Na kvalifikacijah Summer cupa dečki izgubili z Ukrajino, od deklic boljša ekipa Belgije

Na kvalifikacijskem turnirju za nastop na poletnem ekipnem evropskem prvenstvu v Royanu naši dečki danes igrajo z ekipo Ukrajine. Za Slovenijo je najprej šel v boj Lun OBRUL, ki je po izgubljenem prvem nizu z 1-6 dobro nadaljeval, a je pri izidu 5-5 v drugem nizu moral srečanje zaradi izčrpanosti predati. V tekmi prvih igralcev obeh ekip se je odlično držal Gal EMERŠIČ POTOČNIK, a je tudi on na koncu moral premoč priznati vrstniku iz Ukrajine. Ukrajinec je bil boljši s 7-6(4) 7-6(5). Dečki so s tem izgubili možnost za napredovanje na zaključni turnir in se bodo borili za končno tretje mesto v kvalifikacijah.

Deklice so drugo tekmo v razigravanju za uvrstitev od 5. -8. mesta igrale z ekipo Belgije in izgubile z 1-2. Hanne WANDEWINKEL je s 4-6 6-1 6-3 premagala Pio Marijo REBEC, Tilwith DI GIROLAMI je bila s 6-3 6-0 boljša od Taje LONČARIČ, Taja in Nika STRAŠEK pa sta tekmo dvojic proti Hanne VANDEWINKEL in Ling WAGEMANS dobili s 6-4 6-3. Deklice se bodo s Portugalsko borile za končno 7. mesto na kvalifikacijskem turnirju.