prijava_e
Mladinske selekcije : Ml sel 2018

Konec tedna prprave dečkov in deklic do 11 ter fantov in deklet do 15 let

bm, 21.10.2018

 

Teniška zveza Slovenije je konec tedna organizirala priprave za dečke in deklice v starostni kategoriji do 11 let ter za fante in dekleta v kategoriji do 15 let. Priprave so potekale v Kranju in Mariboru.

 

Poročilo iz priprav do 15 let najdete tukaj

 

Priprave do 15 let dekleta 2018_525

 

Priprave do 15 let fantje 2018_525

 


Poročilo iz priprav do 11 let najdete  tukaj.

 

Priprave do 11 let deklice 2018_525

 

Priprave do 11 let dečki 2018_525

Reprezentančne priprave za Olimpijski festival mladih - Baku 2019

 

Od 21. - 27.7.2019 bo v Bakuju v Azerbejdžanu potekal olimpijski festival mladih (EYOF). Za nastop so nominirani Bor Artnak, Lun Obrul in Tristan Flander pri fantih ter Petja Drame, Pia Rebec in Brina Šulin pri dekletih.

 

Ostale podrobnosti najdete TUKAJ.

 

Redne letne meritve za tekmovalce in tekmovalke bodo 13. oktobra 2018 - obvestilo

 
Obveščamo vas, da bodo redne letne meritve motoričnih sposobnosti in antropometričnih značilnosti za leto 2018 potekale v soboto 13. oktobra
2018 na Fakulteti za šport, Goretanova 22, Ljubljana.

Ostale podrobnosti najdete TUKAJ.

Evropska ekipna in posamična prvenstva 2018

Kvalifikacije za Evropsko ekipno prvenstvo do 12 let - Tennis Europe Nations Challenge by Head

 

V kvalifikacijah za nastop na ekipnem evropskem prvenstvu v starostni kategoriji do 12 let, poimenovanem Tennis Europe Nations Challenge by HEAD, sta še obe naši ekipi v boju za napredovanje na zaključni turnir, saj sta obe v uvodnih dveh nastopih zabeležili po eno zmago in en poraz.

 

Ekipa deklic do 12 let EEP Rezzato 2018 Milić, Pra

 

Deklice so zasedle končno 5. mesto.

 

Deklice, ki igrajo v postavi Ela Nala Milić, Ana Tara Praček in Tinkara Vraničar so po zmagi v prvem krogu z 2-1 nad ekipo Estonije v drugem z 1-2 izgubile z ekipo Bolgarije. Danes so imele kar nekaj smole, potem ko so izgubile odločilno srečanje dvojic z rezultatom 7-5 6-7(6) 8-10. Ela Nala Milić pa še naprej ostaja neporažena v letošnjem letu. Skupina v kateri nastopa še Hrvaška je zelo izenačena, prav vse ekipe pa so v uvodnih dveh krogih dosegle po eno zmago in en poraz z rezultatom 2-1, tako da bo o potnikih v zaključne obračune odločal zadnji krog. Naše deklice so igrale z ekipo Hrvaške, ki je z 2-1 premagala Bolgarijo in z 1-2 izgubila z Estonijo, hrvaške igralke pa so bile z 2-1 boljše tudi od naše ekipe in so na koncu osvojile prvo mesto. Naša ekipa se je morala zadovoljiti s tretjim.

 

V nedeljo so se deklice s Portugalkami borile za končno 5. mesto v predtekmovalni kvalifikacijski Zoni B in ga po zmagi z 2-1 tudi osvojile. Tudi tokrat je točko Sloveniji prinesla Ela Nala Milić, zmagala pa je tudi dvojica Milić/Vraničar.

 

Žreb in rezultate najdete tukaj .

 

Ekipa dečkov do 12 let Rakovnik Švec, Videnovič in

 

Dečki so osvojili končno 6. mesto.

 

Ekipa dečkov v postavi Žiga Švec, Mak Mikovič in Luka Videnovič je po porazu z 0-3 z ekipo Češke v drugem krogu s 3-0 premagala ekipo Slovaške. Čehi so si z dvema zmagama že zagotovili napredovanje, naša ekipa pa se je za napredovanje merila z ekipo Poljske, ki je imela po dveh krogih enak izkupiček kot naši dečki, torej zmago s 3-0 s Slovaki in poraz z 0-3 s Čehi. V odločilnem srečanju so bili Poljaki boljši s 3-0, tako da je naša ekipa osvojila tretje mesto v skupini in se je v zadnji tekmi turnirja s Portugalci borila za končno 5. mesto v predtekmovalni Zoni A. Portugalci so bili boljši s 3-0, tako da so naši dečki osvojili končno šesto mesto.

