Ukrajinka najboljša v Mariboru, Nina Potočnik zamudila priložnost za zmago

Na igriščih ŽTK se je končal drugi turnir iz serije Petrol turneja 2016, Infond Open. V igri za naslov smo imeli predstavnico tudi Slovenci, saj je bila finalistka 19-letna Ptujčanka Nina POTOČNIK. Njena nasprotnica v finalu je bila prav tako 19-letna Ukrajinka Marianna ZAKARLYUK. Obe igralki sta bili do tega finala brez osvojenega naslova na turnirjih ITF, sta pa v finalu doslej nastopili po trikrat. V četrtem poskusu je bila uspešnejša Zakarlyukova, ki je zmagala s 3-6 7-5 6-3. Potočnikova je zmago izpustila iz rok v drugem nizu, ko ni uspela izkoristiti štirih zaključnih žog. Obe igralki sta prikazali odličen tenis, organizatorji pa so klub nižjemu denarnemu skladu kot v preteklih letih z izvedbo turnirja zelo zadovoljni, še posebej, ker se je na njem odlično predstavila vrsta mladih Slovenk, ki imajo pred sabo lepo teniško prihodnost.

Nina Potočnik bo imela novo priložnost že prihodnji teden, ko bo nastopila na tretjem turnirju iz serije Petrol turneja 2016, turnirju ZM, ki ga organizira teniškim klub Branik.