Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Igrajmo tenis! : IGRAJMO TENIS 2018

Na prireditvi igrajmo tenis več kot 300 mladih igralk in igralcev

27.5.2018

  

Igrajmo_tenis2018_1129_180526_VP_525

 

Ljubljanski BTC je v soboto in nedeljo v športnem centru Millenium gostil več kot 300 mladih teniških igralcev in igralk, ki so v okviru projekta "Igrajmo tenis" nastopali v mini in midi tenisu, tenisu do 10 let, tenisu do 11 let in na teniški olimpijadi. Ob tem so potekale še druge zanimive aktivnosti.

 

Igrajmo_tenis2018_525_vp_drugi dan


V soboto je na turnirju v mini tenisu nastopilo 64 igralcev in igralk. Turnir deklic je osvojila Nika Matevžič Bašelj (TK Maja), pri dečkih je bil najboljši Bine Jurečič (Grosuplje) .

 

Igrajmo tenis 2018 - mini tenis deklice_525

 

Igrajmo tenis 2018 - mini tenis dečki_525

 

V midi tenisu je tekmovalo 47 igralk in igralcev. Pri dečkih je prvo mesto osvojil Peter Škundrič (ŽtkMb), pri deklicah je slavila Jerca Fleischman (Medvode).

 

Igrajmo tenis 2018 - midi tenis deklice_525

 

Igrajmo tenis 2018 - midi tenis dečki_525


Turnirja v tenisu do 11 let se je udeležilo 61 igralcev in igralk. Pri deklicah je zmagala Julija Bogatin (LukaKp), pri dečkih je bil najboljši Luka Petrovič (Sl-Lj).

 

Igrajmo_tenis2018_dečki do 10 let


V nedeljo je bil na sporedu še turnir do 10 let, nastopilo je 46 igralcev in igralk. Pri dečkih je bil najboljši Maksim Despotovič (Tk_CC), pri deklicah je slavila Ema Kapus (Celje).

 

Na teniški olimpijadi je nastopilo 14 ekip, otroci pa so se pomerili v številnih zabavnih igrah, pri katerih ni bil v ospredju tenis, ampak je bil namen predvsem zabava in druženje.

 

Tudi letošnja prireditev je lepo uspela, ob tem pa si vsi skupaj želimo, da bi otroci tenis prepoznali kot enega izmed najbolj popularnih individualnih športov, ki jim poleg tekmovalnih izzivov lahko nudi tudi veliko zabave, razvoja gibalnih spretnosti in druženja z vrstniki.

 

Pridružite se nam v teniških klubih po vsej Sloveniji.     

    

Fotografije iz prireditve si lahko ogledate v fotogaleriji Vida Ponikvarja.   
 

Igrajmo tenis letos 26. in 27. maja

23.3.2018

 

Spoštovani predstavniki teniških klubov, članov Tenis Slovenije,

 

tudi letos bo, 26. in 27. maja (datum je bil naknadno premaknjen za en teden), v času Festivala nakupov in zabave v ljubljanskem BTC potekal vseslovenski projekt Igrajmo tenis!, na katerega že sedaj vabimo vaše »tekmovalčke« stare 8-11 let.

 

Nepogrešljiv del projekta Igrajmo tenis! je tudi zelo priljubljena, Teniška olimpijada.

Kot že veste je dogodek namenjen vsem otrokom, starim od 6 do 12 let, ki se želijo v tenisu zabavati, vendar se z njim še spoznavajo. Zato vas vse klube vljudno vabimo, da prijavite svojo ekipo (8 do 15) otrok na obilico zabavnih in poučnih teniških igric, v katerih bodo zagotovo zelo uživali.

V priponki vam pošiljamo opis iger, ki sestavljajo Teniško olimpijado, katero bo tudi letos vodil Matic Možek. Z opisom boste vi in vaši otroci lahko povadili vse prvine olimpijade in tako v nedeljo, 27. maja ob 10.00 uri prišli kar se da pripravljeni na igro.

Prosimo vas, da do 16. maja na naslov prijave@tenis-slovenija.si posredujete naslednje podatke:


- ime Teniškega kluba
- ime in priimek ter kontakt vodje ekipe
- ime in priimek udeležencev

 

Vaje, ki jih bodo udeleženci teniške olimpijade izvajali si lahko ogledate v dokumentu v desnem meniju

Zavarovalnica Sava tenis Petrol Telemach
BTC City autocommerce SŽ Športna loterija Zala Krka ŽiherHiše Vivo catering Žito Odmev Kompas Medot Alta Diners Tenis Slovenija MSIN Jolly Slowatch NIL Grafični studio K Medex Elektro Primorska Energetika Maribor Salus Carso Babolat Slovenija Dunlop Sport Lenovo