Nova Gorica in ŽTK Maribor so udeleženke play offa v ligi do 12 let

bm, 17.05.2018

Z današnjih dnem je bila odigrana večina tekem v ligi do 12 let, dobili pa smo tudi udeležence Play Offa, ki bo 13. in 14. junija.

V skupini A sta se v play off uvrstili ekipi TK Center Court in TK Nova Gorica. Slednja je imela enako število točk kot ekipa TK Triglav Kranj 2, a je zmagala s 4-3 v odločilnem medsebojnem srečanju.

V skupini B sta se na zadnji tekmi za uvrstitev v play off borili ekipi ŽTK Maribor in TK Šentjur. Šentjurčanom bi nastop zagotovila že minimalna zmaga, saj bi bili ob enakem številu osvojenih točk boljši v medsebojnem srečanju, a Mariborčanov tak scenarij ni navdušil. Odločilno srečanje so dobili zanesljivo s 7-0 in se uvrstili v play off.

V skupini C je udeleženka play offa ekipa TK Triglav Kranj 1, ki je zmagala na vseh štirih tekmah.

Odigrani nista še dve tekmi v skupini C, ki pa na uvrstitev v play off ne bosta imeli vpliva.

Rezultate vseh tekem in trenutni vrstni red ekip si lahko ogledate TUKAJ.

Bergantov memorial 2018 - znani četrtfinalisti med katerimi je tudi osem slovenskih predstavnikov, na Cipru dvanajstletniki, v Budimpešti mladinci

bm, 17.05.2018

V Mariboru se v Ljudskem vrtu nadajuje turnir Tennis Europe v starostni katgoriji do 14 in 16 let - Bergantov mamorial. Turnir se je prevesil v drugo polovico in danes smo dobili četrtfinaliste v posamični konkurenci.

Med osem najboljših so se med dečki do 14 let uvrstili 1. nosilec Bor Artnak, v tretjem krogu je s 6-1 6-1 premagal Švicarja Thomasa Mathysa, 10. nosilec Aljaž Kirbiš, ki je bil z 2-6 6-2 6-3 boljši od 5. nosilca iz Belgije, Noaha Mereeja in 4. nosilec Lun Obrul, ki je s 7-5 6-0 premagal Avstrijca Matthiasa Ujvarya.

Med deklicami do 14 let je preboj v četrtfinale uspel samo Petji Drame, ki je s 6-3 6-2 premagala Hrvatico Teno Rajki.

Tudi med fanti do 16 let imamo v četrtfinalu enega predstavnika. To je Mariborčan, 6. nosilec Gal Emeršič Potočnik.

Tako kot pri dečkih do 14 let imamo v četrtfinalu tri predstavnice med dekleti do 16 let. Lep uspeh je dosegla Nika Strašek, ki je s 6-2 6-0 premagala 1. nosilko , Srbkinjo Andjelo Lopičić. V slovenskem obračunu je Alja Belinger s 7-6(2) 6-2 premagala Anniko Planinšek, še eno veliko zmago pa je dosegla Tara Katarina Milić, ki je izločila 2. nosilko, Srbkinjo Fatmo Idrizović.

V konkurenci dvojic so pri četrtfinalnih obračunih na vseh turnirjih.

Na turnirju Tennis Europe do 12 let na Cipru je Tinkara Vraničar nastope končala v četrtfinalu, kjer jo je s 6-3 3-6 6-1 premagala Ukrajinka Yelizaveta Onyshchenko. Nastopil je tudi Luka Albreht, ki je v prvem krogu s 5-7 1-6 izgubil z Grkom Iraklisom Kalanovim.

V konkurenci dvojic je Albreht izpadel v polfinalu, Vraničarjeva pa v drugem krogu.

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Budimpešti je v prvem krogu izpadel Miha Velički, v drugem pa tudi Blaž Vidovičin Filip Jeff Planinšek. V konkurenci deklet bi morala nastopiti Maja Makorič, a je tekmo predala brez boja. TUKAJ.

Aljaž Bedene po čudežni vrnitvi v drugem nizu moral na koncu priznati premoč Carrenu Busti, izpadla tudi Katarina Srebotnik

bm, 17.05.2018

Izjemno dramatičen dvoboj smo spremljali na ATP turnirju serije 1000 v Rimu, kjer sta dve uri in pol loparja vihtela Aljaž Bedene in Španec Pablo Carreno Busta, 10. nosilec turnirja v Rimu.

Po dobljenem prvem nizu s 6-4 je Carreno Busta v drugem nizu po slabši predstavi Bedeneta povedel s 5-0 in nato dvakrat serviral za zmago, a se je Aljaž čudežno vrnil, pri izidu 4-5 ubranil dve meč žogi, nato pa niz dobil v podaljšani igri na 3. Izjemen psihičen napor je pustil posledice v odločilnem tretjem nizu, ko je Bedene izgubil svoj prvi začetni udarec, nato pa se ni uspel še enkrat pobrati. Carreno Busta je slavil s 6-4 6-7(3) 6-2 in se uvrstil v četrtfinale. Aljaž je nasprotniku zabil 15 asov. Kljub porazu je Aljaž lahko z nastopi v Rimu zadovoljen in se zdaj lahko optimistično odpravi na drugi grand slam sezone, ki bo konec meseca na njegovi, peščeni podlagi, v Parizu.

V Rimu je konec slovenskih nastopov tudi na turnirju WTA. V četrtfinalu je namreč izpadla Katarina Srebotnik, ki je v konkurenci dvojic nadstoapala s soigralko Vanio King iz ZDA. S 6-4 6-2 sta ju izločili 2. nosilki Andrea Sestini Hlavackova in Barbora Strycova. TUKAJ.

Tom Kočevar Dešman v drugem krogu končal nastope v Doboju

bm, 16.05.2018

Tom Kočevar Dešman se je ta teden preizkušal na ITF Futuresu v Doboju (15.000 $), a prav zadovoljen se s turnirja ne bo vrnil. Že v drugem krogu je namreč moral premoč priznati domačinu Nermanu Fatiću, ki je bil boljši s 3-6 7-5 6-4. Zagotovo pa bo Toma še nekaj časa spremljal spomin na zamujeno priložnost za uvrstitev v četrtfinale. Po dobljenem prvem nizu je namreč v drugem vodil s 5-2, a nato izgubil pet iger zapored, ob tem pa zapravil še eno meč žogo. Tudi odločilni tretji niz je dobro začel, z breakom povedel s 4-2, pa ponovno izgubil štiri igre zapored in s tem srečanje. TUKAJ.

Bergantov memorial - v igri še petnajst slovenskih igralcev in igralk

bm, 16.05.2018

Dokaj uspešen dan je za slovenskimi predstavniki na mednarodnem turnirju Tennis Europe, Bergantovem memorialu v Mariboru.

Pri dečkih do 14 let so se v tretji krog uvrstili Bor Artnak, Maj Premzl, Aljaž Kirbiš, Lun Obrul in Tristan Flander.

Pri deklicah do 14 let so bile v tretjem krogu uspešne Pia Marija Rebec, Petja Drame in Ela Nala Malić.

Med fanti do 16 let sta se v tretji krog uvrstila Aljaž Jeran in Gal Emeršič Potočnik, pri dekletih do 16 let pa so bile v prvem krogu uspešne Nika Strašek, Annika Planinšek, Alja Belinger, Tara Gorinšek, Taja Lončarič in Tara Katarina Milić. TUKAJ.

Aljaž Bedene v tretji krog Rima, ne bomo pa v Rimu spremljali slovenskega obračuna v konkurenci dvojic

bm, 16.05.2018

Aljaž Bedene se je v Rimu na ATP turnirju serije 1000 prvič v karieri uvrstil v tretji krog, potem ko je v drugem s 6-4 (predaja) izločil 7. igralca sveta, Južnoafričana Kevina Andersona. Tekmo je sicer bolje začel Anderson, ki je z breakom povedel s 3-1, a ga je Aljaž že v naslednji igri ujel, nato pa mu še enkrat odvzel servis v deveti igri, kar je bilo dovolj za zmago v prvem nizu. Aljažje prvi niz dobil s prednostjo treh točk (30-27). V osmini finala se bo pomeril z 10. nosilcem, 26-letnim Špancem Pablom Carena Busto. To bo njuno peto medsebojno srečanje in tretje na ATP turneji. Obe dosedanji na ATP touru je dobil Bedene, še dve sta odigrala na turnirjih serije Challenger in tam sta bila uspešna vsak po enkrat. Zadnjo tekmo v Rio De Janeiru februarja letos je z 2-1 v nizih dobil naš igralec.

Na ženskem WTA turnirju v Rimu ne bomo spremljali slovenskega obračuna v drugem krogu turnirja dvojic, saj sta Andreja Klepač in Maria Jose Martinez Sanchez presenetljivo izpadli že v uvodnem nastopu. S 7-6(4) 6-4 sta ju premagali Španki Anabel Medina Gariguez in Arantxa Parra Santonja, ki bosta v drugem krogu zdaj nasprotnici Katarine Srebotnik in Vanie King.. TUKAJ.

