Gašper Oblak in Matic Podlipnik ter Anja Gal in Katja Hrkač finalisti DP 16

V Mariboru se končuje letošnje državno teniško prvenstvo v starostni kategorjji do 16 let.

Pri fantih je najprijetnejše presenečenje turnija 22. igralec lestvice TS Gašper OBLAK (LTC), ki je na poti do finala izločil tudi 1. nosilca Miho PERUŠA, v polfinalu pa je bil s 6-3 6-2 boljši od domačina Filipa Jeffa PLANINŠKA.

Tudi drugi finalist ni bil med favoriti, čeprav je Matic PODLIPNIK (Žtk Maribor) na lestvici uvrščen tik za nosilci, na 9. mesto. Na poti do finala je v prvem krogu izločil drugega nosilca Miho VELIČKEGA, v polfinalu pa je bil s 6-3 6-3 boljši tudi od 3. nosilca Toma AŠIČA KOVAČA.

Tudi pri dekletih, kjer je bila konkurenca okrnjena, v finalu ne bo najvišje postavljenih igralk, čeprav sta bili tako Anja GAL (Mima), kot Katja HRKAČ (Medvode) med favoritinjami za naslov. Anja GAL sicer na lestvici zaseda šele 16. mesto, ki pa ni pravi odraz njene igralske vrednosti. V polfinalu je s 6-4 7-5 izločila 8. postavljeno Tjašo KLEVIŠAR. Katja HRKAČ je bila 5. nosilka turnirja, v polfinalu pa je bila s 6-1 6-4 boljša od 4. nosilke Metke KOMAC.