prijava_e
Novice : Arhiv novic 2017 : Julij 2017

Arhiv novic - julij 2017

Blaž Rola z zmago začel v Lexingtonu, Sven Lah in Nastja Kolar uspešna v kvalifikacijah Vogaua in Wokinga

bm, 31.07.2017

Pred nami je še en teden s številnimi slovenskimi nastopi na mednarodnih prizoriščih.

Blaž ROLA je z zmago odprl slovenske nastope v glavnih turnirjih po svetu. Na ATP Challengerju v Lexingtonu (75.000 $) je v prvem krogu igral z Avstralcem Markom VERRYTHOM, ki je po odpovedi nadomestil rojaka Omarja JASIKO. Blaž je v vsega uri in petih minutah zanesljivo slavil s 6-4 6-2.

Z odličnim prvim servisom, izgubil je vsega 3 točke (92 %) in nekoliko slabšim drugim (43 %) je nasprotniku sicer ponudil šest priložnosti za break, a je vseh šest ubranil. Sam je Avstralcu servis odvzel trikrat, premoč pa se izraža tudi v številu osvojenih točk obeh igralcev, ki je šla s 65-45 v Blaževo korist.

Blaž KAVČIČ bo nastopil na ATP turnirju serije 250 v Los Cabosu v Mehiki, kjer bo v prvem krogu njegov nasprotnik 31-letni francoski levičar Vincent MILLOT, ATP 163. Sven LAH je bil uspešen v kvalifikacijh Futuresa v Vogau. V finalu kvalifikacij je s 6-1 6-3 premagal igralca iz BiH Gorana RADANOVIĆA. Na isatem turnirju so v kvalifikacijah izgubili Matic ŠPEC, Domen GOSTINČAR, Aljaž FUGINA, Tino KOVAČIČ, Janoš ŽIBRAT in Vid FUGINA.

Nastja KOLAR je uspešno nastopila na ITF turnirju v britanskem Wokingu (25.000 $) in se uvrstila v glavni turnir. V finalu kvalifikacij je s 7-5 6-2 premagala Poljakinjo Justyno JEGIOLKO.

Dalila JAKUPOVIĆ bo nastopila na ITF turnirju v Bad Salgau (25.000 $+H), Tomislav TERNAR in Mike URBANIJA v glavnem turnirju Futuresa v Vogau, Nik RAZBORŠEK pa v glavnem žrebu Futuresa v Pistenyu.

V igri so tudi naši mladinci in mladinke. V Splitu je v prvem krogu ITF turnija 5. ranga Ema HORVAT izgubila z Romunko Katarino Duic PLUMTREE, ki je bila boljša s 6-1 5-7 6-2. V glavnem turnirju bo nastopila še kvalifikantka Metka KOMAC.

Med fanti je bil na istem turnirju v kvalifikacijah uspešen Nick CMAGER, kot srečni poraženec je v glavni turnir napredoval Rok KOMAC, neposredno pa sta vanj uvrščena Jan VEHOVEC in Tin KRSTULOVIČ. Vehovec je že nastopil in s 6-7(6) 0-6 izgubil z avstrijskim kvalifikantom Tobiasom PUERRERJEM. TUKAJ.

Blaž Kavčič je ta teden 84. igralec sveta, Kaja Juvan med mladinkami skočila na 7. mesto

bm, 31.07.2017

Na novi teniški lestvici ATP, ki je bila objavljena danes je Blaž KAVČIČ pridobil 16 mest in se ponovno čvrsto umestil med najboljših 100 igralcev sveta. Ta teden je kot najboljši Slovenec uvrščen na 84. mesto. Vsi ostali so daleč zadaj, še najbližje ostaja Blaž ROLA na 247. mestu, Grega ŽEMLJA je 290. igralec sveta, med prvimi tisoč igralci pa sta nato le še Tom KOČEVAR DEŠMAN na 827. in Nik RAZBORŠEK na 842. mestu.

Pri dekletih najdemo med prvimi 500 igralkami lestvice WTA 5 Slovenk. Najvišje je Dalila JAKUPOVIĆ na 180. mestu, na 193. mesto je uvrščena Polona HERCOG, 201. je Tamara ZIDANŠEK, 340. Tadeja MAJERIČ in 461. Nina POTOČNIK.

Na novi lestvici mladink je Kaja JUVAN pononovno napredovala med prvo deseterico, ta teden je na 7. mestu, Nika RADIŠIČ je na 70. mestu. Po dobrem nastopu na evropskem prvenstvu je za 139. mest napredovala Anja GAL, ki je ta teden na 434. mestu mladinske svetovne teniške lestvice. Med mlajšimi igralci in igralkami najdemo najvišje na lestvici Tennis Europe do 16 let Jana KUPČIČA in Filipa Jeffa PLANINŠKA, ki si delita 39. mesto in Tjašo KLEVIŠAR na 210. mestu, na lestvici TE do 14 let pa med dečki Gala EMERŠIČA POTOČNIKA na 108. mestu in Niko STRAŠEK med deklicami na 139. mestu. TUKAJ.

Kaja Juvan mladinska evropska prvakinja do 18 let, z Anjo Gal bronasti v konkurenci dvojic

bm, 31.07.2017

Kaja JUVAN je zbirko vrhunskih mladinskih dosežkov danes obogatila z naslovom mladinske evropske prvakinje do 18 let. V finalu prvenstva v Klostersu je igrala s 15-letno Ukrajinko Marto KOSTYUK in po uri ter 45 minutah igre slavila s 6-3 1-6 6-4.

16-letna Kaja je srečanje začela odlično in povedla s 5-0, nato Kostyukovi dovolila da se približa na 5-3, a že v naslednji igri potrdila premoč in niz osvojila s 6-3. V drugem nizu je Ukrajinka zaigrala bolje, Kaja je nekoliko popustila in niz je bil hitro končan. V odločilnem tretjem nizu je 1. nosilka in trenutno 3. mladinka sveta postajala vse bolj nervozna, precej neprisiljenih a tudi prisiljenih napak pa je njeno nervozo samo stopnjevalo. Odločilna pa je bila peta igra, ko je Kaji uspel break in prednost je nato zadržala do konca ter odločilni niz dobila s 6-4, potem, ko je pri izidu 5-2 že imela dve zaključni žogi, ki pa ju je nasprotnica ubranila.

Čestitamo za nov velik uspeh !

Izjavo Kaje Juvan si lahko pogledate TUKAJ

Ob velikem posamičnem uspehu pa seveda ne smemo spregledati tudi bronastega odličja, ki sta ga v konkurenci dvojic osvojili z Anjo GAL. Juvanova in Galova sta polfinalno srečanje izgubili s kasnejšima prvakinjama Marto KOSTYUKOVO in Viktoria DEMA. Ukrajinki sta bili v zaključku srečanja srečnejši, tekmo pa sta dobili z rezultatom 4-6 6-2 10-8. Kasneje sta zmagali tudi v finalnem obračunu z Nemkama Jule NIEMEIER in Laro SCHMIDT.

Čestitke obema tudi za osvojen bron !

Sicer pa je doslej naslov mladinske evropske prvakinje do 18 let leta 2011 osvojila tudi Nastja KOLAR.

Več o letošnjih nastopih slovenskih ekip preberite TUKAJ.

Blaž Kavčič v Granbyu do 16. naslova v karieri na ATP Challengerjih, drugega letos

bm, 30.07.2017

Blaž KAVČIČ je na ATP Challengerju v Granbyu naskakoval 16. naslov na turnirjih serije ATP Challenger v karieri in drugega letos in to uspešno.

V finalu je po dveh urah in petih minutah igre s 6-3 2-6 7-5 premagal 2. nosilca, 29.letnega Kanadčana Petra POLANSKYA, 118. igralca lestvice ATP. Za Kanadčana je bil to tretji zaporedni finale na turnirjih serije Challenger in še tretjič je igrišče zapustil kot poraženec. Blaž ga je v treh nizih premagal že v finalu Winipega, v Gatineau pa je bil v treh nizih boljši od njega še en Kanadčan Denis SHAPOVALOV.

Izenačeno srečanje je bilo odločeno v 12 igri tretjega niza, ko je Blaž še drugič v tretjem nizu nasprotniku odvzel servis in izkoristil prvo zaključno žogo za zmago v srečanju. V izenačeni tekmi v kateri smo videli 7 breakov, štiri je dosegl Blaž, tri Polansky, je bila na koncu razlika v osvojenih točkah 87-83 v korist Kavčiča. Ta je še enkrat več odlično serviral (64 % izkoristek začetnega udarca), ob štirih dvojnih napah pa je nasprotniku zabil tudi 7 asov.

Čestitamo!

Blažu je zmaga prinesla 90 ATP točk in 14.400 $ denarne nagrade, na novi teniški lestvici pa je uvrščen na 84. mesto.

Blaž je v zadnjih 12 srečanjih zabeležil 11 zmag, podatek, ki kaže na njegovo izjemno pripravljenost in borbenost pa je tudi ta, da je zmagal kar 19 od 22 tekem, v katerih je moral igrati tri nize.

Blaž pa si ne bo privoščil počitka saj takoj nadaljuje pot v mehiški Los Cabos, kjer bo po dolgem času ponovno nastopil na turnirju ATP, tokrat serije 250 z nagradnim skladom 637.000 $. Njegov nasprotnik v prvem krogu bo 31-letni francoski levičar Vincent MILLOT, ATP 163. TUKAJ.

Kaja Juvan izkoristila peto zaključno žogico in se uvrstila v finale EP do 18 let

bm, 30.07.2017

Kaja JUVAN se je na Evropskem prvenstvu do 18 let v Klostersu uvrstila v finale.

V polfinalu je igrala s 16-letno srbsko vrstnico Olgo DANILOVIĆ. Igralki se odlično poznata, saj je bilo to že njuno tretje medsebojno srečanje, obe dosedanji, eno leta 2015 in drugo na Orange bowlu 2016 pa je brez težav dobila Juvanova. Sicer pa je bila Kajina današnja nasprotnica njena soigralka ob osvojitvi turnirja dvojic v letošnjem Wimbledonu.

Tudi tretjič je bila, v sicer zelo težkem in izenačenem srečanju, boljša Juvanova, ki je po nekaj manj kot dveh urah igre zmagala s 4-6 6-3 6-3, potem ko je izkoristila peto zaključno žogico v tretjem nizu.

V finalu bo igrala s 15-letno Ukrajinko Marto KOSTYUK. Ukrajinka je po nekaj začetnih težavah, ko je v prvih dveh krogih oddala 17 iger nadaljevala odlično in v naslednjih treh tekmah nasprotnicam prepustila samo še 8 iger. Strokovnjaki ji po nastopu na mladinskem Australian Opnu, ki ga je osvojila pri štirinajstih letih in sedmih mesecih napovedujejo bleščečo teniško kariero. Sicer pa se je KOSTYUKOVA že okitila z zlato medaljo, katero je osvojila v konkurenci dvojic kjer se je slovenska pot končala v polfinalu. Juvanova in Galova sta polfinalno srečanje namreč izgubili prav s kasnejšima prvakinjama KOSTYUKOVO in Viktoria DEMA. Ukrajinki sta bili v zaključku srečanja srečnejši, tekmo pa sta dobili z rezultatom 4-6 6-2 10-8, kasneje pa zmagali tudi v finalnem obračunu z Nemkama Jule NIEMEIER in Laro SCHMIDT.

Finlni obračun bo na sporedu v nedeljo ob 10. uri in ga boste lahko v live streamu spremljali TUKAJ.

V kvalifikacijah za evropsko ekipno prvenstvo do 12 let deklice osvojile 3., dečki 5. mesto

bm, 29.07.2017

V kvalifikacijah za ekipno evropsko prvenstvo v starostni kategoriji do 12 let so odigrali še zadnje tekme, ki so odločale o potnikih na zaključni turnir in tekme za razvrstitev od 5. - 8. mesta. V igri za napredovanje na zaključni turnir je bila naša ekipa deklic, a ji je še drugič v odločilnem srečanju proti Italijankam spodrsnilo. Potem, ko so bile mlade italijanske igralke boljše že na turnirju Lampo TROPHY so tudi tokrat slavile z 2-1, odločila pa je tekma dvojic. Ela Nala MILIĆ je s 6-4 6-1 premagala Benedetto SENSI, Ana LANIŠEK je z 1-6 1-6 izgubila z Anno PARADISI, odločilno srečanje dvojic, ki je odločalo o potniku na zaključni turnir pa sta s 6-3 6-4 dobili Anna PARADISI in Federica URGESI. Za Slovenijo sta nastopili Milićeva in Laniškova. Naše igralke so osvojile končno 3.- 4. mesto.

Dečki so za 5. mesto igrali z ekipo Izraela in zmagali s 3-0. Jaka GOLOB je s 7-5 4-6 6-2 premagal Ofeka SHIMANOVA, Matic KRIŽNIK s 6-4 6-3 Vladimira BAZILEVSKIYA, Križnik in Tim KUŠTER pa sta s 6-2 6-2 dobila tudi tekmo dvojic.

V soboto so v zadnjem srečanju v RR skupini deklice s 3-0 premagale ekipo BiH. Ela Nala MILIĆ je s 6-0 6-2 premagala Mario IVANKOVIĆ, Ana LANIŠEK s 6-0 6-1 Ranio MUŠIĆ, Milićeva in Maša VIRIANT pa v tekmi dvojic s 6-1 6-1 Mauro AZABAGIĆ in Mario IVANKOVIĆ. Deklice so v skupini za ekipo Poljske, ki je zmagala, osvojile 2. mesto in se bodo v nedeljo borile za pot na zaključni turnir s 1. uvrščeno ekipo skupine B, Italijo.

V drugem srečanju v RR skupini dečkov so naši igralci z 1-2 izgubili z Veliko Britanijo. Luca POW je s 6-4 6-0 premagal Matica KRIŽNIKA, Jaka GOLOB je izid poravnal na 1-1 z zmago 6-3 7-5 nad Alexandrom TIKHONOVIM, odločilno srečanje dvojic pa sta z 0-6 0-6 izgubila Golob in Tim KUŠTER. TUKAJ.

Blaž Kavčič finalist, Blaž Rola in Nik Razboršek končala v četrtfinalu

bm, 29.07.2017

Blaž KAVČIČ se je na ATP Challengerju v kanadskem Granbyu uvrstil v finale. V četrtfinalu je s 6-1 7-6(5) premagal 7. nosilca, 29-letnega Japonca Tatsuma ITA, 171. igralca lestvice ATP. Blaž je za zmago potreboval uro in 48 minut, nasprotniku je dvakrat odvzel servis, sam ni izgubil nobenega.

V polfinalu je igral z domačinom, 22-letnim Braydenom SCHNURJEM, 208. igralcem lestvice ATP in zmagal s 6-2 6-2.

Z nastopi pa je v četrtfinalu turnirja v Binghamptonu v ZDA končal Blaž ROLA. S 3-6 6-4 6-4 ga je izločil 21-letni Britanec Cameron NORRIE.

Na Futuresu v Trnavi je prav tako v četrtfinalu izgubil Nik RAZBORŠEK. S 7-6(0) 6-2 ga je izločil Rus Danylo KALENICHENKO.

Tekmo Blaža Kavčiča lahko v live streamu od 17. ure dalje spremljate TUKAJ.

Na Olimpijskem festivalu evropske mladine (OFEM) v Gyoru Živa Falkner in Pia Lovrič osvojili srebrno medaljo

bm, 29.07.2017

Na Olimpijskem festivalu evropske mladine v Gyoru je na teniškem turnirju konec slovenskih posamičnih nastopov. V tretjem krogu se je poslovila še naša zadnja predstavnica Živa FALKNER. S 7-5 6-2 jo je izločila odlična Slovakinja, 15-letna Romana CISOVSKA, že 165. igralka lestvice ITF do 18 let.

V konkurenci dvojic sta se Živa in Pia LOVRIČ uvrstili v finale.

V drugem krogu sta z 2-4 4-0 11-9 premagali 2. nosilki Anno GROESS in Sinjo Violo KRAUS iz Avstrije.

V četrtfinalu sta bili njuni nasprotnici Slovakinji Romana CISOVSKA in Eszter MERI, naši igralki pa sta bili boljši in sta se z zmago 6-4 6-4 uvrstili v polfinale.

Odlično sta odigrali tudi polfinalno srečanje s 4. nosilkama iz Estonije CAROL PLAKK in Katriin SAAR. Zmagali sta s 3-6 7-5 10-3.

Za zlato medaljo sta se borili s 3. nosilkama, Rusinjama Elino AVANESYAN in Avelino SAYFETDINOVO. V izenačenem srečanju sta bili Rusinji boljši in sta zmagali z rezultatom 6-7 6-4 10-5.

Čestitke našima igralkama za osvojeno srebro. TUKAJ.

Kaja Juvan v polfinalu Evropskega prvenstva do 18 let v Klostersu, v boju za medalje z Danilovićevo. Z Galovo tudi polfinalistki konkurence dvojic (live stream)

bm, 29.07.2017

Na letošnjih Evropskih prvenstvih do 14, 16 in 18 let je z izjemo Kaje JUVAN konec slovenskih nastopov v konkurenci posameznikov.

V Klostersu, kjer že tradicionalno poteka prvenstvo do 18 let tako ostaja v posamični konkurenci v igri samo še naše prvo orožje, ki pa igra odlično in je prva favoritinja za zmago na prvenstvu. Juvanova je v drugem krogu brez težav s 6-1 6-1 izločila Latvijko Denizo MARCINKEVICO (Itf 792), v tretjem pa Nemko Julie NIEMEIER, 36. mladinko sveta, katero je v treh nizih letos že premagala v Roehamptonu. Tokrat je na pesku zmagala gladko s 6-2 6-3. V četrtfinalu je bila boljša še od Čehinje, 18-letne Magdalene PANTUCKOVE, ki v mladinski konkurenci ne nastopa več, na članski lestvici WTA pa je na 544. mestu. Tudi Čehinja za Kajo ni bila visoka ovira, saj je Ljubljančanka brez težav slavila s 6-2 6-3, od nje pa je bila na prvenstvu že boljša tudi v tekmi dvojic.

