Polona Hercog v drugi krog Wimbledona, Dalila Jakupović z zmago odprla nastope v Rimu

Polona HERCOG je uspešno preskočila tudi prvo oviro v glavnem turnirju Wimbledona in se uvrstila v drugi krog. Po treh kvalifikacijskih zmagah, ki so ji dale dodatno dozo samozavesti, je izkoristila ugoden žreb glavnega turnirja in Anniki BECK iz Nemčije oddala samo tri igre. Za zmago s 6-2 6-1 je potrebovala uro in pet minut. Ob dobrem serviranju je nasprotnici zabila sedem asov, odstotek izkoriščenosti prvega servisa je imela 63 in drugega 75 %, kar je bhilo bistveno boljše od nasprotnice (39% in 47 %). Tri leta mlajši Nemki, ki na lestvici WTA zaseda 84. mesto je petkrat od šestih poskusov odvzela servis, sama ga je izgubila le enkrat, v tekmi pa je odigrala še 16 winnerjev in naredila 11 neprisiljenih napak.

Tudi naslednja nasprotnica je premagljiva, to bo namreč v Uzbekistanu rojena Američanka, 31-letna Varvara LEPCHENKO, 68. igralka lestvice WTA, ki je v prvem krogu s 6-4 7-5 premagala 28. nosilko, Američanko Lauren DAVIS.

Tudi Lepchenko se ne more pohvaliti z vrhunskih rezultatom v Wimbledonu, saj se je v osmih nastopih le enkrat uspela uvrstiti v tretji krog. Hercogova ima to priložnost tretjič, dvakrat doslej je namreč nastope končala prav v drugemn krogu, še štirikrat pa že v prvem.

Dalila JAKUPOVIĆ je z zmago odprla nastope na ženskem ITF turnirju z nagradnim skladom 60.000 $ v Rimu. V prvem krogu je po nekaj manj kot uri in pol igre s 6-3 6-4 premagala 20-letno Argentinko Nadio PODOROSKO, 170. igralko lestvice WTA. Podoroska je doživela še četrti zaporedni poraz v prvem krogu, Jakupovićeva pa ima po četrtfinalu v Lenzerheideju in porazu v prvem krogu kvalifikacij Wimbledona novo priložnost za osvojitev dragocenih točk, ki bi jo še približale najboljši stoterici teniških igralk sveta. Trenutno se kot najvišje uvrščena Slovenka nahaja na 138. mestu.