prijava_e
Novice : Arhiv novic 2013 : Oktober 2013

Arhiv novic- oktober 2013

Nika Kovač in Polona Reberšak četrtfinalistki v Umagu, poraz Tadeje Majerič in Petre Rampre

Ljubljana, 31.10.2013

Na ITF turnirju v Umagu (10.000 $) sta se Polona REBERŠAK in Nika KOVAČ uvrstili v četrtfinale.

Nika KOVAČ je v drugem krogu s 6-0 7-6(5) premagala domačinko Silvio NJIRIĆ, Polona REBERŠAK, ki se v zadnjem času na turnirjih ITF redno uvršča med najboljše, pa je bila v drugem krogu s 6-4 2-6 6-4 boljša od Slovakinje Rebecce SRAMKOVE.

Slabše je šlo ta teden na sicer močnejšem ITF turnirju v Barnstaplu v Veliki Britaniji (75.000 $) Tadeji MAJERIČ, ki je ta teden dosegla najvišjo uvrstitev v karieri, 112. mesto na svetovni ženski teniški lestvici. V drugem krogu jo je s 6-3 7-6(1) premagala 22. letna Rusinja Marta SIROTKINA.

V drugem krogu je z nastopi na ITF turnirju v New Braunfelsu v ZDA (50.000 $) končala tudi Petra RAMPRE. Premagala jo je 17. letna domačinka Louisa CHIRICO, ki je zmagala z rezultatom 6-1 6-2. TUKAJ.

Janez Semrajc in Mike Urbanija četrtfinalista Futuresa v Umagu, Tom Kočevar Dešman odličen na Kreti

Ljubljana, 31.10.2013

Na Futuresu v Umagu sta se v četrtfinale uvrstila Janez SEMRAJC in Mike URBANIJA.

Janez SEMRAJC je v drugem krogu kot drugi nosilec s 4-6 6-1 6-3 premagal Hrvata Antonia SANĆIĆA in bo v četrtfinalu igral s Hrvatom Franjom RASPUDIĆEM, ki je s 4-6 6-4 6-4 izločil našega Nika RAZBORŠKA.

Mike URBANIJA je bil s 6-3 6-2 boljši od Avstrijca Nikolausa MOSERJA. Njegov četrtfinalni nasprotnik bo Hrvat Duje KEKEZ.

V drugem krogu sta z nastopi končala Tomislav TERNAR katerega je s 5-7 7-5 6-0 premagal 1. nosilec Toni ANDROIĆ in Tilen ŽITNIK od katerega je bil s 6-3 6-2 boljši Švicar Jens HAUSER.

V konkurenci dvojic so se v polfinale uvrstili Sašo BENDE in Tomislav TERNAR, ki sta združila moči ter Janez SEMRAJC, ki igra v paru s Hrvatom Antoniom SANĆIĆEM.

Četrtfinalist je na Futuresu na Kreti tudi Tom KOČEVAR DEŠMAN. V drugem krogu je z rezultatom 6-1 6-2 premagal Čeha Roberta RUMLERJA. V četrtfinalu bo igral s 4. nosilcem, Avstrijcem Dennisom NOVAKOM.

Tom je tudi že v polfinalu konkurence dvojic. Igra v paru s Srbom Mikijem JANKOVIĆEM. TUKAJ.

Rok Sitar, Tamara Zidanšek in Ana Oparenovič izgubili četrtfinalne obračune v Budimpešti, Jan Kupčič polfinalist na Kanarskih otokih

Ljubljana, 31.10.2013

Na ITF turnirju v Budimpešti, turnir je 4. ranga, so med posamezniki naši predstavniki nastope končali v četrtfinalu. Rok SITAR, ki je v drugem krogu z rezultatom 2-6 7-6(3) 7-5 premagal Srba Luko SUĆEVIĆA, je v četrtfinalu s 3-6 5-7 izgubil s Hrvatom Alenom ROGIĆEM HADŽALIĆEM.

Ana OPARENOVIČ je v drugem krogu s 7-6(5) 6-1 premagala Makedonko Tanjo STOJANOVSKO, v četrtfinalu pa je morala premoč priznati 15. letni Romunki Oani GAVRILI, ki je zmagala s 6-0 6-3. Tamara ZIDANŠEK je bila v drugem krogu s 6-3 6-0 boljša od Romunke Ariane SAKI, v četrtfinalu pa jo je z rezultatom 7-5 6-1 premagala 3. nosilka, še ena 15. letna Romunka, Iulia Maria IVASCU.

Odlično pa gre Ani in Tamari v konkurenci dvojic. Uvrstili sta se v finale, potem ko sta v polfinalu z rezultatom 6-7(7) 6-2 [11-9] premagali 2. nosilki, Avstrijki Miro ANTONITSCH in Karoline KURZ. V finalu bosta igrali s prvima nosilkama, mladima Romunkama Iulio Mario IVASCU in Andreeo Amalio ROSCO.

Na turnirju TE do 12 let na Kanarskih otokih odlično igra Jan KUPČIČ. V četrtfinalu je z rezultatom 6-3 6-0 odpravil Portugalca Francisca CORREIO in se uvrstil v polfinale. TUKAJ.

Dober začetek Petre Rampre v ZDA, v Umagu zmaga za Niko Kovač in Polono Reberšak, porazi za Nino Potočnik, Mašo Marc in Natalijo Šipek

Ljubljana, 31.10.2013

Na ITF turnirju z nagradnim skladom 50.000 $ v New Branfelsu v ZDA je v prvem krogu Petra RAMPRE s 6-0 6-0 premagala 19. letno Američanko Blair SHANKLE.

Na ITF turnirju z nagradnim skladom 10.000 $ v Umagu nastopa šest Slovenk.

V prvem krogu sta zmagi vknjižili Nika KOVAČ, ki je s 6-2 6-4 premagala Ukrajinko Alyono SOTNIKOVO in

Polona REBERŠAK, ki je bila s 7-6(5) in 6-4 boljša od Italijanke 21. letne Giulie SUSSARELLO.

Kvalifikantka Nina POTOČNIK je s 3-6 0-6 izgubila s 17. letno Čehinjo Barboro KREJCIKOVO, ki je prejšnji teden v finalu Dubrovnika v treh nizih premagala našo Polono REBERŠAK.

Tudi naša druga kvalifikantka Maša MARC se je poslovila v prvem krogu glavnega turnirja. S 7-5 6-4 jo je premagala 1. nosilka, 20. letna Madžarka Agnes BUKTA.

Zelo vzpodbudno je srečanje z odlično slovaško mladinko, 16. letno Kristino SCHMIEDLOVO, trenutno 29. mladinko sveta, začela Natalija ŠIPEK, tretja slovenska kvalifikantka. Prvi niz je dobila v podaljšani igri s 7-6(5), v nadaljevanju pa ni več šlo in Slovakinja je naslednja dva niza dobila s 6-2 in 6-3. TUKAJ.

Tamara Zidanšek, Ana Oparenovič in Rok Sitar v drugi krog ITF turnija v Budimpešti, Jan Kupčič na Kanarskih otokih

Ljubljana, 30.10.2013

V premoru, ki trenutno vlada na domačih igriščih, naši mladi igralci in igralke ne počivajo in nabirajo točke na mednarodnih članskih in mladinskih turnirjih. Nekaj mladink je nastopilo v Umagu na članskem turnirju, nekaj fantov in deklet pa je ta teden v budimpešti, kjer poteka mednarodni ITF turnir do 18 let. Turnir je 4. ranga.

V glavnem turnirju pri fantih nastopa samo Rok SITAR in v prvem krogu je z 0-6 6-4 6-2 premagal domačega povabljenca, 15. letnega Akosa KOTORMANA.

V kvalifikacijah je nastopil Grega BOH in izgubil v drugem krogu.

Pri dekletih sta bili v prvem krogu glavnega turnirja uspešni Tamara ZIDANŠEK in Ana OPARENOVIČ.

Tamara ZIDANŠEK je na turnriju 6. nosilka, v prvem krogu pa je s 6-1 6-2 premagala Italijanko Vereno MELISS. Ana OPARENOVIČ je s 6-3 2-6 6-3 premagala Britanko Emo LAZIC.

V kvalifikacijah je nastopila Zala DOVNIK in tesno, v treh nizih, izgubila srečanje zadnjega kroga kvalifikacij.

Na turnirju TE do 12 let, ki se odvija v teldu na Kanarskih otokih, turnir je 3. kategorije, se je Jan KUPČIČ uvrstil v drugi krog. V prev je s 6-1 6-1 premagal Belgijca Valeria GERONEJA.

Na turnirju TE do 14 let, turnir je 3. ranga, na Cipru je nastopil Mark MESARIČin se uvrstil med 16 najboljših. V kvalifikacijah je zabeležil tri zmage, zmagal je tudi v prvem krogu glavnega turnirja, nato pa v drugem krogu izgubil s Francozom . Tudi ta se je v glavni turnir uvrstil iz kvalifikacij, v prvem krogu pa premagal 2. nosilca. TUKAJ.

Tom Kočevar Dešman z zmago začel turnir v Grčiji, v Umagu zmagali Mike Urbanija,Tomislav Ternar, Tilen Žitnik, Janez Semrajc in Nik Razboršek

Ljubljana, 30.10.2013

Tom KOČEVAR DEŠMAN še tretji teden ostaja v Grčiji, kjer igra na turnijih serije Futures. Na prvem turnirju je končal v prvem krogu, na drugem v drugem krogu in zmagal med dvojicami, tokrat pa je v prvem krogu premagal 6. nosilca, 31. letnega Grka Alexandrosa JAKUPOVICA s 6-3 6-1.

Na Futuresu v Umagu je v glavnem turnirju prvi nastopil Mike URBANIJA in to uspešno. Premagal je 3. nosilca, 26. letnega Bolgara Tihomira GROZDANOVA s 6-2 4-6 6-3.

Zmagi sta v prvem krogu zabeležila tudi Nik RAZBORŠEK, ki je bil s 6-4 3-6 6-1 boljši od 21. letnega Italijana Alessandra COLELLE in Tomislav TERNAR, ki je bil s 6-1 6-4 boljši od Hrvata Matea FABERJA.

V prvem krogu je bil uspešen tudi kvalifikant Tilen ŽITNIK, ki je z rezultatom 6-0 6-4 premagal Rusa Magomeda AKAEVA.

Edini, ki je doslej izgubil je bil kvalifikant Miha MLAKAR. S 6-4 7-5 ga je premagal domačin Antonio SANĆIĆ.

Z zmago je slovenske nastope v sredo zaključilJanez SEMRAJC, ki je s 6-4 6-4 premagal Nemca Iva MIJICA.

Vse rezultate najdete TUKAJ.

Blaž Kavčič v četrtfinalu ATP Challengerja v Seulu, Blažu Roli spodrsnilo v drugem krogu Casablance

Ljubljana, 30.10.2013Po krajši pavzi je ta teden na delu ponovno Blaž KAVČIČ. Odpravil se je na ATP Challenger v Seul. Na turnirju je 3 nosilec, v prvem krogu pa je igral z 22. letnim Japoncem Shuichijem SEKIGUCHIJEM, 270. igralcem sveta.

Japonec je srečanje, po izgubljenem prvem nizu s 4-6 in pri zaostanku 0-3 v drugem, predal.

Blaž KAVČIČ je bil uspešen tudi v drugem krogu, ko je igral s kvalifikantom iz Tajske, 22-letnim Tsung-Hua YANGOM, 293. igralcem lestvice ATP in zmagal z rezultatom 7-5 6-3.

V četrtfinalu bo igral s Kitajcem, 23. letnim, 272. igralcem lestvice ATP, Ze ZHANGOM.

Tudi Blaž ROLA je po tednu počitka ponovno na turnirju. V maroški Casablanci je nastopil na ATP Challengerju z nagradnim skladom 30.000 €. Na turnirju je bil 5. nosilec, v prvem krogu pa je igral z domačim povabljencem, 26. letnim Yassinom IDMBAREKOM, 745. igralcem sveta in zmagal z rezultatom 6-1 6-4.

V drugem krogu je danes igral z 21. letnim Srbom Filipom KRAJINOVIĆEM, 243. igralcem lestvice ATP in izgubil v dveh tesnih nizih z rezultatom 6-7(3) in 6-7 (11) TUKAJ.

V glavni turnir Umaga skozi kvalifikacije tri dekleta in dva fanta

Ljubljana, 28.10.2013

V Umagu se začenjajo tekme glavnega žreba na ITF turnirjih za ženske in moške. Oba turnirja imata nagradni sklad 10.000 $.
Pri dekletih so bile v zadnjem krogu kvalifikacij uspešne Maša MARC, Nina POTOČNIK in Natalija ŠIPEK, izgubila je Manca PISLAK.

Poleg njih bodo v glavnem turnirju nastopile še Polona REBERŠAK ter dve igralki s posebnim povabilom, Nika KOVAČ in Laura Sarah AMBROŽIČ.

Pri fantih sta bila v kvalifikacijah uspešna Miha MLAKAR in Tilen ŽITNIK.

V zadnjem krogu kvalifikacij sta izgubila Sašo BENDE in Blaž BIZJAK.

V glavnem turnirju bodo nastopili še Janez SEMRAJC, Nik RAZBORŠEK, Mike URBANIJA in Tomislav TERNAR. TUKAJ.

Slovenija v prvem krogu Davisovega pokala s Portugalsko

Ljubljana, 28.10.2013

Slovenija, ki si je letos z zmago nad JAR v Tivoliju izborila obstanek v I. EA skupini Davisovega pokala je dobila nasprotnika za sezono 2014.

Od 31. januarja do 2. februarja bo gostila ekipo Portugalske.

Slovenija bo tudi izbirala podlago, na kateri se bo srečanje igralo.

Naša ekipa tako ponovno začenja pot proti svetovni skupini Davisovega pokala in žreb ji je bil tokrat dokaj naklonjen.

V primeru zmage z ekipo Portugalske bi si naši fantje že zagotovili obstanek v prvi evroafriški skupini Davisovega pokala, v drugem krogu v začetku aprila 2014 pa bi jih nato čakal obračun z Izraelom za napredovanje v kvalifikacije za svetovno skupino. V primeru poraza s Portugalsko pa bi bil boj za obstanek precej hud, saj bi bili v tem primeru mogoči nasprotniki ekipe Hrvaške, Rusije ali Poljske.

Portugalska, ki je v letu 2013 nastopala v drugi EA skupini, si je napredovanje zagotovila po dveh prepričljivih zmagah proti Beninu in Litvi ter tesni po tesni zmagi s 3:2 proti Moldaviji. Za Portugalsko so igrali Joao SOUSA (47. na lestvici ATP), Gastao ELIAS (158.), Pedro SOUSA (217.) in Rui MACHADO (278.). TUKAJ.

Tadeja Majerič, Dalila Jakupović, Blaž Rola, Nik Razboršek in Mike Urbanija do novih najvišjih uvrstitev v karieri

Ljubljana, 28.10.2013

Na najnovejši letvici WTA sta Tadeja MAJERIČ in Dalila JAKUPOVIĆ po uspešnem nastopu pred štirinajstimi dnevi v Lagosu prišli do najvišjih uvrstitev v karieri.

Tadeja MAJERIČ se je že povsem približala najboljši stoterici in je ta teden na 112. mestu. Trideset mest je pridobila Dalila JAKUPOVIĆ, ki se je prvič v karieri spustila pod številko 300 in je na 270. mestu.