 

Rezultate najdete tukaj .          

   
 

 

Evropsko posamično prvenstvo do 14 let

 

EPP Most Češka Šulin, Drame, Flander, Artnak in Ša

 

25.7.2018

 

Na prvenstvu do 14 let v Mostu na Češkem je konec slovenskih nastopov. Zadnji sta bili v igri Petja Drame in Brina Šulin v konkurenci dvojic. Naši zadnji predstavnici na prvenstvu sta v drugem krogu igrali s prvima nosilkama, Čehinjama Lindo Fruhvirtovo in Lindo Noskovo in izgubili.
  
Z nastopi sta med dvojicami končala Bor Artnak in Tristan Flander, ki sta morala tekmo drugega kroga zaradi poškodbe Flandra predati.
          

 

24.7.2018

 

Na Evropskem prvenstvu do 14 let V Mostu na Češkem Slovenijo zastopajo Bor Artnak, Tristan Flander, Petja Drame in Brina Šulin.


Žal sta slovenska predstavnika med dečki z nastopi končala že po uvodnih tekmah. Čeprav smo med igralci, ki se bodo borili za najvišja mesta pričakovali tudi Bora Artnaka, ki je letos osvojil že dva turnirja TE, še enkrat je bil finalist, na lestvici TE pa trenutno zaseda 31. mesto, je že v uvodnem nastopu doživel hladno prho. S 6-4 6-3 ga je  premagal Belgijec Noah Merre, 38. igralec lestvice TE. Tudi Belgijec je letos osvojil dva turnirja TE do 14 let.  Najboljši je bil  na turnirju Grawe Open v Mariboru, teden kasneje pa ga je na Bergantovem memorialu v tretjem krogu izločil naš Aljaž Kirbiš. Je pa na drugem turnirju Belgijec osvojil naslov med dvojicami. Zmago je vknjižil še na turnirju v Nottinghamu.

Morda celo nekoliko bližje zmagi je bil Tristan Flander, ki se je dobro upiral Srbu Luki Jovanoviću, kateremu je odvzel niz, a je bilo za zmago to premalo. Jovanović, ki se nahaja na 40. mestu lestvice TE do 14 let je bil boljši s 7-6(7) 4-6 6-2.

Našima dečkoma zdaj preostane turnir dvojic, kjer sta začela dobro in v prvem krogu s 6-3 6-1 premagala Madžara Mersa Delija in Balasza Pestija. 
 
Pri deklicah sta nastopili Petja Drame, ki igra z Gruzijko Anamario Kurtsikashvili in Brina Šulin, ki se je pomerila s Portugalko Mafaldo Guedes. Šulinova je srečanje  izgubila s 4-6 3-6, Drametova pa je prvi niz dobila s 6-2, nato pa je bilo srečanje prekinjeno. V nadaljevanju je bila Petja zanesljiva in je Gruzijko premagala s 6-2 6-1. Nasprotnica v tretjem krogu bo Bolgarka Denislava Glushkova. 
 
Tudi deklici sta bili uspešni v prvem krogu turnirja dvojic. Z 1-6 6-3 10-5 sta si prigarali zmago nad Slovakinjama Saro Sarinovo in Emmo Tothovo.

Evropsko posamično prvenstvo do 18 let - Nika Radišič četrtfinalistka

 

Ekipa do 18 let v Klostersu Dimic Planinšek, Gal i

 

26.7.2018

 

Na Evropskem posamičnem prvenstvu do 18 let v Klostersu se je Nika Radišič uvrstila v četrtfinale. V osmini finala je v svojem tretjem nastopu na prvenstvu s 4-6 6-3 6-3 premagala 5. nosilko, 16-letno Rusinjo Kamillo Rakhimovo, 26. mladinko sveta. Njena četrtfinalna nasprotnica je bila domačinka, 17-letna Joanne Zuger, ki na mladinski svetovni teniški lestvici zaseda 108. mesto. Igralki sta se doslej edinkrat pomerili leta 2015, ko je na Hrvaškem Švicarka po izgubljenem prvem nizu Niki srečanje predala.


