Bergantov memorial 2018 - Petja Drame z uvrstitvijo v finale do uspeha kariere, več tokrat ni šlo

Veliki met je uspel na Bergantovem memorialu v Mariboru domačinki Petji Drame, ki se je prvič v karieri uvrstila v finale turnirja Tennis Europe. To ji je uspelo v starostni kategoriji do 14 let in tako je bila v nedeljo edina slovenska predstavnica v boju za najvišjo stopničko. V polfinalu je Petja zanesljivo in brez težav opravila z drugo nosilko turnirja Belgijko Amelio Waligora, prejšnji teden polfinalistko turnirja v Mariboru. Zmagala je s 7-5 6-2. V finalu je igrala z zmagovalko turnirja Grawe Open, Švicarko Chelsea Fontenel, 59. igralko lestvice TE do 14 let, ki je v dosedanji karieri poleg prvega mariborskega osvojila še en turnir posameznic v Baslu ter dva turnirja v konkurenci dvojic. Švicarka je v Mariboru še drugič stopila na zmagovalno stopničko in zmagi na turnirju Grawe Open dodala še zmago na Bergantovem memorialu. V izenačenem dvoboju je bila od Drametove boljša s 6-1 5-7 6-4.

Petja je nastopila tudi v finalu konkurence dvojic, kjer je igrala v paru z Nemko Teo Lukic. Finalno srečanje sta izgubili s 5-7 1-6. Boljši sta bili Švicarki Fontenel in Kozakova.

Še drugi teden zapored je moral Bor Artnak roko stisniti in za zmago čestitati Švicarju Raffaelu Marianiju, ki ga je premagal že v polfinalu turnirja Grawe Open prejšnji teden. Tokrat je bil Švicar boljši s 6-3 5-7 6-4 in bo tako še drugi teden zapored nastopil v finalu in poskušal osvojiti naslov, ki mu je prejšnji teden spolzel iz rok.

Polfinale pa je bilo tudi končni domet za Aljo Belinger. S 6-1 6-4 jo je namreč izločila 3. nosilka, Rusinja Marta Belokrylova, prejšnji teden poraženka finala na turnirju Grawe Open.

V finalu smo danes spremljali tudi Sebastiana Dominka in Gala Emeršiča Potočnika. Tokrat sta ostala brez zmage saj sta ju s 4-6 6-2 10-7 premagala Bolgar Petr Nesterov in Srb Stefan Popović.