V polfinalu bo Juvanova igrala s 16-letno Srbkinjo Olgo DANILOVIĆ, s katero sta letos osvojili mladinski turnir v Wimbledonu. Z Danilovićevo je doslej igrala dvakrat, obakrat na pesku in obakrat je bila boljša v dveh nizih. Sicer pa sta na tem prvenstvu obe v odlični formi in nasprotnicam ne puščata veliko možnosti za presenečenje. Kaja bo morala danes na igrišče še enkrat in sicer bosta z Anjo GAL nastopili v četrtfinalu konkurence dvojic.

Anja GAL je tekmo drugega kroga izgubila. S 6-0 6-1 jo je izločila Poljakinja Daria KUCZER (ITF 534), leta 2016 pa 86. mladinka sveta. Tudi Miha VELIČKI je nastope končal v tretjem krogu. S 6-1 6-2 ga je premagal 9. nosilec, Rus Alexey ZAKHAROV, 35. igralec mladinske svetovne teniške lestvice.

V konkurenci dvojic so zaradi zamude v programu tekme odigrali v skrajšanih setih. Juvanova in Galova sta dvakrat zmagali in se uvrstili v polfinale. V drugem krogu sta s 4-0 0-4 10-7 premagali Čehinji Karolino BERANKOVO in Magdaleno PANTUCKOVO, v četrtfinalu pa s 4-2 4-0 še 5. nosilki, Norvežanki Astrid BRUNE OLSEN in Malene HELGO.

Fantoma to ni uspelo. V drugem krogu sta Velički in Vehovec srečanje z Rusoma NOSKINOM in ZAKHAROVIM izgubila s 3-5 1-4.

Polfinale lahko od 10. ure v live streamu spremljate TUKAJ.

Marino Kegl na olimpijskih igrah gluhih osvojil 4. mesto

bm, 28.07.2017

Marino KEGL je na Olimpijskih igrah gluhih v Samsunu osvojil četrto mesto na teniškem turnirju in s tem dosegel izvrsten rezultat. Čestitamo!

Marino je bil po polfinalnem srečanju, v katerem je bil zaradi sodniške napake morda celo ob finale, odvzeta mu je bila točka za vodstvo 5-3 v tretjem nizu, zelo razočaran in potrt. Kljub temu je bil odločen, da bo storil vse, da si priigra tako željeno bronasto medaljo.

V tekmi za tretje mesto se je pomeril z Rusom Egorjem Alexandrovichem PANYUSHKINOM in izgubil z 0-6 3-6. Tudi tokrat mu je šlo slabše pri drugem servisu, nasprotnik pa je bil veliko bolj učinkovit pri realizaciji break priložnosti. Marino si jih je priigral osem, a ni uspel izkoristiti nobene, na drugi strani je Panyushkin štiri od petih izkoristil, ob tem pa odlično serviral saj je imel izkoristek tako prvega kot drugega servisa več kot 60 %.

"Žal mi je. Nisem se mogel pobrati. Nisem bil dovolj zbran, imel sem prekratko roko in premalo moči. OI sem na žalost izgubil že v sredo. Rus Panyushkin je igral solidno, zmagal je 6:3, 6:0 in osvojil bronasto medaljo, jaz pa sem samo 4.. Izgubil sem proti aktualnemu evropskemu in svetovnemu prvaku. Čeprav vem, da je 4. mesto na Olimpijskih igrah lep uspeh, sem malo žalosten," je na facebook strani po porazu v boju za tretje mesto zapisal Marino.

Ne glede na poraz je lahko Marino z dosežkom zadovoljen, novo priložnost pa bo imel čez štiri leta, ko bodo na sporedu nove olimpijske igre. Ob tem uspehu mu tudi želimo, da bi uresničil še en svoj veliki cilj, to je osvojitev prve ATP točke. TUKAJ.

Naši ekipi do 12 let v kvalifikacijah za EEP v Dijonu in Rezzatu

bm, 28.07.2017

Julij z nastopom na kvalifikacijah za ekipno evropsko prvenstvo zaključujejo dečki in deklice v starostni kategoriji do 12 let.

Deklice nastopajo v italijanskem Rezzatu. Ela Nala MILIĆ, Ana LANIŠEK in Maša VIRIANT pod vodstvom Roka FERJANA igrajo v predtekmovalni skupini A z ekipami Poljske, Hrvaške ter Bosne in Hercegovine. Prvo tekmo so naše deklice igrale z ekipo Poljske in izgubile z 1-2. Ela Nala MILIĆ je s 6-2 6-0 premagala Malwino ROWINSKO, Ana LANIŠEK je s 3-6 6-1 4-6 izgubila z Dario GORSKO, dvojica Milić-Lanišek pa je izgubila z Gorsko in Rowinsko z 2-6 4-6.

Drugo tekmo so igrale s Hrvaško in zmagale z 2-1. Milićeva je z 2-6 7-5 6-1 premagala Leticio TAROCCO, Laniškova je z 2-6 4-6 izgubila s Teno RAJKI, v odločilni tekmi dvojic pa sta nato Milićeva in Laniškova s 7-5 6-4 premagali Teno Rajki in Petro Marcinko. V soboto deklice čaka obračun z BiH.

Dečki so v francoskem Dijonu, kjer se za napredovanje v zaključni del borijo z ekipama Velike Britanije in Francije. Slovenske barve branijo Matic KRIŽNIK, Jaka GOLOB in Tim KUŠTER, vodi jih Sebastijan BRIŠKI. Dečki so se danes pomerili z ekipo Francije, ki je v prvem srečanju izgubila z Veliko Britanijo. Francozi so bili boljši in so zmagali s 3-0. V tekmi prvih igralcev obeh ekip je Antoine GHIBAUDO s 6-0 6-2 premagal Matica KRIŽNIKA, Clement KUBIAK pa je bil s 6-3 7-5 boljši od našega drugega loparja Jake GOLOBA. V tekmi dvojic sta Križnik in Kušter izgubila z 1-6 2-6.

Ekipe igrajo najprej v skupinah, napredovanje v finalni del pa si zagotovita najboljši ekipi na tekmovanju. V polfinale napredujeta prvouvrščeni ekipi iz vsake skupine.

Podrobnosti najdete TUKAJ.

Po Blažu Roli četrtfinalista tudi Blaž Kavčič in Nik Razboršek (live stream iz ZDA)

bm, 27.07.2017

Po Blažu ROLI, ki se je v četrtfinale ATP Challengerja v Binghamptonu uvrstil že včeraj, je to danes na ATP Challengerju v Granbyu uspelu Blažu KAVČIČU, na Futuresu v Trnavi pa Niku RAZBORŠKU.

Kavčič je v drugem krogu igral s 23-letnim Britancem Liamom BROADYEM, 357. igralcem lestvice ATP. Srečanje je dobil po uri in pol igre, nasprotniku je servis odvzel petkrat, sam ga je izgubil trikrat. Broadya je pokopal drugi servis (izkoristek samo 34 %), Blaž pa je konstantno dobro serviral, skupni odstotek izkoristka servisa se je ustavil pri 62.

V četrtfinalu bo v petek ob 18. uri njegov nasprotnik 7. nosilec, 29-letni Japonec Tatsuma ITO, 171. igralec lestvice ATP.

Dobro gre v Trnavi Niku RAZBORŠKU. Tudi on se je uvrstil v četrtfinale, potem ko je v drugem krogu s 6-4 6-2 premagal britanskega kvalifikanta Andrewa WATSONA. V četrtfinalu bo njegov nasprotnik Ukrajinec, 23-letni Danylo KALENICHENKO (Atp 603).

Blaž ROLA bo v četrtfinalu nastopil v petek ob 17. uri, ko bo njegov nasprotnik 21-letni Britanec Cameron NORRIE, levičar, ki na lestvici ATP zaseda 275. mesto.

Tekmi obeh naših igralcev lahko v live streamu spremljate TUKAJ.

Blaž Rola četrtfinalist, Blaž Kavčič uspešno čez prvi krog, Razboršek boljši od Urbanije, Grega Boh, Dalila Jakupović in Manca Pislak poraženi

bm, 27.07.2017

Naša teniška igralca Blaž KAVČIČ in Blaž ROLA sta ponovno v igri na ATP Challengerjih v Kanadi in ZDA.

Blaž ROLA je odlično odigral tekmo drugega kroga in v spopadu dveh levičarjev v ameriškem Binghamptonu zmagal s 6-3 6-2. Njegov nasprotnik je bil 24-letni Avstralec Alex BOLT, 303. igralec lestvice ATP. Blaž je za zmago potreboval vsega 59 minut, pri čemer je nasprotniku trikrat odvzel servis, sam ni izgubil nobenega. Četrtfinalni nasprotnik bo 21-letni Britanec Cameron NORRIE, 275. igralec sveta.

Z nekaj težavami, a uspešno je turnir v Granbyu začel tudi Blaž KAVČIČ. Nasprotnik v prvem krogu turnirja v kanadskem Granbyu je bil 25-letni Američan Sekou BANGOURA, 309. igralec lestvice ATP. Dve uri in štirideset minut je trajalo srečanje v katerem je Blaž slavil z rezultatom 6-4 5-7 6-3. Blaž je nasprotniku šestkrat odvzel začetni udarec, izgubil ga je štirikrat, v točkah pa je biul boljši s 105-100. V drugem krogu bo njegov nasprotnik 23-letni Britanec Liam BROADY, 357. igralec lestvice ATP. Sicer pa je Blaž letos odigral že 21. tekmo s tremi nizi in kar osemnajstkrat je bil uspešen.

Dalila JAKUPOVIĆ je nastopila na ženskem ITF turniju v Pragi (80.000 $) in s 3-6 1-6 izgubila s 23-letno Chantal SKAMLOVO iz Slovaške (Wta 257).

V Italiji je na ITF turnirju (15.000 $) nastopila Manca PISLAK in tudi ona izgubila že v prvem krogu. S 6-2 6-3 jo je premagala 4. nosilka, 24-letna Italijanka Stefania RUBINI ((Wta 462).

Na Portugalskem je na Futuresu nastopil Grega BOH in v prvem krogu glavnega turnirja s 7-6(1) 2-6 4-6 izgubil s španskim kvalifikantom Mariom MANSILLAO DIEZOM.

Na Futuresu v Trnavi sta o potniku v drugi krog v medsebojnem obračunu odločala Nik RAZBORŠEK in Mike URBANIJA. S 6-2 6-2 je bil boljši Razboršek.

Na Evropskem prvenstvu do 18 let so nastopili vsi štirje Slovenci, Kaja JUVAN, Anja GAL, Miha VELIČKI , ki so v uvodnem nastopu zmagali in Jan VEHOVEC, ki na nastop še čaka.

TUKAJ.

Bajaga pride, Cetinski pride, Kavčič pride, Žemlja pride, TI prideš? ATP Challenger Zavarovalnica Sava Slovenia Open 2017

lm, 27.07.2017

Letošnji, že peti zaporedni ATP Challenger ZAVAROVALNICA SAVA SLOVENIA OPEN bo od 4. - 12. avgusta v Portorožu združil najboljše slovenske igralce z igralci z vsega sveta in z glasbenim programom, ki nikoli ne razočara.

TENIŠKI program & FUN ZONE program (Portoroške noči 2017)

Petek, 4. 8. 2017

21:00 / TONY CETINSKI / Tenis arena Portorož+ MIRO TODOSOVSKI Vstopnice na www.eventim.si in Eventimovih prodajnih mestih.

Sobota, 5. 8. 2017 9:00 - 16:00 / Kvalifikacije posamezno / ŠRC Marina Portorož 11:00 do 18:00 / Fun Zone animacija / ŠRC Marina Portorož

21:00 / BAJAGA & INSTRUKTORI / Tenis arena PortorožVstopnice na www.eventim.si in Eventimovih prodajnih mestih.

Nedelja, 6. 8. 2017 10:00 - 16:00 / Kvalifikacije posamezno / ŠRC Marina Portorož11:00 - 18:00 / Fun Zone animacija / ŠRC Marina Portorož

Ponedeljek, 7. 8. 2017 10:00 / 1. krog posamezno / Tenis arena Portorož & ŠRC Marina Portorož11:00 / 1. krog dvojice / Tenis arena Portorož & ŠRC Marina Portorož11:00 - 18:00 / Fun Zone animacija / ŠRC Marina Portorož13:00 / Novinarska konferenca & otvoritev turnirja / Pomol Alaya

Torek, 8. 8. 2017 10:00 / 1. krog posamezno / Tenis Arena & ŠRC Marina Portorož11:00 / 2. krog dvojice / Tenis Arena & ŠRC Marina Portorož11:00 - 18:00 / Fun Zone animacija / ŠRC Marina Portorož21:00 / Players party / Pomol Alaya

Sreda, 9. 8. 2017 11:00 / 2. krog posamezno / Tenis Arena & ŠRC Marina Portorož11:00 - 18:00 / Fun Zone animacija / ŠRC Marina Portorož16:00 / 1/4 finale, dvojice / Tenis Arena & ŠRC Marina Portorož

21:00 / HORNETS Rock'n'blues cover band / Fun zone ŠRC Marina Portorož

Četrtek, 10. 8. 2017 11:00 - 18:00 / Fun Zone animacija / ŠRC Marina Portorož16:00 / 1/4 finale posamezno / Tenis Arena & ŠRC Marina Portorož18:00 / 1/2 finale, dvojice / Tenis Arena & ŠRC Marina Portorož

21:00 / ROK'N'BAND / Fun zone ŠRC Marina Portorož

Petek, 11. 8. 2017 11:00 - 18:00 / Fun Zone animacija / ŠRC Marina Portorož19:00 / Finale dvojice / ŠRC Marina Portorož19:00 / 1. polfinale posamezno / Tenis Arena 20:30 / 2. polfinale posamezno / Tenis Arena

21:00 / CANTO LIBERO - tribute to Lucio Battisti / Centralna plaža Portorož

Sobota, 12. 8. 2017 20:00 / Finale posamezno / Tenis Arena

21:00 / PARNI VALJAK / Centralna plaža Portorož00:00 / OGNJEMET / Centralna plaža Portorož TUKAJ.

Marino Kegl se bo na Olimpijskih igrah gluhih boril za bronasto medaljo

bm, 26.07.2017

Marino KEGL, 22-letni gluhi teniški igralec, ki nastopa na olimpijskih igrah gluhih v turškem Samsunu - Deaflympics 2017 je izgubil polfinalni obračun in se bo boril za bronasto medaljo.

V današnjem izenačenem polfinalnem srečanju je moral premoč priznati Ekvadorcu Sebastianu Andresu VASQUEZU, ki je bil boljši s 6-3 4-6 6-4. Marino je očitno podlegel pomembnosti srečanja in želji za uvrstitev v finale, tako da je tokrat nekoliko slabše serviral in se ves čas boril za ohranitev začetnega udarca, kar mu je sicer dobro uspevalo, a je bil kljub temu za en začetni udarec prekratek. Marino je servis izgubil osemkrat, nasprotnik enkrat manj, si je pa Ekvadorec priigral kar 23 priložnosti za odvzem servisa, Marino sedemnajst. Izkoristek drugega servisa je bil ob desetih dvojnih napakah tokrat nekoliko preslab za boljši izid, skupno 24%, v odločilnem tretjem nizu le 17 %.

Za Marina je kljub porazu uvrstitev v polfinale in boj za bronsto medaljo izjemen uspeh in upamo, da ga bo uspel kronati z osvojitvijo odličja. Naloga ne bo lahka, nasproti mu bo stal Rus Egor Alexandrovich PANYUSHKIN. Tekma bo na sporedu v petek. TUKAJ.

Na Evropskih posamičnih prvenstvih v igri ostajajo Kaja Juvan, Anja Gal in Miha Velički

bm, 26.07.2017

S tekmami prvega kroga so danes prvenstvo posamezno začeli osemnajstletniki v Klostersu. Slovensko zastopstvo je začelo odlično. Kaja JUVAN je s 6-3 7-6(5) premagala Slovakinjo Lenko STARA (ITF 164), Anja GAL je s 4-6 7-6(5) 6-4 premagala Irko Sophio DERIVAN (419), Miha VELIČKI pa je s 6-4 6-0 premagal Azerbejdžanca Rasula GOJAYEVA. Jan VEHOVEC je edini izmed naše četverice izgubil. S 6-4 7-6 ga je premagal Nemec Henri SQUIRE.

Rezultate iz Klostersa lahko v živo spremljate TUKAJ

Na prvenstvu do 14 let v Mostu na Češkem se je po Lunu OBRULU v tretji krog uvrstil tudi Gal EMERŠIČ POTOČNIK. V drugem krogu je s 7-5 6-2 premagal Belorusa Daniila OSTAPENKOVA. V tretjem krogu sta nato oba izgubila. Gal je s 5-7 1-6 izgubil s Francozom Maxom WESTPHALOM, Luna je s 6-2 6-0 izločil Švicar Jerome KYM. Konec jhe tudi slovenskih nastopov v konkurenci dvojic. Oba para sta izpadla po uvodnem dvoboju. Niko STRAŠEK in Tajo LONČARIČ sta s 7-5 1-6 10-5 izločili Srbkinji Natalija SENIĆ in Ana VILČEK. Od dečkov Gala in Luna sta bila s 6-4 7-5 boljša Madžara Attila BOROS in Peter KALOCSAI.

Na prvenstvu do 16 let so se slovenski nastopi končali tudi v konkurenci dvojic. Tjaša KLEVIŠAR in Maja MAKORIČ sta izgubili uvodno srečanje. S 6-2 6-3 sta ju premagalI Madžarki Fani GECSEK in Adrienn NAGY , Planinšek in Kupčič pa sta tekmo drugega kroga predala.

Rezultate iz evropskih prvenstvev v Mostu in Moskvi najdete TUKAJ.

