Nika Radišič četrtfinalistka v Kaposvarju, Mike Urbanija v Karlskroni, konec za Tamaro Zidanšek v Rimu

Nika Radišič nadaljuje z izvrstnimi predstavami na ženskem ITF turnirju (15.000 $) v Kaposvarju na Madžarskem. Nanizala je še četrto zmago zapored in se iz kvalifikacij prebila do četrtfinala, nasprotnicam pa doslej skupaj oddala vsega šest iger. V drugem krogu je s 6-1 6-3 premagala 8. nosilko, Čehinjo Johano Markovo (Wta 693). V četrtfinalu se bo pomerila s 4. nosilko, Rusinjo Mario Marfutino (503.) Nika je v zadnjih desetih srečanjih na pesku zabeležila devet zmag in 1 poraz. Nika se je v konkurenci dvojic s soigralko iz Avstralije Gabrielo Da Silva Fick uvrstila v polfinale.

Na dobri poti je ta teden tudi Mike Urbanija na Futuresu v Karlskroni na Švedskem (15.000 $). V drugem krogu je bil s 6-4 1-6 6-4 boljši od Šveda Lucasa Bernarda in se bo v četrtfinalu pomeril z Američanom Nickom Chappellom.

Tamara Zidanšek je ta teden nastopila v Rimu na ITF turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ in izgubila v drugem krogu. S 7-5 6-4 jo je premagala 23-letna Čehinja Jesika Maleckova (Wta 311).