prijava_e
Novice : Arhiv novic 2016 : Junij 2016

Arhiv novic - junij 2016

Maj Premzl polfinalist TE 12 v Budimpešti

bm, 30.06.2016

Maj PREMZL se je na turnurju TE 12 v Budimpešti uvrstil v plolfinale. V četrtfinalu je po treh urah s 6-7(3) 6-4 6-4 premagal Hrvata Milija POLJIČAKA in se na turnirjih TE prvič uvrstil med štiri najboljše, kjer bo igral z Madžarom Tamasom URBANOM.

Med deklicami je Leontina STOJANOVIĆ izgubila četrtfinale z Romunko Aleksandro PETRIC. Ta je bila boljša s 6-4 6-3. V tolažilnem turnirju fantov je zmagal Bor ARTNAK.

V konkurenci dvojic sta se Bor ARTNAK in Maj PREMZL uvrstila v polfinale, tu pa s 4-6 4-6 izgubila s Ciprčanom Konstantinosom KOSHISOM in Rusom Konstantinom ZHZHENOVIM. TUKAJ.

Potočnik, Pislak, Majerič in Jakupović četrtfinalistke turnirjev ITF

bm, 30.06.2016

Odličen dan je za našimi dekleti. Kar štiri so se na turnirjih ITF z nagradnim skladom 10 in 25.000 $ uvrstile v četrtfinale.

V Banja Luki je to na 10.000 $ vrednem turnirju uspelo Manci PISLAK, ki je z 2-6 6-2 6-2 premagala 2. nosilko Julio STAMATOVO iz Bolgarije in Nini POTOČNIK, ki je bila s 6-4 6-2 boljša od Srbkinje Kristine MILETIĆ.

Na 25.000 $ vrednem turnirju v Stuttgartu se je v četrtfinale uvrstila Dalila JAKUPOVIĆ, ki je s 6-3 6-1 izločila češko kvalifikantko Vendulo ZOVINCOVO.

Na enako vrednem turnirju v poljskem Torunu se je v četrtfinale uvrstila Tadeja MAJERIČ. S 6-3 6-4 je premagala Gruzijko Sofio KVATSABAIO.

TUKAJ.

Gal Emeršič Potočnik zmagovalec A, Klemen Strmljan B turnirja v Ljubljani, Alea Bubek najboljša v Novi Gorici

bm, 30.06.2016

V Ljubljani se je v organizaciji TK Maja Matevžič končalo OP do 14 let za dečke. A turnirj je osvojil Gal EMERŠIČ POTOČNIK, ki je v polfinalu s 6-0 6-3 premagal 2. nosilca Miho VETRIHA (Šentjur). V zaostali četrtfinalni tekmi je najprej Aljaž JERAN (Radomlje) s 6-3 7-5 premagal Tristana FLANDRA (Maja) in se nato za nastop v finalu boril s Filipom KALJEVIČEM (Ltc). Zmagal je Kaljevič s 6-0 6-3. V zelo kvalitetnem finalnem srečanju je Gal Emeršič Potočnik po uri in pol strl odpor Kaljeviča in zmagal s 6-3 7-6(7).

B turni je osvojil Klemen STRMLJAN (Taubi). V finalu je s 6-3 7-6(5) premagal Yorgosa PROTONOTARIOSA (MaxLj). Priznanja najboljšim je podelila Maja MATEVŽIČ, ena najboljših slovenskih teniških igralk in organizatorica turnirja.

V Novi Gorici so nastopale deklice Turnir je osvojila domačinka Alea BUBEK (N.Gorica), ki je v finalu s 6-2 6-4 premagala 2. nosilko Taro GORINŠEK (Ptuj).

TUKAJ.

Ana Oparenovič in Domen Gostinčar poletna članska državna teniška prvaka

bm, 30.06.2016

V Ljubljani s ev organizaciji Max tenis kluba končuje letošnje poletno člansko državno prvenstvo.

Pri članih je naslov državnega prvaka osvojil 4. nosilec in 12. igralec lestvice TS Domen GOSTINČAR (ŽtkMb). V finalu je s 6-3 6-2 premagal 6. postavljenega igralca domačega kluba Grego BOHA (MaxLj).

Pri članicah je državbna prvakinja nepostavljena Ana OPARENOVIČ (Celje), ki zadnje leto študira in igra v univerzitetnem prvenstvu ZDA. V finalu je s 6-4 6-2 premagala 5. nosilko in 14. igralko lestvice TS, Tinkaro KOVAČ (Šentjur).

Pri članih sta naslov državnih prvakov v konkurenci dvojic osvojila Tilen ŽITNIK in David GORŠIČ.

Med ženskimi dvojicami sta državni prvakinji Ana OPARENOVIČ in Sara PALČIČ. TUKAJ.

Manca Pislak in Nina Potočnik zmagali v Banja Luki, Dalila Jakupović v Stuttgartu

bm, 29.06.2016

Na ženskem ITF turnirju v Banja Luki (10.000 $) je Saša KLANEČEK v prvem krogu s 4-6 7-6(5) 6-1 premagala Rusinjo Anno MAKHORKINO in se uvrstila v drugi krog, kjer pa je srečanje Viktoriji KUZMOVI predala.

V prvem krogu sta bili uspešni Manca PISLAK, ki je s 6-4 6-2 premagala Srbkinjo Jeleno LUKIĆ in Nina POTOČNIK, ki je bila v slovenskem obračunu s 3-6 6-2 6-0 boljša od Pije BRGLEZ.

Na ženskem ITF turnirju v Stuttgartu (25.000 $) je Dalila JAKUPOVIĆ v prvem krogu s 6-2 6-1 premagala Argentinko Florencio MOLINERO.

Na Futuresu v nemškem Kemenu je v prvem krogu glavnega turnirja Nik RAZBORŠEK izgubil z Nemcem Hanesom WAGNERJEM. Ta je bil boljši s 7-6(5) 6-4.

Na ženskem ITF turnirju v poljskem Torunu je Nastja KOLAR v prvem krogu s 6-4 4-6 3-6 izgubila z drugo nosilko, Čehinjo Terezo SMITKOVO.

Na Futuresu v Wichiti (25.000$) je v prvem krogu glavnega turnirja Matic ŠPEC s 7-6 3-6 1-6 izgubil z Američanom Nicolasom MEISTERJEM, 263. igralcem lestvice ATP.

Foto: Dušanka Mlakar TUKAJ.

Grega Boh, Domen Gostinčar, Ana Oparenovič in Tinkara Kovač finalisti članskega poletnega DP v Ljubljani

bm, 29.06.2016

V Ljubljani se na igriščih Max tenis cluba končuje letošnje poletno državno člansko prvenstvo. V odsotnosti naših najboljših članov in članic se bosta pri moških za naslov državnega prvaka borila 6. nosilec Grega BOH (MaxLj) in 4. nosilec Domen GOSTINČAR (ŽtkMb). Oba sta se v finale uvrstila po predajah nasprotnikov v polfinalnih obračunih. Grega BOH je igral z Matejem LELJAKOM in vodil 7-6(2) 2-0, ko mu je Mariborčan srečanje predal, Domen GOSTINČAR pa je dobil prvi niz z Janošem ŽIBRATOM s 7-5, drugega izgubil z 0-6 in v tretjem zaostajal z 0-1, ko mu je Žibrat srečanje predal.

Pri dekletih se bosta za naslov državne prvakinje borili Ana OPARENOVIČ (Celje) in Tinkara KOVAČ (Šentjur). Ana OPARENOVIČ, ki sicer študira in odlično zastopa barve ameriškega univerzitetnega moštva Arkansas na turnirju ni bila nosilka, saj v zadnjem letu v Sloveniji ni nastopala, je pa sodila v krog favoritinj za osvojitev naslova, kar bo poskušala opravičiti v finalu. V polfinalu je s 7-6(3) 2-6 6-1 premagala Niko KOZAR. Njena nasprotnica v finalu bo 2. nosilka Tinkara KOVAČ, ki je v polfinalu s 6-3 6-1 izločila Zalo DOVNIK.

Finalna obračuna bosta ob 9. uri, sledipa bosta polfinalna in finalna obračuna konkurence dvojic.

Finalistka Ana Oparenovič na fotografiji Dušanke Mlakar TUKAJ.

V Ljubljani na OP 14 znani trije polfinalisti A in finalista B turnirja, v Novi Gorici smo pri deklicah dobili finalistki

bm, 29.06.2016

Na A turnirju v Ljubljani, ki ga gosti TK Maja Matevžič so končana tri četrtfinalna srečanja A turnirja, v B turnirju pa smo že dobili finalista. V drugem krogu A turnirja je izpadel še en nosilec in sicer je 8. postavljenega Luko KRAJNIKA S 6-3 6-1 premagal domačin Tristan FLANDER.

V četrtfinalnih srečanjih je 4. nosilec Gal EMERŠIČ POTOČNIK (ŽtkMb) s 6-3 6-2 premagal Tilna KOVAČA (Šentjur), 1. nosilec Filip KALJEVIČ (Ltc) je bil s 6-2 6-0 boljši od Mihe KASTELECA (ŠtkVe), 2. nosilec Miha VETRIH (Šentjur) pa je s 6-2 6-4 premagal Maxa KLEPA (Ltc). Zadnje četrtfinalno srečanje bosta v četrtek odigrala nepostavljeni Tristan FLANDER (Tk Maja) in 3. nosilec Aljaž JERAN (Radomlje)

V B turnirju sta finalista Klemen STRMLJAN (Taubi) in Yorgos PROTONOTARIUS (MaxLj).< Strmljan je v prvem polfinalu s 6-0 6-0 premagal Jana HVALCA, Protonotarius je bil v drugem polfinalu s 6-4 7-5 boljši od Maja Jurija MIKLAVCA.

Na OP za deklice v Novi Gorici sta se v finale uvrstili 1. nosilka Alea BUBEK (N. Gorica), v polfinalu je s 6-2 6-4 premagala Pio POGLAJEN (AsLit) in 2. nosilka Tara GORINŠEK (Ptuj), ki je v polfinalu s 7-5 6-3 premagala domačo igralko Emo KORŠIČ. TUKAJ.

Deklice na kvalifikacijah za EEP druge, dečki sedmi

bm, 28.06.2016

Končane so kvalifikacije za nastop na poletnem ekipnem evropskem prvenstvu za deklice in dečke v starostni kategoriji do 14 let.

Deklice so v postavi Živa FALKNER, Pia LOVRIČ in Tjaša KLEVIŠAR v svoji kvalifikacijski skupini po finalnem porazu z ekipo Ukrajine z 0-3 osvojile končno drugo mesto, ki jih vodi na zaključni turnir v italijanski Loano. Turnir bo na sporedu od 1. - 3. julija, poleg slovenske pa bodo med najboljšimi osmimi ekipami nastopile še Estonija, Slovaška, Ukrajina, Danska, Rusija, Češka in Latvija. V kvalifikacijah so pri deklicah v štirih skupinah nastopile ekipe iz 32 držav.

Dečki so v svoji kvalifikacijski skupini po zmagi nad Hrvaško s 3-0 osvojili končno 7. mesto. Slovenijo so zastopali Jon Lan ŠUNTAR, Blaž VIDOVIČ in Nik JURJEVČIČ. Pri dečkih je sicer v kvalifikacijah sodelovalo 33. držav. TUKAJ.

Maj Premzl in Leontina Stojanović četrtfinalista Bodaorsa

, 28.06.2016

Na mladinskem turnirju TE v starostni kategoriji do 12 let v madžarskem Bodaorsu se je pri dečkih v četrtfinale uvrstil Maj PREMZL Po zmagi v nad domačinom Balazsom PESTIJEM. v prvem krogzu je bil v drugem s 7-5 6-1 boljši od Makedonca kalina IVANOVSKEGA. Bor ARTNAK je igral z Ukrajincem Nazarjem FEDORYSHYNOM in izgubil s 6-2 4-6 4-6.

Pri deklicah je Leontina STOJANOVIĆ v prvem krogu s 6-3 6-4 premagala Belorusinjo Maryio STSETSEVICH, v drugem pa je bila s 6-2 6-1 boljša od Avstrijke Mie MELBARDE. Petja DRAME je morala že v prvem krogu premoč priznati domačinki Panni BARTHA, ki je bila boljša s 6-2 0-6 7-6(6).

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Bruchkoebelu v Nemčiji je Tina CVETKOVIČ v prvem krogu s 5-7 5-7 izgubila s 4. nosilko, Moldavijko Vitalio STAMAT, 332. mladinko sveta.

TUKAJ.

V Ljubljani in Novi Gorici OP 14 za dečke in deklice

bm, 28.06.2016

V Ljubljani se v organizaciji TK Maja Matevžič odvija OP do 14 let za dečke, TK Nova Gorica gosti deklice v isti starostni kategoriji.

V Ljubljani je edino presenečenje hiter izpad 6. nosilca Tita ŠKERLAVAJA, ki je pri izidu 6-1 0-6 0-4 predal srečanje kvalifiklantu Vanji LUKIĆU. Ostali nosilci so zanesljivo napredovali v drugi krog, ki bo na sporedu v sredo. V B turnirju smo dobili četrtfinaliste.

V Novi Gorici so pri deklicah izpadle tri nosilke. Lino BOŽIČNIK je izločila Pia POGLAJEN, od Nike STRAŠEK je bila boljša Ema KORŠIČ, Katja BREZNIK pa je izločila Meto MARENK. V četrtfinale so se uvrstile še Alea BUBEK, Maja ZUCCHIATI, Tara GORINŠEK, Katarina Tara MILIĆ in Tara TUŠEK. TUKAJ.

Na članskem DP v Ljubljani so znani polfinalisti

bm, 28.06.2016

V Ljubljani se v organizaciji Max tenis cluba nadaljuje člansko državno prvenstvo.

Pri članih so se v četrtfinale uvrstili Anže LOVIŠČEK, Grega BOH, Jan VEHOVEC, Matej LELJAK, Miha OKORN, Domen GOSTINČAR, Janoš ŽIBRAT, ki je s 6-3 4-6 6-3 izločil Jakoba Aljaža KAPLJO in Jure FRANK.

Pri dekletih je Ana OPARENOVIČ za nastop v četrtfinalu s 6-4 6-0 premagala 1. nosilko Tino Kristino GODEC, Leeloo OBRUL je s 6-0 6-1 izločila 8. nosilko Žoel KASTELIC, Evgenija BURGER pa je bila s 6-1 6-4 boljša od 7. nosilke Nine KNEZ. Ostale četrtfinalistke so bile postavljene igralke Nika KOZAR, Moni POTRČ, Zala DOVNIK, Tinkara KOVAČ in Sara PALČIČ.

V nadaljevanju turnirja so se v polfinale uvrstili Grega BOH, ki je s 6-2 6-0 izločil Anžeta LOVIŠČKA, Matej LELJAK je bil s 5-7 6-2 6-1 boljši od Jana VEHOVCA, Domen GOSTINČAR, ki je 6-1 3-6 6-1 premagal Miho OKORNA in Janoš ŽIBRAT, ki je s 6-2 7-6(3) izločil 2. nosilca Jureta FRANKA.

Pri dekletih so polfinalistke pričakovane. Ana OPARENOVIČ je s 6-2 6-2 izločila Leeloo OBRUL, Nika KOZAR s 6-2 6-3 Evgenijo BURGER, Zala DOVNIK je s 7-6(5) 6-2 premagala Moni POTRČ, Tinkara KOVAČ pa je s 7-6(4) 6-4 izločila Saro PALČIČ.

Foto: Žiga zupan TUKAJ.

Na OP 12 za dečke v Celju najboljša Tristan Flander in Carlo Angeli

bm, 28.06.2016

V Celju se je po težavah z vremenom vendarle končalo OP v starostni kategoriji do 14 let za dečke.

V A turnirju je prepričljivo slavil 1. nosilec Tristan FLANDER (Tk Maja). V finalu je s 6-2 6-4 premagal 7. nosilca Matica KRIŽNIKA (Tabre), ki je v polfinalu s 6-2 6-4 izločil 2. nosilca Aljaža KIRBIŠA (Br-Mb).

V B turnirju je bil najboljši Carlo ANGELI (ŠtkVe). V finalu je s 7-5 6-0 premagal Gašperja MATIJAŠIČA (Grosuplje).

A turnir deklic je v Kranju osvojila Ana LANIŠEK (Radomlje), v B turnirju je bila najboljša Katarina JANKOVIĆ (Ol-Lj).

TUKAJ.

Naši dvanajstletniki ta teden na Madžarskem, člani in članice ter mladinki pa drugje po svetu

bm, 27.06.2016

Na turnirju TE v starostni kategoriji do 12 let v madžarskem Bodaorsu bodo nastopili naša odlična mlada igralca in igralki, ki so se izkazali tudi na poletnem državnem prvenstvu. Slovenske barve bodo zastopali Bor ARTNAK in Maj PREMZL pri dečkih ter Leontina STOJANOVIĆ in Petja DRAME pri deklicah. Turnir se začne v sredo, rezultate najdete tukaj .

Na ženskem ITF turnirju v Banja Luki (10.000 $) je v kvalifikacijah uspešno nastopila Pija BRGLEZ, ki se je s tremi zmagami uvrstila v glavni turnir. V glavni turnir sta neposredno uvrščeni Manca PISLAK in Saša KLANEČEK.

Na ITF turnirju (25.000 $) v poljskem Torunu bosta nastopili Tadeja MAJERIČ in Nastja KOLAR, na enako vrednem ITF turnirju v Stuttgartu pa bo zaigrala Dalila JAKUPOVIĆ.

Nik RAZBORŠEK je v glavnem žrebu Futuresa v nemškem Kamenu, z nekaj sreče pa sta se v glavna turnirja Futuresov v Skopju (10.000 $) in Wichiti (25.000 $) uvrstila Aljaž RADINSKI in Matic ŠPEC. Oba sta izgubila finalno srečanje kvalifikacij, a v glavni turnir napredovala kot srečna poraženca.

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v nemškem Bruchkoeblu bo nastopila Tina CVETKOVIČ.

Na mladinskem ITF turnirju 1. ranga v Londonu se je Kaja JUVAN v konkurenci dvojic uvrstila v drugi krog. TUKAJ.

V Ljubljani člansko državno prvenstvo in OP do 14 let za dečke, v Novi Gorici OP 14 za deklice

, 27.06.2016

V Ljubljani so v nedeljo člani odigrali kvalifikacije na poletnem državnem prvenstvu. V okrnjeni moški konkurenci, najboljših članov tudi tokrat ni, nastopa 50 igralcev, mesto prvega nosilca pa pripada 7. igralcu lestvice TZS Benjaminu BELIŠU. V kvalifikacijah so bili uspešni Jan ROMIH, Mark MESARIČ, Mark SVOLJŠAK, Blaž BEZJAK, Marino KEGL, Rok SITAR, Marko SABOLČKI in Žiga PAPEŽ.

V glavnem turnirju so člani odigrali nekaj tekem prvega kroga, ki niso prinesle presenečenj, nato pa je tekmovanje prekinil dež in nekaj tekem bodo odigrali pod balonom.

Tudi pri dekletih je konkurenca zelo okrnjena, saj najboljše članice in mladinke ne nastopajo, prva nosilka je tako Tina Kristina GODEC, prav tako 7. igralka lestvice TS.

V Ljubljani se je v organizaciji TK Maja Matevžič začelo OP za dečke do 14 let. V A turnirju so odigrali kvalifikacije, v glavni turnir pa so napredovali Nejc ŽUNIČ, Marsel ŽNUDERL, Nik SPOLENAK, Oliver Mark TUTIČ, Vanja LUKIĆ, Jan KOSEDNAR ŠUŠTERIČ, Luka-Tim TRNOVEC in David KLAR.

Glavna A in B turnir se začneta v torek, prvi nosilec v A turnirju pa je Filip KALJEVIČ.

V Novi Gorici bodo igrale deklice, prijavljenih pa je 31 igralk. Mesto prve nosilke pripada domačinki Alei BUBEK. Tudi deklice začnejo z glavnim turnirjem v torek.

Na fotografiji Jure Frank TUKAJ.

Novi državni prvaki v rekreativnih dvojicah - Kadivnik/Maček in Lovrenčec/Jagodic

, 27.06.2016

V Domžalah se je končalo državno prvenstvo za rekreativce v konkurenci dvojic. Nastopilo je bolj malo dvojic, pri moških pet, pri ženskah tri, novi državni prvaki pa so postali Klemen Kadivnik in Aleš Maček pri moških in Mirjam Lovrenčec ter Katja Jagodic pri ženskah.

