prijava_e
Novice : Arhiv novic 2018 : Julij 2018

Arhiv novic - julij 2018

V kvalifikacijah za EEP do 16 let fantje osvojili končno šesto mesto, dekleta na koncu četrta

bm, 31.07.2018

Zadnje dejanje letošnjih kvalifikacij za ekipna Evropska prvenstva (Summer cups 2018) se je odvijalo v starostnih kategorijah do 16 in do 18 let. Slovenija je imela svoje zastopstvo samo v kategoriji do 16 let, medtem ko naši ekipi v kategoriji do 18 let nista nastopili.

Fantje so igrali v postavi Blaž Vidovič, Nik Jurjevčič in Žiga Kovačič v romunski Cluj Napoci, ekipo je vodil Uroš Potočnik. Fantje so prvo tekmo odigrali z ekipo Srbije ter izgubili z 1-2. Točko za našo ekipo je priigral Blaž Vidovič, odločilno srečanje dvojic pa sta Jurjevčič in Vidovič izgubila. Fantje so v nadaljevanju nastopili v tolažilni skupini in so se potegovalk za končno 6. mesto.

V prvi tekmi za razvrstitev od 5. - 8. mesta so z 2-1 premagali Romunijo. Za 5. mesto so se borili z vrstniki iz Bolgarije in izgubili z 0-3.

Rezultate tekem najdete tukaj

Dekleta so nastopala v Rakovniku, Slovenijo pa so zastopale Živa Falkner, Tjaša Klevišar in Tara Katarina Milić. Ekipo je na Češkem vodil Daniel Šantl. Naša dekleta so bila zadnje slovensko upanje, da bomo imeli udeleženke na zaključnem turnirju Evropskih ekipnih prvenstev, a so bile v odločilnem srečanju premočne Rusinje.

Prvo tekmo je naša ekipa, v kateri sta Tjaša in Živa tudi nosilki bronaste medalje v dvojicah iz posamičnega prvenstva do 16 let, ki je potekalo v Moskvi, igrala z vrstnicami iz Avstrije. Naše punce so brez težav slavile s 3-0. V tekmi posameznic sta Živa in Tjaša nasprotnicama oddali vsega 5 iger.

Naša ekipa deklet je za uvrstitev v finale in s tem na zaključni turnir osmih najboljših evropskih reprezentanc igrala z ekipo Rusije. Rusinje so s 3-0 premagala Izraelke, s 3-0 pa so bile boljše tudi od naših mladink. Prva ruska igralka Elina Avanesyan je trenutno 10. mladinka na lestvici TE in 47. na lestvici ITF, druga ruska igralka Oksana Selekhmeteva pa je na 11. mestu lestvice TE in na 36. mestu mladinske teniške lestvice ITF. Prva je nastopila Klevišarjeva in izgubila s Selekhmetevo s 3-6 0-6. Tudi Živa ni bila uspešna. Tesno, s 7-5 7-5, jo je premagala Avanesyanova. Naša dekleta so se borila za končno 3. mesto v kvalifikacijah, osvojila pa so četrto. V tekmi za tretje mesto jih je namreč z 2-1 premagala ekipa Hrvaške.

Rezultate iz Rakovnika najdete tukaj TUKAJ.

Miha Velički izgubil v četrtfinalu ITF turnirja v Stobreču, Lun Obrul poražen v četrtfinalu turnirja TE 16 v Podgorici

bm, 31.07.2018

Na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v Stobreču na Hrvaškem se je Miha Velički kot 1. nosilec turnirja uvrstil v četrtfinale. V uvodnem nastopu je s 6-4 6-3 premagal hrvaškega kvalifikanta Karla Suevicha, v drugem krogu pa je imel nekaj več dela s Hrvatom Markom Galićem. Zmagal je s 6-2 2-6 6-3. V četrtfinalu je igral z igralcem iz BiH, 7. nosilcem Luko Puljićem in izgubil s 3-6 4-6.

Na turnirju Tennis Europe v starostni skupini do 16 let je v Podgorici Lun Obrul v prvem krogu s 4-6 7-5 6-4 premagal Romuna Florentina-Alexandra Scarlata, v drugem pa s 6-0 6-0 Rusa Antona Samokisha in se uvrstil v četrtfinale. Tu ga je s 6-4 6-1 premagal italijanski kvalifikant Leonardo Passafiume.

Na istem turnirju je Grega Sevšek v prvem krogu s 6-7(7) 4-6 izgubil s 1. nosilcem, Bolgarom Vladimirom Popovim. V prvem krogu je izgubila tudi Jelena Kovačevič, katero je s 6-1 6-4 premagala Doroteja Petrović iz Srbije.

V konkurenci dvojic se je Grega Sevšek, ki igra v paru s Hrvatom Marinom Jamnićkim uvrstil v polfinale. V četrtfinalu sta tesno s 6-3 5-7 10-8 premagala 2. nosilca, Romuna Dana Vasila Duto in Florentina-Alexandruja Scarlata. V polfinalu sta morala premoč priznati Grku Fotiosu Andreasu Antoniadisu in Italijanu Leonardu Passafiumeju, ki sta bila boljša s 6-3 6-2.

Na turnirju Tennis Europe do 14 let v nemškem Ulmu je Matic Križnik v prvem krogu s 5-7 2-6 izgubil z 12. nosilcem, Belgijcem Matsom Herremansom. Uspešen je bil v konkurenci dvojic, kjer se je s soigralcem Leonom Babićem iz Hrvaške uvrstil v polfinale.

Na turnirju TE do 16 let v avstrijskem Haidu je Luka Houška izpadel v prvem krogu. S 6-4 6-2 ga je premagal 9. nosilec, domačin Viktor Hockl. TUKAJ.

Tamara Zidanšek vodilna Slovenka na lestvici WTA s 74. mestom

bm, 30.07.2018

Tamara Zidanšek je po velikem uspehu na WTA turnirju v Moskvi, kjer se je uvrstila v polfinale, na lestvici WTA pridobila 16 mest in se zavihtela najvišje v karieri na 74. mesto. S tem je prevzela primat vodilne slovenske igralke na lestvici Poloni Hercog, ki je uvrščena mesto za njo.

Sledijo Dalila Jakupović na 92 mestu (+1), Kaja Juvan na 241. mestu (-4), Nastja Kolar na 376. mestu (+4), Nina Potočnik na 435. mestu (+12), Pia Čuk na 6323. mestu (+31)...

Na moški lestvici ATP ostaja vodilni Slovenec Aljaž Bedene na 79. mestu (+1), še naprej pa izgubljata Blaž Rola na 237. mestu (-15) in Blaž Kavčič na 279. mestu (-70). Šest mest je pridobil Nik Razboršek, ki je na 658. mestu. Sledita Tom Kočevar Dešman (737) in Mike Urbanija (807). TUKAJ.

Rekreativno-veteransko državno prvenstvo dvojic - prijave podaljšane do 2. avgusta do 17. ure

zk, 30.07.2018

Spoštovani člani Tenis Slovenije, veteranski in rekreativni igralci ter vsi prijatelji tenisa,

obveščamo vas, da je za letošnje Rekreativno-veteransko državno prvenstvou Slovenije v dvojicah, ki bo v soboto 4. avgusta 2018, s pričetkom ob 10:00 uri v SR Marina, Portorož, prostih le še nekaj mest v vsaki kategoriji in da smo prijave podaljšali do četrtka 2. avgusta.

V pripetem dokumentu si lahko ogledate tudi vse do danes prijavljene pare.

Kot že veste, bomo med vsemi prijavljenimi pari z žrebom določimo enega, ki bo prejel vstopnici za ogled zaključnega turnirja najboljše osmerice Nitto ATP Finals London 2018!

To pa še ni vse!

Pri Diners Clubu so se odločili, da bodo tudi tokrat subvencionirali celotno prijavnino vsem, ki boste na ta dan naročili njihovo (brezplačno) kartico Diners Club Tenis Slovenija!

Imate razlog, da se nam ne pridružite?

V dobro družbo ste seveda vabljeni tudi v primeru, da se ne nameravate udeležiti turnirskega dela in bi radi zgolj uživali v prijetnem ambientu VIP Lounge Žiher Hiše in odlični družbi!

Se vidimo v Portorožu. TUKAJ.

Nik Razboršek uspešen v kvalifikacijah Challengerja v Liberecu, Nick Cmager uspešen v kvalifikacijah Futuresa v Vogau

bm, 30.07.2018

24-letni Litijan Nik Razboršek, trenutno s 658. mestom četrti Slovenec na lestvici ATP se je na Challangerju v Liberecu (43.000 €) s tretjo zmago uvrstil v glavni turnir.

V drugem krogu je s 6-2 6-0 premagal domačega povabljenca, 18-letnega Martina Bugaja, v zadnjem krogu kvalifikacij pa je igral z 19-letnim Nemcem Marvinom Moellerjem, 510. igralcem lestvice ATP in ga premagal s 6-4 7-6(6).

V prvem krogu glavnega turnirja bo Nik v torek ob 16. uri igral z 21-letnim Špancem Pedrom Martinezom, 179. igralcem lestvice ATP in 6. nosilcem turnirja v Liberecu.

Na moškem Futuresu v Vogau v Avstriji so se v tretji krog kvalifikacij uvrstili Luka Miklavčič, kateremu je nasprotnik srečanje predal, Nick Cmager, ki je s 7-6(4) 6-3 premagal 6. nosilca, Romuna Mazeia Adriana Georgerscuja in David Lucas Ambrožič, ki je s 6-2 4-6 6-4 premagal Italijana Filippa Giovanninija.

V drugem krogu sta izgubila Filip Jakob Zupančič in Tino Kovačič.

V nadaljevanju je Luka Miklavčič v finalu kvalifikacij s 3-6 4-6 izgubil s 3. nosilcem Avstrijcem Philipom Aplienzom, Dvid Lucas je 1-6 0-6 izgubil z Lihtenštejnčanom Vitalom Flurinom Leuchom, uspešen pa je bil Nick Cmager, ki je s 6-7(2) 6-1 6-2 premagal 26-letnega Italijana Marca Corina in se uvrstil v glavni turnir. V glavni turnir sta v Vogau že uvrščena Sven Lah in Mike Urbanija. TUKAJ.

V kvalifikacijah EEP do 12 let deklice osvojile peto, dečki šesto mesto

bm, 29.07.2018

V kvalifikacijah za nastop na ekipnem evropskem prvenstvu v starostni kategoriji do 12 let, poimenovanem Tennis Europe Nations Challenge by HEAD, sta obe naši ekipi v boju za napredovanje na zaključni turnir izgubili in v svojih skupinah osvojili tretji mesti.

Deklice, ki igrajo v postavi Ela Nala Milić, Ana Tara Praček in Tinkara Vraničar so po zmagi v prvem krogu z 2-1 nad ekipo Estonije v drugem z 1-2 izgubile z ekipo Bolgarije. V drugem srečanju so imele kar nekaj smole saj so izgubile odločilno srečanje dvojic z rezultatom 7-5 6-7(6) 8-10. Skupina v kateri nastopa še Hrvaška je zelo izenačena, prav vse ekipe pa so v uvodnih dveh krogih dosegle po eno zmago in en poraz z rezultatom 2-1, tako da je o potnikih v zaključne obračune odločal zadnji krog. Naše deklice so igrale z ekipo Hrvaške, ki je z 2-1 premagala Bolgarijo in z 1-2 izgubila z Estonijo, hrvaške igralke pa so bile z 2-1 boljše tudi od naše ekipe in so na koncu osvojile prvo mesto. Naša ekipa se je morala zadovoljiti s tretjim. V nedeljo so se deklice s Portugalkami borile za končno 5. mesto v predtekmovalni kvalifikacijski Zoni B in ga po zmagi z 2-1 tudi osvojile. Tudi tokrat je točko Sloveniji prinesla Ela Nala Milić, zmagala pa je tudi dvojica Milić/Vraničar. Žreb in rezultate najdete tukaj

Ekipa dečkov v postavi Žiga Švec, Mak Mikovič in Luka Videnovič je po porazu z 0-3 z ekipo Češke v drugem krogu s 3-0 premagala ekipo Slovaške. Čehi so si z dvema zmagama že zagotovili napredovanje, naša ekipa pa se je za napredovanje merila z ekipo Poljske, ki je imela po dveh krogih enak izkupiček kot naši dečki, torej zmago s 3-0 s Slovaki in poraz z 0-3 s Čehi. V odločilnem srečanju so bili Poljaki boljši s 3-0, tako da je naša ekipa osvojila tretje mesto v skupini in se je v zadnji tekmi turnirja s Portugalci borila za končno 5. mersto v predtekmovalni Zoni A. Portugalci so bili boljši s 3-0, tako da so naši dečki osvojili končno šesto mesto. Rezultate lahko spremljate tukaj .

Vse o letošnjih reprezentančnih nastopih mladih slovenskih igralcev in igralk najdete TUKAJ.

Nina Potočnik izgubila v finalu ITF turnirja v Baji na Madžarskem

bm, 28.07.2018

Nina Potočnik se je na ITF turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ v madžarski Baji uvrstila v finale, kjer je morala premoč priznati Pauli Ormaechea

V polfinalu je Nina s 7-6(5) 3-6 6-2 premagala 6. nosilko, 19-letno domačinko Panno Udvardy (389), v finalu pa se je za tretji naslov v karieri merila s 25-letno argentinsko kvalifikantko Paulo Ormaechea (655). Za Nino je bila to druga tekma v istem dnevu, tako da je zagotovo tudi utrujenost naredila svoje, saj je njeno polfinalno srečanje trajalo dve uri in petintrideset minut. Na drugi strani je nasprotnica morala samo dokončati tekmo, ki je bila ob koncu drugega niza prekinjena dan prej in je danes odigrala praktično samo en niz.

V finalu je bila Ormaechea po uri in sedemitridesetih minutah igre boljša s 6-3 7-5. Nini bo finale prinesel napredovanje na lestvici WTA za 12 mest in bo ob dodanih točkah uvrščena okrog 435. mesta TUKAJ.

Slabost ustavila Tamaro Zidanšek v Moskvi, srečanje s Potapovo je v tretjem nizu predala

bm, 28.07.2018

Tamara Zidanšek je nastope na WTA turnirju z nagradnim skladom 750.000 $ v Moskvi s predajo v tretjem nizu končala v polfinalu. 17-letna Rusinja Anastasia Potapova, ki je nastopila s posebnim povabilom je zmagala s 3-6 6-4 5-2 (predaja Zidanšek).

Tamara je tudi finalno srečanje začela zmagovalno in prvi niz dobila s 6-3, potem ko je z dvema breakoma povedla s 4-0. V nadaljevanju je sicer izgubila en svoj servis, a je v deveti igri Potapovi za osvojitev niza servis odvzela še tretjič.

Skoraj identično se je začel drugi niz, a je bila tokrat v glavni vlogi Rusinja. Tudi ona je z dvema breakoma povedla s 3-0, nato svoj servis izgubila za 3-1, a z novim breakom prišla do vodstva 4-1. Tamara je s še enim breakom znižala na 2-4, nato pa sta bili igralki na svoj servis zanesljivi do konca in Potapova je drugi niz dobila s 6-4.

Tretji niz je z breakom začela Potapova in povedla s 4-2, v sedmi igri pa je Tamara še enkrat izgubila svoj servis, tokrat brez osvojene točke, nato pa je srečanje po dveh urah in dveh minutah pri izidu 2-5 zaradi slabega počutja predala.

Polfinale je Tamari prineslo 110 WTA točk, to pa pomeni, da bo v ponedeljek najvišje v karieri in sicer na 73. mestu, s tem pa bo tudi najvišje uvrščena Slovenka na lestvici WTA, saj bo za eno mesto prehitela Polono Hercog. Dober je za Tamaro tokrat tudi finančni izkupiček, saj bo za uvrstitev v polfinale prejela 43.663 $ denarne nagrade.

Uspeh Tamare Zidanšek lahko glede na jakost in denarni sklad turnirja ocenimo za enega boljših dosežkov slovenskega tenisa nasploh.

V finalu turnirja sta se pomerili dve sedemnajstletnici, srečna poraženka iz kvalifikacij Olga Danilović in domača povabljenka Anastasia Potapova. V treh nizih je bila boljša srbska najstnica, ki je slavila s 6-2 5-7 7-5. TUKAJ.

Blaž Rola predal tekmo v kvalifikacijah Kitzbuhla, Razboršek v Liberecu v drugi krog kvalifikacij, številno slovensko zastopstvo na Futuresu v Vogau

bm, 28.07.2018

Na ATP turnirju v Kitzbuhlu je danes v kvalifikacijah nastopil Blaž Rola, trenutno 222. igralec sveta. Njegov nasprotnik je bil 3. nosilec, 28-letni Gerald Melzer, trenutno na 112. mestu lestvice ATP. Šlo je za njun peti medsebojni obračun, Melzer pa je doslej dobil tri in to zadnje tri odigrane. Tako kot Rola tudi Melzer v zadnjem obdobju ni blestel, na zadnjih devetih srečanjih je trikrat zmagal in šestkrat izgubil. Žal je Blaž moral z igrišča kot poraženec še četrtič, saj je po izgubljenem prvem nizu s 4-6 in dobljeni prvi igri drugega in vodstvu z 1-0 moral srečanje zaradi poškodbe predati.

V Liberecu v kvalifikacijah ATP Challengerja (43.500 €) nastopa Nik Razboršek, ki je trenutno na 664. mestu lestvice ATP. V prvem krogu kvalifikacij je igral s Tunizijcem Moezom Echaguijem (414). Nik je prvi niz dobil s 7-5, v drugem povedel s 4-0, pri tem izidu pa mu je nasprotnik srečanje predal.

Na Futuresu v Vogau (15.000 $) se za preboj v glavni turnir borijo Tino Kovačič, Nick Cmager, Filip Jakob Zušančič, Luka Miklavčič, Marino Kegl, Jan Lah, David Lucas Ambrožič, Gašper Bezjak in Aljaž Fugina. Nastope so z zmago začeli Kovačič, ki je v prvem krogu s 6-2 6-2 premagal domačega povabljenca, 37-letnega domačina Stefana Graupnerja, Zupančič, ki je v slovenskem obračunu s 6-2 4-6 7-6(5) premagal Marina Kegla, Cmager, ki je povedel s 6-0 4-1 nato pa mu je Američanm Viboosh Chandrasekar tekmo predal in Miklavčič, ki je bil s 6-2 6-7(3) 6-3 boljši od Avstrijca Fabiana Gruberja. TUKAJ.

Metka Komac zmagovalka ITF turnirja 5. ranga v nemškem Aschheimu

bm, 28.07.2018

Na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v nemškem Aschheimu se je Metka Komac z odličnimi predstavami povzpela na zmagovalno stopničko.

Prva nosilka turnirja je na poti do osvojitve naslova v četrtfinalu 6-2 6-3 premagala 7. nosilko, 15-letno Rusinjo Anastasio Rakita.

V polfinalu se je pomerila s 6. nosilko, 17-letno Švicarko Leo Magun (782). Igralki sta med seboj že igrali in sicer maja letos, ko je bila v avstrijskem Modlingu Komčeva boljša s 6-3 6-0, pa tudi tokrat ji Švicarka ni bila kos. Metka je zmagala s 6-2 6-2.

