Na turnirjih ITF in TE dober začetek naših igralcev in igralk; Lun Obrul že četrtfinalist v Nikšiču, Metka Komac v tretji krog na Bavarskem

Ob evropskih prvenstvih poteka še vrsta drugih mladinskih turnirjev na katerih nastopajo naši igralci in igralke.

Na ITF turnirju 5. ranga v nemškem Aschheimu nastopata Lana Stefanovič in Metka Komac. Obe sta nastope v glavnem turnirju začeli z zmagama.

Metka je prva nosilka turnirja in je v prvem krogu s 5-7 6-0 6-1 premagala Hrvatico Mateo Boderistanac, v drugem pa je bila s 4-6 6-4 6-1 boljša od Nemke Laure Izabel Putz. V tretjem krogu bo igrala s še eno Nemko, Rebeko Kern.

Lana se je v glavni turnir uvrstila kot srečna poraženka iz kvalifikacij, v prvem krogu pa je nato s 6-0 6-1 premagala Američanko Anno Kalabukhovo. V drugem krogu je nato s 1-6 4-6 izgubila z 8. nosilko, Nemko Selino Pichler.

Na ITF turnirju 5. ranga v San Marinu je bila v prvem krogu uspešna Zala Ule. S 6-2 6-4 je premagala Italijanko Catrino Pruccoli.

Na turnirju Tennis Europe v starostni kategoriji do 16 let v Nikšiču je Lun Obrul v prvem krogu s 6-2 6-1 premagal švedskega kvalifikanta Dina Curovica, v drugem pa s 6-3 6-2 Srba Namanjo Marjanovića in se uvrstil v četrtfinale. Grega Sevšek je v prvem krogu s 4-6 4-6 izgubil z Italijanom Lorenzom Maciocom. Med dekleti je nastopila Jelena Kovačevič in morala premoč priznati Turkinji Asli Ozcan, ki je zmagala s 6-7(5) 6-0 6-2.

Na turnirju do 12 let v hrvaškem Stobreču je v kvalifikacijah nastopil Mark Iztok Lunder in v drugem krogu s 6-7(5) 7-5 3-6 izgubil s Črnogorcem Jovanom Tomovićem.

Na turnirju do 16 let v avstrijskem Kremsu je bil dvakrat uspešen Luka Houška. Po kvalifikacijski zmagi je v prvem krogu glavnega turnirja s 6-4 6-4 premagal domačina Leonarda Wilminka. V drugem krogu je nato izgubil z Avstrijcem Davidom Tomicem, ki je bil boljši s 5-7 6-2 6-2.