Kavčič in Rola v drugi krog Winipega, konec za Jakupovićevo v Budimpešti, Čukovo v Prokuplju in Klanečkovo v Egiptu ter Klepačevo v Wimbledonu

Blaž KAVČIČ in Blaž ROLA sta dobro začela nastope na ATP Challengerju v kanadskem Winipegu (75.000 $).

Kavčič je na turnirju, na katerem je lani igral v finalu, v treh nizih ga je premagal Japonec Go Soeda, 1. nosilec in se je v prvem krogu pomeril z domačinom Frankom DANCEVICEM, 336. igralcem lestvice ATP. V izenačenem srečanju, ki je trajalo dve uri je Kavčič zmagal s 4-6 6-3 7-5. Oba igralca sta dobro servirala, Blaž pa je bil uspešnejši, saj je nasprotniku servis odvzel petkrat, sam ga je izgubil štirikrat. V drugem krogu bo njegov nasprotnik 22-letni Japonec Kaichi UCHIDA, 490. igralev sveta.

Rola, ki je 8. nosilec turnirja, je dobro nadaljeval v torek začeto srečanje s Kanadčanom Philipom BESTERJEM, 245. igralcem lestvice ATP. Ob prekinitvi je vodil s 7-6(4), v drugem nizu pa je bil izid poravnan na 5-5. Tudi v drugem nizu je o zmagovalcu odločala podaljšana igra in tudi to je dobil Rola na 6. Končni izid 7-6(4) 7-6(6). Igralca sta po dvakrat izgubila svoj začetni udarec, srečanje pa je trajalo dve uri in pol. V drugem krogu bo igral z 19-letnim Avstralcem Maxom PURCELLOM, 290. igralcem lestvice ATP.

Obe tekmi lahko v live streamu spremljate TUKAJ .

So pa z nastopi končala naša dekleta. Dalila JAKUPOVIĆ je v Budimpešti izgubila tekmo drugega kroga. Merila se je s 5. nosilko, Rusinjo Irino KROMACHEVO in bila poražena s 3-6 6-2 6-7(6).

V Prokuplju pa je po uspešno odigranih kvalifikacijah v prvem krogu glavnega turnirja nastope končala Pia ČUK. Igrala je s Katerino VANKOVO iz Češke (Wta 679) in po izgubljenem prvem nizu z 1-6 in zaostanku v drugem z 0-2 je srečanje predala.

Na ITF turnirju v Sharm El Sheikhu (15.000 $) je v prvem krogu Saša KLANEČEK z 1-6 1-6 izgubila s 5. nopsilko, Romunko Ano Bianco MIHAILA.

Konec pa je tudi slovenskih nastopov v članski konkurenci Wimbledona. V drugem krogu mešanih dvojic se je danes poslovila še naša zadnja predstavnica Andreja KLEPAČ. S Kanadčanom Danielom NESTORJEM sta s 3-6 7-6(4) 5-7 izgubila srečanje z Nemcem Andreem BEGEMANNOM in Američanko Nicole MELICHAR.