Dalila Jakupović in Tamara Zidanšek v drugi krog OP Francije v Parizu

Na OP Francije so kvalifikacije končane za naša moška predstavnika, danes sta si začeli pot proti glavnemu turnirju utirati dekleti.

Dalila Jakupović je v prvem krogu igrala s 24-letno kanadsko zvezdnico, ki pozornost priteguje predvsem izven teniških igrišč, Eugenie Bouchard. Kanadčanka je ta teden na 167. mestu lestvice WTA, v srečanju z Jakupovićevo pa ni imela pravih možnosti, tako da je srečanje po izgubljenem prvem nizu z 0-6 in pri zaostanku z 1-2 v drugem, predala.

Tamara Zidanšek je igrala z Mehičanko, 20-letno Renato Zarazua, 191. igralko lestvice WTA nin tekmo zanesljivo dobila s 6-1 7-5.

Tudi nasprotnici naših igralk v drugem krogu sta premagljivi. Tamara bo tako v četrtek okrog 11.20 ure igrala z 21-letno Italijanko Deborah Chiesa, 163. igralko lestvice WTA, ki še nikoli v karieri ni nastopila v glavnem žrebu kakšnega WTA turnirja. Sedemkrat se je poskušala sicer kvalifikacirati, a ji je vedno spodrsnilo. Zadnji vidnejši rezultat je dosegla 26. marca letos, ko je bila finalistka ITF turnija na Sardiniji (25.000 $).

Dalila Jakupović boi istočasno igrala z Lihtenšajnko, 24-letno Kathinko Von Deichmann, 190. igralko lestvice WTA. Ta je v zadnjem času v solidni formi, pred prihodom v Pariz je zapored osvojila dva turnirja z nagradnim skladom 25.000 $, z zmago v prvem krogu pa je dosegla enajsto zaporedno zmago na pesku. Dalilini rezultati so neprimerno boljši, še posebej uvrstitev v polfinale turnirja WTA v Bogoti aprila letos.