S kvalifikacijami so se začeli turnirji tega tedna, v glavni turnir že Nika Radišič in Moni Potrč v Kaposvarju

Začeli so se kvalifikacijski obračuni na turnirjih prihodnjega tedna, tako v članski kot v mladinski konkurenci. Največ naših igralcev in igralk je seveda v Mariboru, kar nekaj pa jih bo nastopilo tudi drugje po Evropi.

Nika Radišič, Noka Jurič in Moni Potrč so z zmagami začele nastope v kvalifikacijah na ženskem ITF turnirju v madžarskem Kaposvarju (15.000 $). Radišičeva je v prvem krogu s 6-0 6-1 premagala Rusinjo Mario Shushpanovo, Juričeva je 6-0 6-4 izločila Srbkinjo Natašo Luzajić, Potrčeva je bila s 7-5 6-0 boljša od domačinke Laure Szabo. V finalu kvalifikacij je Radišičeva s 6-0 6-0 premagala Čehinjo Aneto Kulhankovo, Potrčeva je bila s 6-4 in 6-3 boljša od Avstralke Andjele Reljic. Obe sta se uvrstili v glavni turnir. Izgubila je Juričeva. S 6-3 6-2 jo je premagala Švicarka Nicole Gadient.

Na ITF turnirju v Rimu (25.000 $) je kot najvišje rangirana igralka prijavljena Tamara Zidanšek.

Na Futuresu v Karlskroni na Švedskem (15.000 $) bo nastopil Mike Urbanija.

Na ženskem ITF turnirju v Franciji (100.000 $) bo v igri Dalila Jakupović.

Ne prav uspešno so z nastopi začeli mladinci na drugem ITF turnirju 5. ranga v Makedoniji. V uvodnem nastopu kvalifikacij so izgubili Marko Kovačevič, Nika Strašek in Maja Radišič, v drugem krogu pa tudi Nik Jurjevčič, tako da v kvalifiklacijah ni več slovenskih igralcev in igralk. V glavnem turnirju so prijavljeni Matic Podlipnik, Ema Horvat in Anja Trbežnik.

Številna je tudi zasedba na ITF turnirju 2. ranga v Beljaku. Tu so v kvalifikacijah nastopili Mark Andrejič Goljar, Matic Dimic, Tom Ašič Kovač, Tin Krstulovič, Tjaša Klevišar, Lian Benedejčič in Tina Cvetkovič. V prvem krogu so bili uspešni Krstulovič, Klevišarjeva, Cvetkjovičeva in Dimic. Izpadli so Ašič Kovač, Andrejič Goljar in Benedejčičeva.

V glavnem turnirju so prijavljeni Živa Falkner, Pia Lovrič in Filip Jeff Planinšek.

Na mladinskem turnirju 1. ranga v Casablanki v Maroku bo nastopila Maja Makorič.