Dalila Jakupović v drugi krog Budimpešte, Nina Potočnik poražena

Na ITF turnirju (100.000 $), ki se igra v Budimpešti je danes dobro nastopila Dalila JAKUPOVIĆ. V prvem krogu glavnega turnirja je s 6-1 3-6 6-2 po uri in 48 minutah igre premagala 25-letno Španko Georgino GARCIA PEREZ, 194. igralko lestviuce WTA, ki je za nastop prejela posebno povabilo.

Krstni nastop v glavnem žrebu na doslej najmočnejšem profesionalnem turnirju pa je danes doživela Nina POTOČNIK. Po treh kvalifikacijskih zmagah je v prvem krogu igrala s 121. igralko lestvice WTA, 8. nosilko turnirja v Budimpešti, 27-letno Kolumbijko Mariano DUQUE-MARINO in izgubila z 2-6 0-6. Izkušena Kolumbijka je za zmago potrebovala le 53 minut, Potočnikova pa je danes zelo slabo servirala, saj je na svoj servis osvojila vsega 15 od skupaj 29 točk. Nasprotnica je osvojila 56 točk.

Na ITF turnirju v Prokuplju se je skozi kvalifikacije v glavni turnir prebila Pia ČUK. V prvem krogu bo igrala s 5. nosilko, Čehinjo Katerino VANKOVO.