Tenis-Slovenija
Prazna-pasica

Slovenski finale v Lagosu dobila Tadeja Majerič

Ljubljana, 19.10.2013

V Lagosi se je končal ITF turnir z nagradni m skladom 25.000 $. Turnir je osvojila Tadeja MAJERIČ, ki je v finalu s 7-5 in 7-5 premagala Dalilo JAKUPOVIĆ.

Za Tadejo MAJERIČ je to sedmi naslov na turnirjih serije ITF, tretji letos in šesti na turnirjih z nagradnim skladom 25.000 $.

Tadeja je v Lagosu nastopila tudi lani, a je takreat izgubila v polfinalu.

Za Dalilo JAKUPOVIĆ je bil to drugi finale letos, tudi v prvem pa je izgubila s slovensko igralko, Mašo ZEC PEŠKIRIČ. Sicer pa je Dalila doslej stala na zmagovalni stopnički enkrat, ko je leta 2012 osvojila turnir z nagradnim skladom 10.000 $. Tudi ona je nastopila v Lagosu leta 2012, a je takrat četrtfinalno srečanje zaradi poškodbe predala.Z uvrstitvijo v finale se bo povno prebila med najboljših 300 igralk na svetu. Najvišje v karieri je bila leta 2012, ko je bila na 295. mestu in s finalom se ji obeta nova najboljša uvrstitev v karieri. Čestitke obrema !

©TZS, 2019. Vse pravice pridržane.