Blaž Kavčič zmagovalec ATP Challengerja v Winipegu in povratnik med najboljšo stoterico teniških igralcev

Blaž KAVČIČ je, po letu 2016, ko je bil v Winipegu finalist, letos Challenger osvojil. V finalu je igral z 2. nosilcem, 29-letnim domačinom Petrom POLANSKYM, 127. igralcem lestvice ATP in po dveh urah in pol igre zmagal s 7-5 3-6 7-5. V izenačenem srečanju je ob dobrem serviranju obeh igralcev Blaž nasprotniku servis odvzel trikrat, sam ga je izgubil le dvakrat. Oba igralca sta zabila po 12 asov in imela približno enak odstotek izkoristka prvega in drugega servisa, v osvojenih točkah pa je bil poraženec celo boljši s 103-100.

Za Kavčiča je to 15. naslov na turnirjih ATP Challenger in prvi v letu 2017. Zmaga pa mu je prinesla povratek med prvo stoterico teniških igralcev na lestvici ATP, ki je objavljena danes. Kot najvišje uvrščen Slovenec je na 98. mestu, sledi mu Blaž ROLA, ki je ta teden 241. in Grega ŽEMLJA, ki je na 291. mestu.

Na po ti do finala je v drugem krogu v uri in 15 minutah s 6-3 6-4 premagal Japonca Kaichija USHIDO. Blaž je odlično serviral saj je na prvi servis osvojil kar 91 % možnih točk (30/33). Nasprotniku je dvakrat odvzel servis, sam ni izgubil nobenega.

V četrtfinalu je igral s 24-letnim Američanom Raymondom SARMIENTOM, 349. igralcem lestvice ATP. Blaž je bil prepričljivo boljši in je zmagal z rezultatom 6-2 6-2. Tudi tokrat je odlično serviral, saj je imel izkoristek prvega servisa kar 95 %, izgubil je samo eno točko. V srečanju, ki je trajalo eno uro je nasprotniku štirikrat odvzel servis, sam ga ni izgubil.

V polfinalu je igral z 20-letnim Izraelcem Edanom LESHEMOM, 288. igralcem lestvice ATP. Po izenačenem prvem nizu, katerega je Blaž dobil v podaljšani igri je v drugem povsem prevzel igro v svoje roke in po zaostanku z 2-1 do konca srečanja nasprotniku prepustil le še eno igro ter na koncu slavil s 7-6(0) 6-3.

Blaž ROLA je tekmo drugega kroga izgubil. S 6-4 6-4 ga je premagal Avstralec, 19-letni Max PURCELL, 290. igralec lestvice ATP. Kot zanimivost velja povedati, da PURCELLU naravnost ležijo levičarji. Vseh zadnjih deset srečanj z igralci, ki igrajo z levo roko, je namreč dobil.