Tokrat je bila Švicarka boljša in je zmagala s 6-3 6-4. Nika kljub porazu ni razočarala, saj se je uvrstila med osem najboljših igralk na prvenstvu.
Z njenim nastopom je tudi konec letošnjih slovenskih nastopov na Evropskih posamičnih prvenstvih iz katerih sta se Tjaša Klevišar in Živa Falkner vrnili z bronasto medaljo v konkurenci dvojic na turnirju do 16 let v Moskvi.          

   
 

25.7.2018

 

Na Evropskem posamičnem prvenstvu do 18 let, ki poteka v švicarskem Klostersu v igri ostaja le še Nika Radišič. Nika je v tretjem krogu s 6-4 1-6 7-5 premagala 17-letno Španko Carloto Martinez Cirez, 188. igralko mladinske svetovne teniške lestvice in se uvrstila v osmino finala oz. med šestnajst najboljših mladink. Tu jo čaka obračun s 5. nosilko, 16-letno Rusinjo Kamillo Rakhimovo, 26. mladinko sveta.

 

24.7.2018

 

V švicarskem Klostersu se nadaljuje Evropsko posamično prvenstvo za fante in dekleta v starostni kategoriji do 18 let. Slovenske barve branijo Nika Radišič, Anja Gal, Filip Jeff Planinšek in Matic Dimic.

Spomnimo, da je lani naslov evropske prvakinje osvojila Kaja Juvan, z Anjo Gal pa sta bili bronasti v konkurenci dvojic, kjer tudi letos našima igralkama pripisujemo lepe možnosti za osvojitev medalje.


Zagotovo je med favoritinjami za visoka mesta tudi Nika Radišič v konkurenci posameznic, čeprav je turnir zelo močno zaseden in je Nika, ki trenutno zaseda 43. mesto na lestvici ITF šele deveta nosilka. Turnir je odlično začela in brez težav s 6-3 6-0 premagala Avstrijko Arabello Koller.

Anja Gal je igrala s Portugalko Francisco Jorge in izgubila z 1-6 1-6.
 
Naši dekleti sta danes nastopili v konkurenci dvojic, kjer pa sta popričakovanju imeli pretežki nasprotnici, namreč 1. nosilki turnija Margaryto Bilokin in Victoriio Dema iz Ukrajine. Ukrajinki sta bili boljši s 6-4 6-2.

Fanta sta se v obeh konkurencah, med posamezniki in v dvojicah poslovila že po uvodnem nastopu. Matic Dimic je igral s 16-letnim Turkom Boro Sengulom in tesno izgubil s 4-6 6-2 3-6. Sengul na lestvici ITF zaseda 88. mesto, je pa v zadnjem obdobju v izvrstni formi saj je na zadnjih 26 tekmah, ki jih je odigral na turnirjih 4. in 3. ranga zabeležil kar 23 zmag in le tri poraze.
 
Tudi Filip Jeff Planinšek je nastope v posamični konkurenci že končal. S 7-6(3) 7-5 ga je premagal 17-letni Nemec Justin Schlageter, 77. igralec lestvice ITF.  Tudi Nemec se lahko letos že pohvali z zmago in finalom na turnirjih 2.
ranga.

Med dvojicami sta Matic in Filip Jeff igrala s 14. nosilcema, Nemcema Justinom Schlageterjem in Osmanom Torskim in izgubila v treh nizih s 6-3 2-6 5-10.

 

22.7.2018

 

Po končanem Evropskem posamičnem prvenstvu do 16 let v Moskvi, kjer sta v konkurenci dvojic bronasto medaljo osvojili Tjaša Klevišar in Živa Falkner z boji za naslov evropskih prvakov nadaljujejo fantje in dekleta do 18 let v švicarskem Klostersu ter dečki in deklice do 14 let v češkem Mostu.

V Klostersu bodo slovenske barve zastopali Nika Radišič, Anja Gal, Filip Jeff Planinšek in Matic Dimic.


Spomnimo, da je lani naslov evropske prvakinje osvojila Kaja Juvan, z Anjo Gal pa sta bili bronasti v konkurenci dvojic, kjer tudi letos našima igralkama pripisujemo lepe možnosti za osvojitev medalje.  Zagotovo pa je med favoritinjami tudi Nika Radišič v konkurenci posameznic, čeprav je turnir zelo močno zaseden in je Nika, ki trenutno
zaseda 43. mesto na lestvici ITF šele deveta nosilka. 
 

