Nika Zupančič finalistka na ITF turnirju na Danskem

Nika ZUPANČIČ, 16-letna Novomeščanka, trenutno 434. mladinka sveta še naprej niza zmage na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Odenseju na Danskem. Potem, ko je do četrtfinala nasprotnicam oddala vsega štiri igre, je bila suverena tudi v četrtfinalnem srečanju z domačinko Sofio Nami SAMAVATI. Zmagala je s 6-4 6-3 in se uvrstila v polfinale, kjer je igrala z Britanko Mario BUDIN. Čeprav ji je 10. nosilka BUDINOVA odvzela prvi niz na turnirju je bila Zupančičeva v odločilnem tretjem nizu zanesljivo boljša in je na koncu slavila s 6-4 4-6 6-1. V svojem prvem finalu na ITF turnirjih bo igrala s 14-letno Rusinjo Dario FRAYMAN.

Na mladinskem turnirju Tennis Europe v starostni kategoriji do 16 let, ki se odvija v Čačku, je kot zadnji izmed slovenskih predstavnikov v četrtfinalu izpadel Nik JURJEVČIČ. S 3-6 6-2 6-2 ga je premagal domačin Dimitrije ZUBAC.

V konkurenci dvojic sta se Jurjevčič in Samuel PATE uvrstila v polfinale.