Tom Kočevar Dešman v drugi krog, poraz Mika Urbanije in Nastje Kolar, Blaž Vidovič uspešen na Madžarskem

bm, 16.05.2018

Na ITF Futuresu v Doboju (15.000 $) je Tom Kočevar Dešman v prvem krogu s 6-4 1-6 6-1 premagal hrvaškega kvalifikanta Denija Žmaka.

Ne bosta pa ta teden z izkupičkom na turnirjih ITF zadovoljna Mike Urbanija in Nastja Kolar, saj sta se oba poslovila v drugem krogu.

strong>Mike Urbanija
je na ITF Futuresu (15.000 $) v švedskem Kalmarju izgubil s 7. nosilcem, Švedom Fredom Simonssom (73). Ta je bil boljši s 6-3 6-4.

V drugem krogu ITF turnirja (15.000 $) v izraelskem Tiberiasu je izpadla tudi Nastja Kolar. Po izgubljenem prvem nizu s 6-7(6)( je srečanje predala Romunki Eleni Teodori Cadar (861).

Danes ni bil najboljši dan niti za našo mladinko Metko Komac, ki je z uvrstitvijo v drugi krog ITF turnirja 2. ranga v Modlingu že dosegla lep uspeh, več pa ji tokrat ni uspelo. S 6-3 6-2 jo je premagala 4. nosilka, 17-letna Weronika Falkowska iz Poljske, trenutno 102. mladinka sveta. Komčeva je nastopila tudi v konkurenci dvojic kjer sta se s soigralko, Hrvatico Lano Šipek uvrstili v četrtfinale. S 7-6(4) 7-6(4) sta izločili 4. nosilki, Kolumbijki Lauro Rico Garcia in Antonio Samudio.

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Budimpešti je Blaž Vidovič v prvem krogu s 6-4 2-6 3-0 (predaja) izločil domačega povabljenca Petra Kalocsaja. V drugi krog sta že uvrščena Filip Jeff Planinšek in Maja Makorič. TUKAJ.

Bergantov memorial 2018 - prvi dan glavnega turnirja program motil dež, čez prvi krog zaenkrat šest Slovencev

bm, 15.05.2018

Na igriščih TK Branik v Mariboru se je začel Bergantov memorial, turnir TE v starostnih kategorijah do 14 in 16 let.

V prvem krogu turnirja dečkov do 14 let so bili vsi slovenski igralci, ki so nastopili, poraženi. V igri tako ostajajo naši igralci, ki so na pozicijah nosilcev in so bili v prvem krogu prosti.

V turnirju deklic do 14 let so v uvodnih nastopih zmage zabeležile Ula Jamar, Ella Hojnik in Ela Nala Milić.

V turnirju fantov do 16 let so v prvem krogu zmagali Aljaž Jeran, Sebastian Dominko in Jan Dimitrijevič.

Dekleta do 16 let bodo prvič nastopila v sredo. TUKAJ.

Polona Hercog tokrat priznala premoč Kuznetsovi, neuspešen tudi Blaž Rola

bm, 15.05.2018

Polona Hercog, ki je uspešno opravila s kvalifikacijami na ženskem WTA turnirju v Rimu je v prvem krogu glavnega turnirja še drugič v mesecu dni igrala z Rusinjo, 32-letno Svetlano Kuznetsovo, 39. igralko lestvice WTA. Njuno zadnje srečanje v Carigradu je v treh nizih dobila Hercogova, pred tem je bila dvakrat uspešnejša Kuznetsova, ki je zmagala še tretjič v medsebojnih obračunih in se Hercogovi oddolžila za carigrajski poraz. Rusinja je tokrat po uri in pol igre slavila s 6-2 6-4, pri čemer je Hercogovi petkrat odvzela servis, sama ga je izgubila dvakrat. Na koncu je bila boljša za šestnajst točk ( 68-52).

Zmaga se je danes za las izmuznila Blažu Roli na ATP Challengerju v Heilbronnu (85.000 €). V uvodnem nastopu ga je s 4-6 6-3 7-6(6) premagal tri leta mlajši, 24-letni tekmec iz Kolna, Oscar Otte. Srečanje je trajalo dve uri in štirinajst minut, oba igralca sta odlično servirala (Otte je dosegel 17 asov, Rola 3) in v srečanju vsega vsak po enkrat oddala servis. V odločilnem tretjem nizu, v katerem je Rola zapravil meč žogo, sta zadržala vsak svoje začetne udarce in o zmagovalcu je odločila podaljšana igra v kateri je bil uspešnejši in srečnejši Otte.

TUKAJ.

Mike Urbanija in Nastja Kolar nastope začela z zmagama, Metka Komac uspešna v Modlingu

bm, 15.05.2018

Mike Urbanija je na ITF Futuresu (15.000 $) v švedskem Kalmarju v prvem krogu s 6-4 6-0 premagal domačina Christofferja Solberga, ki se je v glavni turnir uvrstil iz kvalifikacij.

Nastja Kolar je dobro začela nastope na ITF turnirju v izraelskem Tiberiasu. V uvodnem nastopu je s 6-1 6-2 premagala domačo povabljenko Mayo Tahan.

Naša mladinka Metka Komac je zmagala v uvodnem nastopu na ITF turnirju 2. ranga v Modlingu. V prvem krogu je s 6-3 6-4 premagala 16-letno Gruzijko Zoziyo Kardava, 191. mladinko sveta. V drugem krogu bo igrala s 4. nosilko, 17-letno Weroniko Falkowsko iz Poljske (102). TUKAJ.

Aljaž Bedene v drugi krog ATP turnirja v Rimu, Hercogova v uvodnem srečanju s Kuznetsovo, zmaga Srebotnikove med dvojicami ter velik skok Kaje Juvan in Pie Čuk na lestvici WTA

bm, 14.05.2018

Aljaž Bedene je uspešno začel nastope na ATP turnirju serije 1000 v Rimu. V prvem krogu igral s 35-letnimLuksemburžanomstrong>Gillesom Mullerjem, 35. igralcem lestvice ATP in zmagal s 6-4 6-4. To je bilo njuno četrto medsebojno srečanje na turnirjih ATP, vsa tri dosedanja je dobil Muller, zadnji dve na travi leta 2017. V uro in pol trajajočem obračunu je Aljaž odlično serviral, na svoj prvi servis je izgubil vsega tri točke, na drugega sicer nekaj več, a je servis izgubil le enkrat, medtem ko ga je nasprotniku odvzel trikrat. Dosegel je sedem asov, na koncu pa je bil boljši za pet točk (62-57). V drugem krogu bo igral z 31-letnim Južnoafričanom Kevinom Andersonom, 7. nosilcem turnirja in trenutno tudi sedmim igralcem sveta. Doslej sta se na ATP touru pomerila dvakrat, obakrat pa je bil boljši Anderson, enkrat na trdi podlagi in enkrat na travi. Na pesku še nista igrala.

V konkurenci dvojic sta v žrebu dve Slovenki. Katarina Srebotnik je v paru z Američanko Vanio King danes igrala proti domačima povabljenkama Deborah Chiesa in Alice Matteucci in zmagala s 7-5 6-0. V primeru zmage Andreje Klepač in Marie Jose Martinez Sanchez proti Špankama Anabel Medina Garrigues in Arantxo Parra Santonjo se bosta naši igralki pomerili med seboj.

Lestvica WTA je dvema Slovenkama prinesla velik napredek. Kaja Juvan je poskočila za 152 mest in je trenutno kot četrta slovenska igralka na 379. mestu lestvice, Pia Čuk je pridobila še nekaj več, napredovala je za 223 mest in je ta teden na 776. mestu lestvice WTA. Na lestvici ATP ta teden ni večjih sporememb, najvišje ostaja Aljaž Bedene na 65. mestu. TUKAJ.

Bergantov memorial 2018 - v zadnjem krogu kvalifikacij dečkov in fantov uspešen samo Nejc Škorjanc

bm, 14.05.2018

V Mariboru se je v organizaciji TK Branik začel tradicionalni Bergantov memorial, turnir Tennis Europe v starostni kategoriji do 14 in do 16 let. Večina igralcev se je iz enega preselila na drugi breg Drave in tako so večeraj in danes v Ljudskem vrtu potekali kvalifikacijski obračuni. Tudi na Bergantovem memorialu bo skupaj nastopilo okrog 300 igralcev in igralk iz vsega sveta. Znani so tudi že vsi slovenski predstavniki, ki uspešno opravili s kvalifikacijami.

Pri deklicah do 14 let se je izmed dvanajstih Slovenk v glavni turnir uvrstila samo Eva Muller Uhan.

Pri dečkih do 14 let je v kvalifikacijah nastopilo 17 slovenskih igralcev, v zadnji krog kvalifikacij pa sta se uvrstila Teo Kurtagič in Nejc Škorjanc, ki sta med sabo odločila o udeležencu glavnega turnirja. S 4-6 6-2 6-2 je bil boljši Škorjanc.

Pri dekletih do 16 let je v kvalifikacijah igralo devet Slovenk, v glavni turnir sta napredovali Meta Marenk in Alja Belinger.

Pri fantih do 16 let je v kvalifikacijah nastopilo 18 Slovencev, v zadnji krog kvalifikacij so se uvrstili Jaka Protič Žakelj, Nejc Žunič, Simon Javoršek, Martin Grilj in Taj Dolenc, nobenemu pa ni uspelo vknjižiti zmage saj so danes finalno kvalifikacijsko srečanje vsi izgubili.