Trdno ostaja med jaboljšimi 100 igralkami Polona HERCOG, ki je pridobila 2 mesti in je ta teden 66. igralka sveta. Petra RAMPRE ostaja tretja med Slovenkami na 210. mestu, Maša ZEC PEŠKIRIČ je na 259., Nastja KOLAR pa na 335. mestu. Polona REBERŠAK je na 728. mestu, točke iz Dubrovnika pa se ji bodo pripisale prihodnji teden.

Na lestvici ATP ostaja vodilni igralec med Slovenci Aljaž BEDENE na 89. mestu, Blaž KAVČIČ je na 106. mestu, Grega ŽEMLJA je ta teden na 116. mestu.

Blaž ROLA je skočil za 5 mest in z novo najboljšo uvrstitvijo v karieri zaseda 179. mesto.

Največji premik na lestvici pa je uspel Janezu SEMRAJCU, ki je pridobil 60 mest in je ta teden na 344. mestu, s čemer se je zelo približal svoji najboljši uvrstitvi v karieri, to je 328. mestu, na katerem je bil leta 2009.

Do nove najvišje uvrstitve v karieri je ta teden prišel tudi Nik RAZBORŠEK, ki je pridobil 54 mest in je na 633. mestu. Nove karierne uvrstitve se ta teden veseli tudi Mike URBANIJA, ki je pridobil 16 mest in je na 648. mestu. Čestitke vsem ! TUKAJ.

Konec nastopov za Nastjo Kolar in Anjo Prislan v Carigradu in Nantesu

Ljubljana, 26.10.2013

Na ITF turnirju (25.000 $) v Carigradu je v kvalifikacijah nastopila Nastja KOLAR.

Nastja je bila 4. nosilka kvalifikacij, v prvem krogu pa je s 6-0 in 6-1 premagala 17. letno domačinko Gulen GULDAS.

V drugem krogu je igrala s Švicarko Xenio KNOLL in izgubila z 2-6 4-6.

V glavnem turnirju je prijavljena Maša ZC PEŠKIRIČ. br>
V francoskem Nantesu je v kvalifikacijah ITF turnirja (50.000 $+H) nastopila Anja PRISLAN. V prvem krogu je s 4-6 7-5 6-2 premagala 21. letno Švicarko Sandy MARTI, v drugem krogu pa je izgubila s 7. nosilko, Nemko Christino SHAKOVETS s 3-6 6-2 4-6. TUKAJ.

Naši igralci in igralke še naprej uspešni v kvalifikacijah ITF turnirjev v Umagu

Ljubljana, 26.10.2013

V Umagu sta se z drugim krogom kvalifikacij nadaljevala moški in ženski turnir serije ITF, oba z nagradnim skladom 10.000 $.

Kot običajno bližnje prizorišče za nastop izbere veliko število slovenskih igralcev in igralk, zato tudi tokrat ni nič drugače.

V prvem krogu kvalifikacij so bili uspešni Blaž BIZJAK, Marko LAZIČ, Sašo BENDE, Jan DERNIČ in Miha MLAKAR. Tilen ŽITNIK je bil prost, izpadel je Žiga PAPEŽ.

V drgem krogu so zmagali Blaž BIZJAK, Sašo BENDE, Miha MLAKAR in Tilen ŽITNIK, izgubila sta Jan DERNIČ in Marko LAZIĆ.

V glavnem turnirju so prijavljeni Janez SEMRAJC, Mike URBANIJA, Nik RAZBORŠEK in Tomislav TERNAR.

Z nastopi so začela tudi dekleta. V kvalifikacijah so v prvem krogu zmagale Tjaša JERŠE, ki je premagala klubsko kolegico Stanio RAKOČEVIĆ, Maša MARC, Natalija ŠIPEK, ki je bila boljša od Sare DJURDJEVIĆ, Manca PISLAK, Sara PALČIČ in Nina POTOČNIK. V prvem krogu je bila prosta Pia ČUK, izgubili pa sta še Eva ZAGORAC in Lara GLAVIČ

V drugem krogu so bile uspešne Maša MARC, Nina POTOČNIK, Natalija ŠIPEK in Manca PISLAK. Izpadli sta Tjaša JERŠE in Pia ČUK.

V glavnem turnirju je prijavljena Polona REBERŠAK. TUKAJ.

Polona Reberšak izgubila finale Dubrovnika, Nik Razboršek in Mike Urbanija zmagovalca med dvojicami, zmaga tudi Tomu Kočevarju Dešmanu v dvojicah Krete

Ljubljana, 26.10.2013

Na ITF turnirju v Dubrovniku (10.000 $) se je Polona REBERŠAK uvrstila v finale, kjer pa je izgubila srečanje s Čehinjo Barboro KREJCIKOVO. Ta je bila boljša z rezultatom 6-1 3-6 6-0. Za Polono REBERŠAK je bilo to tretje finale na turnirjih serije ITF v karieri in prvo letos.

Sicer pa je na poti do finala Polona v drugem krogu s 6-0 6-1 premagala Nemko Deborah KERFS, v četrtfinalu pa je bila njena nasprotnica Čehinja Gabriela PANTUCKOVA, sicer partnerica v igri dvojic.

Polona je po izgubljenem prvem nizu s 6-7 (1), drugi in tretji niz dobila s 6-3 in 62.

V polfinalu je igrala s 1. nosilko, 19. letno Agnes BUKTA iz Madžarske.

Polona je bila tudi v polfinalu suverena in je zmagala z rezultatom 6-3 6-4.V konkurenci dvojic sta Polona REBERŠAK in Gabriela PANTUCKOVA nastope končali v polfinalu, kjer sta ju s 6-4 6-4 premagali 2. nosilki Madžarka Agnes BUKTA in Slovakinja Vivien JUHASZOVA.

Na moškem turnirju serije Futures sta se v Dubrovniku na zmagovalne stopničke povzpela Mike URBANIJA in Nik RAZBORŠEK. Potem ko sta v četrtfinalu s 6-4 4-6 [10-5] izločila 2. nosilca turnirja dvojic Tomislava BRKIĆA (BiH) in Mateja DELIĆA (Cro), sta bila v polfinalu s 6-4 2-6 [10-4] boljša še od 3. nosilcev, Srbov Nikole ČAĆIĆA in Miljana ZEKIĆA.

Za zmago na turnirju sta morala v finalu premagati še 4. nosilca Čeha Mareka MICHALICKO in Dominika SUCA. To jima je tudi uspelo, še tretjič pa je o zmagovalcu srečanja odločala podaljšana igra oz. tie-break v tretjem nizu. Mike in Nik sta bila boljša z rezultatom 7-6(3) 2-6 [10-8].

Na Futuresu na Kreti se je zmage v konkurenci dvojic veselil Tom KOČEVAR DEŠMAN. Igral je z Nemcem Torstenom WIETOSKO s katerim sta v finalu z rezultatom 6-3 4-6 [10-3] premagala Čeha Romana JEBAVYA in Vaclava SAFRANEKA.

Čestitke ! TUKAJ.

Katarina Srebotnik že sedmič na zaključnem turnirju sezone, tudi tokrat brez končne zmage

Ljubljana, 25.10.2013

Katarina SREBOTNIK je tudi letos nastopila na zaključnem turnirju serije WTA v konkurenci dvojic, tokrat z Nadio PETROVO. To je bil njen sedmi nastop s četrto različno soigralko. Pred tem je na zaključku nastopila s Tino KRIŽAN, Ai SUGIJAMA in Kveto PESCHKE.

Nadia PETROVA je tokrat na zaključni turnir prišla po ne povsem ozdravljeni poškodbi, ki jo je pestila to sezono in zaradi česar sta s Katarino po Wimbledonu skupaj nastopili le še dvakrat, na OP ZDA in v Luksemburgu.

Katarina SREBOTNIK je letošnjo sezono končala kot igralka z največ dobljenimi dvoboji med dvojicami. Vknjižila je 54 zmag in 17 porazov (doslej v karieri 600 zmag in 272 porazov). Skupaj je doslej osvojila 34 turnirjev z 12 različnimi soigralkami.

Letos sta se za skupno nastopanje odločili z Rusinjo Nadio PETROVO, a jima je načrte prekrižala poškodba PETROVE, ki pod vprašaj postavlja tudi njuno sodelovanje v naslednji sezoni. O tem, ali bosta nadaljevali s skupnimi nastopi, se bosta odločili po zaključnem turnirju, na katerem prav zaradi slabše forme Nadie PETROVE in malo skupnimi tekmami v zadnjem času nista imeli velikih pričakovanj.

Njuna bojazen je bila upravičena saj sta prvo srečanje na koncu tudi izgubili. V prvem srečanju, ki je bilo hkrati že polfinale sta igrali proti Peng SHUAI in Hsieh SU-WEI, ki sta sezono končali kot druga dvojica sveta.

Azijski igralki sta bili boljši z rezultatom 7-6(5) 6-2. Prvi nastop je bil hkrati zadnji na letošnjem mastersu, kljub temu pa je obema igralkama navrgel po 57.500 $.

Foto:wta

TUKAJ.

TRK je na zadnji seji sprejela koledar tekmovanj in nekatere spremembe pri žogah in igrišču za midi tenis

Ljubljana, 24.10.2013

Tekmovalno-registracijska komisija TZS je na zadnji seji, ta je bila 21.10.2013, poleg ostalega obravnavala in potrdila koledar tekmovanj za zimsko sezono 2013-2014, na pobudo Strokovenga sveta TZS pa sprejela spremembe pri nekaterih igralnih žogah in dimenziji igrišča za MIDI tenis.

Nova uradna žoga v kategoriji mini tenis je RED (rdeča večja žoga), v kategoriji midi tenis ORANGE (oranžna žogica), v kategoriji tenis do 10 let GREEN (zelena) in v kategoriji tenis do 11 let je to normalna teniška žoga (ena izmed uradnih žog Babolat).

Z zimsko sezono 2013/2014 se kot nova uradna žoga doda Babolat TEAM žoga, ki je dovoljena v vseh kategorijah.

Pomembna je tudi sprememba pri dimenziji igrišča za MIDI tenis. Ta se odslej tudi v zimski sezoni igra na CELEM igrišču – MIDI TENIS A (enako kot v poletni sezoni).

Iz navedenega razloga se bosta dva turnirja v zimski sezoni v kategoriji 8-11 let igrala na dveh lokacijah.

Ostali zaključki sestanka TRK bodo razvidni iz zapisnika, ki bo objavljen prihodnji teden. TUKAJ.

Tadeja Majerič poražena v polfinalu Lagosa II, Petra Rampre izgubila v drugem krogu ITF turnirja v ZDA

Ljubljana, 24.10.2013

Tadeja MAJERIČ se je na ITF turnirju v Lagosu še drugi teden zapored uvrstila v polfinale, a tokrat so se v polfinalu njeni nastopi tudi končali.

V četrtfinalu se je, po izgubljenem prvem nizu z Avstrijko Melanie KLAFFNER z 0-6, izvlekla v dramatični podlajšani igri drugega niza, ki jo je dobila na 6. Tretji niz je nato odločila v svojo korist s 6-3.

V polfinalu pa ni več šlo. Tudi zanjo je bila, tako kot pred njo za Dalilo JAKUPOVIĆ, usodna Italijanka Gioia BARBIERI. 22. letna igralka iz italijanskega Forlimpopolia , ki na lestvici WTA 356. mesto, je slavila z rezultatom 6-2 6-1.

V Lagosu smo sicer računali na slovenski polfinale, a do njega ni prišlo, saj je bila Dalila JAKUPOVIĆ v četrtfinalu nerazpoložena za igro in po vrsti neprisiljenih napak je srečanje z Italijanko Gioio BARBIERI, premagala jo je v četrtfinalu prejšnji teden, izgubila z 1-6 0-6.

Petra RAMPRE je ta teden nastopala na ITF turnirju v Florencu (25.000 $). Na turnirju je bila 8. nosilka, v prvem krogu pa je s 6-1 6-3 premagala domačinko, 16. letno Mercedes HAMMOND.

V drugem krogu je igrala z domačo kvalifikantko, 17. letno Christino MAKAROVO in izgubila z rezultatom 6-2 6-7(5) 2-6. TUKAJ.

Nik Razboršek izgubil v drugem krogu Futuresa v Dubrovniku

Ljubljana, 24.10.2013

Po izjemnem prejšnjem tednu, ko so z rezultati navdušili prav vsi naši fantje na Futuresu v Dubrovniku, ta teden zvezde niso na njihovi strani. Po hitrem slovesu Ternarja in Urbanije v prvem krogu, se je v drugem krogu moral posloviti še Nik RAZBORŠEK. Z rezultatom 6-3 6-1 ga je premagal Nemec Richard BECKER.

Naši igralci danes nastopajo še v polfinalnih tekmah dvojic. Srečanje je že končal in izpadel Tomislav TERNAR, ki je igral v paru z Bolgarom Tihomirjem GROZDANOVIM. Z 2-6 6-1 [10-8] sta ju premagala Čeha Marek MICHALICKA in Dominik SUC.

Polfinalno srečanje že igrata tudi Nik RAZBORSEK in Mike URBANIJA. TUKAJ.

Veterani Branika zmagovalci veteranske lige 2013

Ljubljana, 23.10.2013

V Velenju je 5. in 6. oktobra potekal play off letošnje veteranske lige.

V polfinalu je ekipa ŠTK Velenje premagala veterane Domžal s 6-3, v drugem polfinalu pa so bili veterani TK Branik Maribor boljši od ekipe veteranov ŽTK Maribor.

V izenačenem finalnem obračunu je ekipa TK Branik Maribor s 5-4 premagala ekipo veteranov ŠTK Velenje.

Čestitke zmagovalcem ! TUKAJ.

Tadeja Majerič in Dalila Jakupović že v četrtfinalu Lagosa II, Petra Rampre zmagala v uvodnem srečanju v ZDA

Ljubljana, 23.10.2013

Tadeja MAJERIČ in Dalila JAKUPOVIĆ na ITF turnirju v Lagosu ne popuščata in vse več je možnosti, da se bosta pomerili v polfinalu.

Tudi v drugem krogu 25.000 $ vrednega turnirja sta obe zmagali in se uvrstili v četrtfinale.

Tadeja MAJERIČ, na turnirju je 1. nosilka, je s 6-2 6-1 premagala Britanko Emily WEBLEY-SMITH, Dalila JAKUPOVIĆ, na turnirju zaseda mesto 7. nosilke, je bila s 6-3 6-3 boljša od Rusinje Anne MORGINE.

Z zmago je nastope na ITF turnirju (25.000 $) v ameriškem Florencu začela Petra RAMPRE. V prvem krogu je s 6-1 6-3 premagala 16. letno domačinko Mercedes HAMMOND. TUKAJ.

Nik Razboršek in Polona Reberšak v drugi krog Dubrovnika

Ljubljana, 23.10.2013

Drugi teden na Futuresu v Dubrovniku naši fantje niso začeli tako uspešno kot preteklega. Tudi udeležba je tokrat skromnejša, saj so nastopili le Nik RAZBORŠEK, Tomislav TERNAR in Mike URBANIJA.

V drugi krog je napredoval le Nik RAZBORŠEK po predaji Avstrijca Michaela LINZERJA. Ta mu je srečanje predal po prvi odigrani igri.