V finalu je igrala s 4. nosilko, 15-letno Nemko Nikol Rivkin (695) in slavila s 6-2 6-4.

Po zmagi januarja letos, ko je bila Metka najboljša na ITF turnirju 4. ranga v Nairobiju, je to njen drugi naslov na turnirjih ITF letos in tudi drugi v karieri.

16-letna Primorka se je v zadnjih dveh letih nekoliko v senci ostalih naših mladink povzpela že na 254. mesto in je trenutno za Kajo Juvan, Niko Radišič in Živo Falkner četrta Slovenka na lestici ITF. TUKAJ.

Tamara Zidanšek neustavljiva v Moskvi, po zmagi nad Siegemund že v polfinalu

bm, 27.07.2018

Tamara Zidanšek je na WTA turnirju v Moskvi z nagradnim skladom 750.000 $ neustavljiva. Tudi v četrtfinalu, kjer je imela sicer na papirju precej lažjo nasprotnico, kot je bila to v drugem krogu 2. nosilka Daria Kasatnika, je prikazala izvrstno igro. Z izjemno prodornimi forhendi je nasprotnico ves čas silila v napake, ki jih je ta tudi pridno nabirala.

V prvem nizu smo sicer videli pet breakov, eden več je uspel Tamari, kar je bilo dovolj za zmago s 6-3. Tudi drugi niz je Tamara začela z breakom, Siegemundovo z odvzemom servisa takoj spravila pod pritisk, nato pa odlično nadaljevala, zadevala iz mogočih in nemogočih položajev ter tudi drugi niz zanesljivo dobila. Tamara je v uri in tričetrt dosegla 16 winnerjev in narediula samo 17 neprisiljenih napak, pecej manj on nasprotnice.

V polfinalu jo čaka 17- letna domačinka Anastasia Potapova, ki je izločila 4. nosilko Katerino Pliskovo. Tudi v zgornjem deli žreba je sedemnajstletnica, saj je Olga Danilović izločila prvo nosilko Julijo Goerges, igrala pa bo z Belorusinjo Aliaksandro Sasnovich, kateri je srečanje predala Anastasija Sevastova.

Zmaga ji je poleg uvrstitve v polfinale prinesla izjemno bero točk, ki jo bodo na lestvici WTA pomaknile proti sedemdesetemu mestu, prihodnji teden pa bo prvič tudi trenutno najvišje uvrščena slovenska igralka na lestvici WTA, saj bo prehitela doslej vodilno Polono Hercog.

Uvrstitev najmanj v polfinale prinaša 110 WTA točk in 43.663 $ denarene nagrade. Ta znesek pa se do finala nato podvoji oz. z zmago čeč kot potroji.

Na spletni strani WTA si lahko preberete intervju s Tamaro, v katerem je razložena tudi njena pot v vrh svetovnega ženskega tenisa. Preberite TUKAJ.

Tamara Zidanšek v Moskvi do zmage kariere, Aljaž Bedene predal tekmo v Hamburgu

bm, 27.07.2018

Naša predstavnica na ženskem turnirju najvišjega ranga, torej serije WTA, Tamara Zidanšek je na turnirju v Moskvi z nagradnim skladom 750.000 $ v drugem krogu dosegla zmago kariere. Po nekaj manj kot dveh urah igre je s 6-4 2-6 6-4 premagala favorizirano Rusinjo, 2. nosilko turnirja in trenutno 13. igralko sveta, 21-letno Daria Kasatkino. Zidanškova, ki šele tretjič nastopa v glavnem žrebu turnirja WTA je v vseh treh nastopih uvodno srečanje dobila, tokrat pa se je prvič uvrstila v četrtfinale. Tu se bo pomerila s 30-letno Nemko Lauro Siegemund, 217. igralko lestvice WTA, ki se je presenetljivo uvrstila v četrtfinale, potem ko je v prvem krogu izločila 7. nosilko Alize Cornet iz Francije. Tamari se glede na izjemno formo in novo dozo samozavesti obeta prvi polfinale na turnirjih WTA, z zmago pa bi postala tudi vodilna Slovenka na lestvici WTA, saj bi prihodnji teden že prehitela Polono Hercog.

Četrtfinalna tekma bo na sporedu v petek okrog 13.30 ure.

Turnir V Moskvi sicer prinaša vzpon mladih igralk saj sta v četrtfinalu nastopili dve sedemnajstletnici Anastasia Potapova in srečna poraženka Olga Danilović, kar se je zgodilo prvič po letu 2007, ko sta bili četrtfinalistki turnirja WTA dve igralki stari sedemnajst let, takrat sta to bili Caroiline Woizniacki in Alize Cornet v Rabatu. Obe nasjtnici sta zmagali tudi v četrtfinalu in se uvrstili v polfinale.

Tamara je bila marca letos še na 205. mestu lestvice WTA, v Moskvi pa je dosegla prvo zmago nad TOP 20 igralko sveta. Letos je dosegla 49 zmag in doživela 13 porazov.

Aljaž Bedene je po nekaj več kot uri igre predal tekmo drugega kroga na ATP Turnirju serije 500 v Hamburgu. Njegov nasprotnik Španec Pablo Carreno Busta, tretji nosilec turnija je prvi niz dobil s 6-2, v drugem povedel s 4-0, nato pa mu je Aljaž segel v roko in zaradi poškodbe kolena tekmo predal.

Aljaž je imel nekaj težav že na turnirju v Umagu, a te očitno niso bile tako velike, da bi mu preprečile nastop v prvem krogu Hamburga, danes pa očitno ni šlo več in samo upamo lahko, da ne gre za hujšo poškodbo saj se bližajo turnirji na trdi podlagi in zadnji turnir za veliki slam v New Yorku.

TUKAJ.

Mark Iztok Lunder osvojil turnir dvojic TE 12 v Stobreču, Lun Obrul klonil v polfinalu turnirja TE v Nikšiču

bm, 26.07.2018

Na turnirju TE do 12 let v Stobreču se je izkazal 12-letni Mark Iztok Lunder, drugi igralec lestvice TS do 12 let. V konkurenci dvojic je slavil zmago s soigralcem iz Hrvaške Dujem Markovino. V finalu sta bila s 6-4 6-2 boljša od Rusov Egorja Grigoriantisa in Makarya Overchenka.

14-letni Celjan Lun Obrul je na turnirju Tennis Europe v starostni kategoriji do 16 let v Nikšiču z uvrstitvijo v polfinale dosegel uspeh kariere. V polfinalu je moral premoč priznati prvemu nosilcu, leto dni starejšemu domačinu Milu Gazivodi, ki je bil boljši s 6-3 6-3. TUKAJ.

Nika Radišič na Evropskem posamičnem prvenstvu končala nastope v četrtfinalu

bm, 26.07.2018

Na Evropskem posamičnem prvenstvu do 18 let v Klostersu se je Nika Radišič uvrstila v četrtfinale. V osmini finala je v svojem tretjem nastopu na prvenstvu s 4-6 6-3 6-3 premagala 5. nosilko, 16-letno Rusinjo Kamillo Rakhimovo, 26. mladinko sveta. Njena četrtfinalna nasprotnica je bila domačinka, 17-letna Joanne Zuger, ki na mladinski svetovni teniški lestvici zaseda 108. mesto. Igralki sta se doslej edinkrat pomerili leta 2015, ko je na Hrvaškem Švicarka po izgubljenem prvem nizu Niki srečanje predala.

Tokrat je bila Švicarka boljša in je zmagala s 6-3 6-4. Nika kljub porazu ni razočarala, saj se je uvrstila med osem najboljših igralk na prvenstvu.

Z njenim nastopom je tudi konec letošnjih slovenskih nastopov na Evropskih posamičnih prvenstvih iz katerih sta se Tjaša Klevišar in Živa Falkner vrnili z bronasto medaljo v konkurenci dvojic na turnirju do 16 let v Moskvi. TUKAJ.

Nina Potočnik v polfinale članskega ITF turnirja v madžarski Baji, Metka Komac polfinalistka mladinskega turnirja 5. ranga v Aschheimu

bm, 26.07.2018

Nina Potočnik se je na ženskem ITF turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ v madžarski Baji uvrstila v polfinale. V četrtfinalu je brez težav opravila s 5. nosilko, Poljakinjo Katarzyno Kawa (386), kateri je oddala vsega štiri igre in zmagala s 6-3 6-1. V polfinalu bo igrala s 6. nosilko, 19-letno Madžarko Panno Udvardy (389).

Na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v nemškem Aschheimu se je Metka Komac zanesljivo uvrstila v polfinale. Prva nosilka v četrtfinalu ni imela težav s 7. nosilko, 15-letno Rusinjo Anastasio Rakita in je zmagala s 6-2 6-3. V polfinalu se bo pomerila s 6. nosilko17-letno Švicarko Leo Magun (782). Igralki sta med sabo že igrali in sicer maja letos, ko je bila v avstrijskem Modlingu Komčeva boilhjša s 6-3 6-0. TUKAJ.

Najmlajši začeli kvalifikacije na ekipnih evropskih prvenstvih s polovičnim uspehom; deklice uspešne v Rezzatu, dečki poraženi v Rakovniku

bm, 25.07.2018

Z nastopi dvanajstletnikov v kvalifikacijah se nadaljujejo Evropska ekipna prvenstva (Summer cups). Igralci in igralke v starostni kategoriji do 14 let so nastopili v začetku julija, dekleta in fantje v starostnih skupinah do 16 in 18 let pa bodo s kvalifikacijami začeli 1. avgusta.

Ekipa deklic do 12 let je pod vodstvom Roka Ferjana v postavi Ela Nala Milić, Ana Tara Praček in Tinkara Vraničar odpotovala v njim poznan italijanski Rezzato, kjer so pred štirinajstimi dnevi v enaki postavi nastopile na turnirju Lampo Trophy in izgubile v polfinalu z ekipo Velike Britanije. Tokrat Britank ni v njihovi skupini. Turnir se igra po sistemu Round Robin, naša ekipa bo v predtekmovalni skipini B moči merila z vrstnicami iz Hrvaške, Estonije in Bolgarije. Prvo tekmo naše deklice igrajo z ekipo Estonije, po tekmah posameznic je bil izid 1-1, odločilno srečanje dvojic pa sta Ela Nala Milić in Ana Tara Praček dobili s 7-5 6-4. V petek bodo deklice igrale z Bolgarkami, ki so uvodno srečanje s Hrvaticami izgubile z 1-2. Žreb in rezultate najdete tukaj

Finalni turnir na katerega se uvrstita dve prvouvrščeni ekipi bo od 9. -12. avgusta v Ajjaciu na Korziki.

Ekipa dečkov je pod vodfstvom Marka Pora v postavi Žiga Švec, Mak Mikovič in Luka Videnovič odpotovala v češki Rakovnik. Tudi dečki so v enaki postavi nastopili v Rezzatu in tudi oni izgubili polfinale z Veliko Britanijo. V Rakovniku bodo nastopili v RR skupini z ekipami Slovaške Poljske in Češke. Prvo tekmo so igrali z ekipo Češke in izgubili z 0-3. V petek bodo dečki igrali z ekipo Slovaške. Rezultate lahko spremljate tukaj . TUKAJ.

V četrtek Aljaž Bedene v Hamburgu, Tamara Zidanšek v Moskvi, Nina Potočnik v Baji za nove točke svetovne teniške lestvice

bm, 25.07.2018

V četrtek bomo na turnirju ATP serije 500 v Hamburgu spremljali nastop našega prvega teniškega igralca Aljaža Bedeneta, ki se bo v drugem krogu pomeril s Špancem Pablom Carrenom Busto, 3. nosilcem turnirja in trenutno 13. igralcem sveta. To bo nnjuno četrto medsebojno srečanje, trenutno pa v zmagah vodi Aljaž z 2-1. Tekmo si boste lahko ogledali v živo ob 13. uri na programu Sportklub.

Na WTA turnirju v Moskvi bo nastopila Tamara Zidanšek, ki se bo v drugem krogu 750.000 $ vrednega turnirja pomerila z 2. nosilko, 21-letno Rusinjo Dario Kasatkino, 13. igralko lestvice WTA. Tekma se bo začela ob 16.30 uri.

V Baji pa bo 13. uri v četrtfinalu ITF turnirja (25.000 $) nastopila Nina Potočnik, ki bo igrala s Poljakinjo Katarzyno Kawa, 5. nosilko turnirja. TUKAJ.

Nina Potočnik v četrtfinale ITF turnirja v Baji, poraz Mika Urbanije v Trnavi

bm, 25.07.2018

Na ženskem ITF turnirju v Baji na Madžarskem (25.000 $) se je Nina Potočnik uvrstila v četrtfinale. Nina je ta teden na 447. mestu lestvice WTA in je le še nekaj mest oddaljena od svoje najvišje uvrstitve, ki jo je s 411. mestom dosegla pred enim mesecem. V drugem krogu je s 6-4 6-2 premagala 26-letno Bolgarko Isabelo Shinikovo, 2. nosilko turnirja in trenutno 269. igralko lestvice WTA. Za Nino je to tretji zaporedni četrtfinale na turnirjih ITF, pot v polfinale pa ji bo poskušala preprečiti Poljakinja, 5. nosilka turnirja, 25-letna Katarzyna Kawa (386).

Na moškem Futuresu v Trnavi je nastopil Mike Urbanija in v prvem krogu izgubil s češkim kvalifikantom Tomasom Jirouskom. Izenačen obračun je 18-letni Čeh dobil s 3-6 7-6(3) 7-5. TUKAJ.

Lun Obrul polfinalist turnirja TE 16 v Nikšiču, Metka Komac v četrtfinale ITF turnirja v Aschheimu

bm, 25.07.2018

Odlično igra ta teden na turnirju Tennis Europe do 16 let v Nikšiču Celjan Lun Obrul. Dosegel je še tretjo zmago in se uvrstil v polfinale. Danes je sicer imel nekaj težav z Jovanom Sinadinovićem iz BiH, ki mu je odvzel en niz, a je bil v preostalih dveh Lun veliko boljši. Na koncu je zmagal s 6-1 6-7(1) 6-1. V polfinalu bo igral s 1. nosilcem, domačinom Milom Gazivodo. V konkurenci dvojic je Lun nastopal s Petrom Beloševićem s katerim sta izgubila polfinalno srečanje. S 7-6(4) 6-7(4) 10-2 sta ju premagala Srba Uroš Delić in Bojan Radoman.

Na turnirju Te 12 v Stobreču se je Mark Iztok Lunder s soigralcem Dujem Markovino iz Hrvaške uvrstil v polfinale.

Na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v nemškem Aschheimu se je Metka Komac, ki je prva nosilka turnirja deklet uvrstila v četrtfinale. V tretjem krogu je s 6-3 7-5 premagala Nemko Rebeko Kern in bo zdaj igrala s 7. nosilko, Rusinjo Anastasio Rakita. Danes bo v konkurenci dvojic nastopila še Lana Stefanovič.

Na ITF turnirju 5. ranga v San Marinu je v drugem krogu Zala Ule z 1-6 3-6 izgubila z 8. nosilko, Rebeco Trevisan iz Italije.

TUKAJ.

Na Evropskem posamičnem prvenstvu do 14 in do 18 let v igri ostale le še Nika Radišič in dvojica Petja Drame in Brina Šulin

bm, 25.07.2018

Na Evropskem posamičnem prvenstvu do 18 let, ki poteka v švicarskem Klostersu v igri ostaja le še Nika Radišič. Nika je v tretjem krogu s 6-4 1-6 7-5 premagala 17-letno Španko Carloto Martinez Cirez, 188. igralko mladinske svetovne teniške lestvice in se uvrstila v osmino finala oz. med šestnajst najboljših mladink. Tu jo čaka obračun s 5. nosilko, 16-letno Rusinjo Kamillo Rakhimovo, 26. mladinko sveta.

Tudi na prvenstvu do 14 let v Mostu na Češkem smo ostali med posamezniki brez predstavnikov, v igri sta le še Petja Drame in Brina Šulin v konkurenci dvojic. Naši zadnji predstavnici na prvenstvu bosta v drugem krogu igrali s prvima nosilkama, Čehinjama Lindo Fruhvirtovo in Lindo Noskovo.

Z nastopi sta med dvojicami končala Bor Artnak in Tristan Flander, ki sta morala tekmo drugega kroga zaradi poškodbe Flandra predati. TUKAJ.

Aljaž Bedene v drugi krog Hamburga, konec za Matica Špeca in Nastjo Kolar

bm, 25.07.2018

Aljaž Bedene se je na ATP turnirju serije 500, ki ima nagradni sklad 1.619.935 € uvrstil v drugi krog. V uvodnem nastopu je s 6-3 1-6 6-4 v nekaj manj kot dveh urah premagal Švicarja Henrija Laaksonena. Aljaž bo v drugem krogu turnirja, na katerem je 1. nosilec Avstrijec Dominic Thiem, igral s 3. nosilcem, 27-letnim Špancem Pablom Carrenom Busto. S 13. igralcem sveta se sicer dobro poznata, saj sta se doslej pomerila že trikrat, dvakrat od tega letos. Leta 2016 na OP Francije v Parizu in na turnirju v Riu letos je bil boljši Aljaž, na zadnjem obračunu v Rimu pa Pablo. Vsa srečanja so se končala v odločilnem petem oz. tretjem nizu.

Na Futuresu v Wichiti (25.000 $) je po uspešno opravljenih kvalifikacijah v prvem krogu glavnega turnirja izpadel Matic Špec. S 6-3 6-3 ga je premagal domači up, 8. nosilec turnirja, 18-letni Sebastian Korda, trenbutno 3. mladinec sveta. Korda prihaja iz teniške družine saj je njegov oče in trener nekdanji odlični igralec Petr Korda.

Prav tako v prvem krogu je na ženskem turnirju ITF v kanadskem Granbyu (60.000 $) izgubila Nastja Kolar. S 6-2 6-1 jo je premagala 29-letna Japonka Erika Sema, 325. igralka lestvice WTA. TUKAJ.

Na turnirjih ITF in TE dober začetek naših igralcev in igralk; Lun Obrul že četrtfinalist v Nikšiču, Metka Komac v tretji krog na Bavarskem

bm, 25.07.2018

Ob evropskih prvenstvih poteka še vrsta drugih mladinskih turnirjev na katerih nastopajo naši igralci in igralke.

Na ITF turnirju 5. ranga v nemškem Aschheimu nastopata Lana Stefanovič in Metka Komac. Obe sta nastope v glavnem turnirju začeli z zmagama.

Metka je prva nosilka turnirja in je v prvem krogu s 5-7 6-0 6-1 premagala Hrvatico Mateo Boderistanac, v drugem pa je bila s 4-6 6-4 6-1 boljša od Nemke Laure Izabel Putz. V tretjem krogu bo igrala s še eno Nemko, Rebeko Kern.

Lana se je v glavni turnir uvrstila kot srečna poraženka iz kvalifikacij, v prvem krogu pa je nato s 6-0 6-1 premagala Američanko Anno Kalabukhovo. V drugem krogu je nato s 1-6 4-6 izgubila z 8. nosilko, Nemko Selino Pichler.

Na ITF turnirju 5. ranga v San Marinu je bila v prvem krogu uspešna Zala Ule. S 6-2 6-4 je premagala Italijanko Catrino Pruccoli.