Na Olimpijskem festivalu evropske mladine (OFEM) v Gyoru v igri le še Živa Falkner in dvojica Falkner-Lovrič

bm, 26.07.2017

Slovenska ekipa fantov in deklet je odpotovala na olimpijski festival evropske mladine (OFEM 2017) v Gyor na Madžarsko. Na igrah nastopa okrog 2500 mladih iz 50 držav. Festival predstavlja največji športni dogodek za mlade športnike, stare med 15. in 18. letom, ki si nabirajo izkušnje za nadaljnja tekmovanja in se hkrati prvič srečajo z olimpizmom ter se povezujejo v okviru fair-playa in novih prijateljstev. Olimpijski festival evropske mladine ima otvoritveno in zaključno slovesnost, kjer se mladi športniki posamezne države predstavijo s svojo zastavo. Med igrami gori olimpijski ogenj in tako športniki kot tudi sodniki izrečejo vsak svojo zaprisego. V čast najboljšim v posameznih disciplinah organizator ob podelitvi priznanj zaigra himno zmagovalca in dvigne nacionalne zastave najboljših treh tekmovalcev. Slovenija bo imela zastopstvo v 9 športnih diciplinah, med njimi tudi v tenisu.

Slovenijo na teniškem turnirju, na katerem nastopajo igralci in igralke stari do 15 let zastopajo Živa FALKNER, Pia LOVRIČ, Nik JURJEVČIČ in Blaž VIDOVIČ.

Prvi je nastopil Nik JURJEVČIČ in z 0-2 v nizih izgubil z Madžarom Zsomborjem VELCZOM, 93. igralcem lestvice Tennis Europe. Prav tako je uvodno srečanje izgubil Blaž VIDOVIČ, katerega je z 2-0 v nizih premagal Armenijec Artur SOGHOYAN. Fantoma se ni izšlo niti med dvojicami. Njune nastope sta končala Izraelca, ki sta zmagala z 2-0 v nizih.

Uspešni pa sta bili v prvem krogu Pia LOVRIČ, ki je z 2-0 v nizih premagala Izraelko Lorin TILIPMAN in Živa FALKNER, ki je bila prav tako z 2-0 boljša od 7. nosilke, Avstrijke Anne GROESS. Punci sta bili uspešni tudi med dvojicami, Portugalkama sta oddala vsega 1 igro.

Danes bo nastopila Živa, ki bo v drugem krogu igrala s Španko ROMERO GORMAZ, Pia pa je z nastopi že končala. V drugem krogu jo je s 6-4 6-4 premagala Srbkinja Nevena KOLAREVIĆ.

Leta 2015 sta med deklicami Slovenijo zastopali Kaja JUVAN in Nika RADIŠIČ, ki sta osvojili zlato medaljo v konkurenci dvojic. Danes sta obe članici elitne stoterice svetovnih mladink.

Več o igrah najdete TUKAJ.

Začela so se evropska posamična prvenstva v kategorijah do 14, 16 in 18 let

bm, 25.07.2017

Od 24. - 30. julija potekajo evropska posamična teniška prvenstva v starostnih kategorijah do 14, 16 in 18 let. V igri za najvišja mesta bomo imeli tudi letos svoje predstavnike oz. predstavnice.

Največ možnosti seveda pripisujemo letošnji prvi slovenski mladinski teniški violini Kaji JUVAN, ki bo nastopila na prvenstvu do 18 let v Klostersu. V Klostersu bodo nastopili še Anja GAL pri dekletih ter Miha VELIČKI in Jan VEHOVEC pri fantih. Turnir deklet je zelo dobro zaseden, zato bo Juvanova na turnirju šele 6. nosilka, mesto prve nosilke pa pripada mladi Ukrajinki Marti KOSTYUK, trenutno 3. mladinki sveta. V torek bo nastopil Miha Velički, ostalči bodo prvič nastopili predvidoma v sredo. V ponedeljek je nastope odplaknil dež.

V Moskvi poteka prvenstvo do 16 let. Pri fantih nastopata Filip Jeff PLANINŠEK (13) in Jan KUPČIČ (14. nosilec), žal sta oba že izpadla. V prvem krogu sta bila prosta, v drugem pa je Filip Jeff s 6-7(5) 5-7 izgubil z igralcem iz BiH Luko PULJIĆEM, od Jana je bil z 2-6 6-2 6-2 boljši Luksemburžan Chris RODESCH. Pri dekletih slovenske barve branita Maja MAKORIČ in Tjaša KLEVIŠAR, ki pa sta z nastopi med posameznicami že končali. Klevišarjevo je v uvodnem nastopu s 6-1 6-2 premagala Španka Carlota MARTINET CIREZ, od Makoričeve je bila s 7-5 6-1 boljša Maltežanka Helene PELLICANO.

Deklice in dečki so v češkem Mostu. Pri dečkih nastopata Gal EMERŠIČ POTOČNIK in Lun OBRUL, ki tudi nista brez možnosti za vidnejšo uvrstitev. To sta potrdila s prvima nastopoma, saj je Gal v prvem krogu s 6-2 6-4 premagal Belgijca Pierra Yvesa BAILLYA, Lun je bil v prvem krgu prost, v drugem pa je s 6-3 6-3 premagal Grka Theodorosa MITSAKOSA. Med deklicami nastopata Taja LONČARIČ in Nika STRAŠEK. Obe sta že v prvem krogu dobili težki nasprotnici. Nika je z 0-6 1-6 izgubila z najboljšo hrvaško igralko v tej starostni kategoriji Noo KRZNARIĆ, Taja bo nastopila v torek.

Leta 2015 se je slovensko zastopstvo iz EP vrnilo s tremi bronastimi odličji, ki so jih osvojili Kaja JUVAN med posameznicami in dvojici Kaja JUVAN/Kristina NOVAK ter Živa FALKNER/Pia LOVRIČ.

Vse žrebe in razporede tekem, fotografije ter povezave do prenosov v živo iz Klostersa in Mosta najdete TUKAJ.

Marino Kegl v polfinalu teniškega turnirja olimpijskih iger gluhih športnikov (Deaflympics 2017) v Samsunu

bm, 24.07.2017

Marino KEGL še naprej odlično igra na teniškem turnirju Deaflympics 2017. Z uvrstitvijo v polfinale si je tako priigral najlepše darilo za 22. rojstni dan, ki ga je praznoval včeraj. Čestitkam za rojstni dan in uvrstitev v polfinale se pridružujemo tudi mi.

Marino, ki še naprej ostaja brez izgubljenega niza je v tretjem nastopu s 6-3 6-2 premagal Indijca Prithvija SEKHARJA. Marino je odlično serviral in imel kar 86 % izkoristek prvega servisa. Nasprotniku je 5 krat odvzel začetni udarec, sam ga je izgubil dvakrat. V točkah je bil boljši z 61 - 33.

S tem si je zagotovil najmanj boj za bronasto olimpijsko medaljo.

Polfinalni obračun bo na sporedu v sredo 26.7.2017 ob 09. uri. TUKAJ.

Blaž Rola v drugi krog ATP Challengerja v Binghamptonu, Kavčič ostaja v Kanadi. Ostali naši igralci le delno uspešni

bm, 24.07.2017



Blaž ROLA je na ATP Challengerju v Binghamptonu v ZDA (75.000 $). V prvem krogu je igral z 22-letnim ameriškim povabljencem JC ARAGONEJEM, 594. igralcem lestvice ATP in zmagal s 6-4 7-6(2). Oba igralca sta dobro servirala, Blažu sta uspela dva, Američanu le en break, kar je bilo dovolj za zmago. Vse tri breake sta igralca dosegla v prvem nizu, ko je nasprotnikov servis najprej v sedmi igri dobil Blaž, po re-breaku pa še drugega v deseti igri. V drugem nizu sta igralca dobila vse svoje začetne udarce, v podaljšani igri pa je bil veliko bolj zbran Rola, saj je nasprotnik naredil vrsto neprisiljenih napak. Blaž je skupaj zabil 8 asov, izkoristek servisa pa je imel 68 %. Srečanje je trajalo uro in pol.

Blaž KAVČIČ ostaja v Kanadi, kjer se je preselil v Granby na turnir z nagradnim skladom 100.000 $. V prvem krogu bo v sredo igral z Američanom Sekouom BANGOURO, ATP 312.

Anže ARH in Sven LAH sta nastopila na Futuresu (15.000 $) v St. Poeltnu, turnir sta začela z zmagama, v drugem krogu pa sta oba izgubila. Anže je s 6-3 3-6 7-5 premagal Švicarja Laurina AERNEJA, Sven je bil s 6-2 6-0 boljši od Avstrijca Markusa KLAUSA.

Domen GOSTINČAR je nastopil na Futuresu z enakim nagradnim skladom v Trnavi in tudi on je bil v uvodnem nastopu uspešen, v nadaljevanju pa je izgubil. Najprej je s 6-4 6-4 je premagal Slovaka Samuela SPANA, nato je s 5-7 7-5 4-6 izgubil z Avstrijcem Christopherjem HUTTERERJEM.

V finalu kvalifikacij Futuresa na Portugalskem je nastopil Grega BOH, a je tudi on izgubil. S 6-1 6-1 ga je premagal 20-letni Španec Sergi FONTCUBERTA. Grega se je kljub porazu uvrstil v glavni turnir kot srečni poraženec.

Na ITF turnirju v Schiu (15.000 $) bo v torek v prvem krogu nastopila Manca PISLAK

Na Futuresu v Trnavi (15.000 $) bosta v prvem krogu Futuresa v slovenskem obračunu zaigrala Nik RAZBORŠEK in Mike URBANIJA.

Ema HORVAT je nastopila na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v Munchnu in v uvodnem nastopu izgubila z Nemko Miro STEGMAN. Ta je bila boljša s 6-2 6-1. TUKAJ.

Nika Radišič s finalom v Welsu do uspeha kariere

bm, 23.07.2017

Nika RADIŠIČ , 17-letna Primorka je danes sicer izgubila finale na mladinskem ITF turnirju 1. ranga v Welsu, a je že z uvrstitvijo v finale dosegla najboljši izid v karieri. V finalu je z 2-6 3-6 izgubila s 16-letno Elesabeto COCCIARETTO, trenutno 101. mladinsko sveta. Tudi ona je prišla v Wels v odlični formi saj je v zadnjih treh mesecih kar štirikrat nastopila v polfinalih turnirjev 1. in 2. ranga, tokrat pa je prvič letos tudi zmagala.

Nika trenutno zaseda 87. mesto na mladinski svetovni teniški lestvici, prva uvrstitev v finale na turnirjih 1. ranga pa ji bo prinesla ponovem vzpon na lestvici in utrditev na 2. mestuu med slovenskimi mladinkami, uvrščenimi na lestvici ITF. TUKAJ.

Nika Radišič finalistka ITF turnirja 1. ranga v Welsu

bm, 22.07.2017

Naša mladinka, 17-letna Nika RADIŠIČ nadaljuje z odličnimi teniškimi predstavami na mladinskih ITF turnirjih. Trenutno 87. igralka sveta je ta teden 8. nosilka močnega turnirja 1. ranga v avstrijskem Welsu in se je s tremi gladkimi zmagami uvrstila v polfinale, po predaji nasprotnice iz Srbije pa je že finalistka turnirja.

V četrtfinalu je še enkrat navdušila saj je nasprotnici, 15-letni Japonki Himari SATO, 213. mladinki sveta, ki je v drugem krogu izločila 2. nosilko, Čehinjo Deniso HINDOVO oddala vsega dve igri. Zmagala je s 6-0 6-2.

V polfinalu se bi morala pomeriti s 17-letno vrstnico iz Srbije Draginjo VUKOVIĆ, trenutno 73. mladinko sveta, ki je v drugem krogu v treh nizih izločila našo Kristino NOVAK, a je Vukovićeva srečanje brez boja predala.

V finalu bo Nika igrala z Italijanko, 16-letno Elisabetto COCCIARETTO, trenutno 101. mladinko sveta. Ta je v dobri formi saj je od maja kar štirikart nastopila v polfinalih ITF turnirjev 1. in 2. ranga. TUKAJ.

Marino Kegl v četrtfinalu na olimpijskih igrah gluhih v Turčiji

bm, 22.07.2017

Marino KEGL, ki Slovenijo v tenisu zastopa na Olimpijskih igrah gluhih v turškem Samsunu se je uvrstil med osem najboljših igralcev in s tem že izboljšal uvrstitev iz OI v Sofiji, ko je nastope končal v osmini finala.

V 3. krogu je s 6-3 6-2 premagal 11. nosilca, Avstrijca Roberta GRAVOGLA.

V četrtfinalu DEAFLYMPICS 2017, bo v ponedeljek igral z Indijcem Sekharjem PRITHVIJEM, ki je v tretjem krogu presenetil 4.nosilca Vincenta NOVELLIJA iz Francije.

Sicer pa je Marino v drugem krogu brez težav po dobri uri igre s 6-0 6-0 odpravil Turka Sercana YESILOVA. TUKAJ.

Znani udeleženci glavnega turnirja na ATP Challengerju v Portorožu

bm, 21.07.2017

Znani so udeleženci glavnega turnirja ATP Challengerja Zavarovalnica Sava Slovenia Open, ki bo od 4. do 12. avgusta v Portorožu. Po končanih prijavah je na vrstu liste prijavljenih naš najboljši teniški igralec Blaž KAVČIČ, ki bo v Portorožu naskakoval nov naslov na turnirjih serije Challenger. Zmagovalec Challengerja v Winipegu je ta teden uspešno začel nastope na drugem turnirju v Kanadi, tudi v Portorožu pa bo prvi favorit za zmago.

Med prijavljenimi igralci jih je poleg Kavčiča še sedem, ki trenutno zasedajo mesto med najboljšimi 150 teniškimi igralci sveta. To so Ukrajinec Sergiy STAKHOVSKY (114), Italijan Luca VANNI (116), Slovak Lukas LACKO (127), Nemec Peter GOJOWCZYK (131), Španec Adrian MENENDEZ-MACEIRAS (140), Srb Filip KRAJINOVIĆ (144) in Italijan Stefano TRAVAGLIA.

Celoten seznam prijavljenih igralcev si lahko ogledate TUKAJ.

Kaja Juvan v Umagu v družbi teniških legend

bm, 20.07.2017

Kaja JUVAN naša najboljša mladinka in velik up slovenskega tenisa, letošnja zmagovalka turnirja dvojic v Wimbledonu, uživa v medijski pozornosti, katera ji je namenjena po zadnjih odličnih nastopih.

Njena športna agencija Starwingsports ji je tako omogočila, da je v okviru ATP turnirja v Umagu v ekshibiciji nastopila v družbi teniških legend, zmagovalcev turnirja v Wimbledonu v različnih desetletjih, Pata Casha, Richarda Krajicka in Gorana Ivaniševića ter glasbenika Redfooja, velikega ljubitelja tenisa. TUKAJ.

Intervju z direktorjem TS Gregorjem Krušičem

bm, 20.07.2017

V Svetu kapitala, prilogi časnika Delo lahko preberete intervju z direktorjem TS Gregorjem KRUŠIČEM.

Intervju lahko preberete TUKAJ.

Nika Radišič iz turnirja v turnir boljša,tokrat v četrtfinalu Welsa. Poraz Mance Pislak v Imoli in Mika Urbanije v Gubbiu

, 20.07.2017

Naša mladinka, 17-letna Nika RADIŠIČ nadaljuje z odličnimi teniškimi predstavami na mladinskih ITF turnirjih. Trenutno 87. igralka sveta je ta teden 8. nosilka močnega turnirja 1. ranga v avstrijskem Welsu in se je z dvema gladkima zmagama uvrstila v četrtfinale. V tretjem krogu je s 6-1 6-3 opravila z 9. nosilko, 16-letno Ukrajinko Viktorijo DEMA. Rezultat dobi še večjo težo če povemo, da je Ukrajinka, ki je na lestvici ITF uvrščena mesto za Radišičevo prišla v Wels kot zmagovalka ITF turnirja 2. ranga v Bochumu, Nika pa je prekinila njeno serijo šestih zaporednih zmag. Priložnost za novo vrhunsko uvrstitev bo poskušala izkoristiti že v četrtfinalu, ko se bo pomerila s 15-letno Japonko Himari SATO, 213. mladinko sveta. Čaka jo nedvomno težek obračun, saj je Satova v drugem krogu izločila 2. nosilko, Čehinjo Deniso HINDOVO.

Sicer pa je izpadlo že prvih pet nosilk na turnirju, kar po eni strani kaže na izenačenost igralk, po drugi strani pa Niki odpira pot na vrh.

Na ženskem ITF turnirju v Imoli je v četrtfinalu nastope končala Manca PISLAK. 19-letna Ljubljančanka, ki se je v glavni turnir prebila iz kvalifikacij je v petem srečanju na turnirju morala premoč priznati izkušeni 30- letni Španki Estrelli CABEZA CANDELA, ki je bila boljša s 6-2 6-1. Španka je bila leta 2013 že 95. igralka sveta, trenutno pa se nahaja na 450. mestu lestvice WTA.

V osmini finala Futuresa v Gubbiu je izgubil Mike URBANIJA. S 6-2 7-5 ga je premagal italijanski kvalifikant Marko MICELI. TUKAJ.

Za našimi igralci slab dan na mednarodnih turnirjih, zaenkrat uspešni samo Nika Radišič in Manca Pislak

bm, 19.07.2017

Manca PISLAK se je na ITF turnirju (25.000$) v Imoli uvrstila v četrtfinale. V drugem krogu je s 6-4 7-6(6) premagala 25-letno igralko iz BiH Jeleno SIMIČ, 438. igralko lestvice WTA, ki se letos že lahko pohvali z osvojitvijo dveh ITF turnirjev. Srečanje je trajalo uro in tričetrt, Pislakova je nekoliko bolje servirala ob tem pa nasprotnici trikrat odvzela začetni udarec. V drugem nizu je tudi ubranila eno set žogo, a na koncu zasluženo slavila. Osvojila je devet točk več od nasprotnice.

