Nika Radišič na Evropskem posamičnem prvenstvu končala nastope v četrtfinalu

Na Evropskem posamičnem prvenstvu do 18 let v Klostersu se je Nika Radišič uvrstila v četrtfinale. V osmini finala je v svojem tretjem nastopu na prvenstvu s 4-6 6-3 6-3 premagala 5. nosilko, 16-letno Rusinjo Kamillo Rakhimovo, 26. mladinko sveta. Njena četrtfinalna nasprotnica je bila domačinka, 17-letna Joanne Zuger, ki na mladinski svetovni teniški lestvici zaseda 108. mesto. Igralki sta se doslej edinkrat pomerili leta 2015, ko je na Hrvaškem Švicarka po izgubljenem prvem nizu Niki srečanje predala.

Tokrat je bila Švicarka boljša in je zmagala s 6-3 6-4. Nika kljub porazu ni razočarala, saj se je uvrstila med osem najboljših igralk na prvenstvu.

Z njenim nastopom je tudi konec letošnjih slovenskih nastopov na Evropskih posamičnih prvenstvih iz katerih sta se Tjaša Klevišar in Živa Falkner vrnili z bronasto medaljo v konkurenci dvojic na turnirju do 16 let v Moskvi.