Na turnirju Tennis Europe v starostni kategoriji do 16 let v Nikšiču je Lun Obrul v prvem krogu s 6-2 6-1 premagal švedskega kvalifikanta Dina Curovica, v drugem pa s 6-3 6-2 Srba Namanjo Marjanovića in se uvrstil v četrtfinale. Grega Sevšek je v prvem krogu s 4-6 4-6 izgubil z Italijanom Lorenzom Maciocom. Med dekleti je nastopila Jelena Kovačevič in morala premoč priznati Turkinji Asli Ozcan, ki je zmagala s 6-7(5) 6-0 6-2.

Na turnirju do 12 let v hrvaškem Stobreču je v kvalifikacijah nastopil Mark Iztok Lunder in v drugem krogu s 6-7(5) 7-5 3-6 izgubil s Črnogorcem Jovanom Tomovićem.

Na turnirju do 16 let v avstrijskem Kremsu je bil dvakrat uspešen Luka Houška. Po kvalifikacijski zmagi je v prvem krogu glavnega turnirja s 6-4 6-4 premagal domačina Leonarda Wilminka. V drugem krogu je nato izgubil z Avstrijcem Davidom Tomicem, ki je bil boljši s 5-7 6-2 6-2. TUKAJ.

Na Evropskem posamičnem prvenstvu do 18 let Nika Radišič v tretji krog; konec nastopov za Matica Dimica, Filipa Jeffa Planinška in Anjo Gal

bm, 24.07.2018

V švicarskem Klostersu se nadaljuje Evropsko posamično prvenstvo za fante in dekleta v starostni kategoriji do 18 let. Slovenske barve branijo Nika Radišič, Anja Gal, Filip Jeff Planinšek in Matic Dimic.

Spomnimo, da je lani naslov evropske prvakinje osvojila Kaja Juvan, z Anjo Gal pa sta bili bronasti v konkurenci dvojic, kjer tudi letos našima igralkama pripisujemo lepe možnosti za osvojitev medalje.

Zagotovo je med favoritinjami za visoka mesta tudi Nika Radišič v konkurenci posameznic, čeprav je turnir zelo močno zaseden in je Nika, ki trenutno zaseda 43. mesto na lestvici ITF šele deveta nosilka. Turnir je odlično začela in brez težav s 6-3 6-0 premagala Avstrijko Arabello Koller.

Anja Gal je igrala s Portugalko Francisco Jorge in izgubila z 1-6 1-6.

Naši dekleti sta danes nastopili v konkurenci dvojic, kjer pa sta popričakovanju imeli pretežki nasprotnici, namreč 1. nosilki turnija Margaryto Bilokin in Victoriio Dema iz Ukrajine. Ukrajinki sta bili boljši s 6-4 6-2.

Fanta sta se v obeh konkurencah, med posamezniki in v dvojicah poslovila že po uvodnem nastopu. Matic Dimic je igral s 16-letnim Turkom Boro Sengulom in tesno izgubil s 4-6 6-2 3-6. Sengul na lestvici ITF zaseda 88. mesto, je pa v zadnjem obdobju v izvrstni formi saj je na zadnjih 26 tekmah, ki jih je odigral na turnirjih 4. in 3. ranga zabeležil kar 23 zmag in le tri poraze.

Tudi Filip Jeff Planinšek je nastope v posamični konkurenci že končal. S 7-6(3) 7-5 ga je premagal 17-letni Nemec Justin Schlageter, 77. igralec lestvice ITF. Tudi Nemec se lahko letos že pohvali z zmago in finalom na turnirjih 2. ranga.

Med dvojicami sta Matic in Filip Jeff igrala s 14. nosilcema, Nemcema Justinom Schlageterjem in Osmanom Torskim in izgubila v treh nizih s 6-3 2-6 5-10. TUKAJ.

Na Evropskem posamičnem prvenstvu do 14 let med posameznicami Petja Drame v tretji krog, uspešni tudi obe dvojici

bm, 24.07.2018

Na Evropskem prvenstvu do 14 let V Mostu na Češkem Slovenijo zastopajo Bor Artnak, Tristan Flander, Petja Drame in Brina Šulin. Žal sta slovenska predstavnika med dečki z nastopi končala že po uvodnih tekmah. Čeprav smo med igralci, ki se bodo borili za najvišja mesta pričakovali tudi Bora Artnaka, ki je letos osvojil že dva turnirja TE, še enkrat je bil finalist, na lestvici TE pa trenutno zaseda 31. mesto, je že v uvodnem nastopu doživel hladno prho. S 6-4 6-3 ga je premagal Belgijec Noah Merre, 38. igralec lestvice TE. Tudi Belgijec je letos osvojil dva turnirja TE do 14 let. Najboljši je bil na turnirju Grawe Open v Mariboru, teden kasneje pa ga je na Bergantovem memorialu v tretjem krogu izločil naš Aljaž Kirbiš. Je pa na drugem turnirju Belgijec osvojil naslov med dvojicami. Zmago je vknjižil še na turnirju v Nottinghamu.

Morda celo nekoliko bližje zmagi je bil Tristan Flander, ki se je dobro upiral Srbu Luki Jovanoviću, kateremu je odvzel niz, a je bilo za zmago to premalo. Jovanović, ki se nahaja na 40. mestu lestvice TE do 14 let je bil boljši s 7-6(7) 4-6 6-2.

Našima dečkoma zdaj preostane turnir dvojic, kjer sta začela dobro in v prvem krogu s 6-3 6-1 premagala Madžara Mersa Delija in Balasza Pestija.

Pri deklicah sta nastopili Petja Drame, ki igra z Gruzijko Anamario Kurtsikashvili in Brina Šulin, ki se je pomerila s Portugalko Mafaldo Guedes. Šulinova je srečanje izgubila s 4-6 3-6, Drametova pa je prvi niz dobila s 6-2, nato pa je bilo srečanje prekinjeno. V nadaljevanju je bila Petja zanesljiva in je Gruzijko premagala s 6-2 6-1. Nasprotnica v tretjem krogu bo Bolgarka Denislava Glushkova.

Tudi deklici sta bili uspešni v prvem krogu turnirja dvojic. Z 1-6 6-3 10-5 sta si prigarali zmago nad Slovakinjama Saro Sarinovo in Emmo Tothovo. TUKAJ.

Matic Špec v glavni žreb turnirja ITF v Champaignu, Veronika Erjavec izgubila odločilno srečanje kvalifikacij v Baji

bm, 24.07.2018

Matic Špec se je na Futuresu v Champaignu v ZDA (25.000 $) uvrstil v glavni žreb. Potem, ko je v drugem krogu kvalifikacij s 7-6(2) 6-4 premagal Američana Erica Morissa, je bil v boju za napredovanje v glavni turnir s 6-3 6-7)1) 6-4 boljši od 24-letnega Rowlanda Phillipsa iz Jamajke. V prvem krogu glavnega turnirja bo igral z Američanom, 18-letnim Sebastianom Kordo, sinom nekdanjega izvrstnega teniškega igralca Petra Korde, ki je zdaj njegov trener na akademiji IMG na Floridi. Korda je sicer trenutno tretji mladinec sveta, najvišje pa je bil januarja, ko je bil na prvem mestu mladinske svetovne teniške lestvice.

V zadnjem krogu kvalifikacij se je na ITF turnirju na Madžarskem (25.000 $) ustavila Veronika Erjavec. Z 2-6 2-6 je izgubila srečanje s Srbkinjo Draginjo Vuković. TUKAJ.

Tamara Zidanšek ekspresno v drugi krog WTA turnirja v Moskvi, v četrtek jo čaka obračun z Dario Kasatkino

bm, 23.07.2018

Tamara Zidanšek je ekspresno opravila s prvo nasprotnico na WTA turnirju v Moskvi (750.000 $). 21-letno nemško povabljenko Antonio Lottner, 150. igralko lestvice WTA je premagala s 6-3 6-1 in se uvrstila v drugi krog, kjer bo igrala z 2. nosilko, Rusinjo Dario Kasatkino.

Tamara je ta teden na 90. mestu lestvice WTA in lovi uvrstitev Polone Hercog, ki je s četrtfinalom v Bukarešti pridobila 15 mest in se povzpela na 75. mesto.

Blaž Rola je ta teden igral na ATP Challengerju v Pragi (43.000 €). Kar dve uri in štirideset minut je trajal izjemen boj za napredovanje v drugi krog, ki ga je na koncu s 7-6(8) 6-7(4) 6-4 dobil 21-letni Španec Bernabe Zapata Miralles, 285. igralec lestvice ATP in se s tem Blažu oddolžil za poraz, ki mu ga je Slovenec zadal prejšnji teden na turnirju v Scheveningenu na Nizozemskem. Oba igralca sta zelo dobro servirala, tako da smo v celotnem srečanju videli samo tri breake oz. odvzeme servisa nasprotnika, dva v prvem nizu in enega, odločilnega, ki ga je v tretjem nizu dosegel Španec. Oba igralca sta si priigrala 10 priložnosti za break, izkoristila pa le eno oz. dve. Blažev naslednji nastop bo v začetku avgusta na ATP Challengerju v Portorožu. TUKAJ.

Začenjata se Evropski posamični prvenstvi do 18 let v Klostersu in do 14 let v Mostu

bm, 22.07.2018

Po končanem Evropskem posamičnem prvenstvu do 16 let v Moskvi, kjer sta v konkurenci dvojic bronasto medaljo osvojili Tjaša Klevišar in Živa Falkner z boji za naslov evropskih prvakov nadaljujejo fantje in dekleta do 18 let v švicarskem Klostersu ter dečki in deklice do 14 let v češkem Mostu.

V Klostersu bodo slovenske barve zastopali Nika Radišič, Anja Gal, Filip Jeff Planinšek in Matic Dimic.

Spomnimo, da je lani naslov evropske prvakinje osvojila Kaja Juvan, z Anjo Gal pa sta bili bronasti v konkurenci dvojic, kjer tudi letos našima igralkama pripisujemo lepe možnosti za osvojitev medalje. Zagotovo pa je med favoritinjami tudi Nika Radišič v konkurenci posameznic, čeprav je turnir zelo močno zaseden in je Nika, ki trenutno zaseda 43. mesto na lestvici ITF šele deveta nosilka.

V Mostu bodo Slovenijo v kategoriji do 14 let zastopali Bor Artnak, Tristan Flander, Petja Drame in Brina Šulin. Med igralci, ki se bodo borili za najvišja mesta je tudi Bor Artnak, ki je letos osvojil že dva turnirja TE, še enkrat pa je bil finalist. Na lestvici TE trenutno zaseda 31. mesto, je pa bil letos že na 21. mestu. Tudi Petja Drame se letos že ponaša z zmago na turnirju Tennis Europe in videli bomo kako daleč lahko seže tudi ona v močni mednarodni konkurenci. TUKAJ.

Ta teden v igri, Bedene, Rola, Zidanškova, Potočnikova in Kolarjeva

b,, 22.07.2018

Objavljeni so že žrebi turnirjev prihodnjega tedna, ko bomo ponovno spremljali nastope naših odličnih tenisačev in tenisačic.

Aljaž Bedene bo na ATP turnirju serije 500 v Hamburgu v prvem krogu igral s 26-letnim Švicarjem Henrijem Laaksonenom (ATP 148-SE).

Blaž Rola bo pred nastopom v Porotorožu poskušal formo izpiliti na turnirju serije challenger v Pragi (43.000 €), v prvem krogu pa bo igral z 21-letnim Špancem Bernabejem Zapato Miralesom (269), katerega je premagal v osmini finala na turnirju v Scheveningenu ta teden.

Tamara Zidanšek bo nastopila na močnem WTA turnirju v Moskvi, kjer se bo v prvem krogu pomerila z nemško povabljenko 21-letno Antonio Lottner.

Nina Potočnik bo nastopila v Baji na Madžarskem na turnirju ITF (25.000 $), v prvem krogu pa se bo pomerila s kvalifikantko, morda celo Veroniko Erjavec, če bo ta uspešna v kvalifikacijah.

Nastja Kolar bo nastopila na 60.000 $ vrednem ITF turnirju v kanadskem Granbyu, v prvem krogu jo čaka obračun z 29-letno japonko Eriko Sema.

TUKAJ.

Matic Špec in Veronika Erjavec čez prvi krog kvalifikacij; Tom Kočevar Dešman, Nik Razboršek, Aljaž Radinski in Tino Kovačič brez glavnega turnirja

bm, 22.07.2018

V kvalifikacijah 25.000 dolarskega turnirja v Champaignu v ZDA je uspešno začel z nastopi Matic Špec. V prvem krogu je s 5-7 6-1 6-4 premagal 18-letnega Američana Stevena Formana.

Na ITF turnirju v madžarski Baji (25.000 $) sta se v prvem krogu kvalifikacij udarili naši mladi igralki Kristina Novak in Veronika Erjavec. Slednja ima na članskih turnirjih nekaj več izkušenj, ki jih je tudi vnovčila in zmagala s 6-1 6-4.

Na ATP Challengerju v finskem Tampereju (43.000 €) sta v kvalifikacijah nastopila Tom Kočevar Dešman in Nik Razboršek ter z nastopi končala po drugem krogu. Kočevar dešman je v prvem krogu po dveh urah in pol igre s 6-4 7-6(6) premagal Šveda, 19-letnega Karla Friberga (872). V drugem krogu je igral s 1. nosilcem kvalifikacij, 24-letnim Bolgarom Dimitrom Kuzmanovim (301) in izgubil s 4-6 6-2 3-6. Kuzmanov je v dobri formi saj je konec junija osvojil dva turnirja serije Futures, v zadnjih štirinajstih nastopih pa zabeležil samo en poraz.

Tudi Razboršek je bil v prvem krogu uspešen. Igral je z 20-letnim estonskim povabljencem Kristjanom Tammom in zmagal z 2-6 6-3 7-6(3). V drugem krogu je igral z osmim nosilcem, 28-letnim Švedom Markusom Erikssonom (420) in tudi on izgubil. Šved je bil boljši s 6-3 6-4.



Na moškem Futuresu v slovaški Trnavi (15.000 $) sta v prvem krogu zmagala Tino Kovačič in Aljaž Radinski, izgubil pa je Nick Cmager. V drugem krogu sta izgubila tudi Aljaž Radinski in Tino Kovačič.

Na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v Aschheimu v Nemčiji je nastopila Lana Stefanovič in v prvem krogu s 5-7 4-6 izgubila z Nemko Isidoro Ivancevic, a se je v glavni turnir nato uvrstila kot srečna poraženka. V glavnem turnirju bo nastopila tudi Metka Komac. TUKAJ.

Zadnji turnir pred krajšo poletno pavzo gostil TK Radomlje; pri fantih zmagal Aljaž Jeran, pri dekletih najboljša Anali Kočevar.

bm, 22.07.2018

Zadnji turnir, OP ZALA 16 za fante in dekleta, je pred tritedensko poletno pavzo gostil TK Radomlje. Počitniški dnevi so terjali svoj davek, tako da je bila udeležba na obeh turnirjih precej okrnjena, močnejša pa je bila zasedba pri fantih, kjer sta nastopila 2. in 3. igralec lestvice do 16 let Sebastian Dominko in Aljaž Jeran, v žrebni listi pa je bilo 29 igralcev. Turnir je bil drugega ranga.

Tekme prvega in drugega kroga niso prinesle presenečenj, vsi nosilci so zanesljivo napredovali. V četrtfinale so se tako uvrstili Sebastian Dominko, Svit Kos, Tilen Kovač, Nejc Žunič, Miha Kastelec, Simon Javoršek, Patrik Kumer Špegel in Aljaž Jeran.

V nadaljevanju turnirja je v četrtrfinalu Svit Kos s 6-3 7-5 presenetil prvega nosilca Sebastiana Dominka in se uvrstil v polfinale, kjer je igral z Nejcem Žuničem in izgubil s 0-6 4-6. V drugem polfinalu je Aljaž Jeran z 1-6 6-1 6-2 premagal Miho Kasteleca in se pričakovano uvrstil v finale.

V finalu je s 6-2 6-3 slavil Jeran, ki je tudi letošnji dvoranski državni prvak do 16 let, zmaga v Radomljah pa je bila druga letos na OP do 16 let, na katerih je bil še enkrat finalist. Nejc Žunič se je prvič veselil uvrstitve v finale, potem, ko sta bili doslej njegovi najboljši uvrstitvi polfinali, obe pa je dosegel v letošnji sezoni.

Dekleta so s turnirjem na katerem je bilo prijavljenih samo 16 igralk začela v soboto. Najvišje rangirana prijavljena igralka je bila Pia Poglajen, ki na lestvici TS zaseda 8. mesto. V polfinale so se uvrstile domačinka, 13-letna, nepostavljena Ana Lanišek, ki je s 4-6 6-0 6-4 premagala 1. nosilko, tri leta starejšo Pio Poglajen, Anali Kočevar je brez težav s 6-1 6-0 premagala Lano Egart, nepostavljena Tina Komac pa je bila s 6-2 6-1 boljša od 3. nosilke, domačinke Maše Viriant. Za zadnje polfinalno mesto sta igrali Meta Marenk in Hana Novak Bečirovič, zmagala je slednja s 4-6 6-3 6-1.

V polfinalnih obračunih je Kočevarjeva s 6-4 6-2 premagala Laniškovo, Tina Komac pa s 6-4 6-3 Bećirovič Novakovo.

Finalni obračun je dobila Anali Kočevar (TkMed), ki je s 6-1 7-5 premagala Tino Komac (LukaKp).

Anali Kočevar je prvič v karieri dvignila zmagovalni pokal, je pa v zadnjem času dosegla nekaj lepih uvrstitev. V letošnji sezoni je bila dvakrat finalistka v kategoriji do 18 let, enkrat pa v kategoriji do 16 let, kjer je bila še dvakrat v polfinalu. TUKAJ.

Živa Falkner in Tjaša Klevišar bronasti med dvojicami na Evropskem prvenstvu v Moskvi, med posameznicami Falknerjeva izgubila v osmini finala

bm, 21.07.2018

16-letna Novomeščanka Živa Falkner in njena vrstnica, Kranjčanka Tjaša Klevišar sta na Evropskem posamičnem prvenstvu v tenisu, v starostni kategoriji do 16 let, ki se odvija v Moskvi osvojili bronasto medaljo v konkurenci dvojic.

V četrtfinalu sta s 6-4 6-2 premagali 12. nosilki, Čehinji Kristzyno Lavickovo in Darjo Vidmanovo, nato pa sta se za uvrstitev v finale borili z drugima nosilkama, Belorusinjama Viktoryo Kanapatskayo in Jano Kolodynsko. Izjemno izenačeno srečanje sta dobili Belorusinji s 4-6 6-4 10-8

Čestitamo za osvojen bron!

V konkurenci posameznic je Živa nastope končala v osmini finala. Tu jo je s 6-2 6-1 premagala Latvijka Patricija Spaka.

Na prvenstvu v Moskvi je nastopilo 144 igralcev in igralk, prvenstvo pa predstavlja pomemben mejnik v karieri mladih teniških igralcev, zato se ga udeležuje večina najboljših v tej starostni kategoriji. Med zmagovalci preteklih prvenstev tako najdemo tudi 12 zdajšnih ali nekdanjih št. 1 svetovnega članskega tenisa.

Prvenstvi do 14 let v Mostu na Češkem in do 18 let v švicarskem Klostersu bosta na sporedu od 23. do 29. julija. TUKAJ.

