Tamara Zidanšek osvojila ITF turnir (25.000 $) na Madžarskem

Tamara ZIDANŠEK nadaljuje sanjsko serijo na ITF turnirjih. V štirinajstih dneh je na Madžarskem še drugič stopila na zmagovalno stopničko na turnirju z nagradnim skladom 25.000 $, tretjo letos, deveto v karieri in tretjo na turnirjih s tem nagradnim skladom.

V finalu Hodmezovasarhelya je 18-letna Konjičanka s 4-6 6-2-6-4 premagala 19-letno Čehinjo Karolino MUCHOVO, od katere je bila boljša tudi v polfinalu turnirja v Gyoru prejšnji teden. Tamara je trenutno 222. igralka sveta, svojo prvo zmago na profesionalnih turnirjih pa je dosegla pred dvema letoma na ITF turnirju v Velenju (10.000 $). Pred natančno enim letom pa je z zmago na ITF turnirju v Banja Luki (10.000 $) začela izjemno serijo, ki jo je v enem letu pripeljala na rob najboljše dvestoterice teniških igralk sveta. V tem času je nanizala 59 zmag in 12 porazov. Po turnirju v Hodmezovasarhelyu je ponovno v zmagovitem nizu z desetimi zaporednimi zmagami.

S svojo izjemno delavnostjo, borbenostjo na igrišču in predanostjo tenisu je zagotovo lahko svetel vzor mlajšim igralkam in igralcem in prepričani smo, da je pred njo lepa teniška prihodnost.

Čestitamo !