Na Fredijevem memorialu turnirja deklic osvojili Lija Mumlek in Kaja Najzer, pri dečkih zmagovalca Marko Retelj in Paolo Angeli

Na Fredijevem meorialu, turnirju v starostni kategoriji do 12 let, ki ga je gostil teniški klub Branik Maribor, so z nastopi v A in B turnirju po deklicah danes končali tudi dečki. Med deklicami, nastopilo je 14 igralk, je bila najboljša Mariborčanka Lija Mumlek (Žtk), tretja igralka lestvice TS do 12 let. Potem, ko je v polfinalu s 6-3 6-3 premagala Julijo Bogatin (LukaKp), je bila v finalu s 6-0 6-2 boljša od Lare Flerin (Tr-Kr). Flerinova je v polfinalu s 7-6(3) 6-3 izločila 2. nosilko Nalo Kovačič (ŽtkMb).

B turnir deklic je osvojila Kaja Najzer (Maja). V finalu je s 7-5 6-2 premagala Zalo Bizjak (Celje).

Pri dečkih je v A turnirju nastopilo 20 igralcev. V finale sta se uvrstila prvi nosilec Marko Požonec (TK-CC), 7. igralec lestvice TS do 12 let in Marko Retelj (Otočec), sedmi nosilec in 16. igralec lestvice TS. Požonec je v polfinalu s 6-3 6-2 premagal klubskega soigralca Matica Hribarja, Retelj je bil v drugem polfinalu s 6-0 6-1 boljši od Žige Šeška (AsLit). V tesnem finalnem obračunu je bil boljši Retelj, ki je zmagal z 2-6 6-4 6-3.

V B turnirju sta bila finalista Paolo Angeli (ŠtkVe), v polfinalu je s 6-4 6-2 izločil Maksima Despotoviča (TK-CC) in Klemen Gril (Ptuj), ki je v drugem polfinalu s 7-6(2) 7-6(7) premagal Jureta Šiftarja (TKMed). V finalu je s 6-1 6-0 slavil Angeli.