Ta konec tedna OP 18 v Šentjurju, začel se je tudi turnir TE 14 v Portorožu

Ta konec tedna fantje nastopajo na OP do 18 let v Šentjurju. Bogat nagradni sklad, ki ga je pripravil domači teniški klub je na turnir, kljub počitnicam in dopustom, privabil 27 igralcev, med dnjimi tudi štiri igralce iz prve deseterice. Prvi nosilec turnirja je Rok Komac, 3. igralec lestvice TS. V četrtfinale so se poleg njega uvrstili Žiga Kovačič, Maj Tomac, Nik Jurjevčič, Anej Levpušček, Enej Berghaus, Tristan Lukas Nickel Koželj in Tim Tekavec.

To pa ne velja za dekleta, saj je prijavljenih samo osem igralk, prva nosilka pa je Noka Jurič, 8. igralka lestvice TS. Dekleta bodo prvi krog odigrala v nedeljo.

V Portorožu se s kvalifikacijami začenja turnir Tennis Europe v starostni kategoriji do 14 let. Glavni turnir se začne v ponedeljek.