V moški konkurenci sta domača veterana Tadej Zule in Tomaž Leben v prvem kolu presenetila Mateja Jarca in Blaža Ručigaja, v polfinalu pa nista bila kos prvima nosilcema Kadivniku in Mačku. Slednja sta brez težav v finalu premagala tudi Roberta Kukovico in Petra Bulatoviča. Pri ženskah sta prijetno presenetili tudi že veteranki Justina Jocif in Pika Jazbinšek, ki sta proti prvima nosilkama Mirjam Lovrenćec in Katji Jagodic tesno izgubili, premagali pa sta Andrejo Bizjak in Damjano Damiš.

Naslednje tekmovanje za rekreativce je že ta konec tedna in sicer odprto prvenstvo Kranja v konkurenci posameznikov, razpis in prijavnico lahko najdete TUKAJ.

OP turnir 12 A za deklice v Kranju osvojila Ana Lanišek, dečkom v Celju še naprej nagaja dež

bm, 27.06.2016

V Kranju sta končana A in B turnirju do 12 let za deklice. V A turnirju sta se v finale uvrstili Ana LANIŠEK (Radomlje) - (na fotografiji), ki je v polfinalu s 6-2 6-3 premagala Evo MULLER UHAN (TC-LJ) in Maša VIRIANT (Radomlje), ki je bila s 6-0 6-1 boljša od Ivone AHČAN (OL-LJ). V klubskem finalnem obračunu je zmagala Laniškova s 6-2 6-0

Končan je tudi B turnir deklic. Turnir je osvojila Katarina JANKOVIĆ (OL-LJ),ki je v finalu s 6-0 6-1 premagala Milico BRATIČ (TOPTE).

V Celju tudi danes turnir ovira dež, tako da so v A turnirju uspeli dokončati še četrto četrtfinalno srečanje. V polfinale se je tako danes poleg Tristana FLANDRA (Maja), Tea KURTAGIČA (MaxLj) in Aljaža KIRBIŠA (Br-Mb) uvrstil še 7. postavljeni Matic KRIŽNIK(Tabre), ki je s 4-6 6-3 6-1 premagal 3. nosilca Maria ŠPANIČA (Medvode).

V B turnirju so prav tako dokončali četrtfinalne obračune. V polfinale so se uvrstili Martin TOPIČ, Gašper MATIJAŠIČ, Janez Jon POTOČNIK in Carlo ANGELI.

Po odigranih četrtfinalnih tekmah in začetem polfinalu med Flandrom in Kurtagičem v katerem prvi vodi s 6-2 in 1-0 je tekmovanje ponovno prekinil dež in tekme so bile za danes odpovedane. Polfinale in finale bosta tako na sporedu v torek.

Na fotografiji finalistki OP 12 A v Kranju TUKAJ.

Deklice v finale kvalifikacij Summer cupa, dečki za končno 7. mesto

bm, 27.06.2016

Začela so se letošnja ekipna poletna evropska prvenstva, ki se odvijajo v starostnih kategorijah do 14, 16 in 18 let.

S kvalifikacijskimi nastopi jih začenjajo dečki in deklice v starostni kategoriji do 14 let, obe naši ekipi pa bosta nastopili v Franciji.

V Royan je odpotovala ekipa v postavi Jon Lan ŠUNTAR, Nik JURJEVČIČ in Blaž VIDOVIČ.

Čaka jih težko delo v skupini s Francijo, Dansko Hrvaško, Švico, Estonijo, Finsko in Ukrajino. Prvo tekmo so igrali z ekipo Francije in izgubili z 0-3. S tem so izgubili možnost za uvrstitev na zaključni turnir in bodo zdaj igrali za uvrstitev od 5. do 8. mesta. Prvi nasprotniki v razigravanju so Finci, ki po tekmah posameznikov vodijo z 2-0. Fantje bodo tako igrali za končno 7. mesto.

Deklice v postavi Živa FALKNER, Pia LOVRIČ in Tjaša KLEVIŠAR nastopajo v Saint Valery En Cauxu. V skupini so še ekipe Francije, Poljske, Nizozemske, Ukrajine, Švice, Srbije in Portugalske.

Naše deklice so prvo tekmo igrale z ekipo Nizozemske. Po posamičnih dvobojih je bil izid 1-1. Točko za Slovenijo je osvojila Falknerjeva. O zmagovalcu so odločale dvojice, ki so jih naše igralke dobile in vknjižile prvo zmago za Slovenijo . V polfinalu igrajo s Portugalsko, ki je s 3-0 premagala Srbijo in so si že po tekmah posameznic zagotovile znmago, saj sta Pia lovrič in Živa Falkner premagali svoji nasprotnici ter zagotovili nastop v finalu. Ta pa pomeni, da so si že priborile nastop na zaključnem turnirju in se tako uvrstile med osem najboljših evropskih ekip.

Naše deklice na evropski teniški lestvici kotirajo visoko, Živa Falkner je po letošnjih izidih trenutno 5. Evropejka, Pia Lovrič 14., Tjaša Klevišar pa 171. Uvrstitve so jih uvrščale v krog favoritinj za napredovanje na zaključni turnir, ki bo od 1. do 3. julija in to so z dvema zmagama tudi dosegle.

Vse rezultate naših igralcev in igralk najdete TUKAJ.

Začel se je Wimbledon, po prvem dnevu ostajamo brez predstavnikov v posasmični konkurenci

bm, 26.06.2016

V Londonu se je začel tretji turnir sezone za Grand slam, znameniti travnati Wimbledon.

V kvalifikacijah sta nastopila Grega ŽEMLJA in Blaž KAVČIČ, a se nobenemu ni uspelo prebiti v glavni turnir. Tam tako med moškimi ne bomo imeli predstavnikov, je pa bila v ženski konkurenci v igri Polona HERCOG, a je tudi ona že po šprvem krogu nastope v šposamični konkurenci končala. S 6-3 6-0 jo je izločila Alize CORNET, 26-letnica iz Nice, trenutno 61. igralka lestvice WTA. Cornetova v Wimbledonu nastopa desetič, najbolje se je odrezala leta 2014, ko se je uvrstila v četrti krog.

Za Polono HERCOG je bil to šesti nastop v Wimbledonu, dvakrat se je doslej uspela uvrstiti v drugi krog, tokrat špa je še drugič zapored izpadla v prvem.

Polona HERCOG bo nastopila tudi v konkurenci dvojic, a tu sta naše prvo orožje Katarina SREBOTNIK, ki bo v Wimbledonu nastopila že osemnajstič in Andreja KLEPAČ za katero bo to peti wimbledonski nastop. Žreb jima ni bil naklonjen, saj sta v prvem krogu kot 11. nosilki naleteli na nepostavljeni Venus in Sereno WILLIAMS, ki sta v konkurenci dvojic osvojili že 5 oz. 6 naslovov na tem ternirju.

Med mladinkami bo svoj talent poskušala tudi na travi potrditi 15-letna Kaja JUVAN. Prvenec, ki ga je na travi odigrala v Roehamptonu, pripravljalnem ITF turnirju 1. ranga se ji sicer ni poserečil, saj je že v uvodnem nastopu izgubila z domačinko, 16-letno Ali COLLINS, 138. igralko mladinske lestvice ITF. TUKAJ.

Na turnirju Tennis Europe Terme Ptuj Open 2016 zmagovalca Tin Krstulovič in Sofiya Babych

bm, 26.06.2016

Na Ptuju se je končal mladinski teniški turnir Tennis Europe, Terme Ptuj Open 2016, ki je postregel z odličnimi nastopi naših mladih igralcev in igralk ter zmago Tina KRSTULOVIČA pri fantih ter Kanadčanke Sofiye BABYCH pri dekletih.

Pri fantih so se v polfinale uvrstili kar štirje slovenski igralci, v finalu pa sta o naslovu odločala Krstulovič in Jan KUPČIČ. Boljši je bil KRSTULOVIČ, ki je zmagal s 3-6 6-4 6-0. To je za Krstuloviča najbioljša uvrstitev doslej in prva zmaga na turnirjih Tennis Europe.

Pri dekletih so bile v polfinalu tri Slovenke in Babycheva, ki je na koncu tudi osvojila turnir. V finalu je s 6-3 6-3 premagala Novogoričanko Majo MAKORIČ za katero je to najboljši izid na mednarodnih turnirjih v karieri. Letos je sicer dobro nastopila že na turnirju Grawe Open, kjer se je uvrstila v polfinale.

V konkurenci dvojic sta pri fantih slavila Aleks GRLJ in Tilen POTOČNIK, pri dekletih sta bili najboljši Sheila GLAVAŠ in Madžarka Reka FARBAS.

Na fotografiji sta zmagovalca, foto: L. Hazdovac TUKAJ.

Manca Pislak kljub porazu do uspeha kariere na turnirju ITF v Mariboru

bm, 26.06.2016

V Mariboru se je s finalnim obračunom 18-letne Mance PISLAK in 3. nosilke, 24-letne Hrvatice Milane SPREMO končal zadnji turnir iz letošnje serije Petrol turneja 2016, ZM Open 2016, ki ga je gostil teniški klub Branik Maribor.

Manca PISLAK je v Mariboru prvič nastopila v finalu članskega ITF turnirja. V prvem nizu srečanja s Spremovo, ki je na lestvici WTA uvrščena 400 mest višje, sta bili igralki vseskozi izenačeni, sta pa slabo izkoriščali svoj začetni udarec, saj sta ga vsaka izgubili po petkrat. Niz je šel v podaljšano igro, v kateri je bila bolj zbrana Hrvatica in prvi niz dobila s 7-6(4), vsaka od igralk pa je osvojila po 49 točk. V drugem nizu je bila Pislakova občutno boljša in niz v vsega 25 minutah dobila s 6-0. V odločilnem tretjem nizu je Spremova v prvi in peti igri Pislakovi odvzela servis, prednost pa nato zadržala do konca in slavila s 6-2 ter se veselila prve zmage na turnirjih ITF v letu 2016 in pete v karieri, vse na turnirjih z nagradnim skladom 10.000 $.

Za Manco PISLAK so trije odlični tedni, na treh turnirjih je stopnjevala formo in se po četrtfinalu v Velenju uvrstila v polfinale na ŽTK-ju in zdaj še v finale na Braniku.

Tudi sicer so slovenske igralke turnejo treh turnirjev dobro izkoristile in pred domačimi gledalci osvojile dragocene točke za svetovno žensko teniško lestvico, obenem pa se je odločitev Teniške zveze, da podpre organizacijo ženskih teniških turnirjev in tudi s posebnimi povabili našim mladim igralkam omogoči nastope, izkazala za pravilno.

Turnir dvojic sta na zadnjem turnirju osvojili Nina POTOČNIK in Sara PALČIČ, ki sta bili s s 6-3 6-2 boljši od Pislakove in Reberšakove. TUKAJ.

Ela Nala Milić osvojila turnir teniških upov - Smrikva bowl 2016

bm, 25.06.2016

Na 20. Smrikva bowlu, turnirju za otroke stare do 10 let, ki ga nekateri imenujejo tudi neuradno svetovno prvenstvo do 10 let je letos med 61 dečki in 45 deklicami nastopilo osem slovenskih igralcev in igralk. V Puli so igrali Tinkara Vraničar, Ela Nala Milič, Nikolas Car, Nejc Strašek, Mak Mikovič, Kiara Šolaja, Ana Tara Praček in Žiga Švec. Od slovenskih predstavnikov se je še posebej izkazala Ela Nala MILIĆ, ki je osvojila turnir med deklicami in se vpisala na seznam zmagovalk tega prestižnega otroškega turnirja. V finalu je s 4-5 4-0 10-5 premagala Francozinjo Camilio Samuel DRUZ. TUKAJ.

Dalila Jakupović izgubila finalni obračun v Lenzerheideju, Tadeja Majerič za las prekratka za finale posameznic a osvojila turnir dvojic

bm, 25.06.2016

V švicarskem Lenzerheideju ta teden na ITF turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ sta odlično nastopili Dalila JAKUPOVIĆ in Tadeja MAJERIČ. Slednja je sicer klonila v polfinalu, a slovenski finale tokrat ni bil daleč.

Majeričeva, 2. nosilka turnirja, je srečanje s 7. postavljeno igralko, 21-letno Nemko Tamaro KORPATSCH začela odlično in prvi niz dobila s 6-1. Drugi niz je bolje začela Nemka, a je bil po treh odigranih igrah in njenem vodstvu s 3-0 prekinjen. Tudi nadaljevanje drugega niza je pripadlo Nemki, 310. igralki lestvice WTA, ki je drugi niz dobila s 6-3. Ko je že kazalo, da bo Majeričeva prva finalistka, v tretjem nizu je namreč povedla s 3-0 in 30-0 v četrti igri, so ji stvari spolzele iz rok, Korpatscheva se je vrnila in izislila podaljšano igro tretjega niza, v tej pa je bila bolj zanesljiva in je tretji niz dobila s 7-6(3). Srečanje je trajalo tri ure, v skupnem seštevku pa je bila zmagovalka boljša za 6 točk.

Da pa je v Švici v finalu vendarle Slovenka je v drugi tekmi poskrbela Dalila JAKUPOVIĆ. Srečanje s 17-letno Nino ALIBALIĆ (WTA 656) je imelo podoben scenarij kot prvo polfinale. Jakupovićeva je zanesljivo dobila uvodni niz s 6-0, v drugem nizu povedla z 2-0, nato pa popustula in drugi niz izgubila s 4-6. Tretji niz je bil vseskozi izenačen, pri izidu 5-5 je Jakupovićeva izgubila začetni udarec in Hrvatica je servirala za zmago, si priigrala dve zaključni žogi, a ju ni izkoristila in naša igralka je izsilila podaljšano igro, v tej pa osvojile zadnje štiri točke in niz s 7-6(5).

Za Jakupovićevo je po slabšem začetku sezone to drugi finale na ITF turnirjih, potem, ko je maja igrala v finalu Caserte in izgubila. Prvo letošnjo zmago na turnirjih ITF, skupaj pa tretjo v karieri si je poskušala priigrati proti Nemki Tamari KORPATSCH, a ji ni uspelo. Tudi zanjo je bila Nemka tokrat previsoka ovira, saj je zmagala s 4-6 6-4 6-2.

Tadeji Majerič je lahko po polfinalnem porazu med posameznicami v uteho zmaga med dvojicami. S soigralko, Bolgarko Aleksandrino NAYDENOVO, sta v finalu s 7-5 1-6 [10-8] premagali Romunko Irino Mario BARA in Belgijko Elyne BOEYKENS.

Matic ŠPEC se je na Futuresu v ameriški Tulsi v konkurenci dvojic uvrstil v polfinale, kjer pa sta s soigralcem Felixom CORWINOM morala premoč priznati Rikusu DE VILLIERSU in Clayu THOMPSONU. Ta sta slavila s 6-4 6-3. TUKAJ.

Jan Kupčič, Tin Krstulovič, Maja Makorič in Sofiya Babych finalisti TE 16 na Ptuju

bm, 25.06.2016

Na Ptuju se končuje turnir Tennis Europe v starostni kategoriji do 16 let, Terme Ptuj Open 2016.

Slovenski igralci in igralke so bili zelo uspešni, saj bomo pri fantih spremljali slovenski finale, prav tako se bo za naslov naša igralka borila med dekleti.

Polfinalna obračuna pri fantih sta bila povsem slovensko obarvana. Jan KUPČIČ je v prvem polfinalu s 6-4 6-4 premagal klubskega kolega iz ŽTK Maribor Filipa Jeffa PLANINŠKA, v drugem polfinalu je bil Velenjčan Tin KRSTULOVIČ boljši še od tretjega polfinalista iz ŽTK, Boruta ŠRAJA. Zmagal je s 6-2 6-0.

Pri dekletih je v slovenskem polfinalu Novogoričanka Maja MAKORIČ s 6-1 6-3 premagala Celjanko Leeloo OBRUL, v drugem polfinalu je Kanadčanka Sofiya BABYCH s 6-1 6-4 izločila Medvodčanko Katjo HRKAČ. Končan je že turnir dvojic pri dekletih. Turnir sta osvojila Sheila GLAVAŠ in Madžarka Reka FARBAS, ki sta v finalu s 2-6 6-2 10-6 premagali Čehinji Nikolo BRECKOVO in Petro CSABI.

Pri fantih sta turnir osvojila Aleks GRLJ in Tilen POTOČNIK.V finalu sta s 6-4 6-4 premagala Marka ANDREJIČA GOLJARJA in Filipa Jeffa PLANINŠKA.

Foto: L. Hazdovac TUKAJ.

Manca Pislak v prvem finalu na članskih ITF turnirjih

bm, 25.06.2016

Na ženskem ITF turnirju (10.000 $) ZM 2016 v Mariboru je Manca PISLAK dosegla uspeh kariere saj se je uvrstila v finale. V današnjem polfinalnem obračunu je prvi niz proti 27-letni Čehinji Katerini KRAMPEROVI dobila s 6-4 in tudi v drugem z odvzemom servisa nasprotnici povedla z 1-0, nato pa ji je Kramperova tekmo predala. Za 18-letno levičarko iz Ljubljane, ki na lestvici WTA trenutno zaseda 992. mesto je to prvi posamični članski finale v karieri. Za osvojitev prvega naslova bo morala v nedeljo premagati zmagovalko srečanja med 2. nosilko Hrvatico Silvio NJIRIĆ in 3. nosilko Srbkinjo Milano SPREMO.

Je pa Manca PISLAK v Mariboru že stala na stopničkah, saj sta s soigralko Polono REBERŠAK nastopili v finalu konkurence dvojic. Turnir dvojic sta sicer osvojili Nina POTOČNIK in Sara PALČIČ, ki sta bili od Pislakove in Reberšakove boljši s 6-3 6-2.

Foto: Dušanka Mlakar TUKAJ.

Ta konec tedna FIN 12 v Kranju in Celju, v nedeljo se začne člansko državno prvenstvo

bm, 25.06.2016

Ta konec tedna potekata finalna turnirja za dečke in deklice do 12 let. Gostitelja sta teniški klub Triglav Kranj, kjer nastopajo deklice in TK Celje, kjer igrajo dečki. Najboljši manjkajo, tako da je pri deklicah 1. nosilka Ana LANIŠEK, pri dečkih mesto prvega noilca zaseda Tristan FLANDER. V Celju na A turnirju nastopa 40 igralcev, v B turnirju 18, v Kranju v A turnirju nastopa 31 igralk, v B turnirju pa 14.

Dečki in deklice so odigrali tekme prvega in drugega kroga. V A turnirju dečkov so se v četrtfinale že uvrstili Tristan FLANDER, Jaka GOLOB, Jan KOSEDNAR ŠUŠTERIČ, Teo KURTAGIČ in Mario ŠPANIČ. Preostale tri tekme še niso odigrali, saj so bile preložene zaradi dežja.

V B turnirju so odigrali tekme prvega kroga.

Na A turnirju deklic so četrtfinalistke Ana LANIŠEK, Špela GRANDIČ, Elena PLESNIČAR, Eva UHAN MULLER, Rina GROŠELJ, Maša VIRIANT, Ivona AHČAN in Laura KOREN. V B turnirju so znane polfinalistke. To so Katarina JANKOVIĆ, Danaja SIVKA, Eva BEZLAJ in Milica BRATIČ.

V nedeljo se s kvalifikacijami članov začenja letošnje poletno člansko državno prvenstvo. Gosti ga Max tenis klub Ljubljana. Žal tako kot je to že običaj, zaradi nastopov na profesionalnih in mednarodnih mladinskih turnirjih ne nastopajo naši najboljši igralci in igralke, predvsem pri slednjih je konkurenca še posebej okrnjena.Pri moških je prijavljenih 53 igralcev, mesto prvega nosilca pa pripada Benjaminu BELIŠU, 7. igralcu lestvice TS. Ob odsotnosti najboljših bodo tako dobili priložnost nekateri mlajši igralci igralci in igralke. Tudi pri članicah mesto prve nosilke pripada 7. igralki lestvice TS Kristini Tini GODEC, nastopilo pa bo vsega 26 igralk.

Foto: Bojan Matevžič TUKAJ.

Na Ptuju na TE med osmimi polfinalisti kar sedem slovenskih igralk in igralcev

bm, 24.06.2016

Naši mladi teniški igralci na turnirju TE Terme Ptuj Open 2016 v starostni kategoriji do 16 let nimajo konkurence. V polfinale so se pri fantih uvrstili trije člani ŽTK Maribor Filip Jeff PLANINŠEK, Jan KUPČIČ in Borut ŠRAJ ter član ŠTK Velenje Tin KRSTULOVIČ. Med sabo bodo odločili najprej o finalistih in nato o zmagovalcu turnirja.

