Nika Radišič iz turnirja v turnir boljša,tokrat v četrtfinalu Welsa. Poraz Mance Pislak v Imoli in Mika Urbanije v Gubbiu

Naša mladinka, 17-letna Nika RADIŠIČ nadaljuje z odličnimi teniškimi predstavami na mladinskih ITF turnirjih. Trenutno 87. igralka sveta je ta teden 8. nosilka močnega turnirja 1. ranga v avstrijskem Welsu in se je z dvema gladkima zmagama uvrstila v četrtfinale. V tretjem krogu je s 6-1 6-3 opravila z 9. nosilko, 16-letno Ukrajinko Viktorijo DEMA. Rezultat dobi še večjo težo če povemo, da je Ukrajinka, ki je na lestvici ITF uvrščena mesto za Radišičevo prišla v Wels kot zmagovalka ITF turnirja 2. ranga v Bochumu, Nika pa je prekinila njeno serijo šestih zaporednih zmag. Priložnost za novo vrhunsko uvrstitev bo poskušala izkoristiti že v četrtfinalu, ko se bo pomerila s 15-letno Japonko Himari SATO, 213. mladinko sveta. Čaka jo nedvomno težek obračun, saj je Satova v drugem krogu izločila 2. nosilko, Čehinjo Deniso HINDOVO.

Sicer pa je izpadlo že prvih pet nosilk na turnirju, kar po eni strani kaže na izenačenost igralk, po drugi strani pa Niki odpira pot na vrh.

Na ženskem ITF turnirju v Imoli je v četrtfinalu nastope končala Manca PISLAK. 19-letna Ljubljančanka, ki se je v glavni turnir prebila iz kvalifikacij je v petem srečanju na turnirju morala premoč priznati izkušeni 30- letni Španki Estrelli CABEZA CANDELA, ki je bila boljša s 6-2 6-1. Španka je bila leta 2013 že 95. igralka sveta, trenutno pa se nahaja na 450. mestu lestvice WTA.

V osmini finala Futuresa v Gubbiu je izgubil Mike URBANIJA. S 6-2 7-5 ga je premagal italijanski kvalifikant Marko MICELI.