Tomislav TERNAR, ki se je na glavni turnir prebil skozi kvalifikacije je s 6-3 1-6 2-6 izgubil z drugim nosilcem Damirjem DZUHMURJEM, Mike URBANIJA je moral premoč priznati Avstrijcu Bjornu PROPSTU. Ta je bil boljši z rezultatom 3-6 7-6(2) 6-4.

Bolje jim je šlo v konkurenci dvojic, kjer so se vsi trije uvrstili v polfinale.

Uspešna pa je bila Polona REBERŠAK. V prvem krogu ženskega turnija z nagradnim skladom 10.000 $ je s 6-2 7-5 premagala 3. nosilko, Ukrajinko Alyono SOTNIKOVO in se ji tako oddolžila za četrtfinalni poraz prejšnji teden. TUKAJ.

Tadeja Majerič in Dalila Jakupović nadaljujeta zmagoviti niz v Nigeriji, uspešne tudi naše dvojice v Dubrovniku

Ljubljana, 22.10.2013

Še drugi teden ostajata v nigerijskem Lagosu Tadeja MAJERIČ in Dalila JAKUPOVIĆ. Tudi ta teden namreč Lagos gosti igralke na ITF turnirju z nagradnim skladom 25.000 $. Na drugem turnirju je ponovno 1. nosilka Tadeja MAJERIČ, Dalila JAKPOVIĆ pa zaseda mesto 7. nosilke.

Tudi drugi turnir sta odlično začeli, saj sta skupaj oddali vsega eno igro.

Tadeja MAJERIČ je v udvodnem srečanju s 6-0 6-0 premagala domačo povabljenko, 31. letno Blessing ANUNO. Tudi Dalila JAKUPOVIĆ je v prvem krogu naletela na igralko s posebnim povabilom, le da 15 let mlajšo. S 6-1 in 6-0 je premagala 16. letno Sarah ADEGOKE.

Obe naši igralki se tokrat nahajata v zgornji polovici žreba, tako da se lahko ob uspešnih igrah srečata že v polfinalu.

Na ITF turnirju v Dubrovniku (10.000 $) sta se v konkurenci dvojic Polona REBERŠAK in Gabriela PANTUCKOVA uvrstili v polfinale. V četrtfinalu sta s 6-1 6-2 premagali domačinki Nino ALIBALIĆ in Marijana VLAHINIĆ.

Z zmagama pa so začeli turnir dvojic v Dubrovniku Nik RAZBORŠEK, Mike URBANIJA in Tomislav TERNAR. Vsi trije so se uvrstili v četrtfinale. TUKAJ.

Tomislav Ternar čez kvalifikacije na Futuresu v Dubrovniku, poraz Nastje Kolar v Izraelu

Ljubljana, 21.10.2013

Nadaljujejo se turnirji ITF in Futures z udeležbo naših igralk in igralcev.

Dubrovnik še drugi teden zapored gosti igralce in igralke na turnirjih serije ITF.

V kvalifikacijah moškega turnirja je nastopil Tomislav TERNAR in trikrat zmagal ter se uvrstil v glavni turnir. Tu bo v prvem krogu igral z 2. nosilcem Damirjem DZUHMURJEM iz BiH. V glavnem turnirju bosta nastopila tudi Nik RAZBORŠEK, ki bo igral z Avstrijcem Michaelom LINZERJEM in Mike URBANIJA, ki se bo v prvem krogu pomeril z Avstrijcem Bjornom PROPSTOM.

Na ženskem turnirju z nagradnim skladom 10.000 $ je v drugem krogu Natalija ŠIPEK izgubila z Gabrielo PANTUCKOVO z 0-6 4-6. V glavnem turnirju bo nastopila Polona REBERŠAK, ki bo igrala z Ukrajinko Alyono SOTNIKOVO. Prejšnji teden je bila v četrtfinalu boljša SOTNIKOVA in Poloni se ponuja priložnost za oddolžitev za poraz.

Na ITF turnirju v izraelski Herzlii (25.000 $) je nastopila Nastja KOLAR, ki pa se je poslovila že po prvem krogu. Premagala jo je 1. nosilka turnirja, 97. igralka sveta, Ukrajinka Julia GLUSHKO. Ta je zmagala z 1-6 6-4 6-3 TUKAJ.

Zaključni WTA turnir posameznic in dvojic gosti Carigrad, tudi Katarino Srebotnik

Ljubljana, 21.10.2013

Najboljši igralci in igralke počasi zaključujejo teniško sezono 2013.

Ta teden najboljših osem igralk sveta med posameznicami (zaradi poškodbe manjka Maria SHARAPOVA, nadomestila jo je Angelique KERBER) nastopa na zaključnem turnirju v Carigradu, ki gosti tudi štiri najboljše dvojice sveta. Med njimi sta tudi Katarina SREBOTNIK in Nadia PETROVA, ki sta v točkovanju za uvrstitev v Carigrad osvojili tretje mesto.

Osem igralk je razdeljenih v dve round-robin skupini. V rdeči skupini so Serena Williams, Petra Kvitova, Agnieszka Radwanska in Angelique Kerber, belo skupino sestavljajo Victoria Azarenka, Li Na, Sara Errani in Jelena Janković.

Največ zaporednih zmag je doslej uspelo nanizati Martini NAVRATILOVI, zmagala je 21-krat zapored, sledita ji Chris EVERT in Monica SELEŠ z 12-timi zaporednimi zmagami. Serena WILIAMS začenja letošnji finale z 10-timi zaporednimi zmagami v letih 2009 in 2012, ko je osvojila tudi naslova, medtem ko v letih 2010 in 2011 ni nastopala.

Viktoria AZARENKA in Serena WILIAMS sta edini igralki, ki sta letos osvojili turnir za Grand Slam. AZARENKA je zmagala v Avstraliji, Sereni WILLIAMS sta šla naslova v Parizu in New Yorku. Lastnica četrtega naslova Marion BARTOLI je medtem končala kariero.

Med udeleženkami je tudi Jelena JANKOVIĆ, nekdanja številka 1 svetovnega tenisa, ki se je prvič po letu 2010 vrnila med najboljših deset igralk na svetu.

Igralke se bodo borile za nagrade v višini 6 mio $. V konkurenci posameznic bo igralka, ki bo izpadla v sistemu tekmovanja RR in ne bo zabeležila nobene zmage prejela ček v višini 135.000 $. Zmagovalka turnirja bo prejela, če ne bo izgubila nobenega srečanja v sistemu RR, ček v višini 2.145.000 $.

Tudi v konkurenci dvojic so nagrade zavidljive. Par, ki bo izpadel v polfinalu bo prejel 115.000 $, finalistki bosta prejeli 230.000 $, zmagovalki pa si bosta razdelili 460.000 $.

Zaključni turnir moških bo 4. novembra v Londonu. TUKAJ.

Aljaž Bedene novi vodilni Slovenec na lestvici ATP, Blaž Rola znova rekordno, Grega Žemlja zapušča stoterico

Ljubljana, 21.10.2013

Aljaž BEDENE je novi vodilni slovenski teniški igralec na svetovni računalniški teniški lestvici. Ta teden je sicer izgubil sedem mest, a se še vedno nahaja v prvi stoterici na 89. mestu.

Blaž KAVČIČ je pridobil dve mesti in je na 107. mestu, kar 35 mest pa je izgubil Grega ŽEMLJA, ki tako zapušča najboljšo stoterico in je ta teden na 116. mestu. Takšen padec je doživel zaradi izgubljenih točk, ki jih je lani v tem času dobil na polfinalu ATP turnirja na Dunaju, letos pa tam zaradi zdravstvenih težav ni nastopil.

Do nove najvišje uvrstitve v karieri je ta teden prišel Blaž ROLA. Prodobil je 6 mest in se ustavil pri številki 184.

Napredoval je tudi Janez SEMRAJC, ki je pridobil 15 met in ta teden na 404. mestu. Ostali naši igralci so ta teden vknjižili minuse in so malenkostno nazadovali.

Pri dekletih ostaja najvišje Polona HERCOG, ki je z nastopom v Luksemburgu zaključila letošnjo sezono. Po težavah s poškodbami v začetku leta je 68. mesto odlična uvrstitev in izhodišče za naslednjo sezono.

Tudi ostale naše igralke so se na lestvici premaknile le nekaj mest v plus ali minus in tako ostaja druga Slovenka na lestvici Tadeja MAJERIČ (117), Petra RAMPRE (208) Maša ZEC PEŠKIRIČ (259), Dalila JAKUPOVIĆ (300) in nastja KOLAR (333). TUKAJ.

Slovenski veterani boljši od veteranov hrvaške Istre

Ljubljana, 20.10.2013

V Rabcu se je odvilo tradicionalno srečanje med veterani hrvaške Istre in Slovenije.

Slovenski veterani so zmagali z 10 : 3 in skupni rezultat 9-tih dosedanjih srečanj znižali na 5:4.

Za Slovenijo so zmagali:

v kategoriji do 35 let Bruno Nikolič in Peter Jan, v kategoriji nad 35 let Marko Lopatič, v kategoriji nad 45 let Iztok Škof, nad 50 let Matjaž Frece, nad 55 let Zmago Tajnšek, nad 65 let Štefan Seme, v dvojicah pa pari Nikolič-Jan med najmlajšimi, Bradač-Lopatič in Miklavčič-Tajnšek.

Poraženi so bili Sandi Bradač v kategoriji 40+, Štefan Miklavčič v kategoriji nad 60 let in dvojica Svoljšak-Štiftar. TUKAJ.

Polona Hercog je v Luksemburgu zaključila sezono 2013

Ljubljana, 20.10.2013

Polona HERCOG je z nastopom v konkurenci dvojic na WTA turnirju v Luksemburgu zaključila teniško sezono 2013.

V izjavi za javnost je sporočila:"Kljub poškodbi zapestja, ki me je letos oddaljila od tenisa za skoraj pol leta, lahko ob zaključku sezone vseeno rečem , da je bila uspešna. Poškodba, ki ni bila ravno nedolžna je sanirana, precej uspešno pa sem odigrala tudi drugi del sezone. Seveda so bili cilji pred sezono višji, vendar se v zadnje pol leta kaj več ni dalo storiti. Zaradi ne igranja v prvem delu, sem izgubila veliko točk in posledično položaj na lestvici. Zato sem morala v drugem delu odigrati res veliko število turnirjev, tako zaradi stopnjevanja forme in lovljenja tekmovalnega ritma, kot seveda tudi zaradi nabiranja točk. Igranje skoraj vsakega turnirja v kvalifikacijah zna biti zelo stresno in nič manj težko, kot igranje v glavnem delu turnirja Tako zgoščen urnik tekmovanj in številna potovanja ( Ameriška in Azijska turneja sta trajali neprekinjeno več kot dva meseca ) je najslabše prenesel moj hrbet. Zadnja dva tedna sem čutila že precej močne bolečine in konec sezone po tej strani pride še kako prav. Pregledi ki sem jih opravila niso pokazali nič resnega, je pa obvezen počitek.

Zdaj si bom vzela kakšen teden ali dva prosto, nato pa bom počasi že začenjala s pripravami na naslednjo sezono, ki jo pričakujem zelo optimistično. Z ekipo s katero delam sem zelo zadovoljna in edini ki nas je vmes sicer sporazumno zapustil, je bil Mattias Arvidsson. Potekajo že številni pogovori, kdo naj bi zapolnil njegovo mesto, vendar dokončne odločitve še ni. Lahko pa že zdaj povem, da bova z Liso Raymond naslednje leto nastopali kot stalna dvojica, tako da me poleg nastopov v posamezni konkurenci, čakajo tudi številni nastopi v igri dvojic. Cilji, ki jih ima Lisa niso nikoli majhni in z veseljem sem sprejela ta izziv.
TUKAJ.

Janez Semrajc zmagovalec ITF Futuresa v Dubrovniku

Ljubljana, 20.10.2013

Na ITF Futuresu v Dubrovniku sta o zmagovalcu odločala trenutno 4. in 5. uvrščeni slovenski igralec na svetovni računalniški teniški lestviciBlaž ROLA in Janez SEMRAJC, oba tudi člana slovenske Davis cup ekipe.

Blaž ROLA je v polfinalu s 6-2 6-2 premagal Nika RAZBORŠKA, Janez SEMRAJC je bil s 7-5 6-2 boljši od Romuna Victorja CRIVOIA.

Današnji finalni obračun je dobil leto dni starejši, na lestvici ATP pa 229. mest slabše uvrščen Janez SEMRAJC. Slavil je z rezultatom 6-4 5-7 6-3.

Za Semrajca je to osmi naslov na turnirjih serije Futures in četrti letos. TUKAJ.

Slovenski finale v Lagosu dobila Tadeja Majerič

Ljubljana, 19.10.2013

V Lagosi se je končal ITF turnir z nagradni m skladom 25.000 $. Turnir je osvojila Tadeja MAJERIČ, ki je v finalu s 7-5 in 7-5 premagala Dalilo JAKUPOVIĆ.

Za Tadejo MAJERIČ je to sedmi naslov na turnirjih serije ITF, tretji letos in šesti na turnirjih z nagradnim skladom 25.000 $.

Tadeja je v Lagosu nastopila tudi lani, a je takreat izgubila v polfinalu.

Za Dalilo JAKUPOVIĆ je bil to drugi finale letos, tudi v prvem pa je izgubila s slovensko igralko, Mašo ZEC PEŠKIRIČ. Sicer pa je Dalila doslej stala na zmagovalni stopnički enkrat, ko je leta 2012 osvojila turnir z nagradnim skladom 10.000 $. Tudi ona je nastopila v Lagosu leta 2012, a je takrat četrtfinalno srečanje zaradi poškodbe predala.Z uvrstitvijo v finale se bo povno prebila med najboljših 300 igralk na svetu. Najvišje v karieri je bila leta 2012, ko je bila na 295. mestu in s finalom se ji obeta nova najboljša uvrstitev v karieri. Čestitke obrema ! TUKAJ.

Na WTA turnirju v Luksemburgu polfinalni poraz Katarine Srebotnik in predaja Polone Hercog

Ljubljana, 19.10.2013

Na WTA turnirju v Luksemburgu ta teden v konkurenci posameznic nismo imeli predstavnic, sta pa zato dve naši igralki nastopili v konkurenci dvojic.

Katarina SREBOTNIK in Nadia PETROVA sta se uvrstili v polfinale, kjer pa sta izgubili srečanje z Nemko Kristino BARROIS in Francozinjo Lauro THORPE. Nemško-francoski par je bil boljši z rezultatom 6-2 3-6 10-8.

Polfinalistka je bila tudi Polona HERCOG, ki je v petkovem četrtfinalnem obračunu sta s partnerico Liso RAYMOND premagala 2. nosilki, Francozinjo Kristino MLADENOVIC in Poljakinjo Katarzyno PITER.

Hercogova in Raymondova sta bili boljši s 7-6(5) 6-7(3) in 10-8.

V polfinalu sta sicer začeli srečanje z Lihtenštajnko Stephanie VOGT in Nemko Yanino WICKMAYER, a sta ga po odigranem prvem nizu zaradi poškodbe HERCOGOVE, predali. TUKAJ.