Podobna zgodba je pri dekletih, kjer popoln slovenski uspeh zaenkrat kvari Kanadčanka Sofya BABYCH, ki se je v polfinale uvrstila ob treh naših igralkah, Maji MAKORIČ, Katji HRKAČ in Leeloo OBRUL. Vprašanje je samo ali bomo gledali slovenski ali slovensko kanadski finale.

Foto: D. Mlakar TUKAJ.

Tenis Slovenija nadaljuje sodelovanje z Ekipo 24 SN

bm, 24.06.2016

Po tritedenski prekinitvi TS nadaljuje sodelovanje z športnim dnevnikom Ekipa 24 SN, kjer vsak teden objavljamo pregled dogajanj in nastopov naših mladih igralcev in igralk doma in v tujini.

Vabimo vas, da ob sredah v Ekipi 24 SN preverite, kaj se je pomembnega dogajalo v preteklem tednu.

O čem smo pisali ta teden pa preverite TUKAJ.

Tadeja Majerič in Dalila Jakupović polfinalistki v Lenzerheideju, Polona Hercog dobila nasprotnico v Wimbledonu, Nik Razboršek izgubil v Kaltenkirchnu

bm, 24.06.2016

Na ženskem ITF turnirju v Lenzerheideju (25.000 $) sta se Tadeja MAJERIČ in Dalila JAKUPOVIĆ uvrstili v polfinale.

V četrtfinalu je Majeričeva s 6-4 7-5 premagala 23-letno Latvijko Diano MARCINKEVICO, 405. igralko lestvice WTA. Za Majeričevo je to prvi vidnejši rezultat po januarju, ko je osvojila turnir z enakim nagradnim skladom v indijskem Aurangabadu. V polfinalu bo igrala s 7. nosilko, 21-letno Nemko Tamaro KORPATSCH, 310. igralko lestvice WTA.

Uspešna je bila tudi Dalila JAKUPOVIĆ. Brez težav je s 6-2 6-1 odpravila 19-letno Avstrijko Julio GRABHER, 327. igralko lestvice WTA. V polfinalu bo igrala s Hrvatico, 17-letno Nino ALIBALIĆ, 656. igralko lestvice WTA.

Na Futuresu v Kaltenkirchnu je Nik RAZBORŠEK izgubil četrtfinalno srečanje. S 6-1 6-1 ga je premagal 4. nosilec, Francoz Gregoire JACQ.

V Wimbledonu so opravili žreb glavnega turnirja. V članski konkurenci bo nastopila samo Polona HERCOG, ki ima relativno ugoden žreb saj se bon v prvem krogu pomerila s Francozinjo, 26-letno Alize CORNET, trenutno 60. igralko sveta. TUKAJ.

Manca Pislak polfinalistka tudi na Braniku, zmagovalki dvojic Sara Palčič in Nina Potočnik

bm, 24.06.2016

Na ITF turnirju ZM Open 2016 smo danes na igriščih TK Branik premljali tri slovenske četrtfinalne nastope v katerih je bila uspešna samo Manca PISLAK. Ta se je še drugi teden zapored uvrstila v polfinale, potem, ko je v četrtfinalu s 6-3 6-1 premagala Madžarko Csillo ARGYELAN.

V polfinalu bo igrala s Čehinjo Katerino KRAMPEROVO, ki je v četrtfinalu s 3-6 6-3 6-2 izločila Polono REBERŠAK.

V četrtfinalu je izgubila tudi Saša KLANEČEK. S 6-3 6-2 jo je premagala 3. nosilka, Srbkinja Milana SPREMO.

Na Ptuju pa je že končan turnir dvojic. V finalu smo spremljali slovenski obračun med Saro PALČIČ in Nino POTOČNIK ter Manco PISLAK in Polono REBERŠAK. Turnir sta osvojili PALČIČ in POTOČNIK. TUKAJ.

Sven Lah polfinalist na mladinskem turnirju v Bochumu, Matic Špec izgubil v Tulsi

, 24.06.2016

Odlično je ta teden nastopil na mladinskem ITF turnirju 2. ranga v Bochumu Sven LAH. Potem, ko je v drugem krogu s 6-4 6-1 premagal Američana Nathana PERRONEJA, je bil v četrtfinalu s 6-2 6-3 boljši še od Izraelca Ajeeta RAIA (ITF 197). V polfinalu je igral s Švedom Jonasom ERIKSSONOM ZIVERTSOM in izgubil s 6-4 4-6 4-6. Za Svena je bil to drugi polfinale na turnirjih ITF 2. ranga letos.

Na ženskem ITF turnirju v Lenzerheideju (25.000 $) sta se Dalila JAKUPOVIĆ in Tadeja MAJERIČ uvrstili v četrtfinale. Majeričeva je s 7-6(6) 6-4 premagala Italijanko Cristiano FERRANDO, Jakupovićeva je bila s 6-0 6-2 boljša od kvalifikantke Medine SAHINAGIĆ iz BiH.

Na Futuresu v Kaltenkirchenu v Nemčiji se je Nik RAZBORŠEK uvrstil v četrtfinale. V drugem krogu je s 6-3 6-1 premagal 8. nosilca, Šveda Isaka ARVIDSSONA.

V ameriški Tulsi na futuresu (25.000 $) je tekmo drugega kroga izgubil Matic ŠPEC. Njegov nasprotnik je bil 7. nosilec Adam EL MIHDAWY, ki je zmagal s 6-4 3-6 6-1. TUKAJ.

Tri Slovenke v četrtfinale ITF turnirja v Mariboru

bm, 23.06.2016

V Mariboru se nadaljuje članski ITF turnir ZM Open 2016, tretji iz serije Petrol turneja 2016.

Vse tri naše igralke, ki so se uvrstile v drugi krog so bile tudi danes uspešne. Polona REBERŠAK je s 6-1 6-4 premagala 26-letno Avstrijko Nicole ROTTMANN, Manca PISLAK je proti 20-letni Moldavijki Iani TISHCHENKO povedla s 6-0 1-0, nato pa ji je nasprotnica srečanje predala, Saša KLANEČEK pa je odigrala vsega tri igre, saj je tudi njej pri njejem vodstvu s 3-0 22-letna Britanka Francesca STEPHENSON srečanje predala.

Ob 15. uri bodo na sporedu še tri četrtfinalna srečanja, tem pa sledita še dva nastopa slovenskih dvojic. TUKAJ.

Na Ptuju se nadaljuje turnir TE 16 Terme Ptuj Open, danes smo dobili četrtfinaliste

bm, 23.06.2016

Na Ptuju se nadaljuje turnir TE v starostni kategoriji do 16 let. Slovenski igralci in igralke dobro igrajo in kar lepo število se jih je uvrstilo v tretji krog.

Pri fantih bodo v tretjem krogu nastopili Matic DIMIC, Filip Jeff PLANINŠEK, Jan KUPČIČ, Tilen POTOČNIK, Miha PERUŠ, Tin KRSTULOVIČ, Miha VELIČKI, Enej BERGHAUS in Borut ŠRAJ.

Pri dekletih so bile v drugem krogu uspešne Alea BUBEK, Maja MAKORIČ, Sheila GLAVAŠ, Leeloo OBRUL, Metka KOMAC, Eva KALAN in Katja HRKAČ.

V nadaljevanju turnirja so se pri fantih v četrtfinale uvrstili Filip Jeff PLANINŠEK, ki je s 6-3 6-2 premagal Čeha Cyrila Frantiseka SLACHTO, Borut ŠRAJ je bil z 1-6 7-5 6-2 boljši od Avstrijca Marca KOPPENSTEINERJA, Miha VELIČKI je s 6-2 6-3 premagal Avstrijca Lucasa SEIDLERJA, Jan KUPČIČ je s 6-3 6-1 izločil Tilna POTOČNIKA, Tin KRSTULOVIĆ je s 6-3 6-2 premagal Srba Reljo ESKIĆA, Miha PERUŠ je bil s 6-1 6-1 boljši od Avstrijca Benna WINDTA, da pa četrtfinale ne bo povsem slovenski sta preprečila Avstrijec Morris KIPCAK, ki je z 2-6 6-0 7-6(1) premagal našega Eneja BERGHAUSA in Nemanja MALEŠEVIĆ, ki je bil boljši od Matica DIMICA.

Pri dekletih smo spremljali tri slovenske obračune. Leeloo OBRUL je s 6-1 4-6 6-4 premagala Sheilo GLAVAŠ, Maja MAKORIČ s 6-4 6-1 Aleo BUBEK, Katja HRKAČ pa s 6-4 6-3 Evo KALAN. Izpadla je še Metka KOMAC, katero je s 6-1 6-2 premagala Kanadčanka Sofya BABYCH. TUKAJ.

Ela Nala Milić dobro nastopa na Smrikva bowlu

bm, 22.06.2016

Na 20. Smrikva bowlu, turnirju za otroke stare do 10 let, ki ga nekateri imenujejo tudi neuradno svetovno prvenstvo do 10 let letos med 61 dečki in 45 deklicami nastopa osem slovenskih igralcev in igralk. V Puli so Tinkara Vraničar, Ela Nala Milič, Nikolas Car, Nejc Strašek, Mak Mikovič, Kiara Šolaja, Ana Tara Praček in Žiga Švec. Od slovenskih predstavnikov se je Ela Nala MILIĆ uvrstila v polfinale, ostali so izgubili in zdaj nastopajo v tolažilnem turnirju. Ob turnirju je tudi vrsta spremljajočih dejavnosti, ki to prireditev naredijo za otroke zanimivo in privlačno, zato nanjo prihajajo otroci iz vsega sveta.

Foto: Fonzi Hribar

Več informacij o tekmovanju ter žreb in rezultate najdete TUKAJ.

Sven Lah že polfinalist, danes v osminah final nastopi Dalile Jakupović, Tadeje Majerič, Nika Razborška in Matica Špeca

bm, 22.06.2016

Na ženskem ITF turnirju v Lenzerheideju (25.000 $) se je po Dalili JAKUPOVIĆ v drugi krog uvrstila tudi Tadeja MAJERIČ. V uvodnem nastopu je s 6-1 6-2 premagala švicarsko kvalifikantko Saro OTTOMANO.

Na Futuresu v ameriški Tulsi (25.000 $) je Matic ŠPEC (na fotografiji) z zmago začel nastope v glavnem turnirju, kamor se je uvrstil kot srečni poraženec. V prvem krogu je s 6-2 6-3 premagal še enega srečanega poraženca, Američana Dana ESSESA.

Odlično pa igra na mladinskem ITF turnirju 2. ranga v Bochumu Sven LAH. V drugem krogu je s 6-4 6-1 premagal Američana Nathana PERRONEJA in se uvrstil v četrtfinale, tu pa je bil s 6-2 6-3 boljši od Izraelca Ajeeta RAIA (ITF 197) in je v polfinalu. TUKAJ.

V Mariboru na turnirju ITF so danes nastopile še preostale Slovenke in bile delno uspešne

bm, 22.06.2016

V Mariboru na ženskem ITF turnirju ZM 2016 (10.000 $) igrajo preostale tekme prvega kroga. Doslej smo videli tri slovenske zmage. Saša KLANEČEK je z rezultatom 6-1 6-1 premagala madžarsko kvalifikantko Reko SZALAI, Manca PISLAK je bila s 6-2 6-2 boljša od 5. nosilke Lise Marie MOSER iz Avstrije, Polona REBERŠAK pa je s 6-4 6-3 premagala srečno poraženko Karolino NOVOTNO iz Češke.

Eva ZAGORAC je po izgubljenem prvem nizu s 1. nosilko Naiktho BAINS le-tej srečanje predala, Tinkara KOVAČ pa je s 3-6 2-6 izgubila s češko kvalifikantko Barboro MIKLOVO.

Izgubili sta tudi Nina POTOČNIK in Zala DOVNIK. Potočnikovo je s 6-3 6-1 premagala kvalifikantka, Avstrijka Nicole ROTTMAN, od Dovnikove je bila s 6-1 6-1 boljša Slovakinja Kristina SCHMIEDLOVA.

V konkurenci dvojic sta v slovenskem obračunu Polona REBERŠAK in Manca PISLAK s 6-3 6-0 premagali Tino Kristino GODEC in Tinkaro KOVAČ, Sara PALČIČ in Nina POTOČNIK pa sta s 2-6 6-4 10-6 premagali aVSTRIJKO Naiktho BAINS in hRVATICO Ando KARANUŠIĆ. TUKAJ.

V Mariboru za nami prvi dan glavnega turnirja ZM open 2016

bm, 21.06.2016

Maribor je ta teden v znamenju tretjega ženskega ITF turnirja z nagradnim skladom 10.000 $, Zavarovalnica Maribor 2016.

Danes sta med posameznicami nastopili 15-letna Kranjčanka Kristina NOVAK, ki je z 2-6 6-3 2-6 izgubila s 25-letno Madžarko Csillo ARGYELAN in članica domačega Branika Pija BRGLEZ od katere je bila s 6-1 6-3 boljša 27-letna Čehinja Katerina KRAMPEROVA.

V konkurenci dvojic so bile uspešne Sara PALČIČ in Nina POTOČNIK ter Barbara BELIŠ in Nina KNEZ.

V sredo bo dan slovenskih nastopov saj bomo na delu videli vse preostale Slovenke. Ob 10. uri bodo istočasno nastopile Eva ZAGORAC, Tinkara KOVAČ in Manca PISLAK, sledila bosta nastopa Nine POTOČNIK in Polone REBERŠAK, ob 14. uri bo nastopila Saša KLANEČEK, njenemu pa bo sledil še nastop Zale DOVNIK. Popoldne bodo na sporedu tudi trije slovenski nastopi v konkurenci dvojic.

Na fotografiji Tinkara Kovač, foto: Žiga Zupan

Rezultate srečanj lahko v živo spremljate TUKAJ.

Polona Hercog, Blaž Rola in Tom Kočevar Dešman izgubili, Dalila Jakupović, Nik Razboršek in Sven Lah uspešni

bm, 21.06.2016

Polona HERCOG je na zadnjem turnirju pred Wimbledonom nastopila na WTA turnirju v Eastbournu. Zadnja preizkušnja se ji ni najbolje posrečila saj je po uspešno opravljenih kvalifikacijah že v prvem krogu glavnega turnirja izgubila. S 6-4 6-4 jo je premagala Japonka Misaki DOI, 48. igralka lestvice WTA.

Blaž ROLA, ki je prejšnji teden odlično igral v Perugi, kjer se je prebil vse do finala in se na lestvici ATP povzpel iz 213. na 181. mesto, je na ATP Challengerju v Milanu zaključil že v prvem krogu. S 6-4 6-1 ga je premagal 30-letni Španec, Daniel GIMENO-TRAVER, 173. igralec lestvice ATP.

Uspešno pa je začela na ITF turnirju v Lenzerheideju v Švici (25.000 $) Dalila JAKUPOVIĆ. V prvem krogu je s 6-1 6-4 premagala Nemko Natalie PROESE. Na turnirju bo nastopila tudi Tadeja MAJERIČ, ki bo igrala s švicarsko kvalifikantko Saro OTTOMANO.

Na Futuresu v Tulsi je v drugem krogu Matic ŠPEC s 4-6 4-6 izgubil z Američanom Paulom OOSTERBAANOM, a se je v glavni turnir turnir uvrstil kot srečni poraženec.

Na Futuresu v nemškem Kaltenkirchnu je Nik RAZBORŠEK v prvem krogu s 6-3 6-4 premagal Nemca Leona SCHUTTA.

Na mladinskem ITF turnirju 2. ranga v Bochumu je Sven LAH v prvem krogu s 6-2 7-6(2) premagal Tajca Raya HOJA (ITF 188).

Na Futuresu v Basilicanovi je Tom KOČEVAR DEŠMAN v prvem krogu z 2-6 1-6 izgubil s Švedom Markusom ERIKSSONOM, 464. igralcem lestvice ATP. TUKAJ.

Znani vsi udeleženci play-offa veteranske ekipne lige

mp, 21.06.2016

Mariborski ŽTK je v odločilni tekmi za drugo mesto v vzhodni skupini ekipne veteranske lige s 6/3 premagal Terme Ptuj in se uvrstil v playoff, ki bo meseca septembra, poleg ŽTK-ja pa so se vanj uvrstile še ekipe Branika iz Maribora, Slovana iz Ljubljane in Velenja. Tudi tokrat je igralcem ponagajal dež, a obema kapetanoma je bilo prestavljanja dovolj, zato so tekmo dokončali v dvorani. To je bila sicer tekma drugega kroga, ki bi morala biti odigrana že 23.5.2016, a sta jo ekipi morali kar dvakrat prestaviti zaradi dežja. Na fotografiji je Tomaž Bezjak, ki je v dvoboju starostne kategorije 40+ premagal Aleša Urbiča, a to ni bilo dovolj za končno zmago ptujske ekipe. Vse rezultate si lahko ogledate TUKAJ.

TZS nadgradila sodelovanje z dnevnikom Ekipa24

bm, 21.06.2016

Teniška zveza Slovenije je nadgradila sodelovanje z dnevnikom Ekipa24, tako da bo odslej tenisu pripadla vsako sredo celotna stran. Namenjena bo domačim teniškim dogodkom in nastopom mladincev doma in v tujini. Zato še enkrat prosimo organizatorje turnirjev, da nam ob zaključkih turnirjev posredujejo kvalitetne fotografije najboljših, primerne za objavo na spletni strani in v dnevniku Ekipa24.

Vsebino za Ekipo pripravlja Bojan Matevžič.

O čem smo pisali v preteklem obdobju pa preberite TUKAJ.

Na Ptuju se je začel turnir TE do 16 let

bm, 21.06.2016

Na Ptuju se je začel mednarodni teniški turnir Terme Open 2016 za igralke in igralce v starostni kategoriji do 16 let. Slovensko zastopstvo je številčno saj pri fantih nastopa 34, pri dekletih pa 32 domačih igralk. Prvega dne je organizatorjem nagajo vreme, a so kljub temu uspeli spraviti pod streho polovico tekem prvega kroga. Od domačih predstavnikov so bili uspešni: Jošt PLESTENJAK, David CEPAK, Enej BERGHAUS, Tilen KOVAČ in Borut ŠRAJ pri fantih ter Sheila GLAVAŠ, Leeloo OBRUL, Zala ULE, Metka KOMAC, Noka JURIČ in Eva KALAN pri dekletih.

V preostalih tekmah prvega kroga so v torek pri fantih zmagali Filip Jeff PLANINŠEK, Tilen POTOČNIK, Aleks GRLJ, Miha VELIČKI, Gašper OBLAK, Mark ANDREJIČ GOLJAR, Tin KRSTULOVIČ, LuKas Tristan NICKEL KOŽELJ, Miha PERUŠ in Matic DIMIC, pri dekletih so bile uspešne Nina PLIBERŠEK, Alea BUBEK, Maja MAKORIČ, Alja BELINGER in Katja HRKAČ. TUKAJ.

V Mariboru še zadnji ženski ITF turnir iz serije Petrol turneja 2016, Zala Dovnik v glavni turnir

bm, 21.06.2016

Maribor bo ta teden v znamenju tretjega ženskega ITF turnirja z nagradnim skladom 10.000 $, Zavarovalnica Maribor 2016.

V kvalifikacijah, te so se končale danes, je nastopilo 10 Slovenk, v glavni turnir pa se je uvrstila samo Zala DOVNIK, ki je v finalu kvalifikacij s 6-41 6-2 premagala Slovakinjo Barboro PALCATOVO.

Bomo pa v glavnem turnirju tudi tokrat spremljali naše odlične mlade igralke, ki so se izkazale ta teden na drugem turnirju Petrolove serije, med njimi tudi finalistko Nino POTOČNIK, polfinalistko Manco PISLAK, pa tudi Evo ZAGORAC, Polono REBERŠAK, domačinko Pio BRGLEZ ter Tinkaro KOVAČ in Sašo KLANEČEK. Nastopila bo tudi zmagovalka turnirja na ŽTK-ju, Ukrajinka Marianna ZAKARLYUK (na fotogtrafiji).Foto: Duška Mlakar TUKAJ.

Konec slovenskih nastopov v kvalifikacijah Wimbledona

bm, 20.06.2016

V Londonu so se začele kvalifikacije tretjega turnirja za Grand slam v sezoni 2016, za nekatere najprestižnejšega, Wimbledona.

Prvi je nastopil Blaž KAVČIČ in v izenačenem srečanju izgubil z Italijanom Thomasom FABBIANOM. Ta je bil boljši s 6-1 4-6 6-4.

Uspešnješi je bil v prvem krogu Grega ŽEMLJA, ki je igral z Italijanom Luco VANNIJEM in zmagal s 6-3 6-7(0) in 6-3. V drugem krogu je igral s 23-letnim Francozom Tristanom LAMASINOM, 206. igralcem lestvice ATP in tudi on izugubil. Lamasin je zmagal s 7-6(5) 6-3. TUKAJ.

