Na turnirju TE na Otočcu konec slovenskih nastopov, Nika Strašek zmagovalka turnirja dvojic TE 14 na Malti

Na turnirju Tennis Europe do 14 let, ki poteka v teniškem centru Otočec smo po četrtfinalnih obračunih v posamični konkurenci ostali brez predstavnikov. Pri dečkih se je zadnji poslovil Jon Lan ŠUNTAR, ki je izgubil četrtfinalno srečanje. S 6-4 0-6 6-4 ga je premagal 3. nosilec, Hrvat Fran MITROVIĆ.

V konkurenci dvojic je v polfinalu pri dečkih nastopil Lun OBRUL, ki igra v paru s Hrvatom Noo VUKADINOM. V četrtfinalu sta s 6-2 3-6 17-15 premagala Aljaža KIRBIŠA in Tristana FLANDRA, v polfinalu pa sta nato izgubila z Bolgaroma, 2. nosilcema Dinkom DINEVIM in Vladimirjem POPOVIM. Bolgarska mladinca sta bila boljša s 6-4 2-6 10-4.

Pri deklicah se je v polfinale uvrstila Nina PLIBERŠEK, ki igra v paru s Slovakinjo Emo BOLEBRUCHOVO. V četrtfinalu sta s 6-3 7-5 izločili Madžarko Reko BORSOS in Slovakinjo Salmo DRUGDOVO, v polfinalu pa sta z 2-6 4-6 izgubili s 1. nosilkama, Bolgarkama Katerino DIMITROVO in Velino MINCHEVO.

Na turnirju TE do 14 let na Malti je Nika STRAŠEK v konkurenci dvojic vknjižila novo zmago. Z Avstralko Chloe Isabello TSANG sta osvojili turnir, potem ko sta v finalu s 6-2 6-4 premagali 4. nosilki, Američanko Sophio Natalyo BARANOVO in Kazahstanko Adel MALGONUSOVO.