Nik Razboršek, Blaž Rola in Janez Semrajc polfinalisti v Dubrovniku

Ljubljana, 19.10.2013

Ne zgodi se vsak teden, da bi imeli na turnirjih serije Futures v polfinalu tri igralce. Tokrat se je in v polfinalu Dubrovnika bodo nastopili Nik RAZBORŠEK, Blaž ROLA in Janez SEMRAJCV današnjem četrtfinalnem slovenskem obračunu je Nik RAZBORŠEK še drugič zapored premagal Mikea URBANIJO. Tokrat je bil boljši z rezultatom 6-3 7-5.

V polfinalu bo igral s 1. nosilcem Blažem ROLO, ki je s 6-1 6-2 premagal domačina Duja KEKEZA.

V polfinalu pa bo še tretji Slovenec. Janez SEMRAJC, ki je v spodnji polovici žreba, je s 4-6 6-1 7-6(4) premagal Hrvata Nikolo MEKTIĆA. V polfinalu bo igral z 2. nosilcem, Romunom Victorjem CRIVOIEM.

Nik RAZBORŠEK in Mike URBANIJA sta se uvrstila tudi v polfinale dvojic.

To pa ni uspelo Janezu SEMRAJCU, ki je igral v paru z Nikolo ČAĆIĆIM, s katerim pa sta četrtfinalno srečanje izgubila. TUKAJ.

Slovenski finale na ITF turnirju v nigerijskem Lagosu med Tadejo Majerič in Dalilo Jakupović

Ljubljana, 18.10.2013

Dalila JAKUPOVIČ in Tadeja MAJERIČ sta se na ITF turnirju v Lagosu, Nigerija (25.000 $), uvrstili v finale.

Dalila JAKUPOVIĆ je v polfinalu s 7-5 6-2 premagala 20. letno Romunko Kristino DINU, ki je trenutno na 179. mestu lestvice WTA, kar je tudi njena najvišja uvrstitev v karieri.

Dalila JAKUPOVIČ je uvrščena na 300. mesto lestvice WTA, najvišje je bila pred enim letom na 295. mestu in to uvrstitev bi lahko sedaj izboljšala. Za Dalilo je to drugo finale na turnirjih serije ITF letos in druga priložnost, da osvoji turnir serije ITF z denarnim skladom 25.000 $. V edinem finalu letos jo je premagala Maša ZEC PEŠKIRIČ.

V Lagosu pa bodo gledalci, kar nas še posebej veseli, gledali slovenski finale.

V drugem polfinalu je namreč Tadeja MAJERIČ s 3-6 7-6(3) in 6-4 premagala 23. letno Britanko Naomi DROADY, 284. igralko lestvice WTA.

Tadeja MAJERIČ je v Lagosu nastopila tudi lani, ko je v polfinalu izgubila z Romunko Kristino DINU.

Jutri bosta torej naši igralki odločali o zmagovalki turnirja. To bi lahko bil sedmi naslov v karieri za Tadejo MAJERIČ in tretji lestos ali drugi, prvi pa na turnirjih z nagradnim skladom 25.000 $, za Dalilo JAKUPOVIĆ. TUKAJ.

V ponedeljek seja TRK TZS

Ljubljana, 18.10.2013

V ponedeljek je sklicana seja tekmovalno registracijske komisije TZS, na kateri bo med drugim obravnavan tudi koledar tekmovanj v zimski sezoni 2013/2014.

Koledar bo predvidoma objavljen v prihodnjem tednu. TUKAJ.

Polona Reberšak izgubila v četrtfinalu posameznic in finalu dvojic na ITF turnirju v Dubrovniku

Ljubljana, 18.10.2013

Na ITF turnirju v Dubrovniku (10.000 $) je Polona REBERŠAK izgubila četrtfinalno srečanje s 3. nosilko, Ukrajinko Alyono SOTNIKOVO. Sotnikova je zmagala z rezultatom 7-5 6-3.

Se je pa za poraz Ukrajinki SOTNIKOVI oddolžila v konkurenci dvojic, kjer sta v polfinalu, s Čehinjo Gabrielo PANTUCKOVO, premagali Alyono SOTNIKOVO in Rusinjo Olga DOROSHINO s 4-6 6-2 10-5.

V finalu sta igrali s Slovakinjo Lenko JURIKOVO in Čehinjo Barboro KREJCIKOVO. V izenačenem srečanju sta bili igralki iz nekdanje skupne države boljši s 7-5 3-6 [10-4]. TUKAJ.

Tadeja Majerič in Dalila Jakupović v polfinalu ITF turnija v Lagosu, Katarina Srebotnik polfinalistka turnirja dvojic v Luksemburgu

Ljubljana, 17.10.2013

Še naprej odlično igrata na ITF turnirju v Lagosu (25.000 $) Tadeja MAJERIČ in Dalila JAKUPOVIĆ. V četrtfinalu sta obe gladko zmagali.

1. nosilka Tadeja MAJERIČ je s 6-3 6-1 premagala Avstrijko Melanie KLAFFNER, 8. nosilka Dalila JAKUPOVIČ pa je le dve igri več oddala Italijanki Gioi BARBIERI. Slavila je s 6-4 6-2.

Tadeja MAJERIČ bo v polfinalu igrala s 7. nosilko, Britanko Naomi BROADY, Dalila JAKUPOVIĆ pa se bo pomerila s 5. nosilko, Romunko Cristino DINU.

Na WTA turnirju v Luksemburgu je v četrtfinalu zmagala tudi Katarina SREBOTNIK, ki igra v paru z Rusinjo Nadio PETROVO. S 6-1 in 6-4 sta bili boljši od Kanadčanke Gabriele DABROWSKI in Britanke Heather WATSON.

V polfinalu bosta v petek igrali z Nemko Kristino BARROIS in Francozinjo Lauro THORPE.

V četrtfinalu bo v petek v konkurenci dvojic nastopila Polona HERCOG. Z Liso RAYMOND bosta igrali proti Francozinji Kristini MLADENOVIC in Poljakinji Katarzyni PITER. TUKAJ.

Uspešni nastopi slovenskih veteranov na mednarodnih turnirjih

Ljubljana, 17.10.2013

Marjan FURLAN je osvojil veteranski ITF turnir drugega ranga v Bolu na Braču, v kategoriji M 60+.

Na poti do zmage na turnirju je premagal Poljaka KOPCZYINSKEGA, njegovega sonarodnjaka WYDMUCHA, oba s 60 60, Italijana BUSSOLATIJA s 61 60, v polfinalu Nemca GAWLIKA z 16 61 60 in v finalu Nemca EMMRICHA s 46 62 62.

Na turnirju prvega ranga v španski Mallorci se je v kategoriji Ž35+ Eva GRM uvrstila v finale.

Na poti do finala je bila v 1. krogu prosta, v četrtfinalu je s 6-0 6-0 premagala Angležinjo DUNN, v polfinalu je bila s 6-2 6-2 boljša od Nemke MERZINGER, v finalu pa je z 2-6 3-6 klonila proti 1.nosilki, Nemki Stefanie KOLAR.

V paru z Nemko RICHARDOVO je bila tudi finalistka v konkurenci dvojic.

Obema igralcema iskrene čestitke v imenu VO TZS.

Sašo Svoljšak TUKAJ.

Popoln izkupiček naših igralcev v drugem krogu Futuresa v Dubrovniku

Ljubljana, 17.10.2013

Na ITF Futuresu v Dubrovniku (15.000 $) smo imeli v prvem krogu glavnega turnirja kar 5 predstavnikov, v drugi krog so se uvrstili štirje, vsi štirje pa so napredovali tudi v četrtfinale.

Blaž ROLA je v prvem krogu s 6-3 6-2 premagal domačina Joška TOPIĆA, v drugem pa je bil s 7-6 (2) 6-1 boljši od Nemca Moritza BAUMANNA.

Mike URBANIJA je v prvem krogu s 7-5 6-4 izločil Čeha Dominika SUCA, v drugem krogu pa je v izjemno izenačenem srečanju s 6-4 4-6 7-6(5) premagal 3. nosilca, Hrvata Tonija ANDROIĆA

Janez SEMRAJC je v prvem srečanju s 7-6(3) 6-2 premagal Hrvata Antuna PEHARJA, za uvrstitev v četrtfinale pa je z rezultatom 4-6 6-2 7-5 premagal še Francoza Laurenta RECOUDERCA.

Nik RAZBORŠEK v prvem krogu ni imel težav z domačinom Mateom FABERJEM, od katerega je bil boljši s 6-0 6-1.

V drugem krogu je nato izločil đe 8. nosilca, Avstrijca Michaela LINZERJA.

V prvem krogu je po uspešno opravljenih kvalifikacijah izgubil Tomislav TERNAR. S 6-2 6-3 ga je premagal igralec iz BiH, Ismar GORĆIĆ.

V četrtfinalu bomo gledali prvi slovenski obračun na turnirju, ko se bosta za napredovanje v polfinale borila Nik RAZBORŠEK in Mike URBANIJA
. V njunem zadnjem medsebojnem srečanju je slavil Nik RAZBORŠEK.

Blaž ROLA bo v četrtfinalu igral z domačinom Dujem KEKEZOM, Janez SEMRAJC pa bo moral za uvrstitev v polfinale premagati 4. nosilca, prav tako domačega igralca Nikolo MEKTIĆA. TUKAJ.

Tadeja Majerič in Dalila Jakupović v četrtfinalu Lagosa, Katarina Srebotnik in Polona Hercog v četrtfinalu dvojic v Luksemburgu

Ljubljana, 17.10.2013

Na ITF turnirju v Lagosu (25.000 $), na katerem sta Tadeja MAJERIČ in Dalila JAKUPOVIĆ 1. in 8. nosilka, obe opravičujeta svoji vlogi na turnirju.

Uvrstili sta se v četrtfinale, potem ko je Tadeja MAJERIČ v drugem krogu s 6-2 6-3 premagala Rusinjo Margarito LAZAREVO, Dalila JAKUPOVIĆ pa je bila s 6-3 6-1 boljša od druge Rusinje Anne MORGINE.

Tadeja MAJERIČ bo v četrtfinalu igrala s 6. nosilko, Avstrijko Melanie KLAFFNER, nasprotnica Dalile JAKUPOVIĆ pa bo Italijanka Gioia GARBIERI, ki je izločila 2. nosilko, Rusinjo Nino BRATCHIKOVO.

Na ITF turnirju v Dubrovniku je v prvem krogu zmagala Polona REBERŠAK. S 6-3 6-2 je premagala domačinko Petro GRANIĆ in bo v drugem krogu igrala z Italijanko Marcello CUCCA.

Z zmagama sta nastope v konkurenci dvojic na WTA turnirju v Luksemburgu začeli Katarina SREBOTNIK in Polona HERCOG.

Katarina SREBOTNIK ta teden ponovno igra z Nadio PETROVO in v prvem krogu sta s 6-3 6-3 premagali Grkinjo Eleni DANILIDOU in Srbkinjo Aleksandro KRUNIĆ.

Polona HERCOG nastopa z Američanko Liso RAYMOND. V prvem krogu sta bili boljši od Tajske dvojice Shu-Ying SHIEH in Su-Wei HSIEH. Zmagali sta z izidom 6-2 6-7(5) 10-7.

Konec pa je ta teden nastopov za Petro RAMPRE in Natalijo ŠIPEK.

Petra RAMPRE je na ITF turnirju v ameriškem Rock Hillu (25.000 $) v prvem krogu glavnega turnirja z 1-6 3-6 klonila proti Amričanki Jennifer ELIE.

Na ITF turnirju v Dubrovniku (10.000 $) pa je v prvem krogu glavnega turnirja izgubila Natalija ŠIPEK. S 6-3 6-0 jo je premagala 4. nosilka, Slovakinja Lenka JURIKOVA. TUKAJ.

Doživljenjska prepoved srbskemu tenisaču Davidu Saviću

Ljubljana, 15.10.2013

Srbski tenisač David Savić je postal šele drugi igralec, ki mu je Mendarodna teniška zveza (ITF) izrekla doživljenjsko prepoved nastopanja.

Srb David Savić je postal drugi tenisač po Avstrijcu Danielu Koellererju, ki mu je ITF izrekla doživljenjsko prepoved nastopanja. 659. igralca sveta so spoznali krivega poskusa prirejanja rezultatov, 26-letnik pa bo moral plačati 100 tisoč evrov denarne kazni.

Pred njim je doživljenjska prepoved doletela nekdanjega 55. igralca sveta Daniela Koellererja, ki je prav tako sodeloval pri prirejanju rezultatov. Pet italijanskih tenisačev in Francoz Mathieu Montcourt je bilo v letih 2007 in 2008 suspendiranih od šest tednov do devet mesecev.

Ruskemu tenisaču Nikolaju Davidenku, nekoč tretjemu igralcu sveta, je leta 2008 uspelo oprati svoje ime, potem ko je ATP opravila preiskavo sumljivih stav, ki so bile položene na obračun proti takrat 87. igralcu sveta Martinu Vassallu Arguellu.

Vir: Zurnal24.si TUKAJ.

Tadeja Majerič v drugi krog Lagosa, Blaž Rola in Mike Urbanija upešna v Dubrovniku

Ljubljana, 15.10.2013

Na ITF turnirju v Lagosu (25.000 $) je v prvem krogu Tadeja MAJERIČ, ki je prva nosilka na turnirju, s 6-0 6-0 premagala domačinko Blessing SAMUEL.

Danes bo nastopila še Dalila JAKUPOVIĆ, ki ima status osme nosilke. Njena nasprotnica bo Izraelka Ester MASURI.

Na ITF Futuresu za moške v Dubrovniku sta v prvem krogu zmagala Blaž ROLA in Mike URBANIJA.

Blaž ROLA, 1. nosilec turnirja, je v prvem krogu s 6-3 6-2 premagal domačina joška TOPIĆA, Mike URBANIJA pa je bil s 7-5 6-4 boljši od Čeha Dominka SUCA.

V kvalifikacijah je bil uspešen Tomislav TERNAR, ki je za uvrstitev v glavni turnir s 7-6(3) 6-1 premagal premagal Hrvata Luko ZANINOVIĆA.

Jutri bosta v glavnem turnirju nastopila tudi Nik RAZBORŠEK in Janez SEMRAJC.

Ob uspešnih nastopih naših igralcev v uvodnih krogih bomo prvi medsebojni slovenski obračun videli v četrtfinalu. TUKAJ.

Naši teniški sodniki so dejavni na mednarodnih turnirjih

Ljubljana, 15.10.2013

Na teniških turnirjih doma in po svetu pripada ena osrednjih vlog teniškim sodnikom.

Slovenski teniški sodniki so zelo aktivni, saj sodijo poleg domačih, tudi na številnih mednarodnih turnirjih, tudi turnirjih za garnd slam.

Ta teden so na turnirjih v tujini dejavni štirje.

Anže Blaž PIPAN je glavni sodnik na ATP turnirju Dunaju, poleg njega sodita na Dunaju še Matej SKOČIR in Tomaž MAJER, Rok MATIČIČ sodi na ATP turnirju v Stockholmu.

Prejsni teden so na WTA turnirju v Linzu v vlogah linijskih sodnikov sodili Matej SKOČIR, Tomaž MAJER, Ana SODNIK in Ana ŠTIH.

Kot glavni sodnik je Blaž Anže PIPAN letos sodil tudi na ATP Challengerju v Sarajevu, ATP turnirju v Kitzbuchelu in na ITF turnrju v Sarajevu, kjer je bil sodnik na stolu.