Nika RADIŠIČ se je na mladinskem ITF turnirju 1. ranga v avstrijskem Welsu uvrstila v tretji krog. V drugem krogu je s 7-5 6-2 premagala Turkinjo Basak AKBASA, 366. igralko lestvice ITF.

Na istem turnirju sta v uvodnem nastopu izgubili Maja MAKORIČ, z 1-6 6-3 6-0 jo je premagala Indijka Akanksha A BHAN, 133. mladinka sveta in Kristina NOVAK, katero je s 4-6 6-3 6-3 premagala Srbkinja Draginja VUKOVIĆ, 73. igralka lestvice ITF.

V Dolany Veski na Češkem je v drugem krogu izgubila Anja GAL. S 7-5 1-6 6-2 jo je premagala 11. nosilka, Sofia MILATOVA, 719. igralka lestvice ITF.

Nina POTOČNIK je zelo dobro odigrala tekmo prvega kroga na ženskem ITF turnirju v Olomoucu (80.000 $), a morala na koncu premoč priznati Čehinji Jesiki MALECKOVI, 276. igralki lestvice WTA. Ta je zmagala s 6-3 5-7 7-6(4)

V glavni turnir se na Futuresu na Portugalskem ni uspel uvrstiti Grega BOH, katerega je v finalu kvalifikacij s 6-2 6-2 premagal Španec Antonio CEMBELLIN PRIETO.

TUKAJ.

Marino Kegl na Deaflympics - Olimpijskih igrah gluhih v Samsunu

bm, 19.07.2017

V turškem Samsunu so se začele letošnje olimpijske igre gluhih. Včeraj je potekala slavnostna otvoritev iger, danes pa so že nastopili v prvih disciplinah.

Slovenijo v tenisu zastopa Marino KEGL, za katerega so to druge olimpijske igre. Prvič je nastopil leta 2013 v Sofiji, ko se je med posamezniki uvrstil v osmino finala. Marino bo 23. julija v Samsunu praznoval 22. rojstni dan.

Na olimpijskih igrah bo v tenisu nastopilo 72 igralcev in igralk iz 21 držav, od tega 44 v moški konkurenci. Marino je bil v prvem krogu prost, v drugem pa se bo v četrtek pomeril s turškim predstavnikom Sercanom YESILOVIM.

Marino se je na olimpijske igre zavzeto pripravljal, zato je bil pred odhodom na igre zmeren optimist. Teniški turnir se igra na pesku.

Pogovor novinarja portala Siol z Marinom Keglom si lahko preberete TUKAJ.

S predajo tekme drugega kroga na ATP Challengerju v Gatineau se je končala zmagovita serija Blaža Kavčiča

bm, 19.07.2017

S predajo tekme drugega kroga se je končala zmagovita serija Blaža KAVČIČA, ki je prejšnji teden osvojil ATP Challenger v Winipegu, danes pa je nastopil v drugem krogu ATP Challengerja v kanadskem Gatineau. Njegov nasprotnik je bil 25-letni Indijec Yuki BHAMBRI, 212. igralec lestvice ATP.

Srečanje je bilo v prvem nizu zelo izenačeno, vsak igralec je po enkrat izgubil začetni udarec, tako da je šel niz v podaljšano igro, ki jo je Indijec dobil s 7-1. Kot kaže so se že tu začele Blaževe težave, saj je v nadaljevanju, v drugem nizu pri izidu 1-3 tekmo predal. To je bila Kavčičeva druga predaja tekme v treh tednih, potem ko je tekmo prvega kroga kvalifikacij moral predati tudi v Wimbledonu.

Upamo seveda lahko, da ne gre za nič hujšega, saj Blaža navijači nestrpno pričakujejo na Challengerju v Portorožu v začetku avgusta, kjer bo prvo slovensko orožje in favorit za zmago. Želimo mu čim hitrejše okrevanje. TUKAJ.

Blaž Rola ne najde prave forme, številni slovenski nastopi danes

bm, 18.07.2017

Blaž ROLA ne najde forme, ki bi ga pripeljala v zaključne obračune turnirjev serije ATP Challenger. Po porazu v drugem krogu turnirja v Winipegu je tokrat v Gatineau klonil že v uvodnem nastopu. S 6-2 2-6 7-5 ga je premagal 23-letni Britanec Liam BROADY.

Na mladinskem ITF turnirju 1. ranga v Welsu se je Maja MAKORIČ uvrstila v glavni turnir, potem ko je v zadnjem krogu kvalifikacij s 6-3 6-0 premagala 3. nosilko Oleksandro OLIYNYKOVO.

Sicer pa danes slovenske igralce in igralke čaka pester dan saj bomo spremljali nastope Dalile JAKUPOVIĆ, Mike URBANIJE, Svena LAHA, Blaža KAVČIČA, Mance PISLAK in Grege BOHA. V igri pa so ta teden še Nina POTOČNIK, Kristina NOVAK in Nika RADIŠIČ.

V live streamu je bilo mogoče spremljati srečanje Blaža KAVČIČA, ki je ob 16. uri v Gatineau začel srečanje z 23-letnim Dancem Mikaelom TORPEGAARDOM, 313. igralcem lestvice ATP in ga premagal s 6-2 6-1.

TUKAJ.

Na turnirju TE 12 in 14 v Kufsteinu slovenski predstavniki končali z nastopi med posamezniki

bm, 17.07.2017

V Kufsteinu se ta teden odvija turnir Tennis Europe v starostnih kategorijah do 12 in do 14 let.

Na turnirju deklic do 12 let so nastopile Ula JAMAR, Eva MULLER UHAN in Sara DOLENC. Prvi dve sta izgubili v uvodnem nastopu, Dolenčeva v drugem krogu.

V kategoriji dečkov do 14 let sta se v drugi krog uvrstila Tristan FLANDER in Aljaž JERAN, a sta v nadaljevanju oba izgubila. V prvem krogu sta izgubila tudi fikanta Taj DOLENC in Nejc ŽUNIČ. Med deklicami do 14 let je nastopila Meta MARENK in tudi ona se je poslovila že po prvem krogu.

Na turnirju TE do 16 let v Nišu je Marko KOVAČEVIČ nastopil v glavnem turnirju in v drugem krogu z 1-6 4-6 izgubil s 5. nosilcem iz Hong Konga Ki Lung NGOM. TUKAJ.

Uspešen dan za slovenskimi igralci in igralkami na mednarodnih turnirjih

bm, 17.07.2017

Mike URBANIJA ta teden igra na Futuresu v italijanskem Gubbiu. Po sedmih porazih v prvem krogu mu je tokrat uspelo zmagati in po dolgem času bo ponovno zaigral v drugem krogu. V Gubbiu je v prvem krogu s 6-2 6-2 premagal na lestvici ATP 13 mest nižje uvrščenega Italijana Alessandra LUISIJA. Mike je zadržal vse svoje servise, nasprotniku pa je začetni udarec odvzel štirikrat. V drugem krogu bo igral z domačim kvalifikantom Marcom MICELIJEM (1425).

Zmagovito serijo nadaljuje Blaž KAVČIČ, ki je na ATP Challengerju v Gatineau v Kanadi dosegel še šesto zaporedno zmago na zadnjih šestih tekmah. V prvem krogu je v dobri uri s 6-2 6-1 premagal danskega kvalifikanta Mikaela TORPEGAARDA. Blaž je sicer trethji nosuilec turnirja, v naslednjem krogu pa bo igral z Indijcem 25-letnim Yukijem BHAMBRIJEM.

Uspešna je tudi Manca PISLAK na ženskem ITF turnirju v Imoli (25.000 $). Po uspešnih nastopih v kvalifikacijah je v prvem krogu glavnega turnirja s 6-1 6-4 premagala domačo povabljenko, prav tako 19-letno Vereno HOFER.

Z zmago je nastope na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Dolany-Veski na Češkem začela Anja GAL. V prvem krogu glavnega turnirja je s 7-5 6-1 premagala 14-letno Rusinjo Mario DZEMESHKEVICH.

Že v prvem krogu pa je tokrat nastope na ITF turnirju v Olomoucu (80.000$+H) končala Dalila JAKUPOVIĆ. Po zadnjih slabših nastopih je na lestvici WTA zdrsnila za 25 mest, tako da je trenutno, sicer še vedno kot vodilna Slovenka, na 163. mestu. V prvem krogu Olomouca je bila s 7-6(4) 6-3 danes boljša 20-letna Italijanka Jessica PIERI (278).

Po upešnih nastopih v kvalifikacijah je v prvem krogu Futuresa v Welsu spodrsnilo tudi Svenu LAHU. S 7-5 6-7(2) 6-3 ga je premagal Brazilec, Fernando YAMACITA. TUKAJ.

Intervju s predsednikom TS Markom Umbergerjem

bm, 17.07.2017

V sobotnem športnem dnevniku EkipaSN je bil objavljen intervju s predsednikom TS Markom UMBERGERJEM.

Predsednik TS je v intervjuju spregovoril o prihajajočem ATP Challengerju v Portorožu, možnostih za povratek Aljaža Bedeneta pod zastavo Slovenije in stanju v slovenskem tenisu oz. obetih za prihodnost.

Intervju lahko preberete TUKAJ.

Nina Potočnik z odliko opravila kvalifikacije v Olomoucu, Poloni Hercog se selitev na pesek ni posrečila

bm, 17.07.2017

Nina POTOČNIK je z odliko opravila kvalifikacije na ITF turnirju v Olomoucu (80.000 $+H) in se uvrstila v glavni turnir. V finalu kvalifikacij je s 6-0 2-6 7-6(3) premagala 30-letno Hrvatico Ani MIJACIKA (571).

Ni pa se po željah izšlo Poloni HERCOG na WTA turnirju v Bukarešti (226.000 $). V srečanju prvega kroga glavnega turnirja ji je sicer dobro kazalo saj je v odločilnem tretjem nizu vodila s 5-3, a je bila na koncu vendarle bolj zbrana Turkinja, 27-letna Cagla BUYUKAKCAY (165), ki je slavila s 4-6 6-3 7-6(3). V odločilnem tie-breaku je bil izid poravnan do 3-3, nato pa je Hercogova izgubila štiri točke zapored, tudi oba svoja začetna udarca, in zmaga je odšla v roke turške nasprotnice. TUKAJ.

Kavčič ponovno med 100, Polona Hercog pridobila 75 mest

bm, 17.07.2017

Blaž KAVČIČ se je po zmagi na ATP Challengerju v Winipegu vrnil med najboljšo stoterico terniških igralcev sveta. Ta teden je na 98. mestu. Sledita mu Blaž ROLA, ki je na 241. in Grega ŽEMLJA, ki zaseda 291. mesto lestvice ATP.

Velik skok je po uspešnem nastopu v Wimbledonu naredila Polona HERCOG. prisobila je kar 75 mest in se zavihtela na 190. mesto. Dalila JAKUPOVIĆ, ki ostaja vodilna Slovenka na lestvici je zdrsnila za 25 mest in je ta teden 163. igralka sveta, Tamara ZIDANŠEK je pridobila 12 mest in je na 197. mestu. 86. mest je pridobila Nina POTOČNIK in se prvič uvrstila med najboljših 500 igralk, ta teden je na 465. mestu.

Pester teden je ponovno pred našimi igralci in igralkami. Blaž KAVČIČ in Blaž ROLA bosta nastopila na ATP Challengerju v kanadskem Gatineau (50.000 $+H), Polona HERCOG na WTA turnirju v Bukarešti, Nina POTOČNIK potrebuje še eno zmago na ITF turnirju v Olomoucu (80.000 $+H), Sven LAH je uspešno prebrodil kvalifikacije Futuresa v Welsu (15.000 $), Manca PISLAK pa v Imoli (25.000 $), tako da bosta oba nastopila v glavnih turnirjih. Mike URBANIJA je na Futuresu v italijanskem Gubbiu (15.000 $), Grega BOH pa v portugalski Idanhi-A-Novi. Maja MAKORIČ bo nastopila v kvalifikacijah ITF turnirja 1. ranga v Welsu, kjer bosta v glavnem turnirju nastopili Nika RADIŠIČ in Kristina NOVAK. TUKAJ.

Blaž Kavčič zmagovalec ATP Challengerja v Winipegu in povratnik med najboljšo stoterico teniških igralcev

bm, 17.07.2017

Blaž KAVČIČ je, po letu 2016, ko je bil v Winipegu finalist, letos Challenger osvojil. V finalu je igral z 2. nosilcem, 29-letnim domačinom Petrom POLANSKYM, 127. igralcem lestvice ATP in po dveh urah in pol igre zmagal s 7-5 3-6 7-5. V izenačenem srečanju je ob dobrem serviranju obeh igralcev Blaž nasprotniku servis odvzel trikrat, sam ga je izgubil le dvakrat. Oba igralca sta zabila po 12 asov in imela približno enak odstotek izkoristka prvega in drugega servisa, v osvojenih točkah pa je bil poraženec celo boljši s 103-100.

Za Kavčiča je to 15. naslov na turnirjih ATP Challenger in prvi v letu 2017. Zmaga pa mu je prinesla povratek med prvo stoterico teniških igralcev na lestvici ATP, ki je objavljena danes. Kot najvišje uvrščen Slovenec je na 98. mestu, sledi mu Blaž ROLA, ki je ta teden 241. in Grega ŽEMLJA, ki je na 291. mestu.

Na po ti do finala je v drugem krogu v uri in 15 minutah s 6-3 6-4 premagal Japonca Kaichija USHIDO. Blaž je odlično serviral saj je na prvi servis osvojil kar 91 % možnih točk (30/33). Nasprotniku je dvakrat odvzel servis, sam ni izgubil nobenega.

V četrtfinalu je igral s 24-letnim Američanom Raymondom SARMIENTOM, 349. igralcem lestvice ATP. Blaž je bil prepričljivo boljši in je zmagal z rezultatom 6-2 6-2. Tudi tokrat je odlično serviral, saj je imel izkoristek prvega servisa kar 95 %, izgubil je samo eno točko. V srečanju, ki je trajalo eno uro je nasprotniku štirikrat odvzel servis, sam ga ni izgubil.

V polfinalu je igral z 20-letnim Izraelcem Edanom LESHEMOM, 288. igralcem lestvice ATP. Po izenačenem prvem nizu, katerega je Blaž dobil v podaljšani igri je v drugem povsem prevzel igro v svoje roke in po zaostanku z 2-1 do konca srečanja nasprotniku prepustil le še eno igro ter na koncu slavil s 7-6(0) 6-3.

Blaž ROLA je tekmo drugega kroga izgubil. S 6-4 6-4 ga je premagal Avstralec, 19-letni Max PURCELL, 290. igralec lestvice ATP. Kot zanimivost velja povedati, da PURCELLU naravnost ležijo levičarji. Vseh zadnjih deset srečanj z igralci, ki igrajo z levo roko, je namreč dobil.

TUKAJ.

V Portorožu Kavčič in Žemlja ter številni odmevni dogodki

lm, 16.07.2017

Portorož bo petič gostil teniške profesionalce, ki bodo nastopili na turnirju serije ATP Challenger Zavarovalnica Sava Slovenia Open.

Dan pred zaključkom prijav igralcev je na lestvici ATP najvišje uvrščeni igralec Blaž Kavčič (110.), ki je turnir v Portorožu osvojil leta 2014. Blizu neposredne uvrstitve v glavni del turnirja je tudi Grega Žemlja (238.), ki je pred tedni zavrnil misel, da bi v Portorožu odigral poslovilni turnir. Žemlja je sicer najuspešnejši slovenski igralec, saj je bil 2013 že 43. igralec na svetu, v Portorožu pa je zmagal 2013 in bil finalist 2015 ter polfinalist 2016. Direktor turnirja Aljaž Kos je navedel še nekaj atraktivnih igralcev, ki bodo nastopili od 4. do 12. avgusta: »Zagotovo je najbolj slavno teniško ime Čeh Lukas Rosol, s češko reprezentanco dvakratni zmagovalec Davisovega pokala, pred tremi leti pa je bil 26. na lestvici ATP. Opozoril bi tudi na 18 letnega Grka Stefanosa Tsitsipasa (192.) in 20 letnega Južnoafričana Lloyda Harrisa (257.). V Zavarovalnici Sava z veseljem podpiramo največji poletni športni dogodek v Sloveniji. V Portorožu bomo organizirali tudi dogodek za naše poslovne partnerje, poudaril pa bi zgledno sodelovanje s Tenis Slovenija in verjamem, da bomo 4. avgusta začeli turnir z veliko energije.«

Za glavni del turnirja je povabilo Tenis Slovenija prejel Gregor Boh, med dvojicami pa David Ambrožič in Tilen Žitnik ter Gregorja, Boh in Repina. V kvalifikacijah bo s povabilom nastopilo šest slovenskih igralcev: Janoš Žibrat, letošnji državni prvak med posamezniki in dvojicami ter David Ambrožič, Matic Podlipnik, Enej Berghaus, Bor Schweiger Mužar in Domen Gostinčar.

Gregor Krušič, direktor Tenis Slovenija je poudaril še preostale aktivnosti, ki bodo zapolnile teniški teden v Portorožu: »Trenutno se največ ukvarjamo z oglaševalskim delom. Portorož je že povsem v barvah tenisa in turnirja. Sodelujemo z občino Piran in tamkajšnjimi hoteli, zato upamo, da bo letos obisk na turnirju večji in še bolj mednaroden. Tudi letos bomo organizirali dobrodelni poker turnir in zbrana sredstva namenili ustreznemu lokalnemu društvu.«

Precej pozornosti bo usmerjeno tudi v zabavni del turnirja, saj bo uvodni vikend namenjen dvema koncertoma na teniškem stadionu. Odgovorna za koncertni del turnirja, Alja Krajnc je poudarila: »Sledimo željam in skušamo ustvariti ponudbo tudi za tiste, ki jih morda tenis na zanima najbolj. V petek 4.8. bo na stadionu nastopil Tony Cetinski, za ogrevanje bo poskrbel Miro Todosovski, dan kasneje pa bo na, za koncerte prenovljenem stadionu, nastopil Bajaga s svojimi Instruktori. Na obeh koncertih bo atrakcija barmenski šov, sodeloval pa bo tudi Črt Banko, zmagovalec resničnostnega šova Bar. V t.i. fun zoni bosta nekaj dni zatem nastopila slovenski skupini Hornets – rock'n'blues cover band in Rok'n'band. Vstopnice lahko obiskovalci kupijo na Eventimu in Petrolovih bencinskih servisih.«

Več TUKAJ.