Blaž Rola po letu dni ponovno v finalu, Polona Hercog v glavni turnir Eastbourna, poraz Aljaža Radinskega v Skopju, Kavčič in Žemlja v kvalifikacijah Wimbledona

bm, 20.06.2016

Blaž ROLA se je po letu dni ponovno uvrstil v finale ATP Challengerja. Na 42.500 € vrednem turnirju v Perugi je na poti do finala izločil 1. nosilca, 89. igralca sveta, Bra DUTRA SILVO, v finalu pa se je pomeril s 23-letnim Argentincem Nicolasom KICKERJEM, 160. igralcem lestvice ATP. Ta je bil v finalu, po slabem prvem nizu v katerem mu je Rola trikrat odvzel servis, v nadaljevannju boljši nasprotnik in je na koncu slavil z 2-6 6-3 6-0.

Blaž je za finale prejel 55 ATP točk in bo na lestvici napredoval za okrog 30 mest, kar ga bo v ponedeljek uvrščalo okrog 180. mesta. Novo priložnost bo imel že prihodnji teden, ko bo nastopil na Challengerju v Milanu. Dobil je že tudi nasprotnika v šprvem krogu. To bo 8. nosilec, 30-letni Španec, Daniel GIMENO TRAVER, 173. igralec sveta.

Dobro pa je ta konec tedna na travi v Eastbournu nastopila Polona HERCOG. Ta teden 86. igralka lestvice WTA je bila uspešna v kvalifikacijah, kjer je dosegla dve zmagi. Po Turkinji BUYUKAKCAY je danes v finalu kvalifikacij s 6-2 6-4 premagala Američanko, 26-letno Mario SANCHEZ, 272. igralko lestvice WTA.

V kvalifikacijah tretjega grand slam turnirja v sezoni, Wimbledona, bosta nastopila Grega ŽEMLJA in Blaž KAVČIČ. Žemlja bo v prvem krogu igral z 31-letnim Italijanom Lucco VANNIJEM, 170. igralcem lestvice ATP. Nasprotnik Blaža Kavčiča bo 8. nosilec, 27- letni Italijan Thomas FABBIANO, 109. igralec sveta.

V kvalifikacijah Futuresa v ameriški Tulsi (25.000 $) je Matic ŠPEC v prvem krogu s 61 62 premagal Američana Jaka JACOBYA.

Na Futuresu v Skopju je v kvalifikacijh nastopil Aljaž RADINSKI in v prvem krogu s 4-6 1-6 izgubil z Italijanom Andreo BARRONIJEM. TUKAJ.

V Kopru na ITF turnirju veteranov štiri slovenske zmage

bm, 19.06.2016

V Tenis centru Bonifika se je končal že 5. ITF SENIORS KOPER OPEN za vse starostne kategorije. Nastopilo je 45 igralcev in igralk iz 11 držav, ki so se v 8 kategorijah borili za točke svetovne jakostne lestvice ITF.

Tri zmage med posamezniki so ostale tudi v Sloveniji, saj je v kategoriji OVER 35 zmagal ztok Artič, v kategoriji OVER 65 je bil najboljši Tone Prešeren, v najstarejši kategoriji pa je slavil Dane Ulčar. Četrto zmago za Slovenijo sta v igri dvojic prispevala Iztok Artič in Peter Kos.

Turnir je minil v prijetnem vzdušju, organizator pa je za vse udeležence pripravil tudi večernodruženje.

Zmagovalci po kategorijah so postali:

Moški posamezno:

OVER 35: Iztok Artič (SLO)

OVER 45: Albino Ruberti (ITA)

OVER 50: Michael Sulzbacher (AUT)

OVER 55: Alberto Guerini (ITA)

OVER 60: Robert Hublik (AUT)

OVER 65: Tone Prešeren (SLO)

OVER 70: Dane Ulčar (SLO)

Moški dvojice:

OVER 35: Iztok Artič in Peter Kos (oba SLO)

Ženske posamezno:

OVER 45: Susan Kimbal (ZDA) TUKAJ.

Mark Mesarič in Ana Lilek zmagovalca OP 18, končani RR turnirji do 12 let, na Ptuju se začenja turnir TE do 16 let

, 19.06.2016

V Ljubljani se je končalo OP do 18 let za fante in dekleta. Pri fanbtih je bil najboljši 4. nosilec Mark MESARIČ (AsLit), ki je v finalu s 4-6 6-3 6-0 premagal 2. nosilca Tina KOVAČIČA (ŽtkMb).

V konkurenci dvojic sta pri fantih naslov osvojila David Lucas AMBROŽIČ (Hari) in Blaž BEZJAK (Ptuj).

Pri dekletih, nastopilo jih je samo 9, je turnir osvojila Ana LILEK (Br-Mb). V finalu je s 6-0 6-3 premagala Noko JURIČ (ŽtkMb).

Konec tedna so potekali tudi RR turnirji do 12 let. Gostitelji so bili TK Maja Matevžič, TK Olimpija, TK Kamnik in TK Branik Maribor. Finalni turnir bo na sporedu že prihodnji konec tedna. Dečki bodo nastopili v Celju, deklice v Kranju.

Na Ptuju se v ponedeljek začenja turnir TE v starostni kategoriji do 16 let. Kvalifikacij tokrat ni bilo, nastopila pa bo vrsta slovenskih igralk in igralcev. Fantov je v glavnem turnirju kar 32, deklet pa 23. TUKAJ.

Ukrajinka najboljša v Mariboru, Nina Potočnik zamudila priložnost za zmago

bm, 19.06.2016

Na igriščih ŽTK se je končal drugi turnir iz serije Petrol turneja 2016, Infond Open. V igri za naslov smo imeli predstavnico tudi Slovenci, saj je bila finalistka 19-letna Ptujčanka Nina POTOČNIK. Njena nasprotnica v finalu je bila prav tako 19-letna Ukrajinka Marianna ZAKARLYUK. Obe igralki sta bili do tega finala brez osvojenega naslova na turnirjih ITF, sta pa v finalu doslej nastopili po trikrat. V četrtem poskusu je bila uspešnejša Zakarlyukova, ki je zmagala s 3-6 7-5 6-3. Potočnikova je zmago izpustila iz rok v drugem nizu, ko ni uspela izkoristiti štirih zaključnih žog. Obe igralki sta prikazali odličen tenis, organizatorji pa so klub nižjemu denarnemu skladu kot v preteklih letih z izvedbo turnirja zelo zadovoljni, še posebej, ker se je na njem odlično predstavila vrsta mladih Slovenk, ki imajo pred sabo lepo teniško prihodnost.

Nina Potočnik bo imela novo priložnost že prihodnji teden, ko bo nastopila na tretjem turnirju iz serije Petrol turneja 2016, turnirju ZM, ki ga organizira teniškim klub Branik.

TUKAJ.

Ta konec tedna OP 18 in RR turnirji do 12 let

bm, 18.06.2016

Ta konec tedna se odvija OP za fante in dekleta do 18 let, turnir gosti TK Jaki šport, TK Branik Maribor, TK Maja Matevžič, TK Olimpija in TK Kamnik pa so gostitelji RR turnirjev do 12 let.

Pri fantih so se v polfinale uvrstili Andrej ŠUŠTERIČ, Mark MESARIČ, Lucas David AMBROŽIČ in Tino KOVAČIČ.

Pri dekletih nastopa samo 9 igralk, najvišje postavljena je 23. igralka lestvice TS Ema VOJE, ki pa je izgubila že uvodno srečanje. V polfinale so se uvrstile Liza KUHELJ, Noka JURIČ, Petra GOBEC in Ana LILEK. TUKAJ.

Blaž Rola finalist ATP Challengerja v Perugii, Polona Hercog v kvalifikacijah Eastbourna

bm, 18.06.2016

Blaž ROLA se je na ATP Challengerju v Perugii prvič po aprilu 2015 uvrstil v finale. Ali mu bo, tako kot v brazilskem Santosu pred dobrim letom uspelo zmagati, pa bomo videli jutri. V današnjem polfinalu je s 4-6 6-3 6-2 premagal 22-letnega Argentinca Juana Ignacia LONDERA, 293. igralca lestvice ATP in se bo v nedeljo za 10. naslov na Challengerjih pomeril z zmagovalcem srečanja med Švedom Eliasom YMERJEM in Argentincem Nicolasom KICKERJEM.

Na ženskem WTA turnirju v Eastbournu se za nastop v glavnem turnirju v kvalifikacijah bori Polona HERCOG. Njena nasprotnica v prvem krogu je 26-letna Turkinja Cagla BUYUKAKCAY, 76. igralka lestvice WTA, ki pa na travi ni posebej uspešna, saj je v zadnjih desetih srečanjih zmagala le enkrat. Srečanje je bilo zaradi dežja pri izidu 3-2 za Hercogovo prekinjeno, v nadaljevanju pa je bila Hercogova uspešnejša in je zmagala 7-6(2) 6-4. TUKAJ.

Nina Potočnik na poti do prve zmage na turnirjih ITF, na Braniku končan prvi krog kvalifikacij

bm, 18.06.2016

V Mariboru smo na ITF turnirju Infond Open 2016 (10.000 $) spremljali polfinalni slovenski obračun med mladima 18 in 19-letnima Manco PISLAK in Nino POTOČNIK. Finale si je priigrala nekaj mesecev starejša Ptujčanka Potočnikova, ki je v izenačenem srečanju po dveh urah in pol slavila z 2-6 6-4 6-3. Na koncu je bila boljša za šest točk (94-88), vsaka izmed igralk pa je po osemkrat odvzela servis nasporotnici. Za Potočnikovo je to četrto finale v karieri in četrti poskus za osvojitev naslova. Dosedanje tri finalne obračune je izgubila, tokrat pa bo naslov poskušala osvojiti z zmago nad 6. nosilko, 19- letno Ukrajinko Marianno ZAKARLYUK, ki je v drugem polfinalu s 6-1 6-4 premagala Čehinjo Gabrielo HORACKOVO.

Finalni obračun bo na sporedu v nedeljo ob 10.30 uri.

Na igriščih TK Branik pa so danes odigrali prvi krog kvalifikacij na tretjem slovenskem ženskem ITF turnirju (10.000 $). Od Slovenk so v uvodnem nastopu zmagale Moni POTRČ, Zala DOVNIK in Ajda BUKOVEC, ki se bodo v drugem krogu pridružile Žoel KASTELIC.

Tekme drugega kroga se bodo v nedeljo začele ob 10. uri, ko bosta nastopili Zala DOVNIK in Moni POTRČ. TUKAJ.

Nika Zupančič v Odenseju do prvega naslova na ITF turnirjih

bm, 18.06.2016

Nika ZUPANČIČ, 16-letna Novomeščanka, trenutno 434. mladinka sveta je na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Odenseju na Danskem osvojila prvi naslov v karieri. V svojem prvem finalu na ITF turnirjih je igrala s 14-letno Rusinjo Dario FRAYMAN , sicer 2. igralko lestvice Tennis Europe do 14 let, in zmagala s 6-2 4-6 6-4. Za mlado Rusinjo je bil to šele drugi nastop na turnirjih ITF, že v prvem je turnir 5. ranga osvojila, novo slavje pa ji je preprečila Zupančičeva, ki je na poti do finala v četrtfinalu s 6-4 6-3 premagala domačinko Sofio Nami SAMAVATI, v polfinalu pa je bila s 6-4 4-6 6-1 boljša od Britanke Marie BUDIN.

Zupančičeva je še ena iz vrste odličnih mladih Slovenk, ki napovedujejo boljše čase za slovenski ženski tenis. Nika se je doslej sicer že trikrat uvrstila v polfinale turnirjev ITF, dvakrat na turnirju 5. in enkrat na turnirju 4. ranga.

Čestitamo ! TUKAJ.

Na igriščih TK Branik se začenjajo kvalifikacije tretjega ITF turnirja iz serije Petrol turneja 2016

bm, 17.06.2016

Na igriščih ŽTK se v soboto končuje drugi, na igriščih TK Branik pa začenja tretji in s tem zadnji izmed treh turnirjev letošnje ženske serije ITF poimenovanih Petrol turneja 2016.

V kvalifikacijah bo nastopilo 10 Slovenk, v glavnem turnirju pa so prijavljene Nina POTOČNIK, Eva ZAGORAC, Polona REBERŠAK in s posebnimi povabili Manca PISLAK, Pija BRGLEZ, Tinkara KOVAČ in Saša KLANEČEK.

Kvalifikacijski obračuni se bodo v Ljudskem vrtu začeli ob 10. uri.

V kvalifikacijah bo nastopila tudi Zala DOVNIK (na fotografiji) TUKAJ.

V Mariboru za finale slovenski obračun Pislakove in Potočnikove

bm, 17.06.2016

Zelo ugodno se za slovenske igralke razpleta ženski ITF turnir Infond Open (10.000 $) na igriščih ŽTK Maribor. V finalu bo namreč najmanj ena Slovenka, katera bo to pa bosta v medsebojnem srečanju odločili Manca PISLAK in Nina POTOČNIK.. Obe sta bili članici elitne stoterice mladink na lestvici ITF in obe sta v letu 2016 prestopili v člansko konkurenco. Nekoliko bolj uspešna je bila pri tem prehodu Nina POTOČNIK, ki je trenutno na 609. mestu lestvice WTA, 9 mesecev mlajša Manca PISLAK pa se je prav v Mariboru prvič v karieri uvrstila v polfinale s čemer bo izboljšala trenutno 1057. mesto na lestvici WTA.

V četrtfinalu je Manca PISLAK s 6-7(5) 6-2 7-6(4) premagala 18-letno Slovakinjo Kristino SCHMIEDLOVO, prav tako odlično mladinko, ki je bila leta 2015 na 5. mestu mladinske svetovne teniške lestvice, na članski lestvici WTA pa je trenutno na 535. mestu. V izjemno dramatičnem srečanju je Schmiedlova v tretjem nizu že vodila s 4-0, 5-2 in pri 6-5 servirala za zmago, a vse to ni bilo dovolj za zmago nad borbeno Manco Pislak, ki je pri izidu 6-5 in 40-15 za Slovakinjo rešila dve zaključni žogici, izenačila na 6-6, nato pa zanesljivo dobila podaljšano igro.

Manj težav je imela Nina POTOČNIK, ki je leto dni starejšo članico domačega kluba Evo ZAGORAC premagala s 6-4 6-1.

V četrtfinalu je nastopila še ena mladinka, članica domačega kluba, 18-letna Saša KLANEČEK. Nastopila je s posebnim povabilom in ga dobro izkoristila, kljub dobri igri pa v četrtfinalu ni bila kos 19-letni Ukrajinki Marianni ZAKARLYUK. Ta dela pod vodstvom Mariborčanom znanega trenerja Simona WALSHA, ki je konec devetdesetih let delal z odlično slovensko mladinko Tino HERGOLD. Ukrajinka je bila boljša s 3-6 6-1 6-4.

V Mariboru pa je že končan turnir dvojic. Osvojili sta ga naša Nastja KOLAR in Britanka Francesca STEPHENSON. V finalu sta s 5-7 6-0 10-3 premagali Slovenko Polono REBERŠAK in Romunko Gabrielo TALABA.

V soboto bo slovenski polfinale med Pislakovo in Potočnikovo na sporedu ob 10.30 uri.

Na fotografiji Manca Pislak, foto: Dušanka Mlakar Več o Petrol turneji 2016 najdete TUKAJ.

Blaž Rola polfinalist ATP Challengerja v Perugi

bm, 17.06.2016

Blaž ROLA je kot kaže premagal letošnjo rezultatsko krizo na turnirjih ATP in se vrača v končnice turnirjev. Po četrtfinalni zmagi s 7-6(4) 6-2 nad 1. nosilcem ATP Challengerja v Perugii, 82. igralcem lestvice ATP, Brazilcem Rogeriem DUTRA SILVO, se je prvič po oktobru 2015 ponovno uvrstil najmanj v polfinale. Točkovni izkupiček, najmanj 33 točk, ga vrača med najboljših 200 igralcev na svetu. Po slabi letošji sezoni je namreč zdrsnil na 213. mesto lestvice ATP. V polfinalu bo igral z 22-letnim Argentincem Juanom Ignaciem LONDEROM, ki se kot 293. igralec lestvice ATP v turnir uvrstil kot nadomestilo. TUKAJ.

Nika Zupančič finalistka na ITF turnirju na Danskem

bm, 17.06.2016

Nika ZUPANČIČ, 16-letna Novomeščanka, trenutno 434. mladinka sveta še naprej niza zmage na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Odenseju na Danskem. Potem, ko je do četrtfinala nasprotnicam oddala vsega štiri igre, je bila suverena tudi v četrtfinalnem srečanju z domačinko Sofio Nami SAMAVATI. Zmagala je s 6-4 6-3 in se uvrstila v polfinale, kjer je igrala z Britanko Mario BUDIN. Čeprav ji je 10. nosilka BUDINOVA odvzela prvi niz na turnirju je bila Zupančičeva v odločilnem tretjem nizu zanesljivo boljša in je na koncu slavila s 6-4 4-6 6-1. V svojem prvem finalu na ITF turnirjih bo igrala s 14-letno Rusinjo Dario FRAYMAN.

Na mladinskem turnirju Tennis Europe v starostni kategoriji do 16 let, ki se odvija v Čačku, je kot zadnji izmed slovenskih predstavnikov v četrtfinalu izpadel Nik JURJEVČIČ. S 3-6 6-2 6-2 ga je premagal domačin Dimitrije ZUBAC.

V konkurenci dvojic sta se Jurjevčič in Samuel PATE uvrstila v polfinale. TUKAJ.

Na mednarodnih turnirjih slab dan za člane in članice

bm, 16.06.2016

Vsi trije slovenski nastopi na članskih mednarodnih turnirjih so se danes končali brez slovenske zmage. Na ATP Challengerju v Ilkleyu je Gregu ŽEMLJI po prvem nizu dobro kazalo, dobil ga je s 7-6(4), v nadaljevanju pa je bil domačin, 26-letni Brydan KLEIN, 246. igralec lestvice ATP ki je za nastop prejel posebno povabilo uspešnejši in je naslednja dva niza dobil s 6-2 6-3.

Na ženskem ITF turnirju v Szegedu na Madžarskem z nagradnim skladom 50.000 $ je Tamara ZIDANŠEK odlično nadaljevala pri izidu 1-1 v nizih prekinjeno tekmo drugega kroga s 1. nosilko turnirja, Belorusinjo Aliaksandro SASNOVICH in odločilni tretji niz dobila s 7-6(3). S tem je tudi zabeležila prvo zmago nad igralko, ki je na lestvici WTA uvrščena v TOP 100, saj se SASNOVICHEVA ta teden nahaja na 99. mestu. Zidanškova je morala po krajšem počitku na igrišče še enkrat, a je utrujenost naredila svoje, tako da je morala svoj prvi četrfinale na turnirjih z nagradnim skladom 50.000 $, po izgubljenem prvem nizu z 1-6 predati.

Neuspešen pa je bil danes tudi Tom KOČEVAR DEŠMAN. Na Futuresu z nagradnim skladom 10.000 $ v italijanskem Sassuolu izgubil tekmo drugega kroga. S 6-3 7-6(6) ga je premagal italijanski kvalifikant Jacopo STEFANINI.

V konkurenci je tako ostal samo Blaž ROLA, ki bo četrtfinalno srečanje na ATP Challengerju v Perugi odigral v petek ob 11.30 uri, ko mu bo nasproti stal 1. nosilec, Brazilec Rogerio DUTRA SILVA. TUKAJ.

Eva Zagorac, Saša Klaneček, Nina Potočnik in Manca Pislak četrtfinalistke na ITF turnirju Infond Open 2016, med dvojicami delni slovenski finale

bm, 16.06.2016

Na ženskem ITF turnirju Infond Open 2016 v Mariboru z nagradnim skladom 10.000 $ so se v četrtfinale uvrstile tri slovenske igralke, najmanj eno pa bomo videli tudi v polfinalu. V četrtfinalu se bosta namreč pomerili domačinka Eva ZAGORAC in Ptujčanka Nina POTOČNIK.

Eva ZAGORAC je v drugem krogu v še enem slovenskem obračunu v uvodnih krogih s 7-5 6-2 premagala 15-letno Kranjčanko Kristino NOVAK, ki je nastopila s povabilom Teniške zveze Slovenije in si z uvrstitvijo v drugi krog priigrala prvo točko za lestvico WTA.

Nina POTOČNIK je s 6-4 7-5 premagala hrvaško kvalifikantko, 16-letno Ano BIŠKIĆ.