Evropsko posamično prvenstvo do 16 let - Tjaša Klevišar in Živa Falkner bronasti v dvojicah

21.7.2018

 

EPP 2018 Moskva Falkner in Klevišar bron dvojice_5

 

16-letna Novomeščanka Živa Falkner in njena vrstnica,  Kranjčanka Tjaša Klevišar sta na Evropskem posamičnem prvenstvu v tenisu, v starostni kategoriji do 16 let, ki se odvija v Moskvi osvojili bronasto medaljo v konkurenci dvojic.

V četrtfinalu sta s 6-4 6-2 premagali 12. nosilki, Čehinji Kristzyno Lavickovo in  Darjo Vidmanovo, nato pa sta se za uvrstitev v finale borili z drugima nosilkama, Belorusinjama Viktoryo Kanapatskayo in Jano Kolodynsko. Izjemno izenačeno srečanje sta dobili Belorusinji s 4-6 6-4 10-8

Čestitamo za osvojen bron!

V konkurenci posameznic je Živa nastope končala v osmini finala. Tu jo je s 6-2 6-1 premagala Latvijka Patricija Spaka.


Na prvenstvu v Moskvi je nastopilo 144 igralcev in igralk, prvenstvo pa predstavlja pomemben mejnik v karieri mladih teniških igralcev, zato se ga udeležuje večina najboljših v tej starostni kategoriji. Med zmagovalci preteklih prvenstev tako najdemo tudi 12 zdajšnih ali nekdanjih št. 1 svetovnega članskega tenisa.

 

 

20.7.2018

 

 

Na EPP v Moskvi, ki poteka v starostni kategoriji do 16 let je danes prva nastopila Živa Falkner in se uvrstila v osmino finala oz. med šestnajst naboljših igralk evropskega prvenstva. V tretjem krogu je bila njena nasprotnica Belgijka Eva Lys, 77. igralka evropske teniške lestvice. Živa je prvi niz dobila s 7-5 nato pa ji je nasprotnica srečanje predala. Njena naslednja nasprotnica bo Latvijka Paricija Spaka.
 
Tjaša Klevišar, je igrala s 6. nosilko iz Latvije Kamillo Bartone in izgubila z 1-6 1-6.

Blaž Vidovič je igral s Slovakom Jakubom Katuchom in bil prav tako poražen, le da je bil tu izid bolj tesen. Slovak je bil boljši s 5-7 7-5 6-0.

V osmini finala konkurence dvojic bosta nastopili Tjaša in Živa. Igrali bosta s Špankama Ane Mintegi Del Olmo in Leyre Romero Gormaz.

 

Zaradi dežja je bila tekma posameznic prestavljena na soboto, Živa in Tjaša pa sta bili dvakrat uspešni v igri dvojic in sta se uvrstili v polfinale ter si tako že priigrali najmanj bronasto odličje. 


V četrtfinalu sta s 6-4 6-2 premagali 12. nosilki, Čehinji Kristzyno Lavickovo in  Darjo Vidmanovo. Za uvrstitev v finale sta se borili z drugima nosilkama, Belorusinjama Viktoryo Kanapatskayo in Jano Kolodynsko in tesno izgubili s 6-4 4-6 8-10.

 

 

18.7.2017

 

Na Evropskem posamičnem prvenstvu v Moskvi še naprej odlično nastopajo naši predstavniki. Živa Falkner, Tjaša Klevišar in Blaž Vidovič so se uvrstili v tretji krog oz. med 32 najboljših med posamezniki.

Blaž Vidovič je v drugem krogu brez težav opravil s 4. nosilcem, 15-letnim Armencem Arturjem Soghoyanom, 16. igralcem lestvice Tennis Europe, ki je letos do srečanja z Blažem na turnirjih TE izgubil samo dve tekmi. Slavil je s 7-5 6-3. S tem si je široko odprl vrata proti zaključnim obračunom.

Odlično je nastopila tudi Živa Falkner, ki je za zmago nad 3. nosilko, Rusinjo Mario Timofeevo porabila tri ure, a se na koncu tudi ona zasluženo veselila velike zmage. Rusinja je trenutno na 12. mestu evropske teniške lestvice, še bolj zgovorno pa o vrednosti današnje Živine zmage govori podatek, da je Timofeeva, ki sicer šteje 14 let, trenutno 58. mladinka sveta. Tudi Živa si je z zmago odprla pot proti zaključnim bojem.

Tjaša Klevišar si je napredovanje zagotovila že včeraj, ko je s 6-2 4-6 6-2 premagala Saro Mikaća iz BiH in tudi njo pričakujemo v boju za najvišja mesta.

Danes sta v konkurenci dvojic Živa in Tjaša nastopili dvakrat. Najprej sta s 6-1 6-1 premagali igralki iz Cipra, nato pa sta s 6-4 7-6(9) izločili 4. nosilki, Rusinji Avelino
Sayfetdinovo in Elino Avanesyan ter se uvrstili v četrtfinale.
 
Slabše sta jo odnesla Vidovič in Jurjevčič.  V drugem krogu sta s 4-6 4-6 izgubila s Špancema Carlosom Alcarazom Garfio in Mariom Gonzalez Fernandez, ki sta 5. nosilca turnirja fantov.

 

17.7.2018  

 

EPP 16 Moskva 2018 - Vidovič, Jurjevčič, Jankovič,

 

V Moskvi se je začelo Evropsko posamično prvenstvo v tenisu za igralce in igralke v starostni kategoriji do 16 let. Pod vodstvom Gordana Jankovića slovenske barve zastopajo Blaž Vidovič, Nik Jurjevčič, Tjaša Klevišar in Živa Falkner.

 

Z uvodnima nastopoma sta že uspešno opravila Vidovič in Falknerjeva.  Vidovič je v prvem krogu s 6-4 6-3 premagal Belorusa Mikhaila Malakhovicha in bo v drugem krogu igral s 4. nosilcem, Armencem Arturjem Soghoyanom. Jurjevčič je bil v prvem krogu prost, v drugem je igral s Slovakom Lukasom Palovicem in izgubil z 2-6 3-6.


Falknerjeva je v prvem krogu s 6-3 6-0 premagala Bolgarko Dariyo Radulovo, v drugem krogu jo čaka obračun s 3. nosilko, Rusinjo Mario Timofeevo.  Klevišarjeva je bila v prvem krogu prosta, v drugem je igrala s Saro Mikaća iz BiH in zmagala s 6-2 4-6 6-2.

Kvalifikacije za Evropsko ekipno prvenstvo do 14 let (Summer cup)

3.7.2018 

 

Od 1. - 3. julija slovenski teniški ekipi v starostni kategoriji do 14  let nastopata na kvalifikacijah za poletna ekipna evropska prvenstva.

Deklice v postavi Petja Drame, Ana Lanišek in Brina Šulin nastopajo v Saint-Valery-En-Cauxu, prvo tekmo pa so igrale z drugimi  nosilkami, ekipo Belgije. Belgijke so zmagale s 3-0, tako da je naša ekipa ostala brez možnosti za napredovanje na zaključni turnir. Deklice so v boju za uvrstitev od 5. do 8. mesta, prvo tekmo z ekipo Madžarske izgubile z 1-2, v tekmi za sedmo mesto pa so premagale vrstnice iz Norveške s 3-0.

 

Deklice so osvojile končno 7. mesto.


 EEP deklice Francija 2018


Dečki v postavi Lun Obrul, Tristan Flander in Maj Premzl so nastopali v francoskem Royanu. Prvo tekmo so igrali proti vrstnikom iz Velike Britanije in zmagali z 2-1. Drugo tekmo so igrali z ekipo Francije, zmaga pa bi jim prinesla nastop na zaključnem turnirju v Murcii od 6. do 8. julija. Žal jim to ni uspelo, Francozi so bili boljši s 3-0. Dečki so se borili za končno tretje mesto in ga tudi osvojili. S 3-0 so premagali ekipo Izraela.

 

Dečki so osvojili končno 3. mesto

 
V starostnih skupinah do 16 in do 18 let bodo kvalifikacije potekale od 1. do 3. avgusta.

Na ekipnem turnirju Lampo Trophy v Rezzatu ekipi do 12 let izgubili v polfinalu

13.7.2018

 

Lampo trophy 2018_525

 

Slovenska ekipa dečkov in deklic ta teden nastopa na tradicionalnem ekipnem turnirju TE do 12 let, Lampo Trophy v italijanskem Rezzatu. Pod vostvom Roka Ferjana in Ervina Hafnerja bosta ekipi nastopili v zelo močnih postavah. Pri deklicah bodo zaigrale Ela Nala Milić, Tinkara Vraničar in Ana Tara Praček, pri dečkih pa Žiga Švec, LukaVidenovič in Mak Mikovič.

 

Na turnirju nastopa po osem ekip, ki so razdeljene v dve skupini in v uvodu igrajo po sistemu RR. Prvo uvrščeni ekipi se uvrstita v polfinale.


Lansko leto so se izkazale deklice, ki so po porazu z Italijo osvojile  končno 2. mesto, dečki pa so nastope končali po koncu tekmovanja v skupinah. Tudi letos bosta naši ekipi med favoriti za končne obračune, saj je Ela Nala Milić še neporažena na mednarodnih tekmah, Žiga Švec pa je prejšnji teden osvojil turnir TE na Otočcu.

Dečki nastopajo v skupini z ekipami Mehike, Francije ter Bosne in Hercegovine, deklice so v skupini z ekipami Romunije, Francije ter Bosne in Hercegovine.


Prvo tekmo sta obe ekipi igrali s Francijo in izgubili. Francoski dečki so bili boljši s 3-0, deklice z 2-1. Ela Nala Milić ostaja letos še naprej neporažena.

Drugo tekmo so dečki igrali z ekipo Mehike in zmagali s 3-0, prav tako s 3-0 so bile deklice boljše od Romunk.


Zadnjo tekmo sta naši ekipi v četrtek igrali igrali z ekipama Bosne in Hercegovine. Deklice so bile uspešne in so zmagale s 3-0, dečki pa so izgubili z 1-2.

Obe naši ekipi sta osvojili 2. mesto v svojih skupinah in sta se za napredovanje v finale pomerili z ekipama Velike  Britanije, ki sta v obeh kategorijah osvojili 1. mesto v svojih
skupinah.

Žal so bili mladi britanski igraci in igralke premočni za naše mlade upe. Dečki so izgubili vsa tri srečanja, pri deklicah je edino točko, ob porazu z 1-2, Sloveniji priigrala Ela Nala Milić.

V Kranju na enodnevnih pripravah teniški upi do 12 let

Kranj, 31.3.2018

 

V Kranju so se na enodnevnih pripravah zbrali mladi teniški upi v starostni kategoriji do 12 let.

 

Priprave do 12 let Kranj marec 2018_525

WINTER CUP 2018

  

 KVALIFIKACIJE DO 16 LET

 

DEKLETA DO 16 LET SO OSVOJILA KONČNO 5. MESTO V KVALIFIKLACIJAH 

 

 

Ekipa deklet do 16 let 2018_525

 

 

Ekipa deklet do 16 let nastopa v kvalifikacijski skupini v portugalski Lousadi, kjer so naše igralke spadale v ožji krog favoritinj za napredovanje na zaključni turnir, kamor se uvrstita prvouvrščeni ekipi. Slovenijo zastopajo Živa FALKNER, Pia LOVRIČ in Tjaša KLEVIŠAR. Dekleta so 3. nosilke turnirja in igrajo v skupini z ekipami Ukrajine, Irske, Portugalske, Španije, Velike Britanije, Belgije in Italije, sta pa naši prvi igralki tokrat z nastopom razočarali, predvsem velja to za nastop v igri dvojic. V prvem krogu so naše, v mednarodnem mladinskem merilu zdaj že izkušene igralke, leta 2016 so bile tudi udeleženke svetovnega prvenstva, igrale z ekipo Portugalske in presenetljivo izgubile z 1-2. Točko za Slovenijo je v dvoboju drugih igralk obeh ekip osvojila Lovričeva, prvi lopar Živa Falkner pa je tekmo posameznic izgubila. Danes našima dekletoma res ni šlo nič od rok, saj sta izgubili tudi odločilno srečanje dvojic. Portugalki sta bili boljši s 6-1 6-4. Naši igralki sta izgubili kar osem iger v katerih je pri deucu odločala tako imenovana odločilna točka, od tega zadnje tri igre v drugem nizu.

 

Dekleta so v razigravanju za uvrstitev od 5. do 8. mesta premagala ekipo Irske in se za končno 5. mesto borijo z ekipo Belgije.

 

SLOVENIJA  -   BELGIJA                      2  -  1

 

SLOVENIJA   -   IRSKA                        3  -  0

 

SLOVENIJA   -   PORTUGALSKA            1  -  2

 

 
FANTJE SO OSVOJILI KONČNO 7. MESTO V KVALIFIKACIJAH

 

 

Ekipa fantov do 16 let Potočnik Emeršič Vidovič Je

 

 

 

Fantje nastopajo v Budimpešti, kamor so odpotovali Gal EMERŠIČ POTOČNIK, Blaž VIDOVIČ in Aljaž JERAN. Igrajo v skupini z ekipami Litve, Slovaške, Češke, Srbije, Švice, Črne Gore in Madžarske.

 

Prvo tekmo je naša reprezentanca v Budimpešti igrala s 3. postavljeno ekipo Češke in izgubila z 0-2. Oba posamična obračuna sta bila tesna in sta se končala po odigranih
treh nizih, kar pa je za naše fante slaba tolažba saj so izpadli iz boja za napredovanje na zaključni turnir. V razigravanju za uvrstitev od 5. do 8. mesta bodo najprej igrali z Litvo.  Na zaključni turnir napredujeta prvouvrščeni reprezentanci.

 

 

SLOVENIJA  -  ČRNA GORA         2  -  1

 

SLOVENIJA   -   LITVA                 0  -  3

 

SLOVENIJA     -      ČEŠKA           0  -  3

 

 

 

 

 

KVALIFIKACIJE DO 14 LET

 

DEKLICE DO 14 LET SO OSVOJILE KONČNO 8. MESTO.

  

Ekipa do 14 let 2018 Šulin, Drame, Rebec, Berendij

 

  

 

Ekipa deklic do 14 let v postavi  Brina ŠULIN, Petja DRAME in Pija Marija REBEC  pod vodstvom Tomaža BERENDIJAŠA nastopa v madžarskem Pecsu, kjer se je  za nastop v kvalifikacijah borila z ekipo Luksemburga. Pija Marija REBEC  in Petja DRAME sta zanesljivo dobili oba posamična obračuna in deklicam zagotovili nastop v kvalifikacijah, kjer bodo v njihovi C skupini še ekipe Bolgarije, Madžarske, Italije, Srbije, Slovaške, Švice in Litve. Slednja je v predkvalifikacijah izločila Črno Goro. 

Prvo kvalifikacijsko tekmo  so naše deklice igrale z vrstnicami iz Srbije in izgubile z 1-2. Po srečanju posameznic je bil izid izenačen, naši igralki Brina Šulin in Pia Marija REBEC pa sta nato z 2-6 7-6(3) 6-10 tesno izgubili odločilno igro dvojic.

 

V razigravanju za uvrstitev od 5. do 8. mesta so najprej izgubile z Italijo, v boju za 7. mesto pa tudi s Slovaško.

 

SLOVENIJA  -  SLOVAŠKA            0  -  3

 

SLOVENIJA    -   ITALIJA            0   -  3

 

SLOVENIJA   -     SRBIJA            1  -  2

 

 

 

DEČKI SO OSVOJILI KONČNO 4. MESTO. 

 

 

EWkipa dečkov do 14 let Obrul Artnak Premzl Por

 

 

Dečki do 14 let so v postavi Bor ARTNAK, Lun OBRUL in Maj PREMZL pod vodstvom Marka PORA uspešno nastopili v predkvalifikacijah v nemškem Niederzierju. Tudi njihovi nasprotniki v predkvalifikacijskem obračunu so bili Luksemburžani, Lun OBRUL in Bor ARTNAK pa sta zanesljivo dobila oba posamična obračuna, tako da bo naša ekipa zdaj nastopila v kvalifikacijski skupini A skupaj z ekipami Belgije,  Bolgarije, Finske, Nemčije, Velike Britanije, Irske in Nizozemske.

 

Naša ekipa je na turnirju postavljena na mesto 4. nosilcev in je v prvem krogu igrala z ekipo Nizozemske. Čeprav jim na začetku ni prav dobro kazalo, saj je Lun OBRUL uvodno srečanje izgubil, je stvari na svoje mesto z zmago postavil Bor ARTNAK, ki je izid izenačil, piko na i za zmago z 2-1 pa sta postavila Artnak in Maj PREMZL, ki sta dobila odločilni super (match) tie-break z 10-0.  Naslednji nasprotniki Slovenije so Belgijci, ki po prvi tekmi posameznikov vodijo z 1-0. Za obstanek v igri bo zdaj poskušal poskrbeti Bor ARTNAK. 

 

Naše dečki so danes igrali z Belgijo za uvrstitev v finale, a jim to ni uspelo. Belgijci so dobili oba posamična dvoboja, tako da se bo naša ekipa zdaj borila za uvrstitev  na 3. mesto v kvalifikacijski skupini, s porazom pa kot še zadnja slovenska ekipa dečki ostajajo brez uvrstitve na zaključni turnir. 

 

 

Rezultate lahko v živo (live score) spremljate TUKAJ.

 

 

SLOVENIJA   -        NEMČIJA                1  -  2

 

SLOVENIJA   -       BELGIJA                  0  -  3

 

SLOVENIJA   -    NIZOZEMSKA             2  -  1

 

 

 

 

Posnetek otvoritvene slovesnosti s predstavitvijo reprezentanc si lahko ogledate TUKAJ.

 

 

 

 

12 LET

 
26.01.2018   

 

Začela so se zimska ekipna evropska prvenstva poimenovana Tennis Europe Winter Cups by Head. Od petka do nedelje so v kvalifikacijah v Avstriji nastopali dečki in deklice v starostni kategoriji do 12 let.

 

DEČKI SO OSVOJILI KONČNO 6. MESTO. 

 

 

Ekipa dečkov do 12 let Winter cup 2018_525

 

 

Pri dečkih so Slovenijo zastopali Miha BAJŽELJ, Mark Iztok LUNDER in Žiga ŠVEC. Ekipo je v Leibnitzu vodil Daniel ŠANTL.  Naši dečki so igrali v skupini z Veliko Britanijo, Hrvaško, Madžarsko, Luksemburgom, Italijo, Avstrijo in Bolgarijo. In prav ekipa Bolgarov je bila prva nasprotnica naših mladih upov, ki so izgubili z 1-2. Bolgarija
se je uvrstila v polfinale, naši dečki pa so se borili za uvrstitev od  5.do 8. mesta. Točko za naše dečke je priigral Žiga Švec. Prvo tekmo v razigravanju so naši dečki igrali z domačini Avstrijci in zmagali z 2-1.  Za končno 5. mesto so igrali z ekipo Hrvaške .
 
  

SLOVENIJA   -   BOLGARIJA                1  -  2

 

 

SLOVENIJA   -   AVSTRIJA                   2  -  1

 

 

SLOVENIJA   -   HRVAŠKA                     1  -  2 

 

 

 

Več informacij najdete   TUKAJ

 

 

 

DEKLICE SO OSVOJILE KONČNO 5. MESTO.

 

 

Ekipa deklic do 12 let Winter cup 2018_525

 

 

Deklice v postavi Ela Nala MILIĆ, Ana Tara PRAČEK in Tinkara VRANIČAR so pod vodstvom Marka PORA nastopale v Neudorflu. V skupini s Slovenijo so bile ekipe Avstrije, Hrvaše, Francije, Italije, Moldavije, Romunije in Srbije. Prvo tekmo so naše deklice igrale z Romunkami in tudi one so izgubile z 1-2.  Po tekmah posameznic je bil izid 1-1, odločilno tekmo dvojic pa sta dobili Romunki s 6-4 6-4. V boju za uvrstitev med 5. do  8. mestom so naše deklice igrale z ekipo Moldavije in zmagale z 2-1. Za končno 5. mesto so igrale z ekipo Srbije in tudi v drugo so bile uspešne. Zmagale so z 2-1 in osvojile končno 5. mesto.   

 

SLOVENIJA   -   ROMUNIJA                1  -  2

 

SLOVENIJA   -   MOLDAVIJA               2  -  1

 

SLOVENIJA   -   SRBIJA                     2  -  1

 


Več informacij najdete TUKAJ  

   
 

Mlade reprezentance so se predstavile v Kranju

23.01.2018   

 

Reprezentance 12 14 16 - 2018 Kranj_525_ Sportida

 

Konec januarja in začetek februarja sta običajno v znamenju nastopa mladinskih reprezentanc na tekmovanju Winter cup, zimskem Evropskem ekipnem prvenstvu. To se začenja 26. januarja s kvalifikacijskimi obračuni ekip do 12 let, od 2. do 4. februarja pa bodo nastopile še ekipe v starostnih kategorijah do 14  in do 16 let.
Pred nastopom so se igralci in igralke zbrali v Kranju, kjer jih je pozdravil predsednik TS Marko UMBERGER.

 

Kdo bo Slovenijo zastopal na letošnjem tekmovanju si lahko ogledate  tukaj.    

 

Reprezentance Kranj 2018_525

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2020. Vse pravice pridržane.