Deklice na kvalifikacijah za EEP druge, dečki sedmi

Končane so kvalifikacije za nastop na poletnem ekipnem evropskem prvenstvu za deklice in dečke v starostni kategoriji do 14 let.

Deklice so v postavi Živa FALKNER, Pia LOVRIČ in Tjaša KLEVIŠAR v svoji kvalifikacijski skupini po finalnem porazu z ekipo Ukrajine z 0-3 osvojile končno drugo mesto, ki jih vodi na zaključni turnir v italijanski Loano. Turnir bo na sporedu od 1. - 3. julija, poleg slovenske pa bodo med najboljšimi osmimi ekipami nastopile še Estonija, Slovaška, Ukrajina, Danska, Rusija, Češka in Latvija. V kvalifikacijah so pri deklicah v štirih skupinah nastopile ekipe iz 32 držav.

Dečki so v svoji kvalifikacijski skupini po zmagi nad Hrvaško s 3-0 osvojili končno 7. mesto. Slovenijo so zastopali Jon Lan ŠUNTAR, Blaž VIDOVIČ in Nik JURJEVČIČ. Pri dečkih je sicer v kvalifikacijah sodelovalo 33. držav.