V glavnem turnirju dečkov do 14 let bo prvi nosilec tudi tokrat Bor Artnak, poleg njega bo nastopilo še dvanajst Slovencev.

Pri deklicah do 14 let je najvišje postavljena Slovenka Brina Šulin, ki zaseda mesto pete nosilke, poleg nje bo nastopilo še dvanajst slovenskih igralk.

V turnirju fantov do 16 let je najvišje postavljen domačin Gal Emeršič Potočnik, ki je 6. nosilec, poleg njega bo nastopilo še 8 Slovencev, pri dekletih med nosilkami ni Slovenk, nastopilo pa bo deset naših igralk.

Med nastopajočami ta teden ni Blaža Vidoviča, zmagovalca turnirja Grawe Open do 16 let, ki se je odločil za nastop na ITF turnirju na Madžarskem. TUKAJ.

Po dobrem začetku v kvalifikacijah mladinskih turnirjev naši igralci in igralke slabše nadaljevali

bm, 14.05.2018

S kvalifikacijskimi nastopi so se začeli turnirji prihodnjega tedna. Na ITF turnirju 2. ranga v avstrijskem Modlingu so bili v prvem kvalifikacijskem krogu uspešni Mark Andrejič Goljar, Matic Dimic Sheila Glavaš in Metka Komac. V drugem krogu sta zmagala in se uvrstila v finale kvalifikacij le Metka Komac in Matic Dimic, ki je nato v zadji tekmi kvalifikacij izgubil. Uspešna pa je bila Komčeva, ki se je po zmagi 6-3 6-0 nad Švicarko Leo Magun uvrstila v glavni turnir.

Z zmago je nastope v kvalifikacijah ITF turnirja 4. ranga v Budimpešti začela Tjaša Klevišar, ki je za uvrstitev v glavni turnir potrebovala še eno zmago, a ostala brez nje. S 6-3 6-4 jo je premagala Slovakinja Ema Bolebruchova. Izpadla je tudi Lana Stefanovič. Pri fantih sta v uvodnem nastopu izgubila Marko Kovačevič in Borut Šraj, ki sta tako ostala brez glavnega turnirja v katerem so za nastop prijavljeni Filip Jeff Planinšek, Blaž Vidovič in Miha Velički ter Maja Makorič.

V glavnem žrebu ITF turnirja 4. ranga v Ulcinju je nastopil Tin Krstulovič in v udvodnem krogu s 6-7(3) 3-6 izgubil s 1. nosilcem, Bolgarom Simonom Anthonyem IVANOVIM, 123. mladincem sveta.. TUKAJ.

Noka Jurič in Žiga Drobnič zmagovalca članskega OP v Velenju

bm, 13.05.2018

Ta konec tedna se je odvijalo OP za člane in članice, gostil ga je ŠTK Velenje.

Pri članicah je nastopilo 9 igralk, turnir pa je osvojila 1. nosilka, trenutno deseta igralka ženske članske teniške lestvice TS, Noka Jurič (ŽtkMb). V finalu je s 6-4 6-2 premagala domačinko Zojo Štrukelj (ŠTKVe).

Boljša je bila udeležba pri članih, kjer je nastopilo 26 igralcev. V finale se je v zgornji polovici žreba uvrstil nepostavljeni Gašper Oblak (Ltc), v polfinalu mu je pri izidu 6-4 3-2 v korist Oblaka, srečanje predal Primož Popovič (Sl-Ko), ki je sicer v prvem krogu izločil prvega nosilca Benjamina Beliša. V spodnji polovici žreba je bil finalist 3. nosilec Žiga Drobnič (Zklub), ki je v polfinalu s 6-2 (predaja) izločil Tonija Hazdovca (Ptuj). Hazdovac je v prvem krogu s 6-3 7-5 premagal drugega nosilca Matica Sotlerja.

V finalu je bil s 6-2 6-2 boljši Žiga Drobnič.

Turnir moških dvojic sta osvojila Benjamin Beliš in Matic Sotler. V finalu sta s 7-6(7) 6-3 premagala Miho Peruša in Jošta Plestenjaka. TUKAJ.

Polona Hercog v Rimu v glavni turnir, Aljaž Bedene v prvem krogu glavnega turnirja z Gillesom Mullerjem, Blaž Rola na ATP Challengerju v Heilbronnu

bm, 13.05.2018

Naša vodilna teniška igralca na svetovnih teniških lestvicah Aljaž Bedene in Polona Hercog bosta nastopila na turnirju v Rimu. Turnir ATP serije 1000 ima nagradni sklad 4.872.105 €, ženski WTA turnir pa 3.351.720 € .

Medtem, ko je Bedene uvrščen v glavni turnir, v prvem krogu bo igral s 33. igralcem lestvice ATP, Luksemburžanom Gillesom Mullerjem, ta je vsa tri dosedanja medsebojna srečanja dobil, je morala Hercogova v kvalifikacije. Tu je bila njena prva nasprotnica domača povabljenka, 27-letna vrstnica Federica Di Sarra, 379. igralka lestvice WTA. Igralki sta se dvakrat pomerili pred desetimi leti in takrat je oba dvoboja dobila Hercogova, ki je bila boljša tudi tokrat. Zmagala je s 6-3 6-3 in je v finalu kvalifikacij igrala s 1. nosilko, 25-letno Srbkinjo Aleksandro Krunić, ki trenutno zaseda 45. mesto na lestvici WTA. S Krunićevo sta se leta 2015 pomerili dvakrat, obakrat pa je bila boljša Hercogova, ki je zmagala tudi tokrat. Po uri in petdesetih minutah je Hercogova zmagala s 7-6(4) 6-4 in se uvrstila v glavni turnir.

Blaž Rola bo nastopil na ATP Challengerju v Heilbronnu (85.000 €). V prvem krogu glavnega turnirja bo njegov nasprotnik 24-letni Nemec Oscar Otte, 181. igralec lestvice ATP.

Na ITF Futuresu v švedskem Kalmarju (15.000 $) bo nastopil Mike Urbanija, ki bo v prvem krogu igral s švedskim kvalifikantom Christofferjem Solbergom.

Na ženskem ITF turnirju v izraelskem Tiberiasu (15.000 $) bo nastopila Nastja Kolar. V prvem krogu bo igrala z domačo povabljenko Mayo Tahan. TUKAJ.

Blaž Vidovič zmagovalec turnirja TE 16 Grawe Open 2018

bm, 12.05.2018

Blaž Vidovič je zmagovalec turnirja Tennis Europe GRAWE OPEN 2018 v starostni kategoriji do 16 let. Blaž je turnir odigral v velikem slogu in tudi v finalu nasprotniku, Hrvatu Franu Mitroviću, ni dal nobenih možnosti. Izgubil je vsega štiri igre in zanesljivo slavil s 6-1 6-3. Za Blaža je to prvi naslov na turnirjih Tennis Europe v karieri, ne pa tudi prvi finale.

Leta 2016 je bil finalist turnirja Grawe Open in teden dni kasneje Bergantovega memoriala, oba turnirja je igral v starostni katgoriji do 14 let. Lani je bil na turnirju TE Terme Ptuj četrtfinalist, letos pa je na turnirju ITF 5. kategorije do 18 let v Baru nastopil v finalu.

Blaž je sicer vodilni igralec lestvice Tenis Slovenija do 16 let, v letu 2017 je bil finalist poletnega in zimskega državnega prvenstva do 16 let, leta 2016 pa poletni državni prvak do 14 let. Letos je nastopil na štirih mladinskih ITF turnirjih, na katerih pa ni bil posebej uspešen. Upamo, da je osvojitev naslova v Mariboru napoved odličnega drugega dela mednarodne sezone.

Turnir deklet do 16 let je osvojila Hrvatica Tara Wurth, med dečki do 14 let je bil najboljši Belgijec Noah Merre, turnir deklic do 14 let pa je osvojila Švicarka Chelsea Fontenel.

Igralci in igralke se zdaj selijo na drugi breg Drave saj se jutri s kvalifikacijami na Braniku začenja tradicionalni Bergantov Memorial, prav tako turnir Tennis Europe v starostnih kategorijah do 14 in 16 let. TUKAJ.

Mike Urbanija izgubil finale Futuresa v Karlskroni

bm, 12.05.2018

Mike Urbanija se je na moškem ITF Futuresu (15.000 $) v švedski Karlskroni uvrstil v finale. Polfinalno tekmo je dobil brez boja, saj mu je Šved Filip Bergevi srečanje predal.

Osvojitev drugega naslova v karieri, prvič je Mike na zmagovalni stopnički stal leta 2013 na Hrvaškem, mu je preprečil 24-letni Američan Alexander Ritschard (927). Tudi Američan se je v finale uvrstil prvič letos, za razliko od Urbanije pa doslej še ni imel naslova na turnirjih ITF. Zdaj mu je to uspelo saj je bil v finalu po uri in šestinštiridesetih minutah igre boljši s 6-2 2-6 6-1.Na koncu je bil Američan boljši za 15 točk (85-70), v odločiulnem tretjem nizu pa je izvrstno sereviral saj je na svoj servis izgubil vsega 7 točk. TUKAJ.

