Zadnji turnir pred krajšo poletno pavzo gostil TK Radomlje; pri fantih zmagal Aljaž Jeran, pri dekletih najboljša Anali Kočevar.

Zadnji turnir, OP ZALA 16 za fante in dekleta, je pred tritedensko poletno pavzo gostil TK Radomlje. Počitniški dnevi so terjali svoj davek, tako da je bila udeležba na obeh turnirjih precej okrnjena, močnejša pa je bila zasedba pri fantih, kjer sta nastopila 2. in 3. igralec lestvice do 16 let Sebastian Dominko in Aljaž Jeran, v žrebni listi pa je bilo 29 igralcev. Turnir je bil drugega ranga.

Tekme prvega in drugega kroga niso prinesle presenečenj, vsi nosilci so zanesljivo napredovali. V četrtfinale so se tako uvrstili Sebastian Dominko, Svit Kos, Tilen Kovač, Nejc Žunič, Miha Kastelec, Simon Javoršek, Patrik Kumer Špegel in Aljaž Jeran.

V nadaljevanju turnirja je v četrtrfinalu Svit Kos s 6-3 7-5 presenetil prvega nosilca Sebastiana Dominka in se uvrstil v polfinale, kjer je igral z Nejcem Žuničem in izgubil s 0-6 4-6. V drugem polfinalu je Aljaž Jeran z 1-6 6-1 6-2 premagal Miho Kasteleca in se pričakovano uvrstil v finale.

V finalu je s 6-2 6-3 slavil Jeran, ki je tudi letošnji dvoranski državni prvak do 16 let, zmaga v Radomljah pa je bila druga letos na OP do 16 let, na katerih je bil še enkrat finalist. Nejc Žunič se je prvič veselil uvrstitve v finale, potem, ko sta bili doslej njegovi najboljši uvrstitvi polfinali, obe pa je dosegel v letošnji sezoni.

Dekleta so s turnirjem na katerem je bilo prijavljenih samo 16 igralk začela v soboto. Najvišje rangirana prijavljena igralka je bila Pia Poglajen, ki na lestvici TS zaseda 8. mesto. V polfinale so se uvrstile domačinka, 13-letna, nepostavljena Ana Lanišek, ki je s 4-6 6-0 6-4 premagala 1. nosilko, tri leta starejšo Pio Poglajen, Anali Kočevar je brez težav s 6-1 6-0 premagala Lano Egart, nepostavljena Tina Komac pa je bila s 6-2 6-1 boljša od 3. nosilke, domačinke Maše Viriant. Za zadnje polfinalno mesto sta igrali Meta Marenk in Hana Novak Bečirovič, zmagala je slednja s 4-6 6-3 6-1.

V polfinalnih obračunih je Kočevarjeva s 6-4 6-2 premagala Laniškovo, Tina Komac pa s 6-4 6-3 Bećirovič Novakovo.

Finalni obračun je dobila Anali Kočevar (TkMed), ki je s 6-1 7-5 premagala Tino Komac (LukaKp).

Anali Kočevar je prvič v karieri dvignila zmagovalni pokal, je pa v zadnjem času dosegla nekaj lepih uvrstitev. V letošnji sezoni je bila dvakrat finalistka v kategoriji do 18 let, enkrat pa v kategoriji do 16 let, kjer je bila še dvakrat v polfinalu.