Marino Kegl se bo na Olimpijskih igrah gluhih boril za bronasto medaljo

Marino KEGL, 22-letni gluhi teniški igralec, ki nastopa na olimpijskih igrah gluhih v turškem Samsunu - Deaflympics 2017 je izgubil polfinalni obračun in se bo boril za bronasto medaljo.

V današnjem izenačenem polfinalnem srečanju je moral premoč priznati Ekvadorcu Sebastianu Andresu VASQUEZU, ki je bil boljši s 6-3 4-6 6-4. Marino je očitno podlegel pomembnosti srečanja in želji za uvrstitev v finale, tako da je tokrat nekoliko slabše serviral in se ves čas boril za ohranitev začetnega udarca, kar mu je sicer dobro uspevalo, a je bil kljub temu za en začetni udarec prekratek. Marino je servis izgubil osemkrat, nasprotnik enkrat manj, si je pa Ekvadorec priigral kar 23 priložnosti za odvzem servisa, Marino sedemnajst. Izkoristek drugega servisa je bil ob desetih dvojnih napakah tokrat nekoliko preslab za boljši izid, skupno 24%, v odločilnem tretjem nizu le 17 %.

Za Marina je kljub porazu uvrstitev v polfinale in boj za bronsto medaljo izjemen uspeh in upamo, da ga bo uspel kronati z osvojitvijo odličja. Naloga ne bo lahka, nasproti mu bo stal Rus Egor Alexandrovich PANYUSHKIN. Tekma bo na sporedu v petek.