Bergantov memorial 2018 - v zadnjem krogu kvalifikacij dečkov in fantov uspešen samo Nejc Škorjanc

V Mariboru se je v organizaciji TK Branik začel tradicionalni Bergantov memorial, turnir Tennis Europe v starostni kategoriji do 14 in do 16 let. Večina igralcev se je iz enega preselila na drugi breg Drave in tako so večeraj in danes v Ljudskem vrtu potekali kvalifikacijski obračuni. Tudi na Bergantovem memorialu bo skupaj nastopilo okrog 300 igralcev in igralk iz vsega sveta. Znani so tudi že vsi slovenski predstavniki, ki uspešno opravili s kvalifikacijami.

Pri deklicah do 14 let se je izmed dvanajstih Slovenk v glavni turnir uvrstila samo Eva Muller Uhan.

Pri dečkih do 14 let je v kvalifikacijah nastopilo 17 slovenskih igralcev, v zadnji krog kvalifikacij pa sta se uvrstila Teo Kurtagič in Nejc Škorjanc, ki sta med sabo odločila o udeležencu glavnega turnirja. S 4-6 6-2 6-2 je bil boljši Škorjanc.

Pri dekletih do 16 let je v kvalifikacijah igralo devet Slovenk, v glavni turnir sta napredovali Meta Marenk in Alja Belinger.

Pri fantih do 16 let je v kvalifikacijah nastopilo 18 Slovencev, v zadnji krog kvalifikacij so se uvrstili Jaka Protič Žakelj, Nejc Žunič, Simon Javoršek, Martin Grilj in Taj Dolenc, nobenemu pa ni uspelo vknjižiti zmage saj so danes finalno kvalifikacijsko srečanje vsi izgubili.

V glavnem turnirju dečkov do 14 let bo prvi nosilec tudi tokrat Bor Artnak, poleg njega bo nastopilo še dvanajst Slovencev.

Pri deklicah do 14 let je najvišje postavljena Slovenka Brina Šulin, ki zaseda mesto pete nosilke, poleg nje bo nastopilo še dvanajst slovenskih igralk.

V turnirju fantov do 16 let je najvišje postavljen domačin Gal Emeršič Potočnik, ki je 6. nosilec, poleg njega bo nastopilo še 8 Slovencev, pri dekletih med nosilkami ni Slovenk, nastopilo pa bo deset naših igralk.

Med nastopajočami ta teden ni Blaža Vidoviča, zmagovalca turnirja Grawe Open do 16 let, ki se je odločil za nastop na ITF turnirju na Madžarskem.