Grawe Open 2018 - Blaž Vidovič z uvrstitvijo v finale rešuje slovensko čast med posamezniki, Gal Emeršič Potočnik in Sebastian Dominko zmagovalca turnirja dvojic U16

bm, 11.05.2018

Na mednarodnem mladinskem turnirju Tennis Europe, GRAWE OPEN 2018, ki se ta teden odvija na igriščih ŽTK Maribor so pred prizadevnimi organizatorji, ti so tudi letos turnir odlično organizirali in vzorno poskrbeli za več kot 300 udeležencev , le še finalni obračuni v posamični konkurenci.

Kot edini slovenski predstavnik bo v finalu turnirja do 16 let nastopil Blaž Vidovič. V polfinalu je s 6-1 6-1 odpravil 2. nosilca, Madžara Petra Kalocsaia, 57. igralca lestvice TE do 16 let. Vidovič je velik favorit tudi v finalu saj je na poti do zaključnega obračuna z nasprotniki opravil več kot suvereno, še največ, pet iger, je prepustil v četrtfinalu Italijanu Tramontinu. V finalu se mu bo v soboto ob 10. uri zoperstavil 10. nosilec, Hrvat Fran Mitrović.

V kategoriji do 14 let je 1. nosilec Bor Artnak po trinajstih zaporednih zmagah in dveh osvojenih naslovih na turnirjih TE v polfinalu moral v tesnem obračunu premoč priznati 3. nosilcu, Švicarju Raffaelu Marianiju, 42. igralcu lestvice TE. Švicar je bil boljši s 6-7(6) 6-2 7-5.

V domačih vitrinah pa ostaja zmagovalni pokal turnirja dvojic med fanti do 16 let. Osvojila sta ga domačina Gal Emeršič Potočnik in Sebastian Dominko, ki sta bila za finalni nastop prikrajšana, saj sta jima nasprotnika, Švicar Yarin Aebi in Italijan Allesio Tramontzin srečanje predala brez boja.

V konkurenci dvojic do 14 let sta bila pri dečkih najboljša Belgijca Gilles Arnaud Bailly, pri deklicah do 14 let sta zmagali 1. nosilki, Belgijki Chyara Onia Seke in Amelie Van Impe. Med dekleti do 16 let sta slavili 2. nosilki, Hrvatici Mia Rae Vican in Tara Wurth.

TUKAJ.

Grawe Open 2018 - Blaž Vidovič in Bor Artnak polfinalista med posamezniki, Gal Emeršič Potočnik in Sebastian Dominko finalista med dvojicami

bm, 10.05.2018

Tako kot prejšnja leta tudi letošnji zaključni obračuni na turnirju Tennis Europe do 14 in do 16 let, Grawe Open 2018, ki gredo h koncu na igriščih ŽTK Maribor ne bodo minili brez slovenskih predstavnikov in tudi ne brez predstavnikov domačega teniškega kluba. Za slednje sta poskrbela Gal Emeršič Potočnik in Sebastian Dominko, ki sta se v konkurenci dvojic po zmagi s 7-5 6-3 nad 4. nosilcema, Avstrijcema Leonom Benedictom in Hansom Petrom Kaufmannom, uvrstila v finale.

Več od deklet so tokrat v Mariboru prikazali fantje in v boju za zmago na turnirju ostajata Blaž Vidovič v kategoriji do 16 let in Bor Artnak v kategoriji do 14 let.

Vidovič je v kategoriji do 16 let za uvrstitev v polfinale s 6-4 6-1 premagal Italijana Alessia Tramontina, Artnak je bil v četrtfinalu kategorije do 14 let s 6-4 6-0 boljši od Švicarja Ioannisa Von Meyenburga.

Danes sta izgubili četrtfinalni srečanji Tara Gorinšek in Nina Pliberšek v kategriji deklet do 16 let, med dvojicami pa so izpadli Lun Obrul in Maj Premzl, Alja Belinger in Tara Katarina Milić ter Alea Bubek in Tara Gorinšek.

Vse naslednja priložnost čaka že čez nekaj dni, ko se bo na Braniku začel Bergantov memorial. TUKAJ.

Mike Urbanija polfinalist v Karlskroni, končan zmagoviti niz Nike Radišič v Kaposvarju

bm, 10.05.2018

Mike Urbanija se je prvič po avgustu 2017 uvrstil v polfinale ITF Futuresa z nagradnim skladom 15.000 $. V četrtfinalu turnirja v švedski Karlskroni je s 6-1 6-3 premagal Američana Nicka Chappella (955). V polfinalu bo njegov nasprotnik Šved Filip Bergevi (999), za katerega je, tako kot za Mika, to prvi polfinale v letu 2018. Urbanija je na dobri poti proti finalu in morda celo osvojitvi svojega drugega naslova na turnirjih ITF v karieri. Edini naslov doslej sega v leto 2013, ko je osvojil turnir na Hrvaškem.

Brez drugega polfinala v karieri pa je po odličnih nastopih v Kaposvarju (15.000 $) ostala Nika Radišič. Po štirih zmagah je morala v petem nastopu premoč priznati Rusinji, 20-letni Marii Marfutini, trenutno 478. igralki lestvice WTA, leta 2014 pa 18. mladinki sveta. Marfutina je v karieri osvojila že sedem profesionalnih turnirjev ITF, a se ji je doslej najvišje uspelo prebiti na 354. mesto leta 2016. Še en dokaz več, da je pot med najboljše težka in dolgotrajna.

Radišičeva trenutno na lestvici WTA zaseda 1056. mesto, bil pa je to njen drugi četrtfinale letos, še enkrat je bila polfinalistka.

Radišičeva je dobro nastopala tudi v konkurenci dvojic, kjer se je s soigralko Gabriello Da Silva Fick iz Avstralije uvrstila v polfinale, tu pa sta z 2-6 2-6 izgubili s 1. nosilkama, Madžarkama Anno Bondar in Panno Udardy. TUKAJ.

Ema Horvat zaustavljena v polfinalu ITF turnirja v Skopju

bm, 10.05.2018

Ema Horvat se je na mladinskem ITF turnirju v 5. ranga v Skopju uvrstila v polfinale, tu pa je nastope končala. V polfinalu jo je s 6-4 6-2 premagala 16-letna Estonka Saara Orev (Itf619).

Ema je v drugem krogu s 7-5 6-2 premagala Izraelko Koral Koldobski (932), v četrtfinalu je z makedonsko povabljenko Aleksandro Simevo in zmagala s 7-6(9) 6-1 ter se uvrstila v polfinale, drugo v karieri, potem ko je bila polfinalistka letos tudi v Subotici.

Konec pa je slovenskih nastopov v Beljaku in Casablanci. V Beljaku je na ITF turnirju 2. ranga Filip Jeff Planinšek v 2. krogu z 1-6 2-6 izgubil s 1. nosilcem, Čehom Andrewom Paulsonom (Itf 62). Na turnirju 1. ranga v Casablanci pa je bila od Maje Makorič v tretjem krogu s 6-4 6-3 boljša prva nosilka, Francozinja Yasmine Mansouri (90).

V Beljaku se je v konkurenci dvojic Živa Falkner uvrstila v četrtfinale, kjer pa sta z Avstrijko Sinjo Kraus izgubili. TUKAJ.

Odigrane vse tekme tretjega kroga lige do 12 let

bm, 10.05.2018

S tekmami prvega kroga se je začela liga do 12 let. Nastopa 15 ekip, ki so razdeljene v tri skupine. Štiri ekipe se uvrstijo v play off, ki bo v juniju.

V tekmah prvega kroga so zmage dosegle ekipe TK Nova Gorica in TK Triglav Kranj 2 v skupini A, TK Šentjur v skupini B ter ŠD LTC in TA Breskvar v skupini C.

V drugem krogu lige do 12 let sta v skupini A zmagi zabeležili ekipi TK Center Court in TK Luka Koper, v skupini B pa je zmago vknjižila ekipa ŽTK Maribor. V tej skupini je nastop v ligi odpovedala ekipa TK Branik Maribor. V skupini C sta nove točke osvojili ekipi TK Spin Medvode in TK Triglav Kranj1.

V tretjem krogu sta v A skupini zmagali ekipi TK Center Court in TK Nova Gorica, v skupini B je zmagala ekipa ŽTK Maribor, v skupini C pa sta zmagali ekipi TK Triglav Kranj in ŠD Ltc Ljubljana.

Naslednji krog bo na sporedu 15.5.2018.

Poglejte tudi TUKAJ.

Andreja Klepač izgubila v polfinalu WTA turnirja dvojic v Madridu, poraz Jakupoviče v četrtfinalu turnirju dvojic v Cagnes-sur-Meru

bm, 10.05.2018

Na ženskem WTA turnirju v Madridu (6.685.828 $) se je v konkurenci dvojic Andreja Klepač s soigralko Mario Jose Martinez Sanchez uvrstila v polfinale. V uvodnem nastopu sta s 6-2 6-4 premagali Romunko Mihaelo Buzarnescu in Francozinjo Alize Cornet, v drugem krogu sta bili s 6-1 3-6 10-7 boljši še od Rusinje Anastasie Pavlyuchenkove in Ukrajinke Olge Savchuk, v četrtfinalu pa sta s 6-4 6-2 premagali ritanko Johanno Konta in Kitajko Shuai Zhang.

