Na Evropskem posamičnem prvenstvu do 14 let med posameznicami Petja Drame v tretji krog, uspešni tudi obe dvojici

Na Evropskem prvenstvu do 14 let V Mostu na Češkem Slovenijo zastopajo Bor Artnak, Tristan Flander, Petja Drame in Brina Šulin. Žal sta slovenska predstavnika med dečki z nastopi končala že po uvodnih tekmah. Čeprav smo med igralci, ki se bodo borili za najvišja mesta pričakovali tudi Bora Artnaka, ki je letos osvojil že dva turnirja TE, še enkrat je bil finalist, na lestvici TE pa trenutno zaseda 31. mesto, je že v uvodnem nastopu doživel hladno prho. S 6-4 6-3 ga je premagal Belgijec Noah Merre, 38. igralec lestvice TE. Tudi Belgijec je letos osvojil dva turnirja TE do 14 let. Najboljši je bil na turnirju Grawe Open v Mariboru, teden kasneje pa ga je na Bergantovem memorialu v tretjem krogu izločil naš Aljaž Kirbiš. Je pa na drugem turnirju Belgijec osvojil naslov med dvojicami. Zmago je vknjižil še na turnirju v Nottinghamu.

Morda celo nekoliko bližje zmagi je bil Tristan Flander, ki se je dobro upiral Srbu Luki Jovanoviću, kateremu je odvzel niz, a je bilo za zmago to premalo. Jovanović, ki se nahaja na 40. mestu lestvice TE do 14 let je bil boljši s 7-6(7) 4-6 6-2.

Našima dečkoma zdaj preostane turnir dvojic, kjer sta začela dobro in v prvem krogu s 6-3 6-1 premagala Madžara Mersa Delija in Balasza Pestija.

Pri deklicah sta nastopili Petja Drame, ki igra z Gruzijko Anamario Kurtsikashvili in Brina Šulin, ki se je pomerila s Portugalko Mafaldo Guedes. Šulinova je srečanje izgubila s 4-6 3-6, Drametova pa je prvi niz dobila s 6-2, nato pa je bilo srečanje prekinjeno. V nadaljevanju je bila Petja zanesljiva in je Gruzijko premagala s 6-2 6-1. Nasprotnica v tretjem krogu bo Bolgarka Denislava Glushkova.

Tudi deklici sta bili uspešni v prvem krogu turnirja dvojic. Z 1-6 6-3 10-5 sta si prigarali zmago nad Slovakinjama Saro Sarinovo in Emmo Tothovo.