Kaja Juvan osvojila mladinski turnir dvojic v Wimbledonu

bm, 16.07.2017

Kaja JUVAN, 16-letna Ljubljančanka, je v drugem poskusu, potem, ko je leta 2016 izgubila v polfinalu, osvojila mladinski turnir dvojic v znamenitem Wimbledonu. Igrala je v paru s srbsko vrstnico, levoroko Olgo DANILOVIĆ, tudi odlično igralko v konkurenci posameznic. Turnir v Wimbledonu sta osvojili v velikem slogu, saj sta nasprotnicam oddali le en niz in to v drugem krogu. V današnjem finalu sta s 6-4 6-3 premagali 4. nosilki Američanki Cathy MCNALLY in Withney OSUIGWE. Za Juvanovo je to prva, za Danilovićevo pa druga zmaga na mladinskih turnirjih dvojic. Lani je Danilovićeva osvojila naslov tudi na turnirju v Roland Garrosu.

Tudi danes je Juvanovo poleg njene ekipe v Wimbledonu vzpodbujal predsednik TS Marko UMBERGER.

To je peta slovenska zmaga na mladinskih turnirjih za grand slam. Med zmagovalke sta se kot mladinki med posameznicami vpisali Mima JAUŠOVEC in Katarina SREBOTNIK, med dvojicami pa je zmagala v Wimbledonu in Roland Garrosu Polona HERCOG.

Kaja Juvan je po zmagi povedala: »Super turnirje za menoj. Z Olgo sva odigrali nekaj odličnih tekem in zmagali zasluženo. Res sem zadovoljna s svojo igro. Hvala vsem v Sloveniji za podporo, hvala mojim sponzorjem in seveda moji ekipi.«

Čestitamo! TUKAJ.

Kaja Juvan v finalu dvojic Wimbledona, Maja Makorič finalistka ITF turnirjav Pragi

bm, 16.07.2017

Kaja JUVAN je danes še drugič zapored nastopila v polfinalu prestižnega mladinskega ITF turnirja A ranga v Wimbledonu v konkurenci dvojic in se prvič v karieri uvrstila v finale. Polfinalistka je bila že leta 2016, ko je igrala s Poljakinjo Olgo SWIATEK, a sta takrat polfinale izgubili. Tokrat je njena soigralka 16-letna srbska levičarka Olga DANILOVIĆ, 19. mladinka sveta v posamični konkurenci. Njuni polfinalni nasprotnici sta bili 18-letna Mehičanka Maria Jose PORTILLO RAMIREZ in 17-letna Američanka Sofia SEWING. Juvanova je s to dvojico že igrala in sicer je 2016 s soigralko Leo BOŠKOVIĆ osvojila turnir Eddie Herr, v finalu pa sta premagali prav današnji polfinalni nasprotnici.

Tudi danes ameriško-mehiška kombinacija ni imela nobenih možnosti, saj sta Juvanova in Danilovičeva z odlično igro ves čas kontrolirali srečanje in se zanesljivo uvrstili v nedeljski finale. Uspeh naše mladinke je v Wimbledonu spremljal tudi predsednik TS Marko UMBERGER. V finalu bosta njuni nasprotnici 4. nosilki, 15-letni Američanki Whitney OSOUIGWE in Caty MCNALLY.

Srečanje bo na sporedu okrog 13.30 ure in ga lahko spremljate v neposrednem prenosu na Sportklubu.

15-letna Novogoričanka Maja MAKORIČ je na odlični poti, da vknjiži še drugi naslov na mladinskih ITF turnirjih zapored, tokrat na turnirju 4. ranga, ki ga igra v Pragi. V današnjem polfinalu je s 6-3 6-4 premagala 15-letno Rusinjo Ekaterino VINNIK, 419. mladinko sveta, za drugi naslov v karieri pa bo v nedeljo igrala s 3. nosilko, prav tako 15-letno Slovakinjo Nino STANKOVSKO, 311. igralko mladinske svetovne teniške lestvice. Obe igralki sta do finala oddali po en niz, sicer pa srečanja dobivali zelo zanesljivo. Za Majo je to drugi zaporedni finale, potem ko je v mesecu maju nastopila na turnirju 5. ranga v Podgorici in ga osvojila. Zmaga nad Vinnikovo je njena deveta zaporedna zmaga na turnirjih ITF.

TUKAJ.

Matic Sotler osvojil dva naslova v Krškem, na Fredijevem memorialu najboljši Jaka Tomažin, Anamari Žnuderl in Žiga Šeško

bm, 15.07.2017

V Krškem se je končalo odprto prvenstvo za člane. V finalu konkurence posameznikov sta nastopila član domačega teniškega kluba Krško Matic SOTLER, sicer 4. nosilec turnirja in nepostavljeni Benjamin BELIŠ (Sl.Gradec). Sotler je poskrbel da je zmaga ostala v Krškem saj je v finalu zmagal s 4-6 6-1 6-4. Za 23-letnega Sotlerja je to prva zmaga na članskih turnirjih Tenis Slovenije, za 24-letnega Beliša pa prvi finale po letu 2015, ko je osvojil dva članska turnirja.

V konkurenci dvojic sta zmagala Matic SOTLER in Benjamin BELIŠ. V finalu sta s 1-6 6-3 10-3 premagala Maksa MEHA in Žigo DROBNIČA.

V Mariboru je potekal Fredijev memorial, turnir v spomin na športnega delavca Fredija Rajherja. Pri dečkih sta se v finale A turnirja uvrstila 1. nosilec Mark Iztok LUNDER (Rafa) in 3. nosilec Jaka TOMAŽIN (AsLit). Lunder je v polfinalu s 6-0 6-0 premagal Miho BAJŽLJA (Tr-Kr), Tomažin je bil s 6-1 6-4 boljši od Žige ŠVECA (Mu-So).

Končan je že B turnir dečkov. Osvojil ga je Žiga ŠEŠKO (AsLit), ki je v finalu s 6-0 6-1 premagal Žigo BEZJAKA (Celje).

Pri deklicah sta finalistki 1. nosilka Rina GROŠELJ (AsLit), v polfinalu je s 6-3 6-0 premagala Ello HOJNIK (TK-CC) in Anamari ŽNUDERL (ŽtkMb), ki je v drugem polfinalu s 7-6(7) 6-1 premagala Hano VERTOVŠEK-ANDOLŠEK (Tr-Kr).

V izenačenih finalnih obračunih je pri dečkih na tekmi, ki je trajalo več kot dve uri Jaka TOMAŽIN s 6-4 7-6(4) premagal Marka Iztoka LUNDRA, pri deklicah pa je v srečanju, ki je trajalo več kot tri ure Anamari ŽNUDERL s 6-4 2-6 6-3 premagala Rino GROŠELJ. TUKAJ.

Maja Makorič klonila v finalu ITF turnirja v Pragi

bm, 15.07.2017

Maja MAKORIČ je po devetih zaporednih zmagah na mladinskih ITF turnirjih v Pragi morala v finalu turnirja 4. ranga premoč priznati slovaški vrstnic Nini STANKOVSKI, 311. mladinki sveta, ki je slavila s 6-3 1-6 6-2. Za Makoričevo je bil to prvi finale na turnirjih 4. ranga, pred dvema mesecema pa je že osvojila turnir 5. ranga v Podgorici. 15- letna Novogoričanka trenutno zaseda 891. mesto mladinske svetovne teniške lestvice, v letošnjem letu pa je ob 12 zmagah zabeležila le dva poraza. Finale ji bo na lestvici prineslo napredovanje za vsaj 250 mest. TUKAJ.

Manca Pislak, Nina Potočnik in Sven Lah z zmagami začeli kvalifikacijske nastope, konec za Arha in Radinskega

bm, 15.07.2017

Naši igralci in igralke tudi ta teden nastopajo na mednarodnih turnirjih in so že začeli s kvalifikacijskimi obračuni. Na najmočnejšem turnirju je Nina POTOČNIK, ki igra na ITF turnirju v Olomoucu (80.000$+H), začela pa je z zmago s 6-0 6-0 proti Slovakinji Barbori KOLLAROVI, ki je za nastop prejela posebno povabilo.

Manca PISLAK je na turnirju v italijanski Imoli (25.000 $), kjer je 2. nosilka kvalifikacijskega turnirja. V prvem krogu kvalifikacij je s 6-4 6-4 premagala22-letno domačinko Nicole FOSSA HUERGO.

Na moškem Futuresu v avstrijskem Welsu sta z zmago začela nastope Sven LAH in Anže ARH. Lah je s 6-3 6-1 premagal Mehičana Joseja Ricarda Martineza MORENA, Arh je bil s 6-4 6-4 boljši od domačina 18-letnega Christoperja HUTTERERJA. Izpadel je Matic ZAPLOTNIK, katerega je po izgubljenem prvem nizu z 0-6 predal srečanje Brazilcu Thiagu SEYBOTHU WILDU.

Sven LAH je zmagal tudi v drugem krogu kvalifikacij. S 6-2 6-3 je premagal domačina TROEBINGERJA, Anže ARH pa je izgubil. S 7-5 6-0 ga je izločil domačin Jonas TRINKER, 3. nosilec kvalifikacij.

V kvalifikacijah Futuresa v Brnu (25.000 $) je v uvodnem nastopu izgubil Aljaž RADINSKI. S 6-4 2-6 6-1 ga je premagal Čeh Daniel RABAS. TUKAJ.

Na ekipnem tekmovanju Lampo Trophy deklice osvojile drugo mesto

bm, 15.07.2017

V italijanskem Rezzatu se je končalo ekipno tekmovanje Lampo Trophy, na katerem je nastopalo po osem povabljenih ekip dečkov in deklic starih do 12 let. Dečki so tekmovanje končali v predtekmovanju, deklice pa so se s štirimi zmagami uvrstile v finale, kjer so se še drugič pomerile z ekipo Italije1. Z Italijankami so igrale že v predtekmovanju, ko so zmagale z 2-1, tokrat pa so z enakim rezultatom izgubile. Odločila je podajšana igra - match tie-break dvojic. Za Slovenijo so nastopile naše najboljše dvanajstletnice Ela Nala MILIĆ, Ana LANIŠEK in Maša VIRIANT. TUKAJ.

Ta konec tedna Fredijev memorial v Mariboru in OP za člane v Krškem

bm, 15.07.2017

V Mariboru so včeraj dečki in deklice na Fredijevem memorilu odigrali RR turnir v starostni kategoriji do 12 let, danes pa se začenjata finalna turnirja. Člani so včeraj začeli z glavnim turnirjem na OP v Krškem. Udeležba je letnemu času primerna, v Mariboru bo v glavnem A turnirju pri dečkih nastopilo 18 igralcev, v B turnirju 12. Pri deklicah sta zaradi malega števila igralk A in B turnir združena, nastopilo pa bo 17 igralk.

Na turnirju članov v Krškem je v žrebni listi 19 igralcev, turnir članic pa je bil zaradi premalega števila prijavljenih igralk odpovedan. V četrtfinale so se pri članih uvrstili Žiga DROBNIČ, tudi prvi nosilec turnirja, Benjamin BELIŠ, Marko NOVAK, Borut ŽIČKAR, Marko OBRADOVIČ, Matic SOTLER, Blaž BEZJAK in Maks MEH, v nadaljevanju turnirja pa smo že dobili finalista. To sta Benjamin BELIŠ (Sgrad), ki je v polfinalu s 6-1 6-4 izločil Boruta ŽIČKARJA (Krško), pred tem pa je bil v četrtfinalu boljši od 1. nosilca Žige DROBNIČA s 6-1 6-3 in domačin Matic SOTLER, ki je v polfinalu s 6-3 3-6 6-2 premagal 2. nosilca Maksa MEHA (ŠtkVe).

Na Fredijevem memorialu so se pri dečkih v četrtfinale A turnirja uvrstili 1. nosilec Mark Iztok LUNDER, Filip ZVER, Niki POLANEC, Miha BAJŽELJ, Boris BAREJAKTAREVIČ, Jaka TOMAŽIN, Vid MOHAR in Žiga ŠVEC, ki je tudi že prvi polfinalist, saj je srečanje z Moharjem dobil brez boja.

V B turnirju so polfinalisti Žiga BEZJAK, Klemen GRIL, Tim STREL in Žiga ŠEŠKO.

Pri deklicah so se v četrtfinale uvrstile vse nosilke, Rina GROŠELJ, Lara FLERIN, Ella HOJNIK, Nala KOVAČIČ, Lija MUMLEK, Hana VERTOVŠEK-ANDOLŠEK, Kiara ŠOLAJA in Anamari ŽNUDERL. TUKAJ.

Na turnirju TE na Otočcu konec slovenskih nastopov, Nika Strašek zmagovalka turnirja dvojic TE 14 na Malti

bm, 15.07.2017

Na turnirju Tennis Europe do 14 let, ki poteka v teniškem centru Otočec smo po četrtfinalnih obračunih v posamični konkurenci ostali brez predstavnikov. Pri dečkih se je zadnji poslovil Jon Lan ŠUNTAR, ki je izgubil četrtfinalno srečanje. S 6-4 0-6 6-4 ga je premagal 3. nosilec, Hrvat Fran MITROVIĆ.

V konkurenci dvojic je v polfinalu pri dečkih nastopil Lun OBRUL, ki igra v paru s Hrvatom Noo VUKADINOM. V četrtfinalu sta s 6-2 3-6 17-15 premagala Aljaža KIRBIŠA in Tristana FLANDRA, v polfinalu pa sta nato izgubila z Bolgaroma, 2. nosilcema Dinkom DINEVIM in Vladimirjem POPOVIM. Bolgarska mladinca sta bila boljša s 6-4 2-6 10-4.

Pri deklicah se je v polfinale uvrstila Nina PLIBERŠEK, ki igra v paru s Slovakinjo Emo BOLEBRUCHOVO. V četrtfinalu sta s 6-3 7-5 izločili Madžarko Reko BORSOS in Slovakinjo Salmo DRUGDOVO, v polfinalu pa sta z 2-6 4-6 izgubili s 1. nosilkama, Bolgarkama Katerino DIMITROVO in Velino MINCHEVO.

Na turnirju TE do 14 let na Malti je Nika STRAŠEK v konkurenci dvojic vknjižila novo zmago. Z Avstralko Chloe Isabello TSANG sta osvojili turnir, potem ko sta v finalu s 6-2 6-4 premagali 4. nosilki, Američanko Sophio Natalyo BARANOVO in Kazahstanko Adel MALGONUSOVO. TUKAJ.

Na ekipnem tekmovaju Lampo Trophy deklice v finalu, dečki končali z nastopi

bm, 14.07.2017

Na ekipnem turnirju Lampo Trophy v italijanskem Rezzatu so po končanem turnirju RR odigrali polfinalne tekme. Dečki so po porazu z Italijo z nastopi končali že po predtekmovanju, deklice pa so se s četrto zmago uvrstile v finale.

Deklice so v zadnjem krogu RR turnirja igrale z ekipo Italije 1 in zmagale z rezultatom 2-1. Italijo je v vodstvo povedla Giullia DAL POZZO, ki je s 6-1 3-6 6-2 premagala Elo Nalo MILIĆ. Na 1-1 je izenačila Ana LANIŠEK, ki je bila s 6-4 6-3 boljša od Yalme PEREZ WILSON, odločilno tekmo dovojic pa sta Milićeva in Laniškova dobili z rezultatom 6-3 6-3. Igrali sta z Giulio DAL POZZO in Valentino TREVISAN.

V polfinalu so deklice igrale z ekipo Madžarske in zmagale z rezultatom 2-1 ter se bodo za prvo mesto v soboto borile z ekipo Italije. Ela Nala MILIĆ je s 6-4 6-2 premagala DINNYESOVO, Ana LANIŠEK je bila s 6-4 6-1 boljša od UDVARDYEVE, dvojica Milić/Viriant pa je tekmo Madžarkama pri zaostanku 2-5 predala.

Dečki so v zadnjem krogu igrali z ekipo Italije in izgubili z 1-2, v RR skupini osvojili 3. mesto za Srbijo in Italijo ter končali s tekmovanjem. Slovenijo je sicer v vodstvo popeljal Jaka GLOB, ki je s 4-6 7-5 6-2 premagal Mattio RICCIJA, na 1-1 je izenačil Federico VITA z zmago 6-0 7-5 nad Maticem KRIŽNIKOM, odločilno tekmo dvojic pa sta Križnik in Golob izgubila z 2-6 1-6. Boljša sta bila Filippo ROMANO in Federico VITA.

Polfinale bo na sporedu v petek ob 14. uri, končni rezultat pa boste našli TUKAJ TUKAJ.

Maja Makorič polfinalistka ITF turnirja v Pragi, Kaja Juvan v polfinalu dvojic v Wimbledonu

bm, 14.07.2017

Maja MAKORIČ se je na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Pragi uvrstila v polfinale. 15-letna Novogoričanka je v drugem krogu s 7-5 2-6 6-3 premagala 8. nosilko, domačo vrstnico Vaneso NIKOLOVOVO (Itf 352), v četrtfinalu pa je bila nato boljša še od 16-letne Slovakinje Michaele KADLECKOVE (Itf 681). Za Makoričevo je to najboljši rezultat v karieri na turnirjih 4. ranga, je pa v svoji kratki karieri na mednarodnem prizorišču že osvojila tudi en turnir in sicer je maja v Podgorici slavila na turnirju 5. ranga. Trenutno je na 891. mestu svetovne mladinske teniške lestvice, njena polfinalna nasprotnica pa prihaja iz Rusije. To bo prav tako 15-letna Ekaterina VINNIK, 419. mladinka sveta.

