Nika Radišič klonila v finalu Plzna, Pia Lovrič zmagovalka turnirja dvojic v Korfuju

Še ena slovenska mladinka vztrajno koraka proti najboljši stoterici svtovnih mladink, namreč 17-letna Primorka Nika RADIŠIČ, ki se je na ITF turnirju 2. ranga v Plznu uvrstila v finale in kljub finalnemu porazu dosegla uspeh kariere.

Nika je bila 2. nosilka turnirja in je na poti do finala v drugem krogu s 6-3 6-3 premagala 15-letno Japonko Natsumi KAWAGUCHI, 278. mladinko sveta, v četrtfinalu je bila z 0-6 6-4 6-3 boljša od 16-letne Čehinje Vanese NIKOLOVOVE, 485. igralke mladinske svetovne teniške lestvice, v polfinalu pa je s 7-6(5) 6-4 izločila leto dni mlajšo Hrvatico Ivo ZELIĆ.

Za prvi naslov na ITF turnirjih 2. ranga se je borila s 1. nosilko, 16-letno Poljakinjo Anio HERTEL 87. igralko lestvice ITF. 20 mest višje uvrščena Hertelova je zmagala z 2-6 6-4 6-4 in se veselila prvega naslova na turnirjih ITF letos. Za Niko je najboljši turnir v mladinski konkurenci, čeprav je doslej osvojila že dva, a sta bila oba precej nižjega, 4. ranga. Leta 2016 je slavila v Veski in v Mostarju.

Na turnirju 4. ranga v grškem Korfuju se je na zmagovalno stopničko v konkurenci dvojic povzpela Pia LOVRIČ s soigralko Betino TOKAC iz Turčije. V polfinalu sta s 6-2 6-3 izločili 1. nosilki, Rusinjo DOMNINO in Srbkinjo SOKOVIĆ, v finalu pa sta bili s 6-2 7-5 boljši do Grkinje Gabrielle CHARALAMPIDI in Ciprčanke Eleni LOUKA.