Tretja četrtfinalistka je 18-letna Ljubljančanka Manca PISLAK, ki je bila s 6-7(4) 6-0 6-2 boljša od 23-letne Nemke Linde PRENKOVIC, v četrtfinalu pa bo njena nasprotnica1. nosilka turnirja, 18-letna vrstnica iz Sloveške, Kristina SCHMIEDLOVA, trenutno 535. igralka lestvice WTA. To bo njuno prvo medsebojno srečanje.

Četrta slovenska četrtfinalistka pa bo še ena članica domačega teniškega kluba ŽTK, za nastop je prejela posebno povabilo, prav tako 18-letna Saša KLANEČEK. V četrtfinale se je uvrstila brez boja, saj ji tekmo drugega kroga zaradi preutrujenosti in posledično težav s križem Kaja JUVAN predala. Klanečkova bo v svojem prvem četrtfinalu na profesionalnih teniških turnirjih igrala z 19-letno Ukrajinko Marianno ZAKARLYUK, 757. igralko lestvice WTA.

V konkurenci dvojic se je v finale uvrstila Nastja KOLAR, ki v Mariboru nastopa samo v konkurenci dvojic, njena soigralka pa je Britanka Freancesca STEPHENSON s katero sta 1. nosilki. Tudi polovica drugega finalnega para je slovenska. Polona REBERŠAK se je s soigralko iz Romunije Gabriele TALABA s katero sta 2. nosiki, v finale uvrstila po polfinalni zmagi s 6-3 7-6(5) nad slovensko dvojico Sara PALČIČ in Nina POTOČNIK.

Lep pa je pogled na petkov razpored srečanj v Mariboru, saj bodo od petih, kar v štirih obračunih udeležene slovenske igralke. Ob 11. uri bo slovenske nastope odprla Manca PISLAK, ob 14. uri bo obračun med Nino POTOČNIK in Evo ZAGORAC, sledil bo nastop Saše KLANEČEK, za konec pa še slovenski finalni obračun dvojic z Nastjo KOLAR in Polono REBERŠAK.

Naj še enkrat spomnimo, da bo konec tedna tudi turnir za najmlajše MINI INFOND OPEN, ki ga ŽTK Maribor organizira v sklopu ženskega futuresa in je namenjen otrokom, ki obiskujejo teniško šolo in še ne tekmujejo ali ne tekmujejo redno na turnirjih pod okriljem Teniške zveze Slovenije.

Turnir za kategorijo midi tenis in tenis do 10 let se bo odvijal v soboto 18.6.2016, turnir za kategorijo 13+ se bo odvijal v nedeljo 19.6.2016.

Na fotografiji Dušanke MLAKAR je naša odlična mlada igralka Nina Potočnik. TUKAJ.

Na ITF turnirju v Mariboru za našimi igralkami odličen dan, konec tedna tudi turnir za najmlajše

bm, 16.06.2016

Na ženskem ITF turnirju v Mariboru je za našimi igralkami odličen dan, saj so zabeležile kar štiri zmage, tako da bo v drugem krogu nastopilo 7 Slovenk, najmanj dve pa bosta zanesljivo v četrtfinalu, saj nas čakata kar dva slovenska obračuna.

V današnjih srečanjih je največ pozornosti poleg nastopa domačih igralk pritegnil slovenski obračun med 15-letno Kajo JUVAN in 4 leta starejšo in na turnirju 4. nosilko, Mariborčanko Natalijo ŠIPEK. V zelo izenačenem srečanju je bila s 7-6(4) 6-4 boljša mlajša Juvanova, ki tako nadaljuje z dobrimi nastopi v članski konkurenci. V četrtfinalu bi morala igrati s članico domačega teniškega kluba ŽTK, 18-letno Saša KLANEČEK, ki je v prvem krogu s 4-6 6-3 6-2 premagala Slovakinjo Sandro JAMRICHOVO, a je Klanečkovi srečanje predala brez boja.

Naslednjo slovensko zmago je priigrala Manca PISLAK, ki je s 6-1 6-4 premagala 20-letno Romunko Gabrielo TALABA.

Zadnja je izmed Slovenk nastopila še ena petnajstletnica, Kranjčanka Kristina NOVAK, ki je tako kot Juvanova nastopila s posebnim povabilom Teniške zveze Slovenije in ga tudi dobro izkoristila. S 6-1 6-3 je premagala Avstrijko, 26-letno Kerstin PECKL in bo v četrtfinalu igrala z domačinko, še eno članico ŽTK, Evo ZAGORAC.

V četrtek bo slovenske nastope ob 12. uri odprla Nina POTOČNIK, sledil bo nastop Polone REBERŠAK in Mance PISLAK, ob 15.30 pa še slovenski obračun med domačinko Evo ZAGORAC in 15-letno Kranjčanko Kristino NOVAK.

POMEMBNO OBVESTILO!

ŽTK Maribor organizira v sklopu ženskega futuresa MINI INFOND OPEN. Turnir je namenjen otrokom, ki obiskujejo teniško šolo in še ne tekmujejo ali ne tekmujejo redno na turnirjih pod okriljem Teniške zveze Slovenije.

Turnir za kategorijo midi tenis in tenis do 10 let se bo odvijal v soboto 18.6.2016, turnir za kategorijo 13+ se bo odvijal v nedeljo 19.6.2016.

Organizator vabi vse starše in njihove teniške nadobudneže, da se udeležijo turnirja in hkrati doživijo vzdušje tradicionalnega ženskega turnirja Infond Open.

Foto: D. Mlakar TUKAJ.

Blaž Rola v četrtfinale Challengerja v Perugi, Blaž Kavčič izgubil v Fergani

bm, 15.06.2016

Začele so se tekme drugega kroga na mednarodnih turnirjih serije Challenger in ITF. Prvi je od naših predstavnikov v Fergani na ATP Challengerju nastopil Blaž KAVČIČ. V drugem krogu 50.000 $ vrednega turnirja je igral s 3. nosilcem, Rusom Alexandrom KUDRYAVTSEVIM, 160. igralcem lestvice ATP in izgubil s 3-6 4-6.

V Perugi pa je šlo bolje Blažu ROLI, ki je igral z Nemcem Yannickom MADENOM (ATP 430) in zmagal z 2-6 7-5 7-6(4) ter se uvrstil v četrtfinale. Tu ga v petek čaka obračun s 1. nosilcem, Brazilcem Rogeriom DUTRA SILVO, 83. igralcem lestvice ATP.

V Szegedu je tekmo drugega kroga ITF turnirja (50.000 $) začela Tamara ZIDANŠEK, ki je ta teden na lestvici WTA najvišje v karieri, na 194. mestu. Njena nasprotnica je 1. nosilka, 22-letna Belorusinja Aliaksandra SASNOVICH, 99. igralka lestvice WTA. Prvi niz je dobila ZIDANŠKOVA s 7-5, drugega SOSNOVICHEVA s 6-2, nato pa je bilo srečanje prekinjeno in se bo nadaljevalo v četrtek ob 10. uri.

V četrtek bo na ATP Challengerju v Ilkleyu okrog 13.30 ure nastopil Grega ŽEMLJA v tekmi drugega kroga. Njegov nasprotnik bo 26-letni Britanec Brydan KLEIN, ki je v prvem krogu izloči 4. nosilca Igorja SIJSLINGA.

Tekmo lahko v live streamu spremljate TUKAJ.

Nika Zupančič četrtfinalistka na Danskem, Nik Jurjevčić v Srbiji

bm, 15.06.2016

Naši mladi igralci in igralke nastopajo ta teden tudi na mednarodnih turnirjih ITF in TE v tujini.

Na ITF turnirju 1. ranga v Berlinu je nastopil Sven LAH, ki je ta teden na 93. mestu svetovne mladinske teniške lestvice, a ni bil uspešen. V prvem krogu ga je s 6-2 6-4 premagal 17- letni vrstnik iz Švedske Karl FRIBERG (ITF 135).

Na ITF turnirju 4. ranga v danskem Odenseju nastopa Nika ZUPANČIČ. Ta teden 432 mladinka sveta je na turnirju 5. nosilka in je v prvem krogu s 6-0 6-0 premagala Švedinjo Nicolino GAVRILOSKO, v drugem je bila s 6-0 6-3 boljša od Nizozemke Margriet TIMMERMANS, v osmini finala pa je s 6-1 6-0 premagala domačinko Karoline LAURSEN in se uvrstila v četrtfinale.

Na turnirju Tennis Europe v starostni kategoriji do 14 let v Čačku se je Nik JURJEVČIČ uvrstil v četrtfinale. V drugem krogu je s 6-7(4) 6-3 6-3 premagal Srba Luko TODOROVIĆA, v tretjem krogu pa je bil s 6-2 6-2 boljši od domačina Oliverja SABE RACA. V tretjem krogu je nastopil tudi Samuel PATE, ki je v drugem s 7-5 6-2 premagal Srba Alekso MARDJONOVIĆA, v tretjem pa z 0-6 0-6 izgubil z Ognjenom PAVLOVIĆEM iz Srbije. V tretji krog se je uvrstil tudi Gal EMERŠIČ POTOČNIK, ki je v drugem s 4-6 6-4 6-0 premagal Srba Dušana TRUNIĆA, v tretjem krogu pa je s 3-6 7-6(3) 2-6 izgubil z Draženom PETROVIĆEM iz BiH.

Na turnirju Tennis Europe v Skopju je nastopil Maj TOMAC. Po zmagi s 6-1 7-6(3) v drugem krogu nad Italijanom Lorenzom VINCENTIJEM se je uvrstil v tretji krog, kjer ga je s 6-4 6-4 premagal Grk Odysseas PAPAIOANNOU.

Na turnirju TE do 12 let v Padovi je nastopila Eva MULLER UHAN in v prvem krogu z 0-6 1-6 izgubila z domačinko Benedetto SENSI.

TUKAJ.

Eva Zagorac, Nina Potočnik in Polona Reberšak v drugi krog Infond Opna v Mariboru

bm, 14.06.2016

Na drugem turnirju ITF (10.000 $), ki se letos igra v Sloveniji in ga gosti ŽTK Maribor so slovenske igralke dobro začele. Osma nosilka >Eva ZAGORAC je s 6-3 6-3 premagala Italijanko 16-letno Italijanko Chiaro CATINI, ki na lestvici WTA trenutno še nima uvrstitve.

3. nosilka, 19-letna Ptujčanka Nina POTOČNIK, ki na lestvici WTA zaseda 609. mesto je v slovenskem obračunu s 6-0 6-1 premagala domačniko Moni POTRČ.

29-letna Celjanka Polona REBERŠAK (WTA 926) je bila s 5-7 6-2 6-1 boljša od 21-letne ukrajinske kvalifikantke Taisiye ZAKARLYUK (WTA 799).

Od Slovenk je danes izgubila še Tina Kristina GODEC. S 7-5 6-3 jo je izločila 5. nosilka, 22-letna Britanka Francesca STEPHENSON.

V konkurenci dvojic sta v uvodnem nastopu zmagali Pija BRGLEZ in Saša KLANEČEK, v drugem krogu pa bodo nastopile še Natalija ŠIPEK in Eva ZAGORAC, Sara PALČIČ in Nina POTOČNIK ter vsaka s svojo soigralko Nastja KOLAR in Polona REBERŠAK

V sredo se bodo obračuni v Mariboru začeli ob 12. uri, ko bo nastopila Pija BRGLEZ, okrog 13.30 ure Manca PISLAK, ob 14. uri bo v igri Saša KLANEČEK, ob 15. uri eden zanimivejših dvobojev tega dne med Slovenkama Kajo JUVAN, ki še enkrat nastopa s posebnim povabilom TS in kvalifikantka Natalija ŠIPEK, zadnja od Slovenk pa bo ob 16.30 nastopila Kristina NOVAK.

Na fotografiji Dušanke Mlakar je Eva ZAGORAC.. TUKAJ.

Slovenski IC klub se je srečal z ekipama IC klubov Indije in Urugvaja

bm, 14.06.2016

Konec maja (27-29.5.2016) se je v Portorožu odvijalo uradno srečanje IC tenis kluba Slovenije in IC Indije.

Srečanje smo otvorili s spoznavno koktajl zabavo v petek na terasi hotela Tartini. Barve slovenskega IC-ja so zastopali: Marko Mlakar, Andrew Page, Gregor Frandolič, Ciril Ribičič, Branka Ribičič, Petra Dragšič, Ksenja Jeras, Jože Koleta in Pavle Žerjav.

V soboto so bili odigrani 3 posamični dvoboji in 4 dvoboji dvojic. IC Slovenija je zmagala s končnim rezultatom 6:1. Srečanje se je zaključilo z uradno večerjo v čudovitem ambijentu hotela Marina v Izoli.

4. in 5. junija 2016 pa se je v Portorožu (TK Hari) odvijalo drugo uradno srečanje IC teniškega kluba Slovenija v letu 2016. Pobudnik srečanja je bil IC iz Urugvaja, srečanje pa je organiziral IC klub Slovenija. IC Urugvaj je enako kot IC tenis klub Slovenija eden od manjših klubov, ki pa ima dolgo tradicijo.Gostje so v Slovenijo prispeli 2.6.2016 zato je bilo ta dan v Ljubljani izvedeno skupno večerno srečanje. V petek so se odpravili proti Portorožu kjer so bile nato v soboto in nedeljo izvedena teniška srečanja.Za Slovenski IC so od članov nastopali: Jože Koleta, Gregor Frandolič, Marko Mlakar in Karin Lušnic. Bistra Varl se je srečanja udeležila, zaradi poškodbe pa tokrat ni mogla nastopati. Da smo gostom, ki so na svoji strani nastopali z nekoliko starejšo ekipo lahko ponudili nasprotnike primernih starostnih kategorij, pa so kot gostje Slovenskega IC, na tekmah nastopali še: Ksenja Jeras, Jožica Koleta, Pavle Žerjav in Edi Špiler.V soboto sta bila tako odigrana 2 posamična dvoboja in 4 dvoboji dvojic. Slovenija pa je zmagala z rezultatom 6:0. V nedeljo so bile odigrane še družabne dvojice in mešane dvojice, ki pa niso štele za rezultatske točke.

Srečanje je bilo zelo uspešno, gostje pa so IC tenis klub Slovenija uradno povabili na gostovanje v Urugvaju.

Foto in tekst: Bruno Nikolič

Več o slovenskem IC klubu preberite TUKAJ.

Miha Vetrih, Vanja Joksovič in Alja Belinger zmagovalci OP 14

bm, 14.06.2016

Na OP 14 A in B za dečke ter turnirju za deklice smo dobili zmagovalce.

Na A turnirju v Celju sta se v finale uvrstila Miha VETRIH in Žiga KOVAČIČ. V finalu je Miha VETRIH po izgubljenem prvem nizu s 3-6 drugega dobil s 6-1, nato pa mu je Kovačič srečanje predal.

Na B turnirju v Ljubljani sta se za zmago na turnirju udarila Luka FIRM (Radomlje), v polfinalu je bil s 6-2 6-3 boljši od Klemna STRMLJANA (Taubi) in Vanja JOKSOVIČ (TK Medvode), ki je v drugem polfinalu s 6-1 7-5 premagal Yorgosa PROTONOTARIOSA (MaxLj). V finalu je slavil Vanja JOKSOVIČ, ki je zmagal s 6-2 6-2.

Pri deklicah sta se v Radomljah v finale uvrstili Alja BELINGER (Šplus), ki je v polfinalu s 6-2 4-6 6-1 premagala Taro Katarino MILIĆ (Domžale) in Maja ZUCCHIATI (N.Gorica), ki je bila v polfinalu s 5-7 6-2 6-2 boljša od Taje LONČARIČ (Ptuj).

V finalu je slavila Alja BELINGER, ki je zmagala s 6-0 6-3. TUKAJ.

Blaž Kavčič, Blaž Rola, Grega Žemlja, Tamara Zidanšek in Tom Kočevar Dešman nastope začeli z zmagami

bm, 14.06.2016

Blaž KAVČIČ svoj drugi turnir po povratku na teniška igrišča igra v Fergani. Na ATP Challengerju 50.000 $+H, ki se igra na trdi podlagi je v prvem krogu s 6-2 4-6 6-3 premagal 305. igralca lestvice ATP, 25-letnega Španca Roberta ORTEGO OLMEDO.

Dobro je začel nastope na ATP Challengerju v Perugii(42.500€) Blaž ROLA. V prvem krogu je s 6-3 3-6 6-3 premagal 6. nosilca, Kolumbijca Santiaga GIRALDA, 129. igralca lestvice ATP. V drugem krogu bo igral z Nemcem Yannickom MADENOM, 424. igralcem lestvice ATP, ki se je v glavni turnir prebil skozi kvalifikacije.

Na ATP Challengerju v britanskem Ilkleyu je v prvem krogu turnija, ki se igra na travi Grega ŽEMLJA igral z britancem Liamom BROADYEM, 238. igralcem lestvice ATP in zmagal z rezultatom 6-2 3-6 6-4.

Na Futuresu v italijanskem Sassuolu je Tom KOČEVAR DEŠMAN v prvem krogu z 1-6 6-0 6-4 premagal domačega kvalifikanta Alessandra COLLELA.

Na ITF turnirju v Szegedu (50.000 $) je nastope z zmago odprla Tamara ZIDANŠEK. V prvem krogu je s 7-5 6-3 premagala Romunko Nicoleto-Catalino DASCALU, 348. igralko sveta.

Na ITF turnirju v ameriškem Sumterju (25.000 $) se je Petra RAMPRE po zmagi s 6-4 6-3 nad Kanadčanko Sandro DYNKO uvrstila v drugi krog kvalifikacij, tu pa je z 1-6 2-6 izgubila z Američanko Abigail FORBES. TUKAJ.

V Mariboru se začenja glavni turnir Infond Open 2016, skozi kvalifikacije Natalija Šipek

bm, 14.06.2016

V Mariboru so se na igriščih ŽTK končale kvalifikacije na ženskem ITF turnirju (10.000 $), drugem iz serije treh na ITF Petrol turneji 2016.

V obračunih drugega kroga je nastopilo 8 Slovenk, v finale kvalifikacij pa so se uvrstile štiri. Uspešne so bile Natalija ŠIPEK, Urška VELEC, Anja GAL in Zala DOVNIK.

V finalu kvalifikacij je Natalija ŠIPEK v dramatičnem zaključku s 4-6 6-2 7-6(9) premagala Avstrijko Christino WOLFGRUBER in se v glavnem turnirju pridružila Nini POTOČNIK, Poloni REBERŠAK, Evi ZAGORAC, Pii BRGLEZ, Tini Kristini GODEC in Manci PISLAK, ki so se v glavni turnir uvrstile neposredno, ter Kaji JUVAN, Kristini NOVAK, Žaklin BOKAN, Moni POTRČ in Saši KLANEČEK, ki so za nastop prejele posebno povabilo.

V torek bomo v Mariboru spremljali šest slovenskoih nastopov med posameznicami. Nastopile bodo Tina Kristina GODEC in Žaklin BOKAN ob 12. uri, Polona REBERŠAK ob 14. uri, Eva ZAGORAC ob 15. uri, temu sečanju pa bo sledil slovenski obračun med Nino POTOČNIK in Moni POTRČ. Spremljali bomo tudi nekaj nastopov slovenskih dvojic.

Rezultate tekem lahko v živo spremljate TUKAJ.

14. veterans open v Domžalah

mp, 13.06.2016

V Domžalah se je danes končalo mednarodno tekmovanje za veterane, Slovenci pa so tudi tokrat dosegli nekaj prvih in drugih mest. Če so se nam prva mesta v nižjih starostnih kategorijah praviloma "izmuznila" (v finalu so izgubili Iztok Artič v kategoriji 35+, Alojz Ašič v kategoriji 40+, Sašo Štiftar v kategoriji 50+), izjema je bila zmaga Sebastjana Lebra v kategoriji 45+, pa smo bili uspešni v kategorijah 55+, 60+ in 70+. V kategoriji 55+ sta se v finalu znova pomerila Ivo Beliš in Bojan Gorenc, še tretjič letos pa je zmagal Beliš, tokrat res za las, bilo je 4/6, 6/1 in 7/6 (3). V kategoriji 60+ je slavil Marijan Valentinčič, v finalu je s 6/4, 6/7(6) in 6/3 premagal Toneta Prešerna, ki bi sicer moral igrati v kategoriji 65+, a ni imel nasprotnikov. V kategoriji 70+ je zmago pobral Ivo Drenovec, ki je na poti do finala s 6/2 in 6/3 premagal državnega prvaka Franca Bradana, v finalu pa s 6/3 in 6/3 "večno drugega" Zdravka Sirka. Zelo zanimivo je bilo v edini ženski kategoriji, kjer je o zmagovalki odločalo štetje nizov, saj so vse tri igralke imele po eno zmago. Zmagala je Damjana Damiš, prvo mesto ji je prinesla zmaga v dveh nizih nad Anjo Regent.

