Polona Hercog finalistka WTA turnirja serije 125 v Bolu na Braču

Polona HERCOG, naša vodilna teniška igralka na svetovni teniški lestvici ta teden odlično igra na turnirju (115.000 $) v Bolu na Braču. S štirimi zmagami se je uvrstila v finale in s tem že dosegla svoj najboljši izid v tej sezoni, ki ga lahko z zmago samo še nadgradi. V polfinalu je s 6-0 6-2 premagala 21-letno Japonko Nao HIBINO, 71. igralko lestvice WTA, za katero je to prav tako prvi polfinale letos.

Za prvo zmago na turnirjih letos bo Hercogova igrala z zmagovalko srečanja med 18-letno Hrvatico Ano KONJUH (WTA 76) in 30-letno Luksemburžanko Mandy MINELLA, (WTA 186).

V polfinalu ITF turnirja (10.000 $) v Antalyi pa je z nastopi končala Nastja KOLAR. S 6-2 6-0 jo je premagala 1. nosilka, domačinka, 30-letna Pemra OIZGEN (WTA 345).