Najmlajši začeli kvalifikacije na ekipnih evropskih prvenstvih s polovičnim uspehom; deklice uspešne v Rezzatu, dečki poraženi v Rakovniku

Z nastopi dvanajstletnikov v kvalifikacijah se nadaljujejo Evropska ekipna prvenstva (Summer cups). Igralci in igralke v starostni kategoriji do 14 let so nastopili v začetku julija, dekleta in fantje v starostnih skupinah do 16 in 18 let pa bodo s kvalifikacijami začeli 1. avgusta.

Ekipa deklic do 12 let je pod vodstvom Roka Ferjana v postavi Ela Nala Milić, Ana Tara Praček in Tinkara Vraničar odpotovala v njim poznan italijanski Rezzato, kjer so pred štirinajstimi dnevi v enaki postavi nastopile na turnirju Lampo Trophy in izgubile v polfinalu z ekipo Velike Britanije. Tokrat Britank ni v njihovi skupini. Turnir se igra po sistemu Round Robin, naša ekipa bo v predtekmovalni skipini B moči merila z vrstnicami iz Hrvaške, Estonije in Bolgarije. Prvo tekmo naše deklice igrajo z ekipo Estonije, po tekmah posameznic je bil izid 1-1, odločilno srečanje dvojic pa sta Ela Nala Milić in Ana Tara Praček dobili s 7-5 6-4. V petek bodo deklice igrale z Bolgarkami, ki so uvodno srečanje s Hrvaticami izgubile z 1-2. Žreb in rezultate najdete tukaj

Finalni turnir na katerega se uvrstita dve prvouvrščeni ekipi bo od 9. -12. avgusta v Ajjaciu na Korziki.

Ekipa dečkov je pod vodfstvom Marka Pora v postavi Žiga Švec, Mak Mikovič in Luka Videnovič odpotovala v češki Rakovnik. Tudi dečki so v enaki postavi nastopili v Rezzatu in tudi oni izgubili polfinale z Veliko Britanijo. V Rakovniku bodo nastopili v RR skupini z ekipami Slovaške Poljske in Češke. Prvo tekmo so igrali z ekipo Češke in izgubili z 0-3. V petek bodo dečki igrali z ekipo Slovaške. Rezultate lahko spremljate tukaj .