Na fotografiji Ivo Drenovec

Tekst in foto: M. Pogačar TUKAJ.

Kaja Juvan v Velenju do prvega finala na profesionalnih turnirjih v karieri

bm, 12.06.2016

Na ITF turnirju v Velenju danes spremljamo kar dva slovenska finalna nastopa. V konkurenci posameznic je finalno srečanje že odigrala 15-letna Kaja JUVAN, naša odlična mladinka, ki je za nastop prejela posebno povabilo s strani Tenis Slovenije in ga več kot odlično izkoristila. Na svojem drugem profesionalnem turnirju, tudi lani je nastopila v Velenju, se je s štirimi zmagami zavihtela vse do finala, v katerem je igrala z 2. nosilko, 21-letno Čehinjo Gabrielo PANTUCKOVO, 355. igralko lestvice WTA. Po dobljenem prvem nizu s 6-4 ji je v nadaljevanju zmanbjkalo moči in zbranosti in nasprotnica je naslednja dva niza dobila z rezultatom 6-2 6-0 in vknjižila drugo letošnjo zmago na turnirjih ITF, pred enim mesecem je osvojila turnir v Bolu na Braču (10.000 $).

Juvanova je danes ob 11. uri že nastopila v nadaljevanju polfinalnega obračuna z Anno BONDAR in zmagala s 6-3 6-3. Srečanje je bilo v soboto prekinjeno pri izidu 4-3 za Juvanovo. Ta je danes odlično začela in hitro dobila prvi niz s 6-3. V drugem nizu je Madžarka povedla s 3-0, a to je bilo vse kar ji je naša igralka dovolila, saj je v nadaljevanju dobila šest iger zapored in tudi drugi niz s 6-3.

Po finalu posameznic bosta po krajšem odmoru nastopili še Polona REBERŠAK in Manca PISLAK v finalu konkurence dvojic, ko bo še enkrat na delu Gabriela PANTUCKOVA s soigralko Magdaleno PANTUCKOVO.

Rezultat lahko v živo spremljate TUKAJ.

Ta konec tedna v Celju in Radomljah OP do 14 let, v Velenju najmlajši

bm, 12.06.2016

Ta konec tedna poteka OP za dečke in deklice v starostni kategoriji do 14 let, Velenje pa gosti najmlajše igralke in igralce. Dečki nastopajo v Celju, deklice igrajo v Radomljah.

V soboto so bile na obeh prizoriščih končane kvalifikacije, danes se začenjata glavna turnirja.

Pri dečkih manjkajo najboljši igralci lestvice do 14 let, bo pa nastopilo kar nekaj najboljših dvanajstletnikov, tudi državni prvak, član domačega kluba Lun OBRUL. Prvi nosilec turnirja v Celju je Miha VETRIH, 7. igralec lestvice TS.

Deklice igrajo v Radomljah, kjer je zasedba nekoliko močnejša, 1. nosilka je namreč 4. igralka lestvice TS Alja BELINGER. Tudi tu bo nastopila državna prvakinja do 12 let Brina ŠULIN (na fotografiji), članica domačega teniškega kluba.

Organizatorjem tudi ta konec tedna nagaja nestanovitno vreme, a so v Celju le odigrali tekme prvega kroga, ki so prinesle izpad 7. nosilca Luke KRAJNIKA, katerega je s 6-1 6-3 premagal Robert KORELC, izpadel pa je tudi 8. nosilec Jaka ŽAKELJ-PROTIČ od katerega je bil s 4-6 7-6(3) 7-5 boljši Simon JAVORŠEK.

V Radomljah so spravili pod streho vse tekme prvega kroga, od nosilk je izpadla 8. postavljena Meta MARENK. Z 1-6 6-1 6-0 jo je premagala Lina BOŽIČNIK.

Foto: B. Matevžič TUKAJ.

V Velenju se končuje prvi, v Mariboru se začenja drugi ITF Petrol turneje 2016

bm, 12.06.2016

V Velenju se s polfinalnima obračunoma nadaljuje prvi turnir ITF Petrol turneje 2016. Na turnirju je v petek svoj prvi četrtfinalni nastop na profesionalnih turnirjih z odliko opravila Kaja JUVAN V četrtfinalu je s 6-2 6-3 premagala slovaško kvalifikantko, 22-letno Lauro SVATIKOVO, za katero je uvrstitev v četrtfinale doslej največji uspeh na članskih turnirjih ITF. V polfinalu se bo Juvanova pomerila z Anno BONDAR.

Manca PISLAK in Polona REBERŠAK sta v polfinalu konkurence dvojic s 6-4 7-6(3) premagali Belgijko Deborah KERFS in Američanko Tino TEHRANI ter se uvrstili v finale.

Prvi polfinale je v Velenju že končan. Gabriela PANTUCKOVA je s 6-2 6-1 premagala Belgijko KimberlEy ZIMMERMANN, Kaja JUVAN je polfinalno srečanje začela, a je bilo pri njenem vodstvu s 4-3 prekinjeno in se bo nadaljevalo v nedeljo ob 11. uri. Začel se je tudi finalni obračun dvojic s Pislakovo in Reberšakovo, ki je bil po odiograni prvi igri prekinjen in se prav tako nadaljeval v nedeljo okrog 16.30 ure.

ITF Petrol turneja se z drugim turnirjem nadaljuje na igriščih ŽTK v Mariboru. Danes so opravili s prvim krogom kvalifikacij v katerih je nastopilo tudi 5 Slovenk. Napredovala je Zala DOVNIK, ki je v slovenskem obračunu s 6-3 6-2 premagala Ajdo BUKOVEC in se v drugem krogu pridružila Nataliji ŠIPEK, Urški VELEC, Lani STEFANOVIĆ, Tinkari KOVAČ, Anji GAL, Klavdiji BUKOVEC, Žoel KASTELIC in Tadeji DOLINŠEK, ki so bile v prvem krogu proste.

V uvodnih nastopih so izgubile Sara PALČIČ, Nina KOLAR in Valerija GERČAR.

Več o ITF Petrol turneji in povezavo do rezultatov v živo najdete TUKAJ.

Turnir dečkov in deklic do 10 let v Velenju prestavljen - pomembno obvestilo

bm, 11.06.2016

Zaradi slabe vremenske napovedi, se teniški turnir 8-11 v Velenju, kategoriji dečki in deklice do 10 let, prestavi na naslednjo NEDELJO 19.6.2016. Urnik ostane nespremenjen.

Vse udeležence prosimo, da v kolikor se turnirja v rezervnem terminu ne morejo udeležiti, da svojo odsotnost javijo vrhovni sodnici Ani Sodnik.

Prav tako so še možne prijave.

Hvala za razumevanje !

TRK pri TZS, Anja Regent TUKAJ.

Slovenski mladinki uspešni v dvojicah na Poljskem in v Italiji

bm, 11.06.2016

Na mladinskem ITF turnirju 2. ranga v poljskem Bytomu jenastopila Nika RADIŠIČ. V konkurenci posameznic je izgubila v uvodnem nastopu, ko jo je s 6-3 7-6(6) premagala Čehinja Vanesa NIKOLOVOVA. Uspešna pa je bila med dvojicami, kjer se je s soigralko iz Češke Karolino BERANKOVO uvrstila v finale. Tu sta nato z 2-6 4-6 izgubili z Rusinjo Natalio BOLTINSKAYO in Ukrajinko Marto KOSTYUK.

Na turnirju TE 1. ranga v starostni kategoriji do 16 let je v Milanu nastopila Živa FALKNER. Tudi ona je med posameznicami izgubila v uvodnem nastopu, ko jo je s 6-1 6-4 premagala leto dni starejša domačinka domačinka Federica ROSSI. Tako kot Niki je tudi Živi šlo bolje v konkurenci dvojic. Nastopila je v paru z Britanko Holly FISCHER in se uvrstila v polfinale, kjer sta s 6-3 3-6 5-10 izgubili z Italijankama Emilio BEZZO in Federico ROSSI.

Živa FALKNER je sicer najboljša Slovenka na lestvici TE do 14 let, kjer trenutno zaseda 21. mesto, odlični letošnji nastopi pa jo na lestvici za končni masters sezone trenutno uvrščajo na 4. mesto. TUKAJ.

Tamara Zidanšek izgubila polfinale ITF turnirja v Padovi, Nastja Kolar predala v finalu Antalye

bm, 11.06.2016

S trinajsto zaporedno zmago na turnirjih ITF z nagradnim skladom 25.000 $ se je Tamara ZIDANŠEK v Padovi uvrstila v polfinale. V četrtfinalu je s 6-2 6-2 premagala 25-letno Poljakinjo Katarzyno PITER, 316. igralko lestvice WTA. V polfinalu je igrala z 20-letno Turkinjo Ipek SOYLU, 167. igralko sveta. Igralki sta tekmo začeli, a je bila pri izidu 1-1 v nizih in 3-3 v tretjem nizu prekinjena, v nadaljevanju pa je bila Turkinja bolj zbrana in je tretji niz dobila s 6-4 ter v štirinajsti tekmi Zidanškovi zadala prvi poraz.

Po zmagi v četrtfinalu ITF turnirja v Antalyi (10.000 $) je bila Nastja KOLAR uspešna tudi v polfinalu. Potem, ko je bila v četrtfinalu s 6-1 6-2 boljša od angleške kvalifikantke, 23-letne Suzy LARKIN, je v polfinalu s 7-6(8) 6-2 premagala 6. nosilko, Britanko Mirabelle NJOZE in se prvič letos uvrstila v finale. V finalu je igrala s Slovakinjo Zuzano ZLOCHOVO in pri izidu 6-3 2-6 0-3 srečanje predala.

V Aradu se je za nastop v polfinalu boril Nik RAZBORŠEK, a ni uspel. V izenačenem obračunu je bil s 4-6 6-3 6-3 boljši 1. nosilec, 26-letni Italijan Roberto MARCORA, 299. igralec lestvice ATP.

TUKAJ.

Ob državnem prvenstvu tudi B turnirji v kategoriji do 12 in 16 let

bm, 10.06.2016

Ob državnem prvenstvu se bodo v soboto končali tudi B turnirji, na katerih imajo pravico nastopa igralci, ki so uvrščeni nižje od 47. mesta na lestvici TS in se niso uvrstili v glavni oz. kvalifikacijski turnir državnega prvenstva. Na B turnirju prejmejo 10 % točk turnirja 1. ranga.

Fantje v starostni kategoriji do 16 let so igrali v Novem Mestu. V finalu sta se pomerila Miha KASTELEC (ŠtkVe) in Taj DOLENC (Tk Med). Kastelec je v polfinalu s 1-6 7-5 6-2 premagal Tima RANGUSA, Dolenc je bil s 6-3 6-1 boljši od Žana CENČKA. V finalu je zmagal Taj DOLENC z rezultatom 7-5 6-2. V konkurenci dvojic so se za naslov borili Maj OBLAK (Maja) in Ian Marcel BOŽIČ (Šporn) ter Tim Luka TRNOVEC (Benč) in Nejc VREČKO (Radovljica). Zmagala sta slednja z rezultatom 6-2 7-5.

Dečki do 12 let so igrali na B turnirju v Ljubljani. V polfinale so se uvrstili Kal GORNIK (Maja), Sergej KOSTIČ (ŽtkMb), Marko ČAČKOV (Jaki) in Max PIRMANŠEK (ŠtkVe). Finalista sta bila Sergej KOSTIČ in Marko ČAČKOV, turnir pa je osvojil Marko ČAČKOV z zmago nad Kostičem s 6-0 6-4.

Med dvojicami sta turnir osvojila Kal GORNIK (Maja) in Martin TOPIČ (MaxLj), ki sta v finalu s 6-1 7-6(7) premagala Žigo BIZJAKA (Celje) in Filipa JAMNIKARJA PUŠNIKA (ŠtkVe) .

Turnirjev za dekleta do 16 let in deklice do 14 let zaradi premalega števila prijav ni bilo.

Na fotografiji J. Volta so najboljši na turnirju v Novem mestu TUKAJ.

Kaja Juvan polfinalistka v Velenju, Manca Pislak končala v četrtfinalu

bm, 10.06.2016

V Velenju smo spremljali dva četrtfinalna slovenska nastopa. Prva je nastopila Manca PISLAK. Ljubljančanka tudi tokrat ni uspela preskočiti četrtfinala, saj je bila 1. nosilka, 19-letna madžarska vrstnica Anna BONDAR, 326. igralka lestvice WTA prepričljivo boljša in je zmagala s 6-1 6-1. To je bilo njuno četrto medsebojno srečanje. Trikrat sta se pomerili v mladinski konkurenci, kjer je dvakrat slavila Pislakova in enkrat Bondarjeva.Ta je bila med mladinkami leta 2014 na 15. mestu svetovne računalniške lestvice.

Svoj prvi četrtfinalni nastop na profesionalnih turnirjih pa je z odliko opravila Kaja JUVAN. Tudi danes je potrdila svoj talent, ki ga kaže na mladinski turneji in se uvrstila v polfinale. V četrtfinalu je s 6-2 6-3 premagala slovaško kvalifikantko, 22-letno Lauro SVATIKOVO, za katero je uvrstitev v četrtfinale doslej največji uspeh na članskih turnirjih ITF. V polfinalu se bo Juvanova pomerila z Anno BONDAR.

Manca PISLAK je popoldne s Polono REBERŠAK nastopila še enkrat. V polfinalu konkurence dvojic sta s 6-4 7-6(3) premagali Belgijko Deborah KERFS in Američanko Tino TEHRANI ter se uvrstili v finale.

Kaja JUVAN bo polfinalno srečanje v Velenju začela ob 16. uri, sledil bo še finalni obračun dvojic s Pislakovo in Reberšakovo.

Rezultate srečanj lahko v živo spremljate TUKAJ.

Nik Razboršek četrtfinalist v Aradu, Nastja Kolar v četrtfinalu Antalye, Tamara Zidanšek uspešna v Padovi

bm, 10.06.2016

Tudi na drugih prizoriščih, ne samo v Velenju, naši igralci in igralke dobro nastopajo.

Na Futuresu v Aradu se je Nik RAZBORŠEK uvrstil v četrtfinale potem, ko je v drugem krogu s 6-3 7-6(3) premagal Avstrijca Davida PICHLERJA.

V Antalyi je še drugič zmagala Nastja KOLAR in se prav tako uvrstila v četrtfinale ITF turnirja (10.000 $). V drugem krogu je s 6-2 6-4 premagala Britanko Jazzamay DREW, 870. igralko lestvice WTA.

Z zmago pa je nastope na ITF turnirju v Padovi (25.000 $) začela tudi Tamara ZIDANŠEK, ki že enajst tekem ne pozna poraza. V prvem krogu je s 6-2 6-0 premagala domačo povabljenko Alice MATTEUCCI.

V igri je bil tudi Aljaž RADINSKI, ki pa je v Aradu tekmo drugega kroga izgubil. S 7-6(4) 4-6 6-1 je bil boljši 4. nosilec, Brazilec Thales TURINI.

Na mladinskem ITF turnirju 1. ranga v Offenbachu je v drugem krogu izpadel Sven LAH. S 7-5 6-2 ga je premagal 4. nosilec, Nemec Marvin MOELLER, 34. mladinec sveta.

Na močnem mladinskem turnirju v starostni kategoriji do 16 let v Milanu, turnir je 1. ranga, nastopa Živa FALKNER. Naša vodilna igralka v starostni kategoriji do 14 let je v prvem krogu glavnega turnirja igrala z leto dni starejšo Italijanko, 13. nosilko Federico ROSSI, in izgubila z 1-6 4-6. Bolje ji gre v konkurenci dvojic, kjer nastopa v paru z Britanko Holly FISCHER. Po zmagi 7-5 6-2 nad Madžarkama Fanni GECSEK in Reko ZADORI sta se uvrstili v polfinale.

Petkovi četrtfinalni srečanji sta že začela Zidanškova in Razboršek.

Njuna in druge rezultate iz profesionalnih turnirjev ITF lahko v živo spremljate TUKAJ.

Manca Pislak in Kaja Juvan četrtfinalistki v Velenju

bm, 10.06.2016

Manca PISLAK se je v Velenju prva izmed Slovenk uvrstila v četrtfinale ITF turnirja (10.000 $). V drugem krogu je s 6-4 2-6 6-3 premagala 22-letno Švedinjo Cornelio LISTER, 5. nosilko turnirja in 543. igralko lestvice WTA. Za Pislakovo je bila to letos že 11 tekma na kateri je odigrala tri nize, kar devetkrat pa je zmagala.

Drugo in takoj zatem še tretjo zmago na profesionalnih turnirjih je v Velenju, prvič je nastopila lani, ko je prav tako v Velenju izgubila v drugem krogu, danes zabeležila tudi Kaja JUVAN. 15-letna Ljubljančanka, ena najboljših svetovnih mladink je prejela za nastop posebno povabilo in ga dodobra izkoristila ter si z zmago 6-3 7-5 nad 6. nosilko, 17-letno Magdaleno PANTUCKOVO iz Češke priigrala prvo točko za svetovno teniško lestvico WTA. Uspešna je bila tudi v drugem krogu, ko se je pomerila z 20-letno Avstrijko Karoline KURZ, 757. igralko lestvice WTA. Juvanova je po dveh urah in pol izenačenega boja zmagala s 3-6 6-2 7-5.

Prekinjeno srečanje prvega kroga je danes nadaljevala Eva ZAGORAC. Po prvem nizu je zaostajala z 1-6, danes sicer bolje nadaljevala, a kljub temu ni bila kos 2. nosilki, Čehinji Gabrieli PANTUCKOVI, 360. igralki na lestvici WTA, ki je na koncu zmagala s 6-1 6-4.

Poslovili sta se tudi Moni POTRČ in Polona REBERŠAK. Potrčevo je s 6-0 6-0 izločila 8. nosilka, Madžarka Rebeka STOLMAR, Reberšakova pa je morala premoč priznati 4. nosilki Deborah KERFS, ki je zmagala z 2-6 6-3 6-0.

V petek bo prva nastopila Manca PISLAK, ki bo ob 12. uri igrala s 1. nosilko, Madžarko Anno BONDAR, ob 16. uri pa bo prvi polfinale na prvem profesionalnem turnirju lovila Kaja JUVAN. Njena nasprotnica bo premagljiva slovaška kvalifikantka Laura SVATIKOVA.

V konkurenci dvojic bosta nastopili Polona REBERŠAK in Manca PISLAK, srečanje pa bo na sporedu po odmoru, ki bo po odigrani tekmi posameznic na voljo Pislakovi.

Rezultate lahko v živo spremljate TUKAJ.

Lun Obrul in Brina Šulin državna prvaka v starostni kategoriji do 12 let

bm, 09.06.2016

Na Otočcu se je v organizaciji tamkajšnjega teniškega kluba končalo letošnje poletno državno prvenstvo v starostni kategoriji do 12 let.

Pri dečkih presenečenj ni bilo. Po zimskem je tudi poletni naslov osvojil vodilni igralec na lestvici TS, Lun OBRUL (Celje). V finalu je s 6-1 6-0 premagal Bora ARTNAKA (AsLit).

Deklice so bile bolj izenačene, naslov pa je osvojila 5. nosilka Brina ŠULIN (Radomlje). V finalu je bila s 6-4 6-0 boljša od vodilne igralke na lestvici TS Leontine STOJANOVIĆ (Ol-Lj).

V konkurenci dvojic sta Lun OBRUL in Maj PREMZL (ŽtkMb) po zimskem osvojila tudi naslov poletnih državnih prvakov . V tesnem finalnem obračunu sta z 2-6 7-6(7) 10-5 premagala Tristana FLANDRA (TK Maja) in Bora ARTNAKA.

Pri deklicah sta državni prvakinji Ela Nala MILIĆ in Leontina STOJANOVIĆ (Ol-Lj). V finalu sta s 7-5 6-4 premagali Petjo DRAME (ŽtkMb) in Lauro KOREN (Koper). TUKAJ.

Matic Podlipnik in Anja Gal državna prvaka do 16 let

bm, 09.06.2016

V Mariboru se je na igriščih ŽTK končalo državno prvenstvo za fante in dekleta v starostni kategoriji do 16 let.

Oba naslova ostajata v Mariboru, osvojila pa sta ju nepostavljena igralec in igralka. Pri fantih je slavil član domačega teniškega kluba ŽTK Maribor Matic PODLIPNIK, 9. igralec lestvice TS in s tem še drugič letos dvignil zmagovalni pokal, saj je osvojil tudi zimsko državno prvenstvo. Tokrat je bil v finalu s 7-5 7-6(0) boljši od presenetljivega finalista, prav tako nepostavljenega Gašperja OBLAKA (Ltc), ki na lestvici TS zaseda 19. mesto.