Polona Hercog predala polfinale na WTA turnirju v Bukarešti, Manca Pislak in Matic Špec igubila finali dvojic na turnirjih ITF

bm, 21.07.2018

Polona Hercog se je na WTA turnirju (250.000 $) v Bukarešti uvrstila v polfinale, tu pa je po izgubljenem prvem nizu srečanje predala.

V četrtfinalu je igrala s 23-letno Tunizijko Ons Jabeur, 123. igralko lestvice WTA in brez težav zmagala s 6-3 6-1. V polfinalu se je merila s 1. nosilko, 28-letno Latvijko Anastasijo Sevastovo, 22. igralko lestvice WTA, ki je v prvem krogu s težavo premagala Dalilo Jakupović, v nadaljevanju pa je bila boljša od Nizozemke Arantxe Rus in Romunke Sorane Cirstea. Sevastova je srečanje s Hercogovo odlično začela in takoj prišla do breaka, v istem slogu pa je tudi nadaljevala ter prvi niz dobila s 6-1 po 32 minutah igre. Po izgubljeni zadnji točki prvega niza je Hercogova sodnika seznanila, da srečanje zaradi težav s poškodbo noge predaja.

Foto: Facebook

Manca Pislak je na ITF turnirju v Imoli s soigralko Claudio Giovine izgubila finale dvojic. S 6-3 6-1 sta ju premagali drugi nosilki turnirja, Italijanki Federica Di Sarra in Giorgia Marchetti.

Prav tako se na zmagovalno stopničko na Futuresu v Iowi ni uspelo povzpeti Maticu Špecu, ki je v dvojicah igral v paru z Američanom Felixom Corwinom. V finalu sta bila z 2-6 6-2 10-6 boljša 4. nosilca, Američana Alec Adamson in Nick Chappell. TUKAJ.

Na EPP do 16 let v Moskvi Živa Falkner v osmino finala, s Tjašo Klevišar osvojili bronasto medaljo v konkurenci dvojic

bm, 21.07.2018

Na EPP v Moskvi, ki poteka v starostni kategoriji do 16 let je danes prva nastopila Živa Falkner in se uvrstila v osmino finala oz. med šestnajst naboljših igralk evropskega prvenstva. V tretjem krogu je bila njena nasprotnica Belgijka Eva Lys, 77. igralka evropske teniške lestvice. Živa je prvi niz dobila s 7-5 nato pa ji je nasprotnica srečanje predala. Njena naslednja nasprotnica bo Latvijka Paricija Spaka.

Tjaša Klevišar, je igrala s 6. nosilko iz Latvije Kamillo Bartone in izgubila z 1-6 1-6.

Blaž Vidovič je igral s Slovakom Jakubom Katuchom in bil prav tako poražen, le da je bil tu izid bolj tesen. Slovak je bil boljši s 5-7 7-5 6-0.

V osmini finala konkurence dvojic bosta nastopili Tjaša in Živa. Igrali bosta s Špankama Ane Mintegi Del Olmo in Leyre Romero Gormaz.

Zaradi dežja je bila tekma posameznic prestavljena na soboto, Živa in Tjaša pa sta bili dvakrat uspešni v igri dvojic in sta se uvrstili v polfinale ter si tako že priigrali najmanj bronasto odličje.

V četrtfinalu sta s 6-4 6-2 premagali 12. nosilki, Čehinji Kristzyno Lavickovo in Darjo Vidmanovo. Za uvrstitev v finale sta se borili z drugima nosilkama, Belorusinjama Viktoryo Kanapatskayo in Jano Kolodynsko in tesno izgubili s 6-4 4-6 8-10.

Čestitamo ! TUKAJ.

Lanski zmagovalec Sergiy Stakhovsky letos 1. nosilec v Portorožu

zk, 21.07.2018

Največji teniški turnir v Sloveniji ATP Challenger Zavarovalnica Sava Slovenia Open v Portorožu se s koncertom odlične rockerske skupine Big Foot Mama začne 3. avgusta. Od prijavljenih teniških igralcev se je od Slovencev v glavni del turnirja uspelo uvrstiti le Blažu Roli, medtem ko bodo s povabilom zagotovo nastopili Nik Razboršek, Aljaž Radinski in Jaka Kaplja.

Letošnji turnir, ki bo že šesti zaporedni, bo imel 75.000 $ nagradnega sklada, prvi nosilec pa je Ukrajinec Sergiy Stakhovsky, ki je lani v finalu premagal Italijana Mattea Berrettinija.

Ob trimesečni dobrodelni dejavnosti projekta Gibaj, mladina!, ki teče v organizaciji Tenis Slovenije, je bila na novinarski konferenci prisotna tudi gospa Anita Ogulin, predsednica Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje: »Izjemno veseli smo, da organizacije prepoznavajo pomen razvoja talentov pri otrocih. Potrebno se je zavedati, da tudi v Sloveniji še vedno obstajajo otroci, ki nimajo možnosti enakovrednega razvoja v primerjavi z vrstniki. Zato smo tako veseli projekta Gibaj, mladina, ki otrokom z manj priložnostmi omogoča, da pokažejo svoje sposobnosti, razvijejo talente in močna področja. Ne gre le zgolj za športno udejstvovanje ampak za mnogo več. Gre za priložnost, za potrditev, da so vredni, da so sposobni in da imajo možnosti za lepšo prihodnost. Kdo ve, morda se prav med otroki brez priložnosti skriva naslednje veliko ime tenisa.«

Tesno povezavo med tenisom in potencialom, ki lahko na ta način omogočimo otrokom je potrdil še predsednik TS Marko Umberger: »Tenis je šport, ki mladim koristi v številnih primerih. Odgovornost, način življenja, določeno mero redoljubnosti in v veliko primerih pa mladi ljudje najdejo tudi poslovno plat življenja. Danes je denimo v ZDA kar 64 slovenskih teniških igralk in igralcev, ki tam študirajo. Naš osnovni cilj je zagotoviti možnost igranja otrokom iz manj premožnih družin in jim tako dati možnost za uspeh.«

Ambasador projekta Gibaj, mladina! je Rado Mulej, ob njem pa so svoj dele dodali še športniki s svojo opremo (Goran Dragič, Anže Kopitar, Jakov Fak in Rafael Nadal), ki bo na dražbi za otroke in njihovo aktivnost v šolskem letu 2018/19.

Dobrodelni bo tudi koncert skupine Big Foot Mama, kot tudi polovičen prihodek od prodaje kart za polfinalne in finale, ki bo v soboto 11. avgusta ob 20.uri, tudi s prenosom na Kanalu A.

Tistim, ki si tenisa oz. ne morejo privoščiti, pa skupaj lahko pomagamo že sedaj: ključno besedo TENIS5 pošljimo na 1919 in tako namenimo 5 EUR v sklad, ki bo otrokom iz šibkejših socialnih okolij omogočil brezplačno športno aktivnost.

Fotografije Sportide najdete v fotogaleriji .

Več o turnirju pa tudi na uradni spletni strani turnirja TUKAJ.

Blaž Rola in Nina Potočnik si nista uspela zagotoviti polfinalnih obračunov

bm, 20.07.2018

Blaž Rola je ta teden zelo dobro igral na ATP Challengerju (64.000 €) v Scheveningenu na Nizozemskem, a mu je tudi tokrat nekaj malega zmanjkalo za dosego vidnejšega rezultata. V današnjem četrtfinalu se je meril z 32-letnim Čehom Lukasom Rosolom in po dveh urah in pol igre tesno izgubil s 4-6 7-6(6) 4-6.

V zelo izenačenem srečanju v katerem je bil Rosol ob koncu boljši za devet točk (120-111) je Rola dosegel 12 asov, a je bil danes nekoliko slabši pri izkoristku drugega servisa (42%), kar ga je verjetno stalo zmage. Rosol mu je namreč servis odvzel štirikrat v desetih poskusih, Blaž je nasprotnikov servis osvojil dvakrat iz šestih priložnosti. Lukas Rosol je sicer na lestvici ATP uvrščen dvainštirideset mest za Blažem, na 281. mesto, a v zadnjem obdobju igra dobro in je z današnjo zmago dosegel že deseto na zadnjih dvanajstih srečanjih.

Rolo bomo po napovedih spremljali v začetku avgusta v Portorožu, uvrstitev v četrtfinale pa kaže, da v zadnjem času izboljšuje formo. To je bil njegov prvi četrtfinale po aprilu, ko je nastopil v finalu turnirja v Panama Cityu. Uvrstitev v četrtfinale mu bo prinesla napredovanje na lestvici ATP za 21 mest in bo prihodnji teden blizu roba dvestoterice najboljših teniških igralcev sveta.

Zagotovo pa z današnjo predstavo v četrtfinalu Darmstadta (25.000 $) ne bo zadovoljna Nina Potočnik, ki je po včerajšnji zmagi nad 4. nosilko danes morala premoč priznati kvalifikantki, 26-letni Romy Koelzer iz Nemčije, 534. igralki lestvice WTA. Nemka, ki sicer na zadnjih dveh turnirjih igra zelo dobro in je zabeležila že 10 zmago na zadnjih dvanajstih srečanjih je bila boljša s 6-1 6-2. Sicer pa je Nini danes povsem odpovedal drugi servis, saj je imela ob petih dvojnih napakah izkoristek le-tega samo 10% ali z drugimi besedami, od dvaindvajsetih mogočih je osvojila samo dve točki. Osvojila tudi ni nobene igre na svoj servis. Novo priložnost za dober rezultat bo imela že prihodnji teden, ko bo nastopila v madžarski Baji.

Danes bosta nastopila še Manca Pislak v Imoli in Matic Špec v Iowi, oba v finalu konkurence dvojic. TUKAJ.

Jan Kupčič izgubil polfinale v Veski na Češkem, prav tako Tin Krstulovič poražen v polfinalu konkurence dvojic

bm, 20.07.2018

Jan Kupčič se je na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Dolny Veski na Češkem uvrstil v polfinale. V tretjem krogu je Mariborčan s 6-1 2-6 6-3 premagal Čeha Martina Vondraka, v četrtrfinalu pa je bil s 6-3 6-1 boljši od Italijana Nicola Cigne. V polfinalu je Kupčič igral s 5. nosilcem, 16-letnim Avstrijcem Benediktom Emeszom (Itf 310) in izgubil z 2-6 0-6.

V tretjem krogu je izgubil Miha Velički. S 6-3 6-2 ga je izločil 5. nosilec, Avstrijec Bendikt Emesz

Sheila Glavaš je v drugem krogu s 6-4 6-3 premagala češko kvalifikantko Nicol Marsalkovo, v tretjem pa je izgubila s 7. nosilko, Čehinjo Alexandro Silna. Ta je bila boljša s 6-4 6-4

Maja Makorič je v drugem krogu izgubila z Rusinjo Eriko Endreevo, ki je bila boljša s 4-6 6-4 7-5.

V konkurenci dvojic sta se v polfinale uvrstila Tin Krstulović in Slovak Kristof Minarik, ki sta v četrtfinalu s 6-4 6-1 premagala Miho Veličkega in Hrvata Tina Dizdarevića. Dimic in Kupčič sta četrtfinalno srečanje, ki sta ga sicer dobila brez boja, predala.

Krstulovič in Minarik sta nato polfinalno srečanje izgubila. S 6-2 6-3 sta ju premagala druga nosilca Poljak Michal Wozniak in Rus Rail Ibragimov. TUKAJ.

Nina Potočnik v četrtfinale Darmstadta; Manca Pislak finalistka dvojic v Imoli, Matic Špec v Iowi

bm, 19.07.2018

Nina Potočnik, 21-letna Ptujčanka, ki dobro igra v letošnji sezoni, je na ITF turnirju v Darmastadtu (25.000 $) v drugem krogu s 4-6 7-6(4) 6-4 premagala 4. nosilko, 21-letno Nemko Katharino Hogbarski, 266. igralko lestvice WTA. Nemka je bila prejšnji teden finalistka enako vrednega turnirja v Aschaffenburgu. V četrtfinalu bo igrala s 26-letno nemško kvalifikantko Romy Koelzer (534) in ima lepo priložnost za novo uvrstitev v polfinale.

Na ženskem ITF turnirju v Imoli (25.000 $) se je Manca Pislak s soigralo, Italijanko Claudio Giovine uvrstila v finale. V polfinalu sta s 6-3 6-4 premagali Italijanki Giulio Guidetti in Camillo Scala. V finalu bosta njuni nasprotnici 2. nosilki, Italijanki Federica Di Sarra in Giorgia Marchetti.

Na turnirju dvojic na Futuresu v Iowi (25.000 $) se je v finalu uvrstil tudi Matic Špec. S soigralcem Felixom Corvinom sta v polfinalu s 7-5 6-4 premagala 3. nosilca, Američana Alafio Ayenija in Dannya Thomasa. V finalu bosta njuna nasprotnika 4. nosilca, prav tako Američana Alec Adamson in Nick Chappell. TUKAJ.

Aljaž Bedene po dveh urah in pol klonil v Umagu

bm, 18.07.2018

Kako zanimiva in nepredvidljiva je teniška igra je še enkrat več pokazal današnji obračun med našim Aljažem Bedenetom in Argentincem Guidom Pello, ki se je z zmago Argentinca končal po nekaj več kot dveh urah in pol igre. Srečanje velikih preobratov je pripadlo Pelli, ki je slavil s 5-7 6-4 6-4. Aljaž je odlično začel in prvi niz dobil z enim breakom in zelo zanesljivim prvim servisom, saj je na prvi servis izgubil vsega tri točke. V istem ritmu je nadaljeval v drugem nizu in z dvema breakoma povedel s 4-1 in 30-0.

Ko smo že mislili, da bo Aljaž zanesljivo slavil, saj je Pella deloval povsem nemočno, pa se je slika na igrišču v trenutku popolnoma spremenila. Pella je postal zanesljiv, Aljaž pa je z napakami in slabim začetnim udarcem zašel v podrejen položaj. Izgubil je naslednjih devet od desetih iger in Argentinec si je v tretjem nizu priigral prednost s 4-1. Nato je v igri padel on, kar je Aljaž izkoristil, izid izenačil na 4-4 in imel v deveti igri na servis Pelle prednost s 30-0. Sledili so štirje izvrstni servisi Argentinca, zadnji dve točki je dobil z asoma, ter vodstvo 5-4. Aljaž je nato serviral za obstanek v igri, a prvega srvisa ni zadel in nasprotnik je dobil vse štiri točke na Aljažev drugi servis ter se zasluženo veselil težke zmage. TUKAJ.

Živa Falkner in Blaž Vidovič v tretji krog na Evropskem prvenstvu do 16 let v Moskvi, odličen nastop Falknerjeve in Klevišarjeve v konkurenci dvojic

bm, 18.07.2018

Na Evropskem posamičnem prvenstvu v Moskvi še naprej odlično nastopajo naši predstavniki. Živa Falkner, Tjaša Klevišar in Blaž Vidovič so se uvrstili v tretji krog oz. med 32 najboljših med posamezniki.

Blaž Vidovič je v drugem krogu brez težav opravil s 4. nosilcem, 15-letnim Armencem Arturjem Soghoyanom, 16. igralcem lestvice Tennis Europe, ki je letos do srečanja z Blažem na turnirjih TE izgubil samo dve tekmi. Slavil je s 7-5 6-3. S tem si je široko odprl vrata proti zaključnim obračunom.

Odlično je nastopila tudi Živa Falkner, ki je za zmago nad 3. nosilko, Rusinjo Mario Timofeevo porabila tri ure, a se na koncu tudi ona zasluženo veselila velike zmage. Rusinja je trenutno na 12. mestu evropske teniške lestvice, še bolj zgovorno pa o vrednosti današnje Živine zmage govori podatek, da je Timofeeva, ki sicer šteje 14 let, trenutno 58. mladinka sveta. Tudi Živa si je z zmago odprla pot proti zaključnim bojem.

Tjaša Klevišar si je napredovanje zagotovila že včeraj, ko je s 6-2 4-6 6-2 premagala Saro Mikaća iz BiH in tudi njo pričakujemo v boju za najvišja mesta.

Danes sta v konkurenci dvojic Živa in Tjaša nastopili dvakrat. Najprej sta s 6-1 6-1 premagali igralki iz Cipra, nato pa sta s 6-4 7-6(9) izločili 4. nosilki, Rusinji Avelino Sayfetdinovo in Elino Avanesyan ter se uvrstili v četrtfinale.

Slabše sta jo odnesla Vidovič in Jurjevčič. V drugem krogu sta s 4-6 4-6 izgubila s Špancema Carlosom Alcarazom Garfio in Mariom Gonzalez Fernandez, ki sta 5. nosilca turnirja fantov. TUKAJ.

Nina Potočnik začela, Polona Hercog in Blaž Rola z zmago nadaljevala slovenske nastope, poraženi Pia Čuk in Tamara Zidanšek; v Umagu nravkar Aljaž Bedene (prenos Š1)

bm, 18.07.2018

Obilico današnjih slovenskih nastopov na mednarodnih turnirjih je v nemškem Darmstadtu (25.000 $) z zmago začela Nina Potočnik. V prvem krogu je s 6-1 6-3 premagala mlado, 16-letno japonsko kvalifikantko Himari Sato (977).

Na WTA turnirju v Bukarešti je bila uspešna Polona Hercog, ki je v drugem krogu brez težav opravila z domačo kvalifikantko 23-letno Irino Bara, 151. igralko lestvice WTA. Polona je bila boljša s 7-5 6-2.

V četrtfinale se je na ATP Challengerju v Scheveningenu uvrstil Blaž Rola in tako premagal urok izpadov v prvih in drugih krogih turnirjev, ki ga je spremljal zadnjih nekaj mesecev. V drugem krogu je s 6-4 6-4 premagal Španca Bernabeja Zapato Mirallesa, 260. igralca lestvice ATP.

Tamara Zidanšek se je na WTA turnirju v Bukarešti odlično upirala 2. nosilki, 28. igralki sveta, Mihaeli Buzarnescu, ki je letos v izvrstni formi. Kar uro in petdeset minut je trajal obračun v katzerem je bila Romunka na koncu boljša za 10 točk (88-78). Tamara je po izgubljenem prvem nizu v drugem z breakom povedla s 3-1 a prednosti ni uspela obdržati. Za boljši izid bi morala več iztržiti s svojim drugim servisom, katerega izkoristek je imela 38 %.

Vsekakor je tako za Jakupovićevo kot Zidanškovo izvrsten turnir na katerem sta bili obe za las prekratki v boju z dvema top 30 igralkama.

Poraz je v drugem krogu ITF turnirja v Torinu doživela Pia Čuk. S 6-1 6-2 jo je premagala 7. nosilka, 17-letna Luksemburžanka Eleonora Molinaro, trenutno 10. mladinka sveta.

Sta pa bili v Torinu v konkurenci dvojic uspešni Manca Pislak in njena soigralka Italijanka Claudia Giovine. V četrtfinalu sta s 7-6(7) 6-4 premagali 1. nosilki, Romunko Lauro Iono Andrei in Britanko Sarah Beth Grey ter se uvrstili v polfinale. Zanimiv je podatek, da je Romunka v karieri na turnirjih ITF osvojila kar 47 turnirjev v konkurenci dvojic, njena partnerica pa 10. Tudi partnerica Pislakove ima na kontu že 25 naslovov na turnirjih ITF, Manca je doslej slavila enkrat.

