Tadeja Majerič in Dalila Jakupović polfinalistki v Lenzerheideju, Polona Hercog dobila nasprotnico v Wimbledonu, Nik Razboršek izgubil v Kaltenkirchnu

Na ženskem ITF turnirju v Lenzerheideju (25.000 $) sta se Tadeja MAJERIČ in Dalila JAKUPOVIĆ uvrstili v polfinale.

V četrtfinalu je Majeričeva s 6-4 7-5 premagala 23-letno Latvijko Diano MARCINKEVICO, 405. igralko lestvice WTA. Za Majeričevo je to prvi vidnejši rezultat po januarju, ko je osvojila turnir z enakim nagradnim skladom v indijskem Aurangabadu. V polfinalu bo igrala s 7. nosilko, 21-letno Nemko Tamaro KORPATSCH, 310. igralko lestvice WTA.

Uspešna je bila tudi Dalila JAKUPOVIĆ. Brez težav je s 6-2 6-1 odpravila 19-letno Avstrijko Julio GRABHER, 327. igralko lestvice WTA. V polfinalu bo igrala s Hrvatico, 17-letno Nino ALIBALIĆ, 656. igralko lestvice WTA.

Na Futuresu v Kaltenkirchnu je Nik RAZBORŠEK izgubil četrtfinalno srečanje. S 6-1 6-1 ga je premagal 4. nosilec, Francoz Gregoire JACQ.

V Wimbledonu so opravili žreb glavnega turnirja. V članski konkurenci bo nastopila samo Polona HERCOG, ki ima relativno ugoden žreb saj se bon v prvem krogu pomerila s Francozinjo, 26-letno Alize CORNET, trenutno 60. igralko sveta.