Tudi pri dekletih je zmaga ostala v Mariboru, državna prvakinja pa je postala članica TK Mima, Anja GAL. Tudi Galova s 16. mestom na lestvici TS ni bila med nosilkami turnirja, a je spadala v ožji krog favoritinj, kar je na koncu tudi potrdila. V finalu je s 6-0 6-0 premagala 5. nosilko Katjo HRKAČ (Medvode). Za Anjo GAL je to prvi naslov državne prvakinje, je pa v različnih kategorijah doslej že večkrat nastopila v polfinalu.

V konkurenci dvojic sta pri fantih slavila Borut ŠRAJ in Miha VELIČKI (ŽtkMb). V finalu sta s 6-0 6-2 premagala Marka KOVAČEVIČA (ŠtkVe) in Maja TOMCA (MaxLj).

Med dekleti sta državni prvakinji Maja MAKORIČ (N.Gorica) in Zala ULE (Talos). V finalu sta s 6-2 6-4 premagali Aleo BUBEK (N.Gorica) in Tjašo KLEVIŠAR (Tr-Kr).

Čestitke vsem!

Foto: Dušanka Mlakar TUKAJ.

14. veterans open v Domžalah

mp, 09.06.2016

Danes se v Domžalah začenja letos že 14. mednarodno ITF tekmovanje za veterane, Veterans Open 2016.

Na tekmovanju igra nekaj več kot 40 igralcev in igralk, veliko jih je tudi iz Slovenije. Ker v posamezni starostni skupini ni dovolj prijavljenih igralcev (recimo moški 65+), bodo nekateri igralci igrali v mlajši starostni skupini, kar seveda za njih pomeni težje delo. Prve tekme se začnejo danes ob 15.30, od bolj zanimivih dvobojev pa naj omenimo dvoboj med Robertom Lazičem in Denisom Uraničem v konkurenci 40+ ter Milošem Kunavarjem in Brankom Guno v konkurenci 50+.

Vse o tekmovanju (seznam prijav, žrebne tabele, rezultati, razpored tekem, itd.) si lahko preberete TUKAJ.

Lun Obrul, Bor Artnak, Brina Šulin in Leontina Stojanović za naslove na DP 12 na Otočcu

bm, 08.06.2016

Na Otočcu smo dobili udeležence zaključnih obračunov na DP do 12 let. Pri dečkih so se, tako kot na zimskem državnem prvenstvu, v boj za naslov resno vmešali prvi štirje nosilci Lun OBRUL, Maj PREMZL, Bor ARTNAK in Tristan FLANDER. O naslovu pa bosta odločala 1. igralec lestvice TS Lun OBRUL (Celje) in Bor ARTNAK (As Litija). Lun OBRUL je v prvem polfinalu s 7-6(1) 6-2 premagal 4. postavljenga Tristana FLANDRA (Maja), 3. nosilec Bor ARTNAK je bil v drugem polfinalu s 3-6 6-2 6-3 boljši od 2. nosilca Maja PREMZLA (ŽtkMb).

Pri deklicah je z uvrstitvijo v finale dobre predstave potrdila 6. nosilka Brina ŠULIN (Radomlje), v polfinalu je s 6-2 4-6 6-1 premagala 2. nosilko Petjo DRAME (ŽtkMb), presenečenja pa ni dovolila nepopustljiva Leontina STOJANOVIĆ (Olimpija), ki je v drugem polfinalu s 6-4 6-2 premagala 4. nosilko Pijo Marijo REBEC (TC-LJ).

Na fotografiji T. Premzla so Dušan Hočevar ter polfinalista Tristan Flander in Maj Premzl TUKAJ.

Gašper Oblak in Matic Podlipnik ter Anja Gal in Katja Hrkač finalisti DP 16

bm, 08.06.2016

V Mariboru se končuje letošnje državno teniško prvenstvo v starostni kategorjji do 16 let.

Pri fantih je najprijetnejše presenečenje turnija 22. igralec lestvice TS Gašper OBLAK (LTC), ki je na poti do finala izločil tudi 1. nosilca Miho PERUŠA, v polfinalu pa je bil s 6-3 6-2 boljši od domačina Filipa Jeffa PLANINŠKA.

Tudi drugi finalist ni bil med favoriti, čeprav je Matic PODLIPNIK (Žtk Maribor) na lestvici uvrščen tik za nosilci, na 9. mesto. Na poti do finala je v prvem krogu izločil drugega nosilca Miho VELIČKEGA, v polfinalu pa je bil s 6-3 6-3 boljši tudi od 3. nosilca Toma AŠIČA KOVAČA.

Tudi pri dekletih, kjer je bila konkurenca okrnjena, v finalu ne bo najvišje postavljenih igralk, čeprav sta bili tako Anja GAL (Mima), kot Katja HRKAČ (Medvode) med favoritinjami za naslov. Anja GAL sicer na lestvici zaseda šele 16. mesto, ki pa ni pravi odraz njene igralske vrednosti. V polfinalu je s 6-4 7-5 izločila 8. postavljeno Tjašo KLEVIŠAR. Katja HRKAČ je bila 5. nosilka turnirja, v polfinalu pa je bila s 6-1 6-4 boljša od 4. nosilke Metke KOMAC.

TUKAJ.

Aljaž Radinski, Nik Razboršek, Sven Lah in Nastja Kolar nastope začela z zmagama, Dalila Jakupović izgubila v drugem krogu Essna

bm, 08.06.2016

Na ITF turnirju v Essnu (50.000 $) je Dalila JAKUPOVIĆ v prvem krogu s 6-3 6-2 premagala Nemko Tayisyo MORDERGER. V drugem krogu se je merila s 4. nosilko, Grkinjo Mario SAKKARI, 114. igralko lestvice WTA, katere se spomnimo iz lanskehga turnirja Infond Open v Mariboru, kjer je zmagala. Grkinja je bila boljša z rezultatom.

Nastja KOLAR. je v prvem krogu ITF turnirja v Antalyi (10.000 $) s 6-1 6-1 premagala češko kvalifikantko Petro POKORNO.

Prav tako sta uspešno začela nastope na Futuresu v romunskem Aradu Aljaž RADINSKI in Nik RAZBORŠEK. Radinski je v prvem krogu s 6-0 7-5 premagal domačega povabljenca Valentina POPESCUJA, Razboršek je bil s 6-2 6-2 boljši od avstrijskega kvalifikanta Philipa BACHMAIERJA.

Tom KOČEVAR DEŠMAN je nastopil na Futuresu (10.000 $ v Bergamu in izgubil uvodno srečanje. Z 2-6 6-1 7-6(6) ga je premagal Italijan Andrea PELLEGRINO.

Na mladinskem ITF turnirju 2. ranga v poljskem Bytomu je nastopila Nika RADIŠIČ in s 3-6 6-7(6) izgubila s Čehinjo Vaneso NIKOLOVOVO.

Na mladinskem ITF turnirju 1. ranga v Offenbachu je nastopil naš vodilni mladinec Sven LAH. V prvem krogu je igral z Argentincem Francom RIBEROM in zmagal s 7-6(4) 6-2. TUKAJ.

DP 16 za fante polno presenečenj, tudi pri dekletih izpadli prvo postavljeni igralki

bm, 07.06.2016

Državno prvenstvo za fante je v mariboru prineslo vrsto mpresenetljivih izidov ter izpad vseh nosilcev razen četrto postavljenega Toma AŠIČA KOVAČA. Pa pojdimo po vrsti. Prvi polfinalist je Filip Jeff PLANINŠEK (Žtk Maribor), ki je v drugem krogu s 6-3 3-6 6-3 izločil 1.postavljenega Miho PERUŠA, v četrtfinalu pa z 1-6 7-5 6-2 prav tako nepostavljenega Tina KRSTULOVIČA. Njegov polfinalni nasprotnik bo nepostavljeni Gašper OBLAK (Ltc). Ta je v prvem krogu z 2-6 6-3 6-2 premagal 3. nosilca Jana KUPČIČA, v četrtfinalu pa s 7-6(3) 6-1 še 5. nosilca Boruta ŠRAJA.

V spodnji polovici žreba sta se v polfinale uvrstila 3. nosilec Tom AŠIČ KOVAČ (As Litija), v četrtfinalu je s 6-1 6-3 izločil 8. nosilca Tilna POTOČNIKA in nepostavljeni Matic PODLIPNIK (Žtk Maribor), ki je bil v drugem krogu s 6-2 6-4 boljši od 2. nosilca Mihe VELIČKEGA, v polfinalu pa s 6-4 6-3 od nepostavljenega Blaža VIDOVIČA.

Tudi pri dekletih v zaključnih obračunih ne bo najvišje postavljenih igralk. V zgornji polovici žreba je 8. nosilka Tjaša KLEVIŠAR (Tr-Kr) s 6-7(6) 6-0 6-2 premagala 1. nosilko Majo MAKORIČ, njena nasprotnica pa bo nepostavljena Anja GAL (Mima), ki je bil s 6-3 6-3 premagala 3. nosilko Emo HORVAT. V spodnji polovici se bosta za finale borili 4. nosilka Metka KOMAC (Koper), ki je s 6-4 6-2 izločila nepostavljeno Hano VUČKO in 5. nosilka Katja HRKAČ (Medvode), ki je bila s 6-1 6-0 boljša od druge nosilke Eve KALAN.

Na fotografiji Dušanke Mlakar je Filip Jeff PLANINŠEK. TUKAJ.

Na Otočcu smo na DP 12 dobili polfinaliste

bm, 07.06.2016

Na Otočcu so dečki in deklice odigrali tekme drugega kroga, nato pa še četrtfinalna srečanja.

Pri dečkih na Otočcu ni bilo presenečenj, vsi štirje prvopostavljeni igralci so se brez težav uvrstili v polfinala. Za nastop v finalu se bodo borili Lun OBRUL (Celje), v četrtfinalu je s 6-1 6-1 premagal Maria ŠPANIĆA in Tristan FLANDER (TK Maja), ki je bil s 6-0 6-2 boljši od Alkjaža KIRBIŠA ter Bor ARTNAK (As Litija), ki je v četrtfinalu s 6-1 6-2 izločil Jana ŠUŠTERIČA KOSEDNARJA in Maj PREMZL (ŽTK Maribor), ki je bil v četrtfinalu s 6-1 6-3 boljši od Joba JAPLJA.

Pri deklicah bo Leontina STOJANOVIĆ (Ol-Lj), v četrtfinalu je s 6-1 6-2 premagala Tajdo ZALOKAR, v polfinalu igrala s Pijo-Marijo REBEC (TC-LJ), ki je bila s 6-0 6-1 boljša od Laure KOREN. Drugi polfinalistki sta Brina ŠULIN (Radomlje), ki je v polfinalu s 3-6 6-2 7-5 izločila Elo Nalo MILIĆ in Petja DRAME (ŽtkMb), ki je bila s 6-3 6-0 boljša od Ane LANIŠEK.

V sredo bodo na sporedu polfinalni obračuni posamezno in četrtfinalni ter polfinalni obračuni dvojic.

Foto: Bojan Matevžič TUKAJ.

V Velenju v drugi krog Reberšakova, Pislakova, Klanečkova in Potrčeva, zadnje dvoboje prekinil dež

bm, 07.06.2016

V Velenju so se v torek začeli obračuni prvega kroga glavnega turnirja, prvega iz Petrol turneje 2016. Nastopile so štiri Slovenke, v drugi krog sta napredovali dve. V slovenskem obračunu je Polona REBERŠAK s 6-3 6-4 premagala kvalifikantko Ano OPARENOVIČ. Z zmago je turnir začela tudi Moni POTRČ. Tudi ona se je v glavni turnir prebila iz kvalifikacij, v uvodnem nastopu pa je s 6-4 6-2 premagala še eno kvalifikantko Hristino DJOKIĆ iz Srbije. Za Potrčevo je to prva zmaga v glavnem žrebu profesionalnega ženskega turnirja.

Izgubila pa je Tina Kristina GODEC. S 6-2 6-1 jo je izločila 1. nosilka, Madžarka Anna BONDAR.

Tudi danes je v Velenju bogat dan s slovenskimi nastopi. Med posameznicami je že nastopila Leeloo OBRUL, ki je igrala z Nemko Sarah-Rebecco SEKULIC in izgubila z 2-6 0-6. Nadaljevala je Manca PISLAK. Njena nasprotnica je bila Čehinja Barbora MIKLOVA. Pislakova je v tretjem nizu že zaostajala z 2-4, a je nato dobila tri igre zapored in izsilila podaljšano igro v kateri je bila boljša s 7-5 ter na koncu slavila s 6-2 1-6 7-6(5).

Naslednja je na igrišče stopila Saša KLANEČEK, ki je igrala s Saro ČVOROVIĆ iz Srbije in zanseljivo slavila s 6-1 6-2. Ob 17. uri je srečanje začela Eva ZAGORAC. Igra z 2. nosilko, Čehinjo Gabrielo PANTUCKOVO. Prvi niz je dobila PANTUCKOVA s 6-1, nato je bilo srečamnje prekinjeno in se bo nadalkjevalo v četrtek ob 11. uri.

Zadnja bi morala nastopiti Kaja JUVAN, a je bilo njeno srečanje s 5. nosilko, Čehinjo Magdaleno PANTUCKOVO preloženo na četrtek, ko se bo prav tako začelo ob 11. uri.

V konkurenci dvojic sta Kristina Tina GODEC in Tinkara KOVAČ izgubili , v slovenskem obračunu pa sta bili Manca PISLAK in Polona REBERŠAK s 6-1 6-0 premagali Barbaro BELIŠ in Lano STEFANOVIĆ ter se uvrstili v polfinale.

V četrtek se spored začne ob 11. uri ko bosta nastopili Eva ZAGORAC in Kaja JUVAN v nadaljevanju sporeda pa še Manca PISLAK. Okrog 14.30 ure bo nastopila Moni POTRČ, ne pred 16. uro pa še Polona REBERŠAK in Saša KLANEČEK.

Foto: Organizator

Rezultate lahko v živo spremljate TUKAJ.

Po Žemlji in Roli z nastopi hitro končala tudi Kavčič in Hercogova

bm, 07.06.2016

Med ostalimi slovenskimi teniškimi igralci sta danes nastopila tudi Blaž KAVČIČ in Polona HERCOG.

Po polletnem odmoru se je na igrišča vrnil Blaž KAVČIČ. Novembra je zamrznil uvrstitev, ki mu zdaj velja ob prijavah na turnir, medtem ko je na lestvici ATP v tem času zdrsnil na 325. mesto. Za prvi nastop je izbral peščeni turnir v Moskvi (75.000 $ +H), prvi nasprotnik ob vrnitvi pa je bil 18-letni domačin Andrey RUBLEV (ATP 192). Blažev povratek ni bil uspešen, saj je bil mladi ruski igralec boljši s 6-2 6-2.

Po uspešnem nastopu v Bolu na Braču se je na travo v nizozemski Hertogenbosch preselila Polona HERCOG. Tu je v prvem krogu WTA turnirja (250.000 $) igrala s 30-letno Američanko Varvaro LEPCHENKO, 64. igralko lestvice WTA in tudi ona je z nastopi končala v prvem krogu. Po izgubljenem prvem nizu s 4-6 je v drugem nizu pri zaostanku z 0-4 srečanje predala.

Uspešna pa je bila Nastja KOLAR. V prvem krogu ITF turnirja v Antalyi (10.000 $) je s 6-1 6-1 premagala češko kvalifikantko Petro POKORNO.

Prav tako je uspešno začel nastope na Futuresu v romunskem Aradu Aljaž RADINSKI. V prvem krogu je s 6-0 7-5 premagal domačega povabljenca Valentina POPESCUJA. TUKAJ.

V Velenju danes prvi obračuni glavnega turnirja, prvega iz serije ITF Petrol turnerja 2016

bm, 07.06.2016

S kvalifikacijami na ženskem ITF turnirju (10.000 $) v Velenju se je začela tritedenska ITF Petrol turneja 2016, ki so bo z dvema turnirjema nadaljevala in zaključila v Mariboru. V sobotnih kvalifikacijah je nastopilo 14 Slovenk, v zadnji krog pa so se uvrstile Urška VELEC, Nina KOLAR, Ana OPARENOVIČ, Moni POTRČ in Kristina Tina GODEC.

V finalu kvalifikacij so zmagale Ana OPARENOVIČ, Moni POTRČ in Tina Kristina GODEC, ki so si tako zagotovile nastop v glavnem turnirju.

Poleg naših kvalifikantk bodo v glavnem turnirju nastopile še Eva ZAGORAC, Polona REBERŠAK in Manca PISLAK, ki so v glavni turnir uvrščene neposredno, s posebnim povabilom pa bodo zaigrale še mladinke Kaja JUVAN, Saša KLANEČEK in Leeloo OBRUL.

Prva nosilka turnirja v Velenju je Madžarka Anna BONDAR, 316. igralka lestvice WTA.

V torek ob 11. uri se bodo v Velenju začeli obračuni glavnega turnirja. Na delu bomo videli tudi prve slovenske igralke.

Okrog 12.30 ure bo kot prva nastopila Tina Kristina GODEC, ki bo igrala s 1. nosilko turnirja, Madžarko Anno BONDAR. Ob 15. uri bo nastopila Moni POTRČ, njena nasaprotnica bo Srbkinja Hristina DJOKIĆ. V osrednjem srečanju prvega dne pa se bosta pomerili Slovenki Polona REBERŠAK in Ana OPARENOVIČ, ki študira in trenira v ZDA, kjer odlično zastopa barve svoje ekipe v tamkajšnji univerzitetni ligi.

Okrog 16.30 ure pa bo še en slovenski obračun, tokrat v konkurenci dvojic, v katerem bodo nastopile Tina Kristina GODEC in Tinkara KOVAČ ter Ajda in Klavdija BUKOVEC.

Vabljeni na ogled tekem in svečano otvoritev turnirja ob 19. uri.

Rezultate srečanj v Velenju in na ostalih ITF turnirjih lahko v živo spremljate TUKAJ.

Challenger Tilia Slovenia Open 2016 - vabilo na novinarsko konferenco

bm, 06.06.2016

Od 5. do 13. avgusta 2016 bo v Portorožu potekal četrti Tilia Slovenia Open dogodek.

Še četrto leto zapored bo Portorož gostil najmočnejši moški teniški turnir v Sloveniji. ŠRC Marina z osrednjim stadionom in štirimi zunanjimi igrišči omogoča izvedbo profesionalnega turnirja na najvišjem nivoju, številni vzporedni projekti in zabavni program pa dajejo turnirju naziv enega najboljših turnirjev serije Challenger na svetu.

Vabimo vas na novinarsko konferenco, ki bo v sredo, 8. junija ob 12.00 uri pred slaščičarno Lolita, Cankarjevo nabrežje 1, Ljubljana, kjer bodo program za ATP Challenger Tilia Slovenia Open 2016 predstavili:

Marko Umberger, predsednik Tenis Slovenije; Denis Topčič, direktor turnirja ATP Challenger Tilia Slovenia Open; Jaka Dolenc, član uprave Zavarovalnice Tilia in Gregor Krušič, direktor Tenis Slovenije.

Vabljeni! TUKAJ.

Uvodna srečanja na DP do 16 in 12 let niso prinesla večjih presenečenj

bm, 06.06.2016

V Mariboru in na Otočcu so odigrali uvodna srečanja posameznikov in dvojic na državnih prvenstvih do 16 in do 12 let.

Pri fantih je v Mariboru že v uvodnem nastopu nekoliko presenetljivo izpadel 4. nosilec, domačin Jan KUPČIČ. Z 2-6 6-3 6-2 ga je izločil Gašper OBLAK.

Pri dekletih v drugem krogu ne bo 4. nosilke Leeloo OBRUL, ki je bila zaradi istočasne prijave na dveh turnirjih (v žrebu je tudi v Velenju) diskvalificirana in je tekmo izgubila brez boja.

Na Otočcu prvi krog pri dečkih ni postregel s presenetljivimi izidi, vsi postavljeni igralci pa so zanesljivo napredovali. Pri deklicah je izpadla 8. nosilka Elena PLESNIČAR, katero je s 6-3 7-5 premagala Tajda ZALOKAR.

Igralci in igralke so na obeh državnih prvenstvih odigrali tudi tekme prvega kroga dvojic.

Na fotografiji Dušanke Mlakar je Tara TUŠEK. TUKAJ.