Sicer pa so naši sodniki, ki jih v tujini zelo cenijo, delali kot linijski sodniki na turnirjih v Monte Carlu, Roterdamu, Kitzbuchelu, na Dunaju, na svetovnem prvenstvu veteranov v Beljaku, ATP challengerju v Monsu, pa na ATP in WTA turnirju v Dohi, na ATP turnirjih v Umagu, Badgesteinu, Linzu in še bi lahko naštevali.

Izjemno dejavna je širom sveta naša sodnica Anja VREG, ki je prava svetovna popotnica, sodila pa je na treh turnirjih za grand slam (razen Avstralije), poleg tega pa še na na turnirjih v Tokiju, Šanghaju, Shenzhenu, Parizu, Caliju, Florianopolosu, Charlestonu, Birminghamu, Osaki, Seoulu, Bastadu, Stanfordu, Carlsbadu, Torontu pa na Atp turnirjih v Vina del Maru, Houstonu, Winston-Salemu ter Miamiu, Indian Wellsu, Cincinnatiju in Pekingu.

Vloga teniških sodnikov je lahko, ne samo zahtevna in odgovorna, ampak tudi zanimiva, predvsem za ljudi, ki radi potujejo in, čeprav časa med turnirji praktično ni, si kdaj pa vendarle ogledajo kako svetovno zanimivost.

Anže Blaž PIPAN (na fotografiji) je ta teden na Dunaju. TUKAJ.

Polona Hercog napredovala za 10 mest, Blaž Rola član najboljše dvestoterice

Ljubljana, 14.10.2013

Na najnovejših svetovnih računalniških teniških lestvicah na vrhu ni prišlo do sprememb. Vodilna igralca tako ostajata Rafael NADAL in Serena WILLIAMS.

Med našimi igralci je preboj med najboljših dvesto na svetu končno dočakal Blaž ROLA, ki je napredoval za 11 mest in se prebil na 190. mesto.

Sicer pa med Slovenci še naprej ostaja na vrhu Grega ŽEMLJA (81), sledijo mu Aljaž BEDENE (82), Blaž KAVČIČ (109), Blaž ROLA (190), Janez SEMRAJC ( 419), Mike URBANIJA (657) in Nik RAZBORŠEK (687).

Na ženski svetovni teniški lestvici je Polona HERCOG po dobrih predstavah v Aziji napredovala še za 10 mest in je ta teden na 69. mestu.

Sledijo ji Tadeja MAJERIČ (120), Petra RAMPRE (203), Maša ZEC PEŠKIRIČ (259), Dalila JAKUPOVIĆ (300) in Nastja KOLAR (331).

Ta teden naši najboljši počivajo oz. so sezono že zaključili, na turnirjih pa bomo spremljali nastope Blaža ROLE, Janeza SEMRAJCA, Mikea URBANIJE in Nika RAZBORŠKA na Futuresu (15.000 $) v Dubrovniku. Tam bosta na turnirju ITF (10.000 $) nastopili tudi Polona REBERŠAK in Natalija ŠIPEK, v Rock Hillu je na ITF turnirju (25.000 $) prijavljena Petra RAMPRE, v Lagosu pa bosta na ITF turnirju (25.000 $) nastopili Tadeja MAJERIČ in Dalila JKUPOVIĆ. TUKAJ.

V Ljubljani se je odvijal turnir Ljubljanskega teniškega satelita

Ljubljana, 13.10.2013

Končno so otroci ljubljanksih teniških klubov dočakali lepo vreme in s tem zadnji letošnji zunanji turnir Ljubljanskega teniškega statelita, ki sta ga organizirala TK Maja in TK Svoboda.

Na igriščih v športnem parku Svobode na Viču se je v MINI, MIDI, MAXI in tenisu do ter tenisu na 13 let merilo 88 dečkov in deklic. Otroci so se borili za točke, na koncu pa so bili prav vsi nagrajeni z medaljami in diplomami ter simboličnimi datrili. Več o poteku turnirja in fotografije udeležencev pa najdete TUKAJ.

Janez Semrajc izgubil v polfinalu Solina

Ljubljana, 12.10.2013

Na Futuresu v Solinu se je v polfinalu končala zmagovita serija osmih zaporednih zmag Janeza SEMRAJCA. Tudi zanj je bil, tako kot pred njim za Nika RAZBORŠKA, usoden prvi nosilec na turnirju, 20. letni domačin Mate DELIĆ, 362. igralec lestvice ATP.

Hrvat je slavil z rezultatom 1-6 6-2 6-3. TUKAJ.

Na Fakulteti za šport testiranje teniških igralk in igralcev

Ljubljana, 12.10.2013

Na Fakulteti za šport v Ljubljani so danes potekale redne letne meritve motoričnih in antropometričnih značilnosti za teniške igralce in igralke rojene od 2003 do 1997. Meritev se je udeležilo 130 teniških upov.

"TZS skupaj s Fakulteto za šport in Inštitutom za šport, ki je operativni podaljšek fakultete, organizira letne meritve mladih teniških igralcev in igralk od 10. do 16. leta. Cilj meritev je dologoročno spremljanje biološkega razvoja teniških igralcev-k. Igralce –ke, ki so v širšem izboru reprezetantov vsako leto izbereta kapetana Aleš Šporn, prof.šp.vzgoje in Dominik Senica. Na meritvah uporabljamo antropometrične, gibalne, funkcionalne, biomehanske in druge teste. Uporabljamo sodobne pripomočke kot so laser za merjenje hitrosti, “body scanner” za spremljanje skladnosti telesa, “in-body” za določanje sestave telesa, tenziometrijske teste za merjenje aktivacijskih sposobnosti, FMS za oceno funkcionalnih sposobnosti, BIP-test za merjenje vzdržljivosti…

Letos smo v baterijo testov dodali trenažni vprašalnik o vsebini, obsegu, številu tekem, uspešnosti in poškodbah mladih igralcev-k. Rezultate bodo merjenci dobili po pošti.

Vsi ti podatki so v pomoč teniškim in kondicijskim trenerjem pri pripravi letnih trenažnih načrtov in bolj usmerjenem kondicijskem in teniškem treningu

V ta namen bo v četrtek, 14.11.2013 ob 19.uri na Fakulteti za šport tudi predavanje za trenerje, igralce in starše",
je povedal Aleš FILIPČIČ, ki je vodil meritve.

Nekaj fotografij današnjega opravljanja meritev si lahko ogledate na naši facebook strani in v fotogaleriji TUKAJ.

Janez Semrajc v polfinale Solina, Polona Hercog še drugič ni bila kos Kurumi Nara, izgubil tudi Blaž Kavčič

Ljubljana, 10.10.2013

Danes je dan četrtfinalnih obračunov na teniških turnirjih po svetu. Naši predstavniki so četrtfinalisti na treh turnirjih. Nastopajo Polona HERCOG, Blaž KAVČIČ in Janez SEMRAJC.

Prva je z nastopom v Osaki končala Polona HERCOG. V četrtfinalu WTA turnija z nagradnim skladom 235.000 $ je igrala z 21. letno domačinko Kurumi NARA, 87. igralko sveta. To je bilo njuno drugo medsebojno srečanje na WTA tour in tudi tokrat je bila, tako kot leta 2012 v Tokiju boljša domača igralka.

Srečanje je trajalo dve uri, Kurumi NARA pa je slavila s 7-6 (4) 2-6 6-1. V prvem nizu sta igralki po dvakrat izgubili začetnui udarec, v podaljšani igri pa je bila bolj zanesljiva Japonka.

Drugi niz je Polona HERCOG odlično začela povedla s 3-0, nato oddala en svoj servis za 3-2, a v nadaljevanju igrala zelo dobro in niz zanesljivo dobila s 6-2.

Tretji niz je Hercogova začela z izgubo začetnega udarca, v nadaljevanju pa je servis izgubila še dvakrat v peti in sedmi igri. Delovala je precej nervozno, naredila kar tri dvojne napake od skupno petih v srečanju, imela pa tudi težave na backhand strani iz katere je naredila nekaj neprisiljenih napak.

Azijska turneja je zanjo dokaj uspešno zaključena, a se v Evropo vrača z lažjo poškodbo hrbta (po prvih ugotovitvah gre za vnetje).

Drugi je danes v četrtfinalu na Futuresu v Solinu nastopil Janez SEMRAJC. Igral je z Nermanom FATIĆEM iz BiH in zmagal s 7-5 6-1 ter se uvrstil v polfinale. Tu bo njegov nasprotnik 1. nosilec, Hrvat Mate DELIĆ, ki je v drugem krogu izločil Nika RAZBORŠKA.

Na ATP Challengerju v Riu Pretu je kot zadnji v petkovem sporedu nastopil Blaž KAVČIČ. Njegov nasprotnik je bil 25. letni Brazilec Joao SOUZA, 158. igralec sveta.

V dokaj izenačenem srečanju, ki je trajalo uro in 45 minut je slavil Brazilec SOUZA, ki je bil boljši s 7-5 7-5. Blaž KAVČIČ je v srečanju izgubil začetni udarec štrikrat, Brazilec le dvakrat. Sicer pa je imel Blaž tudi tokrat, kot že nekajkrat v preteklih srečanjih, slabši izkoristek drugega servisa, tokrat se je ustavil pri 37 %. Ob sedmih asih je naredil tudi šest dvojnih napak, nasprotnik ob šestih asih le eno.

Blaž tako tudi po turnirju v Riu Pretu ostaja izven najboljše stoterice igralcev. TUKAJ.

Janez Semrajc v četrtfinale Solina, Blaž Rola in Nik Razboršek končala z nastopi

Ljubljana, 10.10.2013

Janez SEMRAJC je po nočni odisejadi, ko je srečanje prvega kroga Futuresa v Solinu po celodnevnem čakanju končal krepko čez polnoč, v drugem krogu s 6-1 in 6-1 odpravil Avstrijca Bjorna PROPSTA.

V četrtfinalu bo igral z igralcem iz BiH, 18. letnim Nermanom FATIĆEM.

Na ATP Challengerju v Erevanu se je v četrtfinalu, glede na rezultat in potek dvoboja med Blažem ROLO in Nizozemcem Antalom VAN DER DIUMOM prejšnji teden, obetal še en napet obračun, a je srečanje tokrat dokaj gladko dobil Nizozemec z rezultatom 6-4 6-3.

V drugem krogu Futuresa v Solinu je z nastopi končal Nik RAZBORŠEK. S 3-6 6-2 6-4 ga je izločil 1. nosilec, 20. letni Hrvat Mate DELIĆ. TUKAJ.

Grega Žemlja še naprej z zdravstvenimi težavami

Ljubljana, 10.10.2013

Naš trenutno še vodilni teniški igralec na svetovni lestvici ATP, Grega ŽEMLJA, ki se že praktično celo leto bori s pretirano utrujenostjo, zaradi česar je tudi predal zadnja turnirja na azijski turneji, je za dnevnik Večer povedal, da po zadnjih ugotovitvah nima mononukleoze, kar je predvideval sam in takšno je bilo tudi mnenje zdravnikov. Zdaj naj bi bilo jasno, da ne gre za mononukleozo, po današnjem ponovnem pregledu in jutrišnjem obremenitvenem testu pa upa, da bo vendarle izvedel bolj natančno kaj je z njegovim zdravjem.

Grega v zadnjih tednih ne trenira ampak počiva in hodi na zdravniške preglede.

Seveda vsi želimo, da čimprej najdejo pravi vzrok njegovih zdravstvenih težav in da se že januarja vrne na svetovno turnejo. TUKAJ.

Zmage za Blaža Kavčiča, Nika Razborška in Janeza Semrajca, poraz Maše Zec Peškirič

Ljubljana, 09.10.2013

Blaž KAVČIČ se je na ATP Challengerju v brazilskem Riu Pretu (50.000 $ + H) uvrstil v četrtfinale. V drugem krogu je igral s 25. letnim Portugalcem Pedrom SOUSO, 240. igralcem lestvice ATP in zmagal z rezultatom 3-6 6-4 6-4.

Za zmago je potreboval točno dve uri, v zelo izenačenem dvoboju pa je nasprotniku odvzel servis sedemkrat, sam je začetni udarec izgubil šestkrat. Končno rezmarje osvojenih točk je bilo 91 - 87 v korist Kavčiča.

V četrtfinalu bo igral s 25. letnim Brazilcem Joaom SOUZO, 6. nosilcem in 158. igralcem sveta.

Na turnirju serije Futures v Solinu organizatorjem nagaja vreme, tako da so pod streho spravili nepopolni prvi krog turnirja. In ta je prinesel tudi slovenski obračun med Mikeom URBANIJO in Nikom RAZBORŠKOM.

V drugi krog je z zmago s 4-6 6-1 6-2 napredoval Nik RAZBORŠEK.V drugem krogu bo igral s 1. nosilcem, Hrvatom matejem DELIĆEM.

Janez SEMRAJC je igral večerno srečanje, ki ga je začel ob 23.15 uri, nato je zmanjkalo še elektrike, tako da se je vse za skupaj močno zavleklo, a je srečanje nato končal sredi noči z gladko zmago 6-2 6-1 nad Hrvatom Antunom VIDAKOM. V drugem krogu bo igral z Avstrijcem Bjornom PROPSTOM.

Na ITF turnirju v Sant Cugatu (25.000 $) je Maša ZEC PEŠKIRIČ izgubila srečanje drugega kroga. Premagala jo je 33. letna Italijanka Alberta BRIANTI, ki je slavila z rezultatom 4-6 7-6(5) 6-3. TUKAJ.

Z mastersi se je končala tudi sezona turnirjev serije Tennis Europe

Ljubljana, 09.10.2013

Z zaključnima turnirjema v kategorijah do 14 in do 16 let se je v italijanski Reggio Calabriji končala sezona turnirjev Tennis Europe v navedenih starostnih kategorijah.

Na koncu italijanskega škornja med igralci in igralkami nismo imeli predstavnikov, je pa Slovenijo tam zastopala Marjeta SMODIŠ (member of TE Junior Committee), dolgoletna delavka TZS, ki je imela vlogo kontrolorja na turnirjih. V komiteju so člani z večletnimi izkušnjami in znanji, ki so se izkazali pri organizaciji predvsem FC, DC, ITF in TE turnirjev, kar je ga. Smodiš počela od leta 1994 naprej in ko je šla v pokoj jo je k sodelovanju povabila krovna evropska teniška organizacija, ki sicer deluje pod okroljem ITF.

Sicer pa na končnih lestvicah evropskega mladinskega toura (Tennis Europe Junior Tour) v kategorijah do 14 in do 16 let (v kategoriji do 12 let lestvica ne obstaja) med najboljšimi ne najdemo slovenskih igralcev in igralk.

V kategoriji do 14 let je ob zaključku sezone najvišje uvrščen Anže ARH, ki je na 74. mestu. Vodilni Evropejec v tej kategoriji ob koncu sezone 2013 je Francoz Coretin MOUTET.

Pri deklicah je v kategoriji do 14 let najvišje uvrščena Anja GAL na 151. mesto. Vodilna evropska igralka v tej kategoriji je Rusinja Evgeniya LEVASHOVA.

V kategoriji do 16 let je med fanti najvišje uvrščen Amadej GORUČAN, ki se nahaja na 109. mestu. Vodilni igralec Evrope v tej starostni kategoriji je Madžar Mate VALKUSZ, ki je tudi postal prvi madžarski igralec , ki je kdajkoli ob koncu sezone zasedel 1. mesto.