Ni pa se uspela prebiti v četrtfinale Anja GAL. S 6-4 6-0 jo je izločila 15-letna Čehinja Klara NOVAKOVA.

Makoričeva bo v četrtfinalu igrala s .

Na mladinskem ITF turnirju A ranga v Wimbledonu sta Kaja JUVAN in soigralka Olga DANILOVIĆ še naprej uspešni na turnirju dvojic. V drugem krogu sta s 6-3 2-6 6-2 premagali 5. nosilki, Kitajki Xiyu WANG in Xin Yu WANG. V četrtfinalu sta se pomerili z Nemko Jule NIEMEIER in Latvijko Danielo VISMANE in zmagali s 6-1 6-2 ter sae uvrstili v polfinale. To je za Juvanovo drugi zaporedni polfinale na mladinskem turnirju v Wimbledonu. Lanski rezultat bo letos poskušala izboljšati, za kar bosta morali z Danilovićevo premagati Mehičanko PORTILLO RAMIREZ in Američanko SEWING, ki sta v četrtfinalu izločili 2. nosilki LIU in JOHNSON iz ZDA. TUKAJ.

Kavčič in Rola v drugi krog Winipega, konec za Jakupovićevo v Budimpešti, Čukovo v Prokuplju in Klanečkovo v Egiptu ter Klepačevo v Wimbledonu

bm, 13.07.2017

Blaž KAVČIČ in Blaž ROLA sta dobro začela nastope na ATP Challengerju v kanadskem Winipegu (75.000 $).

Kavčič je na turnirju, na katerem je lani igral v finalu, v treh nizih ga je premagal Japonec Go Soeda, 1. nosilec in se je v prvem krogu pomeril z domačinom Frankom DANCEVICEM, 336. igralcem lestvice ATP. V izenačenem srečanju, ki je trajalo dve uri je Kavčič zmagal s 4-6 6-3 7-5. Oba igralca sta dobro servirala, Blaž pa je bil uspešnejši, saj je nasprotniku servis odvzel petkrat, sam ga je izgubil štirikrat. V drugem krogu bo njegov nasprotnik 22-letni Japonec Kaichi UCHIDA, 490. igralev sveta.

Rola, ki je 8. nosilec turnirja, je dobro nadaljeval v torek začeto srečanje s Kanadčanom Philipom BESTERJEM, 245. igralcem lestvice ATP. Ob prekinitvi je vodil s 7-6(4), v drugem nizu pa je bil izid poravnan na 5-5. Tudi v drugem nizu je o zmagovalcu odločala podaljšana igra in tudi to je dobil Rola na 6. Končni izid 7-6(4) 7-6(6). Igralca sta po dvakrat izgubila svoj začetni udarec, srečanje pa je trajalo dve uri in pol. V drugem krogu bo igral z 19-letnim Avstralcem Maxom PURCELLOM, 290. igralcem lestvice ATP.

Obe tekmi lahko v live streamu spremljate TUKAJ .

So pa z nastopi končala naša dekleta. Dalila JAKUPOVIĆ je v Budimpešti izgubila tekmo drugega kroga. Merila se je s 5. nosilko, Rusinjo Irino KROMACHEVO in bila poražena s 3-6 6-2 6-7(6).

V Prokuplju pa je po uspešno odigranih kvalifikacijah v prvem krogu glavnega turnirja nastope končala Pia ČUK. Igrala je s Katerino VANKOVO iz Češke (Wta 679) in po izgubljenem prvem nizu z 1-6 in zaostanku v drugem z 0-2 je srečanje predala.

Na ITF turnirju v Sharm El Sheikhu (15.000 $) je v prvem krogu Saša KLANEČEK z 1-6 1-6 izgubila s 5. nopsilko, Romunko Ano Bianco MIHAILA.

Konec pa je tudi slovenskih nastopov v članski konkurenci Wimbledona. V drugem krogu mešanih dvojic se je danes poslovila še naša zadnja predstavnica Andreja KLEPAČ. S Kanadčanom Danielom NESTORJEM sta s 3-6 7-6(4) 5-7 izgubila srečanje z Nemcem Andreem BEGEMANNOM in Američanko Nicole MELICHAR. TUKAJ.

Naši dvanajstletniki dobro nastopajo na ekipnem tekmovanju Lampo Trophy v Italiji

bm, 13.07.2017

Ekipi dečkov in deklic do 12 let ta teden nastopata na ekipnem tekmovanju Lampo Trophy v italijanskem Rezzatu, ki letos poteka že v petnajsti izvedbi. Na turnirju sodeluje po osem povabljenih ekip dečkov in deklic, ki najprej igrajo v skupinah po sistemu RR, dve najboljši ekipi v vsaki skupini pa igrata polfinalni srečanji po križnem sistemu 1-2. Igrata se dve tekmi posamezno in ena tekma dvojic.

Dečki v postavi Matic KRIŽNIK, Jaka GOLOB in Jani RETELJ igrajo v RR skupini z Italijo, Srbijo in Madžarsko. Uvodno srečanje so igrali z Madžarsko in zmagali s 3-0. Križnik je z 1-6 6-1 6-2 premagal Doiminika KOSZEGI, Retelj je bil s 7-5 6-2 boljši od Marcela MARKIJA, s 7-6(4) 6-0 pa sta zmagala tudi Golob in Retelj v igri dvojic.

Drugo tekmo so igrali z ekipo Srbije in izgubili z 0-3. Jaka GOLOB je z 2-6 4-6 izgubil z Zoranom LUDOSKIM, od Matica KRIŽNIKA je bil z 2-6 6-3 6-2 boljši Vuk RADJENOVIĆ, izgubila pa je tudi dvojic Retelj in Golob. Naši odločilno tekmo za polfinale igrajo z ekipo Italije.

Deklice nastopajo v postavi Ela Nala MILIĆ, Ana LANIŠEK in Maša VIRIANT. V RR skupini so z Izraelom, Južno Afriko in Italijo 1. Deklice so začele odlično in v prvi tekmi s 3-0 odpravile igralke Izraela, pri tem pa oddale vsega 5 iger. Milićeva je s 6-1 6-1 premagala Noo MAJOR, Laniškova je bila s 6-1 6-0 boljša od Shabit HARARI, Laniškova in Viriantova pa sta s 6-1 6-1 dobili tekmo dvojic. Tudi drugo tekmo so naše deklice odigrale odlično in ekipo Južne Afrike premagale s 3-0, pri čemer so nasprotnicam oddale vsega dve igri ter se tako že uvrstile v polfinale. Maša VIRIANT je s 6-1 6-0 premagala Kaitlyn RADMUTH, Ela Nala MILIĆ je bila s 6-0 6-1 boljša od Carle BOTHA, nobene igre pa nasprotnicam ni oddala dvojica Lanišek in Milić. V zadnji tekmi se bodo naše deklice pomerile s prav tako neporaženo ekipo Italije 1.

Ekipi na turnirju spremljata Ervin HAFNER in Rok FERJAN. TUKAJ.

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor častni pokrovitelj ATP Challengerja Zavarovalnica Sava Slovenia Open 2017

, 12.07.2017

Letošnji že 5. zaporedni profesionalni moški teniški turnir ATP Challenger Zavarovalnica Sava Slovenia Open, ki bo potekal od 4. do 12. avgusta 2017 v Tenis areni Portorož in na igriščih ŠRC Marina Portorož bo zagotovo nekaj posebnega. Ne samo, da bodo omogočeni najboljši pogoji za nastope slovenskih in tujih teniških igralcev, temveč bo poskrbljeno tudi za izjemen glasbeni spektakel za vse obiskovalce.

Izjemno pa smo ponosni na to, da bo peta obletnica turnirja ATP Challenger v Sloveniji in letošnji največji športno - glasbeni dogodek na slovenski obali potekal pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja.

Namen častnega pokroviteljstva je izkaz podpore predsednika republike našemu delu in prizadevanju ter daje dogodku prav poseben pomen. Ponosni in hvaležni smo, da predsednik Republike Slovenije Borut Pahor spodbuja ideje Tenis Slovenije ter podpira naša prizadevanja za razvoj tenisa, športne kulture in organizacije mednarodnih športnih dogodkov v Sloveniji.

Vabljeni, da se nam pridružite tudi vi.

Tenis Slovenija TUKAJ.

Na turnirju Tennis Europe na Otočcu v četrtfinale samo Jon Lan Šuntar

bm, 12.07.2017

Na Otočcu se nadaljuje mednarodni mladinski turnir Tennis Europe v starostni katergoriji do 14 let. Danes je bilo v igri sedem slovenskih predstavnikov, uspešen pa je bil samo Kranjčan Jon Lan ŠUNTAR, ki se je uvrstil v četertfinale. V tretjem krogu je s 6-2 6-3 premagal Nemca Dina KARAHODŽO.

V tretjem krogu so med dečki izgubili Sebastian DOMINKO, Lun OBRUL, Gal EMERŠIČ POTOČNIK in Bor ARTNAK, med deklicami pa sta se poslovili naši zadnji predstavnici Taja LONČARIČ in Nina PLIBERŠEK.

Naše igralce in igralke danes čakajo še nastopi v konkurenci dvojic. TUKAJ.

Maja Makorič in Anja Gal uspešni v prvem krogu mladinskega ITF turnirja v Pragi, Kaja Juvan v drugi krog dvojic v Wimbledonu

bm, 12.07.2017

Naši mladinki Anja GAL in Maja MAKORIČ nastopata na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Pragi.

Nastope sta začeli z zmagama. Še posebej odmevna je zmaga Anje GAL, ki je s 7-6(4) 3-6 7-5 izločila 1. nosilko turnirja 16-letno Rusinjo Victorio MIKHAYLOVO, 251. mladinko sveta.

Maja MAKORIČ se je merila s 16-letno Američanko Kennedy BRIDGFORTH, 510. igralko mladinske svetovne teniške lestvice in zmagala s 6-2 7-5.

V Wimbledonu v mladinski konkurenci v igri med dvojicami ostaja Kaja JUVAN. S soigralko Olgo DANILOVIĆ iz Srbije sta v prvem krogu brez težav opravili s Tajvanko En Shuo LIANG in Japonko Axumi MIYAMOTO. Zmagali sta s 6-3 6-1. V drugem krogu bosta igrali s 5. nosilkama, Kitajkama Xiu in Xin Yu WANG. TUKAJ.

Fredijev memorial - obvestilo za igralce in igralke

bm, 12.07.2017

Fredijev memorial je eden od dveh turnirjev v starostni kategoriji do 12 let na katerem morajo vsi igralci, ki želijo nastopiti na finalnem turnirju odigrati tudi turnir round robin.

Ker so klubi igralce in igralke prijavljali neposredno v glavni turnir in povzročali zmedo smo oba finalna turnirja začasno ugasnili, tako da v koledarju nista vidna, sodnik pa je vse že prijavljene igralce in igralke v finalnih turnirjih odjavil.

Oba finalna turnirja bosta ponovno vidna po končanih RR tekmovanjih, ko bo sodnik tudi vse igralce, ki bodo nastopili na RR turnirjih prijavil v A in B finalni turnir.

Tekmovalno registracijska komisija TS TUKAJ.

Dalila Jakupović v drugi krog Budimpešte, Nina Potočnik poražena

bm, 11.07.2017

Na ITF turnirju (100.000 $), ki se igra v Budimpešti je danes dobro nastopila Dalila JAKUPOVIĆ. V prvem krogu glavnega turnirja je s 6-1 3-6 6-2 po uri in 48 minutah igre premagala 25-letno Španko Georgino GARCIA PEREZ, 194. igralko lestviuce WTA, ki je za nastop prejela posebno povabilo.

Krstni nastop v glavnem žrebu na doslej najmočnejšem profesionalnem turnirju pa je danes doživela Nina POTOČNIK. Po treh kvalifikacijskih zmagah je v prvem krogu igrala s 121. igralko lestvice WTA, 8. nosilko turnirja v Budimpešti, 27-letno Kolumbijko Mariano DUQUE-MARINO in izgubila z 2-6 0-6. Izkušena Kolumbijka je za zmago potrebovala le 53 minut, Potočnikova pa je danes zelo slabo servirala, saj je na svoj servis osvojila vsega 15 od skupaj 29 točk. Nasprotnica je osvojila 56 točk.

Na ITF turnirju v Prokuplju se je skozi kvalifikacije v glavni turnir prebila Pia ČUK. V prvem krogu bo igrala s 5. nosilko, Čehinjo Katerino VANKOVO. TUKAJ.

Na Otočcu na turnirju TE do 14 let v tretji krog pet dečkov in dve deklici

bm, 11.07.2017

Na Otočcu so organizatorji pod streho spravili prvi in drugi krog turnirja Tennis Europe v starostni kategoriji do 14 let.

Izmed slovenskih predstavnikov so bili pri fantih v prvem krogu uspešni Sebastian DOMINKO, Bor ARTNAK, Lun OBRUL, Ian BOŽIČ, Jon Lan ŠUNTAR, Taj DOLENC, Nejc ŽUNIČ, Aljaž JERAN in Gal EMERŠIČ POTOČNIK, v tretji krog pa so danes napredovali Dominko, Artnak, Obrul, Šuntar in Emeršič Potočnik.

Pri deklicah so se v drugi krog uvrstile Nina PLIBERŠEK, Brina ŠULIN, Jelena KOVAČEVIČ, Tina KOMAC, Petja DRAME, Taja LONČARIČ, Lana DRAGMAN in Ana Teja TABOR, v tretji krog pa sta se uspeli prebiti samo naši najboljši posameznici na turnirju eva in Pliberškova.

V konkurenci dvojic so se po predaji nasprotnikov v četrtfinale uvrstili Bor ARTNAK in Aljaž JERAN ter Sebastian DOMINKO in Maj PREMZL.

Pri deklicah sta v konkurenci dvojic četrtfinalistki Annika PLANINŠEK in Petja DRAME. TUKAJ.

V Wimbledonu zmaga in poraz za Klepačevo ter konec za Srebotnikovo. Med mladinkami Kaja Juvan naletela na odlično Ukrajinko in izgubila

bm, 10.07.2017

Andreja KLEPAČ je s soigralko Mario Jose MARTINEZ SANCHEZ izgubila tekmo tretjega kroga ženskih dvojic v Wimbledonu. S 6-4 6-4 sta ju izločili 2. nosilki Ekaterina MAKAROVA in Elena VESNINA. Uspešna pa je bila v prvem krogu mešanih dvojic, kjer nastopa z Danielom NESTORJEM iz Kanade. V prvem krogu sta s 6-2 7-5 premagala Indijca Purava RAJA in Japonko Eri HOZUMI.

Nastope v Wimbledonu pa je s porazom v prvem krogu mešanih dvojic končala naša najtrofejneša teniška igralka Katarina SREBOTNIK, ki je igrala v paru z Ravenom KLAASENOM. S 6-4 7-5 sta ju premagala Hrvat Mate PAVIĆ in Ukrajinka Lyudmyla KICHENOK.

Naša najboljša mladinka Kaja JUVAN, ki je odlično odigrala pripravljalni turnir v Roehamptonu, kjer je izgubila šele v finalu, se še drugo leto zapored v Wimbledonu poslavlja v prvem krogu turnirja posameznic.

Žreb ji kot nepostavljeni igralki tokrat ni bil naklonjen, saj se je že v prvem krogu pomerila s 5. nosilko, 15-letno Ukrajinko Marto KOSTYUK, trenutno šesto mladinko sveta, ki je v Roehamptonu izgubila polfinale s kasnejšo zmagovalko LIU, tudi v Wimbledonu pa velja za eno izmed favoritk za zmago. Letos je že osvojila mladinsko odprto prvenstvo Avstralije, v Parizu pa je izgubila v drugem krogu. KOSTYUKOVA je bila po uri in desetih minutah igre boljša s 7-5 6-3. Juvanovi je servis odvzela petkrat, bila veliko bolj agresivna ter dosegla 27 winnerjev, Juvanova le 8, na mreži je dosegla 14 točk, Juvanova 4. Tudi servis danes Kaji ni najbolje služil, saj je imela izkoristek tako prvega kot drugega pod 50 %.

Kaja bo nastopila še v konkurenci dvojic, kjer sta združili moči s Srbkinjo Olgo DANILOVIĆ. TUKAJ.

OP 18 v Rogaški Slatini osvojila Enej Berghaus in Urška Velec, med dvojicami najboljša Klemen Tašner in David Cepak

bm, 10.07.2017

V Rogaški Slatini se je končalo OP do 18 let. Pri fantih sta se v finale uvrstila 3. nosilec Enej BERGHAUS (Br-Mb), v polfinalu je bil z 0-6 7-6(3) 6-4 boljši od nepostavljenega Nika JURJEVČIČA (Ltc) in 4. nosilec Tim TEKAVEC (MaxLj), ki je v drugem polfinalu s 6-3 6-3 premagal drugega nosilca Gašperja BEZJAKA (Br-Mb).

V finalu je slavil Berghaus, ki je Tekavca premagal s 6-4 4-6 6-3.

Pri dekletih sta se v finalu pomerili 1. nosilka Urška VELEC (Br-Mb), ki je v polfinalu s 6-1 7-6(4) premagala Noko JURIČ (ŽtkMb) in 2. nosilka Leeloo OBRUL (Celje), ki je bila v drugem polfinalu s 6-3 6-1 boljša od Line BOŽIČNIK (Maja).

Turnir je osvojila Urška VELEC, ki je zmagala s 6-1 6-1.

V konkurenci dvojic sta pri fantih slavila Klemen TAŠNER (Šentjur) in David CEPAK (strong> (Koper). V finalu sta s 4-6 6-4 10-5 premagala Jovana ILIĆA in Žigo LEPINA (Ltc)

Na fotografiji: Klemen Tašner in David Cepak TUKAJ.