V polfinalu sta igrali s 1. nosilkama turnirja dvojic, Rusinjama Ekaterino Makarovo in Eleno Vesnino ter izgubili s 6-7(4) 6-7(4). Uvrstitev v polfinale jima je prinesla po 45.000 $ in 390 WTA točk.

Katarina Srebotnik je s soigralko, Španko Laro Arruabarrena v prvem krogu s 5-7 5-7 izgubila s Poljakinjo Alicjo Rosolsko in Američanko Abigail Spears.

Dalila Jakupovič je s soigralko, Avstralko Priscillo Hon na WTA turnirju v Cagnes-Sur-Meru izgubila četrtfinalni obračun dvojic. S 6-3 6-3 sta ju izločili Švicarki Viktorija Golubic in Jil Teichmann. TUKAJ.

Bor Artnak, Blaž Vidovič, Nina Pliberšek in Tara Gorinšek četrtfinalisti na turnirju TE Grawe Open 2018 do 14 in 16 let v Mariboru

bm, 09.05.2018

Na turnirju Grawe Open 2018 so se po tretjem krogu v konkurenci posameznikov in posameznic slovenske vrste močno razredčile. V igri ostajajo samo še štirje, po dva igralca in dve igralki.

V starostni kategoriji do 14 let še naprej zmaguje Bor Artnak, sicer tudi 1. nosilec turnirja. V tretjem krogu je s 7-6(4) 6-4 premagal 14. nosilca, Portugalca Dioga Moraisa, 137. igralca lestvice TE do 14 let. Njegov naslednji nasprotnik bo Švicar Ionnanis Von Mayerburg, 12. nosilec turnirja (TE 115).

Pri fantih do 16 let se je v četrtfinale uvrstil 7. nosilec Blaž Vidovič. V tretjem krogu je s 6-1 6-3 premagal Danca Richarda Biagiottija in bo zdaj igral s 13. nosilcem, Italijanom Allesiom Tramontinom.

Pri deklicah do 14 let nimamo več predstavnic, bolje pa se držita dekleti v konkurenci do 16 let. Nina Pliberšek je s 6-0 3-6 6-3 premagala 5. nosilko, Italijanko Carlotto Mencaglia, Tara Gorinšek je bila s 6-3 6-3 boljša od 6. nosilke, Avstrijke Laure Pasterk. Pliberškova se bo zdaj srečala s 4. nosilko iz Hrvaške Marijano Majetić, Gorinškovo čaka obračun z 2. nosilko, Rusinjo Marto Belokrylovo.

V konkurenci dvojic sta se med štirinajstletniki v polfinale uvrstila Maj Premzl in Lun Obrul, med šestnajstletniki pa Sebastian Dominko in Gal Emeršič Potočnik. Pri dekletih do 16 let sta v polfinalu dva slovenska para in sicer Alja Belinger in Tara Katarina Milić ter Alea Bubek in Tara Gorinšek. TUKAJ.

Nika Radišič četrtfinalistka v Kaposvarju, Mike Urbanija v Karlskroni, konec za Tamaro Zidanšek v Rimu

bm, 09.05.2018

Nika Radišič nadaljuje z izvrstnimi predstavami na ženskem ITF turnirju (15.000 $) v Kaposvarju na Madžarskem. Nanizala je še četrto zmago zapored in se iz kvalifikacij prebila do četrtfinala, nasprotnicam pa doslej skupaj oddala vsega šest iger. V drugem krogu je s 6-1 6-3 premagala 8. nosilko, Čehinjo Johano Markovo (Wta 693). V četrtfinalu se bo pomerila s 4. nosilko, Rusinjo Mario Marfutino (503.) Nika je v zadnjih desetih srečanjih na pesku zabeležila devet zmag in 1 poraz. Nika se je v konkurenci dvojic s soigralko iz Avstralije Gabrielo Da Silva Fick uvrstila v polfinale.

Na dobri poti je ta teden tudi Mike Urbanija na Futuresu v Karlskroni na Švedskem (15.000 $). V drugem krogu je bil s 6-4 1-6 6-4 boljši od Šveda Lucasa Bernarda in se bo v četrtfinalu pomeril z Američanom Nickom Chappellom.

Tamara Zidanšek je ta teden nastopila v Rimu na ITF turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ in izgubila v drugem krogu. S 7-5 6-4 jo je premagala 23-letna Čehinja Jesika Maleckova (Wta 311). TUKAJ.

Na turnirju TE Grawe Open 2018 v igri še 13 slovenskih igralcev in igralk

, 08.05.2018

Na mladinskem turnirju Tennis Europe, Grawe Open 2018, ki poteka v organizaciji ŽTK Maribor so bili pri dečkih do 14 let v drugem krogu uspešni Bor Artnak, Maj Premzl, Matic Križnik in Aljaž Kirbiš. Med deklicami do 14 let sta zmagali Pia Marija Rebec in Petja Drame.

V starostni kategoriji do 16 let so se pri fantih v tretji krog uvrstili Gal Emeršič Potočnik, Blaž Vidovič in Filip Kaljevič. Dekleta so končala tekme prvega kroga. V drugem bodo od Slovenk nastopile Taja Lončarič, Annika Planinšek, Nina Pliberšek in Tara Gorinšek.

Tudi v konkurenci dvojic je v igri še nekaj slovenskih igralk in igralcev. TUKAJ.

Maja Makorič v drugi krog Casablance, Filip Jeff Planinšek uspešen v Beljaku

bm, 08.05.2018

Maja Makorič, 16-letna Novogoričanka, nastopa na ITF turnirju 1. ranga v maroški Casablanci. Uspešna je bila že dvakrat in se je uvrstila v osmino finala. V prvem krogu je s 6-3 6-0 premagala 15-letno domačo kvalifikantko Oumaimo Zeghlouli, v drugem krogu pa je bila s 6-4 6-2 boljša od 16-letne Američanke Sashe Wood (Itf 202). Težka naloga jo čaka v osmini finala, kjer se bo pomerila z 2. nosilko, 16-letno Francozinjo Yasmine Mansouri, ki je ta teden na 90. mestu mladinske svetovne lestvice, še teden dni nazaj pa je bila 41. mladinka sveta.

Na ITF turnirju 2. ranga v Beljaku je v drugi krog napredoval Filip Jeff Planinšek. S 6-7(5) 7-6(1) 1-0(predaja) je izločil 16-letnega Šveda Kevina Shahouda (Itf 181). V naslednjem krogu se bo pomeril s 1. nosilcem turnirja, Čehom Andrewom Paulsonom, 62. mladincem sveta.

Pri dekletih smo imeli v glavnem turnirju samo Živo Falkner, ki pa je morala premoč priznati 6. nosilki, 18-letni Američanki Niluki Madurawe, 130. mladinki sveta. V zadnjem krogu kvalifikacij so izpadli Matic Dimic, Tin Krstulovič, Tjaša Klevišar in Tina Cvetkovič.

V konkurenci dvojic je v slovenskem obračuni Filip Jeff Planinšek s soigralcem Kristofom Minarikom s 6-1 6-2 premagal Tina Krstuloviča, ki je igral v paru z Avstrijcem Lukasom Rohseanojem. TUKAJ.

Nika Radišič,Tamara Zidanšek in Mike Urbanija začeli z zmagami, konec za Dalilo Jakupović in Moni Potrč

bm, 08.05.2018

Z zmago je nastope začela na ITF turnirju v Rimu (25.000 $) 1. nosilka turnirja Tamara Zidanšek. V prvem krogu je s 6-4 6-1 premagala domačo kvalifikantko Giulio Crescenzi (Wta 1211). V drugem krogu jo čaka obračun s 23- letno Čehinjo Jesiko Maleckovo.

Nika Radišič še naprej vliva strah nasprotnicam na ženskem ITF turnirju v Kaposvarju (15.000 $). Potem, ko je dvakrat zmagala v kvalifikacijah, je bila uspešna tudi v prvem krogu glavnega turnirja. S 6-1 6-0 je odpravila kvalifikantko, Švicarko Nicole Gadient. V treh doslej odigranih tekmah je nasprotnicam oddala vsega dve igri.

V prvem krogu istega turnirja je izgubila Moni Potrč. S 6-1 6-3 jo je izločila Čehinja Karolina Berankova.

Slab dan je tudi za Dalilo Jakupović, ki je presenetljivo izgubila na ITF turnirju v Cagnes-sur-meru (100.000 $). V prvem krogu jo je s 6-4 6-3 presenetila 25-letna Čilenka Daniela Seguel, 172. igralka lestvice WTA.

Na Futuresu v Karlskroni na Švedskem (15.000 $) je Mike Urbanija v prvem krogu s 6-4 7-6(3) premagal domačega povabljenca Christiana Samuelssona. TUKAJ.

V Mariboru končani obračuni prvega kroga turnirja Tennis Europe do 14 in 16 let, Grawe Open 2018

bm, 07.05.2018

V Mariboru so igralci in igralke na turnirju TE Grawe Open 2018 odigrali tekme prvega kroga glavnega turnirja v obeh starostnih kategorijah.

Pri dečkih do 14 let so bili uspešni Tristan Flander, Maj Premzl in Matic Križnik, kot nosilci so v drugi krog napredovali Bor Artnak, Lun Obrul in Aljaž Kirbiš.