Pri dekletih je najvišje uvrščena Nina POTOČNIK na 100. mesto, a je potrebno vedeti, da je odigrala samo dva turnirja v tej kategoriji. Prvo mesto na lestvici do 16 let zaseda Michaela BAYERLOVA, ki je prva Čehinja, ki je kadarkoli končala kot št. 1 v kategoriji do 16 let.

Končna lestvica evropskega mladinskega toura se razlikuje od končne lestvice TE, saj za tour štejejo samo točke osvojene na turnirjih Tennis Europe, medtem ko za končno lestvico TE štejejo tudi turnirji odigrani v kategoriji do 18 let (ITF) in profesionalni turnirji.

Sezona 2013 je bila doslej najmnožičnejša saj je na 342. turnirjih serije TE (12, 14 in 16&U) v 45-tih državah Evrope od 49-tih članic nastopilo preko 10.000 igralcev in igralk (kar nekaj jih je gostila tudi Slovenija).

Foto: tenniseurope.org TUKAJ.

Polona Hercog po predaji Sabine Lisicki v četrtfinalu Osake, Blaž Rola v četrtfinalu Erevana

Ljubljana, 09.10.2013

Polona HERCOG se je na WTA turnirju v Osaki že uvrstila v četrtfinale. Srečanje 2. kroga ji je 2. nosilka, Sabine LISICKI predala brez boja.

Polona HERCOG bo v četrtfinalu igrala z domačinko21. letno Kurumi NARO, 87. igralko lestvice WTA.

Sta pa Polona HERCOG in Lisa RAYMOND predali srečanje drugega kroga konkurence dvojic. Vzrok bi lahko bil v bolečinah, ki jih je po tekmi prvega kroga posameznikov začutila Hercogova v predelu hrbta.

Na ITF Futuresu v Erevanu (15.000 $) je Blaž ROLA v drugem krogu premagal še drugega mladinca. Tokrat je bil njegov nasprotnik 17. letni Ukrajinec Maxim RATNIUK.

Blaž je bil boljši s 7-5 6-3 in bo v četrtfinalu igral z Nizozemcem Antalom VAN DER DUIMOM, 489. igralcem lestvice ATP. Doslej sta se pomerila dvakrat, leta 2010 je bil boljši Nizozemec, prejšnji teden pa na prvem Futuresu v Erevanu, v dramatični tekmi, Blaž ROLA. Spomnimo, da se je tekma končala v treh nizih, v vseh pa je odločala podaljšana igra. TUKAJ.

Lučka masters Koper - Unicredit, turnir zaključen z obračuni v kategoriji do 11 let

Ljubljana, 09.10.2013

V Kopru so se na zaključnem turnirju sezone Lučka masters Koper - Unicredit merili najmlajši v kategoriji 8-11 let.

V soboto so odigrali turnirje v MINI in MIDI tenisu ter tenisu do 10 let. Turnir do deset let so dokončali v sredo, turnir do 11 let pa v nedeljo, 13.10.2013.

Pokrovitelj teniških turnirjev TZS najmlajših kategorij so Ljubljanske mlekarne.

V doslej končanih obračunih so bili najboljši:MINI tenis dečki: Luka PEČAR (Hoče)

MINI tenis deklice: Tara Ana PRAČEK (Proten)

MIDI tenis dečki: Max KLEP (Ltc)

MIDI tenis deklice: Laura KOREN (Koper)

Tenis 10 let dečki: Lun OBRUL( Celje)

Tenis 10 let deklice: Annika PLANINŠEK (ŽtkMb)

Tenis 11 let dečki: Žiga KOVAČIČ (Šentjur)

Tenis 11 let dečki: Alea BUBEK (NGor)

Fotografije najboljših na končanih turnirjih najdete TUKAJ.

Polona Hercog, Blaž Rola in Maša Zec Peškirič uspešni v prvih krogih, poraz Petre Rampre

Ljubljana, 08.10.2013

Na WTA turnirju v Osaki, zadnjem na azijski turnirji pred ponovno selitvijo v Evropo, z nagradnim skladom 235.000 $, je Polona HERCOG v prvem krogu po dveh urah igre s 6-4 5-7 6-1 premagala Čehinjo Petro CETKOVSKO in se ji oddolžila za poraz v letošnjem Wimbledonu.

Hercogova je dobro servirala, sicer trikrat izgubila začetni udarec, a ga je nasprotnici odvzela kar šestkrat. Tudi razmerje v osvojenih točkah kaže na premoč Hercogove, ki je bila boljša s 102-86.

V drugem krogu bo igrala z drugo nosilko 24. letno Nemko Sabine LISICKI, ki trenutno zaseda 14. mesto na lestvici WTA, v prvem krogu pa se je precej namučila s Chanelle SCHEEPERS iz JAR katero je premagala s 7-5 7-6(1).

Zanimivo pa je, da bo Polona HERCOG še tretjič letos igrala z igralko, ki je trenutno uvrščena na 14. mesto svetovne lestice. V prvih dveh poskusih je bila uspešna, nazadnje prejšnji teden, ko je premagala takrat 14. igralko sveta Ano IVANOVIĆ.

Zmagovito serijo v Armeniji nadaljuje Blaž ROLA. V prvem krogu Futuresa (15.000 $), tudi ta se igra v Erevanu, je premagal gruzijskega kvalifikanta, 17. letnega Giorgija JAVAKHISHVILIJA z rezultatom 4-6 7-5 6-1.

V drugem krogu bo igral s 17. letnim Ukrajincem Maximom RATNIUKOM.

Z zmago je nastope na ITF turnirju v španskem Sant Cugatu ( 25.000 $) začela Maša ZEC PEŠKIRIČ. V prvem krogu je bila s 6-4 6-1 boljša od 22. letne kvalifikantke, Mehičanke Ximene HERMOSO, 456. igralke lestvice WTA. V drugem krogu bo igrala s 7. nosilko, 33. letno Alberto BRIANTI

Na ITF turnirju v ameriškem Maconu (25.000 $) je v prvem krogu izgubila Petra RAMPRE. S 6-1 7-5 jo je premagala 22. letna Američanka Jacqueline CAKO, 568. igralka lestvice WTA. TUKAJ.

Blaž Kavčič v drugi krog Rio Preta, konec za Tomislava Ternarja

Ljubljana, 07.10.2013

Z današnjima nastopoma sta nov teniški teden odprla Blaž KAVČIČ in Tomislav TERNAR.

Bila sta polovično uspešna.

Blaž KAVČIČ še tretji teden ostaja v Braziliji. Tretji ATP Challenger igra v Riu Pretu (50.000 $). V uvodnem krogu je bil njegov nasprotnik 22. letni Kanadčan Steven DIEZ, 215. igralec lestvice ATP.

Blaž je srečanje zanesljivo dobil s 7-6 (2) 6-0, čeprav izdi ne govori tej trditvi v prid.

V prvem nizu je Blaž povedel s 4-0 in ko je že kazalo, da bo hitro opravil z nasprotnikom, so se stvari obrnile in DIEZ je z dvema breakoma izenačil na 4-4. V nadaljevanju je imel Blaž pri izidu 6-5 na servis nasprotnika že dve zaključni žogi za prvi niz, a ju ni izkoristil, zato je moral po zmago v tie-break.

Tega je odigral odlično in ga brez težav dobil, tu pa se je začel tudi konec za Kanadčana. V nadaljevanju je ta popolnoma popustil in Blaž KAVČIČ je drugi niz dobil gladko, s 6-0, ter se uvrstil v drugi krog.

Že popoldne je nastopil na turnirju serije Futures v Budimpešti (15.000 $) in turnir žal tudi že končal, Tomislav TERNAR. Njegov prvi nasprotnik je bil 26. letni Čeh Marek MICHALICKA, 430. igralec lestvice ATP, ki je bil s 6-3 6-0 prepričljivo boljši.

TUKAJ.

Sporočilo in zahvala sponzorjem po zaključku Davis Cup tekme Slovenija : JAR

Ljubljana, 07.10.2013

Teniška zveza Slovenije je po izjemno uspešnem in z zmago domače reprezentance zaključenem Davisovem pokalu, pripravila zanimiv filmček, ki prezentira živahno zakulisje pred tekmovanjem in seveda tudi igro naših in južnoafriških fantov. Čestitke domačim reprezentantom ob pomembni zmagi in s tem obstanku v 1. Evro Afriški skupini.

Ob minulem projektu želimo predvsem mladim, nadobudnim teniškim igralcem sporočiti, da lahko vsak posameznik s trdim delom in motiviranostjo vse to, kar je v izdelku zaobjeto, tudi sam doseže.

Želeli bi poudariti, da smo tako izjemen dogodek na Teniške zvezi Slovenije izpeljali v celoti brez stroškov. Ob tem pa zato nikakor ne smemo pozabiti, da brez častnega pokrovitelja Mestne občine Ljubljana, katerega smo s pripravo poslovnega plana prepričali k sodelovanju in izdatnim trženjem pri ostalih sponzorjih, takšnega dogodka ne bi uspeli organizirati. Zato iskrena hvala vsem še enkrat!

Od obiskovalcev smo prejeli številne pohvale in še naprej bomo stremeli k temu, da bomo vse prihajajoče dogodke organizirali še stopničko višje. Ob tem pa si želimo, da nas na naslednjih dogodkih obišče več članov TZS in njihovih staršev.

Zato ob tej priložnosti vse starše, teniške igralce in njihove trenerje prijazno vabimo, da se nam na prihajajočih dogodkih pridružite, podprete tenis, ki je tudi del vaše družine in prestopite prag vrhunskega tenisa, ki je praktično pred vašimi vrati.

S prijaznimi pozdravi,

Gregor Krušič

Direktor TZS

Predstavitveni film si lahko ogledate TUKAJ

noga_2-DavisCup-zahvala-sponzorji

TUKAJ.

Rafael Nadal ponovno na vrhu, brez vidnejših sprememb za slovenske igralce in igralke

Ljubljana, 07.10.2013

Nova svetovna teniška lestvica je na vrhu prinesla novega vodilnega igralca. Po juliju 2011 se na 1. mesto ATP lestvice, kljub porazu v Pekingu, vrača Rafael NADAL.

Nadal je letos osvojil 10 ATP naslovov, po težavah s poškodbo v lanskem Wimbledonu, pa je bil s teniških igrišč odsoten sedem mesecev. Na ATP touru je na turnirjih serije ATP Masters 1000 letos zmagal 29 tekem, le eno je izgubil. Če zmaga še na turnirju v Šanghaju ta teden, bo postal prvi igralec, ki bo osvojil 6 ATP turnirjev serije Masters 1000 v eni sezoni.

Ob nadaljevanju zmagovite serije lahko ostane št. 1 svetovnega moškega tenisa tudi ob koncu sezone 2013.

Slovenski igralci in igralke ta teden na svetovnih lrestvivah niso doživeli bistvenih premikov. Primat med slovenskimi igralci še naprej z 80. mestom drži Grega ŽEMLJA, Aljaž BEDENE, ki je medtem sezono že končal je na 81. mestu, Blaž KAVČIČ, ta teden bo nastopil na ATP Challengerju v Braziliji, je na 107. mestu.

Blaž ROLA je s svojo najboljšo uvrstitvijo v karieri na meji dvestoterice, na 201. mestu, in bo moral na uvrstitev med najboljših 200 počakati še en teden. Tudi ta teden bo nastopil na Futuresu v Armeniji.

Med najboljšimi 500. igralci je še Janez SEMRAJC na 417. mestu. Ta teden bo, tako kot Mike URBANIJA in Nik RAZBORŠEK, nastopil na Futuresu v Solinu.

Tudi na ženski svetovni lestvici, kjer je še naprej vodilna Serena WILLIAMS, slovenske igralke ne beležijo bistvenih premikov.

Vodilna Slovenka ostaja Polona HERCOG na 79. mestu,ta teden bo nastopila na WTA turnirju v Osaki. Med najboljšimi petsto igralkami na svetu so še Tadeja MAJERIČ (125), Petra RAMPRE (202), Maša ZEC PEŠKIRIČ (259), Dalila JAKUPOVIĆ (300) in Nastja KOLAR (332). TUKAJ.

V TK Gorica je trenerjem, igralcem in staršem svoje znanje posredoval Aleš Filipčič

Ljubljana, 06.10.2013

V nedeljo 8. septembra 2013 je na pobudo UO TK Gorica naš klub obiskal Aleš Filipčič.

Opravil je tri treninge s tekmovalci TK Gorica. S trenerji je analiziral vsakega igralca posebej, medtem ko je za starše pripravil predavanje o sodobnih pristopih za mlade tekmovalce v tenisu.

Pohvalil je delo trenerjev, še posebno pa motiviranost in tehnični nivo tekmovalcev. Trenerji so imeli za Aleša Filipčiča vrsto vprašanj, tako da se je dan zaključil s številnimi novimi zamislimi za še boljše delo v klubu. Srečanja sta se poleg teniških trenerjev udeležila tudi Manca Križman, ki bo skušala svoje znanje s področja športne psihologije prenesti na naše tekmovalce ter kondicijski trener, ki se bo postopma vključil v delo s tekmovalci.

Delo z Alešem Filipčičem je bilo izjemno intenzivno in je potekalo od 8.30 do 19.45.

Tk Gorica TUKAJ.

Anže Arh, Anja Gal, Matej Leljak in Pija Brglez zmagovalci mastersov do 14 let in v članski konkurenci

Ljubljana, 06.10.2013

Končana sta še zadnja mastersa letošnje teniške sezone. Na članskem mastersu, ki se je igral v Novem Mestu sta naslova osvojila Matej LELJAK (ŽtkMb) in Pija BRGLEZ (Br-Mb)

Med člani je Matej LELJAK v finalu s 7-5 6-3 premagal klubskega kolega Aljaža RADINSKEGA.

Tudi oba polfinalna dvoboja, v katerih so nastopili kar trije igralci ŽTK Maribor sta bila zelo zanimiva in izenačena.

Aljaž RADINSKI (ŽtkMb) je v prvem polfinalu z 1-6 6-1 6-4 premagal Miho MLAKARJA (Sl-Lj), v drugem polfinalu pa je Matej LELJAK (ŽtkMb) s 4-6 6-3 7-6(4) premagal kljubskega kolega Mitjo ZAJŠKA.

V konkurenci članic je bila v finalnem obračunu Pija BRGLEZ s 3-6 6-1 6-4 boljša od Sare DJURDJEVIĆ (Sl-Lj). Sicer pa sta bila pri članicah polfinalna izida gladka. Pija BRGLEZ je s 6-1 6-1 izločila Laro VOVK (Stražišče), Sara DJURDJEVIĆ pa je bila s 6-3 6-3 boljša od Stanie RAKOČEVIĆ (Tc-Lj).

Na mastersu do 14 let v Mariboru sta se v finalu dečkov pomerila prvi in drugi nosilec, Anže ARH (Tr-Kr) in Nick CMAGER (ŽtkMb). S 6-0 6-2 je slavil Anže ARH in tako osvojil letošnji masters.

Anže ARH je v polfinalu s 6-1 6-3 premagal Tima TEKAVCA (MaxLj), Nick CMAGER pa je s 6-3 4-1 (predaja) premagal Jana VEHOVCA (Proten).