Nina Potočnik v glavni turnir Budimpešte, Blaž Kavčič in Blaž Rola v Winnipegu

bm, 08.07.2017

Ta teden na najmočnejšem ITF turnirju z nagradnim skladom 100.000 $ v Budimpešti nastopata Dalila JAKUPOVIĆ, še vedno prva Slovenka na lestvici WTA in Nina POTOČNIK, ki pa se je za nastop v glavnem turnirju borila v kvalifikacijah in to uspešno. Za začetek je imela nekoliko sreče, saj ji je v prvem krogu tekmo brez boja predala 6. nosilka, Romunka Nicoleta-Catalina DASCALU. V drugem krogu je igrala Lenko JURIKOVO iz Slovaške in tudi Jurikova ji je srečanje predala. Potočnikova je dobila prvi niz s 7-5, v drugem povedla z 2-1, nato pa ji je Jurikova segla v roko. V finalu kvalifikacij je igrala z Rusinjo, 21-letno Anastasio PRYBILOVO, 454. igralko lestvice WTA in jo še drugič letos brez težav ugnala. Zmagala je s 6-2 6-0 in se uvrstila v glavni turnir ter dosegla uspeh kariere. V prvem krogu glavnega turnirja bo igrala z 8. nosilko, 27-letno Kolumbijko Mariano DUQUE-MARINO, 121. igralko lestvice WTA.

Blaž KAVČIČ bo nastopil na ATP Challengerju v kanadskem Winnipegu, kjer se igra na trdi podlagi. Na turnirju z nagradnim skladom 75.000 $ je prvi nosilec in bo v prvem krogu igral z 32-letnim domačinom Frankom DANČEVIĆEM (ATP 336), ki je v zadnjem letu odigral samo dve tekmi in obe izgubil. V Winnipegu bo zaigral tudi Blaž ROLA. Rola je 8. nosilec turnirja, v prvem krogu pa se bo pomeril z 28-letnim Kanadčanom Philipom BESTERJEM, 351. igralcem lestvice ATP.

Na turnirju v Sharm El Sheikhu (15.000 $) je v glavnem turnirju prijavljena Saša KLANEČEK.

Na ITF turnirju v Prokuplju še drugi teden nastopa Pia ČUK. V prvem krogu kvalifikacij je s 6-1 6-0 premagala Isidoro ŽIVKOVIĆ iz Srbije, vdrugem pa s 6-2 6-2 Francozinjo Marie MATTEL.

V kvalifikacijah Futuresa v Kramsachu v Avstriji sta nastopila Anže ARH in Matic ZAPLOTNIK. Slednji je v prvem krogu v treh nizih izgubil z Mehičanom MORENOM, Arh pa je v drugem krogu izgubil s Švicarjem BERTOLO. V glavnem turnirju je nastoipil Tom KOČEVAR DEŠMAN, ki pa je pri izidu 4-6 1-4 tekmo predal Nemcu Lukasu OLLERTU.

TUKAJ.

Poloni Hercog ni uspel veliki met, obstala je v tretjem krogu. Andreja Klepač še drugič uspešna med dvojicami

bm, 08.07.2017

Poloni HERCOG na turnirju v Wimbledonu ni uspel veliki met in napredovanje v četrti krog, še tretjič v karieri je nastope končala v tretjem. Tokrat ji je nasproti stala izkušena Rusinja Svetlana KUZNETSOVA, 7. nosilka turnirja za Grand Slam, ki je zmagala s 6-4 6-0. Hercogova je sicer odlično odprla tekmo in v prvem nizu držala korak z Rusinjo do izida 4-4. V deveti igri pa ji ni uspelo zadržati servisa, naredila je dve dvojni in eno neizsiljeno napako, kar je Kuznetsova izkoristila in prišla do odločilnega breaka, ki je tehtnico nagnil povsem na njeno stran. Do konca srečanja namreč ni izgubila nobene igre več.

Hercogova je v prvem nizu dosegla kar 13 winnerjev in osvojila 19 točk na svoj servis, v drugem nizu pa je nato dosegla le še dva winnerja, na svoj servis pa dosegla vsega štiri točke.

Turnir v Wimbledonu kljub porazu lahko zapusti izjemnno zadovoljna, ne samo zaradi denarne nagrade v višini 107.000 funtov, ki jo je prejela za tri kvalifikacijske in dve zmagi v glavnem trunirju, temveč zaradi dejstva, da se je uspela po odsotnosti zaradi poškodb tako hitro vrniti med najboljše in da je njen tenis že na zavidljivi ravni, ki veliko obeta tudi v nadaljevanju sezone.

Se je pa v tretji krog ženskih dvojic uvrstila Andreja KLEPAČ, ki igra s špansko soigralko Mario Jose MARTINEZ SANCHEZ. V drugem sta bili s 6-2 3-6 6-2 boljši od Nemke Mone BARTHEL in Estonke Anett KONAVEIT. Zadj bosta igrali z 2. nosilkama iz Rusije Ekaterino MAKAROVO in Eleno VESNINO. TUKAJ.

Maša Viriant polfinalistka turnirja TE do 12 let na Otočcu, začel se je turnir TE do 14 let

bm, 07.07.2017

Na Otočcu se je končal turnir Tennis Europe v starostni kategoriji do 12 let. Od slovenskih predstavnikov smo v zaključnih obračunih spremljali Radomeljčanko Mašo VIRIANT, ki se je med deklicami uvrstila v polfinale. V četrtfinalu je s 6-7(4) 6-4 6-0 premagala Rusinjo Anno KULBACHNAYO in se je za svoj prvi finale v karieri na mednarodnih turnirjih borila s Hrvatico Teno RAJKI. Hrvaška vrstnica je bila boljša s 6-3 6-2.

V četrtfinalu je izgubila Leontina STOJANOVIĆ, katero je s 6-4 7-6(4) premagala Hrvatica Ria DERNIKOVIĆ.

V konkurenci dvojic sta se v polfinale uvrstili Ivona AHČAN in Ana LANIŠEK, tu pa izgubili s Teno RAJKI in Leticio TAROCCO.

Pri deklicah je turnir osvojila Hrvatica Tena RAJKI, ki je v finalu s 7-6(4) 6-2 premagala rojakinjo Leticio TAROCCO.

Pri dečkih je bil najboljši Mehičan PACHECO MENDEZ, ki je v finalu s 6-4 2-6 6-0 premagal Hrvata Patrika JURINO.

V ponedeljek se bo na Otočcu začel še drugi mednarodni turnir, tokrat v starostni kategoriji do 14 let. Tudi tu bo nastopila vrsta slovenskih igralcev in igralk. Kdo vse bo nastopil pa si lahko ogledate TUKAJ.

Nika Radišič klonila v finalu Plzna, Pia Lovrič zmagovalka turnirja dvojic v Korfuju

bm, 07.07.2017

Še ena slovenska mladinka vztrajno koraka proti najboljši stoterici svtovnih mladink, namreč 17-letna Primorka Nika RADIŠIČ, ki se je na ITF turnirju 2. ranga v Plznu uvrstila v finale in kljub finalnemu porazu dosegla uspeh kariere.

Nika je bila 2. nosilka turnirja in je na poti do finala v drugem krogu s 6-3 6-3 premagala 15-letno Japonko Natsumi KAWAGUCHI, 278. mladinko sveta, v četrtfinalu je bila z 0-6 6-4 6-3 boljša od 16-letne Čehinje Vanese NIKOLOVOVE, 485. igralke mladinske svetovne teniške lestvice, v polfinalu pa je s 7-6(5) 6-4 izločila leto dni mlajšo Hrvatico Ivo ZELIĆ.

Za prvi naslov na ITF turnirjih 2. ranga se je borila s 1. nosilko, 16-letno Poljakinjo Anio HERTEL 87. igralko lestvice ITF. 20 mest višje uvrščena Hertelova je zmagala z 2-6 6-4 6-4 in se veselila prvega naslova na turnirjih ITF letos. Za Niko je najboljši turnir v mladinski konkurenci, čeprav je doslej osvojila že dva, a sta bila oba precej nižjega, 4. ranga. Leta 2016 je slavila v Veski in v Mostarju.

Na turnirju 4. ranga v grškem Korfuju se je na zmagovalno stopničko v konkurenci dvojic povzpela Pia LOVRIČ s soigralko Betino TOKAC iz Turčije. V polfinalu sta s 6-2 6-3 izločili 1. nosilki, Rusinjo DOMNINO in Srbkinjo SOKOVIĆ, v finalu pa sta bili s 6-2 7-5 boljši do Grkinje Gabrielle CHARALAMPIDI in Ciprčanke Eleni LOUKA. TUKAJ.

Kaja Juvan odhaja v Wimbledon kot finalistka ITF turnirja 1. ranga v Roehamptonu

bm, 07.07.2017

Kaja JUVAN je izgubila finalni obračun mladinskega ITF turnirja 1. ranga, ki se je na travi igral v Roehamptonu in je zadnja preizkušnja mladink pred nastopom na turnirju v Wimbledonu. Kaja je na turnir prišla kot 44. igralka lestvice ITF, saj na mladinskih turnirjih letos, razen dvakrat, ni nastopala, to pa je pomenilo, da na turnirju nima statusa nosilke, turnir pa je končala v finalu

Za odlično 16-letno Ljubljančanko dejstvo, da ni bila nosilka ni predstavljalo ovire, ki bi ji preprečila naskok na vrh. Povzepela se je vse do finala, kjer pa je morala premoč priznati 2. nosilki, Američanki Claire LIU.

Na poti do finala je najprej izločila 11. nosilko Kitajko WANG, v nadaljevanju še 6. nosilko, Britanko APPELTON, v polfinalu pa je bila s 6-2 6-7(5) 6-4 boljša še od 14. nosilke En Shuo LIANG iz Kitajskega Tajpeha.

V finalu je igrala z 2. nosilko, 17-letno Američanko Claire LIU, trenutno tretjo mladinko sveta. Ta je zelo suvereno odigrala vse tekme do finala, saj nasprotnicam ni oddala nobenega niza, le dvakrat je morala v podaljšano igro in jo obakrat zanesljivo dobila. V polfinalu je s 6-2 7-6(6) premagala odlično, šele 15-letno Ukrajinko Marto KOSTYUK, 6. mladinko sveta in zmagovalko letošnjega Australian Opna.

In tudi v finalu je bila Američanka boljša saj je slavila s 6-2 6-2. Kaja je z uvrstitvijo v finale dosegla še en izvrsten rezultat v mladinski konkurenci in napovedala boj za vrh tudi na prihajajočem turnirju v Wimbledonu.

Tu ji žreb ni bil naklonjen, saj bo že v prvem krogu na težki preizkušnji, ko se bo pomerila s polfinalistko Roehamptona, 15-letno Marto KOSTYUK. TUKAJ.

Polona Hercog v Wimbledonu še drugič v karieri v tretjem krogu turnirja za Grand Slam

bm, 06.07.2017

Polona HERCOG, po vrnitvi na teniška igrišča iz katerih jo je za lep čas oddaljila poškodba v lanskem letu, igra izvrstno in je v Wimbledonu zmagala še petič. Po treh zmagah v kvalifikacijah je bila dvakrat uspešna še v glavnem turnirju in se še drugič v karieri uvrstila v tretji krog turnirja za Grand Slam. Prvič ji je to uspelo na pariškem pesku leta 2010. Za nastop v tretjem krogu je bila danes s 6-7(2) 6-2 6-2 boljša od 31-letne, v Uzbekistanu rojene Američanke Varvare LEPCHENKO, 68. igralke lestvice WTA. Hercogova je nasprotnici sedemkrat odvzela servis, sama ga je izgubila samo trikrat. Na koncu je bila prepričljivo boljša v številu osvojenih točk (106-86). Naredila je tudi nekaj manj neprisiljenih napak od nasprotnice (29-37). Srečanje je trajalo dve uri in pol.

Hercogovo zdaj čaka 7. nosilka, 32-letna Rusinja Svetlana KUZNETSOVA, ki v Wimbledonu nastopa štirinajstič, trikrat je bila četrtfinalistka, dvakrat pa je nastope končala v četrtem krogu, nazadnje lansko leto.

V konkurenci dvojic se je v drugi krog uvrstila Andreja KLEPAČ, tekmo prvega kroga pa je izgubila Katarina SREBOTNIK.

Prihodnji teden bo na mladinskem turnirju nastopila Kaja JUVAN, ki izvrstno igra na pripravljalnem turnirju v Roehamptonu, kjer se je uvrstila v finale. TUKAJ.

Maša Viriant in Leontina Stojanović zadnji slovenski predstavnici na Otočcu

bm, 05.07.2017

Na Otočcu se je s tekmami tretjega kroga nadaljevalo mednarodno prvenstvo TE v starostni kategoriji do 12 let. Naši najboljši igralci so tokrat razočarali, saj se nobenemu ni uspelo uvrstiti v četrtfinale. Zadnja sta v tretjem krogu izgubila Jani RETELJ in Tim KUŠTER.

Bolje zaenkrat kaže deklicam saj sta se v četrtfinale uvrstili Leontina STOJANOVIĆ, ki je s 6-0 6-0 premagala Romunko Saro PISTOL in se bo za uvrstitev v polfinale borila s Hrvatico Rio DERNIKOVIĆ ter Maša VIRIANT, ki je v slovenskem obračunu s 6-2 7-5 premagala Ulo JAMAR. Viriantova bo v četrtfinalu igrala z Rusinjo KULBACHNAYO. TUKAJ.

Nika Radišič v drugi krog Plzna, poraz Pie Čuk,Saše Klaneček in Pie Lovrič

bm, 05.07.2017

Nika RADIŠIČ, naša 17-letna mladinka, trenutno s 108. mestom na svetovni mladinski teniški lestvice druga najvišje uvrščena Slovenka, je ta teden na mladinskem ITF turnirju 2. ranga v češkem Plznu. Turnir je začela z zmago in sicer je v uvodnem nastopu s 6-4 3-6 6-0 premagala rusko kvalifikantko Nino STANKOVSKO, 353. mladinko sveta. V drugem krogu bo igrala z Japonko Natsumi KAWAGUCHI (ITF 279).

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Grčiji je v drugem krogu glavnega turnirja izgubila Pia LOVRIČ. 15-letna Lovričeva je trenutno na 618. mestu mladinske teniške lestvice. V prvem krogu je s 6-4 6-1 premagala Italijanko URELLI RINALDI, v drugem pa je morala premoč priznati Britanki Lillian MOULD, ki je bila boljša s 6-2 6-4. Na ženskem ITF turnirju (15.000 $) v Prokuplju se je v drugem krogu poslovila Pia ČUK. S 7-5 2-6 7-5 jo je premagala 1. nosilka Dea HERDZELAŠ iz BiH (WTA 422).

Na ITF turnirju v Sharm El Sheikhu je Saša KLANEČEK v prvem krogu igrala s 1. nosilko Švedinjo Jacqueline CABAJ AWAD in izgubila s 4-6 4-6. TUKAJ.

Kaja Juvan se je spoprijateljila tudi s travo in se uvrstila v polfinale Roehamptona

bm, 05.07.2017

Naša odlična mladinka Kaja JUVAN, ki v preteklosti ni ravno oboževala tenisa na hitrih podlagah, saj je večino svojih uspehov dosegla na pesku, je očitno premagala tudi to bariero in v letošnjem Roehamptonu naredila velik korak naprej tudi v igri na hitrejših podlagah.

Na turnirju 1. ranga, ki velja kot pripravljalni turnir za Wimbledon in ki je zato zelo močno zaseden, igrajo praktično vse igralke, ki bodo nastopile tudi v Wimbledonu, igra odlično in se je kot nepostavljena igralka že uvrstila najmanj v polfinale.

V četrtfinalu je v prvem nizu zaostajala s 4-5, a nato dobila naslednje tri igre in niz s 7-5, zanesljiva pa je bila tudi v drugem nizu, ko je 16- letno sovrstnico iz Britanije premagala s 7-6(1). Četrtfinalna nasprotnica Jonesova je v tretjem krogu izločila 2. igralko sveta in 1. nosilko turnirja Američanko OSUIGWE in tako Kaji odprla pot na mesto 1. nosilke, kar je ta danes v celoti izkoristila. Kaja je zabeležila deveto zaporedno zmago na zadnjih devetih odigranih tekmah in napovedala naskok na prvo mesto v Roehamptonu, s tem pa tudi kandidaturo za osvojitev naslova v Wimbledonu.

V polfinalu se bo pomerila s 16-letno igralko iz Kitajskega Tajpeha En Shuo LIANG, 20. mladinko sveta za katero je to letos prvi polfinale na turnirjih tako visokega ranga. Liang je sicer prišla do polfinala nekoliko lažje kot Kaja, saj je en niz oddala samo v prvem krogu Romunki MARCULESCU, v nadaljevanju pa je v tretjem krogu v dveh nizih izločila 4. nosilko Kanadčanko BRANSTINE. Kot kaže se nam obeta zanimiv polfinalni obračun.

V konkurenci dvojic je Kaja s soigralko iz Španije ARIJAS MANON izpadla v drugem korgu, ko sta ju s 6-4 7-5 premagali 1. nosilki Taylor JOHNSON in Claire LIU. TUKAJ.

Na kvalifikacijah za EEP dečki osvojili četrto, deklice končno sedmo mesto

bm, 04.07.2017

V francoskem Royanu in češkem Rakovniku so se končale kvalifikacije za nastop na poletnem ekipnem evropskem prvenstvu v starostni kategoriji do 14 let. Žal se nobeni izmed naših ekip ni uspelo uvrstiti na zaključni turnir. Dečki so osvojili končno četrto mesto v svoji kvalifikacijski skupini, deklice so bile na koncu sedme.