Pri deklicah so v uvodnih nastopih zmagale Ella Hojnik, Pia Marija Rebec, Ana Lanišek in Petja Drame, v prvem krogu je bila prosta Brina Šulin.

V konkurenci fantov do 16 let so zmage vknjižili Jan Dimitrijevič, Marsel Žnuderl in Filip Kaljevič, Gal Emeršič Potočnik in Blaž Vidovič sta bila prosta. Večina deklet bo nastopila v torek. TUKAJ.

Ema Horvat v drugi krog Skopja, za ostalimi dan za hitro pozabo

bm, 07.05.2018

Na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v Skopju se je v drugi krog uvrstila Ema Horvat. S 3-6 6-2 6-3 je premagala Švicarko Julie Sappl. V Skopju sta izgubila Matic Podlipnik, s 6-4 6-7(4) 6-3 ga je izločil Grk Dimosthenis Taramonlis in Anja Trbežnik od katere je bila s 7-6(6) 5-7 6-4 boljša Srbkinja Emilija Kojčić, 3. nosilka skopskega turnirja.

Tudi današnji slovenski nastopi v Beljaku so bili neuspešni. Matic Dimic je s 5-7 4-6 z 2. nosilcem, Nemcem Christopherjem Frantzenom, Tina Krstuloviča je s 6-1 1-6 6-2 premagal Nemec Rudolf Niklas Christiansen, Tjaša Klevišar s 5-7 4-6 izgubila s Čehinjo Terezo Vajsejtlovo, Tina Cvetkovič pa s 5-7 2-6 s 5. nosilko, Čehinjo Darjo Vidmanovo. TUKAJ.

Tamara Zidanšek in Dalila Jakupović najvišje v karieri, na lestvici WTA prvič Nika Radišič, precejšen skok tudi za Nika Razborška

bm, 07.05.2018

Dobri nastopi naših teniških igralk in igralcev so jim prinesli tudi napredovanje na teniških lestvicah. Najvišje v karieri sta tako ta teden Dalila Jakupović s 123. mestom in Tamara Zidanšek s 125. mestom. Vodilna Slovenka še naprej ostaja Polona Hercog, ki je ostala na 62. mestu. Za 15. mest je napredovala Nina Potočnik, ki je ta teden na 418. mestu, na 999. mesto (ni še upoštevana zmaga iz Hammameta) je napredovala Pia Čuk, prvič pa je na lestvici Nika Radišič, ki pot med profesionalke začenja na 1056. mestu. Na žensko svetovno teniško lestvico so uvrščene še Nastja Kolar (392), Kaja Juvan ( 531 - ni še upoštevana zmaga iz Balatonboglarja), Manca Pislak (785), Veronika Erjavec (833) in Tadeja Majerič (946).

Na lestvici ATP je ta teden pridobil samo Nik Razboršek, kateremu je zmaga v Antalyi prinesla napredovanje za 170 mest in je trenutno kot četrti Slovenec na lestvici ATP na 653. mestu. Najvišje ostaja Aljaž Bedene na 66. mestu, petnajst mest je ta teden izgubil Blaž Kavčič, ki je na 153. mestu, Blaž Rola je bil ob devet mest in je na 238. mestu, nekaj točk pa ima še zadnji izmed Slovenecv na lestvici ATP Grega Žemlja, ki zaključuje slovenske predstavnike na 903. mestu. TUKAJ.

V Mariboru so se na turnirju Grawe Open končale kvalifikacije, v glavni žreb se je prebilo 5 igralcev in igralk

bm, 06.05.2018

Na mladinskem turnirju Tennis Europe GRAWE OPEN 2018 v Mariboru, ki poteka v starostnih kategorijah do 14 in do 16 let so se končali kvalifikacijski obračuni.

Med dečki do 14 let sta se v glavni turnir uvrstila Vanja Joksović in Job Japelj. Med deklicami v finalu kvalifikacij nismo imeli predstavnic, vse so izgubile že v uvodnih krogih.

V starostni katergoriji do 16 let se je v glavni turnir uspel prebiti samo Filip Kaljević. Med dekleti sta bili uspešni Lina Božičnik in Tjaša Breznik.

V glavnem turnirju bo tako med dečki kot med deklicami do 14 let nastopilo po 13 slovenskih igralk in igralcev.

Med fanti in dekleti do 16 let jih bo v glavnem turnirju v žrebnih listah pri fantih 13 in pri dekletih 12.

Tekme se bodo na igriščih ŽTK in Branik začele ob 09. uri. TUKAJ.

S kvalifikacijami so se začeli turnirji tega tedna, v glavni turnir že Nika Radišič in Moni Potrč v Kaposvarju

bm, 06.05.2018

Začeli so se kvalifikacijski obračuni na turnirjih prihodnjega tedna, tako v članski kot v mladinski konkurenci. Največ naših igralcev in igralk je seveda v Mariboru, kar nekaj pa jih bo nastopilo tudi drugje po Evropi.

Nika Radišič, Noka Jurič in Moni Potrč so z zmagami začele nastope v kvalifikacijah na ženskem ITF turnirju v madžarskem Kaposvarju (15.000 $). Radišičeva je v prvem krogu s 6-0 6-1 premagala Rusinjo Mario Shushpanovo, Juričeva je 6-0 6-4 izločila Srbkinjo Natašo Luzajić, Potrčeva je bila s 7-5 6-0 boljša od domačinke Laure Szabo. V finalu kvalifikacij je Radišičeva s 6-0 6-0 premagala Čehinjo Aneto Kulhankovo, Potrčeva je bila s 6-4 in 6-3 boljša od Avstralke Andjele Reljic. Obe sta se uvrstili v glavni turnir. Izgubila je Juričeva. S 6-3 6-2 jo je premagala Švicarka Nicole Gadient.

Na ITF turnirju v Rimu (25.000 $) je kot najvišje rangirana igralka prijavljena Tamara Zidanšek.

Na Futuresu v Karlskroni na Švedskem (15.000 $) bo nastopil Mike Urbanija.

Na ženskem ITF turnirju v Franciji (100.000 $) bo v igri Dalila Jakupović.

Ne prav uspešno so z nastopi začeli mladinci na drugem ITF turnirju 5. ranga v Makedoniji. V uvodnem nastopu kvalifikacij so izgubili Marko Kovačevič, Nika Strašek in Maja Radišič, v drugem krogu pa tudi Nik Jurjevčič, tako da v kvalifiklacijah ni več slovenskih igralcev in igralk. V glavnem turnirju so prijavljeni Matic Podlipnik, Ema Horvat in Anja Trbežnik.

Številna je tudi zasedba na ITF turnirju 2. ranga v Beljaku. Tu so v kvalifikacijah nastopili Mark Andrejič Goljar, Matic Dimic, Tom Ašič Kovač, Tin Krstulovič, Tjaša Klevišar, Lian Benedejčič in Tina Cvetkovič. V prvem krogu so bili uspešni Krstulovič, Klevišarjeva, Cvetkjovičeva in Dimic. Izpadli so Ašič Kovač, Andrejič Goljar in Benedejčičeva.

V glavnem turnirju so prijavljeni Živa Falkner, Pia Lovrič in Filip Jeff Planinšek.

Na mladinskem turnirju 1. ranga v Casablanki v Maroku bo nastopila Maja Makorič.

TUKAJ.

Po drugem krogu 2. moške teniške teniške lige dve zmagi Triglavu

bm, 06.05.2018

Z obračuni prvega kroga se je začela druga moška članska teniška liga v kateri letos nastopa 5 ekip.

V prvem krogu sta se merili ekipi TK Triglav Kranj in TK Hoče ter TK Galtena in TK Murska Sobota. Ekipa TK Branik Maribor je bila prosta.

V gorenjsko-štajerskem obračunu so bili boljši Gorenjci. Po odigranih posamičnih dvobojih so vodili s 4-0, dobili so tudi tekmo dvojic in zanesljivo slavili s 5-0.

Na vzhodu sta se pomerili ekipi TK Galtena in Murske Sobote. Boljši so bili igralci Galtene, ki so dobili vse obračune in zmagali s 5-0.

V drugem krogu je bila ekipa TK Triglav Kranj še drugič uspešna. Tokrat je s 4-1 premagala ekipo Galtene. Prvič je nastopila ekipa TK Branik Maribor in vknjižila prvo zmago. V tesnem obračunu so bili Mariborčani s 3-2 boljši od igralcev ekipe TK Murska Sobota. Prosta je bila ekipa TK Hoče.

Naslednja kroga bosta na sporedu 19. in 20. maja. TUKAJ.

Pia Čuk zmagovalka ITF turnirja v Hammametu

bm, 06.05.2018

Ta teden se je na ženskem ITF turnirju v Hammametu z nagradnim skladom 15.000 $ izkazala Litjanka Pia Čuk, ki je po dveh letih ponovno stopila na zmagovalno stopničko in se zasluženo veselila tretjega naslova na turnirjih ITF v karieri.