Pri deklicah je naslov zmagovalke osvojila Anja GAL (ŽtkMb). Finalno srečanje ji je klubska kolegica Lara PROSENJAK predala brez boja.

V polfinalu prvem je Lara PROSENJAK s 6-2 3-6 7-5 premagala Tino CVETKOVIČ (Radovljica), v drugem polfinalu pa je Anja GAL s 6-3 3-6 7-6(5) premagala Kristino NOVAK (Tr-Kr) TUKAJ.

Na mastersih v Mariboru in Novem Mestu znani polfinalisti in polfinalistke

Ljubljana, 05.10.2013

V Mariboru in Novem Mestu so odigrali prva srečanja mastersa do 14 let ter mastersa članov in članic.

Na turnirju do 14 let v Mariboru so znani vsi polfinalisti. Pri dečkih so to Anže ARH, Tim TEKAVEC, Jan VEHOVEC in Nick CMAGER.

V prvem krogu je bil najzanimivejši obračun prvega in drugega igralca iz kategorijo nižje lestvice, Tima TEKAVCA in Jana KUPČIČA. Tekmo je dobil Tim TEKAVEC, ki je zmagal z rezultatom 6-2 6-7(5) 6-3. V drugem krogu je nato Timu TEKAVCU srečanje predal Matic PODLIPNIK, Jan VEHOVEC je bil s 6-1 6-1 boljši od Roka KOMCA, Nick CMAGER je s 6-3 6-1 premagal Luko MIKLAVČIČA, Anže ARH pa je bil boljši od Davida Lucasa AMBROŽIČA z rezultatom 6-1 6-2.

Pri deklicah so polfinalistke Lara PROSENJAK, Tina CVETKOVIČ, Anja GAL in Kristina NOVAK.

Lara PROSENJAK je s 6-3 6-2 premagala Veroniko ERJAVEC, Kristina NOVAK je bila s 6-2 6-0 boljša od Maruše PLANK, Anja GAL je potrebovala tri nize za zmago s 6-4 2-6 7-5 nad Kajo JUVAN, Tina CVETKOVIČ pa je s 4-6 6-2 6-1 presenetila 3. nosilko Lian BENEDEJČIČ.

Pri članih, ti igrajo v Novem Mestu, so bila vsa srečanja prvega kroga zelo izenačena, v treh pa so odločali trije nizi. Primož VOVK je premagal Domna GOSTINČARJA z 2-6 6-2 6-3, Žiga DERŽIČ je bil s 6-2 7-6(7) boljši od Tima ŽIBRATA, Mitja ZAJŠEK je s 4-6 6-0 6-1 premagal Domna VERTOTA, Marko LAZIČ pa je 6-0 5-7 7-5 izločil Roka SITARJA.

V četrtfinalnih obračunih je Aljaž RADINSKI s 6-1 6-2 premagal Primoža VOVKA, Miha MLAKAR je bil s 6-3 6-2 boljši od Žige DERŽIČA, Mitja ZAJŠEK je s 7-5 6-1 ugnal Janoša ŽIBRATA, Matej LELJAK pa je bil s 6-4 6-1 boljši od Marka LAZIČA.

Pri članicah so v prvem krogu slavile Saša KLANEČEK, Sara PALČIČ, Paula ORLINI in Sara DJURDJEVIĆ.V polfinale pa so se uvrstile Pija BRGLEZ, ki je s 6-7(7) 6-4 6-2 premagala Sašo KLANEČEK, Lara VOVK je bila s 3-6 6-4 in 6-2 boljša od Sare PALČIČ, Stania RAKOČEVIĆ je s 7-6(5) 1-6 7-5 premagala Paulo ORLINI, Sara DJURDJEVIĆ pa je s 6-3 6-1 izločila 2. nosilko Tjašo JERŠE. TUKAJ.

Blaž Rola zmagovalec ITF Futuresa v Erevanu

Ljubljana, 05.10.2013

Blaž ROLA je zmagovalec ITF Futuresa (15.000 $) v Erevanu.

Danes je najprej dokončal polfinalno srečanje z Nizozemcem Antalom VAN DER DUIMOM, ki je bilo včeraj prekinjeno. Blaž je ob prekinitvi zaostajal za niz, a je v nadaljevanju zelo izenačeno srečanje, ki se je v vseh treh nizih končalo s podaljašno igro, pripeljal do zmagovitega konca. Blaž je na koncu slavil z rezultatom 6-7(5) 7-6(4) 7-6(4).

Po zmagi pa je moral na igrišče še enkrat in sicer v finalnem srečanju, ki ga je igral z 2. nosilcem, še enim Nizozemcem, 27. letnim, 255. igralcem lestvice ATP, Boyem WESTERHOFOM.Srečanje je gladko dobil z rezultatom 6-2 6-4 in osvojil nov turnir serije ITF Futures, devetega po vrsti in tretjega letos. Čestitamo !

Zmaga ga bo potisnila med najboljših dvesto igralcev na svetu. TUKAJ.

Bogat teniški vikend je pred nami

Ljubljana, 04.10.2013

Sobota in nedelja bosta še enkrat povsem v znamenju tenisa. Najboljši igralci in igralke do 14 let, člani in članice ter najmlajši v kategoriji 8-11 let bodo nastopili na zadnjih zaključnih turnirjih letošnje sezone - mastersih.

Člane in članice gosti TK portovald Novo Mesto. Ob razumljivi odsotnosti igralcev in igralk, ki nastopajo na profesionalnih turnirjih pa, predvsem v ženski konkurenci, manjka nekaj vodilnih igralcev in igralk iz "domačega" dela lestvice.

Pri članih se obetajo zanimivi dvoboji, mesto prvega nosilca zaseda Aljaž RADINSKI, 10. igralec lestvice TZS.

Pri dekletih je prva nosilka, 7. igralka lestvice TZS Pija BRGLEZ.

Pri dečkih in deklicah v kategoriji do 14 let bodo v Mariboru na igriščih ŽTK nastopili vsi najboljši razen 4. igralke Nike ZUPANČIČ.

Pri dečkih je prvi nosilec trenutno prvi igralec lestvice TZS do 14 let Anže ARH, pri deklicah mesto prve nosilke pripada vodilni igralki na lestvici do 14 let Lari PROSENJAK.

Zelo živahno pa bo jutri in v nedeljo tudi v Kopru, kjer se bo ponovno zbralo okrog 200 najmlajših udeležencev tekmovanj TZS, ki se bodo merili v mini in midi tenisu ter tenisu do 10 in do 11 let.

Lara Prosenjak ( na fotografiji) brani barve gostiteljev. TUKAJ.

Polona Reberšak izgubila v polfinalu ITF turnirja v Solinu

Ljubljana, 04.10.2013

Polona REBERŠAK je na ITF turnirju (10.000 $) v Solinu nastope končala v polfinalu.

Potem, ko je v četrtfinalu s 6-4 6-4 premagala 16. letno Čehinjo Nino HOLANOVO in se uvrstila v drugi polfinale tega ranga turnirja letos, je polfinalno srečanje izgubila. Premagala jo je 2. nosilka, 22. letna Čehinja Tereza MALIKOVA, 407. igralka lestvice WTA. Ta je bila boljša z rezultatom 3-6 7-5 6-4.

Čestitke Poloni za nov odličen rezultat. TUKAJ.

Blaž Kavčič se je tokrat ustavil v četrtfinalu

Ljubljana, 04.10.2013

Na ATP Challengerju v Sao Paulu, najmočnejšem turnirju ta teden, na katerem še imamo svojega predstavnika, je Blaž KAVČIČ, potem, ko so bila srečanja četrtkovega sporeda odpovedana, nastopil danes. Njegov nasprotnik je bil domačin Tiago LOPES. Blaž s 26. letnim domačinom, 519. igralcem lestvice ATP ni imel težav in je slavil z rezultatom 6-4 6-2. Za zmago je potreboval uro in pol, ob zelo solidnem servisu, izgubil ga je enkrat, je nasprotniku štirikrat odvzel začetni udarec in bil na koncu boljši v osvojenih točkah z 69-54.

Ker je petek dan za četrtfinalne obračune je moral Blaž po krajši pavzi danes na igrišče še enkrat.

V četrtfinalu je igral s še enim Brazilcem, 29. letnim Rogeriom DUTRO SILVO, 132. igralcem lestvice ATP in 8. nosilcem turnirja v Sao Paulu.

Blažev nasprotnik je v drugo srečanje vstopil nekoliko bolj spočit, saj je v tekmi drugega kroga danes odigral samo 6 iger, nato pa mu je nasprotnik, Maximo GONZALES, srečanje predal.

Blaž je drugi nastop končal po uri in 16-tih minutah, Brazilec pa je bil boljši s 6-3 in 6-1.

V nasprotju s prvim današnjim srečanjem je Blaž tokrat serviral precej slabše, na svoj začetni udarec je osvojil samo 42 % točk (22/52), svoj servis pa je izgubil kar šestkrat. Zelo motiviran pred domačini navijači je bil DUTRA SILVA na koncu boljši z 62-47 v številu osvojenih točk. TUKAJ.

Grega Kokalj in Moni Potrč zmagovalca mastersa do 16 let v Litiji

Ljubljana, 03.10.2013

V Litiji se je končal masters do 16 let. Zmagovalca sta Grega KOKALJ (Aslit) in Moni POTRČ (Br-Mb).

V današnjih polfinalnih obračunih je pri dekletih Lara PROSENJAK (ŽtkMb) v izjemno izenačenem in napetem dvoboju, v katerem je v vseh treh nizih odločala podaljšana igra, premagala 1. nosilko, sicer klubsko kolegico, Zalo DOVNIK. Lara PROSENJAK je zmagala s 6-7(5) 7-6(4) in 7-6(1).

Tudi v drugem polfinalnem dvoboju deklet so o zmagovalki odločali trije odigrani nizi. Moni POTRČ je s 4-6 6-1 6-4 premagala Kajo JUVAN (Šplus).

V finalu je 2. nosilka Moni POTRČ s 7-6(3) 2-6 6-2 premagala Laro PROSENJAK

Pri fantih je vse presenetil član domačega kluba, TK As Litija, Grega KOKALJ. Grega se je v zadnjem letu ubadal s poškodbo hrbta in zaradi tega izpustil večji del sezone. To ga je na lestvici TZS uvrstilo na 12. mesto, zadnje, ki še vodi na masters.

Na mastersu so nastopili vsi najboljši igralci v kategoriji do 16 let, zato je Kokaljeva zmaga zanj še toliko bolj dragocena.

V polfinalnih obračunih je Miha OKORN (MaxLj) s 6-1 6-2 izločil Amadeja GORUČANA(Ptuj), v drugem polfinalu pa je bil Grega KOKALJ s 6-1 7-5 boljši od Filipa Jakoba ZUPANČIČA (Zklub)

V finalu je nato Grega KOKALJ slavil še četrtič na turnirju in s 6-2 6-3 premagal Miho OKORNA. TUKAJ.

Na mastersu do 16 let v Litiji v polfinale le dva nosilca in dve nosilki

Ljubljana, 03.10.2013

Na mastersu do 16 let v Litiji so danes odigrali prvi in drugi krog turnirja.

Pri fantih so nastopili vsi najboljši, v drugem krogu pa sta izpadla 1. in 2. igralec lestvice do 16 let.

Bor SCHWEIGER MUŽAR (Otočec) je kot 1. nosilec v četrtfinalu izgubil z osmim igralcem lestvice TZS Amadejem GORUČANOM (Ptuj). Ta je zmagal s 3-6 6-4 7-6(4) in bo v polfinalu igral z Miho OKORNOM (MaxLj), kateremu je četrtfinalno srečanje pri izidu 2-5 predal Sven LAH (Ptuj).

Za drugega igralca lestvice do 16 let, Jakoba Aljaža KAPLJO (Radom) je bil usoden 12. igralec lestvice TZS, domačin Grega KOKALJ (AsLit). Kokalj je zmagal z rezultatom 6-3 7-6(4).

V polfinalu bo igral s Filipom Jakobom ZUPANČIČEM (Zklub), ki je v četrtfinalu s 7-6(4) 6-2 premagal Nika KRAPEŽA (Ltc)

Pri dekletih so v okrnjeni konkurenci polfinalistke 1. nosilka Zala DOVNIK (ŽtkMb), Lara PROSENJAK (ŽtkMb), Kaja JUVAN (Šplus) in Moni POTRČ (Br-Mb).

Zala DOVNIK je v četrtfinalu s 6-3 6-0 premagala Žano LAPAJNE (Idrija), Lara PROSENJAK je srečanje dobila po predaji Sare SIRŠE (Ltc), ki je srečanje predala pri zaostanku 1-6 1-4. Kaja JUVAN je s 7-6 (5) 6-3 presenetila 3. nosilko in 4. igralko lestvice do 16 let, Evgenijo BURGER (Otočec), Moni POTRČ pa je bila s 6-3 6-4 boljša od Ive GABOR (TenMs).

Polfinalna para sta Zala DOVNIK in Lara PROSENJAK ter Kaja JUVAN in Moni POTRČ.

Nekaj fotografij obračunov prvega dne najdete na naši facebook strani in TUKAJ.

Blaž Rola polfinalist ITF turnirja v Erevanu, Polona Reberšak v polfinalu Solina, poraz Nika Razborška v Bielli

Ljubljana, 03.10.2013

Na Futuresu v Erevanu (15.000 $) je Blaž ROLA že v polfinalu. Kot 1. nosilec turnirja je v četrtfinalu s 6-3 7-6 (5) premagal Benjamina BALLERETA iz Monaca. V polfinalu bo igral s 26. letnim Nizozemcem Antalom VAN DER DUIMOM, 489. igralcem lestvice ATP. Srečanje je bilo pri izidu 6-7 in 6-6 prekinjeno in bo dokončano v soboto.

V poldinale se je na ITF turnirju v Solinu (10.000 $) uvrstila Polona REBERŠAK. V drugem krogu je s 6-3 6-2 premagala 15. letno Srbkinjo Nikolino JOVIĆ, v četrtfinalu pa je bila s 6-4 6-4 boljša tudi od 16. letne Čehinje Nine HOLANOVE.

V četrtfinalu pa je z nastopi na Futuresu v italijanski Bielli (10.000 $) končal Nik RAZBORŠEK. Prvi nosilec, Francoz Gregoire BURQUIER je bil boljši s 7-5 3-6 6-3.

Na ATP Challengerju v Sao Paulu pa bo danes ponoči nastopil še Blaž KAVČIČ, ki bo v drugem krogu igral z Brazilcem Tiagom LOPESOM. TUKAJ.

Polona Hercog izgubila z Radwansko, poraz tudi za Mašo Zec Peškirič

Ljubljana, 03.10.2013

Na WTA turnirju v Pekingu je Polona HERCOG nastope še drugo leto zapored končala v tretjem krogu.

Po včerajšnji vrhunski igri, predvsem pa odličnem serviranju, se danes ni resneje upirala 3. nosiki in četrti igralki sveta, 24. letni Poljakinji Agnieszki RADWANSKI. Ta je slavila z rezultatom 6-0 6-2.

Polona je bila precej bolj nezanesljiva pri začetnem udarcu kot včeraj, saj je bil njen izkoristek danes le 40 %, kar pomeni, da je od 50-tih začetnih udarcev dobila le 20. Tudi izkoristek break- priložnosti je bil na strani RADWANSKE, ki z 58 % izkoristkom servisa tudi ni blestela, a je bila pri izkoristku priložnosti za break boljša. Od osmih priložnosti jih je izkoristila kar 6, medtem ko je Polona od petih izkoristila le eno.