Na Futuresu v Iowi se je v polfinale konkurence dvojic uvrstil Matic Špec. V četrtfinalu sta s soigralcem Felixom Corvinom iz ZDA s 6-3 6-3 premagala Američana Aleksandra Kovacevica in Alfreda Pereza. TUKAJ.

Danes pester dan za slovenske igralce in igralke na mednarodnih turnirjih

bm, 18.07.2018

Pred nami je pester dan za slovenske igralce in igralke na mednarodnih turnirjih.

Na ATP turnirju v Umagu bo ob 20. uri nastopil Aljaž Bedene(ATP 81), kateremu čestitamo za 29. rojstni dan, ki ga praznuje prav danes. Upamo, da mu današnjega prazničnega dne ne bo uspel pokvariti njegov nasprotnik v drugem krogu, argentinski vrstnik Guido Pella (72). Prenos tekme si lahko ogledate na programu Š1 od 20. ure dalje.

Na WTA turnirju v Bukarešti bo ob 13. uri v drugem krogu nastopila Polona Hercog (90), ki bo igrala s 23-letno domačinko Irino Bara (151), za njo pa bo okrog 16. ure prav tako v drugem krogu nastopila Tamara Zidanšek (93). Njena nasprotnica bo prav tako domačinka, 30-letna levičarka Mihaela Buzarnescu (25). To bo obenem tudi slovenski obračun za prevzem vodilnega mesta slovenske igralke na lestvici WTA.

Na ATP Challengerju v Scheveningenu bo okrog 14. ure nastopil Blaž Rola (239), ki bo v drugem krogu igral z 21-letnim Špancem Barnabejem Zapato Miralesom (269), srečanje pa lahko v live streamu spremljate tukaj .

V drugem krogu ITF turnirja v Imoli bo nastopila Pia Čuk (WTA 661), ki bo okrog 14. ure igrala s 17-letno Luksemburžanko Eleonoro Molinaro (WTA 426), sicer pa 10. mladinko sveta, na turnirju v Darmastadtu pa bo Nina Potočnik (459) za napredovanje v drugi krog igrala s 16-letno japonsko kvalifikantko Himari Sato (WTA 977).

Spremljali bomo tudi današnje slovenske nastope na Evropskem posamičnem prvenstvu v Moskvi, kjer se bodo za napredovanje v osmino finala borili Tjaša Klevišar, Živa Falkner in Blaž Vidovič ter na >ITF turnirju 4. ranga v Dolany-Veski na Češke, kjer bodo nove zmage poskušali vknjižiti Matic Dimic, Miha Velički, Jan Kupčič, Maja Makorič in Sheila Glavaš. TUKAJ.

Aljaž Bedene z dobro predstavo v drugi krog turnirja v Umagu

bm, 17.07.2018

Aljaž Bedene, naš z 81. mestom najvišje uvrščen igralec na letvici ATP je odlično začel nastope na turnirju v Umagu. V prvem krogu je načrte prekrižal 7. nosilcu turnirja, 44. igralcu lestvice ATP, Portugalcu Joau Souzi.

Zelo izenačen in zanimiv obračun je po dveh urah in pol igre Aljaž dobil s 7-6(5) 4-6 6-4. Odločilen je bil trenutek v začetku tretjega niza, ko je pri vodstvu Souze z 1-0 Aljaž začutil bolečino v predelu dimelj in zaprosil za posvet s fizioterapevtom in zdravnikom. Kot kaže je to zmedlo nasprotnika, ki je v nadaljevanju izgubil trinajst od štirinajstih točk in se znašel v zaostanku z 1-3. Aljaž je kljub težavam v nadaljevanju zaigral odlično, odbil vse napade Portugalca in zanesljivo obdržal prednost do konca srečanja. V tekmi je nasprotniku zabil kar 15 asov, na koncu pa je bil boljši za sedem točk (103-96).

V drugem krogu ga čaka obračun z argentinskim vrstnikom, 28-letnim Guidom Pello, 72. igralcem lestvice ATP. To bo njun prvi medsebojni obračun. TUKAJ.

Blaž Vidovič, Živa Falkner in Tjaša Klevišar nastope na Evropskem posamičnem prvenstvu v Moskvi začeli z zmagami

bm, 17.07.2018

V Moskvi se je začelo Evropsko posamično prvenstvo v tenisu za igralce in igralke v starostni kategoriji do 16 let. Pod vodstvom Gordana Jankovića slovenske barve zastopajo Blaž Vidovič, Nik Jurjevčič, Tjaša Klevišar in Živa Falkner.

Z uvodnima nastopoma sta že uspešno opravila Vidovič in Falknerjeva. Vidovič je v prvem krogu s 6-4 6-3 premagal Belorusa Mikhaila Malakhovicha in bo v drugem krogu igral s 4. nosilcem, Armencem Arturjem Soghoyanom. Jurjevčič je bil v prvem krogu prost, v drugem je igral s Slovakom Lukasom Palovicem in izgubil z 2-6 3-6.

Falknerjeva je v prvem krogu s 6-3 6-0 premagala Bolgarko Dariyo Radulovo, v drugem krogu jo čaka obračun s 3. nosilko, Rusinjo Mario Timofeevo. Klevišarjeva je bila v prvem krogu prosta, v drugem je igrala s Saro Mikaća iz BiH in zmagala s 6-2 4-6 6-2. TUKAJ.

Na mladinskem ITF turnirju na Češkem Jan Kupčič in Miha Velički v tretji krog

bm, 17.07.2018

Na mladinskem ITF turnirju v Dolany-Veski na Češkem sta v prvem krogu glavnega turnirja s polovičnim uspehom nastopila Jan Kupčič in Mark Andrejič Goljar. Kupčič je v uvodnem nastopu s 6-2 2-6 6-3 premagal 16-letnega domačina Jaroslava Smedeka, Andrejič Goljar je s 5-7 6-7(5) izgubil s 17-letnim domačinom Jirijem Novakom.

V Veski bodo nastopili še Matic Dimic, Miha Velički, Tin Krstulovič, Maja Makorič in Sheila Glavaš. Vsi so bili v prvem krogu prosti.

V drugem krogu sta bila že uspešna Jan Kupčič, s 6-4 4-6 6-2 je premagal 3. nosilca Michala Wozniaka (244) iz Poljske in Miha Velički, ki je v svojem prvem nastopu s 4-6 7-6(4) 6-1 izločil češkega kvalifikanta Petra Cervinko (nr). Tin Krstulovič je v drugem krogu izgubil s 4-6 2-6 izgubil s Francozom Guillaumom Dalmassom. Matic Dimic je srečanje začel v torek, nadaljeval pa v sredo, na koncu pa moral čestitati nasprotniku, Čehu Adamu Jurajdi, ki je bil boljši s 6-4 1-6 6-3.

Sredinih rezultatov še nismo prejeli. TUKAJ.

Veliko presenečenje v Bukarešti Dalili Jakupović odnesla podaljšana igra tretjega niza, Tamara Zidanšek in Polona Hercog nastope začeli z zmagama

bm, 17.07.2018

Tri Slovenke ta teden nastopajo v glavnem žrebu istega WTA turnirja, kar ob tem, da so vse tri članice elitne stoterice teniških igralk predstavlja velik dosežek za slovenski ženski tenis.

Polona Hercog je ta teden na 90. mestu, Tamara Zidanšek na 93. in Dalila Jakupović na 94. mestu lestvice WTA.

Vse tri spremljamo na WTA turnirju z nagradnim skladom 250.000 $ v Bukarešti. Slovenske nastope je danes z zmago odprla Tamara Zidanšek, ki je v uvodnem nastopu s 7-5 6-0 gladko odpravila 22-letno Švedinjo Rebecco Peterson, ki je na lestvici WTA uvrščena na 71. mesto. Tamara je zelo dobro servirala, saj je svoj začetni udarec izgubila le dvakrat, nasprotnici pa ga je odvzela kar šestkrat. Na koncu je bila prepričljivo boljša kar kaže tudi število osvojenih točk (65-47). V drugem krogu bo igrala z zmagovalko obračuna med 2. nosilk, Romunko Mihaelo Buzarnescu in Črnogorko Danko Kovinić.

Polona Hercog je 8. nosilka turnirja, v prvem krogu pa je imela precej dela z 20-letno domačinko Eleno-Gabrielo Ruse (WTA 182), ki je za nastop prejela posebno povabilo. Kar dve uri je porabila, da je strla odpor mlade domačinke. Ta je v tretjem nizu z dvema breakoma povedla s 3-0, nato pa popolnoma popustila in do konca srečanja ni osvojila nobene igre več. Hercogova je slavila z 2-6 6-2 6-3.

Najtežji žreb je imela v prvem krogu Dalila Jakupović, saj bi morala za napredovanje v drugi krog premagati prvo nosilko turnirja, 22-letno Latvijko Anastasio Sevastovo, 22. igralko lestvice WTA. In Jakupovičeva je bila na pragu velikega presenečenja, saj se je povsem enakovredno kosala s 70 mest višje uvrščeno igralko lestvice WTA in po dveh urah in petih minutah igre izgubila s 6-4 2-6 6-7(1). Obe igralki sta si v tekmi priigrali enajst priložnosti za break in obe sta jih izkoristili po pet. Odločilna pa je bila podaljšana igra tretjega niza v kateri je Jakupovićeva izgubila vse svoje začetne udarce in s tem podaljšano igro z 1-7. TUKAJ.

Blaž Rola čez prvo oviro na challengerju v Scheveningenu

bm, 16.07.2018

Blaž Rola je ta teden na ATP Challengerju v nizozemskem Haagu (64.000 €), kjer se turnir igra na peščeni podlagi. 27-letni Ptujčan, ki je ta teden na 239. mestu lestvice ATP je nastope začel z zmago. V prvem krogu je s 6-3 6-2 po dobri uri igre premagal 3. nosilca, leto dni mlajšega Nemca Matsa Morainga, 149. igralca lestvice ATP.

Blaž je odlično serviral, svoj servis izgubil le enkrat, nasprotniku ga je odvzel štirikrat. Izkoristek prvega servisa je imel 90 %, kar pomeni, da je na prvi servis izgubil le tri točke (27/30). Na koncu je bil boljši za 20 točk (57-37). Nasprotnika v drugem krogu še čaka.

Naš vodilni igralec na lestvici ATP Aljaž Bedene, ta teden je na 81. mnestu lestvice ATP, bo v prvem krogu ATP turnirja v Umagu (501.345 €) predvidoma v torek igral s 7. nosilcem, leto dni starejšim, 29-letnim Portugalcem Joaom Souzo, 44. igralcem lestvice ATP. TUKAJ.

Zmaga Pie Čuk ter poraz Kristine Novak in Mance Pislak v Imoli; Matic Špec, Moni Potrč in Noka Jurič obstali v kvalifikacijah

bm, 16.07.2018

Na ženskem ITF turnirju v italijanski Imoli (25.000 $) je Pia Čuk v prvem krogu glavnega turnirja z 1-6 6-3 7-6(2) izločila domačinko, 27-letno Claudio Giovine, 667. igralko lestvice WTA. Srečanje je trajalo nekaj manj kot dve uri. Igralki sta zelo dobro servirali, tako da je Čukova, z izjemo slabega prvega niza, v drugem in tretjem nizu svoj začetni udarec izgubila samo enkrat, Italijanka skupaj v srečanju prav samo dvakrat, a je bila Pia v odločilnih trenutkih mirnejša in bolj zbrana.

Kristina Novak je po uspešno opravljenih kvalifikacijah v prvem krogu z 2-6 3-6 izgubila z 8. nosilko, 22-letno Britanko Sarah Beth Grey, 499. igralko lestvice WTA. Srečanje je trajalo točno eno uro.

Nastopila je tudi že Manca Pislak, ki je bila uspešna v kvalifiikacijah. V glavnem turnirju pa je morala v prvem krogu premoč priznati 2. nosilki, Italijanki Stefaniji Rubini (321), ki je zmagala s 7-6(4) 6-4.

V Iowi se je na Futuresu (25.000 $) 23-letni Matic Špec v finalu kvalifikacij boril za nastop v glavnem turnirju. Žal neuspešno. Pote, ko je v prvem krogu s 6-1 6-2 premagal Američana Jasona Kersta, v drugem pa z enakim izidom Čilenca Matiasa Sota, je v finalu kvalifikacij izgubil z Američanom Felixom Corwinom. Slednji je bil boljši s 3-6 7-6(4) 6-4.

V kvalifikacijah ženskega turnirja ITF v Baji na Madžarskem sta Noka Jurič in Moni Potrč izgubili uvodni srečanji. TUKAJ.

Na Fredijevem memorialu turnirja deklic osvojili Lija Mumlek in Kaja Najzer, pri dečkih zmagovalca Marko Retelj in Paolo Angeli

bm, 16.07.2018

Na Fredijevem meorialu, turnirju v starostni kategoriji do 12 let, ki ga je gostil teniški klub Branik Maribor, so z nastopi v A in B turnirju po deklicah danes končali tudi dečki. Med deklicami, nastopilo je 14 igralk, je bila najboljša Mariborčanka Lija Mumlek (Žtk), tretja igralka lestvice TS do 12 let. Potem, ko je v polfinalu s 6-3 6-3 premagala Julijo Bogatin (LukaKp), je bila v finalu s 6-0 6-2 boljša od Lare Flerin (Tr-Kr). Flerinova je v polfinalu s 7-6(3) 6-3 izločila 2. nosilko Nalo Kovačič (ŽtkMb).

B turnir deklic je osvojila Kaja Najzer (Maja). V finalu je s 7-5 6-2 premagala Zalo Bizjak (Celje).

Pri dečkih je v A turnirju nastopilo 20 igralcev. V finale sta se uvrstila prvi nosilec Marko Požonec (TK-CC), 7. igralec lestvice TS do 12 let in Marko Retelj (Otočec), sedmi nosilec in 16. igralec lestvice TS. Požonec je v polfinalu s 6-3 6-2 premagal klubskega soigralca Matica Hribarja, Retelj je bil v drugem polfinalu s 6-0 6-1 boljši od Žige Šeška (AsLit). V tesnem finalnem obračunu je bil boljši Retelj, ki je zmagal z 2-6 6-4 6-3.

V B turnirju sta bila finalista Paolo Angeli (ŠtkVe), v polfinalu je s 6-4 6-2 izločil Maksima Despotoviča (TK-CC) in Klemen Gril (Ptuj), ki je v drugem polfinalu s 7-6(2) 7-6(7) premagal Jureta Šiftarja (TKMed). V finalu je s 6-1 6-0 slavil Angeli. TUKAJ.

Tom Ašič Kovač zmagovalec članskega OP v Domžalah

bm, 15.07.2018

V Domžalah se je končalo OP za člane. Relativno dobro zaseden turnir je osvojil 6. nosilec Tom Ašič Kovač (AsLit), 14. igralec članske lestvice TS, ki je v finalu s 7-6(6) 6-2 premagal nepostavljenega Tima Tekavca (MaxLj), ki na članski lestvici zaseda 42. mesto.

Za Ašiča Kovača je to tretji osvojen turnir v članski konkurenci in drugi v letošnji sezoni. Tim Tekavec, 5. igralec lestvice do 18 let, se je na članskih turnirjih, na katerih je doslej malo nastopal, prvič uvrstil v finale. TUKAJ.

Nik Razboršek ni uspel v kvalifikacijah Umaga, Manca Pislak in Kristina Novak v glavni turnir v Imoli, dobro začel tudi Matic Špec

bm, 15.07.2018

Na ATP turnirju v Umagu so se začele kvalifikacije v katerih je nastopil tudi naš Nik Razboršek. Tekmo s 3. nosilcem, Rusom Alexeyem Vatutinom, 136. igralcem sveta je izgubil z 2-6 3-6. V glavnem turnirju bo nastopil Aljaž Bedene, ki bo v prvem krogu igral s sedmim nosilcem, Portugalcem Joaom Souzo, 45. igralcem sveta.

Na ITF turnirju v Imoli (25.000 $) sta s kvalifikacijami uspešno opravili Manca Pislak in Kristina Novak ter se obe uvrstili v glavni turnir.

Anže Arh je na Futuresu v Kuala Lumpurju (15.000 $), kjer je peti nosilec kvalifikacij. Začel je z zmago 6-0 6-2 nad Rusom Viacheslavom Glebovim, a je v drugem krogu nato izgubil. Z 2-6 6-2 6-4 ga je premagal Avstralec Thomas Hann.

Matic Špec je na Futuresu v Iowi (25.000 $). Tudi on je kvalifikacijske nastope začel z zmago 6-1 6-2 nad Američanom Jasonom Kerstom.

V prvem krogu kvalifikacij so izgubili Tom Kočevar Dešman na Futuresu v Scheveningenu na Nizozemskem, Aljaž Radinski v Welsu, Tina Kristina Godec in Žaklin Bokan na turnirju ITF na Dunaju. TUKAJ.

Petja Drame in Marco Cinotti zmagovalca turnirja TE 14 v Portorožu

bm, 14.07.2018

Na turnirju Tennis Europe, ki se končuje v Portorožu je prvič v karieri na turnirjih Tennis Europe slavila Mariborčanka Petja Drame. V finalu je v slovenskem obračunu s 6-1 7-5 premagala še eno odlično mlado slovensko igralko Pio Marijo Rebec.

Pri dečkih je slavil Italijan Marco Cinotti, ki je v finalu s 6-3 6-0 premagal našega Bora Artnaka. Artnak je tako ostal brez letošnjega tretjega naslova na turnirjih TE.

V konkurenci dvojic sta pri deklicah slavili Petja Drame in Pia Marija Rebec. V finalu sta s 6-3 6-4 premagali Brino Šulin in Ano Lanišek.

Foto: Tk Val TUKAJ.

Kaja Juvan izgubila finale v Torinu, Veronika Erjavec poražena v polfinalu Prokuplja

bm, 14.07.2018

Na ženskem ITF turnirju v Torinu (25.000 $) je Kaja Juvan v finalu doživela drugi poraz na zadnjih dvanajstih srečanjih in ostala brez tretjega naslova letos. Prepričljivo boljša je bila tokrat 19-letna Romunka Andreea Rosca, 258. igralka lestvice WTA in 4. nosilka turnirja. V manj kot uri je slavila s 6-1 6-1 in se Kaji oddolžila za poraz, ki ji ga je Ljubljančanka zadala v finalu turnirja v švedskem Ystadu junija letos. Tako kot Juvanova tudi Rosca z veliki koraki napreduje po lestvici ITF in, ko jima bodo dodane točke iz zadnjega turnirja bosta obe uvrščeni med najboljših dvesto petdeset igralk sveta.

Veronika Erjavec je tudi na drugem turnirju ITF v Prokuplju (15.000 $) izpadla v polfinalu. Še enkrat je bila od nje boljša Hrvatica Lea Bošković, ki je zmagala s 6-3 6-2.

Foto: Robi Cokan TUKAJ.

Pia Lovrič in Maja Makorič osvojili turnir dvojic v Welsu, Filip Jeff Planinšek nastope končal v polfinalu

bm, 14.07.2018

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v avstrijskem Welsu sta Pia Lovrič in Maja Makorič osvojili turnir dvojic. V finalu sta s 6-2 6-0 premagali domačinki Anno Gross in Emily Meyer.