Ta teden na delu vsi naši najboljši teniški igralci (live stream), Blaž Rola in Grega Žemlja sta z nastopi že končala

bm, 06.06.2016

Ta teden bomo po dolgem času na turnirjih spremljali vse naše najboljše teniške igralce. Na novi teniški lestvici so vsi zdrsnili za nekaj mest, tako da bodo nove točke še kako dobrodošle.

Grega ŽEMLJA (ATP 156) je nastopil na ATP CH v Surbitonu (42.500 €), ki se igra na travi. Nasprotnik v prvem krogu je bil 188. igralec sveta, 18-letni Američan Frances TAFOE, ki je bil za odtenek boljši in je zmagal z rezultatom 6-4 6-7(4) 7-5.

Blaž ROLA (ATP 207) je že nastopil na pesku v Pragi. Na ATP Challengerju (42.000 €+H) je v prvem krogu igral s 5. nosilcem, 25-letnim Avstrijcem Geraldom MELZERJEM, 129. igralcem sveta in izgubil z rezultatom 6-3 5-7 1-6.

Po polletnem odmoru se na igrišča vrača Blaž KAVČIČ. Novembra je zamrznil uvrstitev, ki mu velja ob prijavah na turnir, medtem ko je na lestvici ATP v tem času zdrsnil na 325. mesto. Za prvi nastop je izbral peščeni turnir v Moskvi (75.000 $ +H), prvi nasprotnik ob vrnitvi pa bo 18-letni domačin Andrey RUBLEV (ATP 192).

S 501. mestom četrti Slovenec na lestvici ATP, 25-letni Tom KOČEVAR DEŠMAN bo nastopil na Futuresu (10.000 $) v Bergamu. V prvem krogu bo igral z Italijanom Andreo PELLEGRINOM.

Z 820. mestom na lestvici ATP je Aljaž RADINSKI sedmi Slovenec na tej lestvici. Ta teden bo nastopil na Futuresu v romunskem Aradu (10.000 $). V prvem krogu bo igral z domačinom, ki je za nastop prejel posebno povabilo 17-letnim Valentinom POPESCUJEM.

Nastop pa je v kvalifikacijah Futuresa v ameriškem Charlottesvilu že opravil Matic ŠPEC. 21-letni Mariborčan, ki študira v ZDA je v drugem krogu s 4-6 4-6 izgubil z Jamajčanom Rowlandom PHILLIPSOM.

Naša najvišje uvrščena igralka na lestvici WTA Polona HERCOG je s finalom v Bolu na Braču pridobila 10 mest in je ta teden na 84. mestu lestvice WTA. Iz Bola se je preselila na travo v nizozemski Hertogenbosch, kjer bo v prvem krogu WTA turnirja (250.000 $) igrala s 30-letno Rusinjo Varvaro LEPCHENKO, 64. igralko lestvice WTA.

Tekme na Challengerjih lahko v live streamu spremljate TUKAJ.

Državno prvenstvo za rekreativce - prvaka Matej Jarc in Lea Sunarič

, 05.06.2016

V Slovenskih Konjicah se je končalo državno prvenstvo za rekreativce v posamični konkurenci, prvaka pa sta postala Matej Jarc (Domžale) in Lea Sunarič (Žalec). Njuni zmagi nista presenečenje, saj sta bila v ožjem krogu favoritov za končno zmago. Jarc je v finalu s 6/4 in 6/3 premagal prvega igralca z lestvice Aleša Mačka (Radomlje), Lea Sunarič pa prvo igralko z lestvice Andrejo Bizjak (Litija).

Prvenstvo je odlično organiziral domači teniški klub, na roko je šlo tudi vreme, tako da so igralci zelo zadovoljni odhajali iz Konjic.

Naslednje tekmovanje za rekreativce je državno prvenstvo za dvojice, ki bo 25.6.2016 v Domžalah.

Vse rezultate lahko najdete TUKAJ.

Polona Hercog v Bolu na Braču do uspeha sezone

bm, 05.06.2016

Polona HERCOG je na WTA turnirju serije 125 v Bolu na Braču (115.000 $) z uvrstitvijo v finale dosegla svojo letošnjo najboljšo uvrstitev in osvojila pomembne točke za lestvico WTA.

V finalu je igrala s 30-letno Luksemburžanko Mandy MINELLO, 186. igralko lestvice WTA, pred štirimi leti pa je bila najvišje že na 66. mestu svetovne ženske teniške lestvice. Minella, za katero je to daleč najboljša uvrstitev v zadnjih dveh letih, je bila boljša s 6-2 6-3. Luksemburžanka pretežno nastopa na turnirjih ITF, na katerih je od leta 2004 osvojila 10 naslovov, to pa je njen prvi na turnirjih pod okriljem WTA. S Hercogovo sta se pomerili drugič v karieiri, tudi prvič pa je bila boljša Luksemburžanka.

Zagotovo je lahko Hercogova z enim zadnjih nastopov letos na peščeni podlagi z dosežkom zadovoljna, zdaj pa se seli na travnato podlago. Na WTA turnirju v Hertogenboschu bo v prvem krogu 250.000 $ vrednega turnirja igrala z, v Uzbekistanu rojeno 30-letno Američanko, Varvaro LEPCHENKO, 64. igralko lestvice WTA.

Foto: wtatennis.com TUKAJ.

Začeli sta se državni prvenstvi do 12 in do 16 let

bm, 05.06.2016

Na Otočcu in v Mariboru sta se s kvalifikacijami začeli letošnji poletni državni prvenstvi do 12 in 16 let.

Na Otočcu nastopajo dvanajstletniki. Tako pri dečkih kot pri deklicah so prijavljeni vsi najboljši igralci in igralke z Lunom OBRULOM in Leontino STOJANOVIČ na čelu.

Iz kvalifikacij so se pri dečkih v glavni turnir uvrstili Boris BARJAKTAREVIČ, Vid TOME, Max STOLLECKER, Nikola PUNTARIČ, Marko POŽONEC, David LJUBISAVLJEVIĆ, Nejc ŠKORJANC in Iztok-Mark LUNDER. Pri deklicah so bile v kvalifikacijah uspešne Ana Katarina MANDIČ, Sara DOLENC, Špela SEDEJ, Katarina JANKOVIĆ, Tinkara VRANIČAR, Sara VRŠČAJ, Iza LOGAR in Ana THALER.

Starejši nastopajo v Mariboru, gosti jih ŽTK. Tudi tu pri fantih nastopajo vsi najboljši na čelu z domačinom Mihom VELIČKIM. Pri dekletih je zasedba okrnjena, saj poleg naše najboljše mladinke Kaje JUVAN manjkata 2. in 3. igralka lestvice TSTina CVETKOVIČ in Kristina NOVAK, mesto prve nosilke pa bo pripadlo vodilni igralki na lestvici TS do 16 let Maji MAKORIČ.

V kvalifikacijah so bili pri fantih uspešni Aleks PERIČ, Marko KOVAČEVIČ, Klemen LAJOVIC, Žiga LEPIN, Alen KURTAGIČ, Primož ŽIBERT ĐURIČIČ, Maks LUKMAN in David CEPAK. Pri dekletih so se v glavni turnir uvrstile Laura CEROVŠEK, Noka JURIČ, Karolina SIROČIČ, Ana Zala VOLK, Lina ŠENICA, Annika PLANINŠEK, Taja LONČARIČ in Ana LILEK. TUKAJ.

Polona Hercog finalistka WTA turnirja serije 125 v Bolu na Braču

bm, 04.06.2016

Polona HERCOG, naša vodilna teniška igralka na svetovni teniški lestvici ta teden odlično igra na turnirju (115.000 $) v Bolu na Braču. S štirimi zmagami se je uvrstila v finale in s tem že dosegla svoj najboljši izid v tej sezoni, ki ga lahko z zmago samo še nadgradi. V polfinalu je s 6-0 6-2 premagala 21-letno Japonko Nao HIBINO, 71. igralko lestvice WTA, za katero je to prav tako prvi polfinale letos.

Za prvo zmago na turnirjih letos bo Hercogova igrala z zmagovalko srečanja med 18-letno Hrvatico Ano KONJUH (WTA 76) in 30-letno Luksemburžanko Mandy MINELLA, (WTA 186).

V polfinalu ITF turnirja (10.000 $) v Antalyi pa je z nastopi končala Nastja KOLAR. S 6-2 6-0 jo je premagala 1. nosilka, domačinka, 30-letna Pemra OIZGEN (WTA 345). TUKAJ.

Tamara Zidanšek osvojila ITF turnir (25.000 $) na Madžarskem

bm, 04.06.2016

Tamara ZIDANŠEK nadaljuje sanjsko serijo na ITF turnirjih. V štirinajstih dneh je na Madžarskem še drugič stopila na zmagovalno stopničko na turnirju z nagradnim skladom 25.000 $, tretjo letos, deveto v karieri in tretjo na turnirjih s tem nagradnim skladom.

V finalu Hodmezovasarhelya je 18-letna Konjičanka s 4-6 6-2-6-4 premagala 19-letno Čehinjo Karolino MUCHOVO, od katere je bila boljša tudi v polfinalu turnirja v Gyoru prejšnji teden. Tamara je trenutno 222. igralka sveta, svojo prvo zmago na profesionalnih turnirjih pa je dosegla pred dvema letoma na ITF turnirju v Velenju (10.000 $). Pred natančno enim letom pa je z zmago na ITF turnirju v Banja Luki (10.000 $) začela izjemno serijo, ki jo je v enem letu pripeljala na rob najboljše dvestoterice teniških igralk sveta. V tem času je nanizala 59 zmag in 12 porazov. Po turnirju v Hodmezovasarhelyu je ponovno v zmagovitem nizu z desetimi zaporednimi zmagami.

S svojo izjemno delavnostjo, borbenostjo na igrišču in predanostjo tenisu je zagotovo lahko svetel vzor mlajšim igralkam in igralcem in prepričani smo, da je pred njo lepa teniška prihodnost.

Čestitamo ! TUKAJ.

Portorož na Evropskem prvenstvu gosti gluhe igralce tenisa

bm, 04.06.2016

Portorož med 4. in 13. junijem gosti najboljše gluhe igralce tenisa iz Evrope in Izraela. Na tekmovanju bo nastopil tudi naš Marino KEGL.

Za tekmovanje v kategoriji moški posamično je prijavljenih 29 tekmovalcev. Marino Kegl je povedal, da je med njimi 20 nasprotnikov, ki so v širšem krogu za medalje in, da ne pričakuje lahke zmage proti komur koli.

“Na evropsko prvenstvo se pripravljam že skoraj eno leto. Veliko delam na taktiki, kondiciji in psihi. Vsak dan imam dva treninga. Zjutraj igram tenis v klubu, popoldne pa imam ali teniško taktični ali kondicijski ali pa mentalni trening. Ob vikendih igram turnirje s slišečimi, v Avstriji pa igram tudi v ligi za slišeči klub“,
je povedal naš najboljši gluhi teniški igralec, ki za državo predstavlja velike upe na prvenstvu, a o uvrstitvi ne želi ugibati.

Športna zveza gluhih Slovenije je dobila prijave 60 tekmovalcev iz 15 držav. Ti se bodo pomerili posamično, v dvojicah in mešanih parih. Za naslov evropskega mladinskega prvaka pa se bodo prvič pomerili tudi mladinci.

Evropsko prvenstvo lahko spremljate v Portorožu ali iz udobja domačega naslonjača na www.gluhi.si/tennis .

Vsak dan boste poročilo o tekmovanju našli tudi na www.gluhi.si .

V petek in soboto - 10. in 11.6. bo mogoče mogoče srečanja spremnljati tudi v živo.

Več o prvenstvu si oglejte v napovedniku TUKAJ.

Tamara Zidanšek finalistka na ITF turnirju na Madžarskem, Polona Hercog polfinalistka v Bolu na Braču, Nastja Kolar polfinalistka v Antalyi

bm, 03.06.2016

Tamara ZIDANŠEK se je z deveto zaporedno zmago uvrstila v drugi finale v dveh tednih. Tudi tokrat na Madžarskem, na ITF turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ v Hodmezovasarhelyu. Tamara, ki je 2. nosilka turnirja in trenutno 222. igralka sveta je v polfinalu s 6-1 6-2 odpravila 19-letno Argentinko Nadio PODOROSKO, 319. igralko sveta in se bo jutri borila za drugi zaporedni naslov v zadnjih dveh tednih.

Uspešna je ta teden tudi Polona HERCOG, ki se je na turnirju serije 125 v Bolu na Braču z nagradnim skladom 115.000 $ uvrstila v polfinale. V četrtfinalu je s 6-4 6-1 premagala Slovakinjo Kristino KUCOVO, 124. igralko lestvice WTA. V polfinalu bo igrala s 4. nosilko, 21-letno Japonko Nao HIBINO, 71- igralko sveta.

Še eno predstavnico bomo imeli v zaključnih obračunih ta teden. Na ITF turnirju (10.000 $) v Antalyi se je v polfinale uvrstila Nastja KOLAR. V četrtfinalu je s 6-4 6-3 premagala 18-letno Romunko Raluco Georgiano SERBAN. TUKAJ.

Polona Hercog četrtfinalistka v Bolu, Tamara Zidanšek polfinalistka na Madžarskem, Nastja Kolar četrfinalistka v Antalyi

bm, 02.06.2016

Polona HERCOG ta teden nastopa na WTA turnirju serije 125 v Bolu na Braču (125.000 $). Po dolgem času ji je uspelo zmagati še drugič zapored in se uvrstiti v četrtfinale WTA turnirja. V drugem krogu je gladko, s 6-1 6-0 premagala ukrajinsko kvalifikantko , 26-letno Elitzso KOSTOVO, 200. igralko lestvice WTA. V četrtfinalu bo igrala s 26-letno Slovakinjo Kristino KUCOVO, 124. igralko lestvice WTA.

Na ITF turnirju na Madžarskem (25.000 $) zmagovito serijo nadaljuje Tamara ZIDANŠEK. V drugem krogu je z 2-6 6-3 6-3 premagala 5. nosilko, 19-letno Slovakinjo Rebecco SRAMKOVO, na letvici WTA uvrščeno 40 let nižje. V polfinalu bo igrala z 19-letno Argentinko Nadio PODORSKO, 319. igralko lestvice WTA s katero sta se pomerili februarja v osmini finala v Sao Paulu. Takrat je bila boljša Zidanškova s 6-4 6-1.

V Antalyi pa se je v četrtfinale uvrstila Nastja KOLAR. V drugem krogu je s 6-2 6-2 premagala Kolumbijko Mario HERAZO GONZALEZ, ki je ne najdemo med prvimi 1000 igralkami sveta. Njena naslednja nasprotnica bo Romunka, 18-letna Raluca Georgiana SERBAN.

Je pa nastope v drugem krogu Futuresa v Hamammetu končal Sven LAH. V drugem krogu ga je s 7-5 3-6 6-1 premagal 20-letni Francoz Hugo GREINER, 611. igralec lestvice ATP. TUKAJ.

Grega Kokalj in Kristina Novak državna prvaka v starostni kategoriji do 18 let

bm, 02.06.2016

V Kranju se je v organizaciji TK Triglav Kranj končalo državno prvenstvo v starostni kategoriji do 18 let. Prvenstvo je bilo nekoliko okrnjeno, saj ni nastopil 1. igralec lestvice TS Sven LAH, pri dekletih pa so manjkale kar prve štiri igralke lestvice TS in sicer Kaja JUVAN, Hana MRAZ, Nika KOZAR in Veronika ERJAVEC.

Pri fantih je državni prvak postal 18-letni Grega KOKALJ (AsLit), ki se je tako na najboljši mogoč način vrnil po premoru h kateremu so ga v zadnjih dveh letih prisilile poškodbe. Te so ga na lestvici TS potisnile na 44. mesto, zato je v Kranju nastopil s posebnim povabilom. V letu 2015 je odigral samo dva turnirja, letos pa je bil nastop na državnem prvenstvu njegov drugi na turnirjih TS. Poškodbe so kot kaže sedaj za njim, nov začetek pa je kronal z naslovom državnega prvaka do 18 let, ki ga je dodal naslovu do 16 let v letu 2014 in naslovu do 14 let iz leta 2012. V finalu je s 6-3 6-2 premagal domačina, prav tako nepostavljenega Klemna NIKOLAŠA, na lestvici TS zaseda 15. mesto, za katerega je bil to prvi finale med posamezniki na državnih prvenstvih v karieri.

V konkurenci dvojic sta naslov državnih prvakov osvojila David Lucas AMBROŽIČ (Hari) in Miha PERUŠ (Sl.Gradec). V finalu sta s 6-3 4-6 10-4 premagala Tina KOVAČIČA in Nejca SITARJA (oba ŽTKMb).

Pri dekletih je slavila 15-letna domačinka Kristina NOVAK, 5. nosilka in 9. igralka lestvice TS. V finalu je s 6-1 6-3 premagala sedmo postavljeno Tinkaro KOVAČ (Šentj), 13. igralko lestvice TS. Za Kristino Novak je to tretji poletni naslov državne prvakinje v različnih starostnih kategorijah, saj je naslov osvojila tudi v kategorijah do 12 in do 14 let.

Med dvojicami sta se z naslovom državnih prvakinj okitili Kristina NOVAK in Radovljičanka Tina CVETKOVIČ. V finalu sta s 6-1 6-0 premagali Mašo PERICA in Marušo PLANK (Šplus).

Foto: Ž. Zupan TUKAJ.

Blaž Vidovič in Pia Lovrič državna teniška prvaka v starostni kategoriji do 14 let, v Ribnem končano OP 4. ranga

bm, 02.06.2016

V Kopru se je v oprganizaciji tamkajšnjega tenuiškega kluba končalo državno prvenstvo v starostni kategoriji do 14 let. Presenečenj ni bilo, naslov državnega prvaka sta osvojila prvopostavlkjena igralec in igralka Blaž VIDOVIČ (Ptuj) in Pia LOVRIČ (Domžale).

Vidovič, 1. igralec lestvice do 14 let je v finalu s 6-3 6-2 premagal 2. nosilca in drugega iz lestvice TS Nika JURJEVČIČA (Ltc). Dvojni naslov si je Vidovič zagotovil z zmago v konkurenci dvojic, kjer sta s Samuelom PATETOM (Pvald) v finalu s 6-4 6-4 premagala Nika JURJEVČIČA in Filipa KALJEVIČA (oba LTC).

Tudi pri deklicah sta v finalu nastopili prva in druga nosilka oz. 2. in 3. igralka lestvice TS. Pia LOVRIČ je bila zanesljiva in ni dovolila presenečenja. Tjašo KLEVIŠAR (Tr-Kr) je premagal s 6-3 6-2. Finalistki pa sta združili moči v dojicah in zanesljivo osvojili naslov državnih prvakinj. V finalu sta s 6-1 6-0 premagali Anjo ČOTAR in Tajo LONČARIČ.

V Ribnem pri Bledu je vzporedno z državnim prvenstvom potekalo OP 4. ranga za dečke in deklice do 14 let na katerem so nastopili igralci in igralke, ki se niso uvrstili na državno prvenstvo in so na lestvici TS uvrščeni pod 47. mesto. V polfinale so se pri dečkih uvrstili Franc Jakob KAVŠEK, Vanja LUKIĆ, Luka FIRM in Job JAPELJ. Turnir dečkov je osvojil Job JAPELJ (Medvode), ki je v finalu s 6-3 6-2 premagal Franca Jakoba KAVŠKA (Otočec). Pri deklicah je nastopilo samo devet igralk, turnir pa je osvojila Elena PLESNIČAR (Radom). V finalu je s 6-4 6-0 premagala Rebeko GNEZDA (Idrija).

Turnir dvojic sta osvojila Anže ČASAR in Maj OBLAK (Tk Maja). V finalu sta s 5-7 7-6(3) 10-8 premagala Nejca ŠKORJANCA (Šplus) in Nika MIKOVIČA (Jaki). TUKAJ.

Državno prvenstvo za rekreativce v Slovenskih Konjicah

mp, 02.06.2016

Danes ob 20.00 se zaključi rok za prijave na državno prvenstvo za rekreativce, ki bo ta konec tedna v Slovenskih Konjicah. Lanska prvaka sta Aleš Maček (Radomlje) in Petra Rant (Škofja Loka) - Maček je že med prijavljenimi, Rantova pa še ne. Poleg omenjenih dveh igralcev so najresnejši kandidati za naslov še Matej Jarc (Domžale), Tone Komar (Ljubljana), Andreja Bizjak (Litija) in Lea Sunarič (Žalec), svoj prihod na prvenstvo pa je napovedal tudi Jernej Ajd (Bistrica ob Dravi), ki je pred časom spadal med najboljše teniške rekreativce, potem pa ni več sodeloval na tekmovanjih slovenskega rekreativnega tenis toura.

Na fotografiji je Jernej Ajd. TUKAJ.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.