Ne glede na današnji poraz je lahko Hercogova z nastopi v Pekingu zadovoljna in lahko optimistično zre proti prihajajočim turnirjem.

Na ITF turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ v španskem Vallduxu pa je v drugem krogu izgubila Maša ZEC PEŠKIRIČ. S 5-7 6-1 6-1 jo je premagala 18. letna Švedinja Rebecca PETERSON, 519. igralka lestvice WTA. TUKAJ.

V četrtek in petek v Litiji masters do 16 let

Ljubljana, 02.10.2013

V četrtek in petek bo na sporedu tretji masters ob zaključku letošnje teniške sezone. V Litiji bodo nastopili igralci in igralke v kategoriji do 16 let.

Pri fantih bomo na zaključnem obračunu sezone videli vse najboljše igralce lestvice TZS do 16 let, saj od prve dvanajsterice ne manjka nihče. Prvi štirje nosilci so tako Bor SCHWEIGER MUŽAR, Jakob Aljaž KAPLJA, Miha OKORN in Filip Jakob ZUPANČIČ.

Pri dekletih je zasedba precej okrnjena, saj so nastop odpovedale prve tri igralke lestvice do 16 let Manca PISLAK, Tamara ZIDANŠEK in Nika KOZAR ter prva in četrta slovenska igralka s svetovne mladinske teniške lestvice Nina POTOČNIK in Hana MRAZ.

Pri dekletih tako mesta prvih štirih nosilk pripadajo Zali DOVNIK, Moni POTRČ, Evgeniji BURGER in Sari SIRŠE.

Na igriščih TK AS Litija se bodo tekme začele v četrtek ob 10. uri, ko bosta na sporedu prvi in drugi krog, v petek pa še polfinalni in finalni obračuni. TUKAJ.

Blaž Rola v četrtfinalu Futuresa v Erevanu, Nik Razboršek v četrtfinalu v Bielli, zmagi tudi za Mašo Zec Peškirič in Polono Reberšak

Ljubljana, 02.10.2013

Na ITF Futuresu v Erevanu, Armenija, je srečanje drugega kroga že odigral Blaž ROLA. Tudi v drugem krogu ni imel težav in je gladko s 6-3 in 6-4 premagal 18. letnega Ukrajinca Yuriya KRYVOYA.

V četrtfinalu bo igral s 30. letnim igralcem iz Monaka, 5. nosilcem Benjaminom BALLERETOM, 301. igralcem lestvice ATP.

Na ITF Futuresu v italijanski Bielli (10.000 $) se je v četrtfinale uvrstil tudi Nik RAZBORŠEK. V drugem krogu je s 7-6 (4) 6-4 premagal domačina Davidea DELLA TOMMASINO.

V četrtfinalu bo igral s 1. nosilcem, 29. letnim Francozom Gregoirom BURQUIERJEM, 258. igralcem lestvice ATP.

Da nastopi deklet na turnirjih ITF ta teden niso obarvani povsem črno sta danes poskrbeli Maša ZEC PEŠKIRIČ in Polona REBERŠAK.

Maša ZEC PEŠKIRIČ je zmagala v prvem krogu ITF turnirja v španskem Vallduxu (25.000 $), kjer ji je v prvem krogu pri zaostanku 1 - 4 srečanje predala 18. letna Kazahstanka Anna DANILINA.

Na ITF turnirju v Solinu (10.000 $) pa je Polona REBERŠAK v prvem korogu s 7-6(2) 2-6 6-1 premagala 18. letno čehinjo Dominiko PATEROVO.

Ni pa na istem turnirju uspelo napredovati Nataliji ŠIPEK. S 6-2 7-5 jo je premagala 2. nosilka, Čehinja Tereza MALIKOVA. TUKAJ.

Ustanovljena Ljubljanska teniška zveza

Ljubljana, 02.10.2013

Na ustanovni skupščini je bila pred dnevi v Ljubljani ustanovljena Ljubljanska teniška zveza.

Na skupščini je bilo prisotnih 15 predstavnikov ljubljanskih teniških klubov, pristopne izjave pa jih je oddalo 14.

Na skupščini je bil sprejet statut in imenovani organi zveze, ki jo bo v naslednjem letu vodil Luka ZALAZNIK

Združitev je posledica aktivnosti, ki so se v zadnjem letu dogajale v Ljubljani v okviru neformalnega združenja klubov. Ti so med drugim organizirali zelo odmevno tekmovanje za igralce, ki niso registrirani pri TZS, Ljubljanski teniški satelit, skupne treninge najboljših ljubljanskih igralcev in igralk ter skupni nastop pri pogovorih z Mestno občino Ljubljana. Tovrstno delovanje bodo sedaj poskušali še nadgraditi. TUKAJ.

Polona Hercog v Pekingu v tretji krog po zmagi nad Ano Ivanović

Ljubljana, 02.10.2013

Polona HERCOG je izjemno odigrala tekmo drugega kroga na WTA turnirju v Pekingu. Njena nasprotnica je bila 25. letna Srbkinja Ana IVANOVIĆ, 14. nosilka na turnirju in trenutno 14. igralka sveta.

Polona je odlično servirala in s številnimi variacijami pri servisu spravljala v obup nasprotnico. Ivanovićeva v srečanju ni prišla do niti ene break priložnosti, Polona pa je na prvi servis osvojila 77 % in na drugi servis kar 83 % možnih točk. Na njen servis je nasprotnica osvojila v celotnem srečanju samo 11 točk. Ana Ivanović je imela tudi precej težav s svojim forhandom, naredila je vrsto neprisiljenih napak in s tem Poloni HERCOG le še olajšala delo na poti do pomembne zmage.

Tudi v letu 2012 je v pekingu Polona nastopila v tretjem krogu glavnega turnirja in tudi lani je do tja prišla skozi kvalifikacije. Ustavila jo je Maria SHARAPOVA.

Glede na igro, ki jo je prikazala danes v srečanju z Ivanovićevo pa je njen domet letos zagotovo bistveno višji.

V tretjem krogu bo njena nasprotnica 3. nosilka Agnieszka RADWANSKA. Srečanje bo na sporedu v četrtek okrog 10.30 ure. TUKAJ.

Predstavljamo: Matic Špec, vodilni slovenski igralec na svetovni mladinski teniški lestvici

Ljubljana, 02.10.2013

Predstavljamo vam trenutno vodilnega slovenskega mladinca na svetovni mladinski teniški lestvici, Matica ŠPECA.

Matic je rojen 26.2.1995 v Mariboru. je član teniškega kluba ŽTK Maribor v katerem trenira od svojih prvih teniških korakov, ki jih je naredil, ko je bil star sedem let. Z desetimi leti se je začel udeleževati prvih turnirjev, pri dvanajstih letih pa je osvojil svoj prvi turnir.

Je trenutno vodilni igralec na lestvici Teniške zveze Slovenije do 18 let, letošnji dvoranski državni prvak in zmagovalec zaključnega turnirja sezona, mastersa, ki ga je konec tedna osvojil v Litiji.

Njegovo teniško pot so pomagali oblikovati trenerji Davor Ozmec, Rene Jagačič in Iztok Božič, zadnja tri leta pa dela s Tomažem BERENDIJAŠEM.

V teniški karieri je na domačih tekmovanjih osvojil 9 naslovov državnih prvakov, od tega pet med posamezniki in štiri v konkurenci dvojic.

Je član slovenske teniške reprezentance do 18 let, za Slovenijo pa je nastopal tudi v vseh mlajših kategorijah, od 12. leta naprej.

Na mednarodnih prizoriščih je doslej osvojil štiri mednarodne turnirje, dva v kategoriji do 16 let in 2 v kategoriji do 18 let.

Na lestvici Tennis Europe do 16 let je sezono zaključil na 21. mestu, na lestvici ITF do 18 let pa je trenutno kot najvišje uvrščen Slovenec na 262. mestu.

Matic je vzoren dijak 4. letnika II. gimnazije Maribor na kateri obiskuje športni razred.

Prostega časa nima veliko, kadar ga ima, pa ga izkoristi za druženje s prijatelji, obiskom kina, ne gre pa tudi brez računalnika.

Največ časa mu seveda vzamejo teniški in kondicijski treningi. Trenira vsaj 3-4 ure na dan, včasih tudi do 5 ur.

V prihodnosti bi rad poskusil srečo na ATP touru, trenutno pa se odloča, ali bo naslednje leto odšel študirat v Ameriko, saj želi ob igranju tenisa dokončati tudi univerzo.

Maticu želimo uspešno nadaljnjo teniško pot.

Preberite tudi TUKAJ.

Blaž Kavčič v Sao Paulu v drugi krog, Blaž Rola in Nik Razboršek uspešno čez prvi krog, slab dan za dekleta

Ljubljana, 01.10.2013

Na ATP Challengerju v Sao Paulu je prvo srečanje odigral Blaž KAVČIČ in zmagal. Njegov nasprotnik je bil 20. letni domačin Guilherme CLEZAR, 171. igralec lestvice ATP. Blaž je brez težav, ob odličnem serviranju dobil prvi niz. Izgubil je vsega tri točke na svoj servis.

V drugem nizu je Blaž slabše začel in Brazilec je z dvema breakoma prišel do prednosti 3 - 0 in prednost tudi obdržal do konca ter niz dobil s 6-4. V tretjem nizu pa je Blaž ponovno odlično serviral , nasprotniku iz šestih priložnosti enkrat odvzel servis, sam pa mu te priložnosti ni ponudil. Z enim breakom je dobil tretji niz 6-3 in napredoval v drugi krog.

Tudi v drugem krogu bo igral z Brazilcem. Tokrat bo nasprotnik 26. letni Tiago LOPES, na lestvici ATP uvrščen na 519. mesto, ki nastopa s posebnim povabilom.

Blaž ROLA ta teden nastopa na ITF Futuresu (15.000 $) v Armeniji. V prvem krogu je premagal 18. letnega Gruzijca Mikheila KHMIADASHVILIJA z rezultatom 6-1 7-5.

V drugem krogu bo igral s še enim 18. letnikom, ukrajinskim kvalifikantom Yuriyem KRYVOYEM.

Z zmago je nastope na Futuresu (10.000 $) v italijanski Bielli začel tudi Nik RAZBORŠEK. V prvem krogu je bil s 7-6 6-2 boljši od 27. letnega Francoza Floriana REYNETA, 391. igralca lestvice ATP.Na ITF turnirju v Budimpešti (25.000 $) je v prvem krogu izgubila Dalila JAKUPOVIĆ. Premagala jo je 23. letna Hrvatica Ana SAVIĆ, 281. igralka lestvice WTA. Savićeva je bila boljša z rezultatom 1-6 6-3 6-3. Konec pa je tudi za Nastjo KOLAR. Ta je 22. letni Avstrijki Lisi-Marii MOSER srečanje pri zaostanku 2-6 0-3, predala.

Na ITF turnirju v Solinu (10.000 $) je v prvem krogu izgubila Sara DJURDJEVIĆ. Premagala jo je domačinka, 15. letna Petra GRANIĆ, z rezultatom 7-5 6-1.

Srečanje Blaža KAVČIČA lahko v živo spremljate TUKAJ.

Konec sezone za Aljaža Bedeneta in Andrejo Klepač, s težavami še vedno tudi Grega Žemlja

Ljubljana, 01.10.2013

Najboljši slovenski igralci in igralke imajo letos kar nekaj smole s poškodbami in drugimi zdravstvenimi težavami.

Da je končal letošnjo teniško sezono je sporočil Aljaž BEDENE. Poškodba zapestja je take narave, da zahteva najmanj da meseca počitka.

Sezono je predčasno že končala tudi odlična igralka dvojic, Andreja KLEPAČ. Tudi ona se je skoraj leto dni ubadala s poškodbo zapestja, letos pa se je odločila za operativni poseg, ki ga je pred dnevi uspešno prestala. Počivati bo morala najmanj tri mesece.

Kako bo z nadaljevanjem letošnje sezone še ne ve Grega ŽEMLJA, ki je zaradi zdravstvenih težav (mononukleoza), ta ga pesti že celo leto, predal zadnji dve srečanji na azijski turneji.

S poškodbo se je letos velik del sezone borila tudi Polona HERCOG, ki pa jo je pozdravila in na zadnjih turnirjih ponovno zelo uspešno nastopa.

Brez zdravstvenih težan ni šlo niti pri Janezu SEMRAJCU, ki je zaradi tega izpustil celo lansko sezono, letos pa je spet uspešno zaigral in se vrača med najboljše. TUKAJ.

Junior Fed Cup, Slovenija z zmago 2 - 1 nad Novo Zelandijo osvojila končno 7. mesto

Ljubljana, 01.10.2013

V mehiškem San Luis Potosiju sta se z zadnjimi tekmami končala Junior Fed Cup in Junior Davis Cup na katerem so nastopili mladi igralci in igralke stari do 16 let iz vsega sveta.

Na turnirju je nastopilo 16 najboljših reprezentanc, ki so se nanj uvrstile na regijskih kvalifikacijah.

Slovenijo so zastopale Nina POTOČNIK, Manca PISLAK in Tamara ZIDANŠEK.

Naše igralke so imele težak žreb, saj so v predtekmovalni skupini igrale z ekipami ZDA, Francije in Kolumbije. Zabeležile so zmagi nad Francijo in Kolumbijo in v skupini osvojile 2. mesto, kar jih je pripeljalo do razigravanja za uvrstitev od 5. do 8. mesta na svetu.

Prvo tekmo z Brazilijo so izgubile z 1 -2, v zadnjem srečanju na prvenstvu pa so se z ekipo Nove Zelandije borile za končno 7. mesto.

Po srečanju posameznic je bil izid izenačen 1-1. Tamara ZIDANŠEK je zabeležila še tretjo zmago med posameznicami. Tokrat je nasprotnico iz NZL, Ello HASSALL premagala s 6-1 6-2. Drugo srečanje posameznic je igrala Manca PISLAK in z Rosie CHENG izgubila z 0-6 4-6.

O zmagovalkah je odločila igra dvojic. Za Slovenijo sta nastopili Tamara ZIDANŠEK in Manca PISLAK, ki sta novozelandski vrstnici premagali z rezultatom 6-2 6-2 in Sloveniji zagotovili končno 7.mesto na prevenstvu.

1. mesto na Junior Fed cupu je osvojila Rusija, ki je v finalu z 2-0 premagala Avstralijo. Rusija je v polfinalu z 2-1 premagala Madžarsko, Avstralke so bile z 2-1 boljše od ekipe ZDA.

3. mesto na prvenstvu so zasedle Američanke, ki so z 2-0 premagale ekipo Madžarske.

5. mesto je osvojila Brazilija, ki je z 2-1 premagala Mehiko.

7. mesto je osvojila Slovenija, 8. je bila Nova Zelandija. Na Junior Davis cupu (fantje), v tej konkurenci nismo imeli predstavnikov, je 1. mesto osvojila Španija, ki je z 2-1 premagala Korejo. Španija je v polfinalu z 2-0 premagala ekipo Nemčije, Koreja je bila boljša od ekipe Avstralije.

Čestitke našim igralkam za odlične predstave in uvrstitev na 7. mesto na svetu !! Več pa preberite TUKAJ.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.