Pia Lovrič je med posameznicami izgubila v polfinalu, v polfinalu pa je nastope končal tudi Filip Jeff Planinšek, ki je igral z Nemcem Jeremyem Schifrisom in izgubil z 1-6 6-7(6). TUKAJ.

Člani v Domžalah, najmlajši na Fredijevem memorialu v Mariboru

bm, 14.07.2018

V Domžalah ta teden na odprtem prvenstvu nastopajo člani, turnir članic pa je zaradi premalega števila prijav odpadel.

Fantje so na solidno zasedenem turnirju odigrali četrtfinalne in polfinalne tekme.

Čestrtfinalisti so bili 1. nosilec in 5. igralec članske lestvice Tino Kovačič, Toni Hazdovac, ki je izločil osmo postavljenega Andreja Šušteršiča, Žiga Drobnič, Tim Tekavec, Tom Ašič Kovač, Miha Okorn, Jan Lah, ki je presenetil petega nosilca Matica Sotlerja in 2. nosilec Benjamin Beliš, 6. igralec lestvice TS.

V nadaljevanju turnirja sta se v finale uvrstila Tim Tekavec, ki je v polfinalu s 6-1 3-0 (predaja) izločil Tina Kovačiča in Tom Ašič Kovač, ki je bil v drugem polfinalu s 6-0 2-6 6-0 boljši od Benjamina Beliša.

V Mariboru so dečki in deklice nastopili na turnirju RR, začeli pa so tudi že z obračuni finalnega turnirja na Fredijevem memorialu. TUKAJ.

Filip Jeff Planinšek polfinalist v Welsu, Pia Lovrič končala v polfinalu; Lovričeva in Makoričeva v finalu dvojic, poraz Krstuloviča in Komčeve v četrtfinalu Prage in Temišvara

bm, 13.07.2018

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v avstrijskem Welsu se je Filip Jeff Planinšek uvrstil v polfinale. V četrtfinalu je s 6-4 6-4 premagal 5. nosilca, 16-letnega Nemca Jakoba Cadonaua (400).

Polfinalno srečanje je izgubila Pia Lovrič. S 6-1 7-6 jo je izločila Nemka Nastasja Mariana Schunk. Kljub porazu je to nov izvrsten dosežek mlade Domžalčanke.

V konkurenci dvojic sta se Pia Lovrič in Maja Makorič uvrstili v finale. V polfinalu sta premagali Slovakinjo Emo Bolebruchovo in našo Tjašo Klevišar. Ostali slovenski igralci in igralke so izgubili.

Na mladinskem turnirju ITF 4. ranga v Pragi je Tin Krstulovič izpadel v četrtfinalu. S 6-1 7-5 ga je premagal Čeh Jakub Beran. V polfinalu konkurence dvojic sta nastopila z Maticem Dimicem in s 3-6 2-6 izgubila s Slovakom Jakubom Katuchom in Čehom Danielom Siniakovim.

Prav tako je z nastopi na ITF turnirju 3. ranga v romunskem Temišvaru v četrtfinalu končala Metka Komac. S 6-4 6-4 jo je premagala 2. nosilka, domačinka Selma Stefania Cadar, 55. mladinka sveta. TUKAJ.

Bor Artnak, Pia Marija Rebec in Petja Drame finalisti na turnirju TE 14 v Portorožu, Mark Iztok Lunder finalist turnirja dvojic v San Marinu

bm, 13.07.2018

Na mladinskem turnirju Tennis Europe v starostni kategoriji do 14 let v Porotorožu so slovenski predstavniki zaigrali odlično in se ob koncu turnirja kar trije uvrstili v finale.

Pri dečkih je finalist prvi nosilec turnirja Bor Artnak, trenutno 29. igralec lestvice Tennis Europe, ki je v polfinalu s 7-6(5) 6-2 premagal 14. nosilca, Italijana Lorenza Pelusa. V finalu se bo za tretji naslov letos na turnirjih TE 14 boril z Italijanom Marcom Cinottijem.

Popolno zmagoslavje so tokrat dosegle slovenske deklice, saj so se za uvrstitev v finale pomerile med sabo slovenske polfinalistke. V finale sta se uvrstili včeraj pomotoma odpisana Ljubljančanka Pia Marija Rebec, ki je v polfinalu z 2-6 6-0 6-1 premagala Radomeljčanko Brino Šulin in Mariborčanka Petja Drame, ki je s 6-0 6-1 izločila Ljubljančanko Evo Muller Uhan.

Pia Marija Rebec, trenutno je na 245. mestu lestvice TE se bo v finalu borila za svoj drugi naslov na turnirjih TE 14 letos, potem, ko je maja osvojila turnir v Tirani. Njena nasprotnica Petja Drame je bila letos finalistka turnirja TE 14 v Mariboru, naslova med posameznicami pa še nima v svoji zbirki.

Popolno slovensko prevlado med deklicami so naše igralke potrdile s slovenskim finalom v konkurenci dvojic. Za zmago se bodo borile Petja Drame in Pia Marija Rebec ter Ana Lanišek in Brina Šulin.

V konkurenci dvojic med dečki sta Bor Artnak in Tristan Flander izgubila polfinalno srečanje. S 7-5 6-3 sta ju premagala Slovaka Simon Norrman in Matej Palco.

Na turnirju Tennis Europe v San Marinu je Mark Iztok Lunder s soigralcem, Francozom Carlom Holderjem izgubil finalno srečanje dvojic. Z 2-6 6-3 10-2 sta ju premagala Italijana Raymi Paci in Andrea Rossi Principe.

Na fotografiji Brina Šulin in Eva Muller Uhan, foto: Nina Spremo TUKAJ.

Kaja Juvan finalistka v Torinu, Veronika Erjavec polfinalistka v Prokuplju, Tamara Zidanšek izgubila četrtfinale v Budimpešti

bm, 13.07.2018

Kaja Juvan nadaljuje zmagovito serijo na turnirjih ITF in se je v Torinu na turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ uvrstila v finale. V polfinalu je s 6-4 6-1 premagala 20-letno Čehinjo Anastasio Zarycko (315) in se bo za tretji naslov letos na turnirjih s tem nagradnim skladom borila z zmagovalko srečanja med Romunko Andreeo Amalio Rosca in Rusino Polino Leykino. Za Kajo je to enajsta zmaga v zadnjih dvanajstih srečanjih.

Odlično pa gre tudi ta teden na turnirju v Prokuplju (15.000 $) 18-letni Veroniki Erjavec, ki se je še drugi teden zapored uvrstila v polfinale. V četrtfinalu je s 6-7(5) 6-4 6-0 premagala 17-letno Slovakinjo Viktorio Morvayovo. Tudi ta teden jo v polfinalu čaka obračun s Hrvatico Leo Bošković, s tem pa priložnost, da se ji oddolži za poraz, ki ji ga je Hrvatica zadala prejšnji teden, ko je bila v polfinalu boljša s 6-3 6-3.

Tamara Zidanšek je izgubila četrtfinalni obračun na ITF turnirju v Budimpešti (100.000 $) z Anno Karolino Schmiedlovo. 23-letna Slovakinja, 3. nosilka turnirja in trenutno 89. igralka sveta je bila po uri in dvajsetih minutah boljša s 6-4 6-2 in se je Tamari oddolžila za poraz, ki ji ga je Konjičanka zadala pred mesecem v Bolu na Braču. Tamara danes ni bila razpoložena za igro, petkrat je izgubila svoj začetni udarec, v drugem nizu ga sploh ni osvojila, ob tem pa naredila tudi pet dvojnih napak. V prvem nizu je bila odločilna deseta igra, ko je Tamara še drugič izgubila servis, v drugem pa je Schmiedlova z dvema breakoma povedla s 5-1 in nato zanesljivo zaključila niz in srečanje. Tamarin naslednji turnir bo v Bukarešti, kjer sta prijavljeni tudi Polona Hercog in Dalila Jakupovič. TUKAJ.

Katarina Srebotnik v polfinalu konkurence mešanih dvojic končala slovenske nastope v Wimbledonu

bm, 13.07.2018

Katarina Srebotnik in njen partner v mešanih dvojicah Michael Venus iz Nove Zelandije s katerim sta 9. nosilca turnirja v Wimbledonu sta bila po zmagi v tretjem krogu, ko sta s 4-6 7-6(2) 6-4 izločila peta nosilca Tajvanko Hao-Ching Chan in Hrvata Nikolo Mektića, uspešna tudi v četrtfinalu, kjer sta s 7-5 3-6 6-0 izločila tretja nosilca Hrvata Ivana Dodiga in Tajvanko Latisho Chana.

V polfinalu sta se pomerila z Američanko Nicole Melichar in Avstrijcem Alexandrom Peyo in izgubila s 4-6 4-6. TUKAJ.

Naši mladi igralci in igralke na turnirju Lampo Trophy v Rezzatu izgubili polfinalni srečanji

bm, 13.07.2018

Slovenska ekipa dečkov in deklic ta teden nastopa na tradicionalnem ekipnem turnirju TE do 12 let, Lampo Trophy v italijanskem Rezzatu. Pod vostvom Roka Ferjana in Ervina Hafnerja bosta ekipi nastopili v zelo močnih postavah. Pri deklicah bodo zaigrale Ela Nala Milić, Tinkara Vraničar in Ana Tara Praček, pri dečkih pa Žiga Švec, LukaVidenovič in Mak Mikovič.

Na turnirju nastopa po osem ekip, ki so razdeljene v dve skupini in v uvodu igrajo po sistemu RR. Prvo uvrščeni ekipi se uvrstita v polfinale.

Lansko leto so se izkazale deklice, ki so po porazu z Italijo osvojile končno 2. mesto, dečki pa so nastope končali po koncu tekmovanja v skupinah. Tudi letos bosta naši ekipi med favoriti za končne obračune, saj je Ela Nala Milić še neporažena na mednarodnih tekmah, Žiga Švec pa je prejšnji teden osvojil turnir TE na Otočcu.

Dečki nastopajo v skupini z ekipami Mehike, Francije ter Bosne in Hercegovine, deklice so v skupini z ekipami Romunije, Francije ter Bosne in Hercegovine.

Prvo tekmo sta obe ekipi igrali s Francijo in izgubili. Francoski dečki so bili boljši s 3-0, deklice z 2-1. Ela Nala Milić ostaja letos še naprej neporažena.

Drugo tekmo so dečki igrali z ekipo Mehike in zmagali s 3-0, prav tako s 3-0 so bile deklice boljše od Romunk.

Zadnjo tekmo sta naši ekipi v četrtek igrali igrali z ekipama Bosne in Hercegovine. Deklice so bile uspešne in so zmagale s 3-0, dečki pa so izgubili z 1-2.

Obe naši ekipi sta osvojili 2. mesto v svojih skupinah in sta se za napredovanje v finale pomerili z ekipama Velike Britanije, ki sta v obeh kategorijah osvojili 1. mesto v svojih skupinah.

Žal so bili mladi britanski igraci in igralke premočni za naše mlade upe. Dečki so izgubili vsa tri srečanja, pri deklicah je edino točko, ob porazu z 1-2, Sloveniji priigrala Ela Nala Milić. TUKAJ.

Pia Lovrič polfinalistka, Filip Jeff Planinšek četrtfinalist v Welsu, Tin Krstulovič četrtfinalist v Pragi; porazi Maje Makorič, Zale Ule in Mihe Veličkega

bm, 12.07.2018

Na ITF turnirju 4. ranga v avstrijskem Welsu se je Pia Lovrič uvrstila v polfinale. V četrtfinalu je s 6-3 3-6 6-1 premagala Nemko Mariano Schrunk. Uspešen je bil tudi Filip Jeff Planinšek, ki se je po zmagi s 3-6 6-3 6-2 nad Nemcem Larsom Johannom uvrstil v četrtfinale.

Prekinjeno tekmo drugega kroga je s 6-7 6-3 1-6 izgubila Maja Makorič, v drugem krogu je bil poražen tudi Miha Velički.

Na ITF turnirju 5. ranga v Reykjaviku je po Niki Strašek izpadla tudi Zala Ule. V četrtfinalu jo je s 6-2 6-2 premagala Rusinja Kristina Volgapkina.

V Pragi se je na ITF turnirju 4. ranga Tin Krstulovič uvrstil v četrtfinale. V drugem krogu je s 4-6 6-4 6-2 premagal 2. nosilca, Poljaka Michala Wozniaka (246). Matic Dimic je s 4-6 3-6 izgubil s Slovakom Janosom Feketejem (442). TUKAJ.

Kaja Juvan polfinalistka, Tamara Zidanšek in Veronika Erjavec v četrtfinale, poraz Blaža Role in Nine Potočnik; danes še nastop Nastje Kolar

bm, 12.07.2018

Tamara Zidanšek se je na ženskem ITF turnirju z nagradnim skladom 100.000 $ v Budimpešti uvrstila v četrtfinale. V drugem krogu je s 6-1 7-6(1) premagala 28-letno Romunko Alexandro Cadantu, 252. igralko lestvice WTA. Zidanškova je prvi niz dobila suvereno, nasprotnica pa je skupaj osvojila vsega 11 točk. V drugem nizu je bilo srečanje bolj izenačeno, obe igralki sta po trikrat izgubili svoj začetni udarec. V podaljšani igri je bila Zidanškova ponovno bolj zanesljiva in Cadantujevi je prepustila vsega eno točko. Srečanje je trajalo dve uri in šest minut. V četrtfinalu bo Tamarina nasprotnica 23-letna Slovakinja Anna Karolina Schmiedlova, 89. igralka lestvice WTA. Igralki sta se pomerili pred kratkim v Bolu na Braču in tam je bila s 6-4 6-4 boljša Tamara.

Na ITF turnirju v Prokuplju (15.000 $) še naprej dobro igra Veronika Erjavec in je na poti proti drugemu polfinalu v dveh tednih. V drugem krogu je s 6-0 6-2 premagala Avstralko Angelique Svinos (947) in se bo za napredovanje v polfinale zdaj pomerila s 17-letno slovaško mladinko Viktorio Marvayovo (858).

Na ATP Challengerju v Perugi (43.000 €) je v drugem krogu z nastopi končal Blaž Rola. S 6-1 6-3 ga je izločil 7. nosilec, Madžar Attila Balazs (182). Madžar je odlično serviral, na drugi strani je imel Rola izkoristek drugega servisa samo 25 %.

Drugi krog je bil tokrat usoden tudi za Nino Potočnik na turnirju v Torinu >(25.000 $). S 6-1 7-5 jo je premagala 20-letna Čehinja Anastasia Zarycka (315). Kaja Juvan se je v Torinu uvrstila v polfinale. V četrtfinalu je s 6-4 6-2 premagala Italijanko Stefanio Rubini.

Ponoči bo v drugem krogu turnirja v Honolulu (60.000 $) nastopila Nastja Kolar. TUKAJ.

Pia Marija Rebec, Petja Drame, Eva Muller Uhan, Brina Šulin in Bor Artnak izvrstni na TE 14 v Portorožu, vsi so polfinalisti; Mark Iztok Lunder izgubil četrtfinale v San Marinu

bm, 12.07.2018

Na turnirju TE v starostni kategoriji do 14 let v Portorožu izvrstno nastopajo naše deklice in Bor Artnak. V polfinalu bomo namreč spremljali medsebojne obračune naših igralk.

Peta nosilka Pia Marija Rebec je s 7-5 2-6 6-1 premagala 1. nosilko portoroškega turnirja, Suano Tucaković iz BiH. Nepostavljena Eva Muller Uhan je bila s 6-1 6-4 boljša od sedme nosilke, Rusinje Anastasie Ivanove, druga nosilka Petja Drame je s 6-2 6-2 izločila deveto nosilko, Bolgarko Violino Mitrofanovo, tretja nosilka Brina Šulin pa je bila s 6-2 6-1 boljša od 10. nosilke, Rusinje Marie Studennikove. V polfinalu se bodo med sabo pomerile Pia Marija Rebec in Birna Šulin ter Eva Mullere Uhan in Petja Drame.

Pri dečkih se je v polfinale zanesljivo uvrstil prvi nosilec Bor Artnak. V četrtfinalu je s 7-5 6-3 premagal Italijana Pietra Augusta Lavoratorija. Četrtfinalno srečanje je tesno izgubil Tristan Flander. Z 2-6 6-3 7-6(3) ga je premagal šesti nosilec iz Slovaške Matej Palco.

V konkurenci dvojic sta se pri dečkih v polfinale uvrstila Bor Artnak in Tristan Flander, pri deklicah sta polfinalistki Pia Marija Rebec in Petja Drame. V spodnji polovici žreba se bosta za nastop v polfinalu borili Brina Šulin in Ana Lanišek, ki bosta četrtfinalno srečanje odigrali v petek.

Na turnirju Tennis Europe do 12 let v San Marinu je Mark Iztok Lunder izgubil v četrtfinalu. Z 1-6 6-4 7-5 ga je premagal Francoz Clement Lemire. TUKAJ.

Kaja Juvan in Nina Potočnik v četrtfinalu turnirja v Torinu, Blaž Rola v drugi krog Perugie, Nastja Kolar uspešna v Honolulu

bm, 11.07.2018

Kaja Juvan se je na ITF turnirju (25.000 $) v Torinu uvrstila v četrtfinale. V drugem krogu je s 6-4 6-2 premagala kvalifikantko, Italijanko Ludmilo Samsonovo (376). Srečanje je trajalo uro in pol, Juvanova pa je bila v osvojenih točkah boljša z 71-54. V četrtfinalu bo Kajina nasprotnica 25-letna Italijanka Stefania Rubini (333).

V Torinu je za njo nastopila še Nina Potočnik in tudi ona je bila uspešna. Po slabšem začetku je odlično nadaljevala in s 6-7(4) 6-4 6-2 premagala italijansko kvalifikantko Lucrezio Stefanini (535). V četrtfinalu bo igrala s Čehinjo Anastasio Zarycko (315).

Blaž Rola se je na ATP Challengerju v Perugi (43.000 €) uvrstil v drugi krog. V uvodnem nastopu je s 6-2 6-4 premagal kolumbijskega kvalifikanta Cristiana Rodrigueza (415). Rola je odlično serviral, zanesljivo dobil vse svoje začetne udarce, nasprotniku pa servis odvzel trikrat. Izkoristil je vse tri break priložnosti, ki so se mu ponudile. V drugem krogu ga čaka obračun s 7. nosilcem, 29-letnim Madžarom Attilo Balazsem (182). Nazadnje sta se igralca pomerila junija letos v Caltanissetti v Italiji in trakrat je slavil Madžar.

V Perugi bi moral nastopiti tudi Blaž Kavčič, a je nastop po opravljenem žrebu odpovedal.

Na ženskem ITF turnirju z nagradnim skladom 60.000 $ v Honolulu je Nastja Kolar v prvem krogu glavnega turnirja z 1-6 7-5 6-3 premagala 19-letno ameriško kvalifikantko Dominique Schaefer (778). Srečanje je trajalo uro in tričetrt, Kolarjeva pa je bila v seštevku točk boljša z 90-87. TUKAJ.

