Aljaž Bedene in Polona Hercog dobila nasprotnika v Parizu

V Parizu so objavili žreb glavnega turnirja.

Aljaž Bedene se bo v uvodnem dvoboju Roland Garrosa pomeril z Urugvajcem Pablom Cuevasom. 32-letni Urugvajec na lestvici ATP zaseda 76. mesto. To bo njuno prvo medsebojno srečanje, je pa Cuevas na ATP touru uspešnejši od Bedeneta. Osvojil je namreč že šest turnirjev ATP, leta 2016 pa je bil 19. igralec sveta. Na turnirjih za grand slam se je najdlje prebil do 3. kroga, enak dosežek ima tudi Aljaž. Je pa Cuevas odličen igralec dvojic in se že ponaša z enim naslovom na turnirjih za grand slam. Leta 2008 je slavil prav v Parizu s soigralcem Luisom Horno iz Peruja.

Nekoliko težja naloga, vsaj na papirju, čaka Polono Hercog. Ta se bo v prvem krogu pomerila s 30. nosilko, 26-letno Rusinjo Anastasio Pavlyuchenkovo, ki na lestvici WTA zaseda 31. mesto. Najvišje je bila leta 2011, ko je bila 13. igralka sveta. Rusinja se je na turnirjih v Rimu in Madridu poslovila že po uvodnem nastopu, bolje pa jih gre v Strassburgu, kjer se je uvrstila v četrtfinale. Igralki sta se doslej pomerili trikrat, vselej na trdi podlagi, z dvema zmagama pa je v prednosti Pavlyuchenkova. Nazadnje sta igrali leta 2012, ko je bila boljša Hercogova.

V boju za nastop v glavnem turnirju pa je še vedno tudi Dalila Jakupović, ki se je uvrstila v finale kvalifikacij.