Matic Dimic, Rok Komac, Tjaša Klevišar in Anja Gal finalisti DP 18 v Kranju

V Kranju se končuje poletno DP do 18 let. Pri fantih se bosta za naslov državnega prvaka borila Matic Dimic (MaxLj), ki je v polfinalu s 6-3 7-6(5) premagal Miho Peruša (ŽtkMb) in Rok Komac (Luka Kp), ki je bil v drugem polfinalu s 5-7 6-3 7-5 boljši od Filipa Jeffa Planinška (Ptuj).

Pri dekletih sta finalistki Tjaša Klevišar (Tr-Kr), v polfinalu je s 6-2 6-4 premagala Taro Katarino Milić (Tr-Kr), ki je v četrtfinalu izločila še tretjo domačinko, sicer 1. nosilko Kristino Novak in 2. nosilka Anja Gal (ŽtkMb). Galova je v polfinalu s 6-7(7) 6-2 6-2 premagala Tino Cvetkovič (Radovljica).

V konkurenci dvojic se bodo pri dekletih za naslov državnih prvakinj borile Alea Bubek in Tjaša Klevišar ter Ema Horvat in Anja Trbežnik. Pri fantih sta prva finalista Gašper Oblak in Tilen Potočnik, za drugo finalno mesto pa se bodo pomerili Matic Dimic in Mark Andrejič Goljar ter Maks Lukman in Tom Ašič Kovač.

Fotografije si lahko ogledate v fotogaleriji