Mark Iztok Lunder četrtfinalist v San Marinu, Bor Artnak, Tristan Flander, Petja Drame, Eva Muller Uhan in Brina Šulin četrtfinalisti v Portorožu

, 11.07.2018

Mark Iztok Lunder se je na turnirju Tennis Europe do 12 let v San Marinu med posamezniki uvrstil v četrtfinale. Po uspešno opravljenih kvalifikacijah je v drugem krogu glavnega turnirja s 6-1 6-4 premagal Estonca Georga Strascha in bo za uvrstitev v polfinale igral s Francozom Clemetom Lemirejem. V konkurenci dvojic se je s soigralcem iz Francije Carlom Holderjem uvrstil v polfinale.

Na turnirju Tennis Europe do 14 let v Portorožu sta se pri dečkih v četrtfinale uvrstila Bor Artnak, ki je s 7-6(1) 7-5 premagal kvalifikanta Stefana Pietra iz Italije in Tristan Flander, ki je bil s 6-2 6-1 boljši od Italijana Niccole Festina Mire. Izpadel je Lun Obrul.

Med deklicami so se v četrtfinale uvrstile Brina Šulin, s 6-0 6-1 je premagala Belorusinjo Varvaro Leptevo, Eva Muller Uhan, ki je bila s s4-6 6-4 6-2 boljša od 4. nosilke, Madžarke Luce Udvardy in Petja Drame, ki je s 6-2 6-0 premagala Hrvatico Noro Kneževič. Tekmi Pie Marije Rebec in Ane Lanišek sta bili prekinjeni in se bosta nadaljevali v četrtek.

Na Slovaškem je na turnirju TE do 16 let nastopil Gal Emeršič Potočnik in v prvem krogu s 6-2 1-6 1-6 izgubil z domačinom Simonom Sedliakom.

V Avstriji je v Furstenfeldu na turnirju TE do 14 let v tretjem krogu Aljaž Kirbiš z 1-6 3-6 izgubil s Poljakom Michalom Wlodarczykom. TUKAJ.

Vabilo na ATP turnir Plava Laguna Croatia Open Umag 2018

gk, 11.07.2018

Spoštovani!

Tudi letošnje leto sodelujemo z vodilnim hrvaškim teniškim turnirjem ATP Croatia Open v Umagu, ki so Tenis Sloveniji in mi Vam, omogočili brezplačne vstopnice za tekmovalne dneve od ponedeljka 16.7. do vključno srede 18.7. 2018.

Zainteresirane prosimo, da izpolnite priloženo tabelo , ki jo do 13.7. do 13 ure, pošljete na prijave@tenis-slovenija.si.

Brezplačne vstopnice lahko prevzamete na dan tekmovanja.

Prav tako vas prosimo (GDPR), da svoje podatke obvezno vpišete TUKAJ

Teniški pozdrav! TUKAJ.

Zala Ule četrtfinalistka na Islandiji, Pia Lovrič v Welsu, Krstulovič in Dimic v drugi krog Prage, Planinšek in Velički v drugi krog Welsa

bm, 11.07.2018

Na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v Reykjaviku na Islandiji se je Zala Ule uvrstila v četrtfinale. V drugem krogu je s 6-1 6-4 premagala Grkinjo Martho Makantasi. Po zmagi v prvem krogu je v drugem Nika Strašek s 7-6(5) 2-6 1-6 izgubila s 1. nosilko, Dakoto Fordham iz ZDA, 223. mladinko sveta.

Na ITF turnirju 3. ranga v romunski Temišvari je Metka Komac v prvem krogu s 6-3 7-6(1) premagala domačo kvalifikantko Raluco Mario Tudorache.

Na turnirju 4. ranga v avstrijskem Welsu so bile v prvem krogu uspešne Tjaša Klevišar, Pia Lovrič in Maja Makorič, izgubile so Sheila Glavaš, Anja Trbežnik in Ema Horvat. V nadaljevannjmu turnirja je Pia Lovrič s 6-0 6-0 premagala slovaško kvalkifikantko Saro Suchankovo, srečanje Maje Makorič je bilo prekinjeno, Tjaša Klevišar pa je izgubila. Pri fantih je Filip Jeff Planinšek s 6-4 6-2 premagalitalijanskega kvalifikanta Alessandra Peccija, Miha Velički pa je bil s 5-7 6-3 6-1 boljši od Avstrijca Niklasa Rohrerja.

Matic Dimic in Tin Krstulovič sta se na ITF turnirju 4. ranga v Pragi uvrstila v drugi krog. Krstulovič je s 6-1 7-6(7) premagal Čeha Kristiana Kubika, Dimic je bil s 6-2 6-1 boljši od Čeha Jakuba Nicoda. Jan Kupčič se ni uspel uvrstiti v glavni turnir. V finalu kvalifikacij je s 4-6 6-1 1-6 izgubil s Čehom Petrom Cervinko. V drugem krogu je na istem turnirju izgubil Mark Andrejič Goljar.

Na mladinskem Wimbledonu je po izpadu med posameznicami Nika Radišič izgubila tudi uvodno srečanje v konkurenci dvojic in tako končala letošnje nastope na travi. TUKAJ.

Trije dečki in pet deklic v tretji krog turnirja TE v Portorožu, Aljaž Kirbiš v tretji krog v Avstriji

bm, 11.07.2018



Na turnirju Tennis Europe, ki poteka v Porotorožu v starostni kategorji do 14 let so odigrali tekme drugega kroga. Pri dečkih so bili uspešni Bor Artnak, Tristan Flander in Lun Obrul, pri deklicah so se v tretji krog uvrstile Pia Marija Rebec, Brina Šulin, Ana Lanišek, Eva Muller Uhan in Petja Drame. Na turnirju TE do 12 let v avstrijskem Furstenfeldu je v drugem krogu izpadla Maribel Križaj, na turnirju do 14 let se je v tretji krog uvrstil Aljaž Kirbiš, medtem ko je Tim Kušter izgubil. Med deklicami je v drugem krogu izpadla Leontina Stojanović.

Na fotografiji Strasch in Lunder (desno) TUKAJ.

Tamara Zidanšek, Nina Potočnik in Veronika Erjavec uspešne, Dalili Jakupović spodrsnilo v Budimpešti, Kristini Novak v Prokuplju

bm, 10.07.2018

Tamara Zidanšek je z zmago začela nastope na ITF turnirju z nagradnim skladom 100.000 $ v Budimpešti na katerem je 5. nosilka. V prvem krogu je bila sicer na robu poraza, a je uspela izničiti prednost nasprotnice 1-3 z breakom v tretjem nizu, nato pa v zaključku tekme obraniti še tri zaključne žoge 22-letne romunske kvalifikantke Nicolete Dascalu, 368. igralke lestvice WTA. Zidanškova je zmagala s 6-1 4-6 7-5. Srečanje je trajalo dve uri in devet minut, Tamara pa je bila v osvojenih točkah na koncu boljša s 102-92. Nasprotnici je šestkrat odvzela servis, sama ga je izgubila samo štirikrat. V naslednjem krogu se bo Tamara pomerila z 28-letno Romunko Alexandro Cadantu, 252. igralko lestvice WTA.

Na istem turnirju nastopa tudi Dalila Jakupović, ki pa danes ni bila razpoložena za igro in je uvodno srečanje izgubila. Četrto nosilko je s 6-2 6-2 izločila Tunizijka, 23-letna Ons Jabeur, 130. igralka lestvice WTA. Dalila je šestkrat izgubila svoj začetni udarec, sama ga je nasprotnici odvzela dvakrat.Tunizijka je bila prepričljivo boljša v osvojenih točkah z 61-40, za zmago pa je potrebovala samo 57 minut.

Na turnirju v Torinu z nagradnim skladom 25.000 $ je danes nastopila Nina Potočnik in to uspešno. S 6-0 7-6(6) je premagala 7. nosilko, Latvijko Diano Marcinkevica, 277. igralko lestvice WTA. V drugem nizu je Nina obranila dve zaključni žogici nasprotnice za izenačenje v nizih, nato pa dobila podaljšano igro in se zasluženo uvrstila v drugi krog.

V prvem krogu je po uspešno opravljenih kvalifikacijah izpadla Pia Čuk. S 3-6 6-1 6-4 jo je premagala domačinka Lucrezia Stefanini (535).

Na turnirju v Prokuplju (15.000 $) z dobrimi igrami nadaljuje Veronika Erjavec, polfinalistka turnirja prejšnji teden. V prvem krogu je s 6-1 3-6 6-4 premagala Hrvatico Ano Biškić (886). V drugem krogu bo igrala z Avstralko Angelique Svinos (947).

Na istem turnirju je v prvem krogu izgubila Kristina Novak. S 6-4 6-3 jo je premagala Srbkinja Mihaela Djaković.

Foto: oa TZ TUKAJ.

Ta teden številni slovenski nastopi na mednarodnih turnirjih, Jakupovićeva začela v Budimpešti (live stream)

bm, 10.07.2018

Medtem, ko Katarina Srebotnik in Andreja Klepač še nastopata v Wimbledonu, Aljaž Bedene in Polona Hercog pa imata ta teden pavzo, bo večina ostalih naših najboljših igralcev in igralk nastopila na turnirjih v Evropi.

Blaž Kavčič in Blaž Rola sta se vrnila na pesek in bosta nastopila na ATP Challengerju v Perugi z nagradnim skladom 43.000 €. Kavčič bo v prvem krogu igral s Hrvatom Ninom Serdarušićem, 193. igralcem lestvice ATP, Rola nasprotnika še čaka, saj ga bo dobil po koncu kvalifikacijskih obračunov.

Tamara Zidanšek in Dalila Jakupovič bosta nastopili na ITF turnirju v Budimpešti (100.000 $), ki se igra na pesku. Zidanškova se bo pomerila s kvalifikantko Nicoleto Dascalu iz Romunije, Jakupovičevo čaka obračun s Tunizijko Ons Jabeur, 130. igralko sveta. Tekmo lahko spremljate v live streamu od 10. ure naprej.

Kaja Juvan, Nina Potočnik in Pia Čuk so na turnirju v Torinu (25.000 $). Juvanova bo v prvem krogu igrala z domačo povabljenko Giorgio Marchetti (552), Potočnikova se bo pomerila s sedmo nosilko, Latvijko Diano Marcinkevico (277), Čukova pa je morala v kvalifikacije, ki jih je uspešno opravila in se uvrstila v glavni turnir. V zadnjem krogu kvalifikacij je s 6-2 5-7 6-3 premagala Švicarko Tess Sugnaux (508).

Nastja Kolar bo nastopila na 60.000 $ vrednem turnirju v Honoluluju, ki se igra na trdi podlagi. V prvem krogu bo igrala s kvalifikantko.

Že v kvalifikacijah so se ta teden na turnirjih serije Futures nastopi končali za Aljaža in Vida Fugino, Toma Ašiča Kovača in Aljaža Radinskega, pa tudi za Toma Kočevarja Dešmana, ki je nastopi v kvalifikacijah challengerja v Bastadu TUKAJ.

Dobre predstave naših mladih upov v Portorožu, uspešni tudi zunaj meja

bm, 09.07.2018

Na turnirju Tennis Europe ŠRC Marina Portorož Open 2018 v starostni kategoriji do 14 let so v prvem krogu glavnega turnirja pri dečkih zmagali Bor Artnak, David Černe, Jaka Tomažin, Tristan Flander, Nik Mikovič in Lun Obrul.

Pri deklicah so bile v uvodnem nastopu uspešne Ula Jamar, Pia Marija Rebec, Brina Šulin, Zala Cikajlo, Anamari Žnuderl, Ella Hojnik, Ana Lanišek, Eva Muller Uhan in Petja Drame.

Na turnirju TE do 12 let v avstrijskem Furstenfeldu je v prvem krogu zmagala Maribel Križaj. Na istem turnirju sta bila pri dečkih v starostni kategoriji do 14 let uspešna Tim Kušter in Aljaž Kirbiš, pri deklicah pa Leontina Stojanović.

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Pragi sta v prvem krogu kvalifikacij zmagala Mark Andrejič Goljar in Jan Kupčič, v glavnem turnirju sta prijavljena Matic Dimic in Tin Krstulovič .

Na mladinskem turnirju 4. ranga v Welsu bosta pri fantih nastopila Filip Jeff Planinšek in Miha Velički, pri dekletih pa Anja Trbežnik, Tjaša Klevišar, Pia Lovrič, Maja Makorič, Sheila Glavaš in Ema Horvat.

Na turnirju Tennis Europe do 12 let v San Marinu dobro nastopa Mark Iztok Lunder. Z dvema gladkima zmagama v kvalifikacijah je dobro nadaljeval tudi v glavnem turnirju, kjer je v prvem krogu premagal Italijana Rafaela Capaccija. V prvih treh tekmah je oddalk vsega tri igre. TUKAJ.

Tim Tekavec in Noka Jurič osvojila OP 18 v Šentjurju

bm, 09.07.2018

Tim Tekavec (MaxLj) in Noka Jurič (Žtk Mb) sta osvojila OP do 18 let, ki ga je odlično organiziral Teniški klub Šentjur.

Tekavec je v finalu s 6-3 6-3 premagal Roka Komca (LukaKp). Tim je trenutno na 5. mestu slovenske teniške lestvice v tej starostni kategoriji, to pa je njegov tretji naslov v tej konkurenci, drugi letos. Rok je trenutno na tretjem mestu lestvice do 18 let, uvrstitev v finale pa je njegova tretja v karieri v tej starostni kategoriji, bil pa je tudi že trikrat zmagovalec.

V zelo okrnjeni ženski konkurenci je naslov brez težav osvojila 1. nosilka in trenutno 8. igralka do 18 let, Mariborčanka Noka Jurič (Žtk). V finalu je s 6-0 6-3 premagala Anali Kočevar (TkMed). Za Juričevo, ki še naprej pridno zbira zmage na letošnjih turnirjih je to že letošnja četrta, še dvakrat je bila finalistka. Za Kočevarjevo je to drugo finale letos.

Foto: Tibor Orač TUKAJ.

V Wimbledonu konec nastopov Andreje Klepač, Katarina Srebotnik ostaja v igri v mešanih dvojicah

bm, 09.07.2018

V Wimbledonu so se presenetljivo hitro končali letošnji nastopi Katarine Srebotnik in Andreje Klepač med ženskimi dvojicami.

Srebotnikova, ki je nastopala z Američanko Vanio King je s 3-6 3-6 izgubila srečanje s šestima nosilkama Gabrielo Dabrowsko iz Kanade in Kitajko Yifan Xu.

Klepačeva je igrala s stalno partnerico, Španko Mario Jose Martinez Sanchez s katero sta bili 4. nosilki. Tudi oni sta izpadli v tretjem krogu, usodni zanju pa sta bili Romunki Irina-Camelia Begu in Mihaela Buzarnescu. Romunki sta zmagali s 7-6(5) 6-4.

V konkurenci mešanih dvojic ostaja v igri le še Katarina Srebotnik, ki igra v paru z Novozelandcem Michaelom Venusom. Kot deveta nosilca sta se uvrstila v tretji krog. V drugem krogu mešanih dvojic je nastopila Andreja Klepač, ki je združila moči z izkušenim Indijcem Rajeevom Ramom s katerim sta bila 8. nosilca. Previsoka ovira zanju sta tokrat bila Belgijca Robin Haase in Kirstin Flipkens, ki sta bila boljša s 7-6(1) 6-2.

V konkurenci mladink je med posameznicami nastopila Nika Radišič in v prvem krogu s 3-6 2-6 izgubila z Gruzijko Ano Makatsario. Niko čaka še nastop med dvojicami, kjer bo igrala v paru z Italijanko Elisabetto Cocciaretto. TUKAJ.

Kaja Juvan začela z zmago, Pia Čuk v glavni turnir v Torinu

bm, 09.07.2018

Na mednarodnem ženskem ITF turnirju v Torinu (15.000 $) je Kaja Juvan nastope začela s težko prigarano zmago nad 23-letno Italijanko Giorgio Marchetti (552). Srečanje je trajalo dve uri in pol, Kaja pa je bila boljša z 2-6 6-2 7-5. Odločilna sta bila break v enajsti in osvojitev servisa v dvanajsti igri tretjega niza. V tretjem nizu sta namreč igralki do 3-3 dobivali svoja servisa, nato pa je sledila serija breakov v 7-11 igri, v dvanajsti pa je bila Kaja bolj zbrana in po dobljenem servisu se je lahko veselila uvrstitve v naslednji krog. To je bila Kajina deseta zmaga na v zadnjih dvanajstih srečanjih.

Že pred tem je v zadnjem krogu kvalifikacij slavila Pia Čuk in se uvrstila v glavni žreb, v katerem bo nastopila tudi Nina Potočnik. Tudi Čukova ima za sabo odlično serijo saj je tudi njeno razmerje zmag in porazov, vključujoč kvalifikacijeske tekme, 10:2.

TUKAJ.

Rok Komac in Tim Tekavec finalista OP 18 v Šentjurju

bm, 08.07.2018

Na OP do 18 let, ki se končuje v Šentjurju in ga je tudi tokrat odlično organiziral domači teniški klub sta se v finale turnirja fantov uvrstila 1. nosilec Rok Komac (LukaKp), 3. igralec lestvice TS in 2. nosilec Tim Tekavec(MaxLj), ki je uvrščen na 5. mesto lestvice do 18 let.

Komac je v polfinalu s 6-3 7-6(4) premagal Maja Tomca (MaxLj), Tekavec je bil v izjemno izenačenem obračunu s 6-7(3) 7-5 7-6(1) boljši od Eneja Berghausa (Br-Mb).

Pri dekletih sta se v finale uvrstili Noka Jurič (ŽtkMb), ki je v polfinalu s 6-0 6-2 premagala Hano Bečirovič Novak (Tk_Sb) in Anali Kočevar (TkMed), ki je s 6-0 6-1 izločila Mio Kukovič (ŽtkMb). TUKAJ.

Ta konec tedna OP 18 v Šentjurju, začel se je tudi turnir TE 14 v Portorožu

bm, 07.07.2018

Ta konec tedna fantje nastopajo na OP do 18 let v Šentjurju. Bogat nagradni sklad, ki ga je pripravil domači teniški klub je na turnir, kljub počitnicam in dopustom, privabil 27 igralcev, med dnjimi tudi štiri igralce iz prve deseterice. Prvi nosilec turnirja je Rok Komac, 3. igralec lestvice TS. V četrtfinale so se poleg njega uvrstili Žiga Kovačič, Maj Tomac, Nik Jurjevčič, Anej Levpušček, Enej Berghaus, Tristan Lukas Nickel Koželj in Tim Tekavec.

To pa ne velja za dekleta, saj je prijavljenih samo osem igralk, prva nosilka pa je Noka Jurič, 8. igralka lestvice TS. Dekleta bodo prvi krog odigrala v nedeljo.

V Portorožu se s kvalifikacijami začenja turnir Tennis Europe v starostni kategoriji do 14 let. Glavni turnir se začne v ponedeljek. TUKAJ.

Žiga Švec zmagovalec turnirja TE 12 na Otočcu, Pia Petelinšek in Ana Thaler zmagovalki dvojic

bm, 07.07.2018

Žiga Švec je zmagovalec turnirja TE v starostni kategoriji do 12 let, ki je potekal na Otočcu.

