Aljaž Bedene v tretji krog Rima, ne bomo pa v Rimu spremljali slovenskega obračuna v konkurenci dvojic

Aljaž Bedene se je v Rimu na ATP turnirju serije 1000 prvič v karieri uvrstil v tretji krog, potem ko je v drugem s 6-4 (predaja) izločil 7. igralca sveta, Južnoafričana Kevina Andersona. Tekmo je sicer bolje začel Anderson, ki je z breakom povedel s 3-1, a ga je Aljaž že v naslednji igri ujel, nato pa mu še enkrat odvzel servis v deveti igri, kar je bilo dovolj za zmago v prvem nizu. Aljažje prvi niz dobil s prednostjo treh točk (30-27). V osmini finala se bo pomeril z 10. nosilcem, 26-letnim Špancem Pablom Carena Busto. To bo njuno peto medsebojno srečanje in tretje na ATP turneji. Obe dosedanji na ATP touru je dobil Bedene, še dve sta odigrala na turnirjih serije Challenger in tam sta bila uspešna vsak po enkrat. Zadnjo tekmo v Rio De Janeiru februarja letos je z 2-1 v nizih dobil naš igralec.

Na ženskem WTA turnirju v Rimu ne bomo spremljali slovenskega obračuna v drugem krogu turnirja dvojic, saj sta Andreja Klepač in Maria Jose Martinez Sanchez presenetljivo izpadli že v uvodnem nastopu. S 7-6(4) 6-4 sta ju premagali Španki Anabel Medina Gariguez in Arantxa Parra Santonja, ki bosta v drugem krogu zdaj nasprotnici Katarine Srebotnik in Vanie King..