Aljaž Bedene v drugi krog ATP turnirja v Rimu, Hercogova v uvodnem srečanju s Kuznetsovo, zmaga Srebotnikove med dvojicami ter velik skok Kaje Juvan in Pie Čuk na lestvici WTA

Aljaž Bedene je uspešno začel nastope na ATP turnirju serije 1000 v Rimu. V prvem krogu igral s 35-letnimLuksemburžanomstrong>Gillesom Mullerjem, 35. igralcem lestvice ATP in zmagal s 6-4 6-4. To je bilo njuno četrto medsebojno srečanje na turnirjih ATP, vsa tri dosedanja je dobil Muller, zadnji dve na travi leta 2017. V uro in pol trajajočem obračunu je Aljaž odlično serviral, na svoj prvi servis je izgubil vsega tri točke, na drugega sicer nekaj več, a je servis izgubil le enkrat, medtem ko ga je nasprotniku odvzel trikrat. Dosegel je sedem asov, na koncu pa je bil boljši za pet točk (62-57). V drugem krogu bo igral z 31-letnim Južnoafričanom Kevinom Andersonom, 7. nosilcem turnirja in trenutno tudi sedmim igralcem sveta. Doslej sta se na ATP touru pomerila dvakrat, obakrat pa je bil boljši Anderson, enkrat na trdi podlagi in enkrat na travi. Na pesku še nista igrala.

V konkurenci dvojic sta v žrebu dve Slovenki. Katarina Srebotnik je v paru z Američanko Vanio King danes igrala proti domačima povabljenkama Deborah Chiesa in Alice Matteucci in zmagala s 7-5 6-0. V primeru zmage Andreje Klepač in Marie Jose Martinez Sanchez proti Špankama Anabel Medina Garrigues in Arantxo Parra Santonjo se bosta naši igralki pomerili med seboj.

Lestvica WTA je dvema Slovenkama prinesla velik napredek. Kaja Juvan je poskočila za 152 mest in je trenutno kot četrta slovenska igralka na 379. mestu lestvice, Pia Čuk je pridobila še nekaj več, napredovala je za 223 mest in je ta teden na 776. mestu lestvice WTA. Na lestvici ATP ta teden ni večjih sporememb, najvišje ostaja Aljaž Bedene na 65. mestu.