V polfinalu je v maratonskem srečanju, ki je trajalo dve uri in pol s 7-6(5) 3-6 7-6(4) premagala 21-letno Romunko Loredano Ioano Rosca, 984. igralko lestvice WTA, leta 2014 pa je bila 12. mladinka sveta. Pia je v tretjem nizu pri izidu 5-6 obranila dve zaključni žogici nasprotnice za zmago, izsilila podaljšano igro, tu pa je bila zanesljiva in ves čas v prednosti.

V finalnem obračunu z Japonko, 23-letno Mano Ayukawa je zanesljivo slavila s 6-3 7-5 po uri in štiridesetih minutah igre. Ayukawa je v drugem nizu vodila s 5-4 in servirala za zmago, a je servis izgubila, prav tako pa anslednji dve igri in Piua je niz dobila s 7-5.

Čukova je po daljši odsotnosti v Hammametu tretji teden in je iz tedna v teden dvigovala formo. Na prejšnjih dveh turnirjih se je enkrat uvrstila v četrtfinale, enkrat je izgubila v drugem krogu, skupaj pa je na dvanajstih tekmah devetkrat zmagala in dvakrat izgubila.

To je za pio tretji naslov na turnirjih ITF, prvi z nagradnim skladom 15.000 $, dva z nagradnim skladom 10.000 $ je osvojila leta 2015 v Trbižu in Casablanci.

Čestitamo ! TUKAJ.

Najmlajši ta konec tedna nastopajo v Celju

bm, 05.05.2018

Najmaljši v starostni kategoriji 8-11 let, ki prve tekmovalne izkušnje nabirajo v mini in midi ter tenisu do 10 in 11 let ta teden nastopajo v Celju. V soboto smo z izjemo turnirja do 11 let že dobili zmagovalce: mini tenis deklice - Karolina Semenič (Gibi), mini tenis dečki - Aljaž Štor (ŠdLok), midi tenis deklice - Veritsa Yaneva (Brežice), midi tenis dečki - Aljaž Štor (ŠdLok), tenis do 10 let deklice - Ana Stojnev (MaxLj), tenis do 10 let dečki - Luka Novakovič (Tanko), tenis do 11 let deklice - Katarina Mrvar (Šentjur) in tenis do 11 let dečki - Svit Suljič (Tabre).

TUKAJ.

Kaja Juvan v Balatonboglarju do tretjega naslova na turnirjih ITF v karieri, prvega na turnirjih z nagradnim skladom 25.000 $

bm, 05.05.2018

Kaja Juvan je v madžarskem Balatonboglarju osvojila ITF turnir z nagradnim skladom 25.000 $. V finalu je s 6-4 6-1 premagala 20-letno Romunko Raluco Georgiano Serban, 333. igralko letvice WTA. Srečanje je trajalo uro in enaindvajset minut, Kaja je nasprotnici servis odvzela šestkrat, sama ga je izgubila trikrat, v osvojenih točkah pa je bila prepričljivo boljša s 66-48.

Za Kajo je to tretji osvojen turnir ITF v karieri, pred tem je zmagala na turnirju v Bolu (10.000 $) leta 2016 in v Mariboru (15.000 $) leta 2017. Letošnje sezone ni začela najbolje, a je zdaj kot kaže ponovno našla potrebno samozaupanje in formo ter turnir na Madžarskem osvojila zelo prepričljivo. V posamezni tekmi je nasprotnicam oddala največ pet iger. Osvojila je 50 točk, kar bi ji na lestvici WTA moralo prihodnji teden prinesti bistven skok navzgor.

Čestitamo! TUKAJ.

Dalila Jakupović zmagovalka turnirja dvojic na ATP Challengerju v Anningu, Polona Hercog že končala z nastopi v Madridu

bm, 05.05.2018

Dalila Jakupovič je osvojila turnir dvojic na WTA Challengerju v Anningu (125.000 $). S soigralko iz Rusije Irino Kromachevo sta v finalu s 6-1 6-1 premagali Kitajki Hanyu Guo in Xuliu Sun.

Za Jakupovićevo je to enajsti naslov na turnirjih dvojic serije ITF in WTA in prvi na turnirju serije WTA Challenger.

Igralke in igralci se selijo iz turnirja na turnir in Polona Hercog se je iz Rabata preselila v Madrid, kjer jo je danes popoldne čakal nastop v kvalifikacijah WTA turnirja z nagradnim skladom 6.685.828 €. Hercogova je bila 4. nosilka kvalifikacijskega turnirja, v prvem krogu pa je igrala s 23-letno Američanko Bernardo Pera, 98. igralko lestvice WTA.

Po nekaj odličnih nastopih v preteklih tednih je Hercogova tokrat povsem odpovedala in tekmo izgubila z 2-6 0-6 po vsega 55 minutah igre. Petkrat je izgubila svoj začetni udarec, sama si je v tekmi priigrala vsega eno break priložnost, izkoristek drugega servisa pa je imela 23%, tako da je na svoj drugi servis v tekmi osvojila le 5 točk.

Sicer pa bosta v Madridu v konkurenci dvojic nastopili obe naši odlični igralki dvojic Katarina Srebotnik, tokrat v paru z Laro Arruabarrena in Andreja Klepač s stalno partnerico Mario Jose Martinez Sanchez.

Z nastopi na WTA Challengerju v Anningu (125.000 $) pa še ni končala Dalila Jakupović, ki se je v konkurenci dvojic s soigralko Irino Kromachevo uvrstila v finale. Njuni finalni nasprotnici bosta Kitajki Hanyu Guo in Xuliu Sun. TUKAJ.

Maribor v znamenju mednarodnega mladinskega tenisa, ta teden igralce in igralke na turnirju Grawe Open 2018 gosti ŽTK

bm, 04.05.2018

Maribor bo naslednjih štirinajst dni v znamenju mednarodnega mladinskega tenisa, saj bosta ŽTK Maribor prihodnji teden in TK Branik teden za tem gostila mlade igralce in igralke v starostnih kategorijjah do 14 in 16 let na mednarodnih turnirjih Tennis Europe.

V soboto so se začeli kvalifikacijski obračuni na turnirju Grawe Open 2018. Glavnina tekem se igra na igriščih ŽTK, nekaj pa jih bodo odigrali tudi na igriščih Branika.

Skupaj je prijavljenih 299 igralk in igralcev iz celega sveta, skupaj s povabljenci pa jih bo nastopilo več kot 300.

Številna je tudi slovenska zasedba v obeh starostnih kategorijah. V kvalifikacijah do 14 let nastopa 18 dečkov in 6 deklic. V kvalifikacijah turnirja do 16 let Slovenijo zastopa 15 fantov in 7 deklet.

V drugi krog kvalifikacij so se pri dečkih do 14 let uvrstili Nejc Škorjanc, Martin Topič, Vanja Joksovič, Mario Španić, Boris Barjaktarevič, Nikola Puntarič, Job Japelj, David Černe, Teo Kurtagič, Jaka Tomažin in Nik Mikovič. Pri deklicah do 14 let se v tretji krog kvalifikacij ni uspelo uvrstiti nobeni naši igralki.

Pri fantih do 16 let so v prvem krogu zmagali Tilen Kovač, Patrik Špegel Kumer, Max Klep, Žiga Bradaška, Filip Kaljevič, Gordan Fran Mileusnič, Martin Grilj in Svit Kos. Pri dekletih do 16 let so v uvodnih nastopih zmagale Lina Božičnik, Hana Bečirovič Novak, Meta Marenk, Tjaša Breznik in Ana Teja Tabor.

Drugi krog bo na sporedu v nedeljo. TUKAJ.

Ela Nala Milić osvojila dvojno krono na turnirju TE 12 v Čakovcu, Podplinik in Lovričeva finalista turnirja dvojic v Skopju

bm, 04.05.2018

Na turnirju Tennis Europe v starostni kategoriji do 12 let je dvakrat stopila na zmagovalno stopničko naša trenutno najboljša igralka v tej starostni kategoriji Ela Nala Milić. V polfinalu je v slovenskem obračunu s 7-5 6-1 premagala Ano Taro Praček, zanesljiva pa je bila tudi v finalu, kjer je s 6-2 6-1 premagala Japonko Saro Saito.

Pračkova je v četrtfinalu s 6-4 6-1 premagala Rusinjo Ekaterino Perelygino, Milićeva je bila s 6-1 6-4 boljša od Japonke Kayu Hinoshita.

Ela Nala je s soigralko Ekaterino Perelygino osvojila naslov tudi v konkurenci dvojic. V finalu sta s 6-7(4) 6-3 10-3 premagali Japonki Hayu Kinoshita in Saro Saito.

Milićeva je po Vrsarju osvojila še drugi naslov med posameznicami lestos in prvega med dvojicami, zmagala pa je na vseh štirinajstih posamičnih obračunih letos.

Čestitamo!

Med dečki je v drugem krogu izgubil kvalifikant Nal Sok. S 6-3 6-1 ga je premagal švedski vrstnik William Rejchtman Vinciguerra.

Na turnirju Tennis Europe do 14 let v Ulcinju je v četrtfinalu Aljaž Kirbiš s 6-7(3) 4-6 izgubil s 1. nosilcem, Srbom Brankom Djurićem.

Ela Nala Milić na fotografiji desno

Na mladinskem ITF turnirju v Skopju je Pia Lovrič izgubila četrtfinalni obračun posameznic. S 6-4 6-0 jo je premagala osmo postavljena 1, 15-letna Bolgarka Darya Radulova.