V zadnjem obračunu na prvenstvu so dečki igrali z ekipo Francije in v boju za tretje mesto izgubili z 0-3. Giovanni MPETSHI PERRICARD je s 6-2 6-3 premagal Jona Lana ŠUNTARJA, Mehdi SADAOUI je bil s 6-2 6-2 boljši od Gala EMERŠIČA POTOČNIKA, Mpetshi Perricard in Sadaoui pa sta dobila tudi tekmo dvojic. Emeršiča Potočnika in Luna Obrula sta premagala s 6-4 6-2. V finale sta napredovali ekipi Rusije in Ukrajine. Vse rezultate slovenske ekipe najdete TUKAJ

Deklice so se za sedmo mesto borile s Portugalkami in zmagale z 2-1. Pia Marija REBEC je s 4-6 7-6(1) in 6-4 premagala Ines OLIVEIRA, Nika STRAŠEK je bila s 6-2 6-4 boljša od Matilde JORGE, Lončarič in Rebec pa sta tekmo dvojic z Oliveiro in Guedes izgubili s 3-6 6-7(5). Na zaključni turnir sta se uvrstili ekipi Češke in Slovaške. Vse rezultate slovenske ekipe najdete TUKAJ

Ekipi do 16 in do 18 let bosta nastopili od 2. do 4. avgusta, ekipi do 12 let pa od 27. do 30. julija.

Med 24. in 30. julijem bodo potekala evropska posamična prvenstva v starostnih kategorijah do 14, 16 in 18 let. TUKAJ.

Polona Hercog v drugi krog Wimbledona, Dalila Jakupović z zmago odprla nastope v Rimu

bm, 04.07.2017

Polona HERCOG je uspešno preskočila tudi prvo oviro v glavnem turnirju Wimbledona in se uvrstila v drugi krog. Po treh kvalifikacijskih zmagah, ki so ji dale dodatno dozo samozavesti, je izkoristila ugoden žreb glavnega turnirja in Anniki BECK iz Nemčije oddala samo tri igre. Za zmago s 6-2 6-1 je potrebovala uro in pet minut. Ob dobrem serviranju je nasprotnici zabila sedem asov, odstotek izkoriščenosti prvega servisa je imela 63 in drugega 75 %, kar je bhilo bistveno boljše od nasprotnice (39% in 47 %). Tri leta mlajši Nemki, ki na lestvici WTA zaseda 84. mesto je petkrat od šestih poskusov odvzela servis, sama ga je izgubila le enkrat, v tekmi pa je odigrala še 16 winnerjev in naredila 11 neprisiljenih napak.

Tudi naslednja nasprotnica je premagljiva, to bo namreč v Uzbekistanu rojena Američanka, 31-letna Varvara LEPCHENKO, 68. igralka lestvice WTA, ki je v prvem krogu s 6-4 7-5 premagala 28. nosilko, Američanko Lauren DAVIS.

Tudi Lepchenko se ne more pohvaliti z vrhunskih rezultatom v Wimbledonu, saj se je v osmih nastopih le enkrat uspela uvrstiti v tretji krog. Hercogova ima to priložnost tretjič, dvakrat doslej je namreč nastope končala prav v drugemn krogu, še štirikrat pa že v prvem.

Dalila JAKUPOVIĆ je z zmago odprla nastope na ženskem ITF turnirju z nagradnim skladom 60.000 $ v Rimu. V prvem krogu je po nekaj manj kot uri in pol igre s 6-3 6-4 premagala 20-letno Argentinko Nadio PODOROSKO, 170. igralko lestvice WTA. Podoroska je doživela še četrti zaporedni poraz v prvem krogu, Jakupovićeva pa ima po četrtfinalu v Lenzerheideju in porazu v prvem krogu kvalifikacij Wimbledona novo priložnost za osvojitev dragocenih točk, ki bi jo še približale najboljši stoterici teniških igralk sveta. Trenutno se kot najvišje uvrščena Slovenka nahaja na 138. mestu. TUKAJ.

Pia Čuk v glavni turnir v Prokuplju, Pia Lovrič uspešna v Corfuju, Mike Urbanija poražen v Albinei, Matic Zaplotnik izgubil v finalu kvalifikacij Telfsa

bm, 04.07.2017

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Corfuju v Grčiji je Pia LOVRIČ v prvem krogu glavnega turnirja s 6-4 6-1 premagala Italijanko Valentino URELLI RINALDI.

Na članskih turnirjih nižjega ranga se je Pia ČUK v Prokuplju (15.000 $) po treh kvalifikacijskih zmagah uvrstila v glavni turnir. Tu bo v prvem krogu igrala s 1. nosilko Deo HERDZELAŠ iz BiH.

Dalila JAKUPOVIĆ bo nastopila na ITF turnirju v Rimu (60.000 $), kjer bo v prvem krogu igrala z Argentinko Nadio PODOROSKO (Wta 174).

Na moškem Futuresu v avstrijskem Telfsu so bili v kvalifikacijah neuspešni Jernej in Matic ZAPLOTNIK ter Anže ARH.

Na Futuresu v Albinei v Italiji je v prvem krogu izgubil Mike URBANIJA, ki turnir po prvem krogu zapušča še sedmič zapored.

TUKAJ.

Na Otočcu se je začel mednarodni turnir TE do 12 let, Krka cup 2017

bm, 03.07.2017

Na Otočcu se je začel mednarodni teniški turnir v starostni kategoriji do 12 let Krka cup 2017. Z izjemo Ele Nale Milić nastopajo vse naše najboljše mlade igralke in igralci.

V prvem krogu so pri dečkih zmage vknjižili Jani RETELJ, Jan BUKOVEC, Tim KUŠTER, Niki POLANEC, Vid MOHAR, Klemen GRIL in Žiga ŠVEC. Pri deklicah so zmage, ki vodijo v drugi krog zabeležile Maša VIRIANT, Anamari ŽNUDERL, Ana LANIŠEK in Staša ŠRAJ.

V drugem krogu sta bila pri dečkih uspešna samo Jani RETELJ, ki je s 6-1 6-2 premagal nemca Leona BORČIĆA in Tim KUŠTER, ki je bil v slovenskem obračuna s 6-3 6-2 boljši od Nikija POLANCA. Vsi ostali slovenski igralci, vključno z najboljšima Maticem KRIŽNIKOM in Jako GOLOBOM, so izgubili.

Uspešnejše so bile deklice. V drugem krogu je Maša VIRIANT s 6-0 6-0 premagala Avstrijko Kristino BRASNIĆ, Ula JAMAR je bila s 6-2 7-5(5) boljša od Rusinje Stanislave SEVELEVE, Eva MULLER UHAN je s 7-5 6-4 izločila Črnogorko Teo NIKČEVIĆ, Ana LANIŠEK s 6-0 6-3 Rusinjo Marijo BOGOSLOVSKAYO, Leontina STOJANOVIĆ pa z 1-6 6-0 7-6(2) Belorusinjo Mario BYLINO. TUKAJ.

Na kvalifikacijah Summer cupa dečki izgubili z Ukrajino, od deklic boljša ekipa Belgije

bm, 03.07.2017

Na kvalifikacijskem turnirju za nastop na poletnem ekipnem evropskem prvenstvu v Royanu naši dečki danes igrajo z ekipo Ukrajine. Za Slovenijo je najprej šel v boj Lun OBRUL, ki je po izgubljenem prvem nizu z 1-6 dobro nadaljeval, a je pri izidu 5-5 v drugem nizu moral srečanje zaradi izčrpanosti predati. V tekmi prvih igralcev obeh ekip se je odlično držal Gal EMERŠIČ POTOČNIK, a je tudi on na koncu moral premoč priznati vrstniku iz Ukrajine. Ukrajinec je bil boljši s 7-6(4) 7-6(5). Dečki so s tem izgubili možnost za napredovanje na zaključni turnir in se bodo borili za končno tretje mesto v kvalifikacijah.

Deklice so drugo tekmo v razigravanju za uvrstitev od 5. -8. mesta igrale z ekipo Belgije in izgubile z 1-2. Hanne WANDEWINKEL je s 4-6 6-1 6-3 premagala Pio Marijo REBEC, Tilwith DI GIROLAMI je bila s 6-3 6-0 boljša od Taje LONČARIČ, Taja in Nika STRAŠEK pa sta tekmo dvojic proti Hanne VANDEWINKEL in Ling WAGEMANS dobili s 6-4 6-3. Deklice se bodo s Portugalsko borile za končno 7. mesto na kvalifikacijskem turnirju. TUKAJ.

Ekipi do 14 let na kvalifikacijah Summer cupa, dečki začeli z zmago, deklice s porazom

bm, 03.07.2017

Julij in avgust sta meseca, ko mladi igralci in igralke moči merijo na veropskih ekipnih prvenstvih do 12, 14 in 16 let ter na posamičnem prvenstvu do 18 let. Kot običajno prvi v začetku julija nastopajo igralci in igralke v starostni kategoriji do 14 let.

Ekipa dečkov v postavi Gal EMERŠIČ POTOČNIK, Jon Lan ŠUNTAR in Lun OBRUL je z Galom BRZINOM odpotovala v francoski Royan, kjer nastopajo v kvalifikacijski skupini z ekipami Rusije, Luksemburga, Francije, Slovaške, Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine ter Ukrajine. Prvo tekmo so dečki igrali danes z ekipo Hrvaške, ki je 4. nosilec turnirja. Za napredovanje v zaključne obračune so potrebovali potrebovali zmago in jo tudi dosegli. Zmagali so brez izgubljene točke s 3-0 in se uvrstili v polfinale. Jon Lan ŠUNTAR je v prvem srečanju z 2-6 6-2 6-3 premagal drugega hrvaškega igralca Lovra ERCEGA, v boju obeh prvih igralcev pa je Gal EMERŠIČ POTOČNIK s 6-3 7-5 premagal hrvaško št. 1 Milija POLJIĆAKA. Za popolno zmago sta poskrbela Jon Lan in Lun OBRUL, ki sta bila v igri dvojic z 2-6 6-2 10-6 boljša od Ercega in Dina PRIZMIĆA. V polfinalu bodo naši dečki igrali z ekipo Ukrajine, ki je danes z 2-1 premagala BiH. Z zmago bi si že zagotovili napredovanje na zaključni turnir najboljših osmih ekip, ki bo od 7. do 9. julija v španski Murcii.

Deklice so v postavi Nika STRAŠEK, Taja LONČARIČ in Pia Marija REBEC odpotovale v češki Rakovnik. Vodi jih Daniel ŠANTL. Naša ekipa igra v skupini s Slovaško, Belgijo, Portugalsko, Švedsko, Hrvaško, Turčijo in Češko. Tudi deklice so prvo tekmo igrale z ekipo Hrvaške, ki je tretja nosilka kvalifikacijskega turnirja. Hrvatice so bile šprepričljivo boljše in so zmagale s 3-0. Noa KRZNARIĆ je s 6-0 6-2 premagala Tajo LONČARIČ, Antonia RUŽIĆ je bila s 6-4 6-0 boljša od Nike STRAŠEK, Lucija ČIRIĆ BAGARIĆ in Noa KRZNARIĆ pa sta s 6-1 6-4 dobili tekmo dvojic proti našima Niki STRAŠEK in Pii Mariji REBEC. TUKAJ.

Blaž Vidovič osvojil OP Šentjurja do 16 let, najmlajši nastopali v Ljubljani

bm, 02.07.2017

V Šentjurju se je v organizaciji domačega teniškega kluba končalo OP do 16 let za fante. Potekal je tako turnir posameznikov kot tudi turnir dvojic. Dekleta bi morala igrati v Velenju a je bil turnir zaradi premalega števila prijav odpovedan.

V polfinalnih obračunih je 1. nosilec Blaž VIDOVIČ (Ptuj) s 4-0 (predaja) izločil 7. nosilca Marka KOVAČEVIČA (ŽtkMb), 3. nosilec Maj TOMAC (MaxLj) pa je moral premoč priznati 5. postavljenemu Marku ANDREJIČU GOLJARJU (Domžale), ki je zmagal s 7-6(3) 6-3, pred tem pa v četrtfinalu izločil tudi 2. nosilca Tilna POTOČNIKA.

V finalu Blaž VIDOVIČ ni dovolil presenečenja in je Andrejiča Goljarja premagal s 6-3 6-4. Vidovič je vknjižil prvi letošnjo zmago na turnirjih TS v posamični konkurenci.

V konkurenci dvojic sta zmagala Maj TOMAC in Tilen POTOČNIK. V finalu sta s 7-6(3) 6-2 premagala domačina Žigo KOVAČIČA in Blaža VIDOVIČA.

TA Breskvar iz Ljubljane je gostila turnir za najmlajše v strarostni kategoriji 8-11 let. Med zmagovalce so se vpisali: mini tenis deklice - Veritsa YANEVA (Brežice), mini tenis dečki - Mihael S. KUŠAR (MaxLj), midi tenis deklice - Nika PESKAR (Hrvaška), midi tenis dečki - Maksim DESPOTOVIČ (Tk-CC), dečki tenis do 10 let - Maksim DEPOTOVIČ (Tk-CC), deklice do 10 let - Nika PESKAR (Hrvaška), dečki do 11 let - Nino GOVEDIČ (TkSB) in deklice do 11 let - Alja PLOHL (Ptuj). TUKAJ.

Kaja Juvan v četrtfinalu Roehamptona

bm, 02.07.2017

Kaja JUVAN, edina slovenska mladinka, ki bo letos nastopila v Wimbledonu, se za nastop pripravlja na turnirju s travnato podlago v Roehamptonu, kjer so kvalifikacije igrali tudi člani in članice.

Kaja je trenutno 44. igralka lestvice ITF, zato ne na tem, ne na naslednjem turnirju ne bo med nosilkami, kar pa je zaenkrat ne moti, saj je turnir 1. ranga začelo odlično in se že uvrstila v četrtfinale.

V prvem krogu je s 6-4 6-2 premagala 11. nosilko, Kitajko Xiyu WANG, s katero je imela neporavnane račune še iz lanske sezone, ko jo je Kitajka premagala v prvem krogu US Open. Za Kajo je bila to tudi prva zmaga na travi v posamični konkurenci, saj je lani obakrat izgubila v prvem krogu.

V drugem krogu se je pomerila z nemško kvalifikantko Jule NIEMEIER, 36. igralko mladinske svetovne teniške lestvice, za katero je to prvi nastop na angleški travi. Nemka je v solidni formi saj je v Roehampton prišla kot zmagovalka mladinskega turnirja 1. ranga v Berlinu pred štirinajstimi dnevi. Ta turnir se je sicer igral na pesku, kar pa je povsem druga zgodba kot igra na travi, kar se je do neke mere tudi potdilo. Težko srečanje, ki je trajalo več kot dsve uri in pol je s 4-6 6-4 6-2 dobila Juvanova, ki je odpor nasprotnice zlomila šele v tretjem nizu.

Še bolje je zaigrala v tretjem krogu, ko je bila njena nasprotnica 6. nosilka, Britanka Emily APPLETON, 12. igralka mladinske lestvice ITF, ki je tako kot Juvanova lani oba turnirja na travi končala v prvem krogu, tudi letos pa se z rezultati ne more ravno pohvaliti. In Kaja dejansko z Britanko ni imela nobenih težav. Zmagala je s 6-2 6-1 in se uvrstila v četrtfinale. Tu bo njena nasprotnica še ena domačinka, prav tako 16-letna Francesca JONES, 46. mladinka sveta, ki je v tretjem krogu s 6-3 3-6 7-6(3) premagala 1. nosilko, Američanko Whitney OSUIGWE, 2. mladinko sveta. TUKAJ.

Ela Nala Milić zmagovalka mednarodnega turnirja do 11 let v Dubrovniku, Jan Kupčič v Čakovcu ni prišel do novega naslova na turnirjih TE

bm, 02.07.2017

Ela Nala MILIĆ je zmagovalka mednarodnega turnirja do 11 let, četrtega DUD Bowla, ki se je odvijal v teniškem centru Dubrovnik. Milićeva je brez težav opravila z vsemi nasprotnicami na turnirju in pokal dvignila skupaj z zmagovalcem pri dečkih, Zachom STEPHENSOM iz Velike Britanije. V finalu je nasprotnici, Yoani KONSTANTINOVI iz Bolgarije prepustila vsega tri igre in po lanski zmagi na Smrikva Bowlu še enkrat potrdila, da je ena najboljših teniških igralk v tej starostni kategoriji. Poleg velikega zmagovalnega pokala je Ela Nala za nagrado prejela tudi brezplačno udeležbo v campu Gorana Ivaniševića, brezplačen teden v teniški akademiji IMG v Brandentonu na Floridi in povabilo na najprestižnejše turnirje za najmlajše igralce in igralke, ki jih organizira IMG.

Jan KUPČIČ se je na mladinskem turnirju TE v starostni kategoriji do 16 let v Čakovcu, memorialu Marina Šuice, uvrstil v finale, srečanje za nov naslov na turnirjih TE pa je izgubil.

Potem, ko je v četrtfinalu s 6-4 1-6 6-3 premagal Hrvata Borno DEVALDA, mu je polfinalno srečanje Lazar MILIČEVIĆ iz Srbije predal. V finalu se je pomeril s Srbom Goranom ŽIVOTIĆEM, ki je v četrtfinalu s 6-1 6-3 premagal našega Filipa Jeffa PLANINŠKA. V finalu je bil Životić boljši tudi od Kupčiča in je zmagal s 6-4 6-4.

Jan KUPČIČ se je ostal brez tretjega naslova na turnirjih Tennis Europe v karieri, doslej je enkrat slavil v kategoriji do 12 let, ko je leta 2013 osvojil turnir na Ptuju, letos pa je bil že zmagovalec turnirja Grawe Open v Mariboru v kategoriji do 16 let. Še uspešnejši je v konkurenci dvojic, kjer je doslej osvojil že 7 turnirjev TE. Trenutno se nahaja na 64. mestu evropske teniške lestvice v svoji starostni kategoriji. V konkurenci dvojic se je Nik JURJEVČIČ, ki je igral z Lazarjem MILIČEVIĆEM uvrstil v polfinale, tu pa sta izgubila.

TUKAJ.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.