V polfinalu je s 3-6 6-3 7-5 premagal Hrvata Antonia Voljavca in se je za prvi naslov na turnirjih TE boril s še enim hrvaškim igralcem, Dujem Markovino. Ta je v drugem polfinalu v tesnem obračunu s 6-7(6) 6-2 6-3 premagal še enega našega odličnega mladega igralca, Kranjčana Luko Videnoviča. Švec je bil v finalu boljši s 6-1 7-6 (5)

Odlično sta se pri deklicah odrezali Pia Petelinšek in Ana Thaler, ki sta slavili v konkurenci dvojic. V finalu sta s 6-3 6-0 premagali Elico Cesarino Vincenti in Victorio Zenato iz Italije.

Čestitke vsem ! TUKAJ.

Veronika Erjavec izgubila polfinale turnirja v Prokuplju, zmagala pa v konkurenci dvojic

bm, 07.07.2018

Na ženskem ITF turnirju v Prokuplju (15.000 $) se je Veronika Erjavec uvrstila v polfinale. V četrtfinalu je s 6-2 6-0 premagala srbsko kvalifikantko Kristino Miletić. V polfinalu je igrala s četrto nosilko, Hrvatico Leo Bošković in izgubila s 3-6 3-6. V konkurenci dvojic je osvojila turnir prav z Leo Bošković. V finalu sta s 6-0 3-6 10-7 premagali Barbaro Bonić in Jeleno Stojanović.

V polfinale se ni uspela uvrstiti Kristina Novak. V četrtfinalu jo je s 6-3 6-0 izločila 5. nosilka, Čehinja Gabriela Pantuckova (617)

Danes je v četrtfinalu Futuresa v Wichiti nastopil še Matic Špec in s 6-1 5-7 4-6 izgubil s 1. nosilcem, Rusom Evgenyem Karlovskiym, 355. igralcem lestvice ATP. TUKAJ.

Maja Makorič izgubila v polfinalu mladinskega ITF turnirja v Nemčiji

bm, 06.07.2018

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Bruchkoblu v Nemčiji se je Maja Makorič uvrstila v polfinale. V četrtfinalu je s 7-6(7) 4-6 6-3 premagala 2. nosilko, 258. mladinko sveta, Slovakinjo Katarino Kuzmovo. Za uvrstitev v finale se je borila s tretjo nosilko, Maro Guth( Itf 328) in izgubila s 3-6 3-6.

V četrtfinalu je izpadla Pia Lovrič. S 6-4 6-3 jo je premagala Julia Middendorf (Itf 425).

Naši igralki sta nastopili tudi v polfinalu konkurence dvojic in izgubili z 2-6 3-6 z Estonko Saaro Orav in Britanko Taylo Whitehouse.

Na turnirju Tennis Europe do 14 let v avstrijskem Oberpullendorfu sta nastopila Leontina Stojanović in Aljaž Kirbiš. Stojanovičeva je izgubila v prvem krogu, Kirbiš pa se je uvrstil v četrtfinale, kjer je izgubil s 1. nosilcem He Zihengom iz Kitajske s 3-6 6-2 6-7(5). TUKAJ.

V Wimbledonu Srebotnikova in Klepačeva v tretji krog ženskih dvojic, Klepačeva že tudi v drugem krogu mešanih dvojic

bm, 06.07.2018

V Wimbledonu med posamezniki nimamo več predstavnikov, v konkurenci dvojic pa v igri ostajata Katarina Srebotnik in Andreja Klepač.

Katarina Srebotnik in Vania King sta v prvem krogu s 6-2 6-2 premagali našo Dalilo Jakupović in Rusinjo Irino Kromachevo , v drugem pa sta bili boljši od Kitajke Xinyun Han in Tajke Luksike Kumkhum.

Andreja Klepač in Maria Jose Martinez Sanchez sta 4. nosilki, v prvem krogu pa sta igrali z Romunko Irino Bara in Francozinjo Alize Cornet. Srečanje je bilo po drugem nizu, pri izenačenem izidu 7-5 6-7(3) prekinjeno, v nadaljevanju sta bili uspešnejši Klepačeva in Martinez Sanchezova, ki sta tretji niz dobili s 6-3 in napšredovali v drugi krog. Tudi tu sta bili uspešni. S 6-3 7-5 sta premagali Petro Martić in Magdaleno Rybarikovo.

Ob Jakupovićevi je z nastopi končala tudi Polona Hercog. S soigralko, Američanko Bernardo Pera sta odlično začeli in dobili prvi niz proti 2. nosilkama Andreji Hlavackovi Sestini in Barbori Strycovi s 6-4, nato sta se favoritinji zbrali in drugi niz dobili s 6-1. V tretjem je bilo srečanje ponovno izenačeno, na koncu pa sta slavili Hvalackova in Strycova s 6-4.

TUKAJ.

Matic Špec, Veronika Ejavec in Kristina Novak četrtfinalisti na turnirjih ITF

bm, 05.07.2018

Matic Špec je na Futuresu v Wichiti (25.000 $) dosegel še četrto zmago in se po uspešno opravljenih kvalifikacijah uvrstil v četrtfinale glavnega turnirja. V drugem krogu je s 6-3 6-3 premagal 5. nosilca, 23-letnega Američana Henrya Craiga. V četrtfinalu bo igral s 1. nosilcem, Rusom Evgenyem Karlovskiym, 355. igralcem lestvice ATP. Matic je sicer v odlični formi saj je na zadnjih petnajstih srečanjih zabeležil 12 zmag in le tri poraze, vse tekme pa je odgral na turnirjih z nagradnim skladom 25.000 $ na trdi podlagi.

Veronika Erjavec in Kristina Novak sta četrtfinalistki ženskega ITF turnirja (15.000 $) v Prokuplju. Erjavčeva je v drugem krogu s 6-3 7-6(6) premagala Švicarko Nicole Gadient. V četrtfinalu bo igrala s srbsko kvalifikantko Kristino Miletić.

Zelo dobro igra tudi Kristina Novak, ki se je iz kvalifikacij uvrstila v četrtfinale, na zadnjih dvanajstih srečanjih na peščeni podlagi pa je zabeležila 10 zmag in doživela le dva poraza. V drugem krogu Prokuplja je s 7-5 3-6 6-3 premagala 19-letno Avstrijko Miro Antonitsch, v četrtfinalu pa bo igrala s 5. nosilko, 23-letno Čehinjo Gabrielo Pantuckovo. TUKAJ.

Luka Videnovič in Žiga Švec polfinalista na Otočcu, med dvojicami zmagovalca Švec in Mikovič

bm, 05.07.2018

Na teniškem turnirju Tennis Europe v starostni kategoriji do 12 let sta se v polfinale uvrstila Žiga Švec in Luka Videnovič. Švecu je tekmo predal Mak Mikovič, Videnovič je s 7-5 6-4 premagal Hrvata Doriana Salopeka.

Med deklicami je v polfinalu izpadla Ana Thaler. S 6-4 7-5 jo je premagala Hrvatica Lana Preis.

V konkurenci dvojic sta zmagovalca Žiga Švec in Mak Mikovič. V finalu sta s 6-1 6-1 premagala Marka Maksimovića iz BiH in Sergeja Topića iz Nemčije.

Med deklicami sta finalistki Pia Petelinšek in Ana Thaler. TUKAJ.

Slovenske obračune na Otočcu dobili Švec, Mikovič in Videnovič, pri deklicah Ana Thaler v polfinale

bm, 05.07.2018

Na Otočcu, kjer se je v drugo polovico prevesil mednarodni turnir TE do 12 let smo v tretjem krogu pri dečkih spremnljali tri slovenske obračune. Žiga Švec je s 6-2 6-1 premagal Marka Požonca, Mak Mikovič s 6-3 6-1 Marka Retlja, Luka Videnovič pa s 3-6 6-1 6-2 Nala Soka. V tretjem krogu je nastopil tudi Mark Iztok Lunder, a s 1-6 5-7 izgubil z Dujem Markovino iz Hrvaške.

Tudi v četrtfinalu bomo spremljali slovesnki obračun. Pomerila se bosta Mikovič in Švec.

Izvrsten rezultat pa je že dosegla Ana Thaler, ki se je uvrstila v polfinle turnirja deklic. V četrtfinalu je s 6-3 6-4 premagala Italijanko Celeste Faustini.

V konkurenci dvojic sta se pri dečkih v finale uvrstila Mak Mikovič in Žiga Švec, polfinalno srečanje sta izgubila Luka Videnovič in Mark Iztok Lunder. Pri deklicah sta se v polfinale uvrstili Pia Petelinšek in Ana Thaler. TUKAJ.

Veronika Erjavec v drugi krog Prokuplja, Matic Špec napredoval v Wichiti, srečanje Novakove prekinjeno

bm, 05.07.2018

Veronika Erjavec se je na ITF turnirju v Prokuplju (15.000 $) uvrstila v drugi krog. V uvodnem nastopu je s 6-2 6-4 premagala Srbkinjo Barbaro Bonić.

Na moškem Futuresu v Wichiti (25.000 $) se je Matic Špec po uspešno opravljenih kvalifikacijah uvrstil v drugi krog glavnega turnirja. V uvodnem nastopu je s 7-6(1) 0-6 6-3 premagal Američana Logana Smitha.

Kristina Novak igra s srbsko kvalifikantko Andjelo Jocović. Prvi niz je dobila Jocovićeva s 7-5, v drugem pa je bilo pri vodstvu Novakove s 4-3 srečanje prekinjeno. TUKAJ.

Pia Lovrič in Maja Makorič sta se uvrstili v četrtfinale ITF turnirja v Nemčiji

bm, 05.07.2018

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v nemškem Bruchkoblu sta Pia Lovrič in Maja Makorič dosegli po tri zmage in se uvrstili v četrtfinale. Lovričeva je v prvem krogu s 6-1 6-1 premagala Avstralko Milan Krish, v drugem je bila s 6-2 7-5 boljša od Francozinje Nahie Berecoechea, v tretjem pa s 6-0 6-3 od Nemke Isabel Blažević.

Makoričeva je bila v prvem krogu s 6-2 6-1 boljša od kvalifikantke Victorie Delattre iz Francije, v drugem s 6-0 7-5 od Bolgarke Ralitse Alexandrove, v tretjem pa je s 6-1 6-1 izločila Nemko Carino Sommer.

Danes bosta nastopili še v četrtfinalu konkurence dvojic. TUKAJ.

Dečki uspešni na Otočcu, med deklicami samo Thalerjeva

bm, 04.07.2018

Drugi krog turnirja TE 12 na Otočcu je bil uspešen za naše dečke, med deklicami pa so se slovenske vrste povsem razredčile saj v igri ostaja samo Ana Thaler.

Pri dečkih so bili v drugem krogu uspešni Marko Požonec, Žiga Švec, Mak Mikovič, Marko Retelj, Mark Iztok Lunder, Nal Sok in Luka Videnovič. V tretjem krogu bomo spremljali dva slovenska obračuna, med sabo bodo igrali Požonec in Švec ter Mikovič in Retelj.

Pri deklicah je bila v tretjem krogu uspešna Ana Thaler, ki se je uvrstila v četrtfinale. S 7-5 6-4 je premagala Sophie Magnelli iz Italije.

V konkurenci dvojic sta se v polfinale že uvrstila Mak Mikovič in Žiga Švec. Četrtfinalno srečanje morata odigrati še Mark Iztok Lunder in Luka Videnovič. Pri deklicah so četrtfinalistke Julija Bogatin in Eva Cikajlo, Pia Petelinšek in Ana Thaler ter Hana Šišak Molan in Michelle Pernat. TUKAJ.

Aljaž Bedene po štirih urah in pol ter petih nizih izpadel v drugem krogu Wimbledona, Polona Hercog obstala v prvem

bm, 04.07.2018

Aljaž Bedene je zmagal v uvodnem srečanju letošnjega teniškega turnirja za grand slam v Wimbledonu. S 4-6, 7-6 (4), 7-6 (4), 6-4.Ljubljančan je premagal domačina Camerona Norrieja, 75. igralca lestvice ATP. Dvoboj je trajal dve uri in 49 minut. Igralca sta odlično servirala, tako da smo v srečanju videli samo šest berakov, po tri na vsaki strani. Aljaž je v tekmi zabil 17 asov, končno razmerje osvojenih točk pa je bilo 140-129 v korist našega igralca.

Aljažev nasprotnik v drugem krogu je bil 28-letni Moldavijec Radu Albot, 98. igralec lestvice ATP, ki je v petih nizih izločil 20. nosilca, Španca Pabla Carrena Busta. Pet nizov je potreboval tudi za zmago nad Bedenetom. Končni izid se je glasil 6-2 4-6 7-6(3) 5-7 6-3. Srečanje je trajalo štiri ure in enaindvajset minut, Bedene je tokrat imel nekoliko slabši izkoristek drugega servisa (42 %), tako da si je Albot priigral 21 priložnosti za break, izkoristil jih je šest. Na drugi strani je imel Aljaž 20 priložnosti za break, izkoristil jih je pet. Nasprotniku je zabil 25 asov, naredil pa tudi osem dvojnih napak. Končno razmerje osvojenih točk je bilo 188-170 v korist Albota.

Že v prvem krogu je izpadla Polona Hercog. S 6-2 6-2 jo je premagala Belgijka, Alison Van Uytvanck, 46. igralka lestvice WTA. TUKAJ.

Na Otočcu na turnirju TE 12 dečki odigrali tekme prvega, deklice pa tekme drugega kroga glavnega turnija

bm, 03.07.2018

V teniškem centru Otočec so igralci in igralke na mednarodnem mladinskem turnirju Tennis Europe v starostni kategoriji do 12 let odigrali tekme prvega oz. drugega kroga. Od slovenskih igralcev so zmage v uvodnih nastopih vknjižili Žiga Švec, Mak Mikovič, Marko Retelj, Mark Iztok Lunder in Nal Sok. V drugem krogu bodo nastopili še Lukas Marjanovič, Vid Mohar, Marko Požonec, Klemen Gril, Mark Bernard, Dimitry Suboch in Luka Videnovič.

Pri deklicah je bila večina igralk v prvem krogu prostih, v drugem pa sta od Slovenk zmagali samo Ana Thaler in Lara Flerin. TUKAJ.

Kristina Novak uspešna v kvalifikacijah Prokuplja, Matic Špec uspešen v kvalifikacijah v Wichiti; Sven Lah čez kvalifikacije Telfsa, a nato poražen v prvem krogu

bm, 03.07.2018

Na turnirju serije Futures (15.000 $) v Telfsu je bil v kvalifikacijah uspešen Sven Lah. V drugem krogu je s 6-1 6-0 premagal Vitala Leucha iz Lihtenštajna, v finalu kvalifikacij pa s 6-3 6-4 Avstrijca Jakoba Aichhorna. V prvem krogu glavnega turnirja je nato po izgubljenem prvem nizu v drugem srečanje predal Švicarju Luci Staeheliju. Čez prvi krog kvalifikacij nista prišla Aljaž in Vid Fugina. V glavnem turnirju je že nastopil tudi Mike Urbanija in v prvem krogu s 6-1 4-6 6-3 premagal Avstrijca Alexandra Erlerja.

Kristina Novak je ta teden na ženskem turnirju ITF (15.000 $) v Prokuplju. Za nastop v glavnem turnirju je morala skozi kvalifikacije, ki jih je s tremi zmagami uspešno opravila. V prvem krogu je s 6-3 6-1 premagala Srbkinjo Darijo Mladenović, v drugem s 6-1 6-0 njeno sonarodnjakinjo Andrijano Stoilković, v zadnjem krogu pa s 6-4 6-0 še Rusinjo Sofio Madino.

Matic Špec ta teden nastopa na moškem Futuresu z nagradnim skladom 25.000 $ v ameriški Wichiti. V prvem krogu kvalifikacij je s 6-2 6-4 premagal domačina Borisa Kozlova, v drugem pa s 6-0 6-0 Kolumbijca Alejandra Valencio in se je uvrstil v glavni turnir.

Na Futuresu v Kuala Lumpurju je nastopil Anže Arh in po dveh uspešnih turnirjih, ko se je prebil skozi kvalifikacije, tokrat obstal v prvem krogu. S 6-4 6-1 ga je premagal David Agung Susanto iz Indonezije. TUKAJ.

V kvalifikacijah za letošnja poletna EEP (Summer cups) dečki osvojili tretje, deklice sedmo mesto

bm, 03.07.2018

Od 1. - 3. julija slovenski teniški ekipi v starostni kategoriji do 14 let nastopata na kvalifikacijah za poletna ekipna evropska prvenstva.

Deklice v postavi Petja Drame, Ana Lanišek in Brina Šulin nastopajo v Saint-Valery-En-Cauxu, prvo tekmo pa so igrale z drugimi nosilkami, ekipo Belgije. Belgijke so zmagale s 3-0, tako da je naša ekipa ostala brez možnosti za napredovanje na zaključni turnir. Deklice so v boju za uvrstitev od 5. do 8. mesta, prvo tekmo z ekipo Madžarske izgubile z 1-2, v tekmi za sedmo mesto pa so premagale vrstnice iz Norveške s 3-0.

Dečki v postavi Lun Obrul, Tristan Flander in Maj Premzl so nastopali v francoskem Royanu. Prvo tekmo so igrali proti vrstnikom iz Velike Britanije in zmagali z 2-1. Drugo tekmo so igrali z ekipo Francije, zmaga pa bi jim prinesla nastop na zaključnem turnirju v Murcii od 6. do 8. julija. Žal jim to ni uspelo, Francozi so bili boljši s 3-0. Dečki so se borili za končno tretje mesto in ga tudi osvojili. S 3-0 so premagali ekipo Izraela.

V starostnih skupinah do 16 in do 18 let bodo kvalifikacije potekale od 1. do 3. avgusta.

Rezultate naših ekip najdete TUKAJ.

OP ZALA 16A osvojil Miha Vetrih, B turnir osvojil Mark Bole, pri dekletih zmagovalka Tina Komac; najmlajši v Novem Mestu

bm, 02.07.2018

Na OP ZALA 16 A v Celju sta se v finale uvrstila Miha Vetrih (Sl.Gradec) in Jan Dimitrijevič (Celje). Vetrih je v polfinalu s 7-6(6) 6-1 premagal Marsela Žnuderla (ŽtkMb), Dimitrijevič je bil s 6-2 2-6 6-2 boljši od Nejca Žuniča (Ltc). V finalnem obračunu je slavil Miha Vetrih, ki je zmagal s 6-3 6-4.

B turnir je osvojil Mark Bole, ki je v finalu s 6-1 6-2 premagal Elvisa Ramiča (Talos).

Turnir deklet je osvojila Tina Komac (LukaKp). V finalu je bila s 6-7(1) 6-4 6-4 boljša od Anali Kočevar (Tk Med).

Začetek šolskih počitnic so nekateri najmlajši tekmovalci izkoristili za zadnje nastope pred odhodom tudi na teniške počitnice. Na turnirju 8-11 let jih je gostil TK Portovald. Po kategorijah so bili najboljši:

mini tenis deklice - Una Grubešič (Krško), mini tenis dečki - Tilen Košak (Maja), midi tenise deklice - Veritsa Yaneva (Brežice), midi tenis dečki - Jošt Pečovnik (Jaki), tenis do 10 let deklice - Ema Kapus (Celje), tenis do 10 let dečki - Patrik Semenič (Gibi), tenis do 11 let deklice - Ema Kapus (Celje), tenis do 11 let dečki - Nerej Vidovič (ŽtkMb) TUKAJ.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.