Dalila Jakupović v finale kvalifikacij, Tamara Zidanšek poražena v drugem krogu kvalifikacij na OP Francije

Dalila Jakupović je bila tudi v drugi tekmi kvalifikacij na OP Francije v Parizu uspešna. Igrala je z Lihtenšanjko, 24-letno Kathinko Von Deichmann, 190. igralko lestvice WTA. Ta je v zadnjem času v solidni formi, pred prihodom v Pariz je zapored osvojila dva turnirja z nagradnim skladom 25.000 $, z zmago v prvem krogu pa je dosegla enajsto zaporedno zmago na pesku. Dalilini rezultati so neprimerno boljši, še posebej uvrstitev v polfinale turnirja WTA v Bogoti aprila letos. Temu primeren je bil tudi potek srečanja v katerem sta bili be igralki izjemno izenačeni, o napredovanju ene od njiju v tretji krog pa je odločal tretji niz. Prvega je dobila Von Deichmann s 7-6(5), drugega Jakupovićeva s 7-6(4), v tretjem pa je Dalila hitro prišla do prednosti breaka in to prednost obdržala do konca ter tretji niz dobila s 6-3.

V finalu kvalifikacij se bo za uvrstitevg v glavni turnir in s tem uspeh kariere borila z Mariane Duque Marino, 28-letno Kolumbijko, ki je na lestvici WTA uvrščena na 113. mesto in je sedma nosilka kvalifikacijskega turnirja. Kolumbijka je v dobri formi saj je v aporilu na dveh turnirjih z nagradnim skladom 80.000 $ dosegla devet zmag in en turnir osvojila, v drugem pa izgubila šele v finalu. Na zadnjih trinajstih srečanjih je zabeležila 11 zmag in dva poraza.

Tamara Zidanšek je izgubila tekmo drugega kroga. Igrala je z 21-letno Italijanko Deborah Chiesa, 163. igralko lestvice WTA, ki še nikoli v karieri ni nastopila v glavnem žrebu kakšnega WTA turnirja. Sedemkrat se je poskušala sicer kvalifikacirati, a ji je vedno spodrsnilo. Zadnji vidnejši rezultat je dosegla 26. marca letos, ko je bila finalistka ITF turnija na Sardiniji (25.000 $). Danes je bila za Tamaro premočna nasprotnica in je slavila s 6-4 7-5, pri čemer je Zidanškova v drugem nizu vodila s 5-4, a je nato izgubila svoj servis v enajsti igri in to je pomenilo konec upov na zmago in preboj v tretji krog.