Odlično pa sta se odrezala Lovričeva in Matic Podlipnik v konkurenci dvojic saj sta se oba uvrstila v finale. Lovričeva igra v paru s Hrvatico Lauro Mašić, Podlipnik pa v paru s Srbom Lazarjem Milićevićem, ki sicer trenira v ljubljanskem Ltc-ju.

V nadaljevanjnu sta Lovričeva in Mašićeva srečanje predali, Podlipnik in Miličević pa sta finalno srečanje izgubila s 3-6 3-6. Boljša sta bila domačin Gjorgji Jankulovski in Srb Luka Janković. TUKAJ.

Kaja Juvan finalistka ITF turnirja v Balatonboglarju, Pia Čuk polfinalistka v Hammametu

bm, 03.05.2018

Kaja Juvan se je uvrstila v finale ženskega ITF turnirja z nagradnim skladom 25.000 $ v Balatonboglarju na Madžarskem. V četrtfinalu je s 6-3 6-2 premagala 17-letno latvijsko vrstnico Danielo Vismane, ki se je v glavni turnir uvrstila iz kvalifikacij. Srečanje je trajalo uro in četrt, Juvanova pa je bila precej boljša. Nasprotnici je šerstkrat odvzela servis, sama ga je izgubila trikrat, na koncu pa je bila boljša za 20 točk (69-49). V polfinalu je igrala s 4. nosilko, 26-letno Nemko Anno Zaja (265). Ta je v prvem krogu, v tesnem obračunu, premagala našo Veroniko Erjavec, Juvanova pa ji je prepustila vsega štiri igre. Zmagala je s 6-3 6-1 in se zanesljivo uvrstila v finale. Tu nasprotnico še čaka.

Dobro igra tudi Pia Čuk, ki se je v Hammametu (15.000 $) uvrstila v polfinale. V drugem krogu je v nekaj manj kot dveh urah s 6-4 7-5 premagala 19-letno Španko Alicio Linana Herrero (1103), v četrtfinalu pa je igrala s 3. nosilko, 22-letno Švicarko Nino Stadler (657). Čukova je slavila s 6-4 2-6 7-5 po dveh urah in 38 minutah igre. V izjemno izenačenem srečanju sta obe igralki po petkrat izgubili svoj začetni udarec, Čukova pa je bila na koncu v osvojenih točkah boljša s 106-105. TUKAJ.

Ta teden mladinke in mladinci hitro končujejo z nastopi, v igri med posameznicami na ITF turnirjih ostaja le četrtfinalistka Pia Lovrič

bm, 03.05.2018

V Skopju na turnirju 5. ranga v posamični konkurenci v igri ostaja samo Domžalčanka Pia Lovrič, ki se je uvrstila v četrtfinale. V drugem krogu je 1. nosilka turnirja s 6-2 6-2 premagala domačinko, 17-letno Viktorijo Veselinovo (Itf 1090) in bo v četrtfinalu igrala z 8. nosilko, 15-letno Bolgarko Daryo Radulovo (770). V konkurenci dvojic se je Lovričeva s soigralko Lauro Mašić iz Hrvaške uvrstila v polfinale. Polfinalist v konkurenci dvojic je tudi Mariborčan Matic Podlipnik, ki igra v paru z Lazarjem Miličevićem.

Podlipnika je sicer med posamezniki v drugem krogu s 7-5 4-6 7-5 premagal 15-letni Bolgar Vasil Dimitrov (1515). Med dekleti sta v drugem krogu Izgubili Ema Horvat in Anja Trbežnik. Horvatovo je s 6-2 6-3 izločila 15-letna grška kvalifikantka Eleni Fasuola, od Anje Trbežnik je bila s 6-3 6-2 boljša 16-letna Hrvatica Laura Mašić (848).

Na močnem mladinskem ITF turnirju 2. ranga v italijanskem Salssomagioreju je kvalifikantka Maja Makorič v drugem krogu glavnega turnirja s 5-7 3-6 izgubila s Poljakinjo, 17-letno Martino Kubka (Itf 234).

TUKAJ.

Polona Hercog, Tamara Zidanšek, Dalila Jakupović in Aljaž Bedene končali z nastopi na turnirjih WTA in ATP

, 02.05.2018

Polona Hercog in Tamara Zidanšek v Maroku, Dalila Jakupović na Kitajskem in Aljaž Bedene v Istanbulu so nastope ta teden končali v drugem krogu turnirjev. Z zmagama sta nastope na ženskem WTA turnirju v Rabatu (250.000 $) začeli Polona Hercog, ki je v prvem krogu z 2-6 7-5 6-4 izločila 2. nosilko in trenutno 33. igralko sveta, 28-letno Slovakinjo Dominiko Cibulkovo in Tamara Zidanšek, ki se je po uspešno opravljenih kvalifikacijah prvič v karieri uvrstila v glavni žreb turnirja serije WTA in nato v prvem krogu s 6-4 6-2 premagala Poljakinjo Magdo Linete, 71. igralko lestvice WTA.

V drugem krogu sta nato obe izgubili. Polono Hercog je s 6-7(5) 6-1 6-2 presenetljivo ugnala kvalifikantka, 20-letna Španka Paula Badosa Gibert, šele 212. igralka lestvice WTA. Dve uri in šestnajst minut je trajal obračun v katerem je Hercogova sedemkrat izgubila začetni udarec, Španka le trikrat. Slednja je v srečanju naredila 9 dvojnih napak, a bila kljub temu uspešnejša in v osvojenih točkah prepričljivo boljša s 103-85.

Zidanškova je z uvrstitvijo v drugi krog WTA turnirja dosegla uspeh kariere in tudi sebi dokazala, da se lahko enakovredno kosa z igralkami iz prve stoterice. Tekmo drugega kroga z izkušeno, 32-letno Su-Wei Hsieh iz Kitajskega Tajvana je sicer izgubila s 7-6(6) 3-6 3-6, a ji bo uvrstitev v drugi krog prinesla napredovanje na lestvici WTA in novo najboljšo uvrstitev v karieri. Tekma je trajala dve uri in 22 minut, Su-Wei pa je Zidanškovi servis odvzela sedemkrat, pri čemer v prvem nizu ni izkoristila sedem set žog, na koncu pa je bila v seštevku boljša za trinajst točk (113-100). Hercogova je osvojila 3,310 $ denarne nagrade in 30 WTA točk, Zidanškova pa ob enaki denarni nagradi 48 WTA točk.

Dalila Jakupović je v drugem krogu WTA Challengerja v Anningu (125.000 $) v drugem krogu s 6-7(3) 6-0 1-6 izgubila z 28-letno Bolgarko Elitso Kostovo, 189. igralko lestvice WTA. V tolažbo ji ostaja 2.000 $ denarne nagrade in 15 WTA točk.

Presnetljiv pa je tudi današnji poraz Aljaža Bedeneta, ki je bil na ATP turnirju serije 250 v Istanbulu peti nosilec in s tem v prvem krogu prost, v drugem pa je z 2-6 2-6 izgubil s 25-letnim Japoncem Tarom Danielom, 114. igralcem lestvice ATP. Ta je z zmago nad Bedenetom dosegel enega vidnejših uspehov letos. V srečanju, ki je trajalo uro in 20 minut je Daniel boljše serviral, saj v srečanju ni izgubil začetnega udarca, Aljažu pa ga je odvzel štirikrat. Aljaž je osvoji 8.565 € denarne nagrade in 20 ATP točk. TUKAJ.

Kaja Juvan in Pia Čuk uspešni na turnirjih ITF, konec za ostale

bm, 02.05.2018

Na članskih ITF turnirjih v boju za točke ostajata Kaja Juvan v Balatonboglarju (25.000 ) in Pia Čuk v Hammametu (15.000 $). Kaja Juvan dobro izkorišča posebno povabilo v glavni turnir in je zmagala še drugič. Tokrat je s 6-2 6-1 premagala 20-letno Nemko Katarino Gerlach, 394. igralko lestvice WTA in se uvrstila v četrtfinale. Tu bo njena nasprotnica 17-letna vrstnica iz Latvice Daniela Vismane (785), ki se je v glavni turnir prebila skozi kvalifikacije.

V drugem krogu bo v Hammametu nastopila Pia Čuk, tudi ona je za nastop v glavnem turnirju prejela posebno povabilo, ki bo igrala s Španko Alicio Herrero Linana (1103).

Konec pa je ta teden nastopov za Nino Potočnik, Veroniko Erjavec in Nastjo Kolar. Potočnikova je izgubila v drugem krogu turnirja v Balatonboglarju (25.000 $), kjer jo je s 6-3 7-5 premagala 19-letna Romunka Miriam Bulgaru (469). Na istem turnirju je že v uvodnem nastropu izpadla kvalifikantka Veronika Erjavec. Premoč je morala v izenačenem obračunu priznati 4. nosilki, 26-letni Nemki Anni Zaja (265), ki je bila boljša s 6-7(4) 7-6(5) 6-2. Nastja Kolar je izgubila v drugem krogu turnirja v Tbilisiju (25.000 $). S 6-1 7-5 jo je izločila 5. nosilka, 26-letna Bolgarka Isable a Shinikova (366). TUKAJ.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.