Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Mladinske selekcije : Ml sel 2018

Mladinske selekcije 2018

 

V Kranju na enodnevnih pripravah teniški upi do 12 let

Kranj, 31.3.2018

 

V Kranju so se na enodnevnih pripravah zbrali mladi teniški upi v starostni kategoriji do 12 let.

 

Priprave do 12 let Kranj marec 2018_525

WINTER CUP 2018

  

 KVALIFIKACIJE DO 16 LET

 

DEKLETA DO 16 LET SO OSVOJILA KONČNO 5. MESTO V KVALIFIKLACIJAH 

 

 

Ekipa deklet do 16 let 2018_525

 

 

Ekipa deklet do 16 let nastopa v kvalifikacijski skupini v portugalski Lousadi, kjer so naše igralke spadale v ožji krog favoritinj za napredovanje na zaključni turnir, kamor se uvrstita prvouvrščeni ekipi. Slovenijo zastopajo Živa FALKNER, Pia LOVRIČ in Tjaša KLEVIŠAR. Dekleta so 3. nosilke turnirja in igrajo v skupini z ekipami Ukrajine, Irske, Portugalske, Španije, Velike Britanije, Belgije in Italije, sta pa naši prvi igralki tokrat z nastopom razočarali, predvsem velja to za nastop v igri dvojic. V prvem krogu so naše, v mednarodnem mladinskem merilu zdaj že izkušene igralke, leta 2016 so bile tudi udeleženke svetovnega prvenstva, igrale z ekipo Portugalske in presenetljivo izgubile z 1-2. Točko za Slovenijo je v dvoboju drugih igralk obeh ekip osvojila Lovričeva, prvi lopar Živa Falkner pa je tekmo posameznic izgubila. Danes našima dekletoma res ni šlo nič od rok, saj sta izgubili tudi odločilno srečanje dvojic. Portugalki sta bili boljši s 6-1 6-4. Naši igralki sta izgubili kar osem iger v katerih je pri deucu odločala tako imenovana odločilna točka, od tega zadnje tri igre v drugem nizu.

 

Dekleta so v razigravanju za uvrstitev od 5. do 8. mesta premagala ekipo Irske in se za končno 5. mesto borijo z ekipo Belgije.

 

SLOVENIJA  -   BELGIJA                      2  -  1

 

SLOVENIJA   -   IRSKA                        3  -  0

 

SLOVENIJA   -   PORTUGALSKA            1  -  2

 

 
FANTJE SO OSVOJILI KONČNO 7. MESTO V KVALIFIKACIJAH

 

 

Ekipa fantov do 16 let Potočnik Emeršič Vidovič Je

 

 

 

Fantje nastopajo v Budimpešti, kamor so odpotovali Gal EMERŠIČ POTOČNIK, Blaž VIDOVIČ in Aljaž JERAN. Igrajo v skupini z ekipami Litve, Slovaške, Češke, Srbije, Švice, Črne Gore in Madžarske.

 

Prvo tekmo je naša reprezentanca v Budimpešti igrala s 3. postavljeno ekipo Češke in izgubila z 0-2. Oba posamična obračuna sta bila tesna in sta se končala po odigranih
treh nizih, kar pa je za naše fante slaba tolažba saj so izpadli iz boja za napredovanje na zaključni turnir. V razigravanju za uvrstitev od 5. do 8. mesta bodo najprej igrali z Litvo.  Na zaključni turnir napredujeta prvouvrščeni reprezentanci.

 

 

SLOVENIJA  -  ČRNA GORA         2  -  1

 

SLOVENIJA   -   LITVA                 0  -  3

 

SLOVENIJA     -      ČEŠKA           0  -  3

 

 

 

 

 

KVALIFIKACIJE DO 14 LET

 

DEKLICE DO 14 LET SO OSVOJILE KONČNO 8. MESTO.

  

Ekipa do 14 let 2018 Šulin, Drame, Rebec, Berendij

 

  

 

Ekipa deklic do 14 let v postavi  Brina ŠULIN, Petja DRAME in Pija Marija REBEC  pod vodstvom Tomaža BERENDIJAŠA nastopa v madžarskem Pecsu, kjer se je  za nastop v kvalifikacijah borila z ekipo Luksemburga. Pija Marija REBEC  in Petja DRAME sta zanesljivo dobili oba posamična obračuna in deklicam zagotovili nastop v kvalifikacijah, kjer bodo v njihovi C skupini še ekipe Bolgarije, Madžarske, Italije, Srbije, Slovaške, Švice in Litve. Slednja je v predkvalifikacijah izločila Črno Goro. 

Prvo kvalifikacijsko tekmo  so naše deklice igrale z vrstnicami iz Srbije in izgubile z 1-2. Po srečanju posameznic je bil izid izenačen, naši igralki Brina Šulin in Pia Marija REBEC pa sta nato z 2-6 7-6(3) 6-10 tesno izgubili odločilno igro dvojic.

 

V razigravanju za uvrstitev od 5. do 8. mesta so najprej izgubile z Italijo, v boju za 7. mesto pa tudi s Slovaško.

 

SLOVENIJA  -  SLOVAŠKA            0  -  3

 

SLOVENIJA    -   ITALIJA            0   -  3

 

SLOVENIJA   -     SRBIJA            1  -  2

 

 

 

DEČKI SO OSVOJILI KONČNO 4. MESTO. 

 

 

EWkipa dečkov do 14 let Obrul Artnak Premzl Por

 

 

Dečki do 14 let so v postavi Bor ARTNAK, Lun OBRUL in Maj PREMZL pod vodstvom Marka PORA uspešno nastopili v predkvalifikacijah v nemškem Niederzierju. Tudi njihovi nasprotniki v predkvalifikacijskem obračunu so bili Luksemburžani, Lun OBRUL in Bor ARTNAK pa sta zanesljivo dobila oba posamična obračuna, tako da bo naša ekipa zdaj nastopila v kvalifikacijski skupini A skupaj z ekipami Belgije,  Bolgarije, Finske, Nemčije, Velike Britanije, Irske in Nizozemske.

 

Naša ekipa je na turnirju postavljena na mesto 4. nosilcev in je v prvem krogu igrala z ekipo Nizozemske. Čeprav jim na začetku ni prav dobro kazalo, saj je Lun OBRUL uvodno srečanje izgubil, je stvari na svoje mesto z zmago postavil Bor ARTNAK, ki je izid izenačil, piko na i za zmago z 2-1 pa sta postavila Artnak in Maj PREMZL, ki sta dobila odločilni super (match) tie-break z 10-0.  Naslednji nasprotniki Slovenije so Belgijci, ki po prvi tekmi posameznikov vodijo z 1-0. Za obstanek v igri bo zdaj poskušal poskrbeti Bor ARTNAK. 

 

Naše dečki so danes igrali z Belgijo za uvrstitev v finale, a jim to ni uspelo. Belgijci so dobili oba posamična dvoboja, tako da se bo naša ekipa zdaj borila za uvrstitev  na 3. mesto v kvalifikacijski skupini, s porazom pa kot še zadnja slovenska ekipa dečki ostajajo brez uvrstitve na zaključni turnir. 

 

 

Rezultate lahko v živo (live score) spremljate TUKAJ.

 

 

SLOVENIJA   -        NEMČIJA                1  -  2

 

SLOVENIJA   -       BELGIJA                  0  -  3

 

SLOVENIJA   -    NIZOZEMSKA             2  -  1

 

 

 

 

Posnetek otvoritvene slovesnosti s predstavitvijo reprezentanc si lahko ogledate TUKAJ.

 

 

 

 

12 LET

 
26.01.2018   

 

Začela so se zimska ekipna evropska prvenstva poimenovana Tennis Europe Winter Cups by Head. Od petka do nedelje so v kvalifikacijah v Avstriji nastopali dečki in deklice v starostni kategoriji do 12 let.

 

DEČKI SO OSVOJILI KONČNO 6. MESTO. 

 

 

Ekipa dečkov do 12 let Winter cup 2018_525

 

 

Pri dečkih so Slovenijo zastopali Miha BAJŽELJ, Mark Iztok LUNDER in Žiga ŠVEC. Ekipo je v Leibnitzu vodil Daniel ŠANTL.  Naši dečki so igrali v skupini z Veliko Britanijo, Hrvaško, Madžarsko, Luksemburgom, Italijo, Avstrijo in Bolgarijo. In prav ekipa Bolgarov je bila prva nasprotnica naših mladih upov, ki so izgubili z 1-2. Bolgarija
se je uvrstila v polfinale, naši dečki pa so se borili za uvrstitev od  5.do 8. mesta. Točko za naše dečke je priigral Žiga Švec. Prvo tekmo v razigravanju so naši dečki igrali z domačini Avstrijci in zmagali z 2-1.  Za končno 5. mesto so igrali z ekipo Hrvaške .
 
  

SLOVENIJA   -   BOLGARIJA                1  -  2

 

 

SLOVENIJA   -   AVSTRIJA                   2  -  1

 

 

SLOVENIJA   -   HRVAŠKA                     1  -  2 

 

 

 

Več informacij najdete   TUKAJ

 

 

 

DEKLICE SO OSVOJILE KONČNO 5. MESTO.

 

 

Ekipa deklic do 12 let Winter cup 2018_525

 

 

Deklice v postavi Ela Nala MILIĆ, Ana Tara PRAČEK in Tinkara VRANIČAR so pod vodstvom Marka PORA nastopale v Neudorflu. V skupini s Slovenijo so bile ekipe Avstrije, Hrvaše, Francije, Italije, Moldavije, Romunije in Srbije. Prvo tekmo so naše deklice igrale z Romunkami in tudi one so izgubile z 1-2.  Po tekmah posameznic je bil izid 1-1, odločilno tekmo dvojic pa sta dobili Romunki s 6-4 6-4. V boju za uvrstitev med 5. do  8. mestom so naše deklice igrale z ekipo Moldavije in zmagale z 2-1. Za končno 5. mesto so igrale z ekipo Srbije in tudi v drugo so bile uspešne. Zmagale so z 2-1 in osvojile končno 5. mesto.   

 

SLOVENIJA   -   ROMUNIJA                1  -  2

 

SLOVENIJA   -   MOLDAVIJA               2  -  1

 

SLOVENIJA   -   SRBIJA                     2  -  1

 


Več informacij najdete TUKAJ  

   
 

Mlade reprezentance so se predstavile v Kranju

23.01.2018   

 

Reprezentance 12 14 16 - 2018 Kranj_525_ Sportida

 

Konec januarja in začetek februarja sta običajno v znamenju nastopa mladinskih reprezentanc na tekmovanju Winter cup, zimskem Evropskem ekipnem prvenstvu. To se začenja 26. januarja s kvalifikacijskimi obračuni ekip do 12 let, od 2. do 4. februarja pa bodo nastopile še ekipe v starostnih kategorijah do 14  in do 16 let.
Pred nastopom so se igralci in igralke zbrali v Kranju, kjer jih je pozdravil predsednik TS Marko UMBERGER.

 

Kdo bo Slovenijo zastopal na letošnjem tekmovanju si lahko ogledate  tukaj.    

 

Reprezentance Kranj 2018_525

Zavarovalnica Sava tenis Petrol Telemach Zala Alta BTC City Total Coca Cola Gospodarsko rastavišče Grafični studio K Lenovo City Express Slowatch Aktiva Skupina Medot Energetika Maribor Diners Tenis Slovenija